Fina Norgedagar

Längesen jag skrev här så det är på tiden. Jag vistas fortfarande i Norge. Har vart ledig en hel del denna vecka så det har varit jätteskönt efter förra veckans hårda spajobb. Jag har dessutom haft besök av en viss person så jag mår väldigt bra för tillfället. Man behöver verkligen få leka av sig ibland och bara få vara, göra saker man mår bra av. Ja, vara i nuet helt enkelt och samla energi. Det är viktigt som tusan.

Vad har jag då gjort sen jag sist skrev här?
- Sett film (Sex and the City, The road, En och en halv Beck-film plus två avsnitt av NileCity)
- Masserat
- Ätit godis och glass
- Badat här i Savalens stora bassäng och bubbelpooler
- Åtgärdat lite av mitt dåliga samvete
- Varit på Tynset och köpt lite saker
- Pluggat på anatomin lite (mer ska det dock bli imorgon).

Nu ska jag surra med lite folk på nätet och sen blire middag kl 20.00 as usual. Det ska bli gott. Hungern börjar bli rätt påträngande nu. Vill kolla lite repriser på nätet också, "Robinson" och "Bonde söker fru".

Imorrn är jag ledig från både praktik och spa-jobb
. Men jag ska ägna dagen åt att träna och plugga på anatomin, båda sakerna behövs. Kanske ska ta mig en simtur i bassängen också om jag känner för det.

Nej, nu ska jag göra lite annat här. Ha de fint!

Lång spa-dag

Tänkte bara titta in en sväng här och säga att jag är väldigt mör efter att ha varit på spa från 8.20-20.30 idag. Galet lång dag egentligen men det har gått bra, det har det faktiskt gjort. Nu känns det dock som att jag borde ta mig till min lägenhet och soooova. Imorrn jobbar jag nämligen 8.10-20.30. Bra många timmar med andra ord. Har dock en timmes lunch också men annars är det fullt sjå all the time vill jag lova. Tur jag får vara ledig en hel del nästa vecka, känns verkligen som att jag behöver det efter allt jobb denna vecka.

Har iaf vart duktig och bokat min hemresa till Övik ikväll. Jag kommer att komma hem måndag den 8 nov kl 18.20:) Det kommer bli fantastiskt overkligt att komma till Norrland igen, det ser jag fram emot. Tillbaka-resan hit till Norge har jag dock inte bokat än men det ska jag ta och fixa en annan kväll. En sak i sänder.

Nej, stänga ner datorn var det. Jag behöver verkligen sova. Känns väldigt bra att jag jobbar och bor med en sån trevlig tjej som Rebecka. Funkar verkligen kanonbra! Hon är nästan lite för snäll ibland kan jag tycka men jag gillar henne jättemkt:) Tur det finns människor som hon.

Stort tack föresten till alla ni därute som gratulerat mig på min namnsdag idag:) Det har värmt väldigt mkt, thank you!

Nattinatt!


Spa hela dagarna

Igårkväll var jag helt knäckt efter att jag jobbat på spa hela dagen. Var energilös, negativ och allmänt hängig:/ Det var inte bra. Väldigt synd också att det skulle gå ut över en person som inte gjort sig förtjänt av det=( Jaja, bara att be om förlåtelse, skämmas lite och försöka kontrollera känslorna bättre till nästa gång. Ibland blir det bara fel.

Ikväll känns det betydligt bättre:) Har inte jobbat lika länge idag på spa men det är ändå inte en så stor skillnad jämfört med gårdagen. Tillbringar väldigt mycket tid på spa-avdelningen dessa dagar. Det går bra men man blir rätt sliten, allra helst om man har många klassiska massager efter varandra. Jag försöker dock jobba mycket med armbågarna och armarna under massagerna för att inte slita ut mina tummar, fingrar och handleder. Lite bör man faktiskt tänka till. Man har bara en kropp så den ska man vara rädd om.

