Tack Frida:D

Nu ska jag iväg till mitt LIA-ställe. Har dragit ut en karta och det ser inte ut att vara så svårt att hitta så jag hoppas det går bra. Tänkte åka nu så jag har god tid på mig med för säkerhets skull.

Mina planer för idag är:
- Plugga
- Städa
- Slappa
- Handla mjölk och kanske nåt annat gott till ikväll


Fick föresten låna den senaste Winnerbäckskivan av Frida, min genomgoa klasskompis igår och det är jag mkt glad över:D Lyssnade lite på den igårkväll. Kommer nog lyssna på den sen när jag ska städa. Fast när jag pluggar vill jag inte ha nån musik på överhuvudtaget för då kan jag inte koncentrera mig nå bra. Sofia kommer nog förbi runt 3 också för då ska vi kolla igenom våra anatomisvar, blir kanon det. Bra att kunna jämföra och se så man förstått rätt.

Ska dra nu så jag hinner. Hör säkerligen av mig senare så höll ögonen öppna;)

Vill ha ståplats

Tusan också! Jag som hade lust att fara och se Lars Winnerbäck spela live i Lila arenan nästa vecka på onsdag. Marcus, en klasskompis, var också sugen på att gå så vi tänkte göra sällskap MEN DET FINNS INGA STÅPLATSBILJETTER KVAR NU:( Suck! Finns bara sittplatsbiljetter som iofs kostar lika mkt som stå, men det känns ju roligare att ha stå tycker jag. Frågan är om man ska satsa på sittplatser ändå lr om man ska fara och se han nån annanstans typ Gbg eller Dalarna? Finns ju ståbiljetter då iaf.

Frågan är ju också om man inte skulle kunna smyga sig ner på ståplats sen ändå trots att man har sittplatsbiljetter i Lila arenan, har ingen aning om hur mkt vakter och sånt det brukar vara heller. Vem vet, kanske inte ens finns några vakter som kollar sånt....lr kanske...vette tusan:S Svårt sånt här. Men, men även om man måste sitta så är det säkert värt det ändå. Men jag vill ändå stå under konserten i "klungan" framför scenen...känns som att det skulle bli en annan stämning då:)

Ska definitivt göra som min mamma säger framöver - Att man alltid ska alltid vara ute i god tid med saker. Det här är tacken för att man skjutit upp en sånhär sak (att köpa biljett) som man borde ha kunna boka för längesen egentligen. Jaja, man får väl skylla sig själv I guess.

- INGEN SOM HAR 2 STÅPLATSBILJETTER TILL WINNERBÄCK I LILA ARENAN TILL SALU???

Mörkare tider

Var ute och joggade idag efter skolan men det blir mörkt så otroligt fort. Gjorde lite makaroner och köttbullar när jag kom hem som jag sen käkade upp. Efter det ringde Helena och jag pratade en liten stund med henne. Sen när jag skulle ut och klockan bara var typ halv 6 så var det becksvart ute:S Helt sanslöst! Tur det finns lampor efter spåret jag brukar springa....hehe, är ju därför det heter elljusspår ;). Gick iaf ganska bra att jogga, kunde ha gått bättre men jag är nöjd eftersom jag varit seg hela dagen idag och sen också att jag inte lät maten smälta så mkt innan jag gav mig iväg. Inte de bästa förutsättningarna med andra ord så med tanke på det är jag ändå nöjd. Sprang också på den tid jag brukar ligga på så det känns gött.

Nu ska jag cykla iväg till Frida och plugga lite. Blir nog en del snack om annat också men det gör mig ingenting isf;) Är ju bara trevligt att få vara lite social. Imorrn ska jag till ett av mina LIA-ställen i Sunne och bestämma dagar och tider som jag ska ha min LIA. Hoppas jag hittar dit bara, hehe:P En annan har ju inte direkt nå superbra lokalsinne så...tvärtom haha. Jaja, i värsta fall får man väl ringa och fråga efter vägen. Man ska inte oroa sig i förväg. Måste sluta med sånt.

Bäst jag ger mig av nu innan det blir alltför sent. Ha en fin kväll!

