Bilar söderut imorrn

Jag lever just nu också, tro det lr ej. Har bara inte orkat blogga på senaste tiden, mkt pga att jag har vart på lite smådåligt humör men nu känns det bättre iaf. Skönt det iaf, orka vara på dåligt humör aslänge? (svar NEJ!):P

Imorrn drar jag iaf iväg söderut med riktning mot Sunne.
Kommer bila ner med min mammas bil (Tack så mkt för lånet mor! <3) tillsammans med Jimmi, Emma och Maria. Kommer säkert bli bra. Hoppas man inte får alltför långtråkigt bara men det ska väl inte ske då man åker med ett så "gött gäng", hehe=). Kollade på Eniro och det tar ca 10 timmar att köra ner till Sunne. Väl i Sunne ska vi sova på ett vandrarhem och ev. (lr ja, förhoppningsvis) gå på ett roligt utomhusbad där. Självklart ska jag kolla in den stuga jag ska bo i också. Är fortfarande väldigt nyfiken trots att jag ju sett lite foton. Blir ju ändå rätt annorlunda när man får se det live. Kommer kolla på stugan på onsdag nån gång:)

Nåväl på torsdag kommer vi bila vidare ner till Gbg.
Väl där blir det Liseberg (såklart <3) och kanske nån krogrunda. Har inte planerat så mkt mer. Ska bo på ett billigt vandrarhem iaf så det känns lovande. Kostar bara 215 spänn per person och natt och då ingick frukost också, perfekt:D Såg nu att det inte skulle bli sådär jättebra väder den här veckan så det känns ju inte så kul men. Jaja, man får försöka göra det bästa av situationen. 

Åsele var väl hyfsat kul. Inte skitkul men inte tråkigt heller. Var väl en rolig grej men inte nåt man vill göra varje dag direkt. Ville fynda lite på marknaden men det var knappt nån som orkade gå där nånting (mkt pga att det var så GRYMT mkt folk....och det kan jag ju förstå iofs men) och när vi väl gick där så var det vissa personer som skulle gå jättefort. Väl hemma fr Åsele gick jag ut på krogen en sväng. Det var trevligt:) Träffade Sandra och Robin lite men tyvärr kunde jag bara vara med de runt 45 min eftersom deras skjuts inte orkade vänta längre än så med att hämta. Som tur var träffade jag nå trevliga arbetskamrater iaf, så helt ensam blev man ju inte. Sen på väg ut från krogen så träffade jag gamla klasskompisar i form utav Malin och Jovanna. Det var riktigt trevligt! Måste se till att träffa de innan jag drar ner till Sunne för gott. Lr ja, för gott och för gott...inte riktigt så är det väl men jaa, ni fattar nog vad jag menar. Nåt måste försökas styra upp helt klart.

Snart kommer ju Ylva hem från England också så då måste jag verkligen träffa henne. Var ju evigheter sen. Kommer bli skoj som tusan. Kanske kan träffa henne nästa vecka lr nåt, borde ju funka tycker jag:)

Nej, nu orkar jag inte skriva mera. Ni får klara er med det här inlägget nu för nu kommer jag inte kunna blogga nå mer på nån vecka eftersom jag ju ska söderut. Kommer hem på söndagkväll lr söndagnatt, beror lite på när vi åker fr Gbg. Jaja ni får ha det så toppenbra nu medan jag är borta! Det ska jag försöka ha iaf trots att vädret nog kommer vara dåligt, hehe:P Take care!

Åsele marknad

Om ett litet tag far jag till Åsele marknad. Jag hoppas det kommer bli kul. Ser ut att vara jäkligt fint väder ute iaf. En skinande sol från en klarblå himmel, snacka om sommar! Hoppas vädret håller i sig idag så man kanske får lite färg på sig:) Det hade inte suttit fel, verkligen inte. Vet inte hur länge jag kommer vara på marknaden men det visar sig.

Blir lite halvless på vår Gbg-resa. Känns som att ingen (nästan ingen) hjälper till att planera/styra upp resan. Själv försöker jag fixa och planera så gott det går men när man får höra saker i sista sekunden (lr ja, 4 dagar innan resan) så blir man ganska trött. Trodde att vi skulle ta en viss bil ner men nu kan vi tydligen inte ta den bilen, suck. Hade ju vart bra om man fått reda på det lite tidigare. Nu kanske vi måste ta tåg ändå och då har ju såklart priserna gått upp ytterliggare litegrann jämfört med om vi bokat för 2-3 veckor sedan. Förstår inte varför folk inte kan kolla upp saker i tid? Well, I slutändan blir det nog jätteroligt ändå är bara så synd att det ska vara sånt trassel innan. Så onödigt på nåt vis. Jaja, förhoppningsvis är det väl värt allt trassel tillslut.

Var i stan igår tillsammans med min pojkvän. Han köpte bl a en GPS och jag hämtade ut min dvd/video. Tror den är väldigt bra. Har inte hunnit prova den än men jag måste ta och göra det sen. Jag och min pojkvän for ut och cyklade en sväng igårkväll föresten. Det var mkt trevligt trots att det var lite myggigt. Vi cyklade en sväng bort till Brynge och sen hem igen, skönt. Hade tänkt bada igår men det blev ingenting av med det, gjorde andra saker och senare på kvällen var jag inte längre så sugen. Duschade innan jag gick och la mig istället.

