Skidhelg

Har haft en lugn och skön helg häruppe i norr:)

Har åkt skidor på fjället både igår och idag. Drygt två mil igår och två mil idag, inte dåligt det. Åkte med mamma så det var dessutom trevligt sällskap, härligt:) Så skönt att få vara ute i den friska naturluften igen utan störande ljud från trafik etc. Ska definitvit försöka åka där fler ggr under min vistelse här hemma i norr:)

Igårkväll for jag ut med Stefan och Helena och åt mat på "Safari". Det var riktigt gott och trevligt. Jag åt nå kycklingfilé med potatisklyftor och mangosås. Fick lite exotiska frukter (ananas bl a) och blåbär till också. Kan lätt äta där flera ggr. Efter middagen for vi in till torget i stan och kollade/lyssnade på Tomas Di Leva. Vi stod och lyssnade på två låtar sedan gav vi oss iväg. När vi kommit hem såg jag och mamma andra delen av "Män som hatar kvinnor", riktigt bra men läskig! En härlig kväll:)

Idag har jag som sagt var åkt skidor på fjället. Efter det var jag upp till pappa och Marianne och kikade på slutspelshockeyn. Det var gött att LHC lyckades klå Frölunda. Inte lika bra att FBK vann mot SAIK men ändå kul på ett sätt eftersom det blir en sjunde och avgörande match i  den serien. I år hoppas jag verkligen att Djurgår'n, SAIK lr Linköping vinner SM-guldet.

Känner mig lite halvnere för tillfället. Ska nog krypa upp i soffan och se lite på Falk-filmen som börjar nu. Äta nåt gott som popcorn också kanske? Ska nog ta me min anatomipärm också och försöka läsa lite, det kan behövas. Mamma ska också se filmen så det blir trevligt sällskap. Ska försöka gaska upp mig. Kan vara att jag är trött också, jag vet inte. Får ju lite "Jetlag" en dag som denna när klockan ju ställts fram en timme för sommartid.

Imorrn har jag iaf min första praktikdag på Hälsovivan så det ska bli spännande. Vet inte riktigt vad jag ska göra och så men det lär jag nog få reda på. Ska vara där kl 10 imorrn så då får jag höra mig för:)

Nu ska jag dra. Ha en fortsatt skön kväll!


Norrland i mitt hjärta

Äntligen hemma i Övik igen! Efter att ha rest sen kl 6 i morse så jag kom jag fram vid 21-tiden ikväll. Har vart hemma i snart tre timmar och jag känner mig verkligen hemma. Allt är sig så likt och det är en skön känsla:) Så kul att träffa min familj igen också. Har hunnit träffa pappa och Marianne. Just nu snackar jag med Helena och min mamma. Det är en härlig känsla att kunna prata me mina familjemedlemmar öga mot öga och inte bara via telefon.

Har fått med mig massagebänken hit också - oskadd! Tur det. Var lite orolig över att den skulle gå sönder på nåt sätt men den verkar ha klarat sig fint. Har inte packat upp den helt än, det har jag inte orkat. Det får jag väl ta itu med imorrn kanske. Just nu får den stå kvar i min gråa massageväska.

Nu ska jag fortsätta vara social här hemma innan det strax blir sängen. Känner mig rätt trött och sliten trots att jag sov en hel del på bussen tidigare idag. Känns iaf mkt skönt att vara på hemmaplan igen:D

Sov så gott! :)

Fullt ös

Jag lever fortfarande även om det kanske inte verkar som så om man följer denna blogg. Har väldigt mkt att göra för tillfället. Ska packa, städa, fixa sallad och boka hemresa. Är hemma i Övik nån gång på fredag och kommer att åka antingen imorrnkväll lr på fredagmorgon.

Provet i måndags gick sisådär föresten. Det var tydligen prov på både armar och ben, muskler liksom leder. Klurigt men tror jag klarade G iaf.

Jag återkommer när det lugnat ner sig. Har inte ens tid att käka ute med klassen ikväll så stressad/tråkig är jag. Hoppas ni har det mindre stressigt. Hej svejs!

Anatomiprov om 9 timmar!

Har specialiserat in mig på de övre extremiteterna ikväll vad gäller anatomin. Hoppas det är de som kommer på prov imorgon. Skulle tro att vår lärare delar upp provet i två delar, det gjorde han sist nämligen.  Jag hoppas att de övre extremiteterna kommer imorrn och att de nedre extremiteterna kommer på tisdag. Känns som att jag kan de övre extremiteterna bäst men är inte riktigt säker. Har defintivt bättre koll på de övre extremiteternas muskler iaf jämfört med de nedre extremiteternas muskler.

För er som inte är så insatt inom anatomi så kommer här en liten förklaring till stycket ovan;
- Övre extremiteter = armar
- Nedre extremiteter = ben


Skulle vara jävligt skönt om det skulle visa sig att man fick skriva båda proven eller ett enda stort imorrn men det lär ju inte hända. Vi ska, förutom att skriva prov, föresten börja med stretchövningar denna vecka också så det ska bli intressant.

Ska förmodligen massera med Sandra K imorrn nån gång, förmodligen blir det på kvällen. Blir antagligen så att jag kör "Stepmix" imorrn också om inte min hals är jävlig imorrnbitti, men det ska den inte vara - Det har jag bestämt.

Nej, på med lite musik nu och ladda upp med en massa energi inför morgondagens kluriga prov.
Blir nog sängen inom några minuter, det kommer bli skönt som bara den.

Sweet dreams!

Försvinn provångest!

Blev Aquaspinning och sen ett pass "Body balance" för en stund sen. "Balance" var riktigt skönt men jag hade lite svårt med balansen stundtals men det är ju inte så ovanligt för att vara mig. Ännu svårare blir det också när man kört lite annan träning innan. Det gick iaf någorlunda och det var väldigt skönt att bara få vara i nuet. Det behövde jag.

Nu börjar ångesten inför morgondagen komma. Hatar verkligen prov. Man ska ju se det som ett test för ens egen skull, ett test på hur mkt man kan. Jag säger det till andra hela tiden men på något underligt vis kan jag inte ta in det själv:S Knepigt hur man funkar som. Måste verkligen försöka tänka positivt nu. Ska plugga litegrann nu om ett tag och sen är det bara att hoppas på det bästa. Vissa saker har jag ju betydligt bättre koll på än andra så det är lite utav ett lotteri också vilka frågor som kommer att komma på provet. Kommer mina frågor går det säkert okej, kommer massa frågor som jag har mindre koll på kan det gå hur som helst. Aja, det är bara att göra sitt bästa imorrn. Jag ska fixa det.

Får försöka använda mig av nyckelorden som nämndes på balancen ikväll: "Lugn, harmoni och välmående".

Ska ta och käka lite frukt, dricka c-vitamin och te senare ikväll. De senaste dagarna har jag stundtals haft känningar av att en förkylning kan vara på väg så det gäller att säkra upp isf att. I fredags hade jag ju småont i halsen när jag vaknade också, som tur är har halsen mått bra sen dess.

Ha en suverän söndagkväll och glöm inte att ta hand om dina nära och kära!

Slaskigt värre

Har varit i skolan och pluggat med Sofia, det gick riktigt bra. Roligt och lärorikt att plugga med andra personer måste jag säga. Skadar inte att göra det fler ggr. Nu ska jag vräka i mig mat för jag är vrålhungrig. Sen ska jag nog gå på aquaträning och kanske på passet "Instruktörens val" om det är nåt roligt. Minns inte vad det stod att det skulle vara den här veckan. Annars kanske jag bara tränar lite själv i gymet.

Har kommit en massa snö hit till Sunne.
Snöade som tusan i morse när jag skulle till skolan. Det snöade rakt i ögonen på mig och det var verkligen inte skönt. Såg knappt någonting. Nu har det iaf slutat snöa men på marken ligger en massa blötsnö kvar. Mig gör det inte så mkt att det kommer snö. Jag tror jag inte har behov av att känna vår i nuläget på samma sätt som många andra MEN jag gillar inte när det snöar rakt i ansiktet på mig så jag inte ser nånting. Inge vidare att det blir sånt slask efter vägarna heller. Mkt bättre med kallsnö isf om det ska vara nåt.

