Jakten på anatomikunskaper fortsätter

Idag är det anatomi som gäller för hela slanten. Senare idag 17-18 är det Andreas igen som ska hålla i nåt pass på Selmas. Antingen går jag på det lr också funderar jag på att ta en skidtur ute i Sunnes vackra natur:). Har rätt så mkt träningsvärk i ryggen idag nämligen. Just nu lutar det åt att jag tar mig en skidtur faktiskt. Tror jag behöver få lite luft faktiskt så man vaknar till efter att ha suttit och pluggat en massa inomhus.

Måste ta och diska senare, har blivit en hel del disk som står nu. Tror jag ska försöka ta tag i att göra en tonfisksallad sen också. Synd bara att min gurka blivit förstörd igen:S Har nämligen blivit för kallt i mitt kylskåp den senaste tiden vilket gjort att min gurka (den andra på kort tid) frusit och blivit förstörd:S Har iaf dämpat temperaturen i mitt kylskåp nu. Jag sitter och väntar/hoppas på att gurkan ska bli bra igen men det verkar tyvärr inte bli så. Därmed får jag nog tyvärr slänga min andra nästintill hela gurka i rad, trist:(

Ikväll är det ju föresten final i Robinson och det tänker jag inte missa! Jag hoppas innerligt att Mats tar hem alltihop
, han är nämligen min absoluta favorit (och det är han inte enbart för att han spelat hockey, tro mig ;P). I mina ögon är han en riktigt Robinson, mest Robinson av alla som deltar. Men som vanligt blir det väl nån pajas som tar hem det, typ Sanna lr nån. Sanna, en större fjolla får man leta efter alltså. Tyckte ganska bra om henne förut men efter det att man fick reda på att hennes personliga grej var smink så sjönk hon verkligen som en sten i mina ögon. Efter det stör jag mig bara mer och mer på henne. Usch, pinsamt!

Hoppas innerligt att Modo krossar Frölunda idag också! Skulle bli så jäkla nöjd då alltså. Hade jag vart hemma i Övik hade jag lätt befunnit mig på matchen men nu är jag här nere så då blire omöjligt tyvärr. Jaja, jag ska hålla alla tummar och tår för Modo idag iaf.

Nu ska jag ta och ge mig på anatomin igen.
Blir repetition nu på en massa blad innan jag går vidare, känns verkligen som att det behövs. Ska ta nåt att käka och dricka också.

Ha de så bra! :)

Pluggfredag

Dagen har bestått av plugg och träning. Har pluggat en jäkla massa anatomi idag - nött, nött, nött och så lite mera nötande;P Är verkligen det som gäller. Men än återstår mkt så jag måste köra på som faan för att hinna lära mig allt till provet nästa vecka.

Träningen idag bestod av 1 timmes "Body Combat" uppe på Selmas, riktigt jobbigt men skönt. Det var min kära lärare Andreas "The tränings-narkoman" som höll i passet så det blev förstås verkligen fullt ös medvetslös. Nu har jag varit på Coop och köpt lite godsaker, bla lösgodis - mums! Nu ska jag strax ta ett djupt andetag och försöka plugga lite till och käka mitt götta förstås;).

Efter plugg ska jag unna mig att se Sex and the city. Det har jag faktiskt gjort mig förtjänt av. Blir nog ganska snart det har jag en känsla av, känner mig rätt sliten i huvudet.

Frågan är hur mkt anatomi-kunskap min hjärna orkar ta in egentligen. Känns som att det är rätt rörigt däruppe nu:P Ändå har jag inte ens lärt mig 25 procent av allt än:S Jaja, är bara att nöta på och hålla tummarna för att det ska gå vägen.

Ha en mysig fredagkväll!

Skidtorsdag

Idag har jag vart på seminarium i skolan. Detta skedde under förmiddagen och jag berättade om min fördjupning "dystymi". Gick okej men inte så mkt mer. Jaja, man får hoppas de går mkt på det man skrivit och inte det man redovisade muntligt. Känns som att min skriftliga blev betydligt bättre än min muntliga del nämligen. Jaja, saksamma skönt att få det där överstökat iaf.

