Frihetskänsla

Har vart duktig och städat upp en hel del på mitt rum. Är inte färdig än men det ser mkt bättre ut än vad det gjorde för bara några timmar sen. Skönt att få lite ordning och reda. Säga vad man vill men nog tusan trivs jag bäst då det är ordning och städat. Så mkt lättare att känna trivsel och hitta saker då:)

Imorrn ska jag in till stan för ett tandläkarbesök kl 11. Känner mig lite halvnervös då jag ätit en del godis den senaste tiden men jag hoppas på det bästa. Har iaf vart duktig på att borsta tänderna så man får hoppas det gett resultat. Sen ska jag in till telia-butiken och höra om de kan göra nåt åt min gamla sony-ericsson-mobil som ju högtalaren är sönder på. Blir det alltför dyrt att laga den lr att den inte går att laga alls så behöver jag köpa en ny mobil. Den gamla Motorola-mobilen som jag anävnder för tillfället är verkligen inge vidare. Tar ungefär tio minuter att skriva bara ett sms, värdelöst. Jaja, bättre att ha den än ingen alls men ändå. Behöver fixa nåt annat. Efter det ska jag umgås med Sandra, kanske blir en tur till stranden lr en promenad. Vill inte shoppa iaf. Behöver hålla i de pengar jag har nu då en hel del pengar kommer att gå till mobil och de två festivalerna.

Blir nog en joggingtur lite senare ikväll. Måste komma igång med träningen igen. Mår så mkt bättre då. Ska höra om mamma har lust att göra mig sällskap, känns inte som nån omöjlighet. Ska nog ta och jogga skogsrundan för första gången i år. Det kommer kännas bra:) Är så härligt att jogga i skogen och lugnet, det är frihet det!

Ibland har jag så svårt att förstå mig själv. Jag vet inte vad som faller mig in ibland men vissa saker kan jag bara inte motstå. Känns som synd att gå miste om saker då man förmodligen bara lever en gång. Sen kan man diskutera mitt sätt att agera ibland men jag känner bara att jag vill ha lite frihet just nu och unna mig att följa min instinkt. Tycker jag förtjänat det efter ett helt år av pluggande. Sommar = Frihet!


Ska slå en pling till min mamma nu och sen hälsa på min far tror jag. Hoppas ni får en fortsatt härlig tisdag!

Norrlandskärlek

Igår slog det mig hur mycket jag faktiskt älskar Norrland och norrländska. Landet är faktiskt oslagbart. Lugn, natur, harmoni, kärlek och trovärdighet - Det är livet det. Nej, någon riktig storstadsmänniska kommer jag nog aldrig att bli. Länge leve Norrland och landet!


Denna sommar ska bli den bästa!

Vistelsen i Göteborg var helt fantastisk! Var i Gbg torsdag och kom hem till Norrland igen på söndagmorgon. Det blev två dagar på Liseberg och det var verkligen superroligt. Lite folk var det också vilket gjorde att man hann åka väldigt mkt. Jag ska lätt satsa på att fara till Liseberg när det är lågsäsong framöver, aldrig mer högsäsong alltså - usch! På lördagen så gick jag och Helena och kollade i ett konstmuseum och sen åkte vi med en sightseeing-båt och fick en liten guidning om Gbg. Intressant. Sen på lördagkväll väntade en bussresa hem till Karlstad och sen bilade vi hem hela vägen till Övik. Vi stannade dock till och sov två timmar i bilen också. Upptäckte att Mora måste vara en riktig raggarstad, shit alltså. - Tack Helena för en rolig resa!

Nu är jag hemma hos min mamma, i den lilla välbekanta Norrlandsbyn (åtminstone för mig).
Känns skönt att vara här. Har inte hört om nåt sommarjobb än men det gör inte mig så mkt ifall jag inte skulle få något. Jag fördriver tiden bra ändå, hitills iaf:) Idag var jag i Bredbyn och spelade tennis med Helena. Jag lyckades vinna efter många om och men. Blir självklart fler matcher framöver. Sen blev jag bjuden på middag och sen blev det en kvällspromenad med Steve och Helena, härligt.

Om drygt två veckor drar jag ner till Hultsfredfestivalen.
Det kommer bli jäkligt intressant. Blir rätt primitivt boende om man säger som så med tanke på att vi ska sova på festivalcampingen men det gör inget för mig direkt. Kommer bli en jäkla rolig upplevelse. Ska se Kent och Melissa Horn bland annat, kanon! Kommer bli ett himla drag.