Kom på förut att jag nog inte behöver släpa hit massagebänken igen efter att jag tagit hem den till Övik. Efter praktiken i Övik kommer jag ju bara vara här nere i Sunne i typ en och en halv månad så då är det bara onödigt att ta hit den igen. Bättre att den får stå kvar uppe i norr så jag slipper släpa den fram och tillbaka hela tiden. Här i Sunne kan jag ju ändå fara till skolan om jag vill öva massage lr använda nån av mina klasskompisars bänkar.

Ha en fin dag!

Slappardags

Har inte orkat plugga mkt ikväll. Borde kanske plugga mer på ett sätt men å andra sidan så känns min hjärna trött på allt vad anatomi heter och därför känns det bara onödigt att nöta på. Ska ta nya tag med pluggandet imorrn istället och ägna resten av kvällen åt att bara slappa och göra roliga saker.

Har inte gjort några muffins ikväll heller. Köpte muffinsformar på affären men har som ändå inte blivit av. Har tittat på första delen av "Män som hatar kvinnor", diskat och duschat istället. Snackade lite med Helena på mobilen förut och min blåtand funkar klockrent nu. Fattar inte vad det var med den igår då den inte funkade överhuvudtaget, skumt. Men huvudsaken den funkar nu iaf:)

Just nu längtar jag till fjälls. Vill sitta och titta på de härliga fjällstopparna och andas in den härliga fjällsluften. Luften däruppe är så ren, frisk och klar - Helt underbar! Ska bli riktigt skönt att få komma bort på lite av en semester. Bort från vardagen även om det bara är för 5 dagar. Tror det kommer att bli härligt iaf.

~ Jag saknar Dig ~

Nej, nu blire lite filmtittande innan sovdags. Natti!

Fixar-lördag

Hitills idag har jag:
- Slängt in en tvätt i tvättmaskinen
- Pluggat leder och muskler på de övre extremiteterna med Sofia:)
- Pluggat lite sj
- Pratat med min kära far i telefon
- Städat lite
- Skickat några sms
- Pratat med mina hyresvärdar om att jag vill bo i den här stugan till hösten också
- Ätit risgrynsgröt
- Åkt skidor 5 km (föret var verkligen varierande men mest klibbigt och segt förstås med tanke på vädret som är/varit - nåja, desto bättre träning I guess)

Nu ska jag:
- Plugga, äta lite och ev. ta en promenad efteråt

Sen ska jag:
- Duscha
- Hänga upp tvätt
- Tvätta en ny maskin
- Damma
- Fixa mat
- Plugga lite till på de nedre extremiteterna

Jag längtar verkligen tills måndagkväll då man fått göra bort det där dryga anatomiprovet och kan slappna av lite mer. Just nu går man mest och väntar lite känns det som.

Är föresten småsugen på att baka muffins lr nåt.
Hm, får se om det kanske hinns med också:) Imorrn ska jag iaf plugga med Sofia igen kl 10 så det blir great. Därmed ska jag inte vara vaken alltför länge ikväll.

Mitt underbara blåtandsheadset funkar igen föresten:D
Det funkade igen efter att det blivit urladdat, vilken tur man har ibland. Nu hoppas jag innerligt att det inte börjar krångla igen. Jag ska ta väl hand om det.

Ha en fin lördag!

Mer vardagslyx!

Middagen tidigare ikväll blev väldigt bra. Enda felet var väl kanske att fläskfilén inte blev så saftig men det berodde nog på att jag skärde lite för små bitar plus att jag stekte de för länge. Nästa gång ska jag skära lite större skivor. Som helhet blev iaf middagen väldigt bra. Kändes riktigt lyxigt att äta måste jag säga. Men jag är verkligen värd lyx för tillfället då jag pluggat/pluggar som en tok. Mycket att lära in är det, men det går sakta men säkert framåt iaf. Synd bara att det ska vara så jäkla mkt att hålla reda på och låta bli att blanda ihop. Det är verkligen inte lätt alltså!

Hur många andra utöver en tok som jag orkar sitta och plugga en sånhär fredagskväll? Jag har säkert suttit och pluggat i tre timmar sen kl 18. Men nu känner jag att det får vara bra. Känner mig less och hjärnan orkar som inge mer för tillfället. Får gå igenom benens muskler imorrn.  Imorrn ska jag föresten plugga med Sofia i skolan kl 12 så det ska bli roligt. Jag ska även massera Sandra K nån gång senare under dagen.

För er skull ska jag nu publicera tre bilder tagna från denna kväll.



På den första bilden kan ni se dagens lyxmiddag:) - Mums!

På bilden i mitten har jag hällt upp mjölk i ett vinglas. Mjölk är bättre, nyttigare och godare än vin så därför passar det sig. Känns lyxigare att använda ett vinglas också. Jag använder typ aldrig mina vinglas så därför gäller det att passa på.

På sista bilden se ni min nyligen gjorda "marängschwich" med glass, maräng, banan och kolasås
- Supergott!

Ljus kan verkligen göra mkt också, mer än man tror.
Det blir så mysigt med ljus tända. En sak har jag insett med denna kväll och det är att man ska våga lyxa till der mer i vardagen!

En tråkig sak är att mitt blåtands-headset börjat krångla. Det går inte att stänga av den utan den lyser hela tiden oavsett hur mkt man trycker på den. Men den går heller inte att koppla till mobilen:S Jag ska låta den vara nu och hoppas att den laddar ur sig snart. Sen ska jag testa att ladda den igen och förhoppningsvis betér den sig normalt igen då. Klarar mig fasen inte utan mobilheadset alltså. Om inte annat måste jag köpa ett nytt headset:/ men jag hoppas mitt nuvarande headset ska gå till sig så jag slipper det.

Nu ska jag se nåt kul på min dvd resten av denna kväll. Godnatt med er fina människor!

Vetevärmekudde underskattat

Blev så jäkla trött av att plugga att jag bestämde mig för att sova en timme på soffan. Det var riktigt skönt, smådrygt att vakna upp och gå upp bara men det måste man ju. Jag menar jag kan ju inte lägga mig för kvällen redan isf lär jag ju vakna mitt i natten och inte kunna somna om, och det lär inte vara kul.

Nu ska jag börja göra min finmiddag som ska bestå av fläskfilé, potatisklyftor, grönsaker och en god men enkel sås bestående av grillkrydda och creme fraiche. Det kommer bli gott som tusan. Lika bra att jag börjar nu för det tar ju ett tag innan det är klart också. Känner mig inte så hungrig nu men det lär jag säkert vara när det klart.

Använde föresten min vetevärmekudde förut under pluggningen också och gud så skönt det var:)
Jag som alltid brukar vara kall om händerna och frusen av mig överhuvudtaget, varför använder jag inte den oftare egentligen?? Är ju bara att stoppa den i mikron några minuter och sedan är det klart. Helt klar måste jag börja använda den mer.

Snart ringer nog min mamma upp också så det är lika bra att förbereda blåtanden om hon skulle komma att ringa nu under tiden jag lagar mat. Ringde henne förut men då höll hon ju på att jobba, vilket jag inte tänkt på, därför skulle  hon ringa upp nu senare nån gång. Ha en supergó fredagkväll! :)

Undra vilka ni är

Hemma igen efter shoppingen och promenaden. Gick rätt bra, fast det blev rätt svettigt på vägen hem men det var nog för att köpte rätt mkt. Är inte kallt ute nu heller, 4 plus visar min termomter på i nuläget, så det lär även det ha bidragit. Gött att ha musik att lyssna på iaf, musik kan verkligen vara A och O ibland:)

Nu ska jag ta och käka lite risgrynsgröt och andas ett litet tag till innan jag ger mig in på att plugga igen.

