När verkligheten hinner ifatt

Har verkligheten hunnit ifatt nu? Jag tror det. Det verkar i alla fall som så. Själv är jag kanske mer förberedd på det hela ändå, trots allt. Jag trodde inte att jag var det men nu har jag börjat inse det. Det känns i alla fall som så just nu men det kan ju ändras. Man vet aldrig.


Livet är inte alltid enkelt. Man kommer att bli sviken många gånger till likaväl som man säkerligen kommer att göra många människor besvikna. Det är livet vare sig man vill eller inte. Allt man kan göra är att själv försöka se till så att man inte sviker många människor under ens liv.

Allt jag kan göra i nuläget är att hoppas och be. Vad som än händer så kommer nog det hela sluta bra trots allt. Jag vill inte tro något annat. Det är nu eller aldrig.

Säger det än en gång: "Jag hade vågat hoppa bara så du vet..."


Lugn söndag

Har varit en lugn dag idag. Blev sängen rätt länge och sen har jag och Jimmi hälsat på Jimmis föräldrar. Fick lite mat där också, mums. Sen for vi hem till Jimmi och packade ihop en massa saker. Jag har ingenting kvar i hans hus nu vilket är bra i och med att jag flyttar väldigt snart. Sen for vi hem till min mor för att äta tårta. Ola fyllde år igår så därför var det han som bjöd, gott:)

Känns så overkligt att jag flyttar snart alltså. Kommer verkligen ta ett tag innan man verkligen inser vad man gett sig in på. Som det ser ut nu kommer jag dock tyvärr inte kunna flytta in i min stuga föränn måndag. Min hyresvärd ringde mig tidigare ikväll och medelade det. Hade ju som en förhoppning om att jag åtminstone skulle kunna flytta in på lördagkväll lr söndag men tji fick jag. Detta innebär att jag måste sova första natten (dvs söndagnatt) inne i min hyresvärds hus lr liknande. Känns rätt drygt om jag ska vara ärlig men inte mycket att göra åt. Är ju tydligen nån teaterkille som måste bo i stugan fram tills måndag så inte mkt för mig att göra. Får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt. Förmodligen far jag ner till Sunne med alla mina flyttsaker på lördag lr möjligen söndag, beror lite på.

Har provat det mobila bredbandet från Telia lite också. Installerade det och prövade det lite smått igårkväll. Det fungerade men jag prövade det inte så länge, ska pröva det mer imorrn tror jag så jag lär mig mer om hur det funkar, ser hur stabilt det verkar osv. Hoppas det funkar bra, är fan beroende utav internet alltså - haha! Tragiskt men sant likt förbaskat.

Har sett några avsnitt av "sex and the city" med Helena nu nyss. Hehe, riktigt rolig (ful) serie det där alltså måste jag erkänna. Nu måste jag dock försöka ge mig på att sova så man inte sover bort hela dagen i morgon.

God natt på er!

Relationer är så svårt;(

Idag har jag insett att relationer är en av de svåraste (men också mest underbara) saker som finns i vår värld. Punkt slut.

Tur det är en ny dag i morgon. Nu ska jag gräva ner mig i götta och tycka synd om mig själv. Blir Skildis också för hela slanten och ev lite singstar i min ensamhet. Så jäkla bra. Såna här dagar är fan helt kolsvarta nästan.

- Tack för att ni finns Helena och mamma <3 Ni gör mig starkare än ni tror!
Älskar er!


Blev O´learys igår trots allt

Det blev utgång igår trots allt. Jag gick ut på krogen med Sandra:) Men först for jag hem till Sandra och umgicks lite där och sen for vi till Jens (och Ida). Där blev vi nån timma innan vi drog in till O´learys. Var lite väldigt lustigt att Jens hade tre stora sniglar som husdjur, haha! Hur vanligt är det då liksom? Har aldrig sett nån som haft det tidigare. Det var rätt så roligt men jag insåg att man inte ska vara ute för ofta. Är ju inte sådär superkul egentligen men roligt om man far ut nån gång bara och med bra sällskap (såklart!). Har ju vetat det faktumet tidigare med men nu blev jag påmind om det än en gång. Köpte ingenting på Olles heller vilket känns väldigt skönt, helst såhär i efterhand. Jimmi kom och hämtade mig strax efter två och då drog vi en drive-in på Max. Det var gott:)

Idag  vill jag försöka fixa mitt mobila bredband och spela saker. Är sugen på att spela kubb, krocket, sällskapsspel mm. Det skulle vara kul. Hade inte vart fel att bowla heller lr varför inte lazer dome (lr hur fasiken det nu stavas:P). Vill fara hem och göra nåt med min mor och Jimmi. Känns som att jag kommer vara lite sällskapssjuk nu de sista dagarna innan jag far till Sunne. VIll som passa på att umgås och göra grejer som jag inte kommer att kunna göra själv när jag är ensam därnere.