För en stund sedan var jag ute och åkte längdskidor, det satt fint.
Jag åkte ca 8 km. Var ett bra tag sen jag tränade utomhus nu så det var på tiden. Sen vet man aldrig när snön försvinner heller så det är lika bra att passa på med längdskidåkningen nu medans tider är. Imorrnkväll blir det dock inomhusträning igen i form av "Body combat" på Selmas:)

Överhuvudtaget måste jag dock säga att jag drar ner lite på min träning nu.
Måste nämligen hinna med att plugga en hel del. Måste plugga riktigt mkt egentligen. Har kommit fram till att jag kan tjäna en och en annan timme genom att inte träna flera timmar i sträck per dag. Igår hade jag exempelvis en helvilodag från träningen. Det var verkligen inte "igår" jag hade det men det kändes helt okej faktiskt med tanke på att jag verkligen hade tid att ta tag i LIAn framför allt.

Nu ska jag plugga bålens anatomi och sen titta på två avsnitt av Robinson. Ska bli spännande. Jag missade gårdagens avsnitt så det ska jag se på nätet innan kvällens avsnitt börjar. Nej, dags att sätta fart nu. Ha en mysig kväll!

Äntligen tar jag tag i LIAn lite iaf

Idag har jag varit på ett tre timmar långt möte om LIA utomlands. Vidare idag har jag handlat (en semla för 10 kr bl a, riktigt god!:), gjort klart mitt arbete om dystymi vilket jag ska redovisa imorrn, pluggat lite anatomi och sist men inte minst så har jag mejlat 20 olika platser och frågat om LIA. Jag hoppas jag får svar från hälften iaf, helst alla såklart men det kanske man inte kan begära.

Nu ska jag se ett avsnitt Sex and the city och sen ska jag fortsätta plugga anatomi.
Bara en och en halv vecka kvar till provet nu ju, suck. Måste verkligen ligga i vad gäller anatomin.

Har inte blivit nån träning idag om man inte räknar de kilometrarna jag cyklade till och från skolan då förstås:P
Riktigt tungt att cykla idag faktiskt då det var lite av en snöstorm ett tag. Det kom jättestora flingor som virvlade ner från himlen, många kom det också och snabbt gick det som bara attans.

Nej, fy fasen vad jag är less på att sitta framför datorn nu känner jag. Måste slita mig härifrån innan jag tuppar av lr nåt. Ha de så bra!

Chris Crew - Closer

Vill inte avsluta min blogg med ett dystert inlägg (vet ju som sagt var inte när jag kommer att kunna blogga nästa gång p g a att jag ska defragmentera min kära dator). Just därför slänger jag in ett inlägg med min favoritlåt för tillfället. De körde denna låt på body attacken jag var på i fredags och söndags och jag är helkär i den alltså. Lyssna och njut, det gör jag iaf jag:)

Måste verkligen fixa den här låten så att jag kan träna till den.



PS! Det tar ungefär fem sekunder från det att du tryckt på play-knappen till det att låten kommer igång. DS!

Jobbig morgon

Måste verkligen defragmentera min dator nu allså. Den är så seg så den gör mig galen. Är inte brist på diskutrymme det beror på iaf, den saken är säker. Ska ta och defragmentera den nu idag och sen hålla tummarna för att den blir bättre sen. Har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta heller men det märks.

Annars känns det lite tungt för tillfället måste jag erkänna. Känner mig mkt stressad över anatomin. Har ingen aning om hur jag ska hinna lära mig allt man ska men jag måste iaf försöka. Sen har jag en hel del andra saker att göra också vad gäller skolan, måste verkligen strukturera upp mitt liv NU så jag hinner med allt det jag ska. Ständigt denna stress som kommer i omgångar, hatar det.

Sen igårkväll kom jag att tänka på en annan sak som jag egentligen vetat hela tiden men som jag inte velat inse. Igår rann alltihopa över mig och jag blev plötsligt väldigt medveten om mina tankar och känslor. Det gjorde att jag blev besviken och ledsen över mig själv. Trodde aldrig att jag skulle behöva hamna i en sånhär situation som jag hamnat i. Som tur är vet jag att jag nog sj kan ta mig ur det hela, så stark har jag faktiskt blivit psykiskt.

Bättre mornar har man varit med om också. Är det såhär det ska vara kan jag lika gärna slopa hela grejen.
Fick veta en väldigt intressant grej häromdagen också. Det skrämde mig lite. Det har fått mig att tänka till ytterligare både en och två ggr innan jag kastar mig framstupa in i något. Så många mönster som kommer igen, bekanta och invanda men är de verkligen bra för mig? Jag är väldigt tveksam
.

Mkt negativt nu, men det kommer kännas bättre senare idag - det är jag övertygad om.
Just därför ska ni inte lägga alltför stor vikt vid detta inlägg. Jag ska tillåta mig att tycka synd om mig nu ett tag, fortsätta lyssna på lämplig musik, sen sakta men säkert knyta näven i fickan och komma igen. Jag tänker komma igen starkare en innan t o m. Jag förtjänar fan bättre än det här nämligen.

