Sammanfattning av år 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag for iväg till Norge ensam för första gången för att ha 8 veckors praktik där. Jag har också ätit riktigt sushi för första gången på en restaurang samt provat att äta crebbs. Båda sakerna var goda. Jag har också fått köra en sportig mustang, snacka om powerkänsla!;P Har även varit på en musikfestival för första gången i form av Storsjöyran, en rolig och spännande upplevelse.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inget sådant.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, inte vad jag vet.

4. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja, mer tid till att verkligen vara på samma ställe som mina nära och kära. Är så less på att behöva vara 70 mil ifrån alla (Sunne).

5. Vad var din största framgång 2010?
Att jag lyckades charma in mig hos en riktigt jäkla underbar kille:) och att jag hade modet/förmågan/turen att ta mig till Norge och vara där själv i 8 veckor. Jag har utvecklats väldigt mycket av båda sakerna!

6. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, min bärbara dator och resor. Har köpt en del kläder också men inte så mkt.

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av nuet och tagit hand om mig själv mer.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Borde inte oroa mig för så mycket saker. Borde heller inte ha så höga krav på mig själv hela tiden. 

9. Hur tillbringar du nyår?
Det blir här i Foppaland. Blir lite skoteråkning, spelning av sällskapsspel, äta gott, kolla på fyrverkerier och ev lite dricka - allihop med fantastiskt trevligt sällskap naturligtvis;).

10. Vem saknade du?
Har haft en ganska stor längtan efter alla mina nära och kära hemma i Övik, speciellt sen augusti då jag var tvungen att åka ner till Sunne igen.

11. Finns det någonting du ångrar med 2010?


12. Vilken del av 2010 var bäst? Första eller andra halvan?
Andra halvan.

13. Hur tror du 2011 blir i sin helhet?
Ett spännande år på alla plan! Kommer vara klar med min utbildning i maj och sen vet man aldrig vad som händer. Min förhoppning är dock att det kommer bli ett fantastiskt år!

Fann "Ödehuset"

Igårkväll var jag riktigt duktig och satt och skrev två sidor till mitt kostarbete som handlar om sötsug och sockerberoende. Usch, är så himla less på skolan och såna där arbeten nu så ni anar inte. Otroligt att man ändå kan förmå sig sj till att skriva och försöka göra klart arbetet. Nånstans vet jag väl att jag ändå måste ta tag i det förr eller senare för jag vill ju som ändå göra klart utbildningen. Nog om skolan nu, vill/orkar inte tänka på det mer får som bara dåliga känslor av alltsammans. Ska iaf bli fantastiskt skönt att ta examen i maj!

Tidigare idag var jag och mamma ute och åkte skidor här hemma på lägdorna. Vi åkte till det så kallade Ödehuset (ett gammalt övergivet hus som ligger mitt i skogen) och vi lyckades otroligt nog hitta till huset också vilket inte är det lättaste med tanke på att skogen är ganska tätvuxen. Det var härligt att åka skidor. Lite jobbigt var det dock eftersom man sjönk ner väldigt mycket i djupsnön. Tur man hade bra kläder iaf. I slutet av åkturen blev jag och mamma dock otroligt hungriga så sista biten var därför extra jobbig.

Nu har jag suttit och slötittat på nätet en del och sett lite Sex and the city tillsammans med Helena. Strax blir det middag och sen ska jag och Helena fara och träna hockey i Bjästa. Troligen hänger Betty på också. Det kommer nog bli skoj. Hoppas jag kan få mina skridskor slipade bara, det skulle göra mycket.

Har insett att jag lärt mig obeskrivligt mycket på de här två åren sen jag började i Sunne. Väldigt mycket om mig själv framför allt. Jag vet vem jag är nu på ett helt annat sätt än tidigare. Det har också hänt mkt, mkt förändringar som jag är glad över. Hade inte vissa förändringar skett så hade jag nog inte mått så bra idag är jag rädd. Tur man gör sina val och vågar byta vägar nu och då. Man ångrar aldrig det man gör, bara det man inte gör. Det är faktiskt ett ordspråk som allt som oftast stämmer.