Blir så trött på vissa personer alltså, helt sjukt. Förstår inte hur man kan köra över andra så hänsynslöst och sedan inte ens bry sig överhuvudtaget. Tala om att vara egoistisk och enbart sätta sig själv främst. Ger ingenting att vara snäll mot såna personer alltså. Ger man de fingret tar de bara hela handen och utnyttjar ens snällhet så till den milda grad. Farligt är vad det är. Nej, det gäller att hålla huvudet högt och vara verkligen vaksam mot såna manipulerande människor. Det har man verkligen insett.

Ska dra härifrån nu och vänta på skjutsen som borde komma när som helst. Ha en fin dag allesammans!

Sömnsjukan

Tror jag har en sjukdom. Vet inte exakt men nån form av sömnsjuka måste jag ha. Förstår inte hur man kan vara så trött att man sover så himla länge in på dagarna. Visserligen lägger man sig väl inte innan 24 heller men ändå. Bra skumt är det.

Nu ska jag och Jimmi strax fara in till stan och uträtta lite eränden. Hoppas det kommer gå bra. Sen vet jag inte riktigt vad det blir men man blir ju helt klart sugen på att bada när vädret verkar vara så pass fint ute. Borde träna också egentligen, var ett tag sen jag joggade nu. Hm, får se om man tar sig tid till det senare ikväll.

Ska föresten upp till Åselemarknaden i morgon. Ska följa med Jimmi och hans syster Jessica dit. Hoppas det blir roligt. Känner verkligen för att göra roliga saker nu medan jag är ledig. Rätt som det är jobbar man ju igen:( Semester går SÅ jäkla snabbt.

Jaha vad har vi mer att skriva här då?
Jo just ja, jag har fått foton på stugan jag ska bo i nu. Den "riktiga" stugan och den ser bra ut som tur är. Enda jag inte fått se än är badrummet men allt annat ser helt okej ut:) Tur det. Köksvrån såg rätt ny och fräsch ut, skönt. Verkar dock inte finnas plats till att ha nåt skrivbord där men man får väl använda köksbordet lr soffbordet till det lr nåt. Ska åka ner och titta på stugan "live" på onsdag nästa vecka då vi ju ska ner mot Gbg. Kommer bli spännande som bara den.

Nej, ska slita mig härifrån nu så vi kommer iväg till stan nån gång. Ha en trevlig dag!

Unnat mig ett NHL-bedset:)

Har haft en trevlig dag idag:) Blev en shoppingrunda på stan med Helena, nice! Hittade (lr ja, Helena hittade om jag ska vara ärlig) en svart kjol med lite guld på som var riktigt läcker så den köpte jag. Helena är riktigt duktig på att hitta kläder åt mig när vi är och shoppar, haha:P T o m nästan bättre än vad jag sj är ibland känns det som. Köpte även en ljuslila bas-vanlig t-shirttröja. Tycker den var fin. Sist men inte minst investerade jag i ett NHL-bäddset. Det var läckert som tusan och kändes verkligen som "jag". Varje NHL-lags logga var på setet också, perfekt! Kostade ju en del men det kan det vara värt. Lite hemma vill man ju känna sig om man ska bo där nere i Sunne själv i en stuga.

På stan träffade jag överaskande nog Sandra, hennes mor och far samt Caroline. Det var mkt trevligt. Har inte träffat Sandra på evigheter, tragiskt nog:( Måste försöka träffa henne nu snart känner jag. Hann ju som inte prata med henne så mkt på stan eftersom jag och Helena hade lite småbråttom. Jaja, en trevlig liten stund var det iaf:)

Väl hemma från stan for jag ut och joggade med Helena och Stefan, blev lite smådrygt eftersom vi åt lite väl nära inpå men det funkade ändå. Helena och jag körde lite intervaller på hemvägen så då gick det lite enklare:) Blev som att man fick lite småmål att uppnå efter vägen så därför kändes det inte lika sekkasamt. Det måste absolut göras om. Efter joggingen blev det ett snabbdopp (och lite test av den nyfixade stegen) vid vindskyddet. Det var kallt men skönt ändå, man vaknade verkligen till. Efteråt kändes det himla skönt. Sedan blev det pizzaätning för fulla muggar. Min sötnos var snäll och hämtade pizza åt oss alla på Chaplin, mums. Jag tog en Hawaii, möjligen lite lite ananas men annars perfekt. Gott var det iaf och det är väl huvudsaken:)

Är så konstigt för jag har varit så törstig hela kvällen enda sen joggingen, skumt är vad det är. Kanske har fått drickessjukan lr nåt, hehe:P Inte för att det lär finnas nån sjukdom (inte vad jag vet iaf) men ändå, man börjar tusan undra. Sitter vid datorn och dricker vatten nu iaf, gott. Ska ta mig en te-kopp med. Lär ju vakna senare i natt av att behöva springa på toa så det känns ju inte så jättekul men vad tusan ska man göra då? Jaja, det blir vad det blir.

Imorrn ska jag och min älskling till Umeå och hämta hem lite grejer som han har kvar där. Får se om vi far en sväng upp till Vännäs med och kollar vart han studerade för ett par år sedan. Har aldrig sett det. Kommer nog bli kul.

