Laserspel, skidåkning & "Buzz"

Har haft en jättehärlig helg såhär långt! :) Igår blev det Laserspel på Area one med 9 andra härliga människor. Vi tio tappra som körde mot varandra i två olika lag var jag, Stefan, Betty, mamma, Anna Selling, Helena, Stefan, Micke Anders och Samuel. Det var roligt även om jag blev lite less vid slutet. Vi körde två omgångar och varje lag vann en gång var så det blev rättvist även om det givetvis hade fått blivit så att mitt lag vunnit båda gångerna;)

Efter laserspelet blev det spelande av det klassiska gamla spelet "Den försvunna diamanten". Jag var nära på att vinna men tyvärr räckte det inte hela vägen. Bättre lycka nästa gång I guess. Sen var det även tänkt att vi skulle spela ett av mina favoritspel nämligen "Alias" men tyvärr rann allt ut i sanden. Kommer säkerligen fler gånger.

Tidigare idag har jag, Stefan, Samuel och mamma varit ute och åkt längdskidor uppe på Nätra fjällskog.
Det var riktigt underbart. Det blev ca 16 km skidåkning plus fikaätning och en hel del snack. Soligt och väldigt bra före då det gled en hel del, det gillas:) Lite synd att det blåste till lite väl mkt ibland men annars helt kanon.

Annars idag har det blivit ett fynd i och med att jag hittat och köpt ett tvådelat superunderställ för enbart 99 spänn på Team Sportia (i vanliga fall kostar det 299 kr). Lätt värt. Bra att ha såna underställ när man åker skidor, joggar eller tränar hockey exempelvis. Har ett liknande sedan förut men alltid bra att ha flera.

Tidigare ikväll har jag varit hemma hos Anders och spelat ett roligt frågesportsspel som heter "Buzz". Jag tävlade mot Anders, Stefan och Ville. Jag lyckades vinna några gånger men oftast var det nån annan som lyckades vinna. Blir säkert att man spelar det där spelet nån fler gång framöver iaf.

Nu ska jag strax gå och krypa ner i sängen och ladda för morgondagen. Imorrn ska jag försöka ta mig upp runt 9 för då ska jag hem och ge mig ut på en ny skidtur tillsammans med mamma. Gäller att passa på att åka nu när det säkert inte är så himla länge kvar på säsongen. Om 2 veckor är jag dessutom nere i Sunne igen (det känns oerhört vemodigt att tänka på att jag snart ska ner dit igen även om det bara gäller en knapp månad) och då kommer jag inte att kunna åka nå skidor överhuvudtaget.

Vidare imorrn är planen att baka ännu ett par goda tekakor och förhoppningsvis hinna hälsa på min pappa bara han inte jobbar. S ska jobba hela dagen imorrn så jag kommer spendera hela morgondagen och natten hemma i Västanå. Vill nämligen inte gå runt här i lägenheten och tillbringa hela dagen i min ensamhet i morgon.

Nästa lördag blir det förhoppningsvis festande här i stan med Ylva och Isadora. Det är goa tjejer det! :) Tror det kommer bli superkul och det är nåt jag ser fram emot. Synd inte Sandra kan komma bara då hon är i Gbg men, men inte mkt att göra åt.

Nej, nu blire sängen. Nattinatt!

Silver Fang

För några dagar sedan såg jag klart en gammal klassisk serie, nämligen "Silver Fang". Den serien gjorde ett väldigt starkt intryck på mig. Det var en tänkvärd story och väldigt fina budskap i serien överhuvudtaget. Hundarna i serien är dessutom väldigt söta. Musiken i filmen var också väldigt bra. Jag slänger in "the theme-song" så får ni se och höra själva. Just denna låt har jag precis lagt in i mobilen som en ny ringsignal fast den är då i en instrumental version och alltså inte med rösten som är i klippet här nedan. Lyssna, se och njut:)



Flytt-överaskning!

Efter regn kommer solsken!

Dagen har känts lite halvdeppig för min del men inte nu längre...