Ha en fin tisdagkväll! :)

Skööööönt jullov

Jag lever och frodas häruppe i de norrländska skogarna. Det känns riktigt skönt att vara här hemma i Övik. Jag umgås med en massa personer som jag älskar. Kommer verkligen att kännas vemodigt att åka ner till Sunne igen den 9 januari. Usch, känner det redan nu. Äsch, jag ska inte tänka på det nu. Nu ska jag bara njuta av stunden och lugnet här hemma:)

De senaste dagarna har jag handlat lite julklappar och julpyntat bland annat:)
I lördags var det fest och då träffade jag bland annat Ylva som jag inte träffat på alldeles för många veckor. Riktigt härligt att träffa henne liksom Emma, Sandra med flera. I måndagskväll var jag och tränade hockey i ca en timme. Hur kul som helst trots att jag inte vågade åka fullt ut eftersom mina skridskor var tämligen slöa. Nästa måndag ska jag dock komma till träningen tidigare och försöka få de slipade. Det vore perfekt!

Jag ska spela mycket julmusik och äta lussekatter, det är grejer det:) Älskar verkligen jul och allt vad det innebär. Enda jag inte gillar är väl den här julstressen som vissa får. Onödigt är vad det är. På jul ska man bara ta det lugnt, mysa och umgås med människor som får en att må bra.

Skrev föresten färdigt min och Sofias matsedel tidigare idag.
Skönt att ha fått det gjort även om det tog en jäkla tid. Nu har jag iaf bara mitt arbete om sötsug kvar. Men det får jag "roa" mig med någon annan dag. Skolless? Svar: Ja! Men, men bara att kämpa på.

Nu ska jag få lite luft och samtidigt göra lite nytta genom att gå ut med soporna. Ha en mysig afton mitt herrskap! :)

Imorrn händer det!

Borde ha gått och lagt mig för ett bra tag sen men jag har vart i full gång med att packa. Försöker packa lite smart också så jag vet var jag har alla saker sen. Inte mkt kvar att packa nu så det känns skönt. Sen är det bara städningen kvar innan jag drar norrut på fredagmorgon. Tur man inte har så många kvadratmeter att städa;P Förhoppnings får man lite hjälp dessutom:D

Körde ett Spa-core-pass på Selmas tidigare ikväll.
Gillar verkligen de passen alltså. Dels är de inte så långa (40 min) om man har mkt annat att pyssla med sen känns det som att det är en väldigt intensiv och bra träning. Det tar väldigt mkt på framför allt bålen men även på lite andra muskler så som bröst, ben t ex. Sen är det väldigt bra för mig eftersom det handlar mkt om kordination och balans också. Behöver bättra på båda de sakerna. Sist men inte minst tycker jag det är fruktansvärt roligt att träna med en sån där boll. Det blir en bra variation på övningar och lite som en lek mer än träning. I like it <3

Efter passet tänkte jag egentligen dra hem men jag cyklade och sprang ist på löpbandet i gymet. Körde lite benmaskiner också och lite annat smått och gott. Tänkte att jag ju ändå borde passa på att köra lite extra just ikväll eftersom jag sen inte kommer att ha tillgång till nåt gym på ett bra tag. Det kändes väldigt bra och kul att träna just ikväll:)

Kan knappt bärga mig inför morgondagen!
Känns så fantastiskt skönt. Har ungefär samma känsla som jag hade när jag var yngre och väntade på att min födelsedag eller julafton skulle komma. En pirrande, nervös och förväntansfull lyckokänsla. Livet är verkligen fantastiskt! Vem hade kunnat anat det här för bara ett och ett halvt år sedan? Tiderna förändras verkligen liksom man själv som utvecklas så det står härliga till. Toppen!

