Massörtankar & andra jobbtankar

Ännu en arbetsdag har passerat och nu är jag ännu en dag närmare min lilla semester:D Härligt!

Har jobbat på spa i 5½ timme och där var det enbart klassiska svenska massager bokade, puh. Lite smådrygt var det men det var tur att det var så trevliga kunder. Allesammans verkade bli nöjda också så det är ju huvudsaken:) Jag måste dock bli lite bättre på att komma ihåg att stretcha mellan massagerna. Gör jag inte det finns det ju faktiskt en klar risk att jag kan komma att få problem med handleder, fingrar och gud vet vad. Man är ju faktiskt inte odödlig även om man tycks tro det ibland och bara matar på:S Nu kanske ni tror att jag har fått ont efter dagens massager men då tror ni fel. Nej, jag har tack och lov inte nåt speciellt ont i kroppen. Jag tänker dock ändå på hur det skulle kunna gå om jag har otur. Bättre att ta hand om sig själv för mkt än för lite. Kroppen är ju faktiskt det viktigaste man har.

Jag tror (lr iaf vill tro) att jag ändå blivit rätt duktig på att tänka på hur jag står under massagerna. Likaså att jag försöker använda mig av kroppstyngden så mkt jag bara kan. Det kan säkerligen göra en stor skillnad om man har ett antal timmar med behandlingar. En sak som dock är lite konstig, som jag började känna av redan efter de första spa-dagarna jag jobbat i början på aug, är att jag kan få som lite "sockerdricka" i armarna efter att jag masserat. Har aldrig fått så tidigare. Men jag har ju iaf inte ont lr nåt sånt det är bara en liten konstig känsla. Som tur är brukar det iaf gå över tämligen fort så det är nog ingen fara.

Ikväll har jag jobbat i spisesalen 17-23. Det kändes bra. Jag har börjat komma in i serveringsjobbet nu på allvar och det känns jättebra
. Jag känner mig inte lika osäker längre och har börjat komma in i rutinerna. Nu känns det inte alls nå ovant och konstigt (som det kändes för två veckor sen) att gå fram till ett bord och ta drickesbeställningar. I förrgår fick jag dessutom beröm vid olika tillfällen från de två restaurangansvariga personerna. De tyckte att jag blivit mer och mer flink (duktig) och arbetar på ett väldigt bra sätt:) Alltid roligt att få beröm, det gör att man får lite extra energi i den annars stundtals gråa jobbvardagen.

Imorrn är jag ledig hela dagen. Det ska bli skönt. Det blir troligen min sista lediga dag innan jag åker hem nästa måndag. Nästa vecka har jag nämligen ganska mkt schemalagt jobb. Allra helst mån, tis och ons då jag ska städa hotellrum på dagen och sedan jobba länge i spisesalen på kvällarna. Då får man ligga i lite. Men det ger energi att veta att det då är min sista jobbvecka här på Savalen på ett bra tag. Bara att jobba på och tänka positivt. Snart, snart får jag min semester och lön:D

Nu ska jag se lite SATC, vad annars?;) Ska passa på att sova ut imorrn också. Det ska bli skönt. Jag hoppas också att Stefan kommer hem från krogen snart så jag kan skype-prata med han. Det hade vart riktigt trevligt. Alla ni andra som vill prata med mig på skype se till att komma online imorrn för då är jag ute;) Om inte så är det bara att ni slänger iväg ett mess så kommer jag ut.

Gonatt på er alla nattugglor! :)

9 dygn kvar!

Har jobbat på rum idag mellan 11-16. Drygt som tusan är det men jag överlevde hehe:P Hann till och med göra alla mina rum också, puh. Tur det. Sedan var det egentligen meningen att jag skulle jobba i restaurangen nu mellan 18-22 men Arben ringde och sa att jag inte behövde jobba eftersom de hade så få gäster. Känns ganska skönt faktiskt att få vara helt ledig ikväll. Jag har jobbat sena kvällar i restaurangen både mån, tis, ons och tor tidigare den här veckan så nu var det skönt att få ett litet break.
Vad har jag då gjort sen jag slutade jobba idag? Jag har duschat, pratat me Helena, Stefan och pappa på Skype. Jag har även tvättat en massa kläder (mkt välbehövligt) och tagit en liten promenad i det tidigare solskenet. Har också vart på hotellet nu precis och ätit middags-buffé, smarrigt.