En sak slog mig under min promenad. Jag har egentligen inte nån aning om vilka som läser den här bloggen och inte. Är ju inte många som kommenterar heller så därför är det lite hemlighetsmakeri över det där. Jag vet dock vissa personer som läser min blogg, personer som står mig nära. Jag har dock långt i från koll på alla som läser den här bloggen. Kan ju hända att vissa bara kollar in här ibland också och läser men inte regelbundet. Jag har egentligen ingen aning. Well, ett visst antal besökare har man iaf varje dag så det är ju trevligt. Hoppas ni fortsätter att kolla in här:)

Inte mkt bra på tv nuförtiden heller. Förut gick ju Melodifestivalen men nu kan man inte ens kolla på det längre. Tur man har lite filmer och serier man kan kolla på ikväll. Köpte föresten glass, maränger, kolasås och bananer på Coop så ikväll ska jag lyxa till med "Marängschwitch" (lr hur fasiken det stavas:P). Det kommer bli otroligt gott. Det var jättelängesen jag åt det senast. Tycker jag förtjänar att unna mig lite efter allt pluggande.

Nu ska jag fixa med maten. Ha de så bra trogna läsare!

Promenaddags

Nu har jag pluggat ett bra tag så nu är det dags för en paus i form av en promenad till affären. Tror jag ska ta med min mp3 också så man kan lyssna på lite skön musik medans. Det är aldrig fel.

När jag vaknade för några timmar sen kände jag av lite i halsen vilket innebär att jag utesluter träningen "Step up" idag. Det känns visserligen bättre nu men ändå onödigt att riskera något tycker jag. Kommer ju trots allt fler dagar så det är ingen fara på taket. Dessutom skadar det inte att få en massa plugg gjort idag heller. Drack iaf två tabletter C-vitamin förut så jag hoppas att det ska göra susen. Ska se till att dricka te senare också, det brukar vara bra.

Måste nog slå en pling till min kära mor senare. Hoppas Swebus kan fixa sitt bokningssystem på Internet snart. Som det är nu kan jag inte boka min hemresa i april och det vill jag kunna göra i samma veva som jag bokar hemresan nu om en vecka, detta för att få rabatt på båda resorna. Hoppas, hoppas, hoppas de kan fixa det snart. De har iaf blivit uppringda och tillsagda om detta så jag håller tummarna för att det inte ska dröja alltför länge till.

Nej, nu är det dags jag ger mig iväg på min promenad. Ska bli skönt att få lite frisk luft. Hoppas det inte är alltför mkt trafik bara. Hörs snart igen!

Nötning lönar sig trots allt

Har varit duktig och pluggat en hel del ikväll. Har gått igenom hela övre extremiteterna, alla leder, muskler och allt förbaskat:P Gick rätt så bra tycker jag. En del grejer bommade jag på men en en del sitter iaf som tur är. Ska börja lite med nedre extremiteterna nu också innan jag gör kväll. Tänkte försöka köra igenom benen femur, tibia och fibula iaf innan jag går och lägger mig.

Känns ju bra att en del fastnat iaf efter all tid jag lagt ner på detta.
Fortfarande en del kvar men ja, jag har iaf kommit en bra bit på vägen:) Så helt omöjligt känns det inte. Fast hade jag inte pluggat så mkt som jag faktiskt gjort hade jag nog inte alls känt mig lika tillfreds för tillfället.


Varför dyker det upp i mitt huvud?
Det ska inte dyka upp i mitt huvud.
Varför bryr jag mig om alla frågetecken?
Jag ska inte bry mig om alla frågetecken.
Vad tusan söker jag egentligen?
Vet inte säkert men jag tror jag vet varför jag söker som jag gör.



Ska unna mig glass och andra godsaker i helgen:) Tänkte försöka ge mig på att göra och äta fläskfilé imorrn så vi får väl se hur det går med den saken. Blir spännande men det ska nog gå finemang. Jag är bra:)
Sweet dreams alla ni glada och mindre glada därute!

Vill ha Nintendo 8-bitars

Har haft två föreläsningar idag på skolan. De var halvintressanta. Inte superbra men inte superdåliga heller. Jaja, man fick säkert med sig lite matnyttigt därifrån även om jag känner att jag nästan hade kunnat varit hemma och pluggat anatomi istället. Jaja, tur man har hela helgen på sig att plugga det nu iaf. Förhoppningsvis räcker det rätt långt med dessa dagar ändå.

Var och körde Spinmix för ett tag sen.
Det gick bra, var dock rätt jobbigt med magövningarna i slutet eftersom jag har en del träningsvärk i magen efter gårdagen. Nu ska jag iaf ta mig en skön dusch och sen ska jag käka och ta tag i att plugga anatomin.

Pratade föresten med Helena för en liten stund sedan. Ska bli riktigt kul att komma hem snart:) Saknar de där hemma och naturen med. Men bara en vecka kvar nu snart, sen är jag back in Norrland. Härligt!:) Tråkigt bara att Modo missade slutspel i år igen, annars hade jag lätt gått på nån hockeymatch. Nu får man roa sig med nåt annat istället.

Har föresten blivit sugen på att köpa ett gammalt Nintendo som jag spelade mkt förut. vill ha ett sånt där grått Nintendo 8-bitars. Det hade vart riktigt kul att ha faktiskt:D Får se över min ekonomi och fundera lite mer men det känns inte alls som nån omöjlighet att jag investerar lite pengar i ett sånt. Lite måste man ju få unna sig, man lever ju bara en gång:) Har ju dessutom kvar nåt spel till det också så det är ju perfekt.

Ha en mysig afton nu!

NRK är riktigt bra

Det blev ett pass "Spa core ball" tillslut. Vi var bara 3 st personer på passet så man hade gott om plats. Det var riktigt jobbiga övningar faktiskt. Efter passet joggade/gick jag på ett löpband i ca 30 min. Det kändes bra men det blir väldigt varmt i det där lilla styrketräningsrummet. Tur man hade med vattenflaska och en liten handduk.

Medans jag körde löpband tittade jag på skidsprinten i Sthlm som visades på NRK.
Hehe, var riktigt roligt faktiskt. Älskar verkligen norska:D Kul att höra norska skidkommentatorers synpunkter för en gångs skull. Fyra svenska killar kom till final men de hamnade ändå på plats 3, 4, 5 och 6. Petter Northug vann nästan (som vanligt nuförtiden) men blev slagen vid mållinjen av nån ryss tror jag det var. Anna Olsson vann iaf damernas sprintfinal så det var kul.

Annars har jag pluggat en hel del anatomi idag. Det går sakta men säkert framåt. Jag blir iaf inte dummare:) Har börjat om från början nu och nöter in allt igen. Den här gången ser jag dock till att repetera alla sidor hela tiden. Jag kör t ex sida 1-5 sen börjar jag om och kör sida 1-8 och sen 1-13 o s v. Jag hoppas det är vettigt att göra så. Senaste anatomiprovet gjorde jag så och då lyckades jag ju rätt bra så jag håller tummarna för att det ska vara ett fortsatt vinnande koncept.

Ringde föresten till mitt LIA-ställe förut också och det var tur att jag gjorde det.
Min handledare hade nämligen glömt bort att posta tillbaka det papper hon skulle skriva under ang min praktik, detta för att jag sedan ska lämna det till mina klassföreståndare. Hon lovade iaf att hon skulle fixa det nu så det var ju bra. Tydligen hade hon haft mkt privat i form av att hon höll på att flytta för tillfället. Jag fick iaf reda på vilken tid jag ska vara på plats den 1:a dagen också så det känns fint att veta det.

Nu blir det ett fortsatt pluggbreak i form av en varm härlig dusch.
Det har jag faktiskt gjort mig förtjänt av nu. Sen blire mat och fortsatt plugg. Ikväll ska jag nog unna mig att se reprisen av "Mästarnas mästare" från gårdagen. Nånting måste man ju belöna sig sj med efter allt plugg.

Ha det så bra!

Dags för anatomifokus

Sov som en prinsessa i natt. Är så skönt att inte ha några sömnproblem alls som vissa andra verkar ha. Jag hade sömnproblem ibland när jag var liten, framför allt när jag sov borta, men de försvann efter några år. Vet inte säkert hur de försvann men jag är väldigt glad över det iaf. Numera sover jag lika bra överallt och det känns görbra (för att vara lite värmländsk;P)

Har masserat Josefines rygg och nacke och har även fått en likadan massage av henne.
Det var nice:) Har bara två dokumentationer kvar nu att fixa tills måndag så det ska nog lösa sig bra det där. Nu tänkte jag ta itu med att plugga anatomin för fullt så jag lär mig den nån gång.