Och Hanna föresten, du är för go och underbar! <3 - Tusen tack för tavlan!

Har nu en egen massagebänk

Nu har jag köpt en massagebänk:D Var och kollade på en i Kristinehamn idag med Marcus och den såg så pass fin ut att jag slog till på den. Fick en väska med och allt, perfekt. Alla delar fick dock inte plats i väskan men ändå:) Känns bra att äntligen ha en. En som är bra kvalitet på också, toppen!

Resten av denna dag ska jag plugga och träna. Hade tänkt att laga mat (kycklingwook) också men jag vet inte om jag ska ta det imorrn istället. På så vis hinner jag plugga mer och träna. Ska nog köra stepmixen idag kl 17. Det ska bli skönt. Är sugen på att åka skidor med men man kan tyvärr inte hinna allt:( Måste verkligen försöka fokusera på att plugga anatomin nu så jag hinner lära in mig allt. Det är verkligen inte enkelt så för mig blir det nöta.com som gäller.

Nej, dags att plugga igen. Ha en fortsatt bra måndag!

Äntligen helg!

Har haft en ganska jobbig skolvecka. Massa anatomi, man känner sig rätt snurrigg/trött i huvudet kan jag påstå utan att överdriva. Ändå återstår väl minst hälften, d v s att lära sig alltihop. Oh my god, säger jag bara....men men det ska gå på nåt vis. Det måste det göra. Nu under veckan har vi bara haft genomgångar. Känns mkt välbehövligt med helg nu iaf:D Har inte sovit så mkt som jag borde göra så imorrn ska jag verkligen unna mig en sovmorgon:)

Nu ska jag strax iväg till Selmas och köra först ett Step-pass på en timme och sen förhoppningsvis ett body-pump-pass. Jag hoppas jag får biljett till det sistnämnda bara. Förra gången jag körde pumpen var det hur mkt folk som helst nämligen. Tydligen hade de tagit in några extra personer då men det är ju inte säkert att de gör det idag. Kanske måste gå ut en sväng från step-en mot slutet och ta en pump-biljett innan de tar slut.

Annars har det väl inte hänt så mkt speciellt. Lr jo föresten, jag har äntligen fixat tågbiljetter nu så på måndag sticker jag till Kristinehamn för att kolla in min förhoppningsvis blivande massagebänk. Marcus är snäll och ska följa med mig dit också för att hjälpa mig så jag inte bara köper nån "ratbänk". Kommer bli jättebra.

Nej, dags för träning nu. Jag återkommer när jag får tid/lust/ork/möjlighet. Ha en fin kväll!

"Höll in armbögara"

I still alive:D Idag har jag vart i skolan och haft massa smådryg anatomi. Funkar väl men inte så mkt mera. Helt klart är anatomin tyngst, svårast och jobbigast av allt det vi läser. Men, men man får försöka nöta på. Tydligen ska vi ha nåt skriftligt prov om två veckor så fram tills dess måste jag verkligen plugga alltså.

Ikväll har jag kört bodypump. Oj, så jobbigt det var. Hade ju inte några tunga vikter direkt med tanke på att jag inte kört body-pump sen innan jul men det kändes bra mkt ändå. Fy fasen alltså, men känns jävligt gött nu efteråt såklart:) Var verkligen inte fel att det var min favoritinstruktör som höll i pumpen heller. En blond kille som pratar en enorm värmländska och då menar jag verkligen ENORM. Han låter rakt norsk i många lägen alltså, hur kul som helst. Vad sägs exempelvis som:
- Höll in armbögara!
- Här andes vi!
- Stölt höllning!

Sen är han jävligt bra eftersom det är ett sånt "go" i han. Han är glad och peppar mkt hela tiden och det gillar jag skarpt. Han är också bra på att förklara teknik och såna saker tycker jag. Helt klart en favvo. Hoppas han håller i många bodypump-pass framöver:D

Har nog inte sagt det men jag har nu köpt ett terminskort på Selmas för 1676 kr.
Köpte det i lördags så det känns bra. Visst är det en del pengar men det känns ändå värt det eftersom jag faktiskt fastnat en hel del för  "gruppträning". Japp, jag måste faktiskt erkänna det;) Tydligen så ska man kunna "frysa" månader också vilket är jättebra med tanke på att jag ska ut på LIA hela april och därmed förmodligen inte kommer att kunna utnyttja kortet nåt då. Sen är det inte fel att de har bastu och pool man får använda heller. Perfekt också att kunna ta frukt direkt efter man tränat vid receptionen.