I slutet av juli drar jag iväg på Storsjöyran med riktigt bra sällskap vilket även det säkerligen kommer bli en häftig upplevelse.
Då får jag, förutom de två som jag får se på hultan, även en chans att se Lars Winnerbäck igen:)

Igår fick jag reda på resultatet från det stora teoriprovet i klassiska massagen/anatomin. Och hur gick det då? Jo, jag lyckades få VG som jag siktat på:D
Känns så jäkla underbart! Allra helst med tanke på hur många j*kla timmar jag lagt ner på att plugga inför det där slutprovet. Ibland är man bra alltså:D Nu är det bara att hålla fanan högt och fortsätta försöka hålla sig uppdaterad med anatomin fram till december då jag ska få göra certifieringsprovet. Då är det dock bara ett prov på teorin eftersom jag redan klarat det praktiska provet på massage, stretch och palpation.

Jag ska passa på att unna mig saker denna sommar eftersom jag ändå inte har nåt jobb.
Jag ska uppleva saker och njuta av livet:) Spontan vill jag vara också, det behöver jag. Jag vill göra saker som jag får lite kickar av, lite spänning förgyller alltid tillvaron. Den här sommaren ska bli den bästa på länge!

Nu ska jag nog kura ner mig i sängen. Ska satsa på att ta mig upp i vettig tid imorrn. Mår banne mig dåligt av att sova för länge, dåligt såväl psykiskt som fysiskt. Så det ska jag verkligen försöka styra upp. Sov gott alla ni människor!

Yoga och packnings-dag

Är i Sunne för tillfället med min syster Helena. Mkt trevligt måste jag säga. Idag var jag på skolan och hade yoga, gick bra men det var lite svårt med andningen. Efter skolan har jag och Helena packat och donat på här i min stuga. Nu är alla saker som jag ska lämna kvar här nere i Sunne bortpackade, vilket är de flesta av mina saker. Ska ta upp väldigt lite saker till Övik i sommar, mest datorn och kläder bara.

Vi har varit duktiga och lagt alla mina anatomipapper också i plastfickor och satt in de i små pärmar, perfekt. Borde ha gjort det för längesen men bättre sent än aldrig. Skönt att det är gjort nu iaf:) "Ordning och reda, löning på fredag" (...men inte för mig;P). Vi tog en promenad ute i solskenet lite tidigare ikväll. En riktig kanonkväll måste jag säga. Vindstilla, soligt och lagom varmt - underbart! Hoppas sommaren bjuder på många såna här kvällar. Vi promenerade ända bort till min skola där vi kollade runt lite. Helena fick lite taktilmassage av mig också. Kändes verkligen att man inte gjort det på ett tag.

Nu ska vi äta lite blåbär och glass och sen blire nog sova.
Jag behöver iaf inte vara på skolan föränn halv 10 imorrn så en liten men ack så välbehövlig sovmorgon blir det:) Imorrn ska jag tillsammans med några andra i min klass ta hand om de personer som sökt in till utbildningen till hösten. Vi ska finnas i klassrummet så de har en chans att träffa oss och ställa ev frågor. Ska bli spännande att se vilka de är. Tänk, för bara ett år sen skulle jag ner hit till Sunne på intervju. Gud så nervös jag var men spännande var det. Minns det nästan som igår och nu har ett helt år gått sen dess, sjukt. Det är verkligen mkt som har hänt sen dess trots allt så på vissa sätt är det inte så konstigt att ett helt år har passerat.

Nu ska jag vara social med Helena. Ha det superbra!

Resande upp & ner

Mkt har hänt de senaste dagarna sen jag bloggade här sist.

- Jag klarade det praktiska provet i stretch, palpation och massage:D Men oj så nervös jag var, usch! Skönt att ha gjort bort det!

- Har bilats och bussats hela den långa vägen hem till mina hemtrakter Övik. På bussen snackade jag en massa med en trevlig tjej från Sthlm. Det var intressant och tiden gick mkt fortare:)

- Har shoppat en jäkla massa kläder plus skor. Det blev inte billigt men jag fick å andra sidan åt mig väldigt många grejer som jag verkligen kommer ha användning av. Dessutom har jag knappt shoppat ett dugg under hela detta halvår så lite måste man få unna sig:)

- Har firat min lillasysters student. Har blivit en hel del stress, skratt, kortknäppande, goda tårtor, prat, tittande efter balklänningar+flak samt sol.