Nya tag imorrn

Var till Selmas gym med Josefine ikväll och det var mkt trevligt. Verkligen toppen att man har nån man kan öva med, helst en som kan betydligt mer än mig också ang styrketräningsområdet. Fantastiskt!:) Blir till att nöta en hel del där framöver för min del om jag ska få alla övningar och maskiner att gå som de ska. Så mkt man behöver tänka på också men det ordnar sig nog om man går dit var och varannan kväll. Måste dock hinna träna min kondis också men det ska nog hinnas det med.

Nu ska jag lägga mig och se "Sex and the city" och sen sova. Haha, den serien har verkligen blivit en kvällsrutin för mig numera men den är så enkel och rolig att se på. Ganska lärorik ibland också faktiskt. Jag gillar den helt enkelt så varför inte liksom.

Imorrn blire anatomi. Sitter väl hyfsat för mig vad gäller "cirkulationssystemet" nu iaf men bättre kan det bli. Efter skolan ska jag nog verkligen sätta mig ner och försöka läsa igenom mina anatomisvar och se så att de stämmer. Får se om man hittar nån klasskompis som vill jämföra svaren också så man vet om man har gjort rätt. Det hade faktiskt vart bra.

Så lätt att man tappar bort sig själv såna här tider. Det är verkligen en händelserik period för min del. Men det gäller bara att tänka förnuftigt och verkligen göra sitt bästa. Lyckas man inte så har man ju iaf försökt. Jag måste försöka vara lite snällare mot mig själv framöver så jag orkar med. Som jag hållit på nu på slutet funkar inte i längden, det kan t o m en idiot fatta. Men...Ny dag, nya förutsättningar imorrn, känns bra. Det kan bara bli bättre:)

Good night!

Tonfisksallad är mums!

Har haft en bra dag idag. Har pluggat på "Cirkulationssystemet" så lite smartare är man väl iaf. Sen har jag vart och handlat massa ingredienser eftersom jag skulle göra tonfisksallad till middag. Postade ett brev till mamma också angående en underskrift om att jag tillåter min bil att skrotas av henne. Skönt att ha bilen ur världen faktiskt. Enligt vad bisiktningsmänniskorna sagt till mamma uppe i Övik för typ en vecka sen var det ett under att jag ens överlevt med bilen med tanke på hur otroligt rostig den var. Bilen hade lika gärna kunnat rasat ihop mitt under en färd tydligen så man får väl vara glad över att man lever:S Blev lite förvånad över att bilen var så pass risig faktiskt. Visst visste jag att det var småfel på den och så men att det skulle vara så allvarligt att den måste skrotas det hade jag inte trott. Well, sen är man väl bra dålig på bilar också iofs men ändå. Jaja, jag spiller inga tårar över det, jag hade ändå tänkt sälja bilen så.

Nu på eftermiddagen har jag vart ute och joggat min dryga 6 kms runda uppe i skogen. Kändes faktiskt rätt bra, allra helst med tanke på att jag inte joggat på en vecka. Skönt att komma ut i naturen:) Efter stretching och dusch har jag vart så duktigt att jag gjort en tonfisksallad:) God blev den också (äter den just nu=) ) , mums!

Detta har jag i tonfisksalladen:
- Isbergssallad
- Tomater
- Gurka
- Röd paprika
- Tonfisk
- Kokad broccoli
- kokade ärter, majs och paprika
- Skinka
- Ägg

Blev alltså ett väldigt lyckat resultat:) Gjorde en hel del så det räcker förmodligen till två "matomgångar" till också, perfekt. Nu ska jag plugga lite till och sen blir det nog bara till att slappa framför datorn lr tvn.

Imorrn ska jag plugga med Josefine och Sophie i min klass och innan dess ska jag på processhandledning som börjar 10.40. Kommer nog bli bra.

Ha en fortsatt härlig tisdagkväll!

Blinkande lampor

Gud vad jag blev trött alltså. Håll på att somna på min soffa då min mobil ringde. Kanske vore en bra idé att lägga sig tidigt ikväll. Känns som att min kropp behöver sömn just nu.