Nu måste jag försöka plugga lite innan "Hockeykväll" startar 21.30. Ska dricka lite nyponsoppa också, perfekt. Sen blire läggdags rätt snart ikväll så jag orkar överleva anatomigenomgångarna imorrn me;P God natt!

Kan bli en del spenderande

Fick sluta lite tidigare från skolan idag, skönt. Då hann jag mig iväg och handla i lugn och ro innan jag fortsatte cykla hemåt. Nu ska jag ta och laga lite mat (korv och makaroner) och plugga. Sen ska jag iväg på antingen Spinnmix kl 17 lr Step kl 18, har inte bestämt mig för vilket av de ännu. Blir inte båda iaf, den saken är säker.

Har en grym träningsvärk i ryggen btw. I den så kallade latsen för att vara mer exakt.
Hörde att många andra i klassen hade det idag också så man är ju iaf inte ensam. Är nog efter gårdagens alla "marklyft" och "rodd" skulle jag tro. Men man känner att man har en rygg iaf som jag sa till Sophie;) Har även ont i handflatan på stället under tummen. Känner det om jag trycker där. Kanske fått det för att jag höll i en hel del stänger igår vid styrketräningen. Annars vet jag inte vad det kan ha kommit från.

Är grymt sugen på att både köpa massagebänk (ska nog åka och kolla på en imorrn) och ett träningskort på Selmas (antingen halvårs lr helårs). Har räknat lite på det och har kommit fram till att jag har råd med båda dessa saker om jag vill. Har varit ganska duktig på att spara hela hösten så:)

Nej, nu ska jag slita mig från denna dator en gång för alla. Ska fortsätta kolla igenom mina helt fantastiska anatomisvar;P Ha de så bra!

Vet du vad en lägda är?

Måste bara berätta om en smårolig sak som hände idag under lunchen. Jag satt och småpratade med min kära klasskompis Frida som kommer från Lidköping och höll på att berätta om jag hade åkt en hel del längdskidor på lovet. Hon frågade om jag åkt vid nåt elljusspår och då förklarade jag att jag åkt hemma eftersom vi har lägdor och skog alldeles i närheten. Man bor ju på landet;) Det lustiga då var att hon inte förstod vad jag menade med lägda/lägdor. Jag fick då förtydliga det med att säga åker istället och då förstod hon såklart. Tydligen så använder de alltså inte ordet lägda i hennes hemtrakter. Haha, jag som sagt lägda i hela mitt liv. Beror säkerligen på att mamma, pappa, farmor, farfar jaa...alla i min omgivning använt just det ordet. Jag säger i princip aldrig åker utan lägda, det går som på automatik:) Jag har som alltid trott/tagit för givet att det är ett ord som alla använder men så var tydligen inte fallet. Frågade Marcus sen också som kommer från Skåne och han visste inte heller vad lägda var, haha!:D Nu på kvällen kom jag att tänka på det där och var bara tvungen att kolla upp det.

Tydligen är man lite smågammaldags av sig visade det sig. Men är man västernorrlänning så är man;P

Saxade detta från Wikipedia:

Substantiv

lägda

  1. äng, åker eller fält

Användning [redigera]

Gammalsvenskt ord. Ordet lever kvar i dialekten framför allt i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Enbart ordet lägda syftar oftast på en äng där man odlar hö men man kan även säga "havre-lägda, råg-lägda osv" och då syftar det på en åker eller fält.


Can you feel IT? I can! :D

Sån jäkla härlig känsla man har just nu alltså. I love it!<3 :) :) :) Har kört träning hela dagen i princip. På fm var det aerobics som gällde och den underbara "redovisningen" lr inte;P Well, gick väl inte så superbra men det gick väl ändå okej. Sen på em har vi först kört spinning och sen box. Vet inte vad jag tycker om box egentligen. Innan vi körde igång tyckte jag inte att det kändes så kul men sen när vi väl körde igång så vart det roligare. Vet inte vad det beror på riktigt. Men det kanske är just det att man får ur sig en hel del aggresioner genom att boxas, vad vet jag?:) Behöver nog få ur mig en del på den fronten. Skoj var det hur som helst. Blev dock jävligt jobbigt ett tag där. Ändå känner man lite att det går i vågor beroende på vad man gör och vad man väljer att tänka/fokusera på.