- Igårkväll var jag ute på krogen med mina goa vänner Sandra och Emma. Har saknat de! Jag körde och gick ut nykter och det gick jättebra:) Träffade trevligt folk på krogen, nice:) Synd bara att slutet av kvällen skulle bli så knepig men det kan man tacka B för. Var ju ganska väntat iofs men ändå tråkigt att det skulle hända.



Nu har jag precis packat upp och städat undan lite smått på rummet.
Har även gjort i ordning en liten packning jag ska ha med mig ner till Sunne imorrn. Imorrnbitti bilar nämligen jag och Helena ner dit med min fars bil. Hoppas det kommer gå bra. Vi har ingen Gps utan får köra efter kartbok och skyltar men jag är rätt säker på att vi kommer greja det galant.

I Sunne väntar sedan tre skoldagar mån, tis, ons (slappdagar om ni frågar mig) innan det på torsdag äntligen blir sommarlov på riktigt! Fast i mina ögon började sommarlovet redan i onsdagskväll då alla prov var avklarade. På torsdag drar iaf jag och Helena vidare ner till Gbg för att latza runt på Liseberg och ha det allmänt trevligt:) Blir boende på hotell t o m, lyxigt värre:) på lördagkväll kommer vi fara hemåt igen. Resan kommer bli kanon!

Nej, ska kila upp till far nu, sen äta lite popcorn och slappa:) Kanske dröjer innan jag bloggar igen men det är smällar ni får ta såhär i sommartider. Har en hel del saker som går före bloggen just nu, t ex att umgås med massa go'a människor i verkligheten! Ha det så fantastiskt som möjligt och njut av livet!

Anatomiprov avklarat!

Tidigare idag har jag suttit och gjort det slutgiltiga provet i anatomi. Provet bestod av tre delar; övre extremitet, nedre extremitet och bålen. Det kändes helt okej men nervöst såklart. Det var mestadels alternativfrågor vilket var bra men ibland blev det bara krångligt iaf då två av de tre svarsalternativen var så lika varandra. Hatar när man måste välja mellan två alternativ som man tycker är lika rätt båda två:S Totalt satt jag och skrev prov i ca 4 timmar idag. Galet, men så tog jag och kollade igenom proven ett x antal ggr också.

Nu i efterhand har jag kommit underfund med att jag gjort en hel del fel:(
Med tanke på att det dock var ca 100 frågor totalt och man minst måste ligga på 80% rätt för att få vg så hoppas jag ändå att jag har en viss chans. Känns ju som att man har "råd" att ha en hel del fel och ändå kunna klara vg. Skulle jag ha lyckats fått vg så skulle jag bli superglad för det skulle innebära att jag får göra certifieringsprovet i december. Men, men nu är det gjort iaf så det är ingen idé att tänka på de nå mer. Besked ska komma innan midsommar så det blir iaf spännande om inte annat. Oavsett hur det har gått så är jag stolt över mig själv och min insats. Jag har verkligen pluggat och lagt ner min själ i allt detta - Och...Ja, jag känner mig faktiskt jäkligt bra på anatomi i nuläget oavsett vilket resultat jag får på provet;)

Nu är det bara det praktiska provet kvar och det har jag på onsdag kl 11.30-12.30
, det kommer även det bli en utmaning med tanke på hur lite jag pluggat. Det är visserligen inte alls lika mkt att kunna jämfört med hur mkt det var till det teoretiska provet men eftersom jag inte pluggat nåt alls typ så känns det tufft. Jag ska dock plugga som tusan imorrn inför det och sen är det bara att hålla tummarna för att jag ska lyckas få ett g på det iaf. Det räcker för min del.

Var och körde stepmix tidigare ikväll och innan dess var jag på ett möte om LIA utomlands så nu är man sådär lagomt seg. Behöver skriva ett personligt brev om varför jag vill åka utomlands och göra LIA senast fredag men det ska nog inte vara några problem. Ska nog ta och skriva ner lite när jag åker hem på onsdagkväll. Innan dess måste min energi gå till att plugga inför det praktiska provet.