Ska ta och dricka mitt te nu och sedan sova. Måste försöka komma upp i vettig tid imorrn så vi hinner in till Umeå utan att klockan ska behöva bli allt för mkt. Ni får ha det så väldans bra så hörs vi snart igen!

Skitdag

Har inte gjort ett dugg vettigt idag egentligen, tragiskt är vad det är. Har haft en riktig jävla skitdag egentligen om jag tänker efter. Ingen jogging har det blivit heller, typiskt! Får ta tag i det i morgon. Bra början på semestern alltså...lr inte:( Tur det kommer en ny dag i morgon iaf. Ska nog försöka mig på att sova snart så jag slipper den här dagen. Imorgon ska jag eventuellt gå på stan och shoppa lite med min kära syster Helena. Sen blir det förhoppningsvis en joggingtur också som sagt.

Men innan jag sover blir det nog lite Singstar. Måste sjunga av mig lite nu känner jag. Har så mkt känslor inombords som jag måste få ut.

Ny dag och nya tag i morgon. Dagar som den här vill man bara glömma. Hoppas ni läsare haft en bättre dag än vad jag haft. Natti!

"Brandvägg" = en superbra film

Igårkväll efter jobbet for jag hemöver och umgicks med min underbar familj:) Vi for bl a till "Vindskyddet" och satte upp stegen. Det blev jättebra tillslut trots att det var en del motgångar under arbetets gång. Skönt att ha en stege där nu så man kan klättra upp och ner när man ska bada. Jag och Helena tog gummiflotten dit och tillbaks vilket var väldigt trevligt. Synd bara att det var lite småkallt. Två av mina fingrar vitnade till och med:S Som tur var blev jag varm när vi kom hem iaf.

På kvällen såg jag, Stefan, mamma, Helena och Micke på Wallanderfilmen "Brandvägg". Den var superbra:) Jag var lite ovan vid att se Rolf Lassgård i rollen som Kurt Wallander men jag måste säga att han gjorde det jättebra. Filmen var spännande som tusan och jag måste verkligen se fler filmer där Rolf Lassgård spelar Wallander.

Igår fick jag föresten kontakt med han jag ska hyra stugan av nere i Sunne.
Det visade sig att vi förstått varandra rätt som tur var. Han hade "hållt" stugan åt mig och förstått det som att jag ville hyra den. Perfekt med andra ord. Måste bara kolla upp om det är okej att jag åker och ner och kollar lite på stugan om nån vecka.

Mamma for föresten till fjällen idag med sin pojkvän Ola. Jag hoppas de får det härligt där uppe. Kommer sakna henne förstås men jag unnar henne verkligen att fara på lite semester i lugn och ro. Hon är hemma igen om drygt en och en halv vecka.

Nu måste jag duscha. Sedan ska jag nog ta mig ut en sväng. Måste göra nånting känner jag. Hittils idag har jag inte gjort nå vettigt alls så jag känner mig därför lite lätt rastlös. Man har ju trots allt semester och då borde man ju kunna hitta på nånting iaf tycker jag. Får se vad det blir men nånting kul vill jag göra iaf. Borde jogga, skulle va skönt. Få springa av sig lite känslor. Jo, det borde jag faktiskt göra. Men först blir det en dusch.

Hoppas ni får en toppenkväll!

Lönlöst

Jag kan bara inte släppa den här grejen. Vet inte hur jag ska kunna lyckas med det för det finns verkligen i mitt huvud och hjärta hela tiden. Nånstans där i bakgrunden finns den där vetskapen om hur det kommer att bli. Blir så less alltså. Visst förstår jag svårigheterna och hur du tänker men ändå inte. För mig är kärleken allt. Finns verkligen inget som jag värderar mer. Jag är hellre fattig materiellt och rik på kärlek än tvärtom. Kärlek är livet för mig!

För mig är det en sån självklar chansning. Allra helst när det under vår resa hittils inte har varit lätt precis. Hur ska det kunna bli lättare genom att man är ifrån varandra? Jag kan inte greppa det. Men allting har väl säkerligen nån mening så förmodligen finns det väl nån mening med det här också.

Uppenbarligen har ju både du och jag en bestämd åsikt redan angående detta. Spelar ju som ingen roll hur mkt mer man pratar/ältar det hela då båda redan har bestämt sig. Det är bara att inse faktum. Måste försöka sluta tänka på det här. Det blir vad det blir, mer än så är det ju inte. Tycker bara det hela känns så jävla jobbigt. Jag har en svag känsla av att allting kommer gå åt skogen genom det här. Synd bara att du inte verkar se det du med. Jag hoppas jag har fel men känslan finns tyvärr där iaf.  Men jaja det ordnar sig alltid på nåt sätt, så är det ju alltid. Om inte åt det ena så åt det andra hållet. Allt jag kan göra nu är att vänta och se. Allt annat är bara lönlöst.