Kl 16 ska jag förmodligen köra bålträning i 40 min i form av "Spa core ball". Det kommer nog blir bra det:) Kanske kör några minuters kondition efter det. Annars är jag småsugen på att köra 45 minuters spinning också vilket är senare ikväll. Hmm, ja vi får se vad man känner för.

Borde ringa till ett av mina LIA-ställen och kolla upp vilka tider som gäller och så. Får försöka fixa det idag också.

Nu blir det iaf plugg för fulla muggar. Ha en trevlig onsdag!

Skymtar ljuset i tunneln

Var väldigt trött idag när jag kom hem från skolan, så trött att jag t o m sov en timme på sängen. Det var väldigt skönt faktiskt. Konstigt ändå att jag är så trött, sov ju ändå nästan 8 timmar i natt. Men, men jag lär ju säkert vara en person som behöver 9 timmars sömn ibland.

Efter att jag sovit lyckades jag vakna till liv så pass mkt efter ett tag att jag kunde plugga. Har lärt in mig 4 sidor idag vilket innebär att jag bara har tre sidor kvar att lära in. Fast sen måste jag repetera alla papper ett X antal ggr också för jag känner mig långt i från säker på allt nu. Men det känns skönt att det går framåt iaf. Är inte alltid som det känts så när man haft så många anatomipapper att plugga in men nu äntligen börjar jag alltså se ljuset i tunneln :D - Hur bra som helst!

Har haft en träningsfri dag idag
(ja, om man inte räknar cykelturen till och från skolan då och promenaden jag tog på lunchrasten). Det känns bra faktiskt, tror jag behövt det. Orken har inte varit på topp den senaste tiden men det ska nog gå att ändra.

Imorrn har jag en ledig dag så då ska jag först massera med Josefine på förmiddagen och sen ska jag plugga så mkt jag orkar på anatomin. Vidare ska jag hinna med att träna också och förstås att slappa och "bara vara". Det kommer nog bli kanon det. Jag tycker verkligen om lediga dagar från skolan:)

Nej, dags att ta nåt att äta. Blir nog müsli lr flingor med fil - mums! Ha en forsatt härlig kväll och sov så gott när ni väl ska sova!

Mitt huvud strejkar ibland

Idag på skolan har vi gjort en broschyr om det endokrina systemet, lite småavancerat men min grupp lyckades få till det riktigt bra till sist:) Skönt! Känns verkligen att man är inne i en pluggperiod nu och nöter mkt anatomi, finns inte så mkt hjärnceller kvar till andra ämnen. Tror jag ska unna mig att sova 8 timmar ikväll, minst - helst mer än 8. Känner att min hjärna inte hänger med hundra i nuläget.

Nu ska jag sticka iväg till Spa och köra pump. Kommer bli tufft som vanligt men det är iaf min favoritinstruktör som håller i det så det känns positivt:) Hanna, min fina klasskompis, skulle också pumpa med mig egentligen men jag fick ett sms från henne för en stund sen om att hon inte kände sig i balans och därför skulle avstå. Det var tråkigt men det är betydligt bättre att vara hemma och ta det lugnt när man känner så. Får träna med henne nån annan kväll i stället.

Har tre massagedokumentationer kvar att fixa innan måndag också. Om en vecka ska jag ha gjort 10 klassiska massagedokumentationer plus att jag då ska skriva det svåra anatomiprovet på extremiteterna. Jag hoppas det kommer att gå bra. Det ska det gå. Det fixar jag.

Dags att bege mig så jag hinner få en biljett till body pumpen innan de tar slut. Ha det så väldans bra!

Pluggutflykt

Det var så himla soligt och härligt väder idag att jag fick en jättebra idé. Jag tog med mig mina anatomipapper och tog mig en promenad för att sedan sitta ute på en brygga och plugga i det underbara solskenet. Det var riktigt härligt kan jag lova. Tror jag lärde mig mer än vad jag skulle ha gjort om jag bara suttit inne i min stuga och pluggat. Hade jättebra utsikt dessutom. Jag hade även med mig lite nötter och en flaska vatten, mums:)

En småtråkig och jobbig sak var dock att mina papper lyckades blåsa iväg en gång trots att jag ställt min nötpåse ovanpå:S Jag blev väldigt förvånad. Som tur är var isen så pass tjock och jag så pass snabb att jag kunde springa och ta papprerna igen innan de blåste bort alldeles för långt. Efter den händelsen gick jag dock hem till min stuga igen.

Jag ska absolut försöka plugga utomhus fler ggr när det är fint väder. Idag kunde jag t o m sitta utan jacka och skor på bryggan ett tag. Känns verkligen att våren är på väg.

Här får ni se några kort som jag tog när jag var ute på min "pluggutflykt":





Bryggan som ni ser på de två nedre bilderna är den brygga som jag satt och pluggade på:) Längst ut på den bryggan fanns det ingen snö som tur var så jag behövde inte sitta i snön, syns inte på dessa bilder men.

Ha en fortsatt fin kväll nu!


Bra MF-låtar i år också

Har precis vart på Selmas och kört en timmes stepmix. Det gick sisådär, helt nytt program och ny instruktör. Jag hade lite halvsvårt att hänga med och komma ihåg alla block men det var rätt kul ändå. Jobbigt var det iaf, så det var nice. Enda jag blev lite fundersam över var när vi körde magträning och sen efter det skulle köra biceps stående. Bättre att man tränar magen sist av allt så man inte riskerar att tappa hållningen i slutet. Det var en liten miss men, men.

Såg såklart finalen av Melodifestivalen igår och jag tyckte nästan alla låtar var bra.
Mina favoriter var: "You're out of my life" (riktigt fin ballad och bra sångröst av Darin, älskar den), "Kom" (Sarek-inspirerad låt vars härliga melodi sätter sig direkt), "Unstoppable" (fart och fläkt), "Manboy" (bra drag MEN varför använda sig av ett så fjantigt ord som "Manboy"?) och sen tyckte jag även om "Keep on walking". "Keep on walking" var lite unik och annorlunda så den tror jag kan ha haft goda chanser ute i Europa.

Anna Bergendahl vann ju iaf som ni säkert alla vet. Måste väl erkänna att den låten är riktigt fin den också. Hennes sångröst är verkligen magisk men jag är lite tveksam på om det verkligen är en låt som kommer att sätta sig bara man hör den en gång. I mina ögon är det mer en låt som växer ju mer man hör den. Jaja, man får hoppas det går bra i Eurovision iaf, det hade vart roligt.

Nu ska jag ta och käka nåt och plugga nån timme och sen tänkte jag ge mig iväg ut på en lång promenad i solskenet:)
Är så fint väder ute, ett riktigt vårväder, så det gäller att passa på medans tider är. Måste ta och röja upp lite här också. Jag bloggar kanske senare om jag har tid/ork, ni märker. Ha det fint!

Vänner är toppen att ha

Sov riktigt länge idag, trött som tusan. Efter det har snackat en jäkla massa i telefon, först lite med Helena och sen med Ylva. Ylva har jag inte snackat riktigt ordentligt med på år och dár så det var riktigt trevligt. Tur man har vänner som henne. Hon är bra:) Nu behöver jag dock ta tag i pluggandet, anatomin närmare bestämt. Behöver en riktig anatomigenomkörare nu känner jag.

Började faktiskt damma lite smått här också men det får jag fortsätta med sen. Nu blire lite käk och plugg ett tag. Blir förmodligen ett step-pass vid femtiden så det är bara att köra på innan dess.

Och nej, jag ska inte tänka så mkt på annat nu. Nu blire fokus på anatomin, totalfokus - så det så! Allt annat får jag ta sedan. Det är lika bra det
.

Take care!

Saknar Norrland

Ikväll har jag bara varit, på gott och ont. Hade tänkt plugga på anatomin men har inte orkat. Nya tag med den imorrn ist, då jäklar.

Har pratat med både min pappa och mamma på telefon så det var mysigt.
Saknar de båda två, men bara två veckor kvar nu sen är jag "back in town". Då blir det spännande LIA och en fjällsresa som säkerligen kommer att bli ännu ett härligt fjällminne:) Det kommer bli toppen!