Kan inte ha två av mina huvudlampor här i min stuga tända just nu för de bara småblinkar lr blinkar mkt, störande som tusan! Undra vad det kan vara för fel på elen:S. Vissa uttag fungerar ju som vanligt (Datorns bl a) och andra funkar inte alls, skumt som bara den.

Ska köpa ett gymkort på Selmas SPA för 512 kr. Min klasskompis Josefines mamma kände tydligen nån som ville sälja sitt så då ska jag slå till på det:D Med det kortet får jag träna hur mkt jag vill fram till 19 januari. Det är bra. Jag måste verkligen öva på de praktiska grejerna inför provet till "Fysiska träningsmetoder". Sen är det väl å andra sidan inte fel att få lite styrketräning överhuvudtaget heller. Min kropp skulle nog gilla det. Den är ju mest bara van vid konditionsträning annars.

Lika bra att det är som det är för tillfället trots att jag fortfarande saknar "Det". Jaja, det händer när det händer...man ska inte oroa sig och fundera så mkt. Jag undrar dock hur lång tid det ska ta för mig innan mina känslor slutar åka berg-och-dalbana.

Nej, nu ska jag sätta på nån bra musik och diska undan lite här. Efter det ska jag nog krypa till sängs och se lite tv och kanske läsa lite till om "cikulationssystemet". Natti på er!

Massa pluggande framöver

Börjar bli alldeles för mkt för mitt huvud nu:S Så många olika ämnen och tre prov inom de närmsta tre veckorna. Fy tusan säger jag bara. Sen har jag två inlämningsuppgifter också. Men det blir väl rätt mkt nu eftersom vi har en massa LIA nästa år men HUR ska man hinna lära sig allting? Jag ska ha prov på cirkulationssystemet (anatomi) om ca två veckor och sen ska vi dessutom börja med nån gruppuppgift i anatomin nu på torsdag också:S. Och det kommer vi knappt få nån skoltid till alls utan det blir ännu en sak man måste göra på den lilla fritid man har. Tycker det är dåligt....som om det inte räcker att plugga in allt det där till provet och sen ska man behöva göra nåt grupparbete också. Dåligt. Allra helst när man ju en massa andra ämnen att behöva plugga på också.

Så mkt som kostar numera. Måste göra upp en liten budget så jag ser hur mkt pengar som kommer gå åt för mig den närmsta tiden. Gymkostnad och att gå till en profesionell massör lär väl tillsammans gå på 1500 kanske. Var ju sugen på att fara och se Winnerbäck också i Lila arenan plus åka hem i mitten på november. Fast nu är jag lite sugen på att stanna kvar här istället eftersom vi har prov direkt på måndagen efter långlovet. Lär ju bli svårt att plugga en massa hemma känns det som plus att det ju går på över 1000 spänn för mig att åka hem och tillbaka. Fick reda på idag också att jag inte kommer behöva åka till Sunne efter jul föränn den 10 januari. Vi skulle egentligen börja på torsdag den 7 jan men vi har tydligen eget arbete de första två dagarna därför får man arbeta var man vill, perfekt:)

Måste försöka krypa till sängs tidigt ikväll btw. Mitt huvud hänger inte med idag. Ska verkligen försöka komma upp tidigt imorrn så jag hinner plugga en massa.

En bra sak är att vädret är som det är ute iaf. Här i Sunne är det regnigt, blött och småkallt. Det känns bra tycker jag med tanke på att jag ändå måste plugga en massa. Man slipper åtminstone ha dåligt samvete då för att man inte just går ut nånting, alltid nåt. Är ju lix ingenting att gå ut till om ni förstår hur jag menar.

Nej, måste fortsätta kolla igenom mina små anatomisvar nu. Känns som att livet enbart kommer att bestå av plugg, plugg, plugg och ännu mera plugg för mig ett bra tag framöver men det är väl bara att bita ihop.

Min ström har börjat jävlas en hel del i min stuga föresten och typiskt nog är mina hyresvärdar bortresta men förhoppningsvis kommer de hem idag lr imorrn och då ska jag "haffa" de direkt så de förhoppningsvis kan fixa det. Inte så kul att ha småmörkt i min stuga när det börjar bli mörkare och mörkare ute.

Ska kila nu men ni får ha det så bra!

