Båtrace & märklig pigghet

Skoldagen ägnades åt vår projektrapport, riktigt drygt men vi lyckades lämna in den kl 4 som tur var. Kändes som att rapporten blev lite roligare också i och med att vi la in några bilder från hälsoveckan. Hoppas verkligen vår handledare tycker den är bra. Han kan ju inte klaga på att den är för koprt iaf, den blev 62 sidor totalt med bilagor och allt!:S Iofs hade vi radavståndet 1.5 i word men ändå, ni kan ju tänka själva hur jävla dryg den varit. Verkligen skönt att få det överstökat måste jag säga:) Måste också ge alla i min projektgrupp en stor eloge för att vi jobbat på så himla bra med den! :)

Har varit allmänt less idag, mkt beroende på att rapporten varit dryg och att jag sovit lite natten till idag.
Nu på kvällen har jag dock blivit på bättre humör och blivit lite piggare i allmänhet. Jag, mamma, Ola, Helena och Stefan var nyss nere vid bron och titta på det årliga "båtracet" som går av stapeln den sista april. Tyvärr var det ingen av våra båtar som vann iår men det var kul att kolla ändå. riktigt härligt väder ute alltså, känns verkligen som att sommaren är på väg även om det fof är lite småkyligt iom vinden som blåder lite nu och då.

Ikväll blir det lugnt för min del. Jag och Jimmi ska grilla här hemma med Helena, Stefan, Micke och Åsa. Det blir nog trevligt. Gott om inte annat, jag älskar kött:) Sedan ska vi gå en tipsrunda som min söta syster gjort:) Haha, lär gå uruselt för mig eftersom jag är så dålig på sånt men jag ska göra ett försök iaf:P

Får se om Jimmi tar sig nån öl också så jag kanske får ta och köra hans bil sen. Lät som att han var lite småsugen nu förut när jag pratade med han iaf. Jag får väl se, mig gör det inget om han tar sig nån/några iaf. Jag känner dock inte för nåt sånt, jag vill bara ta det lugnt och slappna av. Har varit så stressad den senaste tiden så ikväll tänker jag verkligen försöka släppa skolan och alla måsten för ett tag. Jag hoppas att jag får komma i säng relativt tidigt ikväll (inte för tidigt men) så jag inte sover så jättelänge imorrn. Inte bra att vända på dygnet för min del när jag ska jobba på "Örnmässan" på fredag kl 10.

Nej, nu måste jag ner och vara lite social. Märkligt ändå hur man kan vara så pigg fastän man ju egentligen är så trött, skumt värre. Jaja, man får väl se hur länge det håller i sig. Jag lär ju somna snabbt inatt iaf. Ha ett trevligt sista-april-firande! :)

Jävla rapport!

Är ganska så jävligt less för tillfället. Igår satt jag uppe jävligt sent med projektdiskussionen bara för att få den klar tills idag, eftersom det är idag den måste lämnas in. Trots detta är jag ändå inte färdig med den. Anledningen? Man ska inte ha rubriker i diskussionen:S och detta hade jag givetvis eftersom vår handledare Åke tidigare sagt att vi kunde ha det. Som jag förstod det var det t o m bra om vi hade det eftersom det skulle bli en bättre struktur på diskussionen då. Nu imorse påstår han dock att han aldrig sagt att vi ska ha rubriker i diskussionen:S vilket innebär att jag gjort helt fel.

Vidare har jag inte skrivit diskussionen i kronologisk ordning, vilket man tydligen också ska göra. Jag har mer under rubriken "Medgångar" skrivit om alla medgångar jag stött på under projektarbetet. Sedan har jag haft en rubrik som heter "Motgångar" där jag skrivit om alla dem osv. Orka fixa det kronologiskt då:S Det är väl kronologiskt på ett ungefär men ibland blir det ju lite hoppigt, men vad fan skitsamma! Huvudsaken är väl ändå att man får med allt i diskussionen (problem, saker man borde ha gjort annorlunda mm) lr??? Blir less alltså:(
Orkar fan inte fixa nå mer med min diskussion nu. Diskussionen är ju 6 sidor lång och jag har pratat om allt:/ Kommer bli jävligt sur om Åke inte gillar min diskussion enbart för att den inte är i helt kronologisk ordning.  Nu har jag tagit bort rubrikerna och flyttat om litegrann men vissa grejer går inte att flytta heller. I vissa stycken har jag ju skrivit om två saker samtidigt och på andra ställen har jag skrivit om hela hälsoveckan överlag, exempelvis hur samarbetet har varit i projektgruppen.

Vill bara gå hem och lägga mig och sova för tillfället. Tack och lov att det är lov efter denna skoldag! Hoppas ni haft en bättre dag än jag såhär långt.

Opponeringen gick bättre...

...än väntat. Kändes lite elakt men det gick hyfsat ändå. Jag hoppas/tror att Elin (i mitt fall) tog kritiken på rätt sätt. Är ju inte så att man vill vara taskig mot nån direkt, tvärtom! Tycker det  iaf var intressant att höra vad Carro tyckte om min filmanalys. Det kändes som att det var väldigt givande. Jag fick lite idéer och tips på vad jag kan ändra och utveckla i min analys så förhoppningsvis fixar jag det under lovet.

Just nu sitter jag i en datasal på Nola och har skrivit lite på min nya svenskauppgift. Det är en uppgift där man ska skriva om sig själv och sina år här på Nolaskolan, vem man har blivit osv. Ganska flummigt men det är väl bara att improvisera ihop nåt antar jag. Har börjat nu och skrivit en del iaf så det känns bra. Måste skriva färdigt det till nästa vecka. Har också försökt skriva på min idrottsfördjupning men  det gick inte lika bra. Känner mig okoncentrerad och sådär allmänt "för" less för det. Usch, vad jobbigt det är med alla läxor:(

Mamma ringde precis så nu ska vi gå ner på stan och leta smycken till min balklänning. Wish me good luck;) Ha det bra!

Fruktansvärt!

Kunde inte bara gå och lägga mig igårkväll, anledningen? Josef Fritzl i Österrike. Hur kan man vara så jävla elak och ha sånt jävla fel i huvudet att man låser in sig egen dotter och gömmer henne för omvärlden i 24 år?? Som om det inte vore nog våldtar han henne också och låter henne föda 7 barn! Helt jävla sinnesjukt. Elisabeth som den instängda dottern heter kommer med största säkerhet få men för livet och jag lider verkligen med henne även om det är svårt att förstå för mig utifrån hur det varit/är. Alltså herregud, orden räcker inte till för mina känslor alltså - helt rubbat! 

Det är såna här saker som gör att man uppriktigt börjar fundera på vilken jälva ras vi människor är:( Blir så himla upprörd alltså. Hur tänker vissa människor som?

Du kan läsa mer om denna fruktansvärda händelse här (<---Aftonbladets hemsida).


Elakt med opponering

Träningen ikväll gick ganska bra. Kul att syrran fortsätter att hänga med också:) Efter träningen åkte jag hem och satte mig med min och Elins filmanalys. Jag kollade dock mest på Elins. Hittade en del saker som går att ändra men gud vad hemskt att säga de till henne imorrn:S Känner mig så elak alltså - hur ska man klara av det? Jag är också orolig för att jag kommer föra fram det på nåt dumt sätt så att hon tar illa upp:/ Nä, usch fy och blä för att opponera andras arbeten. Det räcker gott och väl med att man har sitt eget. Hoppas vi slipper göra detta fler gånger alltså. Annars har jag mest tagit det lugnt ikväll. Åt lite flingor med jordgubbssylt och fil för ett tag sedan, lika gott som vanligt:)

Imorrn efter skolan ska jag och mamma förhoppningsvis gå på stan och kolla efter smycken till min balklänning.
Jag hoppas verkligen vi hittar något fint. Är osäker på om jag ska ha smycken i silver lr guld men det blir troligen silver. Detta eftersom jag är mest van vid och trivs bäst med att ha silver. Balklänningen är dock röd så det kanske ändå passar bättre med guld då men jaa, jag vet inte:S:P Jaja, jag får se vad vi hittar imorrn.