Nu har jag precis ätit potatis, lax och sparris - mkt gott! Blev dessutom någon god slags hallonfromage till efterätt med jordgubbe och physialis. Nu funderar jag på att strax ge mig ut i snön och gå hem till min lägenhet. Jag börjar på spa 8.20 imorrn så det vore inte fel att försöka sova snart. Har ändå inte så många bekanta ute på nätet för tillfället.

En småintressant sak är att jag nu verkar ha vant min kropp vid att inte äta mer än lite frukt mellan lunchen kl 12-13 och middagen kl 20.
När jag nyss kommit hit till Norge tyckte jag det var jättejobbigt att vara utan mat så många timmar men nu upplever jag det inte på samma sätt längre. Läckert att kroppen kan anpassa sig så tycker jag.

Var rätt kallt här ute i Savalen i morse. Tror de var minus 10 lr liknande, kändes iaf som så. Det gäller att klä sig riktigt såna här dagar. Känns som att vintern verkligen är här på riktigt. Nu ska jag pyssla me annat smått och gott. Sov gott och sköt er snyggt!

Populärt med spa

Sitter och tar igen mig lite med att surfa på nätet nu innan jag ska till spa och göra behandlingar mellan 15-20. Gäller att ladda batterierna lite. Snöar ute för tillfället, mysigt. Roligt att det blir lite vitt igen då den förra snön smalt bort.

För övrigt mår jag ganska bra. Har lite smått ångest bara då jag borde ha börjat plugga på anatomin inför certifieringsprovet i december. Har dock verkligen inte hunnit med det. Men igår gjorde jag iaf klart hemprovet i kosten och mejlade in det. Skönt att ha gjort bort det:) Nu blir alltså nästa steg att ta tag i anatomin när nu det ska hinnas:S Blir nog först på måndag skulle jag tro.

De kommande dagarna kommer jag nämligen att vara på spa en hel del. Är 180 st pensionärer här på hotellet för tillfället och det är väldigt många som vill ha spa-behandlingar tydligen. Kommer att vara på spa nu på em och sen både ons, tor, fre, lör och sön som det ser ut nu. Inte hela dagarna men en hel del timmar kommer det säkerligen att bli.

Kommer inte ut på msn för tillfället, konstigt. Det funkade inte igårkväll heller. Tur att skype och vanliga nätet fungerar iaf. Ska dock göra ett nytt försök senare ikväll runt 21 med att gå ut på msn. Är ju en del personer jag vill socialisera mig med:)

Har ätit en del godis de senaste dagarna. Farligt det där när man väl börjar att äta en massa gott, det är svårt att sluta. Nu blir det dock inget mer godis på ett tag känner jag. Man får ju försöka se upp lite trots allt då det ofta bjuds på efterrätter här efter luncherna och middagarna med. Vill inte få nån sockersjuka än.

Har föresten en förkylning på gång eller om jag kanske till och med är lite förkyld nu? Jag är lite osäker på vilket men jag känner mig inte helt hundra iaf. Jag ska försöka äta mycket grönsaker, frukt och dunka i mig c-vitamin-tabletter. Orkar inte bli mer hängig nu då jag ju ska vara på spa en himla massa nu framöver.

Ha det så bra alla mina kära läsare!

Foton från Savalen

Tänkte slänga in lite foton från Savalen så ni får se lite av hur min miljö ser ut. Det är ett väldigt fint och mysigt hotell. Jag trivs väldigt bra. Jag kanske slänger in några fler bilder senare men ni får nöja er med dessa så länge. Nu ska jag på ett infomöte. So long!


Geir Rönning - Rosanna

Den här låten är så bra sjungen att jag får rysningar. Snacka om världsklass, vilken röst! Att låten i sig sedan är en av mina favoriter gör ju verkligen inte saken sämre heller;D


Hela tiden nya utmaningar

Morgongymnastiken idag gick jättebra. Blev en hel del improvisation under passets gång men det funkade bra. Tror de 6 pensionärerna som var med hade rätt kul också:) Blev en hel del stretch men också en massa gymnastik (aerobics). De ville köra fler låtar med aerobics än vad jag trodde. Efteråt fick jag beröm från 3 st om att det varit kjempebra, veldigt dejligt och grejt. Känns roligt!:) Ser fram emot att leda fler såna här typer utav pensionärsgrupper, iaf om de är såhär trevliga.