Imorrn blire återigen träning hela dagen, nice! Undra bara hur mkt träningsverk man kommer ha imorrn och i övermorrn? Hehe, känns som att det kan bli en del faktiskt. Men det blir bra för då vet man att träningen gett resultat;)

Fick reda på en intressant sak också föresten. Mina ben brukar kunna skaka ibland under stretchen när jag tränat länge och jag frågade Andreas vad det kunde bero på. Enligt han så var det näringsbrist, d v s man måste käka nånting. Fast det bästa är förstås att käka nånting innan det sker. Egentligen borde man väl käka nånting mitt i alltihop om man ska träna i tre timmar. Inget tungt men nåt lätt iaf, typ en banan.

Ska försöka ta mig själv i kragen nu och göra lite nytta här. Ska försöka tvätta, diska och kanske plugga anatomi. Det sistnämnda borde jag verkligen göra men jaa, vi får se hur det kommer att gå.  Blir ju som rätt sugen på att bara slappa med. Men om jag sätter upp en visst tid som jag ska plugga på så kanske det går bättre. Kommer inte orka plugga nå länge iaf, det är jag tämligen säker på. Kanske borde sticka till affärn också men vet inte om jag ids.

Måste föresten än en gång nämna att min klass är riktigt härlig! Kanon! :D

Ha en mysig tisdagkväll!

Återvänt till ett snöigt & kallt Sunne

Nu är jag tillbaka i Sunne igen. Jag kom tillbaks igår vid 15-tiden. Känns både och att vara tillbaka. Tråkigt att fara ifrån familjen såklart och den norrländska naturen, men samtidigt skönt att träffa alla goa människor här i Sunne igen. Har saknat dialekten också faktiskt haha, även om norrländskan är bra go den också.

Första skoldagen idag efter lovet. Det kändes rätt ovant kan jag tala om. Känns som att man vart på semester ett år lr två. Nej, inte riktigt men jag har verkligen kopplat bort plugget helt under lovet känner jag. Idag har vi iaf haft "fysiska träningsmetoder". Teori på förmiddagen och träning hela eftermiddagen (hela 4 timmar, de ni;P). Det var riktigt kul att träna!:) Fastän jag blev rätt trött så ville jag ändå bara träna mer och mer och mer:) Fast när det väl var slut och vi stretchade kände jag nog att det räckte bra för idag, trots allt. Nån måtta får det ju ändå vara, imorrn är det nämligen träning igen så då gäller det att vara "fit for fight". Lite drygt bara då vi tydligen ska redovisa nå block i "aerobics" imorrn. Det fick vi reda på idag så jag kan det inte så bra precis. Orkar som inte oroa mig heller känner jag, det får bli som det blir. Jag som annars alltid brukar oroa mig över såna där saker men inte nu inte. Vet inte vad som har hänt. Vi får väl se om det är bra lr dåligt imorrn.

Det mesta är sig likt här i Sunne annars iaf. Tråkigt bara att Ann (en i klassen) verkar ha hoppat av utbildningen. Kommer sakna henne, hon var en härlig person. Annars har det kommit betydligt mkt mer snö här i Sunne jämfört med hur det var innan jul. Men det klagar ju inte jag på, tvärtom:) Rätt kallt har det blivit här också, var hela 19 minus i morse när jag skulle cykla till skolan. Men enligt vädret ska det bara bli runt 10 minus nu längre fram i veckan så det är ju bra, om det nu stämmer dvs:P

Nej, nu ska jag städa lite och börja ladda för hockeykväll! :) Ha en fortsatt härlig kväll och sov gott när ni väl ska sova!

Massagebänk

Har föresten en massagebänk på g nu:) En "Portalite", en delux-bänk alltså med andra ord;) Ska förmodligen fara ner och kolla på en i Kristinehamn nästa helg och det känns som att jag kommer att slå till om det inte är några större fel på den. Den kommer att gå på 5000 med resa och alltihop men det kan det lätt vara värt. De där kostar ju 7000 spänn om man beställer en helt ny så då kör jag hellre på en begagnad som ändå funkar och därmed sparar man ett antal hundralappar. Skulle tydligen ingå en väska också vilket är mkt bra. Måste dock köpa till en uppblåsbar benkudde men det har jag räknat in i de där 5000 kronorna redan. Vill verkligen ha en såndär "Portalite" då jag tycker det är bättre att ha en bänk med ett "fast" armstöd istället för en "hängande" som de flesta bänkar verkar ha. Visst "Portalite" kostar ju mer också än många bänkar men jag är säker på att kvaliteten är kanon. Den kommer säkerligen hålla många år. Vi har just den där massagemodellen på skolan också så därav vet jag hur de funkar och hur bra de är.