Ska genomlida en skoldag till imorrn bara och sen har jag mitt efterlängtade jullov!:D
Visst har en del skolsaker att göra (förstås) men ändå, ingen skola på tre och en halv vecka! Och att dessutom kunna umgås med en massa människor som jag älskar. Skönt, skönt, skönt! :)

Nu ska jag lägga mig och försöka sova. Men ååh längtar så himla mkt<3. Natti!

Packning & vardagsmotion

Har börjat packa ner en hel del saker i lådor och väskor nu och det känns verkligen bra måste jag säga. Visst, lite rörigt blir det här i min stuga visserligen men det är så skönt att ta tag i det eftersom det verkligen känns som att det är sluttampen nu. Snart är jag klar här i Sunne med min utbildning!:) Visserligen är det nästan hela 6 månader kvar men det är mycket lovdagar och sen kommer praktiken på 11 veckor göra att det känns mkt kortare än så. Är egentligen bara ca 6 veckor kvar i själva skolan med lärarledda lektioner.

Även fast jag säkerligen kommer att sakna min stuga efter jul då jag ska bo på vandrarhem med Sofia så känns det ändå bra att flytta ut och framför allt få hem alla saker upp till Övik. Jag gillar Övik eller ja, det är väl främst en del personer som bor där som jag gillar egentligen:)

Hatar verkligen att man kommer behöva ha plugg att göra över jullovet men det är väl skolan i ett nötskal?
Verkligen irriterande. Men, men bara att bita ihop och försöka ta tag i sakerna så snart som möjligt. Tur jag har kommit igång rätt bra med mitt kostarbete iaf. Har dock inte jobbat nåt alls med det idag, istället har jag packat och varit på Selmas och kört ett pass Stepmix.

Har föresten cyklat 11,4 km ca idag också bara i vardagsmotion, det ni! Räknade ut det precis nu. Hade ingen aning om att det faktiskt skulle bli så mkt totalt men det gör tydligen mkt att man först cyklar till skolan och sen cyklar hem för att äta lunch. Efter det cyklar man till skolan igen och sen cyklar man hem. Sen kommer man på att man är  tvungen att handla lite prylar på apoteket så då blir det en kort cykeltur igen. Många cykelturer blir uppenbarligen en hel del motion totalt med andra ord - Läckert!

Nu ska jag strukturera upp mina kartonger och sen slappa resten av kvällen med några avsnitt "Sunes jul".
Hade ovanligt nog problem med att somna igårkväll (har ingen aning om vad det berodde på, kanske tänkte jag bara för mkt) så ikväll ska jag lägga mig tidigt och försöka ta igen den sömn jag förlorade.

Ska nog käka lunch hemma imorrn igen eftersom jag borde försöka jobba på att äta upp maten som jag har här i stugan. Blir så jobbigt att ta hem allting annars och behöva slänga bort mat känns ju helt åt skogen!

3 dygn kvar nu! Kom igen! <3

Glad lucia på er!

2 snälla killar

Blev visst ett pass afromix  i morse istället för stepmix. Tydligen har Selmas spa danstema i helgen och därav ändringen. Haha, jag som inte alls är bra på att dansa försökte hänga med så gott jag kunde. Det var roligt iaf:) Kul att shejka loss lite och göra nåt man inte brukar. Kanske går på stepmix imorrnkväll istället. Eller också kommer jag pyssla på i stugan. Den som lever får se.

Nu har jag varit hos min goa klasskompis Mia och bytt ansiktsmassage. Blev även en trevlig pratstund med te, lussebulle, pepparkakor och clementin - Mums! Hon och Emelie skulle gå och se på ett luciatåg vid torget nu kvart över 4 men jag orkar inte pallra mig dit eftersom jag nyss kommit hem till min stuga.