Har varit på spa och gjort tre helkroppsmassager idag också så nu är man jag ganska så trött. Ska kika på nätreprisen av "Bonde söker fru" nu strax. Internet is the shit! Sen blire till att sova.

Imorrn har jag tydligen fått en småklurig behandling på spa nämligen "body wrapping". Det kommer bli ytterst spännande då jag faktiskt aldrig gjort behandlingen förut. Det är en speciell typ av inpackning med alger. Jag hoppas dock att det ska gå bra. Har läst en hel del i papprerna om den och sen lär de kunna bli en hel del improvisation också men det ska jag nog fixa. Ska vara på spa mellan 11-20 imorrn så det kommer bli full rulle.

Har föresten kommit en del snö hit till Savalen. Alldeles vitt är det ute nu. Mysigt. Det gör att det inte blir lika mörkt ute, det tycker jag om. Har föresten fått låna en ficklampa av en snäll receptionist-kille, så de närmsta veckokvällarna slipper jag vandra hem till lägenheten i kolsvart mörker. Känns bra.

Nej, nu ska jag dra igång Bonde-avsnittet så jag kommer mig i sängs nån gång. Nattinatt!

Snart dags för morgongymnastik

Idag har jag försökt förbereda mig inför morgondagens pass med morgongymnastik som jag ska hålla i. Har valt ut låtar och försökt förbereda mig med lite rörelser och stretchövningar. Är dock lite svårt att veta var jag ska lägga ribban då jag aldrig hållit i något pass för pensionärer tidigare. Blir väldigt spännande. Kan nog komma att bli en hel del improvisation under tiden jag kör passet eftersom jag omöjligt nu innan vet hur mycket de kommer att orka och så vidare.

Jag hoppas pensionärerna som ska vara med i morgon är glada och trevliga. Kommer vara väldigt nervös innan men jag ska försöka gå in med en positiv inställning och ett glatt humör. Jag får hoppas att det räcker en bra bit på vägen. Jag ska fixa passet!

Nu sitter jag och väntar på att en viss person ska komma ut på Internet så att jag kan prata med denne. Hoppas det inte dröjer alltför länge till för snart måste jag gå hem till min lägenhet och sova eftersom jag måste upp senast 8 i morgonbitti.

Sov sött!

Gnagande saknad

Har haft en lugn kväll. Åt en massa fisk till middag och blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Känner mig ändå lite ledsen ikväll. Tror det mycket väl kan bero på att jag behöver sova. Har känt mig trött hela dagen mer eller mindre och det blir inte bättre av att jag suttit vid datorn ca sex timmar idag heller. Av erfarenhet vet jag att jag brukar kunna få lite såna här ledsamma känslor när jag behöver sova.

Saknar närhet. Skulle ge vad som helst för att få en kram från en viss person. Stunder som dessa känns det tufft att vara i Norge, så långt bort. Tur det snart är jul iaf. Och efter nyår kommer förutsättningarna vara helt annorlunda, det kommer kännas otroligt bra.

Jag ska gå hem i mörkret till mitt lilla rum och lägga mig nu. Kommer säkert kännas bättre imorrn. Godnatt!

Seeegt hemprov

Idag har jag fått följa med Josefin till Tynset för att bland annat fixa ett skattekort, nice. Sen gick vi i lite affärer och kollade men vi hann inte vara borta alltför länge eftersom Josefin var tvungen att åka tillbaka till hotellet och jobba.

Själv är jag ledig idag. Eller ja, ledig från praktiken men inte från saker att göra. Jag har suttit en jäkla massa timmar idag och skrivit på kosthemprovet. Är iaf så gott som färdig nu, ÄNTLIGEN! Har dock en fråga kvar nämligen att förklara bas-och-syra-balansen. Den frågan orkar jag fan inte svara på nu alltså. Känns segare än jag vet inte vad.

Känner att jag behöver gå ut nu och få mig lite frisk luft. Behöver vakna i både kropp och huvud. Ska nog försöka tvätta lite kläder ikväll om jag orkar.

