En eloge till mig!

Igår hade jag en sisådär dag men kvällen blev desto bättre. Idag har jag haft en jättebra dag. Har hunnit uträtta en massa saker. Har bland annat gjort klart två skolsaker, en reflektion över mitt eget ledarskap och en "förväntningar-på-min-LIA-sak". Känns superbra! Har dessutom börjat skriva min packningslista till onsdag när jag ska hem till Övik:) Har även diskat undan, vikt massa tvätt och dammsugit. Great!

Utöver detta fick jag ett oväntat men välkommet besök av min klasskompis Sandra O på eftermiddagen. Vi drack te och pratade om allt möjligt. Mycket trevligt måste jag säga.

Vädret idag har inte varit nå vidare. Har regnat, blåst och varit småkallt hela dagen. Så jag har ägnat hela denna dag inomhus men det har inte alls kännts så jobbigt. Jag hoppas dock att vädret blir lite bättre imorrn så jag får ett större sug efter att jogga lite utomhus.

Känner mig på bra humör överhuvudtaget just nu. Känns som att jag inte har mycket skolarbeten längre som tynger och dessutom verkar allt så gott som klart inför min LIA i Norge så det känns jätteskönt! Jag håller dessutom tummarna för att jag äntligen ska få vara på ett hälsohem några veckor på min LIA efter jul. Har ringt och nu också mejlat ett ställe så nu är det bara att vänta och hoppas. 

Att få komma hem och träffa familj och vissa andra speciella personer på onsdag känns ju mer än bra om jag säger så:) Längtar verkligen tills dess!

Nu blir det popcorn och Skildis. Det har jag förtjänat:) Senare inatt ser jag fram emot ett underhållande fyllesamtal, haha:D Imorrn ska jag massera kl 10.30 på skolan, det blir bra för då måste jag kliva upp i en vettig tid. Har sovit ut lite väl mycket de två senaste dagarna. 

Ha en fortsatt mysig lördag!

Toppenhelg

Måste skriva att jag har haft en toppenhelg på alla sätt och vis! :) Var längesen jag hade en sån skön och energigivande helg. Jag har verkligen bara kunnat vara och släppa allt vad pass, skola och ångest innebär. Fruktansvärt välbehövligt. Jag har mått himla bra helt enkelt, tack vare att jag umgåts med ett par härliga människor på denna planet. Tack! (ni vet vilka ni är).

Jag vill att helgen ska komma tillbaka. Blir nog en sväng till Liseberg och Gbg nästa sommar också. Jag blir verkligen som ett litet barn när jag är på det där nöjesfältet alltså, haha. Snacka om att vara barnsligt förtjust i karuseller:D
Nu är jag återigen här i Sunne. Känns lite ensamt. Tur man har söta klasskompisar iallafall. Men ååh, ensamt var ordet.

Bara en och en halv vecka kvar iaf sen sticker jag till Norrland igen för att vara där i drygt tre dagar innan jag drar till Norge på praktik. De tre dagarna kommer jag utnyttja maximalt kan jag säga.

- Saknar dig redan!

Dags att sova och ladda batterierna inför morgondagens alla träningspass. God natt!

Jag är stolt över mig själv

Idag körde jag mitt step-pass för klassen. För första gången i mitt liv ställde jag mig framför 28 personer och ledde ett steppass med några styrkeövningar på ca 20 min. Galet värre. Det som jag haft ångest för i tre veckors tid eller liknande. Och vet ni vad? Det gick bra! Det kändes till och med lite roligt stundtals när jag stod där framme med head-setet. Jag trodde bara jag skulle ha ångest genom hela passet men det hade jag inte:) Det förvånade mig på ett konstigt men positivt sätt. Visst, lite småmissar här och var blev det men jag tycker ändå att jag fick ihop det hela på ett bra sätt. Det känns grymt! och detta trots att jag inte övat något på passet överhuvudtaget de senaste 4 dagarna. Mäktig känsla.

Egentligen skulle jag köra passet 14.20 idag men när jag fick höra att det var vissa i klassen som var sjuka som skulle ha kört på förmiddagen var jag snabb att ta en av deras tider istället. Det blev spontant och skönt på samma gång. Jag hann inte bli så nervös innan heller. Jag kände bara att jag ville ha hela saken ur världen och slippa oroa mig/tänka på det nå mer så därför körde jag mitt pass som nr 4 i klassen.

