Framtidstankar

Så börjar det närma sig läggdags ännu en gång. Kvällen har gått bra. Har gjort allt som jag tänkte göra innan:)

Riktigt synd att Modo bara tog 1 p. mot HV, tycker de förtjänade 3. Aja, är det en kass domare så är det...inte mkt att göra åt. Enligt mig var det han som gjorde så att HV både kvitterade och satte vinstmålet.  - Snälla nån, ska man ta utvisningar så ska det vara tydliga utvisningar helst i en tredjeperiod och i en sudden:/ Usch, vad less man blir på sånt där!
Jaja, Skönt att vi ligger 7 poäng före FBK på tredjeplats iaf:) Hoppas vi grejar andraplatsen nu de sista omgångarna som återstår innan slutspelet börjar.

Jag har valt vilka pass jag ska gå på imorrn också. Dessa blir det:
  • Mittuniversitet - Lärareutb, Psykiatrisk omvårdnadsprogram, psykologi, Rehab. Folkhälsovetenskap
  • Umeå Universitet - Sociologiprogrammet/Beteendevetenskap
  • "Lär dig konsten att välja utbildning" (Ingmar Andersson)
  • "Säg vem du är så ska jag säga vad du passar till" (Ingmar Andersson)
  • Europa direkt - Europeisk volontärtjänst, att arbeta som volontär
Kommer blir riktigt spännande faktiskt. Hoppas att dessa föreläsningar är givande, känns som att jag verkligen kan behöva det. Jag är ju verkligen osäker på vad jag ska bli/vad jag ska göra i framtiden osv, så det skulle ju inte skada om man fick lite mer klarhet över det hela. Ojojj, tiden går så jäkla fort...snart står man där och har tagit studenten och vet inte alls vad man ska göra:S

Ikväll pratade jag lite med pappa och Marianne om att åka utomlands och arbeta som volontär. Skulle säkert vara jävligt kul plus att man skulle lära sig otroligt mkt också. Kanske är det dock inte så kul att fara helt sj kanske men om man fick med sig nån(?) Skulle vara jävlig kul att se sig om lite i den här världen iaf, den saker är säker. Jaja, vi får se vad det blir av...det är ju några månader kvar av skolan först och främst så:P

Lutar åt att jag kommer festa imorrn ändå. Men än är jag inte hundra säker ändå, haha:P Jag är verkligen bäst på att fatta beslut ibland;) Nämen, jag måste kolla upp lite grejer och så men jag skulle tro att det kommer bli fest tillslut iaf. Får se hur jag känner imorrn dock, än finns en chans att jag hinner ändra mig.

Nej, nu ska jag krypa till kojjs. Good night and sweet dreams!

Kvinnlighetstest

Jag hittade ett kvinnlighetstest på Linda's blogg igår. Jag bestämde mig såklart för att göra det. Jag älskar ju tester överhuvudtaget så:) Jag orkar dock publicera detta inlägg först nu idag, men håll till godo ändå:P

Jag fick 241 poäng, vilket tydligen verkar vara rätt så högt. Denna kommentar fick jag: "Du är laddad med östrogen och det råder ingen tvekan om att du är kvinnlig! You go girl!"

Enligt sidan var den genomsnittliga poängen 120.5 och det var 168847 st som hade gjort testet innan jag gjorde det, ganska intressant faktiskt.

Så enligt detta test är jag alltså väldigt kvinnlig jämfört med det förra testet som jag gjorde för ett par dagar sen.

Ni kan göra kvinnlighetstestet här som jag för övrigt tycker var väldigt bra.

Beslutsångest x 2

Sitter här vid min dator för tillfället och vräker i mig en massa lakrits, nyttigt värre lr inte:P Jaja, nåt ska man väl få unna sig ibland. Köpte en påse "Salt och blandat" tidigare i veckan och kunde inte låta bli att sprätta den nu. Har ju faktiskt klart av den nästsista dagen av vår hälsovecka och innan det underbara sportlovet kan börja:) Känns mkt bra:) - Hoppas, hoppas, hoppas att den avslutande föreläsningen i Aulan blir lyckad imorrn! Det skulle vara kul.

Snart ska jag gå upp och se hockey hos min pappa. Modo spelar mot HV så det vill man ju inte missa. Orkar inte ta itu med nån psykologi-rapport idag även fast jag kanske borde göra lite på det egentligen. Har inte ens börjat leta fakta, vet knappt exakt vad jag ska jobba med än så:S Arbetet ska dock inte vara klart föräns ca 1 vecka efter lovet så det är ingen panik än men ändå, det är ju alltid skönt att göra klart grejer. Jaja, jag får ta itu med det och lite annat smått och gott under sportlovet. Kommer nog hinna vara ledig rätt mkt ändå så det är lugnt:)

Sitter och funderar på huruvida jag ska gå ut på Plattan imorrn lr inte. Det är många jag känner som inte ska ut därför känns det inte så jävla kul, men jag känner några få iaf. Vet dock inte vart jag ska förfesta ifall jag far ut:S Åååh, varför ska jag ha sån beslutsångest? Det är väl bara att bestämma sig, antingen far man ut lr också inte. Det borde väl inte vara så jäkla svårt!? Men för mig är det tydligen det:S Jag vill fara ut på ett sätt, för det var längesen jag var ute men ändå orkar jag inte. Krångligt är vad det är.

Måste bestämma vilka pass jag ska gå på imorrn på Arken också. Finns så många intressanta pass så jag har lite beslutsångest även där. Det är ju en s.k. Utbildningsmässa imorrn så man kommer få information om linjer, högskolor mm.  Jag vet iaf ett pass jag ska gå på: "lär dig konsten att välja utbildning". Det kan jag verkligen behöva lyssna på!

Nej, ska ta och fundera litegrann på morgondagen nu. Sen ska jag kila upp till min far. Hej då!

Sömnig(?) schack-segrare

Blev att jag unnade mig själv att sova en stund tidigare ikväll ändå. Låg och sov ca en halvtimme innan jag vaknade av att syrran (Helena) ringde på mobilen. Pratade en stund med henne och sedan la jag mig och sov igen. Kände verkligen att det var hur skönt som helst att sova(!) Vaknade iaf efter ett tag ännu en gång av att mobilen ringde. Denna gång var det Jimmi. Pratade med han ett tag och efter att vi lagt på så bestämde jag mig för att hasa mig upp ur sängen för att gå ner och ta något att äta. Klockan var då ungefär halv 8 och jag hade ännu inte ätit någon middag, därför var jag väldigt hungrig. Hittade några pizzabitar i frysen som jag värmde upp, de var ganska goda men starkt kryddade.

Efter maten frågade brorsan om jag ville spela schack. Han har frågat väldigt många ggr på sistone om inte jag vill spela mot han, men jag har som inte haft ork och/lr tid. Jag har dock hela tiden sagt att jag ska spela mot han snart, nån gång. Ikväll så antog jag äntligen utmaningen och han verkade rätt nöjd över det. Haha, desto mindre nöjd var han en stund senare efter att han förlorat. Jag lyckades vinna mot han trots att jag inte spelat en schackmatch på över ett år. Han däremot har spelat jättemkt mot sin flickvän/Helena/datorn mm. Hehe, blev faktiskt förvånad över att jag slog han men det kändes riktigt gött iaf:D Han ville ha revansch efteråt men jag sa att klockan var för mkt. Jag föreslog att vi kanske kunde spela imorrn igen ist., så eventuellt blir det alltså ännu en schackmatch imorgon. Hoppas på vinst då också isf;)

Har lovat lillsyrran att hjälpa henne med nån svenska-grammatik i morgon efter skolan. Tydligen har hon prov på fredag och behöver lite hjälp. Hehe, inte mig emot. Jag tycker sv-grammatik är kul faktiskt! Jag måste väl vara en av ytterst få personer som tycker det. De flesta jag känner hatar typ grammatik. Jag hatar andra språks grammatik men svenskans grammatik tycker jag är kul:)

Nej, nu ska jag krypa ner i min sköna säng. Hoppas ni haft en trevlig kväll! Natti!

5½ timmes sömn

Gick och la mig väldigt sent igårkväll, vilket jag fått lida för idag (framför allt i morse!). Att jag la mig så sent berodde på att jag pratade länge i mobilen med Helena. Vi började prata om väldigt intressanta saker och vips hade klockan hunnit passera halv 2, då kände vi att det nog var dags att avrunda. Men det var ett väldigt givande samtal iaf:) Tur man har en sån underbar syster - Älskar dig <3

Jag mejlade föresten religionen/filosofin igår också. Hehe, hoppas mina lärare blir nöjda med mitt utkast. Jag hoppas de läser igenom det och säger till (mejlar) ifall nåt inte är som det ska. Jag var nämligen rätt osäker på en del grejer men det löser sig förhoppningsvis.

Känner nästan för att lägga mig på sängen nu och sova nån/några timmar - Gud, så skönt det skulle vara! Fast det finns en risk att jag dels kommer att sova för länge och dels kommer att vara helt groggy när jag väl vaknar och kliver upp igen. Vet inte vad jag ska göra riktigt. Kanske är det bäst att låta bli ändå och avvakta till ikväll. Jag kan ju faktist gå och lägga mig tidigt ikväll(!) För en gångs skull har jag ingen brådskande läxa som jag måste göra, vilket känns jävligt skönt:) Ska unna mig en riktigt slapp kväll faktiskt, det har jag gjort mig förtjänt av:)

Måste prata med Isadora och Ylva om 100-dagars med. Jag har nu hört rykten om att det inte kommer bli nån klassfest på fredag, vilket inte känns så kul:/ Men ifall det stämmer måste jag försöka bygga ihop nån förfest lr liknande med dem två. I värsta fall stannar jag hemma om det blir mkt strul. Jag har inte köpt biljett än så det är lugnt än så länge. Nämen, som sagt, jag måste kolla upp det där snarast!

Hälsovecka, dag 3

Dag 3 på vår hälsovecka har gått bra. Känns som att man har koll på det mesta nu vad gäller förklara samarbetsövningar etc. Är faktiskt rätt kul också. Haha man får skratta en hel del åt vissa personer i klasserna iaf, den saken är säker:D Måste säga att alla klasser har varit väldigt duktiga också såhär långt. De flesta personer har lyssnat på oss arrangörer osv. Klart det blir en del strul, finns ju alltid omogna människor som ska hålla på med annat (busa med varandra, spela fotboll med en apelsin. leka med våra lektillbehör; rockringar osv) men som tur är är det inte alltför många såna iaf. Det är rätt jobbigt att få alla att lyssna ibland också, ofta står klasserna och pratar väldigt mkt med varann vilket gör att inte alla hör vår förklaring på lekarna. Då får man se till att höja rösten en hel del. Men som helhet tycker jag ändå det har funkat bra:)

Nu återstår bara karate, taktil och samarbetsövningar imorgon också, sen har vi kört dessa pass med
alla klasser och då är hälsoveckan nästan slut. På fredag återstår det bara en avslutande föreläsning i Nolaskolans aula för alla ettor. Känns skönt att hälsoveckan snart är slut faktiskt. Har insett hur skönt det egentligen är att vara elev och inte en lärare som ska styra upp allt. Även om det har varit rätt roligt det här med. Viktigt dock att kunna komma tillbaka till sina ordinarie lektioner så man slipper missa så mkt.