Lyckades efter många om och men fixa en uppdatering för mitt mobila Teliabredband också så det känns skönt. Tydligen skulle det sluta funka inom en snar framtid om man inte gjorde uppdateringen så då var det lika bra att göra det. Måste ju ha ett fungerande Internet för tusan.

Annars filosoferar jag som aldrig förr en kväll som denna. Pendlar lite upp och ner men det blir nog bra tillslut. Ska snart sova men väntar på ett telefonsamtal först. Ska verkligen försöka satsa på att ta mig upp tidigt imorrn och gå på "Body balancen" kl 9, det hade jag behövt. Blir så balanserad av balance, man är verkligen i nuet och kan bara vara precis som man är - En himla skön känsla. HAr iaf haft kontakt med en hel del folk ikväll som jag inte hört från på ett tag så det har varit mkt trevligt. Sociala kontakter är verkligen A och O och kan göra mkt för ens välmående.

Blir så irriterad på Swebus att jag inte kan boka en tillbakaresa hit till Sunne i april.
Fattar inte vad det är för fel. Att boka en hemresa till Övik i mars är inga problem men jag kan omöjligt hitta några avgångar från Övik till Karlstad i april:S Detta trots att det enligt deras tidsplan ska gå bussar då. På automatsökningen hittar den dock ingenting:S Märkligt och mkt störande.

Ska ta och borsta tänderna nu tror jag och lägga mig i sängen. Sov så gott!

Chokladinpackning

Dagens 2 händelser som jag kan rapportera:

- Chokladinpackning, har både gjort en och fått en idag på skolan...lyxigt värre:) Det ingick dessutom ansiktsrengöring, skalpmassage och ansiktsakupressur. När behandlingen var klar fick man en bit mörk choklad och ett glas vatten vilket var jättegott:) Choklad kan vara bra till mkt. Den var jättehärlig att massera och jobba med och sen doftar det verkligen jättegott.

- Har vart och kört Spinnmix vilket kändes riktigt bra. Skönt med lite bålträning sista halvan också, behövs alltid.


Känns jäkligt skönt att det är helg nu. Har bara gått i skolan tre dagar den här veckan men det har känts betydligt mer än så. Kan bero på att jag haft "tvättvecka" den här veckan tillsammans med tre andra i klassen. Eftersom vi har haft SPA-behandlingar blir det hur mkt tvätt som helst vilket inneburit att vi haft rätt mkt att göra på rasterna. Igår hade jag dessutom "Elevkliniken" med tre andra i klassen. Jag gjorde en 50 min. klassisk rygg och nackmassage på en tjej som förhandsbokat. Det gick bra men man blir bra mör av att vara kvar i skolan ända till efter 7 på kvällen. 

Men nu är det helg iaf så det känns kanon! Nu kanske man äntligen har lite energi till att plugga mer på anatomin som det ju är prov på snart också, bra bra. Vidare ska jag unna mig att käka nåt gott:) Det är jag värd.

Nu närmast blir det dusch och sen ska jag ringa och prata med min kära mor och käka nåt gott. Kanske kör på pyttipanna och ägg, det funkar alltid. Jopp, så får det bli. Ha en underbar afton!

Överlevde "pumpen" även denna gång

Sådär då har man "pumpat" klart för denna gång. Var drygt som vanligt men gött att ha de avklarat. Var mkt folk idag med, har folk här värsta träningsveckan nu lr vad är det frågan om? Det enda som jag verkligen inte gillar med "Body pump" (förutom att det är jävligt jobbigt överlag då;P fast det är ju samtidigt skönt också) är stretchen i slutet så den här gången dissade jag faktiskt den totalt och gick istället. Bättre att kunna komma hem tidigare och strecha här hemma i lugn och ro. Många av "pumpens" stretchövningar är så krångliga och dåliga tycker jag.

Hann inte plugga så mkt innan pumpen direkt så det måste jag ta itu med efter stretchen och duschen.
Blir till att käka nåt också, gnager på ett päron just nu - Mums! Fattar inte varför jag förut kunde tro att jag inte gillade päron, det är ju hur gott som helst:) Sen blire nog ett kokt ägg bland annat, måste fylla på med protein - Kroppens extremt viktiga byggstenar;P

Ha en fortsatt skön kväll! :)

Peeling hit och dit

Så var spadag nr 1 avklarad för denna gång. Har fått lära mig en ansiktsmassage och en peeling för hela kroppen i två steg. Det gick rätt bra även om det blev ganska stressigt.

Nu har jag käkat blodpudding och lite grönsaker så nu är jag igång igen. Kan känna mig så seg och matt om jag går hungrig. Mat är verkligen A och O för att jag ska fungera på ett bra sätt. Har slängt in en tvätt i maskinen nu för en liten stund sen också, alltid bra. Ska ta och hänga upp den senare ikväll.

Tänkte ta itu med att plugga så mkt anatomi jag kan nu innan jag måste gå iväg på "pumpen" vid 5-tiden. Oj, det är visst ganska snart det - bäst jag lägger på ett kol. Ha de bra!


Tur det finns mobiler

Har pratat med Helena i telefon ett bra tag ikväll så det har inte blivit nå mer plugg. Får ta tag i det nu istället. Det var iaf ett givande samtal på många sätt och vis så det känns toppen:) Såg till att diska undan massa medan också så nu är det lite tjusigare här. Börjar längta mer och mer till familjen och Norrland nu, men om 2 och en halv vecka är jag hemma igen! Det är inte långt kvar alls egentligen:)

~ Mkt tankar men liten verkstad, är nog lika bra det just nu...låt det berooo och grooo... ~

Nej, nu blire plugg och sen hockeykväll. Sov så gott när ni väl ska sova!

latinproffs, lr kanske inte

Så var träningen färdig för denna dag. Det blev "stepmix" och det var riktigt mkt folk på passet. Nu ska jag ta och duscha här hemma i lugn och ro och sen ska jag käka och fortsätta nöta anatomin lite till. Känns som att man kommer vara proffs på latin efter den här massagekursen med tanke på hur många latinska ord man lär sig. Helt sjukt egentligen fast iofs är det bara anatomi-ord och inte såna där vardagliga ord så jag kommer nog inte bli latinproffs trots allt.

Imorrn är det en vanlig skoldag igen och då står Spa på schemat. Känns lite halvdrygt men det ska nog gå bra. Tycker det har varit jäkligt skönt att få vara ledig nu dessa dagar och sj kunnat planerat upp skolarbetet i lugn och ro. Tur man är ledig fredag, lördag och söndag igen iaf:) 3 dagars spa ska man nog kunna överleva.

Nu blire dusch och nån go musik. Hejrå!


En gulddröm

Natten som var drömde jag intensivt och mkt precis som jag gjort den senaste tiden. Tror jag har nån riktig drömperiod nu, mkt som ska bearbetas kanske? Antagligen. Minns inte exakt allt jag drömde i natt men jag minns att en massa små guldmynt/guldkorn var med i slutet av drömmen.

Har kollat runt lite på nätet och hittat de här förklaringarna till om man drömmer om guld.

- Guld: En dröm om guld är ett mycket gott omen. Efter några smärre motgångar kommer du att lyckas storartat med dina projekt.

- GULD: Tur i kärlek.
(denna förklaring fann jag på två Internetplatser)

Så nu är det bara att hoppas på att drömförklaringarna stämmer, i alla fall nån av dem.

Allting händer av en anledning

Oj, så många blogginlägg jag öst på med den senaste tiden men kul är det. Är så skönt att kunna skriva av sig trots att jag inte alltid kan skriva allt jag har inom mig p g a privata själ.

Har fortfarande inte bokat min hemresa upp till kära Norrland, det måste jag göra snart. Är ju inte länge kvar nu till LIAn börjar, bara ca tre veckor. Funderar på att ta buss den här gången också med tanke på att jag ska försöka ta med min massagebänk. Blir bara fundersam på om jag ska försöka fara torsdag den 25 mars och isf tvingas missa den sista timmen av vår anatomilektion. Känns lite dumt att missa den tiden dock eftersom vi allt som oftast gör vettiga saker på de lektionerna. Det är väldigt svårt att ta igen det sen om man missat nåt. Kanske far hem på fredag annars, men då missar jag "månskensturen" på fjället och det känns lite tråkigt:/ Måste fundera på det där.