- Älskar dig! <3

Jag = virrhöna

Fan vilken pajas jag är alltså! Jag tog fel på stuga och person. Personen, lr ja den värmländska mannen som ringde igår och mejlade foton på stugan var inte den jag trodde att det var. Det visade sig vara den person som hade en stuga som låg lite längre bort från skolan, hade våningssäng (och inte vanlig säng som jag hellre vill ha) och inte hade nån tvättmaskin (vilket jag vill ha). Dum som jag var tog jag för givet att det var den stuga och person (ja, ni fattar nog vad jag menar) jag trodde att det var men tji fick jag. I morse insåg jag plötsligen att det inte var den stuga och person jag trodde och fick då pinsamt nog skicka ett mejl direkt om att jag ändrat mig och inte kunde hyra stugan längre. Jag skrev som det var att jag hittat en bostad som låg närmare skolan vilket passade mig ännu bättre. Kändes lite dumt eftersom jag så sent som igårkväll övertygande berättat för mannen att jag minsann skulle hyra stugan men vad ska man göra? Haha, han skulle ju t o m posta kontraktet till mig och allt:S Snacka om att göra bort sig och kunna vara virrig ibland alltså. Som tur var verkar mannen i fråga ha fått flera samtal från folk som vill hyra stugan så han lär ju kunna hyra ut den ändå, trots virriga jag. Till råga på allt fick jag stressa som faan till jobbet då också bara för det men jag hann stämpla in i tid ändå som tur var, alltid nåt:)

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag verkligen får den stuga jag vill ha. Jag tror/hoppas verkligen det annars har jag fan ingenstans att bo. Men jag sa ju till uthyraren att jag skulle ta hans stuga och som jag fattade det så är han bortrest nu men ska komma hem nu på måndag. Väl hemma skulle han ringa upp mig och fråga efter min adress så han kunde skicka kontraktet. Bara att hoppas på att det inte har blivit nåt missförstånd så han hyrt ut stugan till nån annan ändå, men så kan det väl tusan inte vara. Tycker jag var tydligen nog på telefonen förut. För säkerhetskull (nojjig som man är:P) så ringde jag hans mobil ikväll och lämnade ett röstbrevlådemeddelande om att jag fortfarande ville hyra stugan och att han gärna fick höra av sig.

Så än har jag alltså INTE sett några bilder på stugan jag ska bo i tyvärr. Känns lite tråkigt men spännande också, bara att hålla tummarna för att det inte är nåt "ruckel" men det kan det väl ändå inte vara. Skulle bli jäkligt förvånad då faktiskt. Måste fråga om det finns städgrejer i stugan också samt porslin (tallrikar och sånt). Kan ju vara bra att veta. Hoppas verkligen han ringer på måndag annars kommer jag inte må bra alltså.

Nej, snacka om rörigt det kan bli alltså. Men man får väl skylla sig själv när man ringt på så många olika stugor från värmlänningar och inte kan hålla isär dem. Äsch, jag skyller fasen på att jag var mitt inne i stan när han (den felaktiga och första personen) ringde. Hur lätt är det när man inte har sitt "kära" kladdpapper (och då menar jag verkligen KLADD) till godo liksom?:P

Jaja, hädanefter ska måste jag försöka skärpa till mig iaf. Lär ju sluta med att jag gör bort mig totalt där nere annars, haha:P

Köpt en dvd/video

Har varit i stan hela dagen  i princip. Först besiktade vi en av Johnnys bilar vilket gick finfint. Enda problemet var att bilen fick slut på ström lite nu och då när man stängde av den men vi hade med en laddare så det gick hyfsat bra ändå.

I stan köpte jag också en skrivare plus en inspelningsbar dvd/video, den värsta "Onoff" hade för tillfället. Den kostade en del men det kan det lätt vara värt. Valde att köpa till en 2 års-extra garanti också. Tydligen fick man en ettårs-garanti automatiskt men jag kände att ja ville ha mer, skadar ju iaf inte att ha det om det skulle bli nå knas med den. Enda problemet var att de inte hade den hemma för tillfället men den kommer förhoppningsvis inom en vecka:) Köpte även en skrivare på Onoff, en enkel sådan men det var både scanner, kopiator och skrivare då så det kändes lite lyxigt iaf;P Jag hoppas den funkar men det tror jag.

Har börjat planera/styra upp Gbg på riktigt nu också och det känns väldigt bra. Det blir att vi bilar ner efter många om och men och det känns väl lite smådrygt men det kommer säkert gå bra ändå:) Kommer ju åka me trevligt folk så då kommer det nog inte bli lika jobbigt. Måste bara fixa boende nu med, har mejlat ett vandrarhem om lite funderingar så man får avvakta och se vad man får för svar. Gbg-resan kommer hur som helst säkert bli kanonkul!

Har äntligen fått se lite bilder på stugan jag ska hyra nu och den ser gullig ut:)
Ligger som uppe mot skogen också som det ser ut, härligt. Kanske kan man ta sig lite skogspromenader där då. Enda som var synd var att jag inte fick se nån bild på det stora allrummet med sängen, tvn och det men badrummet såg väldigt fräscht ut iaf:) Likaså köksdelen. Han som äger stugan ska iaf skicka kontraktet med brev så det kommer nog att komma inom de närmsta dagarna.