På fredag är det utbildningsmässa vilket innebär att vi i trean ska gå och lyssna på information om olika inriktningar på Högskolor/Universitet (t ex Umeå universitet).
Man får själv välja vilka pass man vill gå på. Jag har inte bestämt mig ännu men det är nog hög tid att jag börjar planera upp det snart. Min projektgrupp måste köpa in blommor på fredag med för att vi ska kunna ge det som tack till de personer som hjälpt oss med denna hälsovecka. Hoppas vi får ihop några fina buketter.

Inte speciellt tjejig

Hittade detta test på Ylva's blogg och bestämde mig för att testa mig jag också.


Kille vs. tjej

Min grabbiga sida

[ ] du älskar tröjor med luva
[x] du älskar jeans (jeans funkar alltid)
[ ] hundar är bättre än katter (knappast!)
[ ] det är kul när någon gör sig illa
[ ] du hatar shopping
[ ] sorgliga filmer suger
[x] du har x-box, wii eller liknande spel
[x] du lekte med leksaksbilar som liten
[x] någon gång har du velat bli en brandman
[ ] du har ett DS, Ps2 eller liknande
[x] du kollar på sport på TV (självklart!)
[/] våldsamma filmer är bra (ibland)
[ ] du pratar med din pappa för råd
[/] du har massor av kepsar (3 st)
[x] du gillar att kolla på fotbollsmatcher
[x] du tycker det är skönt med baggy byxor
[ ] du tycker det är knäppt med sovaöverparty med massa folk
[x] grön, svart, röd, blå eller silver är någon av dina favorit färger
[/] du älskar att vara galen utan att bry dig vad folk tycker
[x] sport är kul
[ ] pratar med mat i munnen
[ ] använder boxers

TOTALT: 10.5

Min tjejiga sida
[/] du använder läppstift/läppglans
[/] du älskar att shoppa
[/] du använder eyeliner/kajal
[x] du bär färgen rosa
[x] du går till din mamma för råd
[ ] du hatar att bära färgen svart
[ ] du gillar att hänga utanför gallerian
[ ] du älskar att få manikyr och pedikyr
[x] du gillar att bära smycken
[ ] kjolar är en stor del av din garderob
[x] shopping är roligt (oftast; ja)
[ ] du gillar inte filmerna star wars (har faktiskt inte sett nån av dem filmerna, men troligen inte:P)
[x] du har gått i dans eller gymnastik (har gått i en form av dansundervisning som ingick i min lågstadie-skolan. Min klass betalade extra för att ha just dans, skulle vi inte ha betalat (dvs inte velat vara med) hade vi fått haft någon annan lektion ist).
[/] det tar dig ca en timma att göra dig iordning (det beror verkligen på sammanhanget!)
[ ] du har fler än 10 par skor
[x] du bryr dig om hur du ser ut
[/] du gillar att ha klänning när du kan
[/] du gillar att ha parfym
[x] du använder tjej underkläder
[x] du lekte med dockor som barn (Ja, fast med barbiedockor inte vanliga dockor)
[ ] du gillar att sminka andra för nöjes skull

TOTALT: 11

- Som ni ser är jag alltså inte speciellt tjejig av mig, åtminstone inte om man får tro det här testet.

C-vitamin-mjölk nån?

Haha, fy fan vad jag är bäst alltså! xD Nu har jag lyckats med en jävligt dum och onödig sak. Just när jag publicerade det förra inlägget lyckades jag hälla mjölk i ett glas där jag sedan innan hade två c-vitamin-brus-tabletter. I glaset låg det redan med andra ord såna där tabletter som man ska blanda med vatten och inget annat(!) Mitt smarta "i-hällande" av mjölken innebar (som ni kanske förstår) att tabletterna löstes upp och vips hade jag "c-vitamin-mjölk". Smakar underbart, lr inte...haha:P Ser iaf ut som milkshake, blev värsta skummet men det smakar definitivt inte lika gott som milkshake så det blir bara att hälla ut detta. Ni kan ju se själva hur det ser ut på bilderna.

image60

image61


image62

Ibland är man bara för knäpp för sitt eget bästa, så är det bara xD

Tisdagspladder

Dagen har varit betydligt lugnare än igår och tur är väl det, annars vet jag inte hur jag skulle ha orkat.

Tog mig iaf tid på lunchen att prata med vår filosofi-lärare och vår religions-lärare ang. uppgiften man ska göra.
Man ska ju lämna in en första skiss av arbetet nu idag så jag måste fixa till det lite nu ikväll och sedan mejla det till dom två. Det ska nog gå bra, skrev ju det mesta igår. Ska leta upp lite fakta om vårdetik bl a.

Sitter och käkar en sallad just nu, mycket gott. Salladen består av salladsblad, tomat, gurka, paprika, ägg och tonfisk:) Det är alltså min middag. Ska svepa i mig ett C-vitamin glas sen också så min förkylning kan gå över nån gång.

Ikväll spelar Modo borta mot Linköping och den matchen skulle jag gärna vilja se.
Tror jag ska försöka skynda mig att göra klart den där uppgiften så jag kan smita upp till pappa senare och se matchen.

Funderar mkt på hur jag ska göra på fredag.
Då är det ju 100-dagars på Plattan nämligen. På ett sätt vill jag gå ut men samtidigt så orkar jag inte. Fast det lutar nog ändå mest åt att jag far ut just nu, allra helst när det verkar som att vi ska ha klassfest innan. Det brukar ju alltid vara kul så:P Temat på Plattan är "Ombytta roller" vilket innebär att tjejer ska klä ut sig till killar och tvärtom. Får se till att låna nåt från Jimmi att ha då kanske. En keps har jag ju sj iaf och t-shirt också men nå byxor skulle ju behövas. Aja, är ju ett tag kvar tills fredag så det löser sig förhoppningsvis. Måste köpa en biljett för 50 spänn också, får se när jag hinner/orkar med det.

Jävligt nice att det snöar ute btw:) Det gillar jag verkligen! Mer snö åt oss, våren kan komma senare så det så.

Nej, ska försöka ta itu med den där uppgiften nu så jag får den ur världen nån gång. Vi hörs!

Tuffaste födelsedagen nånsin

Har haft en fruktansvärt tuff dag! Dagen har bestått av stress, stress och åter stress. Finns nog en viss risk att man får magsår lr nåt snart:S

Vi har haft första dagen på vår hälsovecka med några av Nolaskolans ettor.
Det gick bra till sist men det var struligt och stressigt hela dagen. Mycket spring, bärande, ringande och tänkande hit och dit för att få allt att gå ihop. Herregud, hade aldrig trott det var så här jobbigt att vara arrangörer för ett sådant här projekt, men nu vet jag. Hade jag vetat detta i höstas hade jag nog aldrig gett mig in på just det här projektarbetet överhuvudtaget, men nu är det som det är. Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Förhoppningsvis kommer det väl inte bli lika stressigt i morgon iaf eftersom vi har lite mer koll på allt efter denna dag. Sen måste jag ju säga att allt inte varit hemskt heller, det var faktiskt rätt kul att hålla i exempelvis samarbetsövningar (åtminstone med de engagerade klasserna). Haha, man fick skratta en hel del så det var jävligt nice:).

Måste ge en stor eloge till alla övriga tjejer i min Projektarbets-grupp med. Tycker vi alla gör det jävligt bra som fixar detta! - Vi är bäst helt enkelt;)

Ikväll har jag umgåts lite med mamma och försökt skriva på PM:et som ska lämnas in i morgon till filosofin/religionen. Vet inte om jag har fattat exakt vad man ska göra men:P Jag försökte leta upp våra två lärare idag men ingen av dem var kvar efter 2:S så då kunde jag inte fråga dem - Typiskt! Aja, jag ska göra ett nytt försök att leta upp dem imorrn igen.

Är helst slut i huvudet och benen just nu.
Fan vad ont jag har i benen, fast jag har gått en hel del idag egentligen vid närmare eftertanke så det är väl inte så konstigt. Måste sova nu alltså, jag behöver sömnen mer än nånsin för att orka just nu.

Vilken födelsedag man har haft. Fyller ju faktiskt år idag egentligen, hör och häpna(!) men det här har nog varit den tuffaste födelsedagen i mitt numera 19 år långa liv - Sug på de ni!

Hoppas verkligen inte att ni har haft en lika stressig dag som jag.
God natt!

Säsongens sista matcher

Matcherna idag har gått hyfsat.

Vi förlorade första matchen mot Björklöven med 2-1 (hur många grr har vi inte förlorat med just det resultate på sistone, jag blir galen!). Det kändes surt som faan, helst eftersom vi var minst lika bra som dem. Hade vi bara gjort mål på våra chanser så...men, men det är som det är.

Andra matchen gick bättre. Vi spelade då mot Östersund. Vi vann tillslut med 6-2. Fast det var jämnare än så, åtminstone i första och en bit in i andra perioden. Inför andra perioden ledde vi med 2-1 men så kvitterade dem nästan direkt så då vart de jämnt igen. Men så lyckades vi sätta en puck och sen ramlade det in en till osv. Det kändes som att vi var piggare än dem i längden, vi "nötte" ner dem helt enkelt. Segern var jävligt skön iaf. Första segern på typ 3-4 matcher, så det var verkligen på tiden(!)

För mig gick det väl ganska okej att spela ändå med tanke på att jag var/är så förkyld. Jag lyckades faktiskt göra ett mål i den andra matchen med, på ett friläge. Hehe, jag missade först men så tog jag min egen retur och lyckades trycka dit den trots en extremt dålig vinkel:P Skönt var det iaf:)

Tyvärr har vi inga fler seriematcher nu för den här säsongen, det känns jävligt tråkigt och konstigt. Aja, förhoppningsvis kommer vi väl att ha någon/några träningsmatcher åtminstone. Jag hoppas vi kan få träna länge i hallen med. Ishockey är ju så jävla kul, älskar att åka skridskor och med puck och klubba blir det ännu roligare:) -Lovely!

Icehockey forever in my heart <3

Lyckad fest

Nu är festen över. Pappa, Marianne, Betty, Mange, Märta och Farmor har farit hem. Kvar är nu bara jag, Jimmi, Helena, Micke och Åsa. Festen vart lyckad iaf:) Maten var jättegod! Det blev nån laxgryta med pressad potatis - Bra jobbat mamma:) Sedan vankades det tårta. Gott men mättande som utav bara den. Jag öppnade paket jag fick i förskott också. Jag fyller ju år på måndag egentligen men:P. Jag fick iaf mkt fina grejer måste jag säga. Jag fick: Två blåa virkade grytlappar, en vas, en "Merci (chokladask) och en vägatlas över Sverige. Fick en hel del pengar också. Det tackar och bockar vi för:) Känns som att jag kommer få stor användning av samtliga saker.
- Tackar alla inblandade för en trevlig kväll :D

image58
Min knäppta bild med kameramobilen på den fina och goda tårtan som mamma gjort :) Vet faktiskt ingen som kan göra lika goda tårtor som hon.

image59
Såg till att pynta vår "säl-kapsylöppnare med en hatt, en kapsyl-hatt ;)

Grattis till jag och min underbara pojkvän oxå:) Idag har vi varit ihop i 1 år och 8 månader:)

Nu blir det för övrigt snart sängen för min del. Måste ju upp redan halv 7 imorrn så jag hinner in till stan till halv 8. Kommer nog inte att komma hem föränns efter fyra. Kommer nog bli jobbigt att spela eftersom jag är så förkyld med men jag hoppas det ska gå bra ändå. Har inte ont i halsen iaf, hoppas jag inte får det till imorrn heller.