Ensam igen

Nu har min pappa och syster åkt upp till Norrland igen. De for runt 11-tiden. Konstigt att vara ensam igen, man vänjer sig otroligt fort med att ha folk omkring sig men, men...vardag måste ju komma det med så är det ju bara. Jag tror dock jag ska fara hem i mitten på november då jag har långledigt. Saknar min kära familj <3

Jag har iaf haft det jättetrevligt i helgen. Jag har visat pappa och Helena en hel del av Sunne. I fredags gick vi upp till en "utsiktsplats" uppe i skogen och sen har vi kollat på skolan och mitt klassrum med. De tyckte om Sunne och pappa tyckte jag hade gjort ett bra val som flyttat ner hit och går utbildningen:) Det blev jag glad över att höra. Vi har hunnit med att se två filmer i helgen också; "Johan Falk, national target" och "The reader". Båda filmerna var bra fast jag gillade den förstnämnda bäst. Jag måste absolut köpa en box med alla Johan Falk-filmer sen, I love them!

Igår for vi in till Karlstad och shoppade. Jag köpte värmeljus, en mössa, en halsduk och en fin glitterklänning bl a. Kvällen tillbringade vi i "Lila arenan" och såg hockey. Första gången nånsin jag ser hockey i den arenan, yeah;) Det var en rätt hyfsad match mellan FBK och Lule. Lule vann tillslut med 2-1 i sudden och det var välförtjänt. Måste säga att arenan är snyggare inuti jämfört med vår arena (Swedbank). Blått och rött är ju mkt finare färger jämfört med orange som vi ju har i vår arena. Fast Färjestads matchprogram var en besvikelse. Stod ju nästan ingenting i det, dåligt.

Idag har jag handlat och städat en hel del.
Håller på att tvätta en massa. Har hunnit titta igenom mina anatomisvar också som ju snart måste lämnas in och svaren verkar väl rätt okej tycker jag. Nu ska jag fortsätta tvätta och sen ska jag väl snart börja med nån mat också. Tänkte försöka göra rödspätta idag, det kommer bli en utmaning men det kommer förhoppningsvis gå bra.

Nu ska jag hänga mer tvätt. Have a nice day!

Pluggstress & Norrlandsbesök

Så var denna skoldag slut. Fick reda på att vi både kommer att ha ett teoretiskt men sen också ett praktiskt prov inom styrketräning om tre veckor bara (proven kommer dessutom vara på samma dag:S). Blir en hel del plugg med andra ord. Måste dessutom köpa mig ett klippkort till Selmas fitnessavdelning så jag kan gå dit och öva så jag kan alla maskiner och så.  Det lär ju inte bli billigt men vad ska man göra? Måste ju klara provet och då måste man ju kunna utföra alla övningar klockrent och jag har inte direkt några träningsmaskiner sj så:S. Min klasskompis Josefine måste hjälpa mig (hon har tränat på Selmas i flera år så hon kan jättemkt)!:P Tycker det är lite dåligt att inte skolan har nåt gym som vi kan använda lr liknande. Att behöva måste kosta på sånt här sj svider rätt bra, att gymma är ju inte billigt nånstans heller:S Visst det är väl ingen sak att lära sig för de som tränar på gym sen tidigare men för en annan som aldrig styrketränar blir det väldigt mkt, fy tusan! Blir mkt att lära med tanke på att jag kan jättelite om styrketräning men det är väl bara att bita ihop och hoppas på det bästa:S

Ska sluta gnälla nu och försöka se mer positivt. Kommer strax få besök av min pappa och min syster Helena så det ska bli trevligt. De kommer vara här hela helgen. Tror de åker hem på söndag. Känns väldigt spännande. Funderar på om man ska försöka laga ihop nån mat tills de kommer men vet inte vad tusan jag ska laga:S Svårt att veta exakt när de kommer också.

Blir med andra ord (mest troligt) en pluggfri helg för min del.
Får se om vi kanske ska gå och se FBK-Luleå på lördag:) Det skulle vara roligt. Var ju evigheter sen jag gick på hockey nu. Annars vet jag inte vad vi ska göra i helgen, får se vad som dyker upp.