Känner mig nervös nu inför Värmland igen. Fånig jag är, det är väl bara att flytta. Visst kommer det bli en stor omställning att flytta 70 mil men jag kommer klara av det och växa med uppgiften, det måste jag väl bara göra....lr? Fan, det är klart jag gör. Hoppas man träffar på nå sjysst folk att umgås med där bara så man inte bli värsta ensam hela tiden. Det vore mardrömsscenariot men så illa ska det väl inte behöva gå. Kommer sakna min pojkvän som fan också:( Känns jobbigt att behöva vara ifrån han så länge och så långt bort men vad ska jag göra? Kan bara hoppas på att han kan flytta ner sen (några månader, eller allra helst några veckor) efter att jag flyttat dit. Visst måste han först ha jobb och allt sånt där men vad tusan, det borde väl gå att lösa bara man vill. Jag hoppas det iaf. Kommer fan inte palla att vara utan han i 3-4 månader i sträck:( Det känns riktigt jäkla drygt alltså.

Ska nog fara hemöver nu med lite grejer till mor. Ska hjälpa henne med en sak på datorn också. Om bara min pojkvän kan bli färdig med sitt spelande snart. Såklart är det "Wow" som är "boven i dramat". Vill att han också ska följa med ju.

Imorrn är det jobb som väntar 11-19 och det känns rätt drygt måste jag erkänna men det kommer säkert gå bra. Har ju snart semester ju. Bara imorrn och söndagspasset kvar, wihi:D Nej, ska kila nu. Ha en trevlig kväll alla ni människor därute!

Lite av en shoppingdag

VId 2-tiden ska jag följa med Jimmi in till stan för att besikta en bil. Det är inte vår bil utan en av Johnnys alla bilar. Jimmi lovade att han skulle göra det eftersom han fått låna Johnnys garage och fixa sin bmw där. Förhoppningsvis blir det lite annat vettigt i stan också. Funderar starkt på att köpa en dvd med inbyggd video som jag kan ta med till Sunne. Sen ska jag ev också köpa ett nytt och bättre minne till datorn. Fast det sistnämnda kanske jag avvaktar lite med.

Skulle vara kul att köpa lite kläder med fast iofs ska förmodligen jag och Helena in till stan på tisdag så jag kanske ska avvakta lite med det fram tills dess.
Är ju  rätt dåligt väder idag så det passar iaf ganska bra att gå på stan en dag som denna. Skulle ju egentligen ha jobbat men nu blev det ju inte så eftersom jag fick erbjudande om att vara ledig.

Skulle så gärna vilja se bilder på den stuga jag ska hyra i Sunne.
Jag hoppas verkligen jag får några foton mejlade på måndag lr åtminstone tisdag. Är väldigt nyfiken nu. Bara att hoppas på att man inte hyrt in sig på något "ratställe" men det har jag svårt att tro. Skulle också behöva veta om det finns tallrikar och annat porslin där samt städgrejer. Finns det inte det måste jag köpa in det.

Igårkväll fick jag höra att Emma kommit in på sin ekonomiutbildning i Luleå - Grattis vännen!:) Jag ska lätt försöka komma upp och hälsa på nån gång till vintern (bara jag har råd?:S) så kan vi kanske gå och se Luleå-Modo i Coop arena. Däremot fick jag höra att min andra kära vän Ylva inte kommit in i varken Piteå lr Halmstad på de journalistutbildningar hon sökt. Snacka om tråkigt:( Hon är iofs ganska högt upp som reserv i Piteå så än finns ju  en liten chans men drygt ändå. Pratade med henne lite igår på msn och hon visste inte alls vad hon skulle göra i höst annars om hon inte skulle kunna plugga. Tycker väldigt synd om henne. Hon som fixat klart med boende där uppe i Piteå och allt. Men det löser sig nog på nåt vis ändå i slutändan. Bara att hoppas på att nån som fått en plats hoppar av så att Ylva får dennes plats. Jag håller alla tummar och tår.

Ska skriva en lista nu på vad som borde/kan göras i stan. Kanske städa upp lite här med om jag hinner/ids. Önskar er alla en mysig dag!

Pusselberoende

Har hunnit med att göra två viktiga saker idag.

- Farit till banken och ansökt om ett nytt kontokort (det blev ett VISA-kort med endast 12 sedeluttag per år) eftersom mitt nuvarande går ut snart. Det nya kortet kommer kanske om 1-2 veckor, perfekt.

- Ansökt om studielån. Jag hoppas bara jag fyllt i alla uppgifter rätt för det var ju verkligen inte enkelt att förstå allt på CSN:s hemsida:S men jag hoppas det jag fyllt i ska stämma. Jag håller tummarna!

Vidare idag har jag sett filmen "Love on ice" med mamma och Helena. Det är en riktigt söt film som jag vamt kan rekomendera. Sen har jag även joggat runt "Märka" med mamma i regnet vilket inte var det enklaste. Regnigt som bara den så efter att tag blev man så blöt att man började frysa trots att man joggade:S Inte roligt, som tur var kom man hem tillslut iaf och kunde värma sig inomhus. Men jag klagar inte, tycker det är rätt bra att det regnar. Det är mysigt och sen är det bra för naturen också:) Inte bra om det är värsta torkan ju. Huvudsaken man slipper vara ute alltför mkt vid regnväder bara:P en halvtimmes jogging i regnet räckte gott och väl, hehe.

Har även lagt lite pussel idag. Fick dit några bitar faktistk men det är mkt svårt:S Har blivit värsta pusselberoende nu de senaste dagarna. Får jag dit en bit så måste jag bara fortsätta ungefär tills jag får dit en till bit o s v. Kanske måste ta med mig ett pussel till Sunne så jag har lite sysselsättning om jag skulle få tråkigt av nån anledning.