Blev så glad tidigare idag också eftersom mitt norska skattekort kommit med posten:) Det innebär att jag kommer att kunna få lön som jag ska den 10 september. Det ser jag verkligen fram emot. Första gången jag faktiskt kommer att få pengar (förutom CSN) på två års tid. Superkul!

Jag börjar sukta allt mer efter att få åka hem till Övik nu och vara ledig. Det går bra att jobba här men man blir ju lite sliten och småless ibland. Känns som att man inte har just nåt annat liv just nu än att äta, jobba och sova. Har som ingen direkt fritid att tala om och det tar lite på krafterna. Men, men bara att jobba ut den här helgen och en vecka till. Nästa måndag tar jag min bil och kör raka vägen hem till kära gamla Övik, underbart! Den som väntar på nåt gott...;P

Ikväll ska jag bara slappa. Äta och dricka gott och kika på Sex and the city. Är inne på säsong 3 nu, det är lättsamt och kul att se på. Bra tidsfördriv när man jobbar om vart annat:) Hann med att träna lite igår faktiskt, både joggning och styrka blev det, så idag har jag lite smått träningsverk. Känns bra.

Än så länge har jag inte fått nå speciellt ont i ryggen av att städa rum heller som tur är. Jag hoppas att det fortsätter så. Kanske har jag en kropp som är så pass bra grundtränad att jag kommer slippa få ont? Nästa vecka jobbar jag både mån, tis och ons med rumsstädning så då blire upp till bevis men jag håller tummarna för att kroppen ska palla:P

Nej, nu ska jag dricka lite vaniljte med honung i. Ha en supermysig fredagkväll alla ni därute i världen!:)

Mkt jobb de senaste dagarna

Jag har jobbat otroligt mkt de senaste dagarna och därför har det varken funnits nån tid lr ork för att blogga. Har i princip varit hemma bara på morgonen och ätit frukost och sedan på kvällen för att borsta tänderna och gå och lägga mig. Annars har jag varit på hotellet hela tiden och jobbat på olika avdelningar. Har jobbat med att städa rum, servera i restaurangen och utföra spa-behandlingar. Det har gått bra men man känner att man blir rätt trött i längden när man knappt har någon ledig stund (fritid).

Idag har jag dock varit ledig än så länge och det har varit jätteskönt. Tog en ordentlig sovmorgon, underbart.Tog ett välbehövligt och efterlängtat snack på Skype med min kära vän Sandra i morse. Henne måste jag försöka prata oftare med. Sedan har jag kopierat upp mitt arbetsschema för denna veckan (bra att att ha en kopia här hemma så man vet hur man jobbar) och tagit ett snack med min chef ang ett par arbets-inloggningar som blivit fel. Sedan har jag städat (även det välbehövligt) här i min lgh. Har dammsugit, dammtorkat lite och städat toan. Nu känns det lite fräschare här hemma:) Härligt! Har även duschat ordentligt och tvättat håret. Känner mig nästan som en ny människa nu.

Sedan hade jag vissa tankar på at jag skulle ta mig ut och jogga men min kropp känns inte helt hundra så därför uteslöt jag det.
Känns som att det kan vara nån förkylning på väg lr liknande. Kanske inte är så konstigt då jag jobbat så pass mkt och nog också sovit för lite överlag. Jag hoppas iaf att det går över. Jag dricker iaf vaniljte nu och ska ta en c-vitamintablett också. Har jag tur kan det mota bort det.

Jag jobbar i spisesalen 18-22 ikväll så därför ska jag passa på att se lite SATC nu och äta mat innan passet börjar.
Jag hoppas att de nya gästerna som kommer till hotellet ikväll bokar upp sig på lite spa-behandlingar för imorgon för jag vill helst inte städa rum imorrn. För övrigt jobbar jag i spisesalen varje kväll den här veckan förutom söndag.

Idag är det precis 2 veckor kvar tills jag är ledig och kan åka hem till Övik!
Kommer bli så himla skönt och kul:). Jag längtar verkligen. Men innan dess ska jag jobba lite till och få ihop lite mer timmar och pengar.

Nej, nu ärä mat och slappa som gäller. Ha en trevlig måndag!

Vilken (städ-)träning!

Då var dagens främsta träningspass gjort...nämligen städning av bassäng, spa, solarium, träningsrum och vanliga hotellrum. Man håller igång i ett väldigt högt tempo vill jag lova så svettig blir man. Nu är jag ledig ett tag innan jag ska börja jobba och få upplärning i spisesalen (restaurangen) kl 16.30. Jag är schemalagd där fram till 22 ikväll.