Saknar en viss person lite också men kan inte låta bli att vara besviken/sur på personen i fråga ändå. Tycker denne behandlat mig jävligt dåligt måste jag säga. Därför har jag valt att inte svara nåt på dennes sms. VEt som inte riktigt hur jag ska framföra att jag är besviken än. Tåls att funderas på. Tycker den här personen borde fatta nåt själv också, tänka till hur denne egentligen agerat. Visst, jag är säker på att personen i fråga in gjort det här med flit men det är ju inte första gången heller direkt och nånstans känns det som att man kommer till en punkt då man bara blir ledsen och less. Har ju sagt till om den här saken förut också men det har väl personen glömt lr nåt, suck. Människor är bra svåra att förstå sig på ibland, herregud!

Saknar Emma och Ylva också som flyttat och börjat plugga men jag är samtidigt glad för deras skull. Verkar som att de "rotat" in sig bra i Lule resp Pite. Har bara pratat lite med Emma på msn, det är allt. Men jag förstår att de har fullt upp med nollningen så jag klagar inte direkt. Jag kommer kanske också ha fullt upp de första dagarna på min utbildning, skulle inte förvåna mig iaf. Åååh, inte långt kvar nu tills jag flyttar. Känns konstigt men spännande också. Kommer säkerligen sakna mkt saker och många personer här hemma, den saken är säker. FÖrhoppningsvis får jag det så bra med utbildningen och allting där nere så det kommer vara värt saknaden.

Hoppas ni får en fin dag! 

Kul att glädja andra

Sådär nu har jag varit och hälsat på farmor. Det gick bra. Hon kände till och med igen mig och sa rätt namn på en gång vilket var kul:) Vi tog och fikade lite, kaffe och vetebulle - gott!:) Fast givetvis blev det inget kaffe för mig då jag inte tycker om det. Nej, jag höll mig till vanligt vatten istället. Mycket bättre kan jag lova. Tror aldrig jag kommer bli nån kaffedrickare då jag tycker de smakar som...jaa, usch! Verkligen ingen smak som tilltalar mig. Jag håller mig till mjölk istället lr te, hehe:P Tror iaf verkligen att min farmor uppskattar besök. Man kan ju föreställa sig hur det skulle vara om man själv hamnar i hennes situation nån gång i framtiden. Visst skulle man tycka det vore jätteroligt med besök då. Hur kul är det att bara sitta ensam då? Visst har hon väl personalen som jobbar där men ändå. Kul att kunna glädja andra:)

Nu ska jag snart gå upp till pappa och Marianne och äta middag:) Det talades om nån tacopaj av nåt slag, mums! Sen ska vi förmodligen försöka installera in deras trådlösa Internet. Lär säkert ta ett tag. Man tror att såna saker ska vara lätt och gå rätt fort att göra men det har alltid en förmåga att krångla en massa:( Jag hoppas jag har fel men det är väl lika bra att förbereda sig på det värsta.

Vet inte om jag ids gå ut på krogen ikväll heller. Är ju roligt på ett vis men ändå inte. Hmm, jag vet inte. Samtidigt kanske det å andra sidan är sista gången jag kan gå ut här i Övik på mycket, mycket länge. Detta eftersom jag ju flyttar till Sunne nästa vecka. Krångligt är det. Vill ju som vara med Jimmi ikväll också men han gillar inte att gå ut på krogen typiskt nog. Jag är väl å andra sidan inte nån som älskar kroglivet heller direkt men det kan ju vara kul nån gång ibland iaf. Roligt att träffa folk ju:) Iaf trevligt folk. Jaja, vi får se hur det blir med den saken.

Nu är jag hungrig, tur det är mat snart. Måste försöka stå emot frestelsen att ta en chokladboll lr blåbärsmuffins som finns nere i köket. Fick föresten brev från min utbildning idag, äntligen! Fick inte reda på supermkt men blev iaf informerad om att vi den första dagen skulle fotograferas och få information om utbildningen med mera. Dessutom skulle man bli bjuden på lunch, skönt. Hoppas verkligen att det är en bra utbildning och inte bara nåt flumm.
Har dock inte hört nåt från min hyresvärd än angående om när jag kan få flytta in. Hoppas han hör av sig snart. Jag vill veta så man kan planera.