...Helena ringde nämligen nyss och berättade att hon och Stefan köpt en lägenhet som ligger här i stan!:D
Jag blev så otroligt förvånad att jag knappt fattade vad hon sa först. Men nu när jag fått några minuter på mig att ta in meddelandet så inser jag hur bra detta egentligen är. Detta kommer innebära att jag kommer att kunna umgås med de två mycket mer framöver jämfört med hur fallet varit hittils då de bott ända ute i Bredbyn. Att bara kunna träffas en vardagskväll kommer inte alls att vara något problem. Eller ja, det kommer iaf att vara betydligt smidigare jämfört med hur det är i nuläget då nån av oss behöver åka typ 6-7 mil. De har tillgång till lägenheten den 1:a maj och jag är klar med min utbildning den 6:e maj, perfekt. Hoppas bara att jag nu har det jobb jag tror att jag har här i Övik i sommar. Måste kolla upp det. Men åh, det känns som att sommaren äntligen börjar falla på plats:)

Hurra för såna här glada överraskningar!

Vårtankar & hockeyfarväl

Livet rullar på och jag blev färdig med mina fem LIA-veckor på Österåsens hälsohem förra veckan. Det var verkligen en rolig och givande LIA måste jag säga. Inte alls lik nån av mina andra LIA-ställen. Enda nackdelen var att jag var tvungen att bo där i Sollefteå över veckorna. Som jag skrivit här på bloggen tidigare har jag börjat på att bli väldigt less vad gäller packande och flyttande hux flux.

Denna vecka har jag påbörjat mina återstående 3 LIA-veckor på en hälsokostbutik här i Övik.
Jag kan verkligen ingenting om sådana där kosttillsskott och liknande men desto större chans att man lär sig både det ena och det andra. Är inte helt hundra på om det är min grej heller riktigt men det är väl det som LIA är till för, just att prova, granska och upptäcka.

Har en hel del saker som jag borde ta tag i.
Att jag är färdig med hälosterapeut-utbildningen i början på maj ser jag som något väldigt positivt samtidigt som det är lite skrämmande med tanke på att man då verkligen behöver ha ett jobb istället. Förhoppningsvis har jag ett ganska säkert jobb på gång men jag behöver kolla upp lite mer fakta innan det känns helt hundra. Vet inte heller hur många procent jag kommer att få. Behöver helst ta tag i att kolla upp det den här veckan men det kan också funka i början på nästa vecka. Behöver lugna mina nerver lite vad gäller detta.

Sista hockeyträningen är på torsdag och det känns vemodigt.
Jag hoppas verkligen att det även kommer att bli ett damlag i KB65 även nästa år. Förhoppningsvis har jag nämligen en större chans att kunna vara med mer då bara jag får det jobb jag vill ha här i Foppaland. Hockey är verkligen en träningsform som passar mig. Att sedan också mina systrar (iaf Helena) också vill spela gör det hela ännu roligare. Jag håller tummarna.

Nu ska jag strax käka en god tekaka med en kesoblandning (keso, äppelbitar och kanel). Det var min klasskompis Josefin som tipsade mig om den blandningen och den har verkligen fallit mig i smaken!:) - Tack Josefin! Ska även kika klart på filmen "Sex and the City 2". Började se den i lördagskväll medan S var ute på krogen men hann inte se klart den sista halvtimmen.

Om två veckor kommer Ylva hit till Övik och det längtar jag efter. Var verkligen längesen jag såg den tjejen alltså. Då blir det självklart åtminstone en rolig träff med henne. Kanske blir det till och med lite festande på lördagen, vem vet? Vad som än sker kommer det säkerligen bli skoj iaf.

Saknar min vän Sandra som just nu befinner sig nere i Gbg.
Var väldigt längesen jag träffade henne nu. Men det är bra att hon har det bra med sin kille där nere iaf. Hoppas det löser sig för henne med praktiken också som verkar vara lite strulig för tillfället. Jag hoppas dock att hon kommer spendera sommaren häruppe i Övik. Vem ska jag annars göra bus med?

Längdskidåkning på Nätra fjällskog är föresten sjukt underbart!
Jag åkte där två ggr i helgen och det är så härligt. Jag hoppas verkligen att det blir väder så man kan åka där även helgen som kommer. Snacka om livskvalitet! Att det sen också är en otroligt bra träning, speciellt för överkroppen, gör inte saken sämre. Kanon!

Föresten...jag har världens bästa mamma och storasyster!
- Tack för att ni alltid ställer upp! <3

Ha en fin tisdagkväll och glöm inte att njuta av den underbara vårvärmen som börjar komma!

Barbro Hörberg - Gamla älskade barn

Den här låten fick jag höra för första gången under en lyrikkväll som vi hade här på Österåsen för snart två veckor sedan. Jag fastnade nästan direkt när jag hörde vilken tänkvärd text låten hade. Det är en gammal och väldigt tänkvärd låt. Nästan så att man börjar gråta när man hör den faktiskt. Lyssna själva!