Idag är jag stolt över att jag är jag=) Det firar jag med choklad och slappande framför tvn ikväll. Imorrn kommer jag definitivt ha en rätt tydlig träningsvärk i benen med tanke på alla knäböj, step-steg, aerobics-steg och all spinning man kört idag. Helt sjukt. De återstående tre dagarna av denna vecka ska jag dock bara träna och njuta av alla mina klasskompisars träningspass:) Gud så härligt!

Ha en skön måndagskväll!

Göteborgshälsningar

Tänkte bara kika in här en sväng och avslöja att jag just nu befinner mig i Göteborg med riktigt härligt sällskap:) Riktigt härligt. Igårkväll såg jag premiärmatchen mellan Modo och Brynäs och sen blev det biljardspelande för hela slanten. Biljard är kul men svårt. Ska definitivt spela det fler gånger iaf.

Nu har jag nyss ätit sushi från en riktig sushirestaurang för första gången i mitt liv och det var gott:) Ikväll blir det lite fest med random-folk och imorrn vankas Liseberg! Det kommer bli så förbaskat roligt. Hoppas det inte blir regn bara. Fast skulle det regna kommer jag åka och vara där ändå. Jag älskar verkligen karusellerna där.

Jag längtar dock inte till måndag av flera olika anledningar.

Nej, nu blir de strax dusch inför den kommande festkvällen. Ha en härlig helg!

Händelserik tid

Det är mycket som händer i mitt liv för tillfället.

- Jag har köpt fyra singstar-spel med mickar (PS2) på Blocket:)
- Har kollat upp och bokat vandrarhem med Sofia.
- Har sålt två st kursböcker för 300 kr.
- Jag övar för fullt på mitt kommande stepmix-pass som jag ska redovisa nästa vecka.
- Jag hade en värdefull Ledaskapsdag idag på skolan där jag lärde mig väldigt mycket. Samtalsterapi är mycket intressant!
- Jag åker till Göteborg om ca 34 timmar och det kommer bli toppen:D
- Jag ska säga upp min stuga eftersom jag inte kommer bo här efter jul.

Förutom detta kommer jag att befinna mig helt själv i Norge om mindre än en månad. Där kommer jag vara i 8 veckor eftersom jag ska ha LIA där på ett spa. Spännande!

...Så jojomensan, nog har man ett händelserikt liv alltid:) Ja, åtminstone just nu:P

PS! Min mobil har föresten funkat bra hela dagen så jag hoppas verkligen att det håller i sig. DS!

Mobilkrångel

Har övat massa på passet med Sofia idag efter skolan. Vi har varit riktigt duktiga för nu har vi kommit på två låtar som vi ska ha för biceps och triceps. Vi har även lyssnat och tänkt ut hur vi ska ha vila som i låtarna så att det passar och var vi ska köra singlar osv. Känns skitbra. Blev lite hungrig bara eftersom det var 6 timmar sen jag åt senast. Detta har lett till att jag har slängt i mig massa mat nu de senaste minutrarna då jag kommit hem till min stuga. Men lätt värt det, nu är det bara att fortsätta nöta hela passet.

Min mobil har börjat krångla som faan. Riktigt störande. På displayen står det att simkortet är inaktivt vilket jag inte förstår varför. Har ju nyligen fyllt på simkortet med pengar och allt sånt. Nåja, jag ska få låna Sofias mobil imorrn och se om mitt simkort funkar som det ska i hennes telefon. Funkar det inte i hennes telefon heller så vet jag att det är själva simkortet det är fel på och inte min mobil. Skulle det funka i hennes telefon så vet jag däremot att det är min mobil som är trasig. Riktigt störande känns det då det bara är tre månader sen jag köpte min mobil men, men what to do? Finns ju betydligt värre saker som kan hända så man ska väl inte jämra sig alltför mkt. Det löser sig även om jag måste erkänna att jag numera är rätt beroende av mobilen:P

Om ni vill få tag i mig och kontaktar mig via min mobil så vet ni iaf vad det beror på om jag inte svarar eller om ni kommer till röstbrevlådan eller liknande. Ni får använda Internet (msn och Skype) om ni vill få tag i mig.