På fredag ska jag tydligen stå på Örnexpo (heter det så?) och sälja "New body" i ett stånd med en lagkompis från hockeylaget. Fick ett telefonsamtal ikväll om att vi skulle tjäna lite pengar genom detta och då var det bara att ställa upp, det kände jag iaf. Jag ska stå från kl 10 till 5 vilket är ganska många timmar. Det är tur man har sällskap iaf. Det värsta är att jag lovat Ylva att stå med henne i "Svenska fans" stånd på fredag men detta går ju inte nu när jag ska stå och sälja "New body":S - Typiskt! Fan, måste smsa Ylva och upplysa om detta nu, det höll jag på att glömma. Tänkte göra det förut ikväll men då glömde jag bort det:S

Nej, nu är det dags för mig att sova. Imorrn kommer en ny dag med nya utmaningar och möjligheter:) God natt!

projektarbete, god mat & träning

Har precis kommit hem från en jobbig skoldag. Just nu sitter jag på min sköna säng och käkar ris och kinesisk levergyrta med lingonsylt, - hur gott som helst! Älskar verkligen den här maten alltså. Var så himla längesen jag åt den också. Den här maten åt vi ofta när jag var yngre men nuförtiden blir det alltmer sällan tyvärr:(

Skoldagen har väl gått hyfsat iaf även fast det var lite segt som alltid.
På religionslektionen och en hel del över vår lunchrast satt jag och övriga i min projektgrupp och fixade på projektrapporten. Den måste ju lämnas in på onsdag så vi har inte så många andra alternativ. Tror vi kommer hinna iaf, vilket känns bra. Jag är så gott som färdig med min projekt-diskussion också:) Den är på 6 sidor plus några få rader till och det måste/borde väl räcka!? Man kan ju diskutera mer saker också utöver de saker jag diskuterat men det känns inte som att jag har ork/lust/tid till att skriva mer än jag gjort. Nej, blir bara till att läsa igenom den nu och kontrollera den språkmässigt.

Klockan 6 har jag fotbollsträning uppe i Västanå så då blir det full fart. Känner fof av en liten sträckning i baksida vänsterlår men det struntar jag i, jag ska träna iaf. Efter träningen blir det till att plugga med filmanalyser. Ska opponera på en klasskompis filmanalys (säga vad som är bra och dåligt, vilka ändringar som kan göras osv)....drygt? Svar: Ja. Men det måste göras likt förbannat. Sedan måste jag ta och kolla igenom min egen också och hitta fel på den.

Känns jävligt skönt att det bara är skolvecka tom. onsdag.
Det behövs med tanke på de två muntliga proven jag har nästa vecka. Två prov som jag för övrigt inte har kunnat plugga nånting på än typ:S Jättebra, lr inte. Men, men så blir det när man har läxor i typ alla ämnen:S Man hinner helt enkelt inte med allt.

På sista april (onsdagskväll) så vet jag inte vad det blir. Blir nog kanske bara att jag tar det lugnt med min pojkvän och kanske ev. tittar på det årliga "Båtracet" som brukar varavid bron nedanför vårt hus.

Kollade upp en väldigt viktig sak idag och jag hoppas nu att allt ska ordna sig till det bästa. Jag vet att det kommer lösa sig, det måste det bara. Gör det inte det vet jag inte vad jag göra:S Då kommer det bli jävligt jobbigt, den saken är klar. Hoppas, hoppas, hoppas...

Nej, nu ska jag kika på nåt av de nyaste "Svensson Svensson"-avsnitten, äta upp maten och göra mig klar till träningen. SKriver kanske senare ikväll om jag orkar:P Ha en bra kväll!

Grillade marshmallows är det bästa

Gårdagskvällen blev lyckad. Jimmi och Weppan drack några öl medan jag å Emma höll oss nyktra. På så vis kunde vi köra så det var skönt. Skönt också att vara helt säker på att man är pigg 100% dagen efter dvs idag. Vi bastade i ån nedanför weppan. Vi gjorde också upp en eld i lappkåtan utanför där vi grillade marshmallows och hade det trevligt. Popcorn åt vi också, gott:) Jag måste säga att jag verkigen älskar grillade marshmallows, det är så djuriskt gott alltså:D Haha, vi badade igår också, första doppet för i år! Jag och Emma hoppade bara i en gång dock, det räckte med tanke på hur kallt vattnet var. Jag doppade mig till axlarna och det var tillräckligt, hehe:P. Är ett tag kvar tills man kan bada den saker är klar. Det var tur man hade en varm bastu man kunde springa in till efter det snabba doppet iaf.

När vi bastat ett tag och kände oss nöjda packade vi ihop och åkte hem till Jimmi.
Väl hemma hos han satte vi filmen "Transsporter" (tror det stavas så). Jag hade inte sett filmen förut och inte kunde jag se den igårkväll heller, lr jaa ca 10 minuter men det räknas inte riktigt tycker jag:P Hehe, det var nämligen så att jag hann se ca 10 min innan jag somnade i soffan. det var skönt:) Vakande ca 2 och förstod att det var nog dags att gå upp och lägga mig. Trött man kan vara alltså men så blir det när man går upp tidigt och jobbar åt 5 vardagar innan.

Imorse vaknade jag inte förrän kl 1. Det var riktigt skönt att sova ut:) Jag var glad över attt jag inte skulle vara med och spela träningsmatchen mitt lag hade mot ett pojklag idag. Då hade vi nämligen haft samling 1. Kändes verkligen som att det var välbehlövligt för mig att sova ut. Nu har jag tagit det lugnt och ätit några tonfiskmackor (mums!). Jimmi och Weppan ser på tv men jag orkar inte det. Jag känner för att gå ut eftersom det ser ut att vara rätt så fint väder:) Emma for föresten tidigt imorse eftersom hon skulle jobba på Ica Kvantum idag.

Måste försöka plugga idag också, sen måste jag också åka hem till mamma eftersom hon ska mäta massa på mig till balklänningen. Jaja, nu ska jag snart bege mig ut tror jag. Hoppas ni får en fin lördag!

bastning på g

Tänkte bara kika in här en snabbis och skriva lite. Har fullt upp för tillfället som ni kanske anar/anat eftersom jag inte skrivit här så mkt här den senaste tiden. Har väldigt mkt i skolan nu som ska vara inlämnat och klart inom den närmaste framtiden. Jag som tyckte/trodde ag inte hade så mkt men när jatg listade upp alla saker jag hade kvar blev det ändå 7 st! 7 st saker på 2½ vecka (och då räknar jag in lovet nästa vecka + alla helger). 7 st saker är rätt mkt det men sen är det äntligen över. Då bär det av till Sthlm på en studieresa med klassen:D Kommer nog bli kul.

Har tränat fotboll ikväll också, det var rätt kul och gick ganska så bra. Kom ca fem minuter sent till träningen dock beroende på att jag kom hem så sent fr stan. Jaja, det gjorde inte så mkt iaf som tur var. I morgon har vårt lag träningsmatch mot nåt p-93(?)-lag men jag ska inte spela och det känns skönt. För en gångs skull har jag en helg utan matcher poch träningar vilket kan behövas det med ibland:) Helgen ska jag ägna åt att slappa och plugga, det senare behövs verkligen om jag ska hinna göra färdigt alla saker på ett bra sätt.

Ikväll (nu alldeles strax rättare sagt) ska jag fara bort till ån och basta med Emma, Jimmi och Weppan.
Kommer nog bli skoj:) Nu kom Emma precis så jag måste dra men jag bloggar nog imorrn lr senare inatt. Ha de bra!

