Kyligt här i Savalen

Sitter just nu i min soffa i Savalen. 5:e dagen som jag är här nu. Det går sakta men säkert framåt, känns bra. Har snart bara en och en halv vecka kvar. Bara man får göra bort jobbandet för den här veckan så kommer man verkligen kunna räkna ner sen när nästa vecka börjar.

Min plan är att kunna fara hem redan nästa söndag dvs den 12 februari. Jag hoppas/tror att jag inte ska behöva jobba så länge på den öndagen. Får räkna på 9 timmars bilfärd innan jag är hemma i Övik. Det är lite lurigt att köra nu när det är vinter, halt och halvdåliga vägar stundtals. Fast i fredags gick det faktiskt fortare att köra emellan, närmare bestämt 8½ timme.
Annars har jag haft jobb dagligen och mer jobb kommer det att bli. Har jobb alla dagar denna vecka. Inte jättemkt (med Savalen-mått mätt) men så länge jag åtminstone får 7 timmar varje dag så känns det hyfsat. Är ju inte direkt så många hotellgäster nu heller så då blir det ju svårt att få just nå många jobbtimmar eftersom hotellet inte har nåt behov av arbetare för tillfället. Annat är det när det är jättemånga gäster här. Det går verkligen upp och ner det där.

Annars har jag pysslat vidare med mitt hemtrevliga boende här.
Pappa var snäll förra veckan och lånade ut en gammal tjock-tv till mig som han bara hade liggandes. Därmed har jag fått en ny större tv här i Savalen. Hade en tv förut också men den var rätt liten (inte för att jag är direkt kräsen vad gäller sånt där men den var verkligen inte stor) så det känns lite lyxigare nu att ha en större. Inte för att jag glor jättemkt på tv men den är bra att ha för att se film och sjunga "Singstar".

Fick mitt Singstar-Kent-spel förut när jag var hemma. Awsome! Jag sjöng litegrann för nån dag sen och ska nog ta och sjunga lite ikväll med. Det är kul att sjunga. Sägs att det ska vara bra för välmåendet också och det kan jag tänka mig. Iaf om man tycker att det känns kul. Jag upplever det som att jag får ut mig mkt känslor genom just mitt sjungande. Jag sjunger verkligen inte fint/bra men kul är det och det är väl ändå huvudsaken. Sen tvingar jag absolut ingen att lyssna på det heller. Jag tycker dock att det är roligare att sjunga med nån annan egentligen men man kan inte få allt.

Nu ska jag sjunga lite, blev riktigt sugen nu när jag kom att tänka på det. Sen kommer jag nog att fortsätta läsa på boken "Stella och Sebastian". Det är en kärleksbok som handlar om förhållanden, kompisar, vardag och sen har den både allvarligare och mer humoristiska inslag. Jag rekomenderar verkligen boken för de som gillar lättlästa och kärleksfulla böcker.

Imorrn blire jobb igen 8-16. Ska jobba på rum och även lite på spa. Måste försöka få till en tidig kväll så jag laddar batterierna. Var mkt trött i morse. Många sömntimmar känns mkt efterlängtat!

Är föresten jättekallt här ute nu, 20 minusgrader. Har varit den tempen i ca 3 dagar nu. Helt galet! Tur jag har med mig mkt varma kläder.

Hoppas ni får en grym kväll!

2012 ska bli mitt år

Just nu befinner jag mig i Norge och jobbar. Jag har varit här i 8 dagar nu. Det går sakta men säkert framåt. Har inte jättemkt jobb men inte lite heller. Hade gärna haft lite mer spa-jobb dock men annars känns det helt okej. Kommer förhoppningsvis få in en hel del timmar nu helgen som kommer också eftersom det är väldigt mkt folk här då.

Är för övrigt mkt ryssar här på hotellet för tillfället och de är väldigt trevliga.
Lite lustigt dock att de lämnar så mkt mat på sina tallrikar. Varför ta för sig hur mkt som helst för att någon sedan bara ska kasta alltihop? Enligt Randi (en jag jobbar med) är det någon slags rysk tradition att göra så. Mkt märkligt! I Sverige blir väl de allra flesta uppfostrade med att man absolut ska äta upp det man tagit för sig och i Ryssland är det kanske tvärtom då? Skum värld.