Nu ska jag prata med min goda vän Sandra på Skype. Men ha det toppenbra allihopa!

Björnakaka på gång

Har gjort en björnakaka ikväll. Just nu är den i ugnen och jag väntar jag på att den ska gräddas färdigt. Har inte världens bästa form till den då man egentligen ska ha en form med löstagbara väggar (vilket jag inte har) men jag hoppas att den jag lånat ska funka.

Har städat och tvättat en hel del idag. Imorgon ska jag massera med Söt-Hanna i min klass och sen försöka  ta tag i mitt step-pass. Han inte öva nåt på det alls idag. Behöver fortfarande fundera ut hur jag ska lägga upp styrkedelen på passet.

Försöker föresten sälja två böcker ur min studielitteratur-hög till en tjej som har börjat första året på hälsoterapeut-utbildningen. Det är två böcker jag känner att jag inte kom
mer att ha nån större användning för i framtiden så då kan jag lika gärna sälja de och få lite extrapengar istället. Jag hoppas hon går med på mitt pris bara.

Resten av denna kväll blir det glass och björnakaka. Mums! Ska tända lite ljus och se Skilda världar. Det kommer bli hur mysigt som helst. Bara en sak som fattas men man kan inte få allt. Nu ska jag njuta:D

Ha de bäst!

Bloggdesign krånglar

Vet inte vad som har hänt med min bloggdesign. Den är inte som den ska vara iaf:S Måste ha förstört den på nåt vis. Ska försöka kolla upp det när jag får tid och ork. Just nu finns det annat jag vill lägga min energi på.

Håller just nu på att dra över massa filmer från Josefins bärbara hårddisk, nice! Då har jag en hel del jag kan titta på framöver. Tur man känner trevligt och generöst folk:) Man slipper betala och hyra filmer, kan bli mycket pengar i längden faktiskt som man sparar in:)

Pratade med min hyresvärd nyss om att jag nog inte ska hyra denna stuga i januari eftersom jag har så mycket praktik nästa termin. Jag har LIA i hela 11 veckor vilket innebär att jag mest troligt inte kommer att befinna mig i Sunne på nästan tre månader. Då känns det bra onödigt att lägga ut 9000 kr i hyra för de månaderna då jag inte ens kommer att vara här. Nej, det finns betydligt vettigare saker jag vill spendera de pengarna på. Jag och Sofia i min klass kommer troligen bo på vandrarhem efter jul under de få veckorna vi är här i Sunne och har skola. Vi ska kolla på vandrarhemmet på måndag men mest troligt kommer vi att göra slag i saken. Känns ju som att det är så mkt pengar man kan spara på det så det är lätt värt att bo lite mer primitivt under de sista veckorna man är här i Sunne.

Nu ska jag dra igång lite bra musik och diska plus dammsuga. Förhoppningsvis blir det nog en härlig skogspromenad senare med Sandra O bara det inte börjar regna. Funderar på om jag ska baka nånting också, kanske muffins eller nåt. Har en del bakmargarin som jag kan göra av med iaf. Nåja, det blir senare isf.

Jag önskar er alla en fin lördag!

Massage, kyckling & träning

Idag har jag masserat, sett "Mäklarna" och ätit gott (kyckling och bulgur):) Det är riktigt smaskens måste jag säga. Sen har jag faktiskt varit aktiv och tränat i ungefär två timmar. Joggade först ca 5 km och sen övade jag på mitt step-pass. Så det blev alltså lite step varvat med styrka (biceps och triceps). Körde även lite armhävningar. Sen joggade jag 1,3 km igen innan jag gjorde några situps och stod i den kära plankan. Härligt att träna av sig lite. Att kunna varva det med plugg är ännu bättre:)
Känns som att själva stepen sitter rätt bra nu. Det är främst styrkedelen som jag måste öva mer på känns det som. Kändes iaf som att jag kunde känna av takten rätt bra idag när jag körde styrkan iaf, vilket är ett stort framsteg för min del:D Det ska nog lösa sig det här trots den ångest jag får till och från.