Ska bli spännande att se hur mkt jag kommer att få i lön den här månaden. Kommer bli en hel del timmar iaf. Hitills har jag bara varit ledig 3 dagar på tre veckor. Borde bli lite pengar med andra ord. Fast sen kommer de förstås att dra av en del för boende och den mat jag äter. Sen behöver jag ju en del pengar för att ta mig hem till Övik med. Synd att bensinen ska vara så himla dyr....men, men:P

Nu ska jag bara ta det lugnt.
Kanske se ett avsnitt Sex and the city och käka lite? Det vore inte fel. Solen skiner visserligen ute men jag orkar inte ta nån promenad nu. Och kärleksromanen som jag lånade tidigare i sommar läste jag ut igår så den kan jag inte ta me och läsa ute. Kommer troligtvis inte att få äta nån middag föränn 21-tiden ikväll så det gäller väl att man bunkrar upp lite nu så man står sig ett bra tag. Kanske ska göra mig ett paket nudlar, det var längesen.

Annars känns det rätt bra iaf. Lite trött är man ju efter allt städande men formen känns ändå helt okej. Perfekt att kunna sitta och ta igen sig lite nu innan nästa arbetspass börjar.

Nästa vecka ska jag få jobba på spa igen. Men blir det för lite bokningar så kan det hända att jag sätts upp på rum lr i restaurangen igen. Jag hoppas det blir bokningar på spa för jag gillar att jobba där:) Tycker om arbetsmiljön och kundkontakten.

Nu ska jag slappa järnet. Ciao!

Stressig & obekväm rumsstädning

Idag har jag haft min första upplärning i att städa hotellrum. Det var verkligen tufft måste jag säga. Framför allt eftersom det ska gå så vansinnigt fort. Nog för att man kan försöka jobba i ett högt tempo men ett så HÖGT tempo(?) Oh my god säger jag bara. Att det ska gå så fort är nog det tuffaste. Sedan är det verkligen krångliga arbetsställningar man utsätts för också. Hur lätt är det att dammsuga under en säng när rummet i sig är väldigt litet? Man tvingas gå ner på knä och göra en enorm kraftansträngning för att komma åt. Det är verkligen inte lätt. Ryggen kommer säkerligen att ta mest stryk eftersom det är så konstiga arbetsställningar.



Imorrn är jag tack och lov ledig iaf. Då ska jag ta bilen ner till Tynset för att fixa färdigt med det norska skattekortet och det norska kontot. Mitt postade pass från Sverige har nämligen kommit, hurra! Tack för det mamma. Jag ska också spana efter några vanliga vita t-shirts som jag kan ha och jobba i på rum och restaurangen. Det blir nog inhandling av en lr två lite mjölk också, det är ju så gott:)


Har lite småplaner på att komma mig iväg och jogga lite imorrn också men vi får se hur dagsformen känns. Jag håller tummarna för att jag inte ska ha för mkt ont i ryggen imorrn. Annars har jag ju jobbat rätt många timmar de senaste fyra dagarna så vem vet, kroppen kanske skulle må bra av att bara vila ist? We'll see.
Jag har väldigt många timmar schemalagt jobb den här veckan så det lär bli rätt tufft. Helst onsdag och torsdag då jag först ska städa rum i 7½ timme och lite senare jobba och få upplärning i spisesalen (restaurangen) 6-7 timmar på kvällen. Men det är ju bra att man får jobba eftersom det ju ändå är därför jag är här. Jag hoppas bara inte att man blir alltförför sliten (får ont) av rumstädningen:S
Ute bara regnar det men det passar ganska bra för tillfället, iaf för mig. Känner nämligen bara för att slappa ikväll. Ska snart gå till hotellet igen och äta middag. Hoppas jag kan äta lite tidigare än 20 ikväll, det hade vart skönt.