Frukost-time;P

Var riktigt trött igårkväll alltså. Jimmi och jag började se på en utav hans favoritfilmer: Dödligt vapen 1. Jag hade aldrig sett den förut. Men jag höll på att somna titt som tätt, trots att filmen i sig var väldigt bra och spännande. Då är man trött alltså! Kan iofs ha att göra med att jag la mig ner i soffan också men whatever:P Jag lyckades iaf hålla mig rätt så vaken hela filmen ut. Sedan gick vi och la oss direkt, hehe. Kändes som att det var lika bra.

Nu har jag äntligen lyckats pallrat mig upp ur den sköna dubbelsängen. Så skönt att ligga och sova länge och sedan bara ligga och vila, så jäkla underbart! Men, men lite nytta ska man väl försöka göra idag också. Idag är det ju dags för den stora festen (lr ja, vad man nu ska kalla det?).  Men innan den börjar kl 5 ska jag hinna en del saker. Först och främst ska jag äta upp min frukost som idag består av:
  • 1 kopp grönt vaniljte
  • 1 glas med 3 C-vitamintabletter (gäller att göra allt för att få bort förkylningen)
  • 3 st längtan-mackor med medvurst och tomat.
Efter frukosten ska jag slänga mig i duschen och sedan bär det av hem till mamma. Jag och Jimmi ska nämligen hinna hjälpa henne med en massa saker till festen.

Överlag är jag på bättre humör än igår. Igår var jag riktigt less och trött på allt.
Idag är jag mest bara irriterad över min jobbiga förkylning men man får väl härda ut. Är väl bekymrad över nästa vecka med men jag orkar inte tänka på det. Man får ta det när det kommer. Kan ju inte bli värre än att allt går åt helvete, haha! Vilken humor man har alltså, helt otroligt.

Nej, nu ska jag surfa vidare här och fortsätta äta upp min goda frukost. Ha en fin dag!

Sjukt less

Känner mig helt utmattad utbränd. Har jobbat hela veckan med den dryga historian men nu är man äntligen klar med den! Idag lämnade jag in den så nu finns det ingen återvändo. Nu kan jag släppa det, underbart!

Nu skulle jag verkligen behöva lov(!) Så less och trött är jag faktiskt för tillfället. Tyvärr är det en vecka kvar, och inte vilken vecka som helst heller utan en jävligt jobbig vecka! Vi ska nämligen ha hälsovecka för alla Nolaskolans ettor, vilket lär bli kaos typ. Herregud, hur ska det gå alltså? Känns verkligen inte som att man har koll på allt, vilket man ju borde ha.

Och som om att vara ansvariga för en häslovecka inte vore nog så kommer man dessutom behöva göra massa "vanliga" andra skolämnen på kvällarna också för att inte komma efter. Hur tusan ska man orka plugga en massa sen man har avslutat en såndär hälsodag? Fy fan!
Som tur är har vi inte så speciellt mkt i de olika ämnena förutom i religionen och filosofin. Då ska man göra något etiskt dilemma och analysera det. Orka!? Fattar knappt hur man ska göra. Ett första utkast måste iaf vara inlämnat till på tisdag. Eftersom vi som har hälsoveckan inte kommer vara på filosofi och religion-lektionen heller så kommer vi inte kunna fråga våra lärare om saker ang det:S Ååååh:( Blir trött bara av att tänka på det. Hur ska man klara det??

image57
Hur ska man orka umgås med en massa folk i morgon när man mår såhär?
Hur ska man lyckas med att spela matcher på söndag när man mår såhär?
Hur ska man orka med hela nästa vecka med allt vad det innebär?


Vill bara gå och lägga mig och sova några tusen år och glömma allt som har med stress, ångest och sjukdom att göra!
Vill vakna upp som en frisk, pigg och nöjd människa utan sorger och bekymmer.
Jag önskar att livet vore enklare.

Förkylning lr feber

Gårdagen
Dagen började jobbigt. Var tvungen att gå upp kvart över 6 för att hinna med 7-bussen. Fan, vad jobbigt det var! Mamma var ledig nämligen därför kunde jag inte åka med henne runt halv 8 som i vanliga fall. När jag vaknade kände jag dessutom att av en förkylning lite smått. Skit!

Skoldagen gick väl segt men framåt iaf. En rolig grej var att vi bara var 13 st från klassen på första lektioen (vi är typ 25 egentligen!) Haha, alla låg väl hemma och sov lr nåt, vad vet jag? Tror iaf aldrig jag har varit med om att vi vart så få elever på en lekiton.

När jag kom hem umgick jag med min mor och min syster. Vidare skrev jag klart historian vilket tog en jävla tid visade det sig. Datorn började nämligen krångla en hel del osv. Jobbigt, men jag kämpade på iaf och snart var det klart. Blev ett jävligt långt arbete dock men så kan de vara. Jag hoppas/tror det blev bra tillslut iaf.

Senare på kvällen var det dags för mig att fara iväg och träna. Tyvärr gick det verkligen inte bra på träningen. Jag hade ingen ork lr energi överhuvudtaget. Förkylningen och sömnbristen i veckan låg förmodligen bakom det:/

Idag
Har känt mig hängig hela dagen. Trött och sjuk, kanske har jag feber vem vet? Skulle inte bli alltför förvånad iaf. Usch, såna här dagar vill man gärna hoppa över. Vill inte vara sjuk:( Känner mig helt yr och borta:S

Det var läskigt när jag skulle köra hem mammas bil fr stan efter att jag slutat. Det var nämligen jättesoligt så jag blev värsta bländad och kunde knappt se vägen:S Dessutom är ju vägen skit överlag nu också, bara slask och is överallt. Man kan knappt köra 50 på en 90-väg ibland (syftar då på en viss Sidensjöväg). Det är sjukt! Det sker nog många bilolyckor såna här tiden. Som tur är lyckades jag ta mig hem helskinnad iaf:)

Skolsaker

  • SVENSKA>Lämna in en skriftlig jämförelse på texterna; realism och naturalism - 21/2
  • HISTORIA> Historiearbete: (intevjua två personer, skriva av intervjuerna på datorn, bränna ut skiva med intervjuer, sammanställa, ev kolla om museumet har bilder, lämna tillbaka lånade böcker på Arken och Nolas bibliotek) - Ska vara klart senast 22/2
  • PROJEKTARBETE> Projektarbete (fixa allt så att allt funkar!) - 25/2
  • RELIGION & FILOSOFI> Skriva nån konstig etik-uppgift - 29/2
  • PSYKOLOGI> Göra ett fördjupningsarbete om något, ska lämnas in i rapportform - 20/3
  • GEOGRAFI> Göra ett grupparbete om miljö som sedan ska redovisas - 24/3?
  • TECKENSPRÅK> Göra ett prov på tredje häftet så snart som möjligt.

Dagar som försvinner

Kan inte fattar hur tiden fullkomligt rusat iväg från nyår. För mig känns som att det är typ januari idag lr kanske var det det igår? Vars tog februarimånaden vägen egentligen? Jag förstår inte. Hänger inte alls med i svängarna för tillfället, men det är nog för att man är så inne i sin egen kupa (man har mkt att göra varje dag osv att man inte märker hur dagarna faktiskt hastigt passerar). Hemskt egentligen att det ska behöva vara så.

Kan verkligen inte fatta hur jag kan fylla år om mindre än en vecka.
Min födelsedag borde, enligt mig, vara om en månad lr något....inte nu(!):S Jag har inte ens haft tid att tänka på den i princip. Orkar som inte och vips satt man ändå där i bilen på morgonen i måndags då mamma frågade om jag tänkt ut något jag önskade mig. Hon har tjatat länge på mig att jag ska göra en önskelista men jag har som bara skjutit på det eftersom jag tänkt att det ju är så länge kvar ändå tills min 19-årsdag. Och vips så sitter man ändå plötsligt och inser att födelsedagen inte alls är så långt bort längre.

De närmsta dagarna

Kommer ha fullt upp de närmsta dagarna.

Torsdag
En jobbig skoldag väntar, tur man inte slutar så sent iaf. Efter skolan kommer jag eventuellt att behöva skriva färdigt historia-arbetet med (sista dagen att lämna in arbetet på är på fredag) om jag inte hinner klart idag dvs. På kvällen ska jag iaf träna, den saken är säker :)

Fredag
Återigen väntar en jobbig skoldag. Efter det bär det av hemåt för att slappa. Kommer nog ha en jävlig slapp kväll för att ladda batterierna inför kommande dagar. Framför allt lär jag se till att sova länge denna natt. Gud så skönt det kommer att bli, längtar redan:P

Lördag
Vi ska bjuda hem farmor, pappa, Marianne (pappas flickvän), m fl för att vi ska fira min födelsedag. Det blir mat och tårta och vara allmänt social. Kommer nog pågå rätt många timmar det. Jag fyller egentligen på måndag men vi ska alltså ta firandet två dagar innan.

Söndag
Upp tidigt för att hinna iväg till Skyttis. Vi har en match som börjar redan kl 9 nämligen. Sedan blir det ett ganska långt uppehåll på 1-2 timmar (då ska man passa på att äta och ta det lugnt) innan man ska  börja göra sig redo för nästa match (värma upp, byta om etc). Kommer nog komma hem från stan och hockeyn först på em nån gång. Kommer troligen behöva hämta frukt från Hemköp också som vi ska ha till hälsoveckan nästa vecka.


Nästa vecka kommer också bli hur mkt som helst att göra men det orkar jag inte skriva om nu. Detta får räcka för tillfället. Hehe, brorsan ropade dessutom att det var mat för ett litet tag sen så nu blire till att käka. Ska bli riktigt gott. Det blir nå fläskkotletter tydligen;P - Mums!
Skriver förmodligen mer senare!


Slapp skoldag

Hehe, vart så lycklig idag. Vår sv- och historia-lärare Lisa var nämligen borta (vet inte varför) vilket innebar att vi slapp börja med något nytt i svenska. Vi fick alltså vara lediga ända fram tills efter lunch då vi hade geografi. Men smart som jag ju är (hehe, ibland åtminstone;P) såg jag till att skriva lite på historian. Här ska in kastas bort nån tid man spenderar på skolan inte, åtminstone inte när man har jävligt mkt att göra:S
 
Idag hade vi alltså bara en geografilektion där vi fick börja lite smått med en gruppuppgift som vi ska hålla på med i rätt många veckor. Man fick veta vilket betyg man fick på internationella relationer med eftersom den kursen tog slut i julas. Skönt att ha det bortstökat!

Efter geografin var det full fart med projektarbetet för min grupp.
Vi har mycket att ordna till nästa vecka då allt ska gå av stapeln. Men det känns åtminstone som att vi fick mkt uträttat idag - Vad duktiga vi är tjejer! Vi måste bara få allt att funka till nästa vecka. Det är dock så mkt att hålla reda på att vi säkerligen kommer glömma nåt men jag hoppas inte det. Hoppas, hoppas, hoppas det går vägen. För er som inte vet det ska vi anordna en hälsovecka för alla som går i ettan på Nolaskolan (vilket är ca 400 elever). Kan ju avslöja att det är jävligt mkt att hålla reda på (frukt, närvarolistor, scheman, kontakt med alla inblandade osv). Allt måste funka helt enkelt! Har överlag varit ett sjukt jobbigt projekt, kul förstås med, men stressigt framför allt. Ska bli skönt när det är över.

Onsdagmorgon

Ännu en jobbig skoldag har börjat. Idag blir det full rulle med svenska, geografi och projektarbete. Kommer att kunna åka hem först med 5-i-4-bussen. Känns drygt:/ Väl hemma blir det att försöka skriva klart historian och slappa som utav bara den. Har varit duktig nu på morgonen och så gott som skrivit klart sv-läxan vi fick igår också. Skönt att ha det nästan ur världen.