På vägen hem från Mia stannade till jag på Ica för att höra om de hade några banankartonger som jag kunde få. Behöver kartonger till alla mina prylar här i stugan nämligen. Ska ju ta hem precis alla mina saker på fredag och då behöver man en del för att packa ihop allt i. Ica hade inte möjlighet att ge mig några men jag hade bättre lycka på Coop. Lyckades få åt mig 4 st kartonger där.

Sen kom den lilla problematiken. Att kunna få hem alla fyra kartonger tillsammans med min cykel. Snacka om avancerat. Men jag såg det mest som en härlig utmaning trots allt. Nån annan hade säkert blivit galen och ringt en taxi direkt när det trots allt handlar om att gå med alltsammans i kanske 1,5 km men inte jag inte. Jag hade ingen brådska utan gick rätt sakta med alltsammans. Gällde att hålla tungan rätt i mun.

Jag stannade till efter halva vägen för att ändra lite plats på kartongerna. Just då kom två killar promenerandes och frågade vars jag skulle med kartongerna. Statoil blev mitt svar och vips kunde de tydligen ta kartongerna till Statoil eftersom de ändå skulle åt det hållet. Värste snällt! Jag tackade de så mycket och så kunde jag cykla iväg bara sådär tydligen. Det var inga problem alls menade de. De kommer  garanterat att få många julklappar i år och det sa jag till de också innan jag for iväg. Tänk vad snälla människor det finns här i världen!:)

Nu ska jag gå upp till Statoil och hämta kartongerna. Sen ska jag bygga ihop nån middag för nu börjar visst magen klaga på matbrist. Ha de fint!

Still waiting

Woho, jag lyckades komma ur min fantastiskt sköna säng. Ibland är man bra viljestark trots att kroppen inte riktigt vill hänga med på samma sätt. Igår gick det desto sämre däremot men man ska nog vara lite snäll mot sig själv och unna sig att verkligen sova ut ibland. Jag tror kroppen behöver det.

Nu sitter jag och äter min klassiska grötfrukost och sen ska jag bege mig upp till Selmas för att köra ett stepmix-pass som startar kl 11. Efter det blir det dusch och lite mat innan ska bege mig till en klasskompis för att byta en ansiktsmassage.

Sen har jag planer på att fortsätta skriva på mitt kostarbete. Ska ev höra med mina hyresvärdar om de kan ta fram mina flyttlådor också så att jag kan börja packa ner mina saker lite smått. Det skulle ju inte skada. Behöver inte vara klart förräns torsdagkväll egentligen men då ska det ju vara flyttstädat också så det är lika bra att vara ute i god tid.

4½ dygn kvar nu bara, I can't wait! Den här julen kommer att bli en av de bästa på länge <3

Önskar er alla en mysig tredje advent!

Certifieringsprov & en enorm Övikslängtan

Hej och hå vad dagarna går. I onsdags gjorde jag äntligen bort det stora certifieringsprovet för att bli certifierad klassisk massör. Kändes helt okej fast en del frågor var jätteunderliga då det verkligen var flera alternativ som var rätt. Det sa t o m vår lärare. Detta trots att det enligt provinstruktionen bara skulle finnas ett korrekt svarsalternativ. Skumt! Det var 100 frågor och man måste ha minst 65 rätt så man har ju en viss marginal ändå, det är bra. Vet redan nu att jag gjorde fel på ett par frågor angående fysiologi bl a. Men jag hoppas och tror att jag ska ha klarat provet totalt sätt. Vill inte att alla mina timmars pluggande ska vara bortkastade i onödan. Om tre veckor får man reda på om man klarade det eller inte så det är bara att fortsätta vara nyfiken ett tag till. Otroligt skönt att inte behöva läsa nån mer anatomi iaf! :D