Tandläkare, träning & PA

Var ett tag sen jag bloggade nu men jag lever fortfarande iaf, vilket är positivt:)

Gårdagen

Igår hade jag seminarium på religionen om Ku Klux Klan. Ylva som också hade den organisationen var tyvärr sjuk och var därför inte där men som tur var hade Elin och Emma också KKK och därför var jag inte ensam om att ha det iaf. Vi tre hade seminarium tillsammans med Sara M och Elin E, vilka hade scientologerna (tror det heter så). Kändes som att seminariumet gick rätt så bra:) Jag hoppas det inte blev för grötigt och "hoppigt" bara när vi skulle förklara vad KKK var för något. Kändes som att det vart lite hipp som happ där ett tag om ni förstår vad jag menar. Jaja, jag hoppas på det bästa iaf. Skönt att ha gjort bort det i vilket fall som helst. Nu har jag inge mer religion B - Hurra! :) Överlag har jag inte så höga förväntningar vad gäller betyg på B-kursen. Känner att jag nog inte borde vänta mig att få nå högre än vg även om man givetvis alltid hoppas på det högsta betyget. Har en stark känsla av att jag kommer hamna på vg, återstår att se om den känslan stämmer.

Efter skolan for jag iväg till tandläkaren i Domsjö. Där skulle jag bli undersökt samt diskutera huruvida jag ville ingå ett s k tandvårdsavtal lr ej. Eftersom ett sådant avtal var jävligt billigt och verkade bra överlag gick jag med på ett sådant. Tror man tjänar jävligt mkt på det i längden. Undersökningen då? Jo, den gick rätt så bra. Jag hade inga hål men tandläkaren sa att jag på några ställen hade början på ev hål därför var det viktigt att jag använde tandtråd. Det måste jag försöka använda oftare än jag gör nu alltså men det borde ju inte vara så jävla svårt.

Efter tandläkarbesöket for jag med bilen och plockade upp min mamma och sedan åkte vi raka spåret hem. Väl hemma åt jag och sedan gjorde jag mig i ordning till fotbollstränigen. Syrran följde också med, kul:) Träningen gick rätt bra även om jag blev rätt trött och sliten. Fick lite småont i magen också vilket inte var så kul men, men. Fick reda på att nästa träning inte är förrän på fredag kl 6. Vi har ingen träning på torsdag eftersom herrlaget har match i holmen då.

Idag
Har bara haft en enda lektion idag egentligen men jag är ändå helt slutkörd i huvudet. Anledningen? Jo, jag har jobbat hela dagen i princip med skolarbeten projektrapporten. I morse skrev jag på "min diskusion" från kl 8. När klockan var halv 10 träffade jag övriga i min grupp och vi började skriva på det övriga på rapporten (resultatdelen). Efter att vi skrivit ett bra tag var det dags för lunch. Välbehövligt. Efter lunch var det dags för geografi som var ganska slappt. Vi fick försöka tolka lite diagram om befolkning och se en film. En helt okej sysselsättning om än lite långtråkig. Efter geografin fortsatte min projektgrupp skriva på rapporten ända fram till 3. Jag satt kvar och skrev på "Min diskussion" ända tills kl 4 då mamma kom och plockade upp mig. Sammanfattningsvis kan man alltså säga att jag har ägnat mig åt projektrapporten idag. Har en del kvar på "Min diskussion" men det känns som att jag ser ljuset i tunneln på den, skönt. Finns dock så himla mkt man kan diskutera att man inte riktigt vet hur långt/kort man ska skriva:S Jag längtar verkligen tills projektrapporten är färdig, kommer bli skönt att slippa skiten alltså.

Nu sitter jag på rummet och funderar på om jag ska ta och försöka städa upp lite här.
Skrev ju att jag tänkte göra det i måndags men då somnade jag på sängen ist, var astrött!

Jag längtar väldigt mkt till helgen! Då kanske jag, Emma, Jimmi och Weppan ska basta:) Det skulle vara kul, hoppas det blir av. Har dock lite beslutsvånda över hur jag ska göra med vissa saker, men jag hoppas jag snart kommer fram till nåt bra beslut.
På söndag ska jag troligen spela match i Husum mot ÅFFs 94(?)-lag. Vi ska alltså möta samma lag som vi mötte i finalen i Husumcupen. Måste bli vinst igen alltså. Annars har jag inte så mkt planerat i helgen. Som vanligt har jag väl en del skolgrejer som jag borde göra men om man orkar/tar sig för att göra de är en helt annan sak.

Ska lämna datorn nu och försöka röja upp här...Ha de bra allesammans!

Fotboll & brevlåda

Oj, vad längesen det var sen jag skrev här sist. Jaja, kan bero på att jag har haft rätt fullt upp på sistone. Helgen ägnades åt fotboll. Det var verkligen en fotbollshelg för min del. Mitt lag (Nätra/KB65) var med i Husum-cupen, en träningscup. Det gick jävligt bra för oss, annat kan man väl inte påstå när man vann alla matcher och tog hem segern i hela cupen:D Jävligt nice! Vi fick en liten söt buckla med, inget märkvärdigt men ändå kul att få nånting:) Personligen gick det väl sisådär att spela. Gick rätt bra med knäet iaf säkert mkt pga att jag hade min brors gamla knäskydd. Kände av lite smärta i sista matchen på lördagen (den tredje för dagen) men inte så farligt. På söndag spelade jag bara finalen så då var knäet bra igen:). Vi hade en match innan finalen med men jag valde att avstå den.

Annars har det väl inte hänt så mkt i helgen. En helg kan gå jävligt fort när man har en cup och det gjorde verkligen den här. Hann inte ens plugga nåt som jag ju hade tänkt att göra. Vi hade geografi-redovisning imorse och det hade jag tänkt kolla igenom på söndagen men inte hann jag det inte. Hur som helst så gick redovisningen idag väldigt bra iaf:) Gick bättre än väntat och jag tycker alla i vår grupp var väldigt duktiga:D Bra gjort av Ylva också som kom och redovisade fastän hon ju var sjuk - Krya på dig! Skönt att ha redovisningen överstökad iaf:)

Ikväll ska jag försöka läsa på lite om Ku Klux Klan. Har nämligen seminarium om det imorrn och då gäller det att man visar upp bra tankar och kunskaper. Jag hoppas verkligen det går bra. Efter morgondagen har jag ingen mer religion B - Hurra! Då har jag nämligen gjort allt som ska göras:) Härligt att få två nya lektionsfria timmar i veckan:)



En fråga...
-  Vad ger det att lägga in en raket i någon annans brevlåda och sedan tända på så att brevlådan exploderar?
Fattar liksom inte grejen. Känns som att det var sånt man höll på med i 0-1:an (jag sj höll dock inte ens på med sånt då men ni fattar grejen hoppas jag). Just det har iaf hänt vår brevlåda i helgen. Jag har väldigt starka misstankar om vem/vilka som ligger bakom och dessa personer går inte i 0-1:an om jag säger så, långt i från? Fattar inte vad det är för fel på de där msk om det är de jag tror. Skaffa ett liv för faan!

Fick inget sommarjobb lr jobb på Jysk tyvärr:(. Åtminstone inte den här gången. De hade skickat ut ett mejl där de tackade för ansökan men upplyste om att de gett tjänsten till nån annan, typiskt. Jag som hade hoppats på jobb där. Jaja, det är väl bara att hoppas och önska vidare.

Mamma har börjat sy min balklänning. Den ser bra ut såhär långt dock har hon bara hunnit sy underkjolen än men iaf:) Alltid skönt att veta att hon börjat iaf. Måste börja spana efter smycken snart också. Till helgen kanske jag ska bli "test-sminkad" med. Studenten närmar sig - Here i come! :D


Nu ska jag faktiskt ta mig ork till att plocka lite här på rummet. Behöver städas mkt egentligen (dammsugas mm) men det orkar jag inte just nu. En halvstädning får duga för tillfället:P Bloggar nog senare ikväll. Ha de bra så länge!