Gårdagskvällen ägnade jag åt att duscha, slappa vid datorn och se hockey (lite mer än en period mellan Modo-Timrå). Jag skrev på historian också, och sist men inte minst skrev jag ut skiten. Lättare att kunna se fel och sådant när man väl har papperena med texten i handen. Det är lätt att man blir lite blind om man ser texten enbart på Word hela tiden, åtminstone tycker jag det.

Nej, nu börjar svenskan så jag ska kila. Ha en fin dag!

"The illusionist"

Har varit en otroligt seg dag idag:/ Har känt mig trött och småless hela dagen mer lr mindre. Kom inte hem föränn för en liten stund sedan heller eftersom vår klass var och kollade på estettreornas slutproduktion som inte slutade föränn strax efter 3. Ångrar faktiskt litegrann att jag inte smet iväg tidigare för att hinna med kvart-i-trean, men, men inte så mkt att göra åt i nuläget.

Att jag är så seg har mkt att göra med att jag var vaken så länge natten till idag. Jag började se på en helt suverän film igårkväll tillsammans med min syster. Filmen hette "The illusionist" och den var fantastiskt bra:D Kunde bara inte sluta se den alltså. Vi tänkte bara se en bit först (syrran hade sett den sen förut) men det slutade med att jag såg hela filmen. "The illusionist" är definitivt en utav de bästa filmer jag sett! Den borde alla se!

image56

Hade en jävligt dryg svenskalektion idag :/ Vi fick läsa tre stycken texter från realismen och naturalismen - tala om segt!
Fattar inte varför man ska behöva beskriva minsta lilla detalj, blir ju bara jobbigt att läsa. Fick en läxa också tills på torsdag, fanns tydligen omöjligt någon lektionstid som vi kunde få till att göra läxan på, trots att vi har en sv-lektion redan i morgon. Ååååh, less man blir. Inte så dryg läxa iofs men den där läraren vet ju att i princip alla i klassen har det där stora historia-arbetet att jobba med nu också. Varför då ge oss ytterliggare en sak? Jag fattar inte:S

Unnade mig att köpa några onyttiga chokladkakor också innan jag åkte hem med bussen. Inte bra egentligen såhär mitt i veckan men de är ju otroligt goda:P

Nej, nu ska man ta och surfa runt lite sedan försöka skriva det man orkar på historian. Blir definitivt en tidig kväll för mig ikväll iaf, den saken är säker. Hoppas ni haft en trevligare dag än mig!

Attans!

Typiskt också! :( Tydlingen var det ingen NHL-match mellan Detroit och Dallas på NASN som jag trodde, istället var det nån jäkla basketmatch mellan dessa båda lag:S Åååh, orka! Jag vill se hockey ju. Nu får man väl surfa runt lr nåt  annat istället. Glassen smakar jävligt gott iaf ( så känn er frestade haha;) ). Ska snart fara hem till mamma med så man kommer sig i säng i nån rimlig tid. Ciao!

Glass med blåbär:)

Sitter hemma hos Jimmi just nu och bloggar lite. Har precis gjort i ordning ett glas med vaniljglass och blåbär  - Mums! :D Ska bli riktigt gott att mumsa i sig det. Tycker min helg har varit  bra. Såg till att jobba lite med historian i lördags, annars har jag  mest sett tv och slappat typ. Och idag har jag ju som sagt vart i Umeå hela dagen i princip på match-sammandrag. Måste säga att vi åt tacos igår också, jag och min sötnos, och det var lika fantastiskt gott! som vanligt:) Cred till min älskling också för att han var tvungen att göra i ordning tacosen själv eftersom jag var och duschade. Thanks sweet heart! (F)

Känns lite tungt att det är ännu en skolvecka som börjar igen om några timmar, men det är väl bara att härda ut. Det är ju faktiskt bara två veckor kvar till sportlovet nu med så:D Och på fredag om två veckor är det såvitt jag kan förstå 100-dagars, hehe:) Så då lär det förmodligen bli att man pallrar sig ut. Är ju tydligen temat "ombytta roller", vilket innebär att killar ska klä ut sig till tjejer och tvärtom. Haha, det kan nog bli ganska kul att se tror jag! :D

Nej, ska se Detroit-Dallas på NASN nu. Är tydligen live-sändning den här tiden förvånansvärt nog:O Det brukar ju alltid vara senare på kvällen annars. Ska föresten käka upp min glass med innan den smälter bort:) Hej då!

Sammandrag i Umeå

Idag har det varit hockey för hela slanten!
Var tvungen att hasa mig upp ur min underbart sköna säng redan kvart över 6. Detta för att jag skulle hinna in till stan i tid och inte missa bussen. Som tur är var matchsammandraget "bara" i Umeå så det blev inte en alltför lång busstur. Matcherna gick inte så bra. Vi förlorade båda med 2-1 så det känns väldigt tråkigt. Allra helst när vi var hyfsat nära att kunna kvittera och tom vinna i båda också:( bittert! Men så går det när man inte kan utnyttja lägena man får, för vi hade ju våra chanser helt klart. Jag kan ju erkänna att jag hade två frilägen i den första matchen och jag lyckades missa båda:S - suck! Jaja, det är bara att bita i det sura äpplet och ladda om och förhoppningsvis ta revanch nästa helg. Nästa söndag har vi nämligen sammandrag hemma(!) Ovanligt värre:P men det ska bli skönt. Lite smådrygt bara att vi har första matchen redan kl 9, men men det är väl sånt man får ta.

Sanna Nielsen - Empty room

Måste bara skriva att jag tycker den låten var är så jäkla bra. Helt underbart fin alltså:)
Text, sång, musik...allting på låten är bara så bra. Blir extra känslosamt när man märker hur hon nästan börjar gråta också. Den här låten har lätt varit bäst av alla hitills i Melodifestivalen <3



Dags för match

Nu har jag skrivit en hel del på historian men gud så jobbigt det är!:P Jag har ju valt att ta med mycket fakta också att det finns hur mkt som helst att diskutera:S Har skrivit två sidor på diskussionen nu, så nu får det räcka. Nu är jag less, haha:P Får fortsätta senare. Nu börjar ju dessutom Modomatchen på tv med, så det passar bra. Då kan jag slappa och se på den ett tag:) Nice!

Börjar bli hungrig också, måste ta något att äta tror jag. Senare ska jag försöka ta mig en dusch. borde fixa håret också haha (är som ett jävla kaos) men jag orkar intexD

Måste eventuellt sova hemma hos mamma ikväll eftersom jag ska upp så jäkla tidigt imorrn (strax efter 6:S). Fan, vad drygt det kommer bli! Aja, det är bara att härda ut. Vad gör man inte för att kunna spela roliga matcher i sin underbara sport;)

Ska se matchen nu. Hej med er! :)

Flummiga jag

God morgon!
Vaknade för ca en och en halv timme sedan. Hade en trevlig kväll igår. Slappade mest framför datorn, kollade på klipp på youtube och så. Lite småtråkigt att man lyckades missa "Let's dance", men men...det kommer fler program. Gick och la mig tidigt tillsammans med min älskling, klockan var bara ca 12. Men både jag och han var ganska trötta efter veckan så det passade bra. Haha, måste erkänna att jag var jävligt konstig igårkväll också. Jag var hur flummig som helst och skämtade och höll på hahaXD Vad knäpp man kan vara ibland:P Jag tror iaf det berodde mest på att jag bara var trött att jag inte orkade med några "smarta" tankar, haha. Fast när vi väl la oss i dubbelsängen var jag ändå hyfsat pigg i början men det dröjde inte länge föränn jag somnade när jag väl slappnade av. Jag somnade typ direkt då, hehe:P Var djävulskt skönt att få sova iaf och helst att få sova fler timmar än 6-7 som jag vanligtvis gör på vardagar.

Idag blir det en lugn dag för mig.
Ska på hockeysammandrag i Ume hela dagen imorrn så då måste jag passa på att ta det lugnt och göra lite småvettiga saker idag i stället. Hockey imorrn är ju iofs också vettigt, men jaa ni kanske förstår hur jag menar:P Tänkte faktiskt försöka skriva på historian nu. Får se hur det går. Måste skriva nån diskussion om det fakta jag fått fram (lr "svaret på min frågeställning", som det så vackert heter:P).  Kan bli lurigt men jag ska försöka börja iaf. Var föresten duktig och brände ut skivor med mina två intervjuer igår också, så nu är det överstökat:) Ska bli så skönt när man har slut på läxor, lär iofs dröja eftersom vi antagligen kommer få nya till veckan men iaf. Man kan ju försöka sträva efter det åtminstone.

Lär väl se Modo-Mora senare kl 3 också.
ska bli spännande. Fan, om  Modo inte vinner. Mora är inte ett dåligt lag men det känns som att Modo har bättre spetskompotens än dem. Modo har fler spelare som kan avgöra. Hoppas, hoppas, hoppas på vinst där.

Blev sugen på att åka skridskor idag också, men tyvärr så är ju mina skridskor inlåsta på Skyttis, typiskt:/ Annars hade jag lät dragit med mig Jimmi ut och åkt, lr inne på nån friåkning kanske(?) Men, men det får bli nån annan helg. Måste försöka hinna med det nu innan våren kommer iaf, vill verkligen åka med han. Haha, bara för att jag vill glänsa för han;) Hahaha, närå:D Men det är så kul att åka. Vill att han också ska inse det.

Nej, ska försöka skriva nu, som sagt. Hoppas ni får en härlig lördag! Kom ihåg att ta hand om er själva och om era närmaste!

Historia, yoga etc

Finally home! Alltid skönt att komma hem på fredagar eftersom man vet att det är helg:) Dagen har varit oändligt lång och seg men på något sätt har man tagit sig igenom den ändå.

Gick hyfsat på historialektionen idag. Det var tydligen ingen i klassen som gjort klart arbetet, lr jo föresten: typ 3 personer av 26 ca(!) Hehe, så man var ju definitivt inte ensam om att inte kunna lämna in det arbetet iaf. Jag måste dock göra klart arbetet och lämna in det nästa vecka, annars blir nog inte Lisa glad skulle jag tro. Ska försöka orka ta itu med det lite i helgen, tänkte jag. Faktiskt är det ju så att jag inte har någon annan läxa nu förutom det heller(!) så det gör det ju lite enklare. Vill göra klart skiten snarast så man slipper ha det släpandes.

På idrotten hade jag Yoga tillsammans med några st till. Det var roligt och lite småjobbigt. Haha, värst är att man är så himla stel och ovan vid de olika rörelserna men jag tycker det gick hyfsat ändå. Carro, en klasskompis som höll i yoga-passet gjorde det mycket bra. Hon förklarade på ett bra sätt hur man skulle göra och sedan sa hon en hel del annan information om yogan också. Sånt där som kan vara bra att veta, ni vet. Bra där:)


Ikväll vet jag inte vad det blir.
Det blir nog nåt jävligt slappt iaf, känner mig helt utmattad av trötthet ungefär:P Men tydligen ska syrran komma hem ikväll med så vi får väl se om man kanske spelar nåt spel lr något annat trevligt. Köpte mig en lakritspåse innan jag tog bussen hem också. Kunde inte låta bli:P Jag älskar lakrits! Dock är jag inte så sugen på det för tillfället men det kommer nog.

image53 image54

Nej, ska faktiskt försöka städa upp lite här på rummet nu. Har skjutit på det alldeles för länge, känner jag. Sedan blir det nog att man tar sig nåt att äta. Hej med er!

Hur kan det finnas människor som gör detta?

