Härlig födelsedag & utgång

Jag har haft en jättehärlig helg på alla sätt och vis. Synd att den tog slut så rackarns fort bara. En annan nackdel var att jag inte kunde umgås supermkt med Stefan eftersom han var på en fotbollslagfest på lördag från kl 15. Sen på söndag var han tvungen att åka och jobba runt 3-tiden. Men jag tog och umgicks med Isadora på lördagen istället liksom min mor och far på söndag. Trevligt. Inget ont som inte för något gott med sig.

I fredags firade jag min födelsedag i Västanå med en ofantligt god marsipantårta och trevligt sällskap. Blev lite roligt pingisspelande lite senare också innan jag och Stefan begav oss in till stan. Fick riktigt bra presenter också. En pilatesboll, choklad, blommor, trisslott, presentkort på en täckjacka bland annat. Vilka snälla personer jag har i mitt liv:)

I lördags blev det utgång på O'learys med Isadora. Väl ute på krogen träffade jag också Stefan och några av hans bekanta. Jag hade en rätt rolig kväll men nu känner jag ändå att jag inte ska festa och dricka på ett tag framöver. Det tar en del på kroppen och det känns inte värt det. Dessutom vill jag spara pengar också, krogen och dricka är inte speciellt billigt direkt - tvärt om! Så nej, de kommande helgerna blir det förmodligen bland annat skidåkning istället. Feels good.

Nu är jag tillbaka här på Österåsens hälsohem för en ny spännande vecka.
Den här veckan och två veckor till framöver ska jag bland annat få vara med i en stresshanteringsgrupp och det tror jag kommer att bli sjukt spännande. Känns som att jag säkerligen kommer att ha stor nytta av det själv också då jag har lite för lätt för att stressa upp mig ibland. Känns också rätt kul då det är två andra praktikant-tjejer här som båda de också är från Övik. En känner jag till och med lite sen tidigare (jovisst är väl världen bra liten ibland). Jag har sån tur att jag därför kan samåka med de under två veckor. Smidigare och billigare än bussen, kanon!

Nu blir det snart sängen faktiskt.
Har känt mig trött nästan hela dagen. Tror jag har lite sömn att ta igen från helgen och festandet som blev i lördagsnatt. Känns iaf bra att vara här trots att jag saknar min Sötnos. Sjukt hur mycket man kan känna att man saknar någon trots att man bara sågs för några ynka timmar sedan. Kände det i söndags och jag saknar honom inte mindre nu direkt. Men tur det finns telefon iaf:)

God natt!

vattengymnastik tar mer än vad man tror

Min onsdag har hitills bestått av följande:
- Ett pass morgongymnastik
- En föreläsning som handlade om hur man hittar motivationen till att ha en fortsatt rörelseglädje
- Ett efterlängtat telefonsamtal med min kära vän Sandra
- En promenad ute i solskenet med stavar
- Ett pass vattengymnastik med intervall

Nu ska jag strax gå och ha lite avslappning.
Blev rätt hungrig nu också efter vattengymnastiken, tur det bara är 45 minuter kvar tills dess att det är middag. Klockan 18.30 ikväll är det sång och lyrikafton. Blir spännande att se vad det är för någonting.

Har lite svårt att vara i nuet stundtals. Jag går då och då och strävar framåt istället, känns rätt onödigt. Bättre att försöka fånga ögonblicket och njuta av stunden. Tiden går ju framåt ändå så varför inte göra det bästa av varje sekund istället för att sträva efter att komma till framtiden.

Jag längtar efter sommaren då jag kan gå i skogen och plocka bär. Det är livskvalitet det! Dessutom är ju bär så otroligt gott:)

Nej, nu ska jag gå så jag slipper stressa. Ha det så bra!

kärt återseende & fennelte

Har haft en toppenhelg! Träffade bland annat Isadora (en kompis från gymnasiet) som jag inte träffat sen i somras och partade loss lite med henne, skitkul!:) Efter många om och men gick jag med på att t o m gå ut på Harrys och det vart faktiskt roligare än jag trodde. Jag har inte mycket övers längre för krogenliv då jag tycker de spelar alldeles för hög musik plus att det finns en stor risk att man bara gör av med onödigt mycket pengar men som sagt, det blev roligare än vad jag trott så med rätt sällskap kan nog även krogen bli rolig. Stefan och Anders följde med ut också, funny. Synd bara att Stefan skulle upp tidigt för att fara iväg på en fotbollscup på söndagen.