Nattmatch:D

Kom hem från matchen för ca en halvtimme sen. Det gick bra att spela trots att det var sent. Rättare sagt det var jävligt bra att spela pga att det var just så sent:) Dels var det inte nå mkt folk som tittade på vilket alltid är skönt och sen var det mysigt när det var mörkt och lagom kallt. Perfekt med andra ord! Jag spelar gärna fler såna här sena matcher. Det passar mig mkt bra eftersom jag är som allra piggast på kvällen/natten:) Kanske ska sga att vi såklart vann matchen också (det kanske ni redan räknat ut eftersom jag är så glad men iaf). Vi vann med 2-1 och det var en jävligt skön seger! Johanna i vårt lag gjorde 2-1-målet med bara ca 5 minuter kvar....Underbart!

Nej, nu måste jag äta nudlar och sedan ska jag upp och lägga mig. I morgon har vi samling i Bjästa vid 11 så man lär väl behöva stiga upp 10 iaf om inte tidigare? Kom ju på att jag måste köpa med mig nå fika att ha mellan matcherna också. Får ta och försöka köpa det innan samlingen. Vi spelar tre matcher imorrn så det blir åtminstone två matcher som jag kommer spela. Kommer komma hem halv 6 lr 8-9 nån gång...det beror på hur många matcher jag får spela. Jag förmodar dock som sagt att jag spelar alla vilket dfå kommer innebära att jag kommer komma hem 9.

Har ingen aning om hur jag ska orka kliva upp imorrn (kommer vara helt död) men man får väl hoppas på det bästa.
Fan, vad jag babblar nu alltså. Haha, orkar knappt tänka på vad jag skriver jag bara spottar ur mig ord här i princip men det får man bjuda på ibland. Hehe, God natt på er iaf!

Yoga, fotboll & sovdags

Jag är mkt trött just nu. Det har varit en väldigt jobbig vecka. Idag lämnade jag iaf in tre saker (religion, historiarapport och filmanalys). Skönt att bli av med skiten, även om man som vanligt är osäker på hur pass bra man gjort sakerna/om man har gjort rätt etc. Jag kom dock på att jag inte hade med mig det första utkastet på historiarapporten:S det hade jag tydligen glömt hemma så jag får lämna in de på måndag ist.

Skoldagen har gått bra iaf. På idrotten hade jag och 4 till yoga:) Det var mkt trevligt. Är lite läskigt dock när man gör vissa övningar och hör hur ens skelett knakar:S Men, men yoga överlag är nog väldigt bra att göra för kroppen lite nu och då. Haha, synd man är så jäkla osmidig bara fast jag satsar iofs betydligt mer på att ha bra kondition än på att vara smidig så.

Just nu sitter jag på rummet och äter lite godis.
Jag kom hem med bussen för bara tio minuter sen ca. Jag känner seriöst bara för att lägga mig på sängen och somna in till nån skön musik. Skulle vara skönt:) Fast jag vet inte om det vore en sådär jättebra idée egentligen med tanke på att jag har samling i Bjästa kvart över 7 ikväll. Tydligen skulle jag spela match ikväll och i morgonbitti. Kanske ska jag spela nån mer match imorrn också, vem vet. Jag har inte fått nå sms om nån mer match men det är väl lika bra att man förbereder sig för att spela iaf 2 matcher imorrn. Måste packa och göra i ordning en massa fotbollsgrejer också, fan vad drygt det känns:S Vet inte hur jag ska göra ikväll heller. Sover jag hos Jimmi måste jag göra i ordning alla fotbollsgrejer/ombyteskläder nu typ men sover jag här hemma kan jag ju fixa de senare ikväll lr imorrnbitti. Fast iofs det är väl lika bra att göra i ordning alla kläder på en gång, både till matchen ikväll och morgondagens. Jag lär ju knappast vara sådär överpigg ikväll efter matchen och hur jäkla trött jag kommer vara imorrnbitti vill jag inte ens tänka på nu...haha! xP

Nej, måste fan vila sova ett tag nu alltså. Jag får ta och ställa mobilalarmet så jag inte sover för länge. Hoppas ni haft och får en fortsatt trevlig dag!

Spjutet är kastat

Idag hade vi seminarium på filosofin där vi bl a pratade om dikten här nedan. Fastnade riktigt mkt för den, den är så djup på något vis och man kan tolka den på så många olika sätt. Läs och tolka själva:)


Spjutet är kastat

Spjutet är kastat och vänder aldrig tillbaka.
Glödande skall det genomfara mörkret
i sin heliga båge.

Utslungat är det för alltid
med sin lågande spets
och ännu inte födda mänskohjärtan väntar att genomborras
av det.

Utslungat är spjutet för alltid.

*

Vems är handen som slungade spjutet,
vem är spjutkastaren?

Någon måste ha kastat det
och att döma av kraften bör det ha varit en mäktig hand.
Vem är han som slungat sin andes spjutspets genom mörkret,
vem är spjutkastaren?

Det är jag, den genomborrade, som frågar.

*

Vänd dig om och försök att upptäcka honom.
Vänd dig om, du som inte träffades framifrån av hans spjut,
du som genomborrades av det under flykten,
flykten undan honom.

Varför talar du om en spjutkastare?
Du trodde ju inte ens på spjutet förrän det träffade dig,
du såg aldrig dess heliga båge i mörkret.
Du trodde inte på det som du flydde ifrån
och spjutspetsen överraskade ditt hjärta som en ljungeld.

Spjutkastaren känner ingen.
Men hans eld känner du.
Varför är det inte nog för dig?
Varför ser du långt bort
när hans spjutspets brinner i ditt hjärta?

(Pär Lagerkvist ur Aftonland, 1953)

Skolstress

Ännu en skoldag är slut och jag ska snart ta min buss hem, skönt:) Har dock lite skolsaker att pyssla med när jag kommer hem men det ska nog gå bra hoppas jag. Ska lämna in 3 saker imorrn (Religion - Ku klux klan, Svenska - Filmanalys och Historia - rapport om skolor). Ska fixa färdigt allt detta ikväll så jag bara har att skriva ut allting på skolan imorrn. Förmodligen kommer jag nog mejla in religionen dock. Ska bli skönt att bli av med tre saker i vilket fall som helst.

Ska träna ikväll i Holmen. Har träning där klockan 7 ikväll på grusplanen. Hehe, den här gången är det ju ingen snö så det borde funka;P Lär nog använda knäskyddet ikväll också (trots att jag nästan fick lite skavsår av det förra gången). Jaja, bättre det än att få knäproblem iaf:S

I helgen har vi tydligen någon fotbollscup i Husum. Vårt lag har matcher på fredagkväll (1 match), lördag (3, tror jag) och söndag (1). Jag skulle vilja veta vilka matcher jag ska spela. Man lär väl spela kanske 2 lr 3. Jag sa att jag kunde hela helgen så man får väl se vad tränarna har planerat. Förhoppningsvis kan man få reda på det ikväll på träningen. Man kan ju inte planera helgen så mkt när man inte vet. Jag lär iofs inte planera den kommande helgen så mkt ändå men iaf:P

Känner mig stressad för tillfället. Har så mkt saker som ska vara klara i skolan inom de närmaste veckorna så det finns inte. Idag när vi skulle träna igenom vår stora geografiredovisning som vi ska ha på måndag var två pers borta:/ - Typiskt. Gick ju att träna ändå men det är ju bra mkt lättare om alla är med. Jaja, det ska nog gå bra ändå med redovisningen. Det är ju inte så krångligt egentligen så det borde funka. Är nog bara jag som är bra på att stressa upp och oroa mig i onödan (som så många ggr förr):/ Annars är jag väl mest stressad över projektrapporten för tillfället. Vi har ju hunnit en bit men det känns fortfarande som att vi har mkt kvar. Måste försöka börja skriva på diskussionen också (den ska man göra individuellt), helst i helgen. Har inte någon lust att stressa med den sista dagen/dagarna innan.