Är fortfarande vaken. Jag fastnade vid datorn och kollade runt lite. Slutade med att jag kollade mejlen och då fick jag se en sån fruktansvärd sak att man knappt tror det existerar! Så jäkla sjukt! Jag hade fått ett kedjebrev med en massa underskrifter. Jaha, det är väl inte något konstigt lr fruktansvärt med det tänker väl ni nu. Men grejen är att det var en länk vid slutet av mejlet som ledde till en film på Internet på några minuter, OCH DETTA ÄR EN AV DE MEST HEMSKA FILMER JAG HAR SETT! Fattar knappt hur jag kunde kolla på hela filmen alltså. Jag kollade förstås bort och blundade lite nu och då men iaf:S Filmen var så jävla hemsk att det finns inte!

Filmen handlar om hur man plågar djur i Kina för att komma över deras pälsar. Levande djur plågar de på ett sånt sätt att man inte kan beskriva hur jäkla hemskt det är. Alltså fy faan för de människor som gör detta - Hur fan funkar dem som? Alltså jag skakar fortfarande av upprördhet, trots att det var flera minuter sen jag såg filmen.
Inga ord kan beskriva egentligen HUR HEMSK filmen var, det bästa är att kolla på filmen själv.

Hoppas, hoppas, hoppas att många skriver på och skickar vidare mejlet! Även om man är en som inte brukar skicka vidare kedje-mejl i vanliga fall tycker jag banne mig att man ska ta sig i kragen och skicka vidare just det där.

Vågar ni se den hemska filmen jag pratar om så har ni en länk här:

www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&player=wm&speed=_medS

Men jag varnar er känsliga alltså, ångrar fan i mig nästan att jag såg filmen. Jag började seriöst att gråta i slutet av filmen, jag kunde inte låta bli. Är rädd för att man kommer ha mardrömmar ett tag nu framöver ;(

Har en galen schack-brorsa

Har varit duktig och skrivit en hel del på historia-arbetet ikväll:) Men jag har inte hunnit klart men jag har inte alltför mycket kvar iaf och det känns jävligt bra. Vet dock inte om jag skrivit "rätt" överallt osv. men aja:P

Annars har jag varit upp till min pappa en sväng för att hämta pengar som syrran ska få av mig i morgon.
Hon ska nämligen klippa sig hos en frisör. Var verkligen glashalt ute! Farligt värre, med andra ord. Jag lyckades iaf undvika att halka och slå ihjäl mig som tur var. Jag var dock bara hos pappa några minuter eftersom klockan var ganska mycket. Annars har jag umgåts lite med min mamma och pratat med min käre bror Micke och hans flickvän Åsa. Micke är galen i schack för tillfället, haha:D Han spelar nåt gratis-spel på datorn men han är less på det nu eftersom det tydligen är för lätt. Just därför vill han att jag ska hjälpa han att hitta något annat schack-spel gratis på nätet. Får se om jag kanske har tid med det i morgon, annars får det väl bli nån annan dag.

Är väldigt trött för tillfället egentligen fast jag känner mig ändå pigg. Det är ett vanligt problem hos mig.
Jag är så gott som alltid som piggast den här tiden på kvällarna, konstigt nog:S Dock har jag aldrig några problem med att somna om jag väl går och lägger mig. Just därför ska jag gå och lägga mig nu strax, för det behöver jag. God natt! =)

Trötta tider

Fan, vad trött man kan vara alltså! La mig på sängen och sov i nån halvtimme för nån timma sen och gud vad skönt det var! Hade lätt kunnat sova hela kvällen och natten. Men jag tog mig tillslut upp och hasade mig neråt för att äta middag.

Blir ingen träning för mig ikväll främst eftersom det är ett sånt fruktansvärt dåligt väglag ute.
Sen borde jag faktiskt försöka jobba järnet med historian, eftersom det ju ska vara klart till i morgon egentligen. Jag lär inte hinna klart iaf men man kan ju göra så mycket man hinner åtminstone. Får hoppas att matchen i helgen går bra ändå.

Nej, nu ska jag jobba så jag får någonting gjort ikväll. Hej då!

Skolbabbel & middagsdags

Kom hem för någon timme sedan och nu sitter jag här vi datorn och chillar, som så många ggr förr.

Skoldagen har funkat helt okej idag trots min fruktansvärda trötthet. Jag lämnade in Sparven-filmen till vår multimedialärare Svempa. Svempa fick se den som hastigast och det lät som att han tyckte jag fått till den bra, skönt:) Då var det klart. Jag såg även till att lämna in psykologin till Ulrika, så nu är även det gjort. Kanske inte vart någon jättebra analys men det får duga med tanke på omständigheterna. Orkar inte fixa något mer vad gäller den:P

Angående historian

Sedan pratade jag också en hel del idag med några klasskompisar om historian, det är tydligen ingen som är klar med den. Inte heller var det någon som trodde att de skulle vara klara med det till i morgon. Skönt, då känner man sig inte lika dålig själv åtminstone, om man inte skulle hinna få klart det ikväll. Kom på att jag ju gärna skulle vilja ha bilder till mitt arbete med. Problemet är bara att jag inte kommer att kunna få dessa bilder föränn på måndag. Vet inte om jag kan få tag i några bilder heller, men jag tänker iaf försöka.

Känner mig ganska uppåt idag överhuvudtaget, vet inte riktigt varför men man ska väl inte klaga.
Fick höra att man kunde vara med på Carros (en klasskompis) yoga-pass på idrotten imorgon, så det känns rätt kul:)  Hoppas vi blir några stycken iaf men det verkar som så:) Var kul att träffa Ylva idag också, det var ju ett tag sedan nu eftersom de mest håller på med sitt projektarbete och är ute bland andra skolor.


Ikväll blir det senträning, som vanligt på torsdagar). Vi har sammandrag till helgen (söndag) så det gäller det att vara väl förberedd för att ha ork till att kunna spela bra. Hoppas det kommer rätt mycket folk på träningen så kan vi samspela femmorna, det behövs! Vill spela mycket. Hoppas det inte blir så många övningar utan mest vanligt hederligt spel mellan två mål.

Nej, nu ska jag gå ner och käka. Ska äta mos och strömmingsflundra:) Tycker jag faktiskt är riktigt gott. Tycker det var riktigt bra gjort av mamma at hinna laga till det i morse. Själv är jag så trött på mornarna att jag aldrig skulle kunna hinna och orka med nåt sånt då, inte en chans! 

Senare kommer jag förmodligen göra lite historia varvat med att slappa:P Hoppas ni får en underbar alla hjärtans dag! =)

Snart kommer belöningen

Måste avslöja att jag höll på att somna jävligt skönt på sängen för några timmar sedan men så vaknade jag av min mamma. Då var jag riktigt duktig (förvånansvärt nog), för jag lyckades ta mig själv i kragen och bestämma mig för att försöka ta tag i det dryga historia-arbetet iaf (trots att jag egentligen bara ville somna om).

Förutom att jag har duschat och ätit är det mest historia-arbetet jag ägnat kvällen åt. Går faktiskt hyfsat tycker jag, även om det går segt fram. Men det går bättre än jag trodde på förhand åtminstone. Det är väl inte jättesvårt egentligen (som jag trott innan), problemet är väl bara/mest att man har så jäkla lite tid på sig att skriva det. Nu måste jag sitta flera timmar i streck för att hinna få klart det till fredag och det är drygt kan jag lova er:/ Är inte ens säker på att jag kommer hinna få det klart ändå:S Aja, i annat fall får jag lämna in det nästa vecka. Jaja, nu har jag i alla fall tänkt klart på historian för ikväll, har tänkt mer än nödvändigt. Fortsättning följer i morgon.



För övrigt måste jag skriva att vår katt Mille är så jäkla söt. Just nu ligger hon och sover på mina läx-papper:) Haha, hon anser nog inte att de är så viktiga och jag kan förstå henne till viss del. Har egentligen ingen motivation alls till skolan nu (och har väl inte haft det de senaste månaderna heller) även om det kanske verkar/verkat som det!? Enda orsaken till att jag kan göra läxor, arbeten och liknande just nu är att jag vet att det snart är slut. Snart är det den underbara studenten! Gud, vad jag längtar alltså. Min drivkraft till att orka ta itu med allt pluggande vi haft de senaste veckorna och fortfarande har är alltså att studentdagen snart är här. Då får man belöningen och vilken belöning sen:D Dessutom tror jag man kommer ångra sig nåt djävulskt sen när man om några år ska söka utbildningar och dyl. och inte lyckas komma in. Man lyckas inte komma in på det man vill bara för att man "flummade" bort de allra sista månaderna/terminen av skolan pga att man var skolless. Då tror jag verkligen man får ångest, iaf skulle jag få det. Nej, man måste försöka kämpa på och göra sitt bästa även om det är tungt och slitsamt. Tror man tjänar väldigt mycket på det i längden.

Nej, nu är det marsch i säng som gäller. Men först ska jag plocka undan lite saker från sängen och sedan kela med Mille:) Sov gott!

Pluggande, som vanligt

Så har ännu en skoldag passerat. Har vart en ganska slapp dag som tur var. Det var väl egentligen bara vid projektarbets-timmen som det kändes rätt drygt, mest för att vi har så mkt att göra. Men jag är ganska säker på att vi kommer att hinna få ihop vår hälsovecka till om två veckor. Jag hoppas verkligen det åtminstone, blir inte så kul att stå där som ett fån annars. Vad ska man säga då egentligen?
- Ja, hej...det är vi som är arrangörer men vi har inte riktigt fått denna hälsovecka att funka så ni kan gå hem igen.
Jävligt bra, lr inte. Tja, eleverna lär väl inte bry sig så mycket egentligen. De lär väl mest bli glada skulle jag tro, de flesta iaf. Men alla andra som är involverade och vi själva däremot, det är värre för dom/oss.

Är så trött att jag lätt skulle kunna somna nu på stört men det kan får jag inte. Jag måste nämligen försöka göra det där djävulskt dryga historia-arbetet, uscha! Önskar man slapp den där skiten. Inte vet man hur man ska göra heller. Det är som vanligt när det är sv och historia-grejer med andra ord. Blir så trött på det!

Är föresten klar med psykologin nu till i morgon iaf. Jag renskrev det imorse när jag egentligen hade sovmorgon. Skönt, skönt, skönt att det är klart åtminstone! :)

Ska gå ner och hämta bitar av vårt pepparkakshus nu iaf, det är så jäkla gott:) Måste banne mig få upp ett glas mjölk också, känner jag. Allt detta för att jag ska kunna orka jobba nåt med historiearbetet överhuvudtaget:S Har en hel del att göra vad gäller det:/
Nej, nu är det dags att göra lite nytta. Hej så länge!