Ska slita mig härifrån nu. På återseende!

Ditt beteende är inte ok

Längesen sist, jag vet. Men sommar är ju ändå sommar trots allt och då hänger man inte så mkt vid datorn. Ja, så har det väl iaf blivit för mig som ni nog märkt.

Har vart ledig ett par dagar nu, rätt skönt. Svårt att vara ensam hemma ibland bara, så mkt roligare/enklare när man har någon att umgås med. Vad har jag då gjort den senaste tiden?

- Hälsat på pappa och Marianne
- Promenerat ensam och med Helena
- Joggat med min mor och badat i iskallt vatten (15 grader) men trots det så simmade vi en bit ändå.
- Ringt och bokat en tandläkartid
- Bakat blåbärsmuffins
- Ringt min utbildning och frågat hur det är med studielitteratur och fick svaret att man fick veta det när utbildningen börjar.
- Städat rummet
- Fått åt mig lite nya kläder:)
- Gjort en kycklingsallad
- Festat med Sean (engelsmannen som vi hade på besök)
- spelat tennis med Stefan och Helena, vilket var svinkul! Måste göras om!
- Grubblat över två speciella personer
- Funderat på hur det ska bli med min flytt nästa vecka.
- Sett litegrann på friidrotts-VM (synd bara vi inte har nån svensk att "räkna" med just)
- Letat hallon men har inte hittat just nånting alls, var tusan är alla bra hallonställen?

Angående min flytt ner till Sunne är jag lite konfunderad. Pratade med min hyresvärd i förrgår och fick reda på att det tydligen ska flytta in nån ny kille nu imorgon lördag efter att den som hyr där nu farit idag (fredag). Min hyresvärd visste inte hur länge den här killen skulle vara där men min förhoppning är att han flyttar ut på lördag iaf. Jag vill ju hinna få in alla mina grejer och ev. åka till Ikea och köpa in lite ytterliggare innan min skola börjar på måndag. Kul att få flytta in där sent på söndagkväll liksom och bara "vräka" in alla kartonger och väskor med prylar...lr inte! Min hyresvärd sa att jag i värsta fall skulle kunna få sova i deras stora hus men hur bra blir det då? Nej, jag hoppas verkligen att jag iaf får chans att flytta in i stugan på lördag. Ska ju trots allt bo där ett halvår framåt. Jag får besked om hur länge killen ska vara där från min hyresvärd nu inom de närmsta dagarna. Jag håller tummarna.

Skitväder är det ute också. Är väl inte direkt jättekallt men det är halvmulet och småblåsigt ute. Inge roligt alls. Jag som hade tänkt cykla runt Kornsjö med Marianne och pappa idag men nu blir det ingenting bara för det. Funderar på att följa med de och hälsa på farmor nu kl 1 i stället. Är ju en bra grej men känns lite drygt med. Är lite hemskt/läskigt med människor som är dåliga/sjuka, helst nära personer. Men jag ska nog följa med ändå, vad har jag annars att göra liksom? Är ändå ensam hemma nu eftersom mamma och Micke jobbar och Helena har farit med Stefan ner till Sthlm. De är där på semester och kommer hem först på söndag, kul för dem:)

Ikväll vet jag inte vad det blir riktigt. Hade varit kul att gå ut på krogen på ett sätt men  vet inte om jag ids egentligen, hur kul är det då egentligen? Bara hög musik så man inte kan prata o s v. Njaa, får se....isf kanske jag går ut nykter men ja, det är ju som det är med. Då lär man lessna jäkligt fort skulle jag tro. I annat fall kanske jag och Jimmi (som kommer hem från Ume ikväll) äter middag hos pappa och Marianne och sedan hjälper de med att fixa det trådlösa internetet. Måste fixa det på min dator med ju föresten. Vill ju att det ska fungera innan jag flyttar så det inte blir nå strul sen och man måste vara utan internet hur länge som helst:S
Fast jag kom just på att Jimmi sa igår på mobilen att han kanske skulle träffa Kerstin (en gammal kompis/bekant typ) och ta nån glass lr nåt. Tydligen hade han inte träffat henne sen gymnasiet. Så då kanske det blir svårt att hinna med att hälsa på pappa och Marianne.
En annan grej jag skulle kunna tänka mig är att spela nåt med min mor. Det är roligt med sällskapsspel:) Skulle vilja spela Bondespelet, Monopol lr nåt liknande. Gangster kanske(?) det är roligt:) Fast då gäller det att man är några st som spelar förstås.