Efter certifieringsprovet har jag haft ett par bra dagar förutom min enorma Övikslängtan. Jag har tränat, lagat mat, städat, tvättat, sett film och pluggat. Jag har inte haft några schemalagda lektioner men jag har haft min egen skola här hemma ändå för det behövs. Har skrivit och skickat in en ledarskapsreflektion, en LIA-rapport där jag jämfört norskar med svenskar och ett papper där jag beskrivit två situationer som uppstått under LIAn. Har även börjat lite smått på mitt kostarbete som handlar om sötsug och sockerberoende. Det är intressant men lite svårt då ämnet är så ofantligt stort. Finns verkligen hur mycket som helst man kan skriva men jag orkar som inte lämna in ett arbete på 20 sidor heller så därför försöker jag begränsa mig. Blir nog bra tillslut. Ska försöka fortsätta skriva på det imorrn. Vill ha gjort så mkt som möjligt på det innan jullovet känner jag.

Nu blire slappande i form av "Kråkguldet". Snacka om nostalgi-serie det är alltså:) Jag får julkänsla så det bara skriker om det;P Tidigare i veckan tittade jag igenom "Mysteriet på Greveholm". Det var verkligen inte helt fel det heller:) Efter "Kråkguldet" blir det nog "Sunes jul" och "Pistvakt".

Jag längtar verkligen efter Övik nu och alla mina underbara personer där hemma som jag inte alls kan träffa nu. Ska bli riktigt skönt att få komma hem nu på fredagkväll till veckan. Men innan dess ska jag fortsätta skriva på kostarbetet, packa ihop alla mina saker i kartonger, städa, träna och vara i skolan mån-tor. Bara att härda ut liksom. Detta trots att jag helst av allt skulle vilja vara hemma i Övik nu på momangen.

En sak till, jag fick höra en intressant kommentar från min klasskompis Sofia tidigare ikväll. Hon sa: "Jo, det liksom lyser om dig!":) Att ens känslor kan synas så väl ändå. Men det är väl inte så konstigt. Jag är lycklig och ler bara jag tänker på det. Synd att dessa 70 mil ska vara ett hinder just nu bara. Men snart blir det ändring på det. Den som väntar på nåt gott....;D

Ha en fin lördagkväll!

Good sunday

Idag har jag kört ett stepmix-pass på Selmas. Riktigt jobbigt var det, dels för att jag inte kört någon step på över två månader och dels för att Malin höll i passet. Malin har alltid extremt hårda pass. Det känns verkligen att man tränar hela passet igenom då det inte är några pauser heller utan man hoppar direkt mellan styrka och kondition. Jag gillar det för efter passet känner man att man tränat tillräckligt för den dagen. Där kan man tala om effektiv träning

Jag har varit duktig och lyckats plugga anatomi en hel del timmar idag.
Har även pratat i telefon med en riktig snygging:) Nu ska jag sticka till affären och handla och sen ska jag fortsätta plugga det sista för ikväll. Det blir ben och leder som gäller då. Känns riktigt bra att jag pluggat så mkt som jag gjort idag då det igår bara blev en halvtimmas pluggande.

Har kommit en hel del snö hit till Sunne så snart ska jag nog ta mig en längdskidåkningstur uppe i skogen. Den första skidturen för i år blir det då i såfall:)

Ikväll ska jag antingen se på "Beck - Det tysta skriket" som går på tv4 eller också ska jag fortsätta se "Mysteriet på Greveholm.
Som jag känner nu blir det det sistnämnda. Att se julfilmer är väldigt bra om man vill väcka upp sina julkänslor - I like:)

Nu ska jag ut i vintermörkret och få mig lite frisk luft. Ha en fortsatt härlig söndag!