2 saker strykna

Har kunnat stryka två saker till idag, hurra! :) I morgon kommer jag förhoppningsvis, om allt går enligt planerna, att kunna stryka psykologi-analysen med. Sen är det bara fruktansvärt bråttom med historian men även med projektarbetet (hur fasen ska vi hinna få klart allt till om två veckor??)
  • RELIGION> Religionsinlämning (skriva klart tolkning av texter samt diskussion) - 8/2
  • FILOSOFI> Plugga till filosofi-prov - 12/2
  • SVENSKA> Se film på SVT om Orginal Gangsters samt leta upp övrig fakta om detta inför en debatt - 12/2
  • PSYKOLOGI> Skriva klart psykologi-analys om råttfobi - 14/2
  • HISTORIA> Historiearbete: (intevjua två personer, skriva av intervjuerna på datorn, bränna ut skiva med intervjuer, sammanställa, ev kolla om museumet har bilder, lämna tillbaka lånade böcker på Arken och Nolas bibliotek) - 15/2
  • PROJEKTARBETE> Projektarbete (fixa allt så att allt funkar!) - 25/2
  • MULTIMEDIA> Göra färdigt "Sparven-film" - 28/2

Har valt balklänningens färg & modell

Har varit full rulle idag. Först skolan med bl a; OG-debatt (som faktiskt var riktigt slapp) och sedan då det dryga filosofi-provet. Provet gick väl rätt bra kändes det som, i alla fall med fakta-frågorna (dvs G-frågorna) men sedan blev det värre. För G-VG-MVG skulle man bena ut ett problem. Jag tog ett problem där man skulle skriva och argumentera för lr emot huruvida vi kan lita på att våra fem sinnen visar den rätta verkligheten. Haha, snacka om komplicerat! Jag skrev i alla fall rätt långt, sen om det mest blev flummig kvantitet är en annan sak:P Helt seriöst, filosofi blir/är bara flumm egentligen så då borde det väl inte vara nå fel på min text (lr?). Jag skrev saker som jag knappt fattade/trodde på själv egentligen men jag skrev det bara för att skriva typ. Haha, visar sig snart om man varit helt ute och cyklat med sina försök till filsofiska tankar lr inte;)

Efter den tröga skoldagen for jag och handlade på Coop med mamma. Efter handlingen bar det av till tygaffären för att kolla på mer tyger till min kommande balklänning. Vi kollade på både lila och röda tyger, men fastnade tillslut mer för det röda. Vi var överens om att jag klädde bättre i det. Det gick faktiskt så långt (hade inte trott det på förhand!) att vi köpte alla de tyger vi skulle ha till balklänningen samt mönster mm. Nu har jag med andra ord verkligen bestämt både vilken klännings-modell jag vill ha och färgen på den. Jag är nöjd. Jag hoppas och tror att den kommer bli bra men man vet ju inte det säkert föränn klänningen är färdig.

När jag kom hem var jag snäll och hjälpte syrran med lite matte (algebra).
Gick rätt bra men man märker att man glömmer kunskaper fort. Trots att jag alltså läst matte A för två år sedan kunde jag ändå inte minnas hur man skulle räkna/ställa upp vissa uppgifter. Fick fundera en del men några större problem var det inte.

Efter matten gick jag upp till pappa för att se hockeyn
. Modo besegrade FBK borta med 3-0, snacka om nice:) Modo spelade riktigt bra så det var en fröjd att se ( haha "fröjd", tala om gammaldags ord;) ).

Väl hemma igen satte jag igång med att skriva psykologi-analysen. Det tog sin tid men nu är jag i alla fall nästan färdig. Ska bara ändra lite justeringar i morgonbitti (innan sv börjar 9.40) och kolla upp en fakta-sak, sedan är den klar att lämnas in. Det känns ohyggligt skönt! :) Måste göra den klar snarast så jag kan börja med historian! Herregud, historian är ett skitstort arbete och jag har inte ens hunnit börja skriva:S Snacka om att det kommer bli stressigt att hinna få klart den till fredag - suck!

Jaja, nu måste jag sova i alla fall om jag ska orka leva i morgon överhuvudtaget. Slänger in ett inlägg med min "Att-göra-lista" med, bara för att det är så skönt att kunna styrka och se saker strykna på den liksom:) Natti!

Filosofi är konstigt

Dagen har ägnats åt en jobbig skola (schemalagda lektioner+pluggande inför filosofi-provet i morgon) och träning.

Träningen var riktigt jobbig ikväll. Vi körde långa övningar med mycket skridskoåkning i, drygt med andra ord. Men säkert jävligt bra egentligen, men i allmänhet kände jag mig väldigt seg över hela träningen (vet inte riktigt varför?) men jag kämpade på ändå så gott det gick, så det fick duga.

I morgon är det då filosofi-prov och jag känner mig väldigt osäker på allting.
Jag blandar ihop gubbar och teorier hit och dit och får ingen riktig struktur i hjärnan känns det som. Filosofi är så konstigt. Haha, min mamma sa föresten idag: "Är det inte bättre att vi försöker lösa de problem som faktiskt finns i den här världen vi lever i i stället för att tänka ut huruvida den här världen existerar lr ej?".
Hehe, tycker det var en ganska klockren kommentar faktiskt. Dock går det nog inte att bara skriva så på provet imorrn tyvärr, inte om man vill bli godkänd åtminstone. Nämen helt seriöst, det är verkligen flummigt och jag har en känsla av att man kommer sitta där som en idiot i morgon och inte veta vad man ska skriva. Tydligen ska man iaf lösa något typ av problem och ställa två gubbar/två teorier mot varandra, inte kommer jag klara det heller:S - suck! Har ju försökt plugga en hel del för att fatta något men jag vet inte om jag har det minsta grepp ändå över alltihop:/ Ganska jobbig känsla. Enligt mig är filosofi väldigt, väldigt konstigt! Filosofi går emot allt man lär sig och har lärt sig innan vilket gör att man måste ändra sitt tankesätt helt. Ett tankesätt man ju faktiskt haft under hela livet. Inte konstigt att man blir så förvirrad egentligen.
Jag hoppas inte vår lärare har:
1.
gjort ett svårt prov
2.
höga förväntningar
Han borde ju tänka på att det faktiskt är vårt första filosofiprov nånsin:P

Shit, måste titta på Uppdrag granskning-avsnittet till debatten i morgon också:S Gud, det är så mycket att tänka på att man näst intill alltid glömmer bort något. I hate it! Måste börja se avsnittet nu så jag hinner se klart den. Tänkte försöka sova sen faktiskt. Får försöka läsa på filosofin lite mer i morgon på lunchrasten, vi har ju provet först efter lunch som tur är:) Good night!

"Att-göra-lista"

Har mycket att göra, för mycket:S Aja, det är sKönt att kunna stryka några saker idag i alla fall även fast det fortfarande är mycket som återstår. Ja, ni kan ju se själva:
  • RELIGION> Religionsinlämning (skriva klart tolkning av texter samt diskussion) - 8/2
  • FILOSOFI> Plugga till filosofi-prov - 12/2
  • SVENSKA> Se film på SVT om Orginal Gangsters samt leta upp övrig fakta om detta inför en debatt - 12/2
  • PSYKOLOGI> Skriva klart psykologi-analys om råttfobi - 14/2
  • HISTORIA> Historiearbete: (intevjua två personer, skriva av intervjuerna på datorn, bränna ut skiva med intervjuer, sammanställa, ev kolla om museumet har bilder, lämna tillbaka lånade böcker på Arken och Nolas bibliotek) - 15/2
  • PROJEKTARBETE> Projektarbete (fixa allt så att allt funkar!) - 25/2
  • MULTIMEDIA> Göra färdigt "Sparven-film" - 28/2

Labyrint

Känner bara att jag inte orkar. Inte nu, inte när man har så mycket annat. Är som en labyrint och jag kan omöjligt hitta vägen ut. Har försökt så många ggr att jag har tappat räkningen. Önskar bara att jag fann den rätta vägen. Att allt skulle kunna bli så bra som det borde vara. Vad ska man göra. Kanske är jag dum, kanske är jag för blind, kanske är jag bara....jag vet inte. Jag vet bara inte.




Frukost-dags

Skrev ett sent inlägg igår men så försvann det bara:S Den trådlösa anslutningen till Internet försvann sen höll tydligen blogg-sidorna på att uppdatera lr nåt sånt dära skit, typiskt.

Lite kortfattat så handlade inlägget om:
- Att jag precis hade sett klart Titanic.
- Att det är en helt underbar film
- Att scenerna i den är helt fantastiksa, fattar inte hur de kan ha fått till det så jäkla bra!
- Att jag inte kunde låta bli att gråta vid slutet av filmen. Trots att jag sett filmen så många ggr bli jag lika rörd varje gång.
- Att jag ble vganska känslosam för resten v kvällen.
- Det är när man ser såna här filmer som man inser hur bra man faktiskt har det.

Mår sådär idag. Har en del att fundera på. Borde ta tag i att läsa filosofi med:/ Haha, snacka om att ha läxor att göra på en helg alltså, helt sanslöst men tråkigt nog sant. Såg precis att det är skidskytte nu också på SVT2. Blir väl att man kollar lite på det också. För övrigt ska jag försöka dricka upp mitt vanilj-te och få i mig några mackor till frukost. Hehe, blev som ni förstår att man sov länge idag med. Sen är det ju ofantligt skönt att ligga och dra sig en stund med, helt underbart! Det borde man få göra varje dag. Tyvärr kan man ju inte göra det:(

Well, nu ska jag käka frukost som sagt var...På återseende!


"I love Europe", vilket skämt

Har varit duktig och skrivit klart religionen. Har dock inte orkat mejla iväg den ännu men det ska jag nog göra i morgon. Sen var min pojkvän snäll och hjälpte mig göra klart sparven-filmen. Är bara en liten detalj i slutet på filmen som jag inte är hundra nöjd med, men jag tror inte jag orkar fixa till det. Felet är i eftertexterna på slutet då tre ord är lite mindre än alla de andra. Men skitsamma egentligen, helheten är jag jättenöjd med iaf så:P:)

Annars har jag och min älskling varit ute och gått en promenad. Det var väldigt halt, som tur var fick vi låna broddar av min mor:) Var skönt att ta lite luft.

När vi kom tillbaka såg vi på melodifestivalen. Vi hade missat de fyra första låtarna men det gjorde inte så mkt. Tycker ingen av bidragen var speciellt bra egentligen men jag tycker Michael Michailoff - That's Love och Velvet - Déja Vù var de bästa. E-types bidrag lät väl inte helt dåligt det heller. Men jag hörde aldrig hela låten så det är lite svårt att säga.

Fan vad shockerande att Christer Sjögren kom vidare med sitt bidrag alltså. Snacka om sjukt! Jag menar hur bra är låten på en skala egentligen? smörigare låt får man ju leta efter. Haha, vilket skämt. På AB har de ju tydligen en omröstning nu med såg jag. Omröstningen handlar om huruvida Christer Sjögrens låt ska bli Europas nationalsång lr inte. HahaXD Vilken sjuk värld vi lever i alltså.
Amy Diamonds låt var inte heller så speciell. visst den var väl inte dålig direkt men den var inte nå speciell.

Nu sitter jag och ser Titanic hemma hos Jimmi. Vi for hit igen för nån halvtimme sen. Alltid skönt och lyxigt att sova i en dubbelsäng. Titanic är så himla bra. var jättelängesen jag såg den med så jag måste kika lite nu känner jag. Ha en bra kväll allesammans! :D

Sport-tittande & filosofi

Har suttit och försökt läsa lite filosofi. Det är drygt. Svårt att förstå allt, mkt svårt:/  Vet inte hur jag ska kunna hinna lära mig allt tills på tisdag, känns riktigt drygt och svårt.

Sov länge i morse, riktigt skönt alltså:) Låg och drog mig jävligt länge med haha, så det ska vara på en helg. Gäller att man försöker vila och skaffa ny energi till kommande vecka. Sen att man i princip måste plugga på helgen för att hinna med allt, är en annan "dum" femma:( - Idiotiskt är vad det är!

Tidigare såg jag en del på skidskytte-VM. Tyvärr så har det inte gått så bra för svenskarna idag. Hade hoppats på Ferry men han sköt bort sig och sedan ramlade han på nån jäkla isfläck, typiskt!