Jag kommer då verkligen inte att stöka ner nå mkt om jag tar in på hotellrum i framtiden, den saken är lika säker som att jag heter Marika. Nu vet jag ju hur mkt slit det är för de som jobbar med just att städa hotellrum.
Hoppas ni får en lika lugn och skön måndagkväll som jag tänker försöka ha!
Idag har jag haft min första upplärning i att städa hotellrum. Det var verkligen tufft måste jag säga. Framför allt eftersom det ska gå så vansinnigt fort. Nog för att man kan försöka jobba i ett högt tempo men ett så HÖGT tempo(?) Oh my god säger jag bara. Att det ska gå så fort är nog det tuffaste. Sedan är det verkligen krångliga arbetsställningar man utsätts för också. Hur lätt är det att dammsuga under en säng när rummet i sig är väldigt litet? Man tvingas gå ner på knä och göra en enorm kraftansträngning för att komma åt. Det är verkligen inte lätt. Ryggen kommer säkerligen att ta mest stryk eftersom det är så konstiga arbetsställningar.

Imorrn är jag tack och lov ledig iaf. Då ska jag ta bilen ner till Tynset för att fixa färdigt med det norska skattekortet och det norska kontot. Mitt postade pass från Sverige har nämligen kommit, hurra! Tack för det mamma. Jag ska också spana efter några vanliga vita t-shirts som jag kan ha och jobba i på rum och restaurangen. Det blir nog inhandling av en lr två lite mjölk också, det är ju så gott:)

Har lite småplaner på att komma mig iväg och jogga lite imorrn också men vi får se hur dagsformen känns. Jag håller tummarna för att jag inte ska ha för mkt ont i ryggen imorrn. Annars har jag ju jobbat rätt många timmar de senaste fyra dagarna så vem vet, kroppen kanske skulle må bra av att bara vila ist? We'll see.

Jag har väldigt många timmar schemalagt jobb den här veckan så det lär bli rätt tufft. Helst onsdag och torsdag då jag först ska städa rum i 7½ timme och lite senare jobba och få upplärning i spisesalen (restaurangen) 6-7 timmar på kvällen. Men det är ju bra att man får jobba eftersom det ju ändå är därför jag är här. Jag hoppas bara inte att man blir alltförför sliten (får ont) av rumstädningen:S

Ute bara regnar det men det passar ganska bra för tillfället, iaf för mig. Känner nämligen bara för att slappa ikväll. Ska snart gå till hotellet igen och äta middag. Hoppas jag kan äta lite tidigare än 20 ikväll, det hade vart skönt.

Jag kommer då verkligen inte att stöka ner nå mkt om jag tar in på hotellrum i framtiden, den saken är lika säker som att jag heter Marika. Nu vet jag ju hur mkt slit det är för de som jobbar med just att städa hotellrum. Det är
synd om de! (mig just nu också för den delen:P)

Hoppas ni får en lika lugn och skön måndagkväll som jag tänker försöka ha!

Ännu en avklarad arbetsdag

Har jobbat 6 timmar på spa idag och det har gått rätt bra. Har haft en del svenska klassiska massager och det är som vanligt lite smådrygt när det blir ett par stycken men men det är bara att kämpa på. Har ätit god middagsbuffé och nu ska jag strax ta och vandra hem till lägenheten. Jag hoppas att Rebecka får sluta lite tidigare än 23 nu när hon jobbar i spisesalen för gör hon det så skulle vi kunna hinna se ett avsnitt Sex and the city innan det blir för sent:) Det vore kul.

Ska nog dra mig hem och läsa lite i min bok så länge.
Har föresten varit strålande fint väder här idag, lovely. Klarblå himmel och gassande sol hela dagen, skönt. Hann ta en promenad på förmiddagen med Rebecka eftersom vi båda började jobba på eftermiddagen idag. Det var nice. Knäppte lite kort också, får se om jag har ork möjlighet att publicera lite Savalen-bilder här på bloggen snart.

Annars väntar jag på att mitt pass ska komma fram med posten. Idag fick jag dock höra att det brukar ta hela 3 dygn om man skickar med posten bara inom Norge:S Så att jag nu väntar på ett brev som kommer från Sverige kan innebära att det inte kommer föränn onsdag eller torsdag nästa vecka. Jag hoppas det kommer snabbare än så för jag behöver mitt pass så jag kan fixa mitt norska skattekort nån gång.

På söndagmorgon kommer min rumskompis, arbetskompis och ja...vanliga kompis med för den delen...REBECKA<3
att åka hem till Sverige igen:( Usch vad det kommer att bli tomt här utan henne. Det är ändå henne som jag umgåts väldigt mkt med här den senaste en och en halv veckan. Men jag får bita ihop och försöka roa mig på egen hand helt enkelt. Det var kul med sällskap så länge det varade. Jag har ju iaf min bok, filmer och Internet i lägenheten. Plus en del godsaker att äta;) alltid nåt.