Annars känns det som att jag mår väldigt bra för tillfället.
Igår hade jag stundtals en liten svacka men idag känns det bättre. Idag har jag joggat med stavar, mediterat, lyssnat på en kostföreläsning, gjort en avslappning och promenerat med stavar. Har dessutom ätit fantastiskt god mat och pratat med en massa nytt folk som är här denna vecka på Österåsen. Ikväll har jag varit speciellt duktig då jag skrivit klart ledarskapsuppgiften som ska in senast på måndag plus att jag skrivit en massa i LIA-loggen, känns bra. Riktigt bra att ha fått det gjort.

Nu ska jag äta mig en frukt och dricka upp mitt goda Fennel-te. Vad nu fennel är egentligen? Jag tror det är något slags örtte. Gott är det i alla fall, smaken påminner mycket om lakrits:) Min grej med andra ord. Det finns många olika tesorter här som man får ta bland annat kamomill, pepparmynta, "citron och lemon" samt nypon. För mig känns det rogivande att dricka te. Bra också för mig eftersom jag ofta är ganska frusen av mig, det värmer skönt.

På fredag fyller jag 22 år föresten så jag behöver tänka ut vad jag egentligen önskar mig. Klurigt. Pengar behöver man väl alltid men inte så kul för andra att ge. Nåt enkelt men snygg silverarmband, en mixer (eller en mixerstav) och en elvisp är väl några saker jag vill ha iaf.

Nog med bloggandet för denna gång. Natti!

Österåsen, tacksamhet & helgplaner

Jag befinner mig just nu strax utanför Sollefteå på Österåsens hälsohem (eller om det ligger i Sollefteå kanske?). Jaja, struntsamma på hälsohemmet är jag iaf. Här har jag nu gjort två praktikdagar och än så länge flyter det på väldigt bra. Känns som att jag kan komma att få ut väldigt mycket av mina totalt 5 LIA-veckor här då de har mycket saker här som jag inte fått stöta på på mina tidigare LIA-ställen.

Jag bor just nu på hälsohemmet i ett eget litet rum. Jag har också en liten hall och en toalett med dusch, perfekt. Skönt att kunna ha sitt eget lilla space att vara i när man vill vara lite ostörd och bara själv tanka sig med energi i lugn och ro. Jag får också äta frukost, lunch och middag här får en viss summa. Skönt att slippa hålla på att laga mat själv när man är här. Dessutom känns det som att det är väldigt bra mat här så lätt värt att betala lite för boendet och maten.

Det sägs att det ska spöka här i Österåsens byggnad men än så länge har jag inte märkt av nåt, skönt. Jag hoppas det fortsätter så. Byggnaden påminner föresten väldigt mkt om Villavillekulla i Pippi Långstrump. Det är en väldigt stor labyrintliknande byggnad som också har lite slottskänsla över sig. Svårt att förklara men läckert är det iaf. Finns också en hel del promenadstigar här i skogen bredvid, mysigt. Jag har gått en hel del redan. Joggat har jag inte gjort än då det varit så kallt men det blir säkerligen nåt sånt också under min vistelse här om bara temperaturen vill sjunka lite.

Idag har jag fått veta en hel del om fysisk träning och imorrn kommer jag förhoppningsvis lära mig mer om kost. På torsdag är det stresshantering och återhämtning som gäller. Vi kommer också prata om sömn en del. Det känns väldigt intressant alltsammans. Det är verkligen ett sånt här ställe jag skulle vilja jobba på sen, så känns det än så länge iaf. Det känns helt rätt för mig att vara här.

På fredag åker jag hem till Övik igen och min förhoppning är att jag ska kunna åka med en buss från Sollefteå busstation så att jag är hemma i Övik 18.05.
Ska försöka prata med min handledare om det imorrn men jag tycker/hoppas/tror att det borde vara grönt att jag lämnar Hälsohemmet då.

På lördag blir det middag ute och sen hockey med pappa, Helena och Stefan - toppen!
Det ser jag verkligen fram emot. Det var ett bra tag sen jag såg en hockeymatch live nu. Hoppas Modo kan spela bra då bara. Efter hockeyn blir det lite partaj med Isadora, skoj!

Pratade med en klasskompis idag och jag tycker verkligen synd om henne.
Det fick mig att inse hur bra jag själv faktiskt har det för tillfället även om jag får mina underliga ångest-/tomhetsfyllda känslor ibland.

Sorgligt att Foppa nu verkligen har lagt av med hockeyn
. Det är ju inte direkt så att man bli förvånad men man blir ändå som lite tom i hjärtat. Han har ju gjort så enormt mycket och är en fantasisk hockeyspelare. Självklart kommer man att sakna honom men jag är säker på att han gör det enda rätta nu som slutar. Han har haft så mycket problem med sin fot så han måste tänka på sin framtid. Jag önskar honom all lycka i framtiden och tackar honom för allt!