Har velat ett bra tag nu på huruvida jag ska slå till och köpa en massagebänk eller inte. Är många i min klass som köpte sig bänkar redan i höstas men jag har som avvaktat lite. Men nu har jag väl iaf ändå kommit fram till att jag nog ändå ska köpa en egen bänk och ha trots allt. Känns som en bra investering även om jag inte är hundra på om jag verkligen kommer vilja jobba med massage efter utbildningen. Jaja, i värsta fall kan man ju alltid sälja den sen till nån om man inte skulle behöva den.  

Nej, nu väntar sängen på mig. Nattinatt!

Skön relaxkväll

Tidigare idag bakade jag grahamstekakor med min kära mamma:) Det gick finfint. De blev riktigt goda faktiskt. Ska ta med mig några av de nu imorrnkväll då jag drar ner söderut igen.

Nu ikväll har jag, Helena, Stefan, Micke och Åsa varit på Paradisbadets relax. Lr ska man kanske säga "Balans-avdelning", vad vet jag:P Härligt var det iaf som tusan. Vi kom dit runt 19-tiden och då fick vi även tillgång till att nyttja äventyrsbadet den sista timmen det var öppet. När de stängde vid 20 så var det bara relaxen som gällde. Jag satt på tre så kallade bastusittningar. Nu ska jag berätta lite om relax-upplevelsen. 

Den första sittningen var en "aromasittning" och det var en jätteskön (precis lagom varm) upplevelse där de hade kaneldoft. Mkt bra! Gillar kanel altlså. Det här var nog den härligaste sittningen av alla, lr känns det bara så för att det var den man började med kanske? Jaja, struntsamma. Jag tycker den var skönast iaf:)

Andra sittningen var bara jag, Helena och Micke på för den hade nämligen titeln "Finsk bastu" och då vågade inte Stefan och Åsa pröva ens en gång (veklingar!;P). Iofs så var man sj lite småorolig ett tag där också innan över att det skulle bli asvarmt men jag vågade iaf testa;D Jag är ju inte nån storbastare direkt, brukar oftast gå ut när de bli FÖR varmt och man inte kan andas (enligt mig då alltså), så därav min lilla oro inför denna sittning. Men det gick hur bra som helst faktiskt. Vi satt iofs nästlängst ner också, fanns typ 4 olika nivåer på bänkarna om ni förstår hur jag menar och vi satt nästlängst ner. Visst kände man att det blev varmt men ingen större fara ändå. Nästa gång kanske man rakt testar att flytta upp en bänkrad;P Det var för övrigt en doft av pepparmint under den sittningen vilket var bra för bihålorna och om man hade en förkylning i kroppen (dvs det som jag hade) så det var perfekt.

Sista sittningen var "God natt" och det var just vad det var också...nästan iaf;P. Den var vi alla fem med på. Då hade de släckt ner aggregatet (lr hur fanken det nu stavas) och man fick sitta och basta till eftervärmen som kom och till en lavendeldoft. Det var skönt det också även om vi satt lite för långt upp för att känna så mkt av doften. Kände bara av lavendeln nån gång ibland sådär. Fast hade vi suttit längre ner hade det å andra sidan varit lite kyligare men, men. Det var iaf skönt ändå. Punkt slut.

Vidare satt/halvlåg vi i en bubbelpool och kopplade av. Vi provade också några specialduschar där man bl a kunde duscha i "tropiskt regn" och "sommarregn". Det var nice det med, fast det blev lite småobehagligt ett tag då det bara kom kallvatten jättelänge. Man trodde det bara skulle vara tillfälligt (som det var i de andra duscharna) men i en dusch kom det bara kallvatten hela tiden vad det verkade:S

Efter relaxen blev det käk på Max. Man hade blivit riktigt hungrig faktiskt så det var gott. Tog en delikyckling med strpis, mjölk och en tacodipp. Var sig verkligen likt där om man säger så. Kände igen mig såväl så fort jag klev in där. Stress, stress, stress och åter stress kom tillbaka. Men, men sånt är väl livet om man jobbat ett tag på ett sånt där ställe. Skönt att man inte jobbar kvar där just nu iaf. Sen vet man aldrig hur det blir till sommaren men det tar vi sen.