Har varit duktig och skickat ut mejl till några eventuellt kommande LIA-ställen också uppe i Norrland. Behöver ta tag i att fixa plats till min nästa långa LIA (prakik) som är efter jul. Då har jag hela 11 veckor så därför ska jag nog vara på 2-3 olika ställen under den tiden. Lika bra att vara ute i god tid och söka.

Resten av denna kväll blir väldigt lugn. Ska äta gott och kika lite på Idol som börjar strax. Sen har jag min bok att läsa och Skildis att se, härligt. Får se om jag orkar städa lite smått också. Får se hur mkt energi man har. Om inte annat tar jag tag i det i morgon Imorrn ska jag byta massage med Sandra i min klass kl 10 så det får bli en rätt tidig kväll:)

Ha en mysig fredagkväll!

Alltid topp-prestera

Fick sluta tidigare idag från stressfysiologin, skönt:) Då har man mer tid över idag till att pyssla med ditt och datt.

Vi fick se ett väldigt intressant reportage idag som handlade om hur några tjejer i en klass pressade på sig själva att topprestera i allting, främst pressade de sig till att plugga och få bra betyg. Inslaget fick mig att tänka till en hel del. Jo, jag har sagt det förut och jag säger det igen: - Det är meningen att jag ska vara i Sunne i detta skende av mitt liv. Allting som sker har sin mening trots allt.

Min goda vän Dennis hjälpte mig att få till Skype igår.
Enda felet jag gjort tidigare när jag inte fått det att funka är att jag inte varit inloggad, haha. Ett alldeles för lätt problem för att märka. Galet värre. Skönt dock att det funkar nu iaf. Ljudet funkar ju klockrent. När jag har min LIA i Norge kommer jag att behöva använda Skype och msn (på grund av att det är så dyrt att ringa mobilsamtal därifrån till Sverige) så lika bra att man vänjer sig vid hur det funkar.

Om exakt en vecka kommer jag att befinna mig i Gbg och det känns skitbra:) Då ska jag verkligen försöka tillåta mig att släppa allt vad skola innebär och bara unna mig att leva livet och leka loss. Tror jag verkligen kommer att behöva det med tanke på att fys-redovisningen är veckan efter.

Jag försöker verkligen att jobba på att tänka positivt inför step-passet jag ska hålla i men det är inte lätt
. Jag har förmågan stundtals att lyckas måla upp det ena skräckscenariet efter det andra vilket gör att jag får ångest inför alltihop. Jag vet, jag ska sluta ta det så allvarligt. Jag gör mitt bästa helt enkelt sen får det gå som det går. Positiva tankar är det som gäller.

Nu ska jag käka lite till och fortsätta läsa ur min spännande bok. Hej med er!

Spontanitet

Idag är jag trött. Somnade inte förrän 1 natten som var vilket var väldigt onödigt. Behöver jag säga att jag var som en total zombie när jag vaknade? Hade tänkt träna idag men det har inte blivit av än eftersom jag lyckades somna på soffan. Somnade till och från när jag läste boken "När Lucy Sullivan skulle gifta sig", vilket för övrigt är en jättebra bok! Så det var såklart inte på grund av den som jag somnade. Jag beslöt mig tillslut för att ta mig en så kallad "powernap" i nån halvtimme men självklart blev det längre än så. Skönt var det iaf men nu är man sådär lagomt "nyvaken-groggy".

Jaja, det var nog vad min kropp behövde trots allt. Jag ska definitivt lägga mig tidigare ikväll. Snart börjar Idol också så det blir nog ingen hårdträning ikväll för min del. Jag ska nog bara gå ut en sväng och öva på mitt kära pass. Det blir bra.

Var nog inte så jättesmart av mig att få två ansiktsbehandlingar på 3 dagar. Min hud har inte reagerat sådär superbra direkt. Aja, skitsamma. Det går väl till sig om jag är lite snäll mot den ett tag. Är väl bara nån form av utrensning I guess.

En klasskompis sa något vettigt idag som jag har tänkt en del på. Det här med att man mår bra av att göra spontana grejer och att inte ha allt planerat in i minsta detalj jämt. Jag behöver nog mer spontanitet i mitt liv på sätt och vis. När jag varit ute och tränat den sista tiden exempelvis så har jag verkligen bara tränat spontant genom att jogga efter nya vägar och så vidare. Det har varit en skön känsla att bara träna det man känner för just då. Har dessutom också bytt cykelväg till skolan. En liten men ändå rätt stor grej med tanke på att jag cyklade en och samma väg hela förra året.