Vilken dag upphör ett barn med att vara barn? 
vilken dag slutar barnets vän att vara vän?
Vilken dag mister en människa barnets rätt
till trygghet tröst och förlåt?
Vilken dag betraktas man plötsligt som vuxen och stor
och får själv ta hand om sin gråt?

Instruerat i vattengymnastik

Befinner mig just nu i mitt rum på Österåsens hälsohem. Ska strax gå och lägga mig i sängen och sova efter ännu en lång dag. Har varit uppe sen halv 7 i morse så orken börjar tryta lite nu. Har hunnit med mycket idag men tyvärr har det inte blivit nån promenad utomhus. Tar igen det i morgon istället. Annars har dagen bl a innehållit stressprat, tobaksavvänjning, diabetesspel, tidig vattengymnastik (som deltagare) och god mat med en massa sallad.

Jag och Elin (en annan tjej som också praktiserar här) har hållit i ett pass vattengympa tidigare ikväll och det gick bra:)
Passet var 30 minuter plus stretching på ca 10 min. Känns så himla skönt att det gick vägen trots att vi inte hunnit öva på det så mycket. Efter passest körde vi två lite styrketräning i det gym som finns här. Jag gillar verkligen roddmaskinen av nån anledning. Har inte kört så mycket rodd tidigare men jag tycker den är riktigt skoj. Den tar dock på som tusan i överdelen av ryggen och axlarna efter bara ett litet tag men det är gött.

Det är totalt onödigt att få ångest inför saker egentligen. Iaf om man får en så stor ångest som jag brukar kunna få. Jag oroar mig kanske dubbelt så mycket jämfört med vad som egentligen är nödvändigt för allt som oftast går det ju bra i slutändan, när sakerna väl faller på plats eller går av stapeln. Denna oro är dock något jag ständigt jobbar på för att  kunna undvika. Det kan gå lite upp och ner men jag känner att det gör mycket bara genom att jag tvingar mig själv att tänka på ett positivt sätt. Ens egna tankar är verkligen viktiga för hälsan!

Natti natt!

Känslorna går upp & ner

Imorrn åker jag hem till Övik igen och det ska bli skönt:) Har haft en lite upp och ner vecka kan man säga. Har haft kul och lärt mig en hel del men samtidigt har jag haft en känsla av hemlängtan lite nu och då. Och med den hemlängtan-en så kommer också en mystisk känsla av ångest och negativa tankar. Konstigt.

Det börjar kännas i kroppen att man är rätt less på det här med att förflytta sig från den ena punkten till den andra.
Det här med packning hit och dit vill jag snart bara spy på men det måste ju göras. Jag vill bara ha ett enda stabilt hem nu, ett ställe där jag hör hemma. Jag känner mig lite som en flyttfågel för tillfället. Dess värre kommer det vara såhär ett bra tag till. Det blir väl egentligen inte föränn den 6 maj då min utbildning är slut som jag förhoppningsvis kan bosätta mig ett bra tag på ett och samma ställe. Det kommer bli en oerhört härlig känsla. Fram tills dess är det bara att göra det bästa av situationen.

Har inte så värst många planer för den kommande helgen men jag vill gärna äta ägg, fisk och kött (helst tacos) som jag inte ätit nånting alls här på Österåsen. Här serverar de nämligen bara lakto-vegetarisk kost (tror det heter så). Skulle inte vara fel att äta nåt onyttigt med, till exempel en björnakaka eller semlor:) Har vissa planer på att baka med Helena i helgen så då blir det förhoppningsvis nåt sånt. Annars blir det nog bara lugnt, känner mig sugen på att bara vara i helgen och koppla av. Har som inte så mycket energi till att göra så överdrivet mycket.

Men jag måste bara ta mig ut och åka längdskidor i helgen med min mor på Nätra fjällskog.
Har varit sugen på det i typ två veckors tid nu så nu är det dags att göra nåt åt det. Jag hoppas det blir soligt i helgen, det är så otroligt vackert och skönt att åka då. Men skulle det bli mulet lär jag åka ändå, åtminstone på söndag för då ska ändå Stefan jobba.

Nej, nu ska nog börja tänka på refrängen här. Ska upp till vattengymnastiken som börjar 7.15 imorrn. God natt!

RSS 2.0