Slut på sagan

Konstig känsla. Jag hade aldrig i mitt liv kunnat föreställa mig att sagan skulle sluta såhär. Tragiskt men jag har gjort allt jag kan. Jag kan inte göra något mer. Jag gav allt och lite till. Jag kan därför känna mig nöjd med mig själv trots att det slutade som det gjorde. Gör jag mer nu så sviker jag mig själv in på det bara skinnet och det vägrar jag att göra.

På sätt och vis känns det som att skruva tillbaka tiden ett par år. Jo, visst har jag gått igenom precis det här förut. Då var jag dessutom yngre och mindre erfaren jämfört med nu. Två så olika löv men ändå så lika i slutändan, sjukt skrämmande. Varför denna feghet och egocentrering? Where is the love? Borde man inte vilja sin partner lika väl som man vill sig själv väl? Jag fattar inte. Jag skulle åtminstone ha försökt att hoppa med dig om rollerna vore ombytta. Du vill inte ens försöka hoppa. Trodde verkligen inte det om dig.

Jag kommer i längden att bli starkare av det här, det vet jag. "Lita till processen" (som min gamla lärare Mona alltid sa. Det ligger mycket i det citatet.

Jag kommer nog aldrig att fullt ut kunna förstå din handling. Jag förstår till viss del men ändå inte. Varför kan man inte våga lite? För att vinna måste man faktiskt våga ibland även om det tar emot. Det finns ju så mkt som väntar på en bara man vågar ta det där lite okända steget och satsar fullt ut. Vad har man att förlora?

Kanske var det dina känslor som inte fanns där fullt ut ändå? Känslorna har alltid funnits hos mig men att gå så långt som att göra precis som du vill det är för mig omöjligt. Jag är ledsen men så är det. Det går bara inte. Jag är värd mer än så.

Jag var nog inte den som passade in fullt ut i din tänkta mall även om jag länge ville gå och tro det. Jag blev för krånglig, komplicerad och svår för dig. Kraven blev för stora. Hoten och rädslan inför det okända vägde tydligen mer än kärleken till mig. Det svider i mig när jag tänker på det men samtidigt vet jag att jag behöver något mer än så. Kan du inte ge mig det är du inte den jag ska vara med. Sorgligt men så himla sant.

Jag kan anpassa mig väldigt mkt till de jag tycker om och älskar men det finns absolut gränser. Det måste det finnas. Jag skulle förlora mig sj annars och det är det sista jag vill. Jag är jag och det är så det måste vara.

Det blir förstås mycket tankar som kommer och går dessa dagar. Men det är väl så det måste vara just nu. Tålamod och tid för att landa ordentligt, det är vad som gäller.

- Allt som händer har en mening

- Slutet på något betyder början på någonting nytt

- Det finns så många oupptäckta stjärnor på himlen

"Gör något bra av min kärlek" ///Rika

Älskade ägg!

Älskar Norge när de hittar på ägg-saker som dessa (se bilderna här nedanför)! Både gulligt och gott som tusan...fantastiskt! Jag lär ju garanterat köpa fler av dessa alltså :D <3



Skidåkning utan månens sken

Ännu en kväll för mig här på Savalen. Har jobbat med att städa rum idag, smådrygt men det funkar. Bättre att ha det jobbet iaf än inget alls. Hotellet har nämligen varit stängt idag så det har inte funnits så många andra alternativ.

Tidigare ikväll har jag åkt lite längdskidor trots den trötthet jag kände innan då jag låg i soffan.
Bra gjort av mig att ta mig ut ändå. Ingen måne syntes till överhuvudtaget men som tur är finns det lampor längs spåret vilket gör att man ändå ser. Orkade inte åka så långt men det blev några km iaf. EFter det blev det en lång och skön dusch. Tog och tvättade håret och fräschade upp mig riktigt ordentligt. Känner mig nästan som en ny människa nu, hehe;)

Det är inte lång tid kvar för mig här nu. Kommer att åka hem till Sverige igen antingen på lördag eller söndag.
Beror lite på hur det ser ut med jobb i helgen. Just nu är det heldött vad gäller spa-bokningar på lördag men det kan ändras drastiskt imorrn då det kommer en massa weekend-gäster. Bara att vänta och se. På ett sätt vill jag få in lite fler jobbtimmar men samtidigt är jag grymt sugen på att åka hem också så det är på två vis. Jag kommer inte sörja oavsett hur det blir för om inte annat kan jag ju iaf åka hem på söndag alternativt vara lite mer sparsam med mina intjänade pengar:) Det löser sig säkerligen oavsett. Väl hemma i Övik så ska jag bl a träna hockey, åka skidor och fira min egen födelsedag den 25 februari:) Naturligtvis ska jag också träffa en massa sköna människor som jag saknat.