Ser en del på hockeyn också. Sverige spelar mot Tjeckien i LG hockey games men Sverige ligger under så det är inte så kul. Tjeckien leder med 1-0. Hoppas Sverige gör mål snart, det skulle vara gott. 

Snart ska jag och Jimmi fara hem till min mamma. Förhoppningsvis ska jag försöka göra klart religionen och mejla iväg den då. Sen blir det förhoppningsvis nåt spelande och/lr nån promenad lr liknande.Hehe, åtminstone om jag får bestämma;) Hoppas Helena är hemma så man kan umgås med henne. Finns ju en risk att hon kan ha farit till Stefan med men jag hoppas inte det.  Fryser gör jag också just nu, huvva! Måste ta på mig någon mjukiströja snart känner jag.

Ska plocka ihop grejer nu och fortsätta se hockeyn innan vi beger oss härifrån. Hör nog av mig senare, hejsvejs!

Skönt med träningsvärk

Har precis titta på "Let's dance". Hehe, var rätt bra och kul att se:) "Mat-Tina" ägde ju hehe, hon shejkade loss jävligt bra. Annars har jag satt i mig en popcorn-påse och en semla, rätt så gott. Känner mig rätt slapp i allmänhet just nu faktiskt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska nog ta och surfa runt lite. Killarna ser nån film men jag orkar inte. De har inte ens nån svensktext på heller, drygt värre! De påstår att den ju bara är i vägen:S Struntprat! Finns jävligt god glass i frysen med, med andra ord GBs vanilj-youghurtglass med skogsbär. Attans, vad god den är alltså!:D Lär sätta sprätt på den snart känner jag.

I morgon vet jag inte vad det blir. Förhoppningsvis ska jag hinna umgås lite med Helena som ju är hemma nu över helgen innan hon beger sig till Umeå igen. Skulle vara jävligt kul och fara ut och åka lite skridskor med henne:) Hm, ska tusan försöka få med mig Jimmi på det...lr jaa tvinga med han rättare sagt;P Tragiskt va? haha!:P Närå men det är faktiskt för hans eget bästa. Det är ju han som inte inser hur kul det är. I must teach him!

Har lite träningsvärk i vaderna föresten efter slalomen igår men det gör inget. Jag tycker det kan vara ganska skönt att ha träningsvärk faktiskt för då vet man ju att man gjort nåt "vettigt". Kroppen bygger ju upp muskler så det är ju inte så dumt;P - Tvärtom!

Bye bye, see u soon again! :)

Need to sleep

Äntligen är det helg! Jag är helt ledig i morgon vilket innebär att jag äntligen kommer att få kunna sova ut, fan vad skönt! Har längtat efter det hela långa veckan. Har stundtals känt mig helt borta idag på skolan bara p g a min trötthet. Inte bra, inte bra:/ Självklart kom man i säng sent igår efter träningen för jag var ju bara tvungen(?) att surfa runt lite på nätet ett tag typ. Dumma mig! Nåja, man får ta konsekvenserna av sitt handlande själv iaf, den saken är uppenbar.

Har varit och intervjuat farmor idag ang. mitt historia-arbete, det gick riktigt bra. Hon kom ihåg ganska mycket saker:) Jag for hem till henne efter att jag slutat skolan. Känns skönt att ha tagit tag i de båda intervjuerna den här veckan, trots allt annat som man behövt göra. Nu ska jag bara (lr bara och bara?) renskriva farmors inspelade intervju på datorn och sedan blir det till att sammanställa skiten. För er som inte vet det gör jag ett arbete om hur det var att gå i en skola på landsbygden runt 30-talet. Rätt så intressant faktiskt. Kommer dock bli grymt jobbigt att få till ett bra och välskrivet arbete om det. Helst när man inte ens vet hur man ska göra:S Uscha!

Ikväll blir det slappt. Jimmi och Weppan skulle tydligen ha nån filmkväll så det lär väl bli att jag också ser lite om det är några bra filmer dvs. Annars blir det väl att man käkar nåt gott som vanligt och tar det lugnt. Känner mig grymt trött som sagt var, skulle kunna sova i ett år typ:S Haha, sorgligt men sant. Lär väl bli att man somnar till nån film, haha skulle inte förvåna mig:P

Nej, ska ta mig i kragen nu och städa undan lite här så jag kommer mig iväg till Jimmi nån gång. Ha en mysig kväll! :)

Skol-gnäll (vad annars?)

Har skrivit litegrann på religionen nu men det går väl inte så jättebra:/ Blir så förvirrad över huruvida jag gör rätt lr inte. Hela uppgiften är så flummig, blir bara mer och mer förvirrad känns det som. Inlämnat imorrn ska det vara också - usch och blä!

Har tryckt i mig lite lakrits också btw. Hade kvar lite från igår så jag kunde inte motstå från att ta. Blir ju extra lätt hänt när tröttheten börjar smyga sig på med:P

Önskar att vi inte hade så jävla mycket att göra i skolan! Var är fritiden? Hinner man med någon fritid? Mitt svar: "Väldigt knappt, om man vill ha någorlunda bra betyg". Man kan inte njuta av livet såna här stunder, man lever som själv i sin "egen" glaskupa bara medan sekunder, minuter, timmar och dagar passerar förbi. Det är sjukt att det ska behöva vara så, blir så less! Man är väl för mesig antar jag. Borde ju egentligen gå till lärarna och säga ifrån...egentligen alltså...:/

Att det är helg imorgon känns jävligt skönt iaf även fast det nog kommer bli en hel del plugg för min del. Måste framför allt plugga på filosofin, kan inte ett skit alltså. Fattar knappt vad man ska kunna heller, det är ett så flummigt ämne. Man är ju van vid att bara kunna plugga in en massa fakta hit och dit men det funkar ju inte så på filosofi:S Finns en stor risk att jag kommer lära in mig "fel" saker (med andra ord "fakta-saker"), känner jag:S

Ska nog försöka städa undan lite här på rummet nu, det ser för jäkligt ut(!) Lär sätta på nån riktigt bra musik med. Hejrå!

Slalom i Solberg

Idag har jag och Jenny varit i Solberg och åkt slalom. Haha, tillsammans med Nolaskolans ettor(!) XD Det är lite sjukt men sant. Det var så att det bara var ettorna som skulle få fara dit egentligen men så fick Jenny och jag igår reda på att det fanns platser kvar i bussen så då bestämde vi oss för att fara. Det var lätt värt det, även om jag var lite tveksam till det innan. I Solberg var det sjukt mkt snö jämfört med det vi har här och dessutom var vädret näst intill perfekt:) Skönt också att det inte blev just nån liftkö och var så fullt i backen - Underbart!

Enda jag har att klaga på är att slalomskidorna jag hyrde hade jävligt dåligt glid. På de mer platta partierna vid slutet av backen fick jag nästan staka för att komma fram till liften nån gång detta år (haha, ok inte riktigt men jag hade jävligt dåligt glid iaf!). Jennys slalomskidor (som var hennes egna) hade dubbelt så bra glid som migf så jag blev lite avundsjuk. Jag tänkte gå in och säga till personalen där man hyrde men jag tog mig aldrig för det. Sen gick dagen så fort med så det var inte så lönt.

Sen var det verkligen inte kul att kliva upp i morse heller.
Fattar inte hur man kan vara så trött död som jag är alltså, helt sanslöst! Tur jag piggnade till av den härliga naturluften sen i Solberg iaf.
Men när jag åkte hem från stan med mamma sen så kände jag hur jag nästan höll på att somna, haha:P
Hur ska detta gå när jag har träning sent ikväll med?
Dessutom måste jag fixa klart den j**** religionen som jag knappt vet hur man ska göra:S. Kanske har jag gjort en massa fel lr inte. Det är svårt att veta när man inte har fått tydliga instruktioner på ett papper. Jaja, man får göra så som man tror det ska vara och hoppas på det bästa.

Men ååh det är så grymt kul med slalom alltså, fattar inte varför man inte åker det oftare. En sak är säker i alla fall: Jag måste till fjällen och åka denna vinter alltså på ett lr annat sätt!

Ska väl försöka fixa klart religionen nu antar jag (suck!). På återseende!

onsdagmorgon

Ännu en dag har börjat. Tiden går fort just nu men ändå så ohyggligt långsamt på något vis. Märkligt är vad det är. Det gick bra med intervjun igår föresten:) Funkade jättebra att spela in allt på min mp3 med:) - Hurra! Nu ska jag bara intervjua farmor också snart, när nu det kan passa in? Det blir kanske till helgen lr ja, nån annan dag. Så snart som möjligt iaf så jag kan börja skriva ihop alltsammans.

Efter intervjun igår tog jag en sväng till pappa och åt semlan:) Det var gott. Senare började Åsa och Micke spela schack och jag kunde inte låta bli att titta på litegrann nu och då. Jag hjälpte Åsa lite också eftersom jag så gärna ville att Micke skulle torska, haha! :D Men tyvärr vart det "remi" (har för mig att det heter så när det blir oavgjort:P). Fast det var väl ganska rättvist iofs eftersom matchen pendlat ganska mkt fram och tillbaka. Måste tusan ta och spela schack mot min bror snart, det var ohygglgit längesen. Haha, då ska jag utklassa han;) Fast först och främst måste jag få mindre saker att göra:S

Kommer bli en ganska dryg dag idag. Först svenska (leta upp fakta om OG), sedan geografi (fixa klart en redovisning) och sist men inte minst projektarbete. Vi har sjukt mkt att göra på projektarbetet så man lär väl inte sluta föränn kl 3 skulle jag tro. - gäsp! Vad seg man är alltså. Skulle kunna sova i en vecka, minst:P

Hoppas ni får en skön dag! :)

Vill också ha praktik

Nu sitter jag och jobbar i en av skolans datasalar. Jag hoppade över att ta kvart-i-trean, för en gångs skull(!) och är kvar och jobbar lite i stället. Just nu håller jag på med religionen men sen har jag ju (som ni redan vet vid det här laget) en hel del annat att göra med. Det känns drygt...men, men man får kämpa på det sista nu. Det är ju faktikst inte många månader och arbeten/prov kvar nu så:)

Ikväll kanske jag ska gå och äta en semla hos min pappa. Om det bli av lr inte beror på om jag ska iväg och intervjua (till historia-arbetet) ikväll lr inte. Och hur lång tid det tar i så fall. I värsta fall får jag väl bara gå upp och hämta semlan sent ikväll lr möjligen i morgon. Men helst vill jag ju som hälsa på min pappa också, det är ju alltid trevligt:) Hoppas jag hinner med det.

Jag är så avundsjuk på alla de elever som får ha praktik nu istället för att vara i skolan, hur skönt är inte det då!? I vår teckenspråksgrupp t ex är det hur många elever som helst som är borta från lektionerna nu just p g a praktik. Fan vad orättvist! Tycker att vi som går samhälls också ska få ha praktik. Det skulle kunna vara på nån skola, bibliotek, affär lr vad som helst. Jag blir bara så less på allt teoretiskt!

Vet inte vad jag ska skriva nu. Men nånting som jag kan säga är väl att det känns jävligt bra att ha ett USB-minne när man har mkt skolarbeten att göra. På så vis kan man skriva på arbetena både här på skolan och hemma, hur praktiskt som helst!:)

Nåja, nu ska jag skriva vidare på mitt arbete.
Vi hörs senare! :)


Senare:
Tydligen så ska jag och mamma fara till personen ikväll runt halv 7 och jag ska få intervjua honom:) - Det känns bra. Har hållt på att fixa i ordning frågorna jag ska ställa nu. När jag sen kommer hem måste jag tömma min mp3-spelare helt och testa så att den funkar att spela in på. Viktigt att man har alla saker i ordning innan intervjun, blir rätt pinsamt annars.