Underbart telefonsamtal

Har vart ute och gått en massa idag tillsammans med min goa vän Hanna. Det har vart riktigt härligt. Perfekt att få lite frisk luft, dagsljus och samtidigt kunna ventilera om allt mellan himmel och jord med en sån toppentjej som Hanna. Hanna och jag är lika på många sätt även om vi förstås har en hel del olikheter också. Hon är en bra person för mig att umgås med då jag får en massa positiv energi av henne. Hon har alltid en massa vettigt att komma med. Ska föresten till henne lite senare ikväll också för lite julmys. Det ser jag fram emot:)

Igårkväll efter att jag sett Idol, för första gången på två månader för övrigt, så fastnade jag framför min laptop. Jag fastnade i att kolla på en massa gamla foton och inspelade filmer. Jag satt till och med ensam här i min stuga och skrattade rätt högt åt vissa saker. Galet men sant!:D Foton och filmer är verkligen bra att ha. Det påminde mig om hur bra människor jag har runt omkring mig och om hur mycket roligt jag har varit med om. Det fick mig att inse att certifieringsprovet nästa vecka är väldigt oviktigt och obetydelsefullt i jämförelse. Varför går man och ödslar energi på att oroa sig över saker som egentligen inte är värda att gå och oroa sig över? Jag förstår mig inte på mig själv. Jag behöver och vill bara ta det där provet med en klackspark och var är det som hindrar mig egentligen? Jo, mig själv och ingenting annat. Skärpning.

Fick ett jätteroligt och älskvärt telefonsamtal igårnatt också föresten.
Haha, så jäkla bra!:) Lovely! Det är såna småsaker som gör att man verkligen undrar vad man gör här i Sunne för tillfället när man egentligen borde vara någon annanstans. Men nu är det snart bara en och en halv vecka kvar på min Sunnevistelse så det är inte länge kvar nu. Längtar verkligen!

Har inte pluggat ett dugg idag hitills men det tänkte jag försöka ändra på nu. Innan jag drar iväg till Hanna ska jag läsa lite i pärmen bara för att. Alltid är det nåt nytt som kan fastna. Ska städa upp det sista lilla här i stugan också. Jag trivs så mkt bättre när det är lite ordning och reda.

Hoppas ni får en rolig lördagkväll!

Vintertrött

Har pluggat anatomi med Josefin idag i lite mer än två timmar. Det har gått bra. Vi hann gå igenom benens muskler och armens muskler, great. Blir faktiskt mycket roligare när man pluggar med någon också, det är så lätt att man blir less och uttråkad när man sitter ensam och läser.

Nu ska jag snart iväg till Selmas och "tina upp" mitt träningskort.
Sedan är planen att köra ett 40 minuters långt pass med spa core boll. Hehe, kommer bli intressant minst sagt då jag inte alls lär ha någon balans för tillfället. Roligt ska det bli iaf och säkerligen ett välbehövligt avbrott från pluggandet.

Har varit så otroligt trött de senaste mornarna - ja, egentligen ända sedan jag kom tillbaka hit till Sunne. Helt sanslöst egentligen. Säkerligen påverkar väl mörkret en hel del men ändå. Imorse kändes det som att jag bara sovit i ca 4 timmar när jag i själva verket sovit det dubbla, så trött var jag. Knepigt. Man ska ju kunna känna sig utvilad efter att ha sovit 8 timmar men inte jag tydligen. Eller ja, nu känner jag mig pigg men inte tidigare i morse.

Nej, dags att fixa lite käk och förbereda träningskläder. Ha en fortsatt trevlig dag!

Fantastiska mobil!

Det är helt fantastiskt att kunna använda mobilen igen!:) Att bara kunna ringa och smsa utan att behöva få ångest för att det kostar jättemycket. Sen att folk kan ringa till mig också utan problem och höga kostnader - Otroligt behändligt är det! På så sätt är det en väldigt stor fördel att vara här i Sverige jämfört med Norge. Det enda som är synd är att jag klantigt nog lyckades glömma mitt mobilheadset uppe i Övik annars hade det varit perfekt. Men, men det är ju bara ett I-landsproblem trots allt så man ska inte vara bitter.

Idag är det föresten fjärde dagen i rad som jag har känningar (träningsvärk) sen hockeyspelandet i lördags.
Lite lustigt att det sitter i så länge i ljumskarna. Men jag gillar det ändå:) Det bevisar ju verkligen vilken otroligt bra träning hockey är, för att inte tala om hur kul det är:D Jag måste verkligen se till att det blir mer hockeyspelande över jul och nyår.