Jag är ledig hela dagen imorrn så då tänker jag passa på att packa och städa här hemma. Skönt att få det gjort och slippa stressa med det så är det bara att börja rulla hem med bilen sen när det är dags. Känns bra att snygga till det någorlunda iaf innan man åker härifrån. Viktigt också med tanke på att jag ju faktiskt delar lägenhet med Josefin. Vi är dock nästan aldrig här och jobbar samtidigt men. Blir ev nån skidtur imorrn också=) Jag jobbar 19-23 imorrnkväll i restaurangen. Hoppas det går lika bra som det gjort nu de senaste restaurangjobb-kvällarna.

För övrigt var det ganska kallt här för ett par dagar sen.
Tempen ute har visat 20 minus i typ en veckas tid, galet. Men nu de senaste dagarna så har det varit mildare, typ 10-15 minus. Det är en betydligt behagligare vintertemperatur. Har sjukt mkt snö här också. Riktig vinter med andra ord.

Tänkte visa er ett par kort som jag knäppte här i Savalen igår.
Fantastiskt fint väder var det. Småsynd att man missar lite av/glömmer att lägga märke till natur-skönheten när man varit här ett tag. Säga vad man vill om Savalen men visst är det tjusigt!

Nu ska jag fortsätta denna kväll med att se nån film. Har inte bestämt vilken än men det ska jag klura vidare på.

Ha en skön kväll vad ni än tar er för!

///Vintriga hälsningar från Savalen

Problem kan väldigt ofta bli möjligheter

Tidigare ikväll när jag pratade med Helena på Skype så fick jag plötslig en väldig positiv inställning och känsla. Det var otroligt skönt=) Tänk vad några meningar kan göra för ens sinnestämning och humör. Tur man har en syster som henne:) Jag kände plötsligt att jag ju egentligen har så många möjligheter om jag bara vågar och vill tänka på rätt sätt samt vara handlingskraftig förstås.

Mer än jag tror handlar i själva verket mestadels om vilken inställning man har och hur man väljer att se på saker och ting.
Kan man vända de problem man upplever att man har i livet till möjligheter istället? En chans att utvecklas, få nya kontakter och kunskaper exempelvis? Förändringar t ex behöver absolut inte vara någonting negativt egentligen även om man ibland gärna kan få för sig att det är säkrast att stanna i sin trygga tillvaro. Men det är faktiskt ingenting som säger att "där" behöver vara sämre än "här". Upp till bevis isf. Visar det sig sen att "där" faktiskt är sämre än "här" så kan man ju alltid ångra sig (oftast iaf). Fler ggr än vad man kanske tror (inte alltid men) kan problemen förvandlas (av dig själv och din tankekraft) till möjligheter istället. Det blir en ofantlig skillnad om man ser de så istället. Det känns så mkt mer positivt och spännande.

De senaste månaderna har vart rätt mörka för min del så nu ser jag fram emot att få lite ljusare månader ett tag. Jag ska göra mitt allra bästa att påverka det iaf. Jag har en stark känsla av att väldigt mkt kommer att falla på plats och bli avgörande inom de närmsta tre månaderna. Jag har ingen aning om hur det kommer att sluta men jag hoppas förstås på ett lyckligt slut. Jag hoppas att det blir som jag vill men jag förbereder mig på det värsta (det som jag iaf just nu tror/känner är det värsta) scenariot.

Jag har iaf en form av ett mål nu. Ett slutdatum liksom och efter det är jag beredd på näst intill vad som helst. Det känns faktiskt riktigt bra att veta det. Att man inte bara maler på i det här utan faktiskt har en tidpunkt då nånting radikalt kommer att ske. Det vette katten vad som kommer att ske men det är nog lika bra att börja förbereda sig redan nu mentalt på olika tänkbara scenarium.

Ska föresten läsa boken "Att välja glädje"  skriven av Kay Pollack igen. Läste den under min utbildning men nu är det absolut dags igen känner jag.

Well, man lever ju faktiskt bara en gång så varför inte passa på?

Avslutar detta lite djupare inlägg med några bra citat.

"Man måste våga för att vinna"

"Hälften vågat, hälften vunnit"

"Man ångrar aldrig det man gör bara det man inte gör"

RSS 2.0