Nu ska jag nog ta och försöka sova strax. Har vart en lång och hyfsat händelserik dag. Imorrn blir det förhoppningsvis skidåkning och packning. Det sistnämnda är verkligen ett måste eftersom min buss neröver går 22 imorrnkväll. God natt med er nu nattugglor!

Underbara lov...men vardagen hinner ifatt tillslut

Har haft ett riktigt skönt jullov hitills måste jag säga. Har mest umgåts med min familj men även med en del härliga vänner, underbart! Men tiden tickar ju på och plötsligt inser jag att jag inte har många dagar kvar häruppe i norrland. På lördagkväll tar jag bussen söderut nämligen. På måndag, om mindre än en vecka alltså(!), börjar skolan igen. Inser med lite småpanik att jag ju tyvärr har pluggat alldeles för lite under detta lov. Hade ju verkligen tänkt ta tag i anatomin (så jag verkligen kan det vi gått igenom hittils plus kolla igenom mina svar på frågorna som ska lämnas in), göra klart mitt arbete i stressfysiologin, läsa boken "Träna mentalt..."....sen kan de säkert vara nåt mer också men det orkar jag inte tänka på.

Jaja, än är det några dagar kvar på lovet men min mamma har tagit ledigt från jobbet imorrn och på fredag så då känns det ju samtidigt som att jag verkligen vill passa på att umgås med henne. Sen måste jag ta itu med packningen snart också. Lär ju ta sin lilla tid. Och imorrnkväll ska jag se Modo-Djurgårn tillsammans med pappa och Helena. Det kommer bli kul, hoppas Modo inte spelar som krattor bara (så som de spelade i förrgår).Jaja, jag ska verkligen försöka plugga på resan tillbaka till Sunne iaf. Måste verkligen försöka göra det. 

Nu ska jag nog gå och höra om mamma kanske vill se film med mig. Lr ska man kanske försöka läsa lite ur boken "Träna mentalt och förbättra ditt liv" först kanske? Det hade ju faktiskt vart bra.

Hade en sån underlig dröm i natt också föresten. Snacka om att drömma om det förflutna. Vet inte riktigt hur jag ska tolka drömmen men jag gör nog bäst i att avvakta vad gäller en viss sak. Även om en del av mig inte tycks tro det.

Ha en skön kväll!

Lista över året som var...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, en massa saker. Har ägt en egen bil. Jag har bott själv för första gången nånsin. Jag har rest ensam (bara inom Sverige men ändå). Jag har prövat på bodypump-pass. Jag har fått vetskap om hur det känns när ett tre-och-ett-halvtårigt kärleksförhållande tar slut. Har besökt Löfbergs Lila Arena och Karlstad plus Sunne såklart. Har sett Lars Winnerbäck spela live för första gången. Jag har börjat gå en tvåårig hälsoterapeut-utbildning i Sunne. Jag har fått lära mig taktilmassage och masserat en massa på RIKTIGT (om ni förstår hur jag menar). Sen är det säkerligen en massa andra saker också men detta får räcka.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade inget nyårslöfte.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, men min släkting Emma blev mamma till lilla Zelda:)

4. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?

Ett ännu jämnare och lyckligare liv. Att jag fortsätter att växa som person. Att jag vågar tro på mig själv ännu mera.

5. Vad var din största framgång 2009?

Att jag kämpade och slet kvar på Max trots allt som var. Att jag kom in på Sunnes hälsoutbildning...och vågade börja på den och flytta ner dit.


6. Vad spenderade du mest pengar på?

Hm, det var nog bilen jag ägde (bensin, försäkring etc).

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Kanske varit lite mer spontan i vissa lägen. Vågat lite mera, man måste våga för att vinna. Skulle också vilja ha rest lite mer än vad jag gjorde men det är ju även en ekonomisk grej så det är inte lätt.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?

Funderat och oroat mig inför saker.


9. Hur tillbringade du nyår?

Med min kära vän Sandra och en kompis till henne:)


10. Vem saknade du?

Min kompis Maria


11. Finns det någonting du ångrar med 2009?

Finns det säkert men inga större grejer tror jag faktiskt.


12. Vilken del av 2009 var bäst? Första eller andra halvan?

Båda har varit bra, men mitt äventyr till Sunne med allt vad det innebar slår nog ändå ut min första halva trots att min första halva också den var bra. Därmed var den andra halvan alltså bättre!