Nej, nu ska jag börja traska hemåt för jag orkar inte sitta kvar här på hotellet nå mer. Börjar jobba 08.50 imorrn så snart blir det sängen. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

Kanske måste uppgradera bredband

Är ledig idag också, nice! Blir en hel del på spa i helgen så det är lika bra att man tar tillfället i akt och vilar upp sig riktigt ordentligt nu. Är inte alls nå mkt folk på hotellet nu men det kommer mer imorrn. Har precis varit ute och gått en härlig promenad på två timmar tillsammans med Rebecka, skönt:) Det känns att hösten och vintern börjar närma sig för det är inte speciellt varmt ute. Nej, man får se till att klä på sig.

Det har faktiskt inte varit en enda solig och varm dag sen jag kom hit till Savalen för lite mer än en vecka sen. Eller jo föresten, förra tisdagen var det ganska varmt ute, då blev jag till och med badsugen men efter det har det mest bara varit mulet och regnigt. Jaja, lika bra det när man mest bara jobbar. Sen har jag faktiskt haft en sån himla solig och varm sommar hemma i Övik också innan jag kom hit så jag känner att det inte gör så mkt att det är lite sämre väder nu.

Börjar lite smått fundera på om jag har tagit ett bredband med för lite datamängd på. Bredbandet jag har nu är på 4 GB per månad och överskrider man den gränsen så blir bredbandet tydligen jättelångsamt (typ 116 kb per sekund lr minuT?) precis som ett jättegammalt modem var det nån som sa. Skype drar nämligen en hel det datamängd. En minut om man bara pratar (utan att se varandra) drar ca 1 MB. Och det är ju mkt Skype jag vill och kommer att använda. Men jag blir lite osäker också huruvida mkt tid jag egentligen kommer att ha för att skype å sånt. Kommer ju få en hel del jobb när jag väl är här så då kanske jag ändå kommer att klara mig på 4 GB? Svårt att veta:S Kanske ska avvakta och se lite vad gäller det där. I värsta fall kan jag ju fortfarande sitta på hotellet också och skype plus surfa. Fast jag måste erkänna att det är BETYDLIGT skönare att sitta här hemma i lägenheten:)

Jag drömmer ganska mkt om mina nära hemma i Övik om nätterna när jag är här. Drömmer en hel del om min familj och om Stefan. Natten som var drömde jag att jag skulle klippa till en såndär lite kortare pagé-frisyr (heter det så?) som går till öronen. Jag minns inte riktigt om det blev bra eller dåligt men jag tror jag nog inte var alltför förtjust i det.

Resten av denna dag och kväll blir lugn för min del. Ska läsa lite i min bok och sen ska jag nog bara surfa, göra lite mat och kanske se lite film. Ska prata me min far och Stefan på skype lite senare också, kommer bli skoj:)

Nu ska jag fixa lite lunch här. Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Æntligen Internet i lægenheten!

Nu har jag æntligen fått Internet hem till lægenheten. Underbart!:D Åkte till Tynset med Rebecka tidigare idag och det visade sig då att Expert-butiken både hade fått hem beskedet om att jag kunde få anvænda Telenors mobila bredband plus att jag t o m kunde få bredbandet på en gång! Konstigt bara att Expert inte ringt mig tidigare och sagt att de fått hem beskedet då de sa att de skulle gøra det førut. Jaja, nu har jag det iaf. Nice!

Var tvungen att ringa och dubbelkolla till Telenor också så att fakturan inte står på min arbetsgivare men det gjorde den inte. Den kommer dock att komma hit till min så kallade jobbadress en gång i månaden. Men då står det iaf mitt namn på brevet så det borde ju inte bli några større oklarheter. Det var tydligen vældigt viktigt att min arbetsgivare inte stod som ansvarig før att betala det dær men nu så ær det iaf helgrønt. Skønt. Mkt krångel sånt hær nær man inte står skriven i Norge har jag mærkt.

Jag skulle också fixa ett norskt skattekort och ett norskt konto idag men det blev bekymmer med båda sakerna eftersom jag inte hade nåt riktigt pass med mig.
Jag hade mitt kørkort och en "inscannad passbild" men tydligen så ræckte inte det. Jag har dock fått ett norskt konto iaf men før att få ett bankkort så jag kan ta ut pengar plus en bankdosa så behøver jag ta med mig ett pass och besøka de igen. Jag får be min kæra mor skicka passet på posten. Så får jag te mig ytterligare en tur ner till Tynset nær passet kommit fram med posten.