Nu ska jag borsta tänderna och sen läsa lite innan det blir sovdags. Imorrn ska jag upp 6.30 för att försöka orka vara med på vattengymnastiken som börjar kl 7.15. Jag lyckades ta mig upp i morse så det borde gå imorrn också. Jag håller tummarna!

Gonatt och glöm inte att uppskatta det ni har! Ni har mkt att glädja er över, mer än vad ni kanske tänker på.

Restaurang nästa?

Känner mig betydligt bättre nu jämfört med förra veckan. Sitter kvar lite i bihålorna fortfarande men ingen större fara alls. Var till och med så morsk att jag tog mig friheten att träna igår. Jag tränade hockey och det var otroligt kul. Tänk att man kan gilla en sport så mycket, fascinerande:) Helena var med också men tyvärr inte Betty eftersom hon var tvungen att jobba. På onsdag är det träning 20.30 och den måste jag försöka komma mig iväg på. Hockey är mig helt enkelt.

Under de dagar jag varit hängig/sjuk har jag förstås inte kunnat träna.
Lite promenader har det blivit men har som inte kunnat gjort så mycket mer. Den långa träningsbristen har fått mig att känna mig lite nedstämd. Jag har som inte varit lika glad som jag brukar vara och nu i efterhand (efter träningen igår) har jag verkligen insett att det dels haft med träningen att göra (som sagt) men kanske även viruset som sådant.

Igårkväll hade jag en riktigt mysig kväll med Stefan och Sandra.
Vi lagade till värsta goa köttbitar med champinjonsås och potatis till, mums! Vi tre skulle nog kunna öppna en restaurang eller nåt, haha;) Spelade det klassiska spelet "Bubble bobble" med Sandra igårkväll också och det var riktigt skojigt. Vi fastnad på bana 51 dock, så sjukt svårt. Jag hoppas att jag kan träffa Sandra imorrn igen, det vore ju otroligt trevligt:)

Är rätt trött för tillfället efter att ha varit på praktiken från 9-17
. Jag har käkat och diskat undan nu iaf så det känns skönt att det är gjort. Blir lugna puckar resten av kvällen. Kanske lite bok, tv-spel eller slötittande på tv. Får se vilket men nåt sånt blir det.

Orkar inte blogga nå mer nu. Behöver ha lite energi kvar till att skriva i min Lia-logg. Hej svejs!

Försvinn nu helt förkylning!

Jag har gått och blivit ordentligt förkyld men nu börjar den äntligen försvinna som tur är. I tisdags slog det ut så pass mycket att jag var tvungen att gå hem från min praktikplats. Har varit hes, snuvig och känt mig allmänt hängig ett par dagar. Igår började det dock att kännas bättre och det känns också bra idag, skönt. Hoppas jag blir helt frisk snabbt nu, orkar inte vara sjuk, det är inte min stil. Vill träna och kunna funka hundra igen. Det är så det ska vara.

Hade kunnat följt med och lira hockey ute nu om det inte hade varit för att jag nyss varit så sjuk.
Känns som att jag behöver ge kroppen lite tid till att tillfriskna helt och hållet. Jag får istället roa mig med sing star. Ååh det var riktigt längesen jag spelade det så det kommer bli skoj.

Tidigare i veckan lånade jag en bok från biblioteket skriven av Marian Keys
. "Sushi för nybörjare" heter den och den verkar riktigt bra. Kan ju alltid läsa den också. Vidare har jag en del skolsaker att göra men de känner jag verkligen inte för att göra just nu. Usch och fy för skolsaker. Jag hoppas dock att jag får motivation till att göra bort de snart, det behövs. Orkar som inte gå runt och tänka på att jag borde göra de hela tiden heller. Onödigt. Bättre att bara göra de egentligen.

Ikväll blir det pusseltävling med min familj och allas respektive, skojigt.
Ska även försöka se Modomatchen hos min far innan om jag hinner. Modo har dock spelat som krattor den senaste tiden så jag vet inte om det är så mycket att se men.

Igårkväll träffade jag min fina vän Sandra.
Det blev mycket prat, lite tv och massa godsaker att äta. En riktigt trevlig afton. Man behöver inte alltid krångla till saker och ting för att det ska bli trevligt. Ibland är enkelheten den bästa, att bara vara och kunna njuta av varandras sällskap. Hon drar ner till Göteborg igen på onsdag och därför känns det bra att passa på att träffa henne nu medans man kan. Jag kommer sakna henne men det är bra att hon får komma ner dit och göra praktik och utvecklas. Det är hon värd. Hon har ju dessutom sin kille där nere så.

Nu ska jag sjunga lite Sing star:) Ha de bra!

RSS 2.0