Har alltså äntligen bokat min hemresa till Övik! Inte en sekund för tidigt, hehe:P Men bättre sent än aldrig. Jag kommer att åka från Sunne på onsdageftermiddag och sen kommer jag att komma hem till övik 4.20 på torsdagmorgon, härligt värre:) Närå, men det blir super faktiskt...jag gillar att åka buss på natten:) Så mysigt att åka när det är mörkt ute. Tycker faktiskt överhuvudtaget att det är avkopplande att resa. Jag har absolut inga problem med det. Ska blir särskilt skönt att åka hem på onsdag då jag vet att alla terminens prov är avklarade:D Emma och Sandra vill att jag ska hänga me de ut och festa på fredag men vi får se hur jag känner mig. Just nu är jag bara trött och fortfarande lite inne i min "pluggbubbla". Ska främst hem för att fira Betty (lillsyrran) som ju tar studenten på fredag. Grattis till henne i förskott!

Måste åka tillbaka hit till Sunne på söndagmorgon (vi ska bila ner med min fars bil) med Helena för att hinna tillbaka innan måndagens lektioner drar igång. Lr ja, lektioner och lektioner vi ska tydligen ha nån yoga-dag men det kan säkert vara givande efter allt plugg den senaste tiden.

Måste ta och frysa mitt träningskort också kom jag på eftersom jag inte kommer att kunna träna här nere över sommaren. Behöver kolla upp nå CSN-papper som ska lämnas in och skrivas på också. Alltid lika spännande lr inte;P

Oj, vad långt inlägg det blev. Jaja, det får jag bjuda på. Ha en fortsatt bra kväll!

Provtankar & en ankfamilj

Vaknade kl 7 för ovanlighetens skull och var faktiskt pigg, tro det lr ej men så var det. Klev upp då och började genast läsa på anatomin medan ja åt frukost. Sen vid 9 befann jag mig på skolan för då skulle jag massera, palpera och öva stretch med Sandra O. Det gick helt okej. Palpationen känns faktiskt rätt bra nu. Har gått igenom listan några ggr nu så den borde inte vara så svår att klara av. Är väl vissa saker jag inte vet exakt på pricken var de sitter (allas kroppar ser ju så olika ut också) men jag vet iaf på ett ungefär så jag får hoppas att det räcker.

Stretchen känns inge vidare. Den känns klurig. Har inte alls läst på stretcharna nå mkt och det känns. Tycker de terapeutiska stretcharna är svårast. Hur man ska stå rätt och hålla osv, usch! Nej, det där får jag läsa på mer på måndagkväll och ägna hela tisdagen åt att plugga det där. Nu måste jag fokusera på teorion som vi ju har prov i på måndag. Lär gissa lite hejvilt på stretchen känns det som just nu iaf.

Teorin känns verkligen upp och ner.
Vissa gånger känns det som att jag kan det hyfsat medans det som idag känns som att jag kan alldeles för lite. Jag glömmer bort en massa saker som jag egentligen kan och så vidare. Sen känns det som att jag glömmer bort bålens muskler alldeles för snabbt bara för att jag läser på om benens muskler exempelvis. Nej, jag oroar mig mest för att jag ska glömma massa saker bara för att det är så jäkla många sidor man ska kunna. Jag brukar alltid kunna nöta in saker till prov men det här känns som nästan lite övermäktigt. Fan, hälften av sidorna hade räckt.

Nu har jag iaf ätit mig mätt på korv och makaroner, gott. Snart blir det en lång och skön skogspromenad med Sandra O. Finväder ute också, perfekt. Sen blir det nog att man unnar sig lite glass och godis efter allt pluggande. Ska nog kika på Sex-and-the-city-filmen ikväll också. Känner bara för att slappa och gå och lägga mig i någorlunda vettig tid.

Måste berätta att när jag, Josefine och Sandra satt pch pluggade vid vattnet tidigare idag så kom det värsta ankfamiljen bara ca 2 meter framför oss. De var jättesöta! Det var en mamma och en massa ungar. Ungarna såg ut att ha så mjuka pälsar, hade inte vart fel och klappat nån av dem men då lär inte mamman ha blivit så glad. Det var synd att jag inte hade kameran med mig för annars hade det kunnat bli ett superfint kort.

Nu ska ja pyssla me nåt annat. Ha en fin fredag!