Skolsaker att göra

Skolsaker att göra hemma för tillfället (får lite lektionstid till vissa grejer med):

  • RELIGION> Religionsinlämning (skriva klart tolkning av texter samt diskusion) - 8/2
  • SVENSKA> Se film på SVT om Orginal Gangsters samt leta upp övrig fakta om detta inför en debatt - 12/2
  • FILOSOFI>Plugga till filosofi-prov - 12/2
  • PSYKOLOGI>Skriva klart psykologi-analys om råttfobi - 14/2
  • HISTORIA> Historiearbete (intevjua två personer, sammanställa, kolla om museumet har bilder) - 15/2
  • PROJEKTARBETE> Projektarbete (fixa allt så att allt funkar!) - 25/2
  • MULTIMEDIA> Göra färdigt "Sparven-film" (är nästan klar, kanske hinner göra klart den idag?) - 28/2

I väntan på lunch

Sitter i en av skolans datasalar just nu. Ska snart gå och äta lunch men först ska jag vänta på Sandra som ska hålla sitt muntliga nationella tal. Vi (d v s de flesta) som redan gjort det förra veckan fick för övrigt veta hur det gick på "muntliga nationella" idag och hur det gick totalt (d v s med både skriftliga och muntliga delen). Det gick bra för mig men det gick bättre på skriftliga än muntliga (precis som jag trott). Men som helhet är jag ändå ganska nöjd.

Annars mår jag väl ganska bra idag. I morse var jag dock fruktansvärt trött, kändes som att inte sovt på ett år lr nåt:S Segt men nu känner jag mig piggare iaf som tur är. Annars blir det ganska full fart idag, precis som igår. Har mycket att stå i med skolarbeten men det ska nog lösa sig.

En positiv sak var att vi fick historie-arbetets inlämningsdag framflyttad ändå(!) Nu är sista inlämningsdagen på fredag nästa vecka ikst för denna fredag, vilket känns otroligt bra:) Nu kommer jag hinna och slipper stressa ihjäl mig, dock ska jag ändå försöka jobba med det en hel del denna vecka så man blir klar med det nån gång. Ska bli skönt att få det ur världen, oerhört skönt! Får se om jag orkar med att ringa museumet idag (ang om de har några eventuella bilder på byskolorna jag jobbar med) lr om jag gör det nån annan dag. Beror på orken.

Fullspäckad dag

Idag har det varit full fart hela tiden i princip!

Gick till att börja med i skolan ända till halv 4, segt som alltid men det gick ändå:P
Efter det gick jag till Central-arkivet i stan för att söka fakta till mitt historia-arbete. Det gick jättebra:) Jag hittade precis det jag ville ha:) tog bara lite tid att skriva av alltsammans men, men:P nu har jag bra info därifrån iaf:)
Efter det hade klockan hunnit bli mycket. Jag skulle hinna gå upp och äta middag på min mammas jobb innan träningen började men klockan var så mycket att mamma kom ner och hämtade mig på stan ist ( sjysst mamma:) ). Så då for vi upp på sjukhuset och jag hann slänga i mig maten precis innan det bar iväg igen. Jag och mamma skulle nämligen på stan för att kolla på baltyger (var något extraerbjudande just för detta på nån affär ikväll tydligen så därför passade vi på). Vi köpte inget tyg men vi funderade en hel del och tog hem några små provbitar. Lutar troligen åt att det blir en röd klänning just nu. En som jobbade på affären tyckte jag passade väldigt bra i det bl a. Sen tycker jag ju också personligen att röd överhuvudtaget är en fin färg:) Men, men man vet aldrig. Rätt som det är ändrar man sig väl till lila igen:P

Nåväl, efter tygtittandet så bar det av till Skyttis och träning. Hade 7 minuter på mig att byta om till träningsmatchen mot ett pojklag. Jag hann tyvärr inte men det gick bra ändå. Vart väl drygt fem minuter sen men som tur var hade de inte hunnit börja spela själva matchen utan hade bara uppvärmningsövningar fof när jag kom ut på isen. Det var kul att spela som alltid:) Vi vann mot pojkarna med 3-1 men det var ganska tufft. De är så små men fy fasiken vad snabba de är på skridskorna, helt sanslöst:P Man får bita i för att hinna med i svängarna alltså.

Efter träningen hämtade mamma mig och vi for och hämtade Betty och Mange i Gullänget. Vi skjutsade hem Mange till sig och sedan for vi hem. Väl hemma hjälpte jag mamma med att packa upp matvarorna som mamma handlat tidigare under kvällen, sedan såg jag lite på sporten (för ovanlighetens skull numera! :o :) ) Sedan har jag inte hunnit gjort så mkt mera.

Nu behöver jag gå och lägga mig. Kommer ännu en tuff dag imorgon. Då kanske jag ska fara och intervjua en person till mitt historia-arbete. Dessutom slutar jag inte skolan förrän 3, drygt:/

Hoppas ni haft en bra dag! Natti, natti :)

Talande bild

Väntar på bättre och lugnare tider. Har verkligen hur mkt som helst att göra just nu.

Så lite tid kvar på skolan egentligen men ändå känns det så förskräckligt långt bort tills det är över, varför? Kan ingen vrida fram klockan till de sista "flumm-veckorna" innan studenten.

Det är såna här tider man verkligen måste kämpa på och verkligen sätta in den sista ork man (förhoppningsvis) har kvar. - Nu gäller det!!!

image50

(Givetvis är överst på trappan: studenten, skolslutet och slutbetygen om det nu finns några av er som inte redan har förstått det dvs)

Hockey i Östersund

Idag har jag varit i Östersund och spelat två matcher med mitt kära lag:) Var lite halvjobbigt (minst sagt!) att hasa sig upp ur sängen kvart i 6 i morse men det gick iaf:P Tur jag har en underbar mamma som var snäll och gjorde i odning min matsäck som jag skulle ha med till bussen. Hon skjutsade in mig till stan med:) - Thank you! <3

Matcherna gick hyfsat. Första matchen spelade vi mot Härnösand AIK (det sk. "bandylaget":P) och då vann vi tillslut med 3-2 även om det var nära med en kvittering i slutet. Andra matchen mot Östersund (som för övrigt startade en halvtimme efter den första) så gick det inte lika bra tyvärr:/ vi släppte tidigt in ett mål och sedan lyckades de peta in två mål till med. Så de ledde alltså med 3-0 redan efter första perioden men i andra perioden ryckte vi upp oss och spelade bättre. Vi hade en del chanser (liksom dem) att göra mål på men den perioden slutade oavgjord. Orken tröt en hel del för många spelare i vårt lag. Det tar på krafterna att spela varannat byte. Vi var alltså bara 10 utespelare plus målvakt. Dessutom hade ingen av oss spelat nån riktig seriematch sen i november. Det är trots allt en hel del skillnad tempo mässigt på match jämfört med träning. Ska också säga (till er som inte vet det) att vi alltså "bara" spelar två perioder per match. Vet inte riktigt varför men det är bara så:P

Jaja, vi lyckade åka hem med 3 poäng iaf så jag är relativt nöjd ändå:) Måste också säga att jag tycker det är så himla kul att spela hockey:) I just love it! Är så härligt att skrinna fram på den "vita ängen" och få en passning och sedan lyckas (förhoppningsvis) med en dragning och sedan skjuta ett dragskott. Me like so fu****g much:) Tycker synd om er alla som inte inser hur kul det faktiskt är.

Var ganska skönt att åka hem sen i bussen med och ligga och lyssna på musik. Lyckades halvsova ett tag med vilket jag behövde:) Är så skönt att åka hem och känna sig sådär halvslut/-trött. Känna den där känslan att man gjort något vettigt och kämpat. Svårt att förklara för dem som inte tränar och känt den där känslan men ni som tränar vet nog vad jag pratar om. Man mår bara så jäkla bra helt enkelt:)

Nej, resten av kvällen nu blir det till att slappa med min älskling:)
Ska väl förhoppningsvis unna mig lite popcorn och kanske också glass. Skulle vara gott. Och imorgon ska jag unna mig en lång och välbehövlig sovmorgon (för första gången på 6 dagar, lovely!). Ska för övrigt se lite på matchen FBK-SSK nu, hörde att SSK kvitterade nyss på tv:n som är på i bakgrunden. Kanske ska se NHL sen med, får se. Det känns ju inte helt olockande iaf;)

Hoppas ni får en avkopplande kväll!

Plugg-helg?

Kom hem från skolan för en liten stund sedan. Känns underbart att det är helg:), även om min helg troligen kommer måste innehålla en hel del skoljobb:( Jaja, ska bli himla skönt att få sova ut på söndag i alla fall. Imorrn är det ju match som gäller så då måste jag upp tidigt, redan halv 7:S - hur ska man orka? Gäller att försöka komma i säng tidigt ikväll.

Nämen, det är som sagt var grymt mkt i skolan just nu.
Jag har fyra saker i olika ämnen som ska vara klara/gå av stapeln inom loppet av 3 dagar, vad sägs som det? :( Så himla stressigt och drygt:/ Dessa saker är det:
  • Historia-arbete (troligen fredag 8/2)
  • Religions-arbete, tolkning av reigösa texter,  (fredag 8/2)
  • Psykologi-analys (måndag 11/2)
  • Filosofi-prov (tisdag 12/2)
Historia
Det som jag har mest problem med är, som jag skrivit tidigare här på bloggen; historian. Måste så fort som möjligt börja samla in och plocka ut det material jag behöver i böcker och så samt boka tid för att intervjua några personer. Jag frågade Lisa (vår historialärare) om man möjligen skulle kunna få en vecka till på sig. Men då sa hon bara att det måste vi bestämma gemensamt hela klassen i så fall. Problemet är att vissa i klassen verkar ha hunnit rätt långt på det här arbetet av nån underlig anledning(?) Kanske la de inte ner lika mkt tid som jag på att göra och skriva sv-talet tidigare i veckan och jobbade massa med historian istället, vad vet jag:S Dessa personer som har hunnit långt kommer säkert säga nej till att flytta fram datumet. Jag är tämligen övertygad om det. Så det kommer säkert sluta med att fredag nästa vecka är sista inlämningsdagen ändå:/ Även om jag önskar innerligt att det inte kommer sluta så



Det är jobbigt att det ska vara så himla halt ute nu med. Lyckades halka nere på stan så jag blötte ner mina svarta mjukisbyxor:( - Bra gjort, lr inte:P Hoppas det kommer snö och minusgrader snart. VIll så gärna ha en riktig vinter, några ynka veckor åtminstone. Den här vintern har varit skit i stort sett hela tiden:(

Ikväll ska jag troligen titta på "Let's dance". Hehe, det är faktiskt rätt kul att se:) Ganska skönt/avkopplande är det att titta på med. Måste säga att det är många duktga som är med bl.a. Karl-Petter och Tony.

Filmen jag nästan gjorde klar igår vart föresten sådär. Ljudet var inte likadant på alla ställen så jag måste nog gå in och justera ljudinställningarna för varje klipp så det inte blir så stora kontraster. Jobbigt att lyssna på då ju. Men annars tror jag iaf inte att det var något större fel på filmen som tur var.

Nej, ska leta lite på nätet nu efter ev. fakta jag kan ha till mitt historia-arbete sen måste jag fundera över hur jag ska lägga upp det och så. Bloggar troligen senare. På återseende!

RSS 2.0