Pratade föresten med Helena på Skype förut idag och det var otroligt trevligt. Har inte pratat med henne sen jag kom hit till Norge för över en vecka sen så det var verkligen på tiden. Saknar henne och en massa annat folk därhemma. Det har både sina för- och nackdelar med att vara här i Norge uppenbarligen. Men om ungefär två veckor kommer jag förhoppningsvis få ett extremt trevligt besök så det ser jag verkligen fram emot:)

Nej, nu måste jag röra på mig innan jag växer fast i denna soffa. Ha de!

Simmat

Har nu hunnit med att styrketräna lite i gymmet och haft möte med Liv-Marie. Har också simmat och badat i velvare-bassängen som de har här. Riktigt härligt var det. Var inte någon klor i den heller, det gillar jag.

Ska ev hålla i en halvtimmes stretching/töjning för de pensionärer som vill på torsdag kl 10.
Om det är nån som anmäler sig dvs. Annars är det ganska lugnt de kommande dagarna. Har helt ledig idag och i morgon, skönt. Har ändå en del saker jag behöver göra för att inte tala om att bara återhämta mig efter de fyra spa-dagarna jag jobbat på sistonen. Ska iaf kolla om jag kanske kan få följa med nån grupp på "Gå på tur" på onsdag. på fre. lör och sön blir det spa-jobb. Känns skönt att få några dagars återhämtning från spa nu. Tar rätt bra på kroppen när man står och masserar i timmetal.

Nu måste jag försöka ta tag i att skriva på det f*rbannade kosthemprovet. Visst är det skönt att man fått ett hemprov där man kan slå upp allting i boken och skriva svar efter det men jag hade inte räknat med att få 140 frågor som tar flera, flera dagar att skriva. Jaja, lika bra att sätta igång. Men det känns bra tråkigt vill jag lova. Jaja, en timme borde jag klara åtminstone.

Saknar alla ni därhemma i Sverige (ni vet vilka ni är). Ha det så bra!

Tack du norska kvinna!

Har jobbat på spa hela helgen och det har gått bra men man blir rätt trött av att stå och gå hela dagarna. Att dessutom ha en massa massager i rad med bara tio minuter mellan alla, det sliter på rätt bra. Jag lär mig otroligt mycket iaf och det känns väldigt kul. Tror jag börjar förstå norskan här bättre och bättre också, åtminstone vill jag tro det.

Vid min sista behandling igår tog jag emot en norsk äldre kvinna som hade beställt en aromamassage.
Denna kvinna var verkligen jättetrevlig och gullig på alla sätt. Hon berömde mig en massa och tyckte det var så bra att jag var lyhörd. Vidare menade hon på att vi som jobbade på spa:et måste tänka på oss själva också, att sova/äta/få massager och så vidare så vi inte sliter ut oss. Innan vi skildes åt önskade hon mig lycka till med livet. Jag blev nästan tårögd alltså. Såna människor glömmer man inte i första taget! Tack!

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Jag ska iaf ta och söka upp Liv-Marie nu och höra om vi kan prata. Tidigare i helgen sa hon till mig att vi skulle ha ett möte senast måndagmorgon och nu är det ju måndagmorgon. Vidare ska jag träna idag och prata med en massa folk hemma. Har inte pratat med mamma eller pappa på hela helgen så det är på tiden.

Idag åkte Rebecka hem till Sverige för att ha en vecka ledigt. Jag saknar henne redan. Den tjejen känns verkligen genomsnäll på alla sätt och vis och vi har fått en väldigt god kontakt under den vecka som varit. Igår tog vi en promenad tillsammans längs vattnet här vid Savalensjön. Vi pratade på om allt möjligt, trevligt:)

Vill se Robinsson. Ska försöka se repris på det senare idag på tv4 play. Tur man har tillgång till Internet.

Har föresten lyckats fixa två lia-platser efter nyår hemma i Ångermanland och det känns jättebra. Jag kommer vara på Österåsens hälsohem och på Carolinas spa (Samma ställe som jag var på i våras). Det kommer bli great att få vara nära alla mina kära däruppe i norr:D Nu har man ju alldeles för många mil för att kunna träffas nå ofta.