Nåväl, jag får se vad det blir ikväll. Nu ska jag käka frukost och sen göra mig i ordning för att hälsa på farmor. Hoppas det kommer att gå bra:)

Ha en trevlig (ja, vad fasen är det för dag nu igen då?...Jo just ja...) Fredag!

Jag är kass

Tänkte bara skriva att jag nu verkligen har insett en sak och det är att jag är JÄVLIGT dålig på att förstå brittisk engelska. Haha, pinsamt är vad det är. Det är så mycket dialekt (mummel) på nåt vis. Lr ja, kanske det bara är jag som är kass helt enkelt. Fy tusan:S Pinsamt när man sagt "va" en gång redan och sedan inte heller förstår andra gången Sean säger. Nej, tacka vet jag svenska alltså, det kan man förstå utan några som helst problem. Frågan är hur fan jag ska kunna klara av att åka till Kanada i framtiden om jag är så dålig på att förstå:S. Well, man får väl köra teckenspråk lr nåt vad vet jag haha:P Lr också kanske jag måste börja se engelska filmer otextade men det är ju bara SÅ jobbigt:P

Nej, om man kanske skulle ta sig ut nu lr nåt. Ser ju ut att vara ett jävligt bra väder - soligt och varmt.

Hoppas ni får en trevlig dag!

Sommaruppdatering

På Ylvas begäran kommer här en liten uppdatering. Idag har jag varit och hälsat på Ylva och det var riktigt trevligt. Har verkligen saknat den tjejen. Tragiskt att man inte varit bättre på att hålla kontakten men, men det ska det förhoppnings (läs: måste) det bli ändring på framöver. På tisdag sticker hon till Pite och jag måste träffa hon å¨tminstone en gång till innan dess. Vad vi gjorde när vi träffades idag? Pratade såklart. Vi åt och gick på promenad också, helt underbart. Vänner är verkligen viktiga för mig!

Vad har jag annars gjort nu på slutet då? Jag har jobbat klart iaf, skönt som tusan. Hade semester i ca 2 och en halv vecka och sen jobbade jag i en vecka. Inte 7 dagar på raken såklart, utan typ 4 dagar, TIllräckligt. Skulle egentligen ha jobbat ett 5:e pass också men eftersom det var Tomas Ledin-konsert just då jag skulle jobba (dvs på lördagskväll) så bytte jag bort passet till en annan tjej:) Lätt värt det! Är roligt att gå och se konserter faktiskt.

Skulle så gärna vilja se Lars Winnerbäck live också men vet inte riktigt hur.
Konserten med han här i Övik går av stapeln en fredagkväll kl 19 i september (om jag inte minns fel på månad) och då lär jag vara nere i Sunne. Kommer troligen inte hinna upp hit till Övik då omn jag går i skolan till 15.30 den fredagen. Isåfall ska man ta ledigt fredagen och åka torsdagkväll men jag vet inte om det är så "bara" att ta ledigt på den där KY-utbildningen. Har inte en aning om hur det är faktiskt men det får man väl kolla upp eftersom. Om inte annat så får jag väl gå på konserten som är i Karlstad med Winnerbäck. Den ska tydligen vara på nån onsdagkväll. Jaja, vi ser väl hur det blir men helt klart vore det en verklig upplevelse att gå och se honom och lyssna när han spelar live.

Annars går jag mest och funderar på Sunne och hur allt kommer att bli.
Både positiva och negativa saker men jag försöker mest tänka positivt. Kommer verkligen bli en stor omställning att flytta och bo själv där nere. Är ju en bra bit hemifrån också men det kommer förhoppningsvis gå finfint. Har börjat skriva en lista på saker jag måste packa och ha med mig. Lär nog bli att jag far till Ikea i Karlstad en sväng med och köper in nå småprylar. Jag åker nog ner (flyttar) till Sunne om drygt två veckor. Känns både roligt och nervöst på samma gång.

Ikväll kom föresten Jimmis kompis Sean hit till Sverige för första gången. Han är trevlig synd man är lite kass på engelska bara, hahaxP Jaja, man vänjer sig väl mer och mer förhoppningsvis. Han kommer vara här och bo hos oss här i Jimmis hus ända tills tisdag nästa vecka. Kommer bli spännande.

Nej, nu ska jag fortsätta här men nu har ni fått ett en liten update iaf. Får väl se när jag orkar blogga nästa gång. Kommer säkerligen blogga mkt mera sen när jag väl är på plats i Sunne. Min hälsoterapeututbildning börjar den 31 augusti för er som undrar.