Var egentligen tänkt att jag skulle jobba imorrn 11-19 men tidigare ikväll ringde min chef och frågade om jag ville vara ledig eftersom det tydligen blivit dubbelskrivit på schemat (två som fått samma pass) och jag tackade ja, lat som man är haha:P Nej, men jag är rätt mör/less på att jobba faktiskt. Varje arbetspass där sliter ju bra mkt på en både psykiskt och fysiskt och det känns kan jag lova. Men man ska inte klaga, är ju ändå jätteglad över att jag har ett jobb (allra helst med tanke på lågkonjukturen som ju pågår). Hur som helst så ska det bli skönt att vara ledig imorrn:D

Nu ska jag ta och vara lite social här med Weppan och Jimmi. De ska tydligen spela Guitar Hero, får se om man orkar spela lite själv. Det lär ju visa sig. Nåväl, Ha en bra kväll och god natt!

Såg Falk-filmen på bio

Blev en riktigt trevlig kväll igår. Jag for efter många om och men tillslut ut och sprang med Helena. Blev inte sådär jättelångt men hyfsat. Efter det gick jag ner och tog ett snabbdopp i ån och tvättade håret. Sedan bar det iväg in till stan där vi (jag, Helena och Stefan) skulle på bio. Vi såg den nyaste Falk-filmen. Den var riktigt bra. DEn förra var nog lite bättre men den här var helt klart värd och se den också:) Älskar verkligen alla Falk-filmerna. Har ju en box som jag fått av min älskling som består av alla de tre första. Den här fjärde lär jag även den köpa när den kommer ut på dvd.

Idag vet jag inte riktigt vad det blir. Vädret är sisådär ute så jag funderar på om man ska försöka fixa uppsägningsbreven jag ska lämna in till Max. Borde försöka ansöka om studielån också är bara så svårt att veta hur mkt man ska ansöka om. Visst vill man ha pengar men samtidigt vill man inte ha typ hur mkt som helst att betala tillbaka sen heller:S Svårt är vad det är. Måste nog prata med min syster Helena om hur mkt lån hon har tagit och få lite vägledning.

Tydligen måste jag snart besikta bilen min också, suck. Känns lite jobbigt men det är väl bara att göra det. Måste fixa en ny backspegel först iaf, den saken är säker. Har fått en besiktningstid i september men den lär jag bli tvungen att ändra eftersom jag förmodligen är i Sunne då. Som det känns nu kommer jag besikta bilen och sedan ha den kvar ett tag iaf. Sen får vi se om jag ställer av den, tar ner den till Sunne lr kanske säljer den. Det beror helt på vad jag känner. Ska iaf inte sälja den obesiktigad för då får man knappt nå pengar alls och det känns ju inte så kul.

Nu ska jag fara hemöver en sväng. På återseende!

Ledig idag

Var så himla trött i morse så det blev en ganska lång sovmorgon. Tur man har semester snart iaf, hehe. Det kommer bli skönt som tusan! Bara den kommande helgen kvar som jag ska jobba och sen så:) Såg föresten att någon hade ringt vid 10 också, men trött som jag var vaknade jag inte. Har föröskt söka upp numret nu på nätet men inte fått nån träff, skumt:S Är ju nyfiken på vem det var, men men var det nåt viktigt får personen i fråga ringa upp igen.

Vad ska man då hitta på en ledig dag som denna? Måste/borde ge mig ut och jogga nån gång idag iaf, var ett bra tag sen sist. Måste ladda upp min mp3 bara som är tom på batteri för tillfället. Suck, skulle vilja byta låtar också men frågan är om man ids. Hm, kanske Helena har lust att jogga ikväll? Isf kan jag kanske jogga med henne.

Vidare idag har jag lust att planera och göra klart inför Göteborgs och Värmlandsresan men det blir först ikväll eftersom Emma stack iväg och jobbade nu. Jaja, vi planerade på ett ungefär igårkväll iaf så det kommer förhoppningsvis gå rätt fort och bra. Hoppas bokningen på nätet av tåg och vandrarhem funkar bara. Ska hålla tummarna.

Min pojkvän är just nu borta och fixar med sin bmw. Kanske man ska åka hemöver en sväng medans? Borde försöka hälsa på pappa. Har itne hälsat på han på evigheter:S Har vart så mkt den senaste tiden. Visst handlar det egentligen om priroritering om man ska vara ärlig men ändå. Det är svårt för att inte säga omöjligt att hinna med allt man vill.

Skrev föresten en lista igår på allt jag har att göra precis som jag sa att jag skulle göra, bra va!? Så nu är det bara att börja bocka av saker allt eftersom. Måste bara finna energi till att ta itu med allt också.

Nej, nu kanske jag ska börja ta itu med någonting idag. Försöka iaf.  Ni får ha det så bra så länge!

Vet du verkligen vad du gör?