Nej, dags för mig att fånga dagen. So long!

Spiser kjempebra mat!

Jag har nu varit på spa och tagit emot riktiga kunder två dagar i sträck och det går riktigt bra=) Tänk så duktig jag kan vara:) Känner att jag blir mer och mer professionell och varm i kläderna i min roll som spa-terapeut. Känns riktigt läckert faktiskt. Roligt med all norska här. Gillar verkligen språket även om jag fortfarande har problem med att förstå en hel del av det som sägs här.

Idag var jag på spa mellan 8.30 och 18.00 och efter det tänkte jag ta mig ut för en joggingtur.
Dess värre blev joggingturen sjukt mkt drygare än vad jag planerat pga att jag råkade chansa lite fel. Jag började springa längs vid vattnet här vid Savalen-sjön och det var så fint att jag tänkte springa runt hela sjön. Jag joggade. Jag joggade mer och jag fortsatte jogga. Snart insåg jag att vägen jag sprang på runt sjön var ofantligt lång. Men jag gav mig inte, jag hade bestämt mig för att springa runt sjön. Men när klockan började närma sig kvart i 8 och jag var sjukt hungrig, och sjön fortfarande tycktes vara oändligt stor, vände jag. Jag började jogga tillbaka och det tog en jäkla lång tid. Tur man har en viss envishet.

Tillslut kom jag iaf tillbaka till hotellet men då var jag sjukt seg och hungrig
. Blev en snabbdusch och sen hade jag tur när jag kom till restaurangen eftersom vi anställda fick förse oss med samma buffe' som gästerna. Snacka om gott! Jag frossade i mig en jäkla massa mat och sen tog jag även efterrätt. Tala om att man blir hungrig efter 6-timmars spa-jobb och en och en halvtimmas träning.

Nu sitter jag här utanför restaurangen med min laptop och är en seg, mätt och ganska trött egentligen.
Sjukt gott och bra med mat iaf. Maten här på hotellet är verkligen kanonbra.

Nej, nu ska jag surfa lite till innan jag ska bege mig iväg ut i mörkret till bottenvåningen på "gula huset" där jag bott sen igårkväll. På måndag eller tisdag ska jag nog förmodligen bo nån annanstans dock. God natt!

Välbehövlig ledig dag

Har haft två intensiva dagar igår och i måndags med massa inlärning på spa. Just därför är det himla skönt att jag har en ledig dag idag. Jag har passat på att läsa igenom lite om behandlingarna jag ska utföra på torsdag och till helgen. Det är en hel del saker att tänka på men jag hoppas jag ska greja det.

Sen har jag varit och tränat här på hotellet för första gången i det lilla gym-rum som finns här.
Rätt dåliga grejer egentligen men det funkar för mig som inte har så höga krav. Körde lite styrketräning och sprang lite på en löpmaskin som fanns. Jag tog och cyklade en liten sväng också men cykeln var lite ranglig så det var lite småläskigt stundtals:P Känns skönt att ha tränat nu då det var några dagar sen sist. Nu kan jag slappa med gott samvete resten av denna dag.

Nu kl 16 ska jag förhoppningsvis strax få följa med Josefin in till Savalen centrum för att skaffa ett norskt skattekort. Jag måste nämligen ha ett sånt om jag ska kunna jobba extra här på spaet. Hoppas det inte är alltför krångligt att ordna. Josefin får hjälpa mig för jag har ingen aning. Josefin är för övrigt en riktigt trevlig tjej som jobbar här på hotellets spa och restaurang. Hon hjälper mig jättemycket:) Hon kommer för övrigt från Umeå ursprungligen.

Har varit och kollat vid Savalens bassäng idag också och det var lika fint som på bilderna på hemsidan. Ska nog ta och bada där nån dag när jag verkligen känner för det. Verkade inte vara något klour i vattnet heller så det var jättebra.