Ni får ha en fortsatt bra kväll så hörs vi snart igen!

Svårt att sätta ord på mina känslor

Längesen jag skrev här nu. Har som inte haft nå riktigt sug för att skriva här, vet inte vad det är. Har som gjort massa andra trevliga saker ist.

Gbg-vistelsen var mkt trevlig. Synd bara att det var så fruktansvärt mkt folk på Liseberg. Man fick som stå i kö i typ 50 minuter till alla saker och då hinner man inte åka direkt mkt karusell, verkligen inte. Tråkigt men det var kul att åka det lilla man hann ändå. Nästa gång åker jag dock dit då det är lågsäsong, antingen tidigt på våren lr sent på hösten. Lätt mer värt det då när man hinner åka så mkt mer och slippa stå och köa hur mkt som helst.

Den senaste tiden har jag verkligen gjort saker som har fått mig att må bra. Att jag sedan gjort sakerna med människor som jag värderar mest i hela världen har gjort det ännu mera meningsfullt. Vad har jag då sysslat med, jo detta:
- badat (simmat)
- plockat blåbär
- rensat lite blåbär
- städat rummet rätt mkt
- rensat ur garderoben
- joggat
- fikat
- hjälpt till en hel del hemma hos mor med diverse vardagssysslor

Har verkligen mått bra och känt mig som fisken i vattnet den senaste tiden.
Hade egentligen tänkt att jag skulle åka till Långro den här veckan och umgås med mina kära vänner Emma och Maria men det blev inte så. Var som inte så supersugen på det då jag visste att jag hade en hel del saker hemma att ta itu med plus att jag ville umgås med min kära familj. Lite tråkigt att inte träffa sina vänner men det känns ändå som att det var ett klokt beslut att stanna hemma trots allt. Hoppas det kommer fler chanser att få umgås med mina vänner bara.

Känner mig så poetisk för tillfället men ändå inte. Har som så mkt känslor inom mig som jag inte kan få ut. Att jag alltid ska gå in med huvudet i väggen trots att jag borde veta vid det här laget hur det slutar. Fan också, jag är som en riktig klumpeduns. Att jag aldrig lär mig.

En sak vet jag och det är att jag verkligen älskar min familj<3 Vet inte vad jag skulle göra utan den. Skulle inte ha kunnat klara mig alltså. Saknar mina vänner också just nu, allihopa på nåt vis. Love u<3 Saknar både mina vänner och min familj. Vet inte riktigt varför men så är det. Kanske måste hitta på nåt riktigt kul ikväll. Måste ta mig ut snart iaf känner jag. Mår som bara dåligt av att sitta härinne just nu.

Vet varken ut lr in just nu. Är som i ett litet konstigt tillstånd och det kanske ni märker med tanke på hur jag skriver. Vet inte hur jag någonsin ska kunna förstå. Jag förstår inte hur man bara kan chansa sådär. Förlåt, men jag fattar inte det. Men så är jag ju unik också. Jag vill tro att man kan leva som i en saga. Jag har en förhoppning och en tro på att kunna bli riktigt lycklig. Lycklig på riktigt alltså.  Att kunna få ta tillvara på varje sekund av mitt liv och kunna njuta av det. Det skulle jag verkligen vilja kunna och det vill jag också tro ska kunna ske. Kalla mig blåögd lr vad ni vill men det är sån jag är. Jag är och kommer nog alltid vara en väldigt passionerad och optimistisk tjej. Ingen ska nånsin få förstöra det "dröm-sagoslott" som jag byggt upp, aldrig nånsin!


Har mer och mer börjat tro på ödet. Och det sätter sina spår faktiskt. Jag tror inte man ska fundera så mkt på framtiden egentligen. Jag tror det är det man gör fel. Man lever inte här och nu utan man bara funderar på hur det kommer att bli och så vidare. Framtiden blir ju som den blir. Varför fundera så mycket? Det blir ju varken bättre lr sämre av att man funderar en himla massa.

Gud vad jag flummar på nu alltså. Hoppar mellan en massa olika saker. Ni lär ju inte förstå så mkt av det jag skrivit antar jag. Har jag ens skrivit ett såhär flummigt och osammanhängande inlägg nånsin förut? Skulle inte tro det.

Måste ta mig för nånting att göra nu känner jag. Återkommer väl snart igen. Förhoppningsvis med ett mer lättläst inlägg en detta. Hoppas ni får en väldigt mysig lördagkväll!

RSS 2.0