Ska ta och boka resa hem från Norge då min LIA är slut och boka resa hit ner till Sunne för tiden innan jul som är cirka två veckor om jag inte missminner. Lika bra att boka biljetter nu innan priserna stiger alltför mkt. Jag har blivit rätt van vid att boka resor och sånt under min tid här i Sunne och det är bra:) Alltid något man kan ha nytta av.

Ska försöka få nåt vettigt gjort nu innan natten tränger sig på. Ta hand om er själva och varandra!

Förstorar upp saker i onödan

Har varit ute och gått efter en ny stig i skogen. En stig som jag aldrig gått tidigare, riktigt härligt och spännande. Att gå i skogen borde jag göra oftare. Det är verkligen en sak som jag inte prioriterar tillräckligt ofta. Hade riktigt trevligt sällskap också så det gör inte saken sämre:) Tack!

För några dagar sen fick jag värme i min stuga. Det var tydligen bara någon strömbrytare som var avstängd så nu funkar det hur bra som helst. Riktigt skönt att kunna slippa frysa där man bor:) Nu har jag 21 grader jämfört med för ett par dagar sen då jag bara hade 17-18. Det är skillnad det.

Ikväll har jag även fått frysen fixad. Frysen har fungerat som den ska men dörren har som varit lite lös eftersom det översta gångjärnet varit trasigt men nu så är det äntligen bytt. Ska bli skönt att slippa få ner frysdörren i golvet var och varannan gång man öppnar frysen.

Denna dag har inte blivit riktigt så bra som jag ville att den skulle bli men jag får försöka ta nya tag imorrn. Man kan inte vara på topp varje dag, värre än så är det inte. Har som känt mig lite låg till och från idag av vissa anledningar men, men det känns bättre nu iaf. Skogspromenader kan göra mkt:) Jag försöker jobba med att inte förstora upp grejer i onödan.

Nu blire slappa resten av denna kväll med mat och Skildis. Great! Ha de bäst!

Ledig dag med chokladbollar

Är ledig från skolan idag också och det känns fint. Har bytt massage med Josefin idag. Lika skönt som alltid. Massage är en riktig effektiv metod för att kunna stressa ner och må bra:)

Ska dessutom få komma till Josefin lite senare idag och få lägga över lite filmer som hon har till min bärbara hårddisk. Inte dåligt det:) Hon hade bland annat en massa av de senaste Wallanderfilmerna som jag inte sett. Visst är de gamla Wallanderfilmerna bättre än de som kommer ut nuförtiden men de nyaste går fortfarande ändå att kolla på. Helt okej underhållning tycker jag iaf:)

Ska ta och svänga förbi apoteket senare också och sen låna boken "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" på biblioteket. Den boken hann jag nämligen aldrig läsa klart i somras. Jag kom en bra bit in i den men jag hann alltså inte läsa klart den. Den var så pass bra att jag känner att jag nog borde och vill läsa ut den. Bättre sent än aldrig liksom:)

Ska nog ta och träna lite på mitt steppass idag med men jag tänker nog mest bara köra lite teori idag. Räkna på hur många åttor varje låt har och sen försöka tänka ut hur många låtar som ska läggas på varje block osv. Det borde inte blir alltför krångligt.

Har jag föresten sagt att serien "Mäklarna" är grymt rolig? Haha, den är iaf himla klockren på många sätt. Garvar åt det mesta i den serien:D Såna serier gillas!

Senare ska jag nog ta och baka chokladbollar och frysa in. Det är ju så väldans gott:) Har alla ingredienser redan också så det är perfekt:)

Nu ska jag ta och äta tacos för min mage börjar kännas lite tom. Jo, det får nog bli ett avsnitt med Skilda världar också:) Ha en härlig måndag!