Tänkte ta mig en tur ut från detta hotell också men vädret idag är så dåligt att jag dragit mig. Får se om det blir något nu senare kanske om det inte blir för mörkt dvs. Om inte annat går jag nog ut imorrn för jag ska inte börja på spa föränn runt 14-tiden.

Känns som att jag kommer att utvecklas grymt mycket under de här LIA-veckorna. Både yrkesmässigt men också som person. Det här är verkligen något jag kommer att växa av. Har föresten fått hämta ut SPA-kläder nu och en namnskylt som jag ska ha på mig när jag är på spa. Härligt:)

Ska ta mig tid till att fota litegrann här på hotellet nån dag och lägga ut det här på bloggen så ni får se lite av hur jag har det. Hotellet är verkligen fint och mysigt så jag förstår att det är en hel del gäster här.

Ha Det Gött!

Överfullt huvud

Oj, så många nya intryck! Inte underligt att man blir trött egentligen. Idag har jag iaf haft en heldag på spa tillsammans med en väldigt trevlig svensk tjej. Vi har gått igenom nästan alla behandlingar och det är en hel del vill jag lova så nu känns hjärnan lite överfull. Vill inte ens tänka på hur det hade känts om jag hade gått igenom allting med en norsk terapeut. Norskan är fin och rolig men oj så svårt det är att förstå vissa ord.

Imorrn ska vi repetera det vi gått igenom idag. Har inte ens hunnit kolla runt så mycket här på hotellet än men det ska nog hinnas snart det med. Vet iaf var träningsrummet är nu och var jag ska få tvätta, det är bra. Kanske blir träning imorrn om inte mötet jag ska ha på eftermiddagen med min handledare tar alltför lång tid.

Känns bra att vara här iaf, tror jag kommer att trivas. Jag hoppas bara att allting faller på plats vad gäller språk, olika behandlingar, rutiner etc. Just nu känns allt ganska rörigt men man får väl ha lite tålamod med sig själv. Är ju inte varje dag man gjort något sånt här (har ju faktiskt aldrig gjort det tidigare!) så det är ju inte så konstigt att det känns som lite mycket på en gång.


Ni som vill ha kontakt med mig nu när jag är i Norge får se till att vara ute på msn eller Skype. Jag vill använda mobilen så lite som möjligt eftersom det kostar en hel del pengar att ringa/smsa till Sverige. Är jag inte ute på nätet samtidigt som ni så kan ni ju alltid slänga iväg ett mejl eller kommentera här på bloggen. Jag kommer nog försöka vara ute på nätet minst en gång varje dag iaf, blir nog mest på kvällarna.

Nu ska jag gå och käka middag och det känns välbehövligt för jag är hungrig. Tjingeling!

Jag är i Norge

Händelserika dagar. Har haft fyra bra dagar hemma i Övik men just nu är jag i Norge på Savalen fjellhotell og spa. Här ska jag göra praktik i 8 veckor. Kom hit till hotellet för cirka 5 timmar sen. Nu är jag väldigt trött efter att ha rest hela dagen plus alla nya intryck. Språket är en rolig men svår sak. Förhoppningsvis blir jag duktigare och duktigare på att förstå alla norska ord. Verkar iaf vara härligt folk som jobbar här och middagsbuffén jag fick äta tidigare ikväll vara fantastiskt god:) Härligt också att det är några svenskar som jobbar här.

Imorrn ska jag vara med en svensk tjej som jobbar en hel del på spa:et här. Hon ska gå igenom massa saker med mig så det kommer säkerligen bli spännande. Jag börjar kl 9 imorrnbitti.

En sak som är lite småsynd är att jag inte kan gå ut på nätet från mitt hotellrum. Jag måste istället sitta härute i hotellkorrioden eller i allrummet som ligger en trappa upp där också receptionen är. Men man ska inte klaga, jag har iaf gratis tillgång till Internet:)

Sammanfattningsvis känns det iallafall jättebra att jag har tagit mig ända hit till Norge. Häftigt! Nu ska jag duscha och sen sova. Skriver kanske imorrn igen om jag har möjlighet.

Nattinatt!

RSS 2.0