Ska bli jävligt skönt med helg iaf:) Kommer bli underbart att få sova ut. Shit, nu kom jag på att jag ju måste gå upp på idrotten och hämta nån lapp också. Attans! Bäst jag kilar iväg nu så jag inte missar min buss. Sköt om er!


Jobbig dag

Är mkt trött för tillfället. Har bara haft två lektioner idag på eftermiddagen men jag är likt förbannat helt slut i huvudet:/ Beror nog mkt på att jag gick upp halv 8 och har försökt plugga i princip hela dagen med historia, geografi, svenska och religion. Klart man blir trött av alltihop. Jag har iaf kommit en bra bit på väg och jag kommer nog hinna klart allt tills när det ska vara klart.

Annars har jag lyssnat på en geografiredovisning idag och spelat jeopardy om faktat.
Vårt lag vann, kul!:) Även fast jag kände att jag inte bidrog med nå mkt direkt. Jaja, alltid kul att vinna. Som pris fick vi godis:) Det ska jag käka upp i helgen men inte innan! Efter geografin skrev min projektgrupp på vår rapport om projektarbetet. Det går sakta men säkert framåt, är drygt som faan dock. Men det är bara att kämpa på, finns inte så många andra alternativ om man vill ha ett betyg. Rapporten måste ju vara klar för inlämning veckan efter den som kommer:/

Satt kvar i skolan ett tag efter att vi slutat. Satt vid datorn och knapprade lite.
Åkte sedan hem min kära mor. Kände mig död i huvudet och hungrig (min blodsockernivå var säkert nere på 0!:S). Jag hjälpte iaf mamma med att handla in lite mat och sedan for vi hem. Väl hemma gick jag upp och la mig i sängen. Efter bara någon halvminut kände jag hur jag höll på att somna. Jag låg kvar och sov/halvsov i ca en halvtimme innan mamma ropade att det var mat. Hon hade nämligen varit gullig och gjort i ordning hamburgare med tillbehör till Micke och mig. Mkt snällt! Efter maten kände jag mig piggare och packade upp lite av maten som vi köpt.

Nu ska jag ta och bege mig upp till min far för att se hockeyn. Hoppas verkligen LHC kan spela bättre idag jämfört med förra gången. Då var det riktigt pinsamt! Ska dra uppöver nu, vi hörs!

Gott tunnbröd

Äntligen är man hemma:) Alltid lika skönt att komma hem efter en skoldag. Jag hittade inga bnöcker om Ku klux klan på bibblan, får försöka leta vidare på Internet. Det mesta som finns där om ämnet är ju dock på engelska vilket inte är så kul direkt. Jaja, hittar man inget bra på svenska så får man väl försöka läsa igenom nån eng-text i värsta fall:P

Hittade iaf det jag var ute efter till min student-utstyrsel vilket jag är glad för:) Jag var väldigt effektiv med eftersom jag båda hann köpa det plus leta böcker på Bibblan och ändå kunde jag ta "kvart-i-trean" hem - Det kallar jag bra jobbat av mig;P

Just nu sitter jag och tuggar på en tunnbrödmacka, jävligt gott. Det är Westmans tunnbröd, vilket jag älskar!:) Ska försöka fixa i ordning grejerna till träningen så det är gjort (vet fof inte om de är inne lr ute så jag får ta med för både och:P). Sedan ska jag kanske ta och chilla lite vid datorn och sedan skriva upp lite komma-ihåg-saker i min lilla kalender.

Jag längtar tills om 4 veckor då min klass far till Sthlm! Både pga resan men också eftersom vi då gjort klart alla skolsaker i princip, ska bli så jäkla skönt! Då kan man verkligen luta sig tillbaka och förhoppningsvis njuta av den sista festtiden i skolan.

Ska börja dona lite här nu. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Tisdagspladder

Sitter i en datasal på skolan just nu. Ska egentligen skriva på en filmanalys till filmen "Ciderhusregelrna" men problemet är att jag har dokumetet sparat på mitt USB-minne och datorerna i denna datasal kan inte läsa USB-minnen:S Jävla typiskt alltså! Fattar inte varför  en viss lärare inte kan boka en datasal/datavagn när hela klassen behöver datorer för att kunna jobba. Men, men det är väl för krångligt lr nåt vad vet jag?

Dagen har iaf gått ganska bra såhär långt. Känns som att jag ligger ganska bra till i alla arbeten som ska in den närmaste tiden vilket känns bra. Känner mig inte himla stressad.

Jag går bara till klockan 2 idag vilket är jävligt skönt. När jag har slutat ska jag dock ta mig ner på stan för att kolla efter nån bok om Ku klux klan och lite studentgrejer. Har iofs stor lust att ta "kvart-i-3:an" hem så jag hinner kanske inte kolla så mkt då men...jaa, vi får se hur det blir.

Ikväll har jag fotbollsträning kl 6 på Västanå. Jag vet dock inte om det är ute på grusplan lr om det är inomhus. Det beror väl på om plan är skottad lr inte. Får ta och kolla upp det. Det ska hur som helst bli spännande i vilket fall som helst för då ska jag nämligen pröva min brorsas knäskydd. Hoppas det hjälper mot mitt knä. I och för sig har jag mest bara fått ont i knät under matcher hittils men man vet ju aldrig:P Kanske kan man komma att få det under träningar med:S

Nej, nu ska jag fortsätta surfa runt lite här innan lunchen. Ha det bra allesammans!

Jävla sjuka brottslingar

Idag har det varit en ganska seg skoldag. Det har gått rätt bra iaf i och med att jag kämpade mig igenom den.

På psykologin ska vi försöka ställa diagnoser på olika kända personer, jag har valt "Hagamannen" och Thomas Quick. Har börjat läsa en bok om "Hagamannen" (lr om Niklas Lindgren då som han ju egentligen heter) som jag idag lånade på Bibblan . Det är väldigt intressant läsning men tragiskt som faaan! Fattar inte hur och varför en person som verkar vara så normal kan utföra alla dessa våldtäkter:S Helt obegripligt och en ruskig sanning om vilken sjuk värld vi ju egentligen lever i. Usch, nej nu ska jag skriva om nåt roligare.

Vidare idag har jag sett matchen mellan HV och LHC. Den var tyvärr inte så intressant att se eftersom HV ganska klart var det bättre laget ikväll. Matchen slutade tillslut 5-1 och jag hoppas verkligen LHC kan bjuda upp till bättre spel nästa gång (dvs på onsdag). Jag vill se jämna matcher med mkt kamp...vill helst också att LHC ska vinna med:P

Jag har snackat en del med Helena och min far idag också, trevligt värre:) Det är verkligen härligt att umgås och snacka med personer man tycker om:) Älskar min familj <3

Såg föresten till att jag och pappa tände ett ljus ikväll för Engla också. Fy fan vad hemskt att en 10-årig tjej ska behöva mördas i Sverige på det där sättet, helt obeskrivligt! Blir förbannad, ledsen, orolig och irriterad som fan bara av att tänka på det alltså. Nu slutade detta inlägg inte så roligt men det får ni leva med. Kan inte rå för att det är en sån sjuk värld vi lever i!

Nu ska jag fortsätta läsa om mysteriet "Hagamannen"....God natt!

Ananaspaj & knäskydd

Idag har jag inte gjort så mycket speciellt. Jag sov ut länge (ända till halv 12) vilket var riktigt skönt. Låg sedan och drog mig ett bra tag med. Sedan gick jag upp och åt frukost tillsammans med min sötnos. Sedan städade vi litegrann och jag började efter de göra min läxa om prostitution som är till kursen "kvinnlig, manligt, mänskligt". Ganska drygt men det gick ändå hyfsat tror jag.