Jag ær iaf helt ledig idag som ni nog redan vet och det kænns skønt. Har som sagt varit en svæng till Tynset och fixat med bredbandet bland annat. Nu ska jag ta och byta om før att ta mig ut på en joggingtur. Det ær tydligen lite blåsigt och småkallt ute nu så jag får klæ på mig ordentligt.

Jag sover riktigt bra hær i Savalen føresten. Jag har inget fønster i mitt rum så det kanske beror på att det ær så mørkt, jag vet inte. Bra sover jag iaf, den saken ær sæker. Næstan så att man skulle kunna førsova sig om man inte passar sig.

Nej, nu ska jag dra ut medan solen fortfarande håller sig framme. Ha en fin onsdag!

Jobb, jobb, jobb

Ännu en dag har gått här för mig på Savalen. Har jobbat på spa idag och haft behandlingar från 9.30 till 19. Nu känner jag mig sådär lagom seg efter att ha stått och gått hela dagen. Det var en lite småjobbig eftermiddag eftersom jag hade 3 st 50-min klassiska massager på raken. Det känns.

Imorrn är jag iaf ledig om inte ett under sker
så då måste jag bara ta mig till Tynset för att fixa ett norskt konto och ett norskt skattekort. Ska nog köpa lite glass och mjölk också, det vore gott:) Tanken var ju att jag skulle ha farit till Tynset igår eller idag men det kom in så pass mkt behandlingar att jag kände att det bara skulle bli stressigt för mig att åka till Tynset. Men i morgon blir det äntligen av. Känns riktigt skönt att ha en helt ledig dag imorrn också då jag jobbat varje dag sen en vecka tillbaka. Sen har det visserligen inte blivit jättemånga timmar alla dagar men iaf . Skönt att vara ledig:)

Annars flyter det på bra för mig här i Norge än så länge.
Nästa vecka kommer jag få upplärning på att städa rum och att jobba i restaurangen så det känns lite småpirrigt men jag hoppas att det ska gå bra. Tydligen ska båda sakerna vara rätt stressiga har jag hört men men man får väl bita ihop.

Nej, nu är det dags för mig att äta middag och sen ska jag socialisera med Rebecka och kika på lite Sex and the city, nice:)

Ha de fint!!

Välbehövlig vila

Har bara jobbat två timmar på spa idag och det känns väldigt skönt. Behöver verkligen lite ledigt efter en tuff gårdag. På eftermiddagen igår var det i princip bara svenska klassiska massager som gällde och det känns kan jag tala om. Två st på raken kan gå bra men när det börjar bli 3-4 då är det inte så roligt. Nåväl, kunderna verkade nöjda iaf så det är väl huvudsaken.

Idag har jag joggat i 32 min och suttit jägarsits i 6 min. Båda sakerna kändes rätt jobbiga. Känns att man gått och stått mkt de senaste dagarna, man har väl inte fullt så mkt energi i benen som man brukar ha. Men skam den som ger sig. Nu blir det iaf lugnt resten av kvällen. Känns som att min kropp behöver det.

Imorrn är planen att åka in till Tynset så att jag är där redan kl 9 för att på så vis kunna fixa ett norskt skattekort och ett norskt konto. Jag hoppas det inte ska vara alltför krångligt. Sedan ska jag också titta in på Expertbutiken för att be de ringa till norska telenor och fråga hur det går med mitt mobila bredband. Det mobila bredbandet är verkligen efterlängtat. Orkar som inte sitta här på hotellet och surfa som en slashas. Vill kunna sitta hemma i lägenheten och surfa i lugn och ro istället. Jag håller verkligen tummarna för att bredbandet ska komma snart.

Har spanat in Telenor union lite.
Tydligen kan man ringa till både svenska och norska nummer för 49 öre per minut. Det kostar 49 kr i månadsavgit. Sms man skickar kostar också 49 öre. Blir ju betydligt billigare än att ringa med min nuvarande svenska operatör halebop. Grejen är bara att jag då måste betala både för att ha halebop och det där telenor union. Det var dock bra att det inte var nån bindningstid på telenor union. Well, jag ska avvakta och tänka efter lite innan jag skaffar telenor union. Kanske kan jag nöja mig med endast Internet och skype bara jag får det att funka i lägenheten. Lite småkrångligt är det allt då man vill hålla kontakten med folk hemma i Sverige.