Har inte lyckats lära mig de 4 anatomisidorna för dagen som planerat:/
Känns inge vidare men jag ska läsa på bara lite till nu ikväll och sen unna mig att sova. Förhoppningsvis kan jag komma upp tidigt imorrn så jag kan fortsätta plugga på sidorna då, för imorrn har jag 4 helt andra sidor som jag måste plugga in. Tuffa pluggtider är vad det är men det är bara att bita ihop. Nån gång kommer jag kunna all anatomi och verkligen förstå hur allt funkar. Det kommer säkerligen vara en häftig känsla:) Den längtar jag efter.

~ Stark ikväll också ~ 
~ Allting händer av en anledning ~


Nu ska jag borsta tänderna och sen sova. God natt!

Lättskrämd

Insåg att jag inte är modig nog för att kunna titta på "Mastermind" när jag är alldeles själv i denna stuga så därför stängde jag av tvn. Jo, jag kan vara ganska lättskrämd så det känns bara onödigt att skrämma upp sig. Vill kunna sova i natt också, hehe. Sånda där filmer ser jag helst med folk och inte ensam, så det så.

Har iaf diskat undan nu. Sjukt hur mkt disk det samlas på bara en enda ynka dag. Diskade ju igårkväll senast men, men sånt är väl livet som student.

~ Jag kan styra mina tankar, jag kan styra mina tankar....hur kunde det bli såhär? Tur jag är stark. ~

Nu ska jag fortsätta plugga och ta nåt att käka. Hejsvejs!

Pluggbreak

Har kommit halvvägs med mitt pluggande för ikväll. Det går sakta men säkert framåt men nu måste jag nog ta en liten paus och göra lite roligt. Min hjärna hänger inte med annars. Jag kan vara lite dålig på det när jag pluggar just det här med att ta pausar så det är nåt jag jobbar på.

Imorrn ska jag komma upp tidigt därför funderar jag på att sova snart. Är så himla trött nuförtiden på mornarna, vet inte vad det är. Man kan ju inte skylla på mörkret längre iaf. Ska byta massage imorrn me min klasskompis Josefine också vid halv 12 så det blir nog bra. Ännu en dokumentation kommer jag att få gjord då, perfekt:)

Nej, nu ska jag nog ta och kolla lite på "Mastermind" som tydligen går på tv4. Hoppas man inte blir alltför rädd bara sen när man ska sova ensam och allt:P Jag återkommer!

Kul att spontanfynda

Idag har jag fyndat. Har fått åt mig 3 par jeans för 500 spänn, de ni! Lägre pris får man verkligen leta efter. Hade inte tänkt att köpa tre par först men så hittade jag 3 bra par och när jag såg att man dessutom fick sista (tredje) paret för bara 100 kr och de andra för 200 kr styck så tänkte jag att det är lika bra att köpa det tredje paret också. Jeans använder jag ju rätt mkt också så det känns som en vettig investering. Har även köpt två par ullsockar för 59 kr, billigt även det.

Vidare idag har jag kört lite vattenträning och "body balance".
"Balancen" var härlig men samtidigt småjobbig och lite svår. Är inte alltid så lätt att hitta balansen alltså men det är skönt när man känner att det funkar och man får kontroll över sin kropp. Det är en riktigt go känsla. Jäkligt bra stretchövningar är det också, det behövde jag verkligen idag. Man blir verkligen i harmoni med sig själv också under och efter ett balance-pass, riktigt härligt.

Nu behöver jag ta itu med att plugga anatomi. Fyra nya sidor ska jag försöka lära mig ikväll. Det ska jag nog kunna greja bara jag sätter igång. Ha de bra! :)

Baby I'll let you know - Darren Styles

Den här låten är en av mina favoriter för tillfället. Tycker det är ett jäkla härligt drag i låten:D

Tror jag hörde den för första gången i nåt träningssammanhang. Kan ha varit nån gång i början på januari när jag hade "fysiska träningsmetoder" med en utav våra lärare Andreas och hela klassen körde "Body attack" lr om det var "Body combat" kanske? Jaja, saksamma - Låten är riktigt bra iaf så enjoy:)


Att inte svara på sms

Får jag inte svar på sms så tolkar jag det som att det är bäst att inte smsa personen i fråga något mer. Så det är det jag gör nu. Har ingen aning om vad personen i fråga tycker lr tänker egentligen, men tystnad är ändå tystnad. Det är likadant som om man pratar och sedan försöker ropa på en person och den väljer att inte svara trots att man är säker på att denne hör. För mig sänder tystnaden automatiskt signaler om att personen inte vill höra av en av någon lr några orsaker. Jag tolkar tystnaden så tills jag för höra något annat från personen i fråga.

Sen kan jag alltid ana varför vissa väljer att inte svara och så vidare men huruvida jag anar rätt lr fel är fruktansvärt svårt att veta.

Stundtals är det dock svårt att låta bli att smsa tills man får respons men jag vet att det inte är nån mening att jaga personer. Det är bara slöseri med tid. Bollen ligger inte hos mig längre och det vet båda två.

- ...Så ni som väljer att inte svara på sms, hoppas ni vet vad ni gör och att ni gör det av rätt anledning.

Anatomifokus

Har inte pluggat ett dugg hitills idag men nu är det banne mig dags. Köpte en del lösgodis på Pekås som jag ska unna mig att äta medans;P Mjölk, lösgodis och anatomikunskaper - Nu kör vi!

Promenad i solskenet

Finväder ute idag också. Känns verkligen att våren är på väg snart. Idag blir det verkligen fokus på att plugga anatomi för min del, har inte blivit nåt anatomiplugg alls de senaste två dagarna därför måste jag verkligen ta tag i det idag.

Men först blir det nog en promenad upp till den lite billigare affären Pekås.
Den är iaf billigare än Coop och Ica vad gäller vissa grejer så det gäller att passa på när man ids ta sig tid att gå dit. Är ett par km faktiskt, betydligt närmare har jag till Coop så därför blir det av praktiska skäl att man oftast handlar där.

Är födelsedagsfest hos Mia ikväll, en av mina goa klasskompisar, tyvärr vet jag inte om jag känner för att gå riktigt.
Känner dels att jag har plugg att fixa och dels vill jag försöka städa upp lite här. Kanske man har möjlighet och ork till att dammsuga lite till och med idag? Disken ska åtminstone bort. Men som sagt var, fokus blir på plugg. Städningen får komma sen isf om jag känner mig nöjd/less på plugget kanske.

Var föresten rätt trött i benen igårkväll så det ger uppenbarligen en del att promenera också. Körde iofs ett step-pass igår också så det lär ju också ha bidragit. Jag promenerade nog dock totalt nästan 2 timmar så det är ju en del, hehe. Betydligt mer än vad jag brukar promenera. Använde inte min cykel ett dugg igår utan promenerade istället vilket är rätt ovanligt för att vara mig.

Nu ska jag ta och kolla vad som behöver handlas. Hoppas ni får en toppendag!

Musik gör livet lättare

En av de bästa sakerna med min lilla stuga är att man i princip kan spela hur hög musik man vill utan att störa någon. Att man sedan också högt kan sjunga med i låtarna är också ett stort plus. Detta är en sak jag gjort ikväll och det har känts oerhört bra. Musiken lugnar min själ en kväll som denna. I love it!

Musik är det bästa. Skulle aldrig överleva utan musiken <3

Bra bowlingkväll

Bowlingen gick superbra ikväll faktiskt. Förvånande bra med tanke på hur jag kände mig innan. Fick strike var och varannan gång:) och sen fick jag en hel del spare också, riktigt nice. Jag slog de andra fem tjejerna rätt överlägset faktiskt (skrytigt lr hur;P men det är faktiskt sant).

Vet inte vad resten av kvällen blir riktigt. Ska nog bara vara och ta hand om mig själv just nu. Har inte hunnit plugga ett dugg idag heller vilket jag kanske borde ha gjort men det har som inte funnits sug. Har haft så mkt annat i tankarna hela dagen och det har jag nog fortfarande. Imorrn ska jag ta tag i anatomin. Blir nog ingen träning imorrn heller så då kommer det finnas gott om tid till plugg. Hoppas jag kan fokusera bara.