Vi tog sedan Jimmis BMW till hans mormor. Där skulle vi nämligen äta middag eftersom vi tidigare blivit bjudna.
Det var nån kycklinggryta och potatis, riktigt gott:) smakade lite pizza åt kycklingen faktiskt;) efter det fick vi glass (Carte dóor med vanilj -asgod!) med blåbär, hallon och ananaspaj. Riktigt gott hela kittet alltså! Jag älskar verkligen glass med bär...helst blåbär:) Vi satt sedan och bläddrade i några gamla fotoalbum ett tag, rätt intressant och kul. Sedan begav vi oss hem till Jimmis hus igen. Väl där gjorde jag färdigt min läxa om prostitution. Jag tror och hoppas jag har gjort så som man ska iaf:P - Tack för din hjälp med det älskling!

Innan Jimmi skjutsade hem mig stannade vi till på Ica för att köpa kaffe och kaffefilter till min kära bror.
Väl här hemma har jag mest packat upp väskor, städat upp lite på rummet umgåts med brorsan och mamma samt surfat på Internet. En helt okej dag för att vara en söndag sammanfattningsvis:)

Måste också skriva att brorsan kom på att han hade ett blått knäskydd sen förut som han inte använde numera så jag ska prova ha det kommande träningar och matcher för att se om mitt knä blir bättre av det. Jag hoppas verkligen på det bästa dvs att det ska hjälpa mot smärtan!

Nu är det hög tid för mig att sova så: God natt!

50-dagars & slappande

Var ett tag sen jag bloggade här nu men, men bättre sent än aldrig lr nåt:P

Igår var det då 50-dagars på Plattan med 80-tals tema. Tråkigt nog hade jag inte orkat lägga ner nån tid på att klä ut mig så jag hade "vanliga" festkläder. Men andra hade klätt ut sig och var jävligt snyggam haha:D Jag diggade verkligen Ylvas minst sagt färgglada blus;P

Jag följde med Ylva hem efter skolan och det var lika trevligt som alltid. Vi chillade ett tag med snack, fika och tv-tittande. Efter det värmde vi varsin pizza i ugnen som vi skulle äta till middag. Det var gott:) Vi gjorde sedan i ordning oss och snart kom Jenny som skulle skjutsa oss till Nötbolandet där vi skulle ha klassfest hos Sofia. Det var trevligt:) även om jag saknade att spela kort:/ Det var väldigt bra musik iaf och det är ju vikitgt. Haha, diggade fan dansbandslåten som dök upp där mitt i alltihop också; "Inatt, i natt" med Black-Ingvars (tror det är dem iaf:P).

Runt halv 11 for vi in till Plattan. Jag hann inte in innan "happy hour" tyvärr men det gjorde inte så mkt:P Jag gjorde inte av med så mkt pengar under kvällen vilket känns skönt:) Jag betalade bara för 1 tequila och en cider så det var rätt billigt, hehe:) Var en hel del folk så man hade lite svårt att hitta lediga bord och sittplatser. När jag äntligen hittade en plats att sitta på så satt jag där hehe:) Var en flummig men rolig kväll/natt och jag vill tacka alla inblandade för att kvällen blev så bra som den blev:D - Tack!

Idag har jag spelat en träningsmatch mot Sidensjö. Det gick sisådär.
Fick dels ont i mitt högra knä (samma typ av känning som efter DM:et: :S) och del dels gick det itne så bra i allmänhet att spela varken för mig lr laget. Matchen slutade 1-1 iaf så det var ju en jävla tur att vi inte förlorade iaf. Det hade känts riktigt surt! Samtidigt tycker jag att vi borde ha vunnit egentligen. Kändes inte som att laget som helhet kom upp till den kapacitet vi faktiskt har. Jaja, tur det bara var träningsmatch iaf. Man får ta nya tag till nästa match.

Angående mitt knä är jag rätt orolig:( Har aldrig haft några knäproblem förut och inte vill jag ha det nu heller. Tyvärr verkar det dock som att jag fått nån typ av problem. Måste kanske försöka söka upp nån sjukgymnast lr liknande som kan kolla upp vad det är. Kanske kommer man börja använda knäskydd. Det enda jag vet är att jag inte vill spela när det känns i knäet som det gjorde idag iaf.

Efter matchen for jag hem till Jimmi och tog det lugnt:). Efter ett tag for vi hem till hans föräldrar eftersom vi var bjudna på middag där. Efter det besöket for vi hem till Jimmis hus isgen och har bara tagit det lugnt. Jag titta just nu på NHL (fast just nu är det paus) och Jimmi spelar WOW. Ska snart äta nån god youghurt-glass som Jimmi var så söt att köpa till mig igår:) Jag hoppas och tror att den ska vara god. Orkar inte göra så mkt ikväll känner jag. Det brukar ju oftast vara så helst "dagen efter":P I morgon måste jag försöka ta itu med några läxor.

Nej, ska fortsätta titta på NHL nu. Det är Detroit som spelar mot Nashville., jävligt spännande. Det står 3-2 till Detroit nu inför tredje perioden. Självklart hejar jag på svensklaget Detroit i detta fall! :D

Kanske ska säga det också att jag inte blivit sjuk (förkyld) lr liknande som tur är.
Det jag kände av i onsdags var nog bara för att jag sovit lite:)
Hoppas ni får en lugn och skön kväll:D

Sjukdom på väg?

Det blev ingen fotbollsträning idag pga av snö, hehe:P Så jag sitter hemma och försöker vara lite flitig med läxor ist. Det går väl sådär. Har försökt fixa med historian och börjat lite smått på en filmanalys. Alltid nåt iaf:P

Känner mig överlag småhängig ikväll, vet inte riktigt varför. Känns som att jag håller på att bli förkyld lr kanske få feber. På så sätt var det nog tur att träningen vart inställd, för nu kan jag ju vara hemma och vila upp mig ist. Har verkligen inte tid eller lust att bli sjuk nu, inte när det är så mycket annat både i skolan och utanför.

Idag beslutade jag mig till hundra procent för att jag ska gå på klassfest hemma hos Sofia på fredag först och sedan gå in på Plattan. Funderar på att dricka lagom mkt. Jag kanske kommer försöka hitta nå 80-tals kläder också, har tänkt att fråga mamma om hon har kvar något från den tiden hahaXP Vi får se om jag hittar nåt hyfsat, annars får jag köra på nåt "vanligt". Den som lever får se. Klassfest och Plattan blir det iaf i vilket fall som helst:)

Nej, ska kanske ta och försöka kolla upp om det finns nå kläder nu. Vi hörs senare!

Tråkig hälsopedagogik

Sitter på skolan just nu och har hälsopedagogik. Har varit ganska tråkigt och segt. Har fått en uppgift om att skriva hur ens liv kommer se ut om tio år, framför allt hur man kommer må och varför. Har skrivit nästan två sidor så det får duga, man skulle max skriva två så. Har mest bara flummat på dock, känns som att vi redan har gjort en sån här uppgift tidigare fast då skulle man skriva om hur ens hälsoprofil såg ut i nuläget och varför, vad man skulle göra för att förbättra den osv. Varför ska man göra samma typ av sak igen? Kunskaperna man visar upp är ju desamma:S fattar inte riktigt vad det ger men, men. Kommer inte få sluta föränn halv 4 heller, segt! Det gillar jag inte:(

Efter skolan måste jag gå och prata med min idrottlärare Johan också så det är frågan om jag hinner med 5-i-4-bussen överhuvudtaget:S Annars lär jag nog åka hem med mamma, hon skulle nämligen åka hem runt kvart i 5 idag.

Ikväll kl 7 ska jag träna fotboll på Holmens grusplan. Hoppas det går överhuvudtaget så det inte är massa snö och skit:P Hoppas vi blir runt 12 personer så man kan spela lite, det skulle vara kul:) Måste ringa och kolla upp om samkörning också kom jag på nu.