Nu ska jag socialisera lite med min svenska vän Rebecka som precis slutat jobba från rumsstädningen. Trevlig tjej. Synd att hon bara är här i en vecka till. Känner redan nu att jag kommer att sakna henne:/

Ha en skön afton nu så återkommer jag snart igen!

Tillbaks på bloggen & i Norge

Nu var det verkligen evigheter sen jag skrev här. Mkt har hänt de senaste månaderna.

- Jag är numera (sen maj) färdigutbildad hälsoterapeut och certifierad klassisk massör.

- Jag har njutit av ett långt och härligt sommarlov! :) Det har varit toppenväder i Övik i sommar och det har jag utnyttjat till fullo. Jag har badat, solat, spelat minigolf, joggat, styrketränat, spelat kubb, ätit god mat, grillat, varit på ulvön, fjällvandrat efter Kungsleden och bestigit Sveriges högsta berg, klippt en rätt kort lugg (men nu är det ett tag sen så nu är luggen så lång så det är en snelugg ist) och en massa andra saker.

- Jag har gått lös lite och köpt en bil. Är numera stolt ägare till en fyrhjulsdriven Skoda octavia -04 combi. Känns riktigt bra men nu gäller det att börja spara in kapital igen.

- Jag har skrivit på ett halvårskontrakt med Savalen fjellhotell og spa (samma ställe som jag hade praktik på i höstas). Detta innebär att jag kommer befinna mig i Norge lite av och till i höst och vinter. Jag kommer att jobba i perioder på ca 3 veckor för att sedan vara ledig (och hemma i Sverige) i typ 10 dagar.


Just nu sitter jag alltså här på Savalen fjellhotell og spa i Norge, en bit utanför Tynset.
Har varit här sen i måndagskväll. Har jobbat på spa varenda dag hittils och det har gått bra. Känns skönt att få komma igång och sysselsätta sig med nåt igen efter en lång och härlig sommar i Övik. Att få in lite pengar behövs förstås också. Imorrn väntar ännu en dag för mig på spa och det lär nog bli uppemot en 8 timmars jobb iaf, minst. Är tydligen många klassiska massager bokade imorrn också så det kommer bli ganska tufft för mig. Klassiska massager är det jobbigaste.

Det är verkligen varmt nere på spa, det känns som att man jobbar i en bastu (iaf när man ger en klassisk massage). Men, men det är väl bättre att det är för varmt än för kallt iaf, man får väl se det så.

Jag väntar med spänning på att jag ska få ett besked om ett norskt telenor-mobil-bredband som jag har beställt. Jag beställde ett på en affär i Tynset i måndags men tydligen är det lite krångligt att få till då jag inte är någon norsk medborgare. Jag hoppas verkligen att de hör av sig på måndag då jag gärna skulle vilja få det där bredbandet nu. Det känns så slitet att sitta här på Internet på hotellet bland alla gäster och medarbetare. Det är verkligen inte någon private place. Just därför hopppas jag att det går snabbt tills det att jag får det där mobila bredbandet. Vore så himla skönt att bara kunna sitta på Internet och prata på Skype exempelvis hemma i sängen.

Om ca en och en halv vecka ska jag få upplärning i att kunna jobba med att städa rum och jobba i restaurangen här på hotellet.
Meningen är också att jag ska få hålla i lite vanntrim (vattengymnastik). På så vis (genom att jobba på olika avdelningar) så ska i längden kunna få ihop tillräckligt med timmar så att det ska kännas värt för mig att bo och vara här och jobba.

Den femte september är jag ledig i två veckor framåt plus 5 dagar.
Det är snart 4 veckor kvar tills dess, tiden går bra fort ändå. Det kommer bli så skönt att få komma hem och träffa familjen min och Stefan igen. Saknar de allihop. Men fram tills dess är det hårt jobb som gäller.

Norskan är föresten verkligen ett språk jag gillar, fortfarande:) Låter så himla trevligt.

Nej, nu ska jag dra mig hem till lägenheten och slappa. Börjar halv 9 imorrn på spa så snart är det sovdags.

Förhoppningsvis kan jag börja komma igen med bloggandet igen nu efter detta inlägg!

Sköt om er!

RSS 2.0