Jag har hör orden men har svårt att tro på de och ta in de. Känns inte som att jag kan göra det när jag vet hur det kommer att bli. Vad har vi att förlora egentligen? I nuläget har vi däremot allt att förlora enligt mig. Varför riskera allt vi byggt upp? Jag förstår inte. Förlåt men jag kan bara inte förstå. Vad är det värsta som kan hända? Trodde du kände som jag men jag hade tydligen fel. Eller kanske inte men jag kan bara inte förstå hur du kan göra såhär annars. Orkar inte med det här. Gör så ont inuti mig, känns som att allt jag trott på vad gäller oss plötsligt har börjat svaja. Kanske inte är så för dig men för mig känns det verkligen som så i och med det här beslutet. Hur ska jag kunna veta när du gör såhär? Jag vet iaf vad jag känner och vad jag vill. Förlåt men jag kan bara inte se att allting kommer bli så enkelt som du tycks tro.

En talande låt som speglar mina känslor rätt bra just nu.

Många saker att fixa

Sorry för lite bloggtorka här den senaste tiden. Mkt som händer på sommaren och då blir tyvärr bloggen lidande ibland. Inte mkt att göra åt. Hoppas ni har lite överseende. Jaja, nog om detta. 

Har jobbat idag och igår. Extremt mkt folk så det är jätteskönt nu när man väl är ledig. Är ledig från och med nu fram till fre. Sen jobbar jag fre, lör och sön 11-19 alla dagar och SEN HAR JAG SEMESTER! :) Kommer verkligen bli jätteskönt. Är ledig hela juli ut (2 veckor och 5 dagar) och sen jobbar jag 2 veckor in i augusti innan utbildningen. De två sista veckorna innan min utbildning börjar ska jag vara helt ledig så jag kan fixa och förbereda allt. Är ju inte bara att flytta 60 mil om jag säger så.

Har så mkt saker att fixa i mitt liv just nu. Först allt det här med Värmlandsflytten. Måste köpa in lite smågrejer och sånt till stugan och fixa Internet. Sedan kolla upp vad det kostar att åka tåg emellan Övik och Sunne (kolla om det finns nå ev. rabattkort och såna grejer). Måste även skriva ihop ett uppsägningsbrev till Max så jag får sluta jobba där då jag tänkt.

Vidare måste jag boka in tåg för Värmlands och Gbg-resan v.30. Måste fixa boende också, lär väl bli vandrarhem skulle jag tro, blir billigast så hehe. Liseberg väntar i Gbg bl a, it will be funny!:D Sen måste jag installera in och fixa med min dator innan jag far till Värmland. Borde fixa nåt virusskydd bl a.

Jaha vad har jag mer att ta itu med då? Måste boka in ett tandläkarbesök snart. Sen måste jag fixa ett nytt kontokort innan jag far till Värmland. Det jag har nu går nämligen ut i oktober och det är lite obra. Borde ansöka om studiemedel också, fan det måste jag kanske göra snart så jag inte blir utan pengar(!):S Det vore ju väldigt tragiskt.

Är säkert mer saker också men det är inget jag kan komma på just nu. Borde göra en lista och skriva ner allt egentligen, punkt för punkt. Ja, det ska jag banne mig göra så jag inte missar nåt. Ska göra en sån och sen sjunga Sing star och käka nåt. Det blir bra det. Tänkte jogga ikväll egentligen men det får nog bli imorrn istället eftersom det är rätt regnigt och blött ute just nu. Imorrn är jag ju ledig så då har jag tid att jogga.

Nej, lista var det ja. Ha en fin kväll! 


Bostadsjakten

Långt tidigare idag, efter att jag fått reda på att jag var ledig från jobbet, så tog jag och ringde runt till en massa okända värmlänningar. Varför gjorde jag då det? Jo, mitt mål var att försöka hitta en lämplig bostad i Sunne.

Det började inte bra då den första jag ringde till, en man som skötte om alla studentrum, sa att det var fullt och att de dessutom hade hyfsade köer till alla studentrum med. Han rådde mig att kolla själv hos privata uthyrare och det gjorde jag också. Hade ju som inte så många andra alternativ heller så det var bara att försöka. Jag ringde runt en del och snacka om dialekt de har där nere alltså. Haha, jag gillar den som tusan såhär långt=D Till slut (efter en hel del telefonsamtal) fick jag iaf tag i den lämpligaste bostaden (känns det som iaf). Så var och hur kommer jag då att bo nu då? Spänningen är olidlig. Hehe, ni är allt lite nyfikna nu va inte sant;P Nej, jag ska sluta fåna mig och klämma fram med det istället.

Jag kommer att bo i en liten stuga:) Kommer att hyra en stuga som är på 30 kvadratmeter (1 stort rum och en toalett) och möblerad, praktiskt! Ville som helst ha nåt möblerat redan då det känns drygt att dra med sig massa möbler och dylikt dit ner då det är så pass långt mellan städerna. Sen att den är 30 på kvadratmeter är ju rätt mkt också har jag insett. Trodde inte det var så värst stort först men när jag mätte upp ytan här hemma så insåg jag att det var rätt stort faktiskt. Visserligen tar väl möblerna en hel del plats men ändå. Tror verkligen intre att jag kommer att behöva nåt större (åtminstone inte om jag bor där sj, vilket det tyvärr ser ut som att jag kommer tvingas göra för tillfället).
 