Till nästa vecka har jag 4 skolsaker som ska vara klara och inlämnade. Dessa saker är det:
- Reflektion på en prostitutionstext på eng - tis
- Historia-rapport, den slutgiltiga versionen - fre
- Filmanalys till svenskan - fre
- Grund-arbete till religionen om Ku Klux Klan samt nån allmän frågeställning(?) - fre

Alla dessa saker känns väldigt dryga men det är väl bara att ta "tjuren i hornen" och försöka göra dem om man vill ha hyfsade betyg, i guess:P Man får försöka tänka på att det ju faktiskt verkligen är "slutspurten" nu.

Ha en fortsatt fin dag! Jag hoppas min blir lite roligare iaf än den varit hittils:/


Kent - Kevlarsjäl

Sommartid Jag är tystnaden och vinden.
Mitt land är ditt land allt är fritt.
Sommartid Jag är lyssnaren, som tårar mot din kind.
Min dröm är din...

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl.
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.

Sommartid, var är hjärnan här är våldet.
Mitt land är mitt land, bara mitt.
Sommartid, i socialstyrelsens folder är allt svart och vitt.
Din dröm är min...

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl.
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.

Så Länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl. (Min dröm är din nu)
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlarsjäl. (Din dröm är min nu)

Så Länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlar själ. (Min dröm är din nu)
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.
Kom gör ett hål i min kevlar... själ.

Fotboll och "fynd-linnen"

Har precis kommit hem från fotbollsträningen. Träningen gick bra, var rätt kul faktiskt. Kändes skönt att få träna ur sig lite stress och aggressioner. Känner mig på betydligt bättre humör nu jämfört med innan träningen. Bolltekniken för min del är väl inte den bästa, men det blir bättre förhoppningsvis. Det måste de bli, rättare sagt. Fick tillbaks lite pengar som Emma var skyldig mig också, alltid välbehövligt. Pengar går det åt hela tiden så det behövs alltid.

Fyndade föresten två baslinnen (ett rött och ett mörkblått) idag också för 60 spänn totalt. Det tycker jag är jävligt billigt. Vanligtvis kostar de minst 50 kr styck så det är jag jävligt nöjd med faktikst:)

Fick reda på att jag ska spela matchen på lördag (naturligtvis) mot Sidensjö.
Jag kommer alltså som jag skrivit tidigare försöka ta det lugnt på 50-dagars. Jag vill verkligen vinna mot Sidensjö, det är fan pinsamt annars ta me faan. Det är bara träningsmatch men iaf, det gäller att markera redan från start.

Just nu sitter jag på rummet och käkar goda apelsinklyftor och lyssnar på kvalserien.
Det är spännande. Funderar på att kanske fixa lite med historian lr börja läsa det dryga eng-häftet. Känns som att jag borde försöka börja med nåndera ikväll. Måste fan sätta igång nu innan jag ångrar mig hehe:P På återseende!

Stressigt värre

Har så sjukt mkt saker att tänka på för tillfället. Studenten närmar sig med stormsteg, har hur mkt som helst kvar att fixa till dess(!) samtidigt som jag har jättemkt saker i skolan. Idag fick vi exempelvis ett häfte på nio sidor om prostitution på kursen "kvinnligt, manligt, mänskligt", den texten ska vi läsa och sedan analysera på en halv till en sida. Det värsta är att häftet är på engelska! Fan, vad drygt alltså. Hade varit nog drygt om det vore på svenska men engelska - Uscha! Hur ska man orka? Lär ju ta minst en timme först att läsa igenom skiten så man fattar och sedan ska man sätta sig ner och skriva ihop nåt bra också. Drygt värre!

De närmaste fem veckorna kommer vara fullbokade för min del. Hade ju dessutom tänkt att börja försöka träna fotboll och spela matcher, så då kommer ju en viss tid försvinna till det med. Ska fara på min första fotbollsträning för säsongen ikväll klockan 6!

Nu har jag iaf varit duktig och skrivit ner allt jag har att göra och till vilka datum allt ska vara klar i min kalender. Nu känns det därför som att jag har lite bättre koll iaf. Kommer bli så jäkla skönt att slippa skolan alltså, slippa pressen, stressen och ångesten. Kommer bli underbart att ta studenten, fan vad jag längtar!

På fredag är det tänkt att jag ska på Plattan men just nu känner jag mig inte så jävla pepp för det.
Kanske kommer jag vara chaffis, gå ut nykter lr kommer jag dricka bara nån cider. Vet inte vad det blir alltså. Men vem vet, man kanske är mer pepp när det börjar närma sig. Hoppas det. Just nu känner jag mig bara trött och less. Skulle kännas skönt att bara ta det lugnt på fredag och samla ihop lite energi. Men dety lär nog sluta med att jag går ut iaf eftersom Emma och jag typ bestämt att vi ska ut båda två.

Nej, nu ska jag börja kolla efter träningskläder och sånt så att jag har allt klart tills träningen börjar. Ha en fin kväll!

LHC tar hem guldet

Det blev inget historia-skrivande för mig ikväll, hade historian på mammas dator och den orkade jag aldrig starta upp:P men jag läste iaf igenom nåt häfte vi fått läxa på till imorrn i kursen "kvinnligt, manligt, mänskligt", alltid nåt. Var ett jävligt tråkigt häfte dock men nu är det gjort iaf.

Kvällen har jag annars ägnat åt LHC-HV. Var en riktigt spännande och bra match!
Kul att HV kunde komma ikapp och hålla liv i matchen trots LHC:s ryck i första perioden. Tror det här kommer bli en fortsatt bra och jämn matchserie. Känns som att båda lagen är riktigt bra. LHC:s första och fjärdekedja är jävligt heta. Det känns dock som att HV överlag har fler spelare som kan avgöra men jag tror ändå att LHC har en klar fördel i och med att de har de hetaste spelarna (Mårtensson, Weinhandl, Mikael "Musse" Håkansson, Staal m fl). Så mitt tips blir ändå att LHC tar hem hela matchserien med 4-3 i matcher, men det kommer bli grymt tufft! Jag hoppas nog lite mer på LHC också eftersom jag gillar de mer än HV. Tycker så gott som alltid att LHC brukar bjuda upp till jävligt bra spel - de brukar lira och göra snygga mål osv. Men, men det kanske inte räcker iaf. HV har ju vunnit serien så dem är ju jävligt bra dem med (Åkerman är grym på backen!) så man vet aldrig. Jag hoppas och tror dock, som sagt var, på att LHC tar hem det hela tillslut. Jag ser fram emot nästa match!

Studentmössa & "Öviksspelet"

Skolan var som vanligt. Direkt efter man kommer tillbaka efter en kortare ledighet kastas man in i stressen och ångesten igen. Det är mkt som ska göras på lite tid så det gäller att ligga i. Fick min studentmössa idag också föresten. Övriga i klassen fick den ju i onsdags men då var jag ju ledig så jag tog min idag ist. Den är riktigt snygg jag är bara lite besviken på att det bara står SpLiR och inte SpLiR3. Jag tror dock inte att jag kommer orka skicka tillbaks den för reklamation utan jag kommer nog finna mig i vara utan 3:an. Spelar ju inte så stor roll egentligen, helst när alla i klassen har olika mössor överlag. I min klass är det både dem som har mössor med 3:an och utan så man kommer ju inte sticka ut iaf.

Har precis spelat "Öviksspelet" med Micke och Åsa. Haha, det gick riktigt värdelöst för mig alltså. Hade lite pengar hela tiden i princip eftersom jag hela tiden kom på dem andras aktier. Det dröjde inte länge innan jag gått i konkurs och det var väl kanske lika bra det så man kan få lite annat uträttat ikväll med. Måste dock säga att jag tycker "Öviksspelet" är roligare än Monopol eftersom det händer mer i "Öviksspelet". Monopol kan bli mera långtråkigt, helst om det går dåligt och man har lite pengar.