13. Hur tror du 2010 blir i sin helhet?
Det blir ett spännande, lärorikt och fantastiskt år!


2009-lista

ANTAL
Underkända ämnen: Noll
Byten av skola: Noll
Hål i tänderna: Noll
Brutna ben: Noll
Ambulansturer: Noll
Självmordsförsök: Noll
Byten av hårfärg: Noll
Stilbyten: Noll

VÄNNER & KÄRLEK
Nya vänner: Har träffat många nya vänner nere i Sunne=)
Pojk/flickvänner i år: En
Har du kysst någon? Yes
Kysst någon av samma kön? Nej, inte så att det räknas iaf
Har du dumpat någon? Ja, tyvärr
Blivit dumpad? Nix
Har du svikit några? Det hoppas/tror jag verkligen inte
Blivit utnyttjad? Nej, det kan jag inte påstå
Har någon sagt jag älskar dig till dig: Ja

NÖJE & FRITID
Hemskaste fyllan: Har bara haft bra fyllor, Haha;)
Nya hobbys/intressen: Att gå på gruppass...bla spinning, step-mix och Body-pump
Konserter jag har varit på: Lars Winnerbäck i Lila arenan, helt underbart!
Länder jag har besökt: Bara Sverige

BRA OCH DÅLIGA TIDER
Hur bra har du mått i år på en skala 1-5? Fyra
Har du skrattat så mycket så du ramlat omkull? Hehe, nej men det har säkerligen vart nära.
Har du gråtit mer än 5 gånger? Absolut
Har du funderat på att ta ditt liv? Nejnej!
Har du varit på begravning i år? Nej, men skulle egentligen ha varit på min farmors men vissa omständigheter gjorde att jag inte gick på den.
Har du förlorat en/flera vänner? Förhoppningsvis inte men man har börjat undra en del...:/

BÄSTA
Strulet: Pass
Låt: Lars Winnerbäck - Om tiden vill ifatt
Konserten: Lars Winnerbäck
Vännen: Finns en hel del men jag väljer Sandra, Helena och min mor:) 
Sport: Hockey såklart
Köp: Min "multiskrivare" som jag köpte i somras 

STÖRSTA
Beroendet: Träning
Misstaget: Att börja prata om en allvarlig sak vid fel tidpunkt
Besvikelsen: Min kompis Maria (tyvärr)
Sorgen: När jag gjorde slut på mitt 3-åriga förhållande
Kärleken: Jimmi (trots allt) & Min familj

"Luftslottet som sprängdes"

Åkte skidor tidigare idag, härligt. Blev tre varv runt broarna, det satt fint det. Sen har jag duschat och käkat julmatsrester hos min käre far, gott! Tack för det. Efter det såg jag sista delen av Modos första period mot SSK. Fick äran att se två mål under den tiden, fantastiskt! 3-0 slutade den första perioden och jag kunde åka in mot den stora staden rätt lugn.

Skulle nämligen in till stan och äntligen se "Luftslottet som sprängdes" på bio. Denna film är ju den sista i Millenium-triologin och den har jag velat se länge. Jag såg filmen ikväll tillsammans med Helena, Stefan, Ola, mamma, Micke och Åsa. Betty ville inte följa med så då slapp hon. Filmen var iaf mkt bra även om jag som vanligt (om man ser till de övriga två filmerna) saknade en del saker som det ju stod mer om i boken. Men, men blir ju alltid så när böcker blir film, en hel del saker måste ju sollas bort så att filmen inte ska bli hur lång som helst. Hur som helst så är detta en film som jag varmt kan rekomendera för er alla att se om ni inte redan sett den. Fast se helst de två filmerna som kom ut innan först.

Nu har vi precis kört julklappsleken. I år lyckades jag "ega" ("slita" till mig) två doftgranar, ett multiverktyg och ett ljus med en tomte på:) Inte illa det. Synd man inte har nån egen bil för tillfället bara som man kan ha doftgranarna i...men, men.

Imorrn spelar Småkronorna semifinal i junior-VM...lr ja i övermorgon blir det ju egentligen. Semin spelas nämligen kl 03.00 imorgonnatt. Det måste jag bara se. Jag hoppas vi kommer vara i "bröggstugan" igen som förra gången. Får se hur man ska lägga upp det där, om man ska försöka sova en stund på kvällen innan matchen börjar. Kanske vore bra att försöka somna vid 7-tiden och sen kliva upp lagom till matchen för att sen vara vaken resten av måndagen. Problemet lär väl bara bli att jag inte kommer att kunna somna redan 7 på kvällen. Har ju vänt på dygnet som faan nu under lovet...jaja, det är väl mitt öde som nattuggla.

Ska slita mig härifrån nu. God natt!


RSS 2.0