Det var väl vad jag hade att skriva för tillfället. Ha en fin kväll!

Ge mig grått

Varför ska det antingen vara svart eller vitt? Jag vill faktiskt ha grått. Men jag föredrar ändå hellre vitt än svart. Jag kom underfund med det idag. Jag trodde inte det förut men nu har jag insett att vitt är så mkt bättre. Och nu pratar jag inte kläder om ni tror det.

Nu förstår jag äntligen vad det är...

Promenaden med Sandra tidigare idag var väldigt trevlig. Knäppte en del fina vinterkort också, underbart. Ska plugga in kameran i datorn sen så man kan få upp korten på en större skärm. Hoppas nåt av korten går att använda som skrivbordsbakgrund men det tror jag:) Man borde promenera oftare faktiskt, är en skön sysselsättning.

Efter promenaden ringde jag och pratade med Helena. Ett väldigt trevligt samtal måste jag säga. Under tiden vi pratade om en sak så insåg jag plötsligt varför jag har gått och haft de tankar jag haft den senaste tiden. Plötsligt var det så himla glasklart för mig vartåt allt är på väg. Jag kunde verkligen förstå mig själv vad gäller en sak, vilket jag inte kunnat gjort tidigare. Allting har sin förklaring. Inga tankar lr känslor finns i onödan, alltid grundar det sig i något och så även denna gång. Jag fick verkligen en hel del att tänka på. Känns så himla skönt att jag äntligen förstår orsaken. Nu är det upp till mig hur jag vill hantera det fortsättningsvis. Men nu när jag vet så känns det som att det bara kan bli bättre. Tur man har Helena att bolla med, guld värt verkligen! :)

Nu ska jag ta och dusch
a. Har precis kommit hem efter att ha kört ett step-pass på Selmas. Sen ska jag ta på mig nå vettiga kläder och vandra iväg till Play palace där det ju blir tacos och sen bowling med några ur klassen. Det ska bli trevligt.

Måste nog lägga på ett kol nu lr två så jag hinner. Take care!

Sovmorgon & vackert väder

Orkade inte gå på "body balance" kl 9 i morse, var verkligen svintrött så jag beslöt mig för att skippa det. Ska nog köra "balance" på söndageftermiddag istället. Sov rätt länge idag och känner mig lite småseg för tillfället. Skönt att sova men inge kul att bli seg i huvudet och att det tar sin tid innan man verkligen "vaknar". Jaja, min kropp behövde säkerligen sova ut iaf, var ett bra tag sen sist så.

Ikväll blir det step kl 17 och sen ska jag kanske bowla med några klasskompisar vid 21-tiden.
Vill hinna plugga anatomi också och röja undan här. Är så typiskt mig att bara dumpa saker på mitt lilla soffbord och köksbord. Men det är så himla fint väder ute nu, soligt och bara 7 minus, att jag bara måste ta mig ut innan det blir mörkt. Blir en långpromenad med Sandra K nu vid tvåtiden, perfekt. Får städa senare.

Drömde en otäck dröm i natt. Blir alltid lika förvånad eftersom jag sällan drömmer mardrömmar men ikväll gjorde jag det. Drömde att jag och (tror det var) Helena höll på att bli dödad av en främmande person men jag lyckades sticka en kniv i honom massa ggr och stycka honom så han inte kunde döda oss. Bra att vi vann men det var verkligen otäckt att se hur han sårades så mkt. Usch!

En annan sak i drömmen var inte lika otäck men väldigt tänkvärd.
Blir inte så förvånad över att jag drömmer om detta. Hände häromkvällen också. Kan vara självkänslan som spökar, svårt att säga...men helt klart påverkar de tankar jag har under dagen också. Hur var det Kay Pollak skrev? Att man själv väljer sina tankar och att man därmed skapar sin egen verklighet. Varför väljer jag då att tänka på detta? Det är ju bara att lägga ner lr vad är jag ute efter egentligen?

~ Hatar facebook! ~

Nej, nu ska ta på mig nå vettiga promenadkläder. Vi hörs! :)

Jag svävar!

För första gången på väldigt länge känner jag mig helt harmonisk och i ett avslappnat tillstånd. Det är en sån underbar känsla:) Den senaste tiden har det annars alltid funnits en liten gnutta oro, misstanke, osäkerhet, oharmoni inom mig nånstans men inte just ikväll. Kanske har det att göra med all massage från dagen, jag vet inte. Det spelar egentligen ingen roll heller vad det beror på:) Jag är bara så tacksam över att kunna känna mig såhär lycklig och lugn just nu. Ska stanna kvar i den här känslan så länge jag bara kan för det var längesen jag kände mig såhär. Det är en otrolig känsla. Skulle kunna krama om hela världen just nu:)

Den klassiska massagen kommer att ordna sig.
Anatomin kommer att ordna sig.
Jag kommer att lösa det.
Jag kommer klara av att lära mig det jag ska, så pass bra är jag faktiskt:)
Jag har större kapacitet än jag tror. Med min vilja och flitighet kommer jag greja det. Jag måste bara börja tro på mig själv mer.

Jag är fri. Jag är frisk. Jag är bra. Jag är stark. Jag är duktig. Jag är viktlös. Jag flyger fram. Jag ler.

Jag har fantastiska människor i min omgivning - Tack till alla er, ni är otroliga!
Speciellt tack till dig Hanna för att du är du! Dina ord värmde verkligen idag ska du veta:)


:) :) :) HARMONI! :) :) :)

Äter som en häst

Kan tillägga att jag äter som en häst för tillfället. Slängde i mig två mackor som middag, innan och mellan massagerna, och det känns att jag saknat energi ett tag nu. Jag blir verkligen hungrig av att massera och få massage. Allra helst när jag gjort det under en hel dag som denna, helt sanslöst!

Visst blir det en del pengar på mat såna här tider men samtidigt känner jag verkligen att det är nåt som är värt att slösa pengar på.
Jag tänker inte bryta ner min kropp, är bara onödigt. Nu tänker jag bara fortsätta lyssna på min kropp och äta tills den blir nöjd. Att man tränar en hel del som jag, gör ju också att förbränningen ökar även i vila så därför behöver man fylla på med energi titt som tätt för att kunna funka ultimat.

Givande dag:)

Har faktiskt spenderat hela dagen i skolan fram tills nu.

Först var det "hälsodag" för en förpackningsdesignklass och jag var i en grupp som utövade taktil massage.
Vi gav varje person en rygg och nackmassage och sedan visade vi de hur man gör en taktil handmassage vilket de också fick prova att göra på varandra. Gick mkt bättre än väntat faktiskt. Var lite småoroad innan eftersom planeringen inte kändes riktigt hundra men det gick riktigt bra så cred till mig själv och alla mina klasskompisar som styrde upp allt detta på ett mkt bra sätt:) Vår lärare verkade riktigt nöjd också så det var kul att höra. Det var ju även ett sätt att verkligen få öva på ledarskap och den pedagogiska biten. Roligt var det. Kul också när klassen vi höll i "hälsodagen" för verkade så intresserade och trevliga:)

Efter hälsodagen fick jag en klassisk helkroppsmassage av Hanna.
Det var riktigt skönt alltså. Hon kommer verkligen bli en superbra massör eftersom hon redan är jätteduktig. Riktigt bra tryck och känsla - Tack för det, det behövde jag:)

Efter att jag vaknat till liv igen efter massagen (jag somnade inte men var rätt borta i huvudet) gav jag Hanna en klassisk helkroppsmassage. Det kändes som att det gick bättre än väntat faktiskt. Visst blev det en del improvisation här och var men det kändes ändå rätt bra med tanke på att jag inte gjort så många klassiska helkroppsmassager, gött.

Sist men inte minst har jag suttit på en gratis föreläsning i vår skolan mellan 18-20 tillsammans med några andra ur klassen bl a. Föreläsningen handlade om Ayurveda, hur man ska leva enligt det sättet. Det var intressant att lyssna på. Vet inte om jag kan köpa allt men en del grejer tycker jag lät väldigt förnuftiga. Ska nog gå in på deras hemsida och läsa mer.