På fredags är det 50-dagars och då blir det troligen utgång. Det känns rätt kul, det är bara lite synd att vi har fotbollsmatch på lördag. Vet dock inte om jag kommer spela då men det skulle inte förvåna mig om så är fallet. Matchen börjar iaf inte föränn 3 på em så det är väl hyfsat lugnt ändå men jag tycker ändå inte om att ha grejer att göra "dagen efter". Då vill man bara vara hemma och ta det lugnt eftersom man oftast är trött och seg och ibland t o m bakis också:P Men jag lär nog gå ut på fredagkväll hur som helst och ta det lugnt:)

Funderar på att gå upp och kika på finalmatch 1 mellan Hv och Lhc. Kan nog bli ganska intressant och spännande att se. Borde dock försöka göra lite läxor med. Funderar på att börja fixa till lite smått på mitt historia-arbete. Fick tillbaks den förra veckan och har lite småjusteringar att göra, bl a måste jag skriva en sammanfattning. Tror jag ska fixa lite med det nu faktiskt.

Vi hörs kanske senare ikväll, ha det bra!

Hemma igen

Så är man åter på hemmaplan. Kom hem runt halv 7 ca och då var det bara att köra igång med att packa upp allt man haft med sig. Har haft 5 underbart härliga dagar i Grönfjäll! Det snöade i princip varje dag och det var fint och vackert ute, kändes verkligen som vinter:)  Fjällivet är verkligen fantastiskt alltså, så fridfullt och mysigt. Svårt att beskriva egentligen, tror man måste uppleva det själv för att förstå.

Vi var hela 9 personer som delade på en halv-stor stuga och en liten (som bara bestod av ett litet rum). Många på samma yta var vi alltså och det vart givetvis mkt prat, packning, mat etc men det har ändå gått väldigt bra med tanke på att vi var så många personer. Vi ägnade dagarna åt att: pimpla, grilla korv och marshmallows ute, åka/köra skoter, tolka efter skoter på längdskidor, basta, åka "säck" (haha, så jävla kul), åka slalom, vara litegrann på "after ski", spela spel/kort, äta mat (tacos, gott kött mm) och se filmerna "Torsk på Tallin" och "Sällskapsresan" (den då de är i fjällen) plus käkat godis, glass, popcorn och chips:P. Vi hann med väldigt mkt varje dag eftersom vi gick upp redan 8-8.30 varje dag. Sedan gick man och la sig runt 1-2 så man har inte fått nå mkt sömn direkt men sova det kan man ju göra hemma lr varför inte i graven, hehe:P Nämen, klart det var drygt att sova så lite men jag tycker ändå det gick bra. Man blev pigg av fjällsluften och aktiviteterna. Jobbigast var väl att stiga upp på mornarna men det gick ju det med.

Nu är man åter tillbaka till vardagen och det känns rätt så drygt. Har först och främst missat skolan ons, tor och fre så jag måste ta reda på vad jag missat. Sedan vet jag ju att det kommer bli ett par rätt hårda veckor framöver då i princip alla arbeten och skit vi ska göra nu innan studenten ska vara klara innan vår klass far på "studiebesök" till Sthlm 14 maj (tror det var det datumet). Efter Sthlms-resan lär det dock bli jävligt slappt vilket kommer bli grymt skönt. Hoppas man kan ha energi och ork nu de närmsta veckorna bara så man hinner göra alla arbeten hyfsade. Studenten kommer bli så jäkla underbart, jag längtar som faan! Jag är dock stressad med eftersom jag har så mkt att fixa innan dess. Det är nog tur att det är två månader kvar trots allt med tanke på det.

Känns skönt att jag tog itu med att dela ut lite CV innan min fjällsvistelse iaf. Kanske inte ger så mkt, man lär väl inte få nåt jobb iaf men man har ju försökt åtminstone och en viss chans finns ju ändå. Jag hoppas på det bästa. Måste ha nåt sommarjobb iaf annars kommer jag bli helt pank alltså:P Hoppas, hoppas, hoppas.

Nej, nu ska jag gå ner och ta lite glass tror jag...lr nåt annat gott att äta innan jag lägger mig. Borde nog ta nån macka med, känner mig rätt så hungrig faktiskt. Efter det blir det sängen. Förhoppningsvis kan jag lägga mig och somna tidigt ikväll så jag orkar med morgondagens skolgång till halv 4, suck! Känns jobbigt redan.

Hoppas ni haft det bra under dessa dagar! Och till er som följde med till fjälls: - Tack för en underbar fjällsvistelse:D God natt på er allihop!

Hur gick det med påsklovs-listan?

Hur gick det då med min påsklovs-lista?  Här kommer svaret...

Skolsaker som måste göras
- Psykologi-arbete om drömmar (ska lämnas in snarast)
- Sammanställa svaren på enkäterna
- Träna på de 3 teckenspråkshäftena (prov nån gång efter lovet)
- ev. fixa på geografi-powerpoint

Viktiga saker i övrigt som bör göras
- Fixa CV och gå ut och söka jobb (kolla nätet ang sommarjobb i Norge och jobb överhuvudtaget).
- Tänka ut och köpa in saker till balen och studenten
- Städa rummet

Roliga saker som jag kommer göra
- Sova
- Festa

- Slappa
- Se hockey (följa slutspelet och NHL)
- Träna (åka längskidor bl a)
- Ev. fara till Solberg och åka slalom.

Alla saker som är strykna gjorde jag alltså. Jag gjorde alltså nästan alla saker i princip vilket jag är jävligt nöjd med:D

Vi drar till fjällen

Oj, vad längesen det var som jag skrev här nu. Det är dock inte mitt fel den här gången, tro det lr ej;P det har ju faktiskt varit problem med "blogg.se:s" server. Men nu ska väl allt vara i ordning förhoppningsvis.

Vad har då hänt sen jag skrev här sist? Jadu, mkt men ändå inte. Skolan har ju tyvärr börjat igen fast det är väl inte så mkt tyvärr egentligen med tanke på att man ju faktiskt bara kommer närmare studenten:) var riktigt smart att tänka så faktiskt. - Tack för tipset Ylva! ;) Man får kämpa på det sista nu det är ju faktiskt bara två månader kvar, helt sanslöst egentligen.

Jag har varit duktig och besökt lite affärer idag och lämnat ut mitt CV, lät som att man hade chans på vissa ställen iaf:) Hoppas, hoppas, hoppas att nån lr helst några ställen hör av sig till mig. Vill så gärna få ett jobb. Jag hoppas jag gjort ett tillräckligt bra CV/brev som kan locka intresse.

Ikväll drar jag till fjällen och då blire fest hela kvällen;) Haha, nä det blir det faktiskt inte men det kommer säkert bli riktigt trevligt iaf. Som tur är verkar jag inte missa speciellt mkt i skolan under resten på den här veckan heller och det känns skönt:) Jag kommer vara i "Grönfjäll" med Jimmi, Betty, Åsa, Micke, Helena, Stefan, mamma och Ola. Jag kommer att komma hem på söndag därför kommer jag nog inte kunna blogga så mkt mer den här veckan. I fjällen ska vi åka längdskidor, slalom, pimpla, åka/köra skoter, spela spel och se film:) Jag ser fram emot alla aktiviteter! Det kommer bli jättehärligt:D

Det är bra med mitt högra knä nu iaf, jag känner inte av nåt konstigt med det just nu. Igår kände jag lite lite grann men idag har jag inte känt av nånting alls så jag hoppas att det ska ha gått över nu, vad det än var:S. Vill ju kunna åka slalom och längdskidor i fjällen ju. Skulle kännas jävligt trist att bara kunna sitta inne i stugan och hänga hela dagarna bara pga ett knä som är konstigt. Det verkar inte bli så nu iaf som tur är:)

Nej, nu måste jag börja göra i ordning nåt mat och duscha så vi kan åka iväg nån gång. Tar väl 4-5 timmar att köra dit så det lär bli att man stannar lite efter vägen med och fikar/äter mat lr liknande.

Hoppas ni får en superfin forsatt vecka, det ska jag försöka ha iaf!
Vi hörs på söndag igen!


RSS 2.0