Sen fanns det en säng i stugan (två sängar som satts ihop så det blir som en dubbelsäng), en tv, ett köksbord med 5 stolar, en bäddsoffa, ett vardagsrums-bord kyl, frys, micro, spis, toa, dusch och t o m en liten tvättmaskin - perfekt!:) Känns jättebra att ha allt sånt som man kan tänkas behöva och att få ha det som "eget" också och sköta om det själv. Städa, tvätta kläder, laga mat, se tv - ja allting kommer jag ju kunna göra precis när jag vill på dygnet utan att jag stör nån lr liknande. Känns helmysigt att få bo i en liten stuga också. Är ju som van vid "Brödstugan" lr "Bröggstugan" som vi brukar säga, som är bredvid min pappas hus och den är verkligen mysig. Har ju sovit där för ett antal år sedan och det var verkligen gemytligt. Har känslan av att stugan jag hyr kan vara nåt liknande, möjligen att den kanske är lite större men annars ungefär samma.

Enda problemet är att jag måste fixa mobilt bredband till min stationära dator plus att jag ev måste försöka fixa/köpa nåt skrivbord till stugan(om det nu får plats d v s?). Är osäker på om det fanns något sådant nämligen eftersom det aldrig nämndes. Har inte heller kunnat se några bilder av stugan än men jag hoppas och tror den är bra nog. Den lät väldigt bra iaf. Stugan ligger 1,7 km från den skola jag ska gå på också vilket är ett väldigt nära avstånd. Lär ju ta med cykeln dit så man kan cykla emellan:)  

Var så tveksam till om jag skulle gå utbildningen för ett tag sedan men nu känner jag att jag måste ta chansen. Känner verkligen att kulan är i rullning nu.  Har postat svarsbrevet ikväll, det om att jag tackar ja till att gå utbildningen. Nu är det allt lr inget som gäller. Vet inte hur det kommer att gå men jag vet att det kommer bli jäkligt spännande iaf. Nu jäklar ska jag testa mina vingar! I värsta fall får man väl fly hem med svansen mellan benen då om det skulle vara så men så illa ska det väl ändå inte behöva bli. Jag tror/hoppas verkligen att det här är det rätta för mig, det känns som det. Nu jäklar ska jag våga vinna. Håll tummarna för mig att jag inte kommer att ångra det här beslutet för nu finns det ingen återvändo längre! Nu går "tåget" och jag har verkligen tagit det!

Sommaren är här

Jag lever fortfarande trots att jag inte varit särskilt aktiv här på bloggen på sistone. Men vädret har varit alldeles för somrigt och underbart den senaste tiden för att man ens ska orka titta mot datorn. Tror de flesta av er förstår vad jag menar. Har iaf hunnit med en hel del trevligheter och nödvändigheter de senaste dagarna. Ska dela med mig lite av dem.

I söndags jobbade jag mitt sista kvällspass för den sammanfattningsvis, minst sagt, väldigt folkrika helgen. Verkligen skönt när man kom hem på söndagsnatten kan jag lova. Carro var snäll och stannade kvar och hjälpte oss att stänga också. Det hade varit så mkt folk under kvällen så vi hade just inte kunnat förstänga ett skit. Det var tydligen Carros första stängning nånsin men jag måste säga att hon var jätteduktig:)

I måndags var jag på nåt möte på Max plus ett hockeymöte och sedan for jag ända bort till Långro och hälsade på min underbara vän Maria. Det var jättehärligt att få komma ut dit. Miljön är verkligen helt suverän därute:) Havet, klipporna, lugnet - ja, allting är så naturligt härligt på nåt vis. Sen när man har väldigt bra umgänge där ute också så kan det inte bli så mkt bättre. Vi badade i havet en hel del, bastade, promenerade och spelade tennis. Dessutom spådde hon mig med sin tarotkortlek, spännande värre (återkommer ang spådomen i ett annat inlägg). Måste absolut försöka hälsa på henne därute fler ggr i sommar. 

På tisdag for jag hem till Västanå igen på kvällen. Härligt att få komma hem igen. Tog det ganska lugnt resten av den kvällen. Käkade lite chokald och lakrits, syndig som man kan vara (detta gjorde jag alltså trots att det var mitt i veckan - fy mig!).

Idag skulle jag egentligen jobba 11.15-19.15 men Linnéa ringde mig i morse och frågade om jag hade lust att vara ledig. När jag då kollade ut genom fönstret och såg vilket toppenväder den här dagen verkade få så kunde jag inte mostå erbjudandet. Jag har alltså inte jobbat ett dugg idag, vilket har varit jäkligt skönt:) Har istället varit hemma och umgåts en hel del med min mor som har semester för tillfället. Vi har tagit en promenad i hettan runt den s k "Skogsrundan", simmat i ån och joggat "Skogsrundan". Badat gjorde vi också nu på kvällskanten efter joggingen. Det var nästan 23 grader i vattnet så det var verkligen jätteskönt:) Helena och Stefan badade också, härligt:)

Så det var lite om vad jag har haft för mig. Känns som att det säkerligen kan hända igen att jag inte kommer blogga så mkt så länge vädret håller i sig. Men det har ni förhoppningsvis förståelse för. Jag menar, ni har väl inte heller hängt sådär överdrivet vid datorn den senaste tiden (jag hoppas inte det iaf). Har ni det så tycker jag banne mig synd om er. Haha, ut och njut av sommaren istället för 17! Sommaren kommer gå så fort ändå, rätt vad det är så är det höst, vinter och kallt igen så man måste passa på att ta för sig. Ut och njut av sommaren!

RSS 2.0