Resten av denna kväll blir det till att slappa. Tänker då inte öppna anatomipärmen ikväll iaf, den saken är säker. Jag orkar helt enkelt inte. Har vart en tuff och lång dag. Ikväll har jag gjort mig förtjänt utav att bara slappa, så det så. Imorrn blire nya tag med anatomin:) Ska nog gå på "Body balance" imorrnbitti också. Det börjar redan kl 9 så jag får hoppas jag hinner vakna då bara men det ska nog ordna sig.

Ha de så bra nu och sov så gott när ni väl ska sova!

Spinning är en mental grej

Spinningpasset gick bra men det var lite jobbigt mentalt. Man måste verkligen vara psykiskt stark för att klara av ett spinningpass. Blir ju mycket samma, samma...inte alls som ett step-pass exempelvis där man får göra olika rörelser hela tiden i princip. Jag försökte iaf verkligen fokusera på musiken denna gång och lyssna till vissa instrument och känna "pulsen" i musiken. Det fick mig stundtals att glömma bort hur jobbigt mina ben hade det så det funkade rätt bra faktiskt. Känns underbart gött nu efter spinningen iaf, nu när man är nyduschad och fräsch och kan käka mat:) Vaniljte, morot, fil och müsli - det är vad jag käkar.

Nu ska jag läsa igenom taktilmassagehäftet så man har lite koll på taktilen inför morgondagen. Imorrn ska min klass nämligen hålla i nån typ av "hälsodag" för en förpackningsdesignklass som går på vår skola. Jag hoppas det ska gå bra. Känns som att det kommer bli en del improvisation dock men det ska ordna sig.

Tiden går verkligen fort alltså. Tänka sig att jag snart gjort klart det första året här i Sunne, helt sjukt. Sen är det bara ett år kvar och sen då? Ja, sen vet jag inte vad det blir faktiskt. Förhoppningsvis nåt görbra iaf;)

Till sommarn som kommer nu närmast ska jag iaf verkligen unna mig att vara ledig åtminstone fyra veckor.
Känns verkligen som att jag behöver den återhämtningen och det höll Helena och min mor med om. Är ju rätt intensivt att plugga såhär och det känns, iaf för mig.

Nu ska jag dra härifrån en stund. Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Behöver nytt skrivarbläck

Idag har jag vart på processhandledning, lika mysigt och tänkvärt som vanligt
- Tack för det! Sen var det meningen att jag skulle utbyta massage med min klasskompis Angelika men dess värre hade hon blivit sjuk och stannade därför hemma idag. Vi får ta och byta massage nån annan dag i stället.

Jag har iaf pluggat en del anatomi och diskat undan massa här hemma idag så det känns skönt:) Nu ska jag strax ta och vika lite kläder och sedan börja med maten. Blir nog kyckling med potatisklyftor och grönsaker idag igen, det är go'a grejer det. Vid halv 7 blir det spinning i 45 minuter, hoppas man har lite kraft i benen för det.

Jag läste nyss igenom min beteendevetenskapsuppgift också och den får faktiskt duga nu. Jag har gjort vad jag kan så får man se hur långt det räcker. Imorrn ska jag skriva ut den på skolan eftersom mitt skrivarbläck i min egen skrivare definitivt är slut nu. Måste beställa mer bläck när jag orkar och har tid. Men känns inte som någon stor prio direkt eftersom vi får använda skolans skrivare.

Senare ikväll ska jag försöka läsa igenom massagen lite eftersom jag ska massera med Hanna imorrn efter skolan, det kommer bli great. Nu ska jag ta och fixa lite här. Hörs!

Anatomin går faktiskt framåt

Dagen började med massage. Jag både gav och fick, det var skönt. Efter det var jag och handlade en sväng innan jag satte igång med att fixa potatisklyftor med lite grönsaker till. Till det åt jag en grillad kykling som jag köpt på Ica - Mums! Sedan satte jag igång med att plugga anatomi. Går sakta men säkert framåt iaf så det känns bra. Gäller bara att hålla humöret uppe vad gäller plugget och ta en liten bit i taget så ska det nog gå vägen tillslut. Jag kan bara jag vill:)

Efter pluggandet var jag och körde "body pump", lika jobbigt som vanligt. Men det känns ju att man har muskler iaf vilket är positivt hehe;P Kom hem för en liten stund sedan och har till och med kommit ihåg att stretcha benen och sätet lite extra denna gång. Har varit ganska stel just där efter de senaste "pumparna" nämligen så det skadar definitvit inte att stretcha extra.

Nu ska jag äta min morot och apelsin kombinerat med hårdbrödmackor med ägg och kaviar på.
Det kommer bli riktigt gott. Har fått undan en hel del tvätt också på tal om ingenting så det känns riktigt bra. Bara städningen kvar men plugget priroteras före städning som golvtorkning iaf så vi får väl se när det blir.

Nu ska jag käka. Ha en toppenkväll, det ska jag försöka ha iaf:)

Sovdax

Ska faktiskt ta och lägga mig i sängen nu. Jag känner mig trött och tror jag behöver sova. Har gått lite segt med pluggandet ikväll men så kan det vara ibland. Har haft en massa annat att fundera på så därför har jag nog inte kunnat koncentrera mig till hundra procent. Nya tag imorrn.

Imorrn ska jag föresten träna klassisk massage med Frida kl 11 i skolan så då ska jag vara alert och redo.
Får se om man ska pumpa lite imorrnkväll också, blir förmodligen så. Nu lyssnar jag på Kent - Generation ex...riktigt längesen jag hörde den här låten men den är grymt bra! :)

Borde diska undan egentligen men jag gör nog det imorrn istället. Orkar inte nu. Just nu vill jag bara vara. Man ska våga skämma bort sig själv har jag hört och därför ska jag göra det nu.

Så långt borta men ändå så nära - Världen är mindre än man tror (du skulle bara veta)

~ Nu kan du få mig så lätt ~


Gonatt!!!

Insikt

Man påverkas verkligen av allt som händer runtomkring en. Det är verkligen så. Personer man umgås med, miljö, stämning...allt! Jag har inte trott att man påverkas så mkt som man faktiskt gör men de senaste dagarna har jag kommit underfund med att jag faktiskt ändrats/utvecklats en hel del här nere i lilla Sunne. En hel del saker är positiva men så har jag insett att jag även påverkats lite negativt vad gäller en viss sak.

Det kan göra mig frustrerad och förvirrad men jag vet ju egentligen hur det är så det gäller bara att jag försöker landa igen. Jag har ett bra ställe att landa på, det vet jag sen förut. Gäller bara att jag plockar fram det igen. Som tur är har jag min familj som påminner mig om jag svävat iväg lite väl mkt och det är jag väldigt tacksam för. Det är nämligen lätt att jag själv blir förblindad av alltihop.

~ Jag tycks famla omkring i mörker stundtals men ljuset finns i själva verket närmare än jag tror, det gäller bara att jag hittar det ~

Slut på OS

Har precis varit och kört "Stepmix" på Selmas och det var riktigt drygt. Det var Malin som höll i passet och hon brukar kunna köra på rätt hårt och så även denna gång. Hehe, svetten bara rann men det är så det ska vara:) Nu ska jag strax duscha och fräscha till mig lite innan jag ska ta nya tag med anatomin. Finns en hel del att nöta in vad gäller det. Har iaf pluggat en del tidigare idag så känner mig lite småduktig:)

Vinter-OS är slut för denna gång, känns rätt sorgligt.
Vad ska man nu kolla på på tv?:/ Iofs kanske det är lika bra att det är slut så man får en del andra saker gjort än att bara hänga framför tvn?:P Fast "Mästarnas mästare" och "Hockeykväll" tänker jag kolla på iaf:) Det är bra grejer det.

Saknar Norrland och min familj. Ska bli skönt att komma "hem" om tre veckor. Dags att kolla på att boka resa vad gäller det föresten. Men innan dess är det plugga anatomi och öva massage som gäller. ~ I will succed ~

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känns som att jag har saker att skriva, bara det att jag inte kan sätta ord på det. Äsch, lika bra att duscha och lyssna på musik istället. Men jag återkommer när ni minst anar det. Ha de!

RSS 2.0