Har för övrigt haft en riktigt bra julafton som jag firade hemma med min familj:) Nyårsafton var jag tyvärr tvungen att jobba så det kändes lite småskumt men det gick ju det med. Saknade dock att skåla in det nya året och kolla på en massa fina fyrverkerier. Att plocka in disk och torka bord är inte riktigt samma sak;) Jaja, jag får ta igen det nästa år eller nåt.

Jag hoppas att dessa nästkommande dagar ska gå väldigt fort.
På tisdagkväll nästa vecka kommer nämligen Stefan hit och gör mig sällskap:) Underbart! Då ska vi vara här tillsammans och umgås lite i Savalen för att sedan under torsdagén troligen köra ner till Oslo. Varken jag eller Stefan har varit i Oslo förut så det ska bli väldigt spännande att se hur det är där. Vi har turen att kunna bo där hos en gammal vän till Stefan. En svensk bekanting som numera bosatt sig i Oslo efter att ha blivit tillsammans med en norska. Jag och Stefan kommer alltså att spendera nästa helg i Oslo. Spännande! Efter det bär det av hem till Sverige igen och så småningom också Övik.
Kort som jag knäppte här i Savalen vintern 2010, det ser ut ungefär såhär nu med:)

Har åkt lite längdskidor här i Savalen. Har ju kommit asmkt snö här. Har snöat nästan varje dag nu på sistone. Mkt trevlig med en vit vinter som det ju annars har varit lite si och så med...iaf innan jul ääh förra året. Är ju ett nytt år nu för sjutton;) Jag har också åkt lite skridskor här på en isplätt. Det är smidigt för både skidspåret och isplätten ligger väldigt nära lägenheten som jag bor i. Det är dessutom upplyst på båda ställen vilket gör att man också kan åka på kvällarna när det är mörkt ute:) Super! Hade man bara haft nån att åka med så hade det vart ännu bättre.

Har försökt att fixa så jag ska kunna sjunga singstar här i lgh men det vill inte funka.
Jag har bara nån gamm-tv här som nog är för gammal för att kunna ta en vanlig scartkontakt:S Skumt! Men jag kanske köper nån liten billig platt-tv som jag kan ha här i Norge ist. Inte för att jag ser mkt på tv direkt men det kan ju vara bra ändå. För att sjunga singstar om inte annat. Jag älskar att sjunga. Tycker det är jättekul. Jag är inte vidare bra på det men roligt är det:)

Har apropå det beställt ett nytt singstar-spel till ps2. Har beställt singstar Kent från Tradera. Bara 79 kronor, värsta kapet;) Nu hoppas jag bara att de postar det till min adress i Sverige som de sagt att de ska göra för pengarna har jag minsann betalt redan.

Har föresten fyndat en annan sak på Internet också för ett tag sedan. Skilda-världar-boxarna med säsong 1-4 för bara 200 kronor genom blocket. Mkt bra!
Älskar verkligen den serien. Har nördat den som fan nu på sistone haha. Nostalgi på hög nivå! Lovely! <3 Underbart att de äntligen har släppt den serien på dvd. Som jag har väntat på det alltså. Måste absolut se till att få tag på box 5 och 6 sen också när de släpps. Har tyvärr bara 9 avsnitt kvar att se nu på den sista skivan så efter det så kommer det att bli väldigt tomt men, men. Har iaf andra filmer på datorn att se som tur är men jag fastnar verkligen i Skildis-serien när jag väl börjar titta på den.

Har fått ett nytt bättre jobbkontrakt nu som sträcker sig fram tills över påsken i april.
Kommer jobba typ 17 dagar och sen vara helt ledig i 16 dagar. I höstas hade jag bara ledigt i 11 dagar varje gång och sen jobbade jag typ 24 dagar. Kommer kanske till att bli lite mindre lön varje månad med detta nya system men det kan inte hjälpas. Jag måste prioritera min hälsa! Vad är man utan hälsa och välmående? Ingenting.

Detta nya år ska jag verkligen ta hand och och tänka på mig själv.
I slutet av förra året under hösten och vintern mådde jag stundtals inget vidare så jag ska göra allt jag kan för att slippa hamna i dessa djupa gropar detta år. År 2012 ska bli mitt år!

Jag återkommer när jag får tid och lust. Njut av vintern allesammans för snart är det sommar igen!

RSS 2.0