Kylig stuga

Jag lever och mår bara fint. Idag har jag lite utav en slappdag mixat med kreativitet. Jaa, jag är lite kluven för tillfället. Har bytt massage med Hanna på skolan och sen har jag handlat och fixat lite food. Det är jäkligt kallt i min stuga för tillfället. Det är bara 17 grader härinne. Detta beror på att elemten inte fungerar som de ska. Vet inte om det finns nån huvudströmbrytare nånstans som går till alla element och som inte är påslagen lr vad det är. Måste kolla med mina hyresvärdar för det är inte bra att ha det såhär kallt. Fast just nu verkar de inte vara hemma så jag får avvakta tills ikväll. Hoppas jag inte blir sjuk bara. Det vill jag verkligen inte.

Mina fortsatta planer för denna lördag är följande:
- Diska och lyssna på "Bränn inte ut dig"
- Hänga upp tvätt och tvätta mer
- Gå ut i solen och pluggträna på mitt kommande steppass
- baka nånting spännande
- Göra tacos
- Se på Skilda världar
- Slappa och bara vara

Nu ska jag fortsätta med att försöka fånga den här dagen och må bra. Det är ju trots allt helg:) Ha en bra lördag!

Spinning & godis

Känns riktigt skönt att få en långhelg nu. Det innebär tid till att sova, träna, laga mat, massera och göra ansiktsbehandlingar. Och sist men inte minst tid till att bara vara och slappa:) Helt underbart. Skoldagen har gått fint trots att jag hade en del träningsverk. Känner framför allt i ryggen och det beror väl antagligen på all boxning vi hade igår.

Idag gick vi igenom spinning och fick också köra ett hårt spinning-pass. Gud så trött och svettig jag blev men skönt ändå på nåt vis. Sen har vi fått öva på att sätta ihop och instruera stepblock och öva på styrketräningsövningar. Sista timmen hade vi ett enormt tungt konditionspass vill jag lova. Det kändes verkligen i hela kroppen.

Ikväll käkar jag godis och choklad med gott samvete. Har surrat med pappa och mamma i telefon och blandat ihop massa egna ansiktsprodukter inför morgondagen. Imorrn ska jag nämligen till skolan och byta massage och ansiktsbehandling med Sofia. Det kommer bli great. En massage känns verkligen inte fel heller med tanke på den hårda träningen de senaste dygnen.

Jag kan verkligen få beslutsångest när jag är och handlar ibland.
Visst är det skönt att det finns mycket valfrihet men ibland kan det bara bli för mycket. Jag kan stå och tänka i flera minuter innan jag beslutar mig för om jag ska köpa varan i fråga och isf vilken sort. Lite galet.

Nej, nu ska ja fortsätta slappa här och så småningom sova. Ska träffa Sofia i skolan kl 8.20 imorrn så det blir en tidig kväll. Sköt om er!

Block & stora ettor hit & dit

Har precis gjort färdigt den första hela skoldagen med fysiska träningsmetoder för denna höst. Känns skönt måste jag säga. Man är sådär lagomt trött i kroppen för tillfället. Nu är det bara i morgon kvar och sen har jag långhelg:) Börjar inte förän tisdag nämligen, härligt! Nu ska jag käka lite och sen ta mig ut i solen. Tror jag ska gå ner till Kolsnäsbryggorna och filosofera lite.

Om tre veckor ska jag stå inför min klass och hålla i ett step-pass. Det känns ganska nervigt. Men jag ska öva så mycket jag kan innan och sen bara hålla tummarna för att det kommer att gå någorlunda iaf. Kommer behöva hålla i två block med step och sen två styrkeövningar varav en av dessa ska vara med skivstång. Gillar verkligen inte att stå framför en massa folk, jag är verkligen inte någon ledare på så sätt men jag får göra mitt bästa. Ska bli riktigt skönt när det är över!

Bara två helger kvar och sen drar jag till Göteborg och Liseberg. Det kommer att bli grymt roligt:) Det är verkligen en sak jag ser fram emot. Känns bra att ha små delmål att se fram emot nu mitt i allt pluggande.
Nej, mat nu och sen soooolen. Gud, så härligt! Ikväll blir det såklart finalen av "Fångarna på fortet". Handbollslaget mot Fortets mästare. Heja handbollslaget! Älskar verkligen det programmet alltså. Roligt att tv4 har börjat köra en sådan klassiker igen, mer sånt:).

Ha de bra!