Nu vid midnatt är det två veckor kvar av min vistelse här i Sunne. Sen åker jag HEM till Övik för att fira jul och nyår:) Längtar verkligen tills dess. Jag hör inte hemma här nere i Värmland just nu. Min hjärna och mitt hjärta skriker efter Övik och det norrländska lugnet.

Nu ska jag se "bonde söker fru" på tv för första gången på jaa, jag vet inte hur många avsnitt. Många är det iaf, den saken är säker. Har nog sett 6 eller 7 avsnitt i nätrepris tidigare men nu är det dags att se det på tv för en gångs skull. Tror det blir lite nyponsoppa med glass också, det var längesen!

Ha en mysig kväll!

Vill inte plugga mer

Jag har julpyntat en del i min stuga nu. Det känns riktigt mysigt:) Har tagit fram min lilla plastjulgran med ljus i, min gosedjurstomte och två st prydnadstomtar plus en ängel. Dessutom har jag tagit fram min jultomteduk som nu klär mitt soffbord. Advent och jul är verkligen en underbar tid. Synd bara att man ska behöva ha en hel del "måstesaker" gnagandes i huvudet (skolgrejer). Hade det inte varit för det hade det varit helt perfekt.

Jag känner mig färdig med den här utbildningen nu trots att det återstår 8 veckor förutom LIAN. Jag känner mig redo för att ta mig ut på arbetsmarknaden. Visst, jag har en del oavslutade kurser och två kurser som jag inte ens börjat med - engelska och företag (hur man startar eget). Dessa två kurser börjar först efter jul. Men jag är som less på skolan och redo för att ta mig an nya utmaningar. Det känns i hela kroppen. Jag känner mig klar helt enkelt. Tydligen är jag inte den enda i klassen som känner så. Tur att jag iaf har praktik igen i hela 11 veckor efter nyår:) Det känns toppen! Tack och lov för att man inte valde att gå någon treårig utbildning utan valde en tvåårig. Jag är allt bra smart ibland:)

Jag är också less på att fara fram och tillbaka som en flyttfågel.
Känns inte som att jag har något hem riktigt. Jag har grejer såväl här i Sunne som hemma i Övik. Jag har egentligen väldigt dålig koll på exakt vad jag har för grejer (kläder t ex) när de är utspridda på två ställen. Just nu känner jag att jag vill ha ett hem i Övik (iaf ett tag), där jag har nära till mina nära och kära. Som det är nu är man hemma så kort tid åt gången att man på sin höjd hinner fika hos pappa och äta middag hos mamma innan man måste åka iväg igen för att sedan inte kunna träffa de på ca en månad. Det är jobbigt att behöva stressa så mkt när man väl är uppe i Övik. Visst är det roligt att upptäcka många olika ställen men tillslut vill man ta en paus och bara ha ett ställe som sitt riktiga hem för ett tag.

Jag vill att det ska komma mer snö hit till Sunne så att jag kan åka längdskidor i skogen.
Just nu är det jättelite snö, så lite snö att skidorna förmodligen bara skulle förstöras om jag använde dem. Jag ska iaf öppna mitt träningskort på Selmas spa igen för att gå på några pass. Förhoppningsvis ska jag kunna använda kortet nu i två veckor innan jul och sedan frysa det över jul och nyår för att sedan öppna det och använda det de två veckorna jag är här i Sunne i januari. Det vore perfekt. Jag ska gå dit och snacka med Annika (som är fitnessansvarig) på fredag.

Ska fixa lite blodpudding nu och sedan fortsätta plugga. Behöver skriva klart en deltagardokumentation till min utomlands-lia. Ska nog göra det först innan jag fortsätter med anatomin. En promenad lite senare hade inte varit fel heller. Ha det så bra och kom ihåg att livet blir vad man gör det till!

RSS 2.0