Bodystep

Idag har vår klass haft en hälsodag för en klass från Torsby. Det blev efter många om och men rätt bra tillslut trots en del brist i planeringen. Är iaf väldigt stolt över mig själv och min klass för att helheten ändå blev så bra tillslut. Jäkligt skönt också med tanke på att vi hade tre av fyra aktiviteter utomhus i det varma och underbara solskenet. Har nästan varit lite väl varmt idag (får man säga så?), verkligen på gränsen om inte annat. 26 grader har det varit som mest, fast då i solen.

Tidigare ikväll var jag och provade "bodystep" på Hälsokällan. De har en gratisvecka för tillfället så därför kostar det inget alls att vara med. Det var en intressant och rolig upplevelse. Varmt som bara den blev det där inne. Herregud och jag som kan tycka att det är varmt på spa numera, det är ju verkligen ingenting i jämförelse med Hälsokällan. Mkt beror säkerligen på att de har ett mindre gruppträningsrum på H-källan. Stepen var iaf kul trots att jag hade lite svårt att hänga med ibland

Imorrn ska jag ta mig upp tidigt för att plugga massage, stretch, palpation och såklart teori med Sandra O och ev några till. Har iaf pluggat på ganska bra ikväll med teorin. Jag är bra grym ibland! Ska ta en dusch nu och sen plugga lite till innan jag ska ägna resten åt kvällen åt att bara slappa.

Det doftar så himla gott om sommaren.
Nyklippt gräs och blommor...det är sommar det! När man sedan också hör fåglar kvittra och känner hur solen värmer ens kropp så är det verkligen perfekt. Om bara jag får göra bort de där proven nästa vecka (och att de åtminstone går hyfsat bra) så kommer livet kännas helt perfekt. Just nu tar det tyvärr upp väldigt mkt energi oavsett om jag pluggar lr inte. Drömde föresten inatt att jag blev underkänd på det praktiska uppmasseringsprovet, det kändes inte alls nå vidare. Man får verkligen hoppas att det bara var en dröm och ingenting annat.

Hoppas föresten på en härlig (rensa-huvudet-) skogspromenad imorrn också med Sandra O efter en massa plugg. Det kommer bli perfekt. Naturen är en fantastisk gåva!

Nej, nu ska jag ta en dusch och sen plugga lite till som sagt. Ha en fortsatt skön kväll!

In a moment like this - Chanée & N'evergreen

Jag gillade många låtar i årets Eurovision Song Contest. Den som vann var rätt bra men inte nån av mina favoriter. Nu ska jag visa är en av mina absoluta favoriter. Ingen överaskning förmodligen för er som känner mig, jag är en riktigt schlagertjej. Men ååh, jag kan inte hjälpa det...det är ju så himla skönt drag i den här låten. Tack gode gud, för människor som kan hitta på och göra sån här underbar musik:)


4 dagar kvar

Vill bara få det där j*kla provet avklarat nu! Men ändå inte eftersom det känns som att jag inte kan så mkt som jag borde kunna för att lyckas med det. Är bara så jobbigt att ha det i bakhuvudet hela tiden att det snart är dags. Vill som bara kunna lägga allt det där åt sidan nu. Jag vill verkligen kunna njuta av sommaren fullt ut.

Fick iaf mejl om vilken tid som gäller vid det praktiska provet och jag fick en tid på onsdag halv 12 med M. Det känns bra. Då har jag iaf måndagkväll och hela tisdagen på mig att öva palpation, stretch och massage. Just nu hinner jag bara med teorin känns det som. Det är mer än tillräckligt.

Har fått låna Sex and the city film nr 1 av Sandra K iaf så den ska jag unna mig att se nån kväll.
Sen ska jag förhoppningsvis gå och se tvåan också framöver. - Tack så mkt Sandra!

Skulle steka strömming förut men jag var nog lite ofokuserad eftersom jag lyckades bränna de rätt mkt. Klantigt men sant. Nej, ska nog fara till Coop nu och köpa mjölk och nåt annat gott. Blev så djävulskt sötsugen nu. Jobbigt!

25 grader är det i min stuga just nu och så varmt har det även varit de senaste dagarna. Sjukt hur mkt värme ute kan påverka värmen inne egentligen. Okej, rätt logiskt på sätt och vis men ändå. Elementen har jag ju haft avstängda sen länge så de bidrar iaf inte nåt. Datorn ger dock säkerligen ifrån sig en hel del värme. Får nog försöka stänga av den lite oftare.

Nu ska jag cykla till affären. Gonatt!

RSS 2.0