Sen till veckan får jag bita ihop igen och plugga främst anatomi och fysiska träningsmetoder. Mkt jag måste få in i mitt huvud. Tur jag har "eget arbete" på tisdag iaf, alltid nåt. På onsdag har jag "bara" processhandledning i 3 timmar så där har man ju rätt bra med tid till att plugga också. Hoppas man hinner lära in sig allt man ska bara:S Känner mig lite småstressad faktiskt (tråkigt men sant). Men det är väl bara att nöta så borde/MÅSTE det gå.

Har inte så mkt mer att skriva här för tillfället. Ska ta och städa och fundera ut nån ev mat. Kanske inte kommer ha tid att blogga här på ett tag nu eftersom jag ju ska få besök. Ni ser när jag bloggar igen. Jag får önska er en trevlig helg(det ska jag försöka ha iaf)!

Värdelöst

Orkar inte blogga just nu. Återkommer när jag är på humör, just nu är det alldeles för mkt som snurrar i mitt huvud. Fan, önskar att det inte gjorde det. Varför kan jag inte bara få vara? Varför ska allt vara så jäkla komplicerat? :(

Vilken kick! :D

Mår så jäkla bra just nu alltså. Jag älskar verkligen träning <3 Får sån jäkla kick av det alltså och det har jag just nu. ÅÅh, super!!! Idag har vi haft "Fysiska träningsmetoder" på schemat. På förmiddagen var vi i skolan och hade lite teori och sen på em så var vi uppe på Selmas Spa och tränade och gud vad kul det var (men dryyygt som faan). Men det är samtidigt så drygt att de blir roligt, haha sjukt va;P Vår instruktör är väldigt lik Paolo Robero, både till utseende och sätt men det är inte han, haha. Han är jävligt kunnig och bra på att peppa iaf, rolig också - Suveränt!:D

Snacka om hårdkörning vi haft alltså.
Först körde vi Body pump och det var lite svårt för mig. Har inte just nån bra hållning och vid body pump är ju hållningen extremt viktig så det gick väl lite si och så, men jag försökte iaf. Sen körde vi Body attack och det var skitroligt. Visst jag hade/har inte den bästa kordinationen men det var ändå så mkt roligare än body pump. Var bara att hoppa runt och studsa lite och hänga med i rörelserna så gott det gick:D Haha superkul men oj så trött man blev alltså. Var längesen jag var så trött, svetten bara rann alltså. Sjukt skönt att duscha sen kan jag lova. Sen har vår klass tillgång till bad (med bubbelpoler) och bastu sen efteråt också men jag tar nog det imorrn istället kanske. Imorrn ska vi nämligen vara på Selmas hela dagen och träna så det kommer verkligen bli fullt ös medvetslös haha:P

Nu ska jag cykla till affären och handla lite mat. Sen ska jag laga ihop nåt och försöka diska. Sen ska Sofia och Frida komma hit för vi ska plugga lite. Måste fixa ihop nån matlåda till imorrn också. Bäst jag beger mig så jag hinner. Ha en fortsatt härlig tisdag!

Kylig promenad

Han pluggat en del anatomi ikväll och sedan har jag pratat med Helena och mamma. Har hunnit diska undan en massa plus tvättat lite också. Efter det tog jag mig ut på en promenad i mörkret och den kyliga värmlandsluften. Nollgradigt var det så jag unnade mig faktiskt att ta vinterjackan, för första gången för denna vinter. Riktigt skönt att komma ut. Var ute och gick en timme ca. Ensam gick jag och allt, men jag är inte rädd som säkert många andra kanske är. Det är ju bara att gå. Händer det nåt är det väl bara att skrika. Äh, känns inte som att så mkt kan hända i lilla Sunne heller för den delen, helst inte på en vardagskväll. Man vet ju å andra sidan aldrig men. Well, nog om det...sitter ju här livs levande nu och det är väl huvudsaken:) Jag tycker allt blir som så annorlunda i mörker, lr ja det är ju egentligen som på dagen, men det blir ändå skillnad. Man lägger märke till saker man inte lägger märke till då det är ljust. Rätt spännande I must say. Ganska skönt att gå promenader och rensa tankarna lite också, det behövs.

Nu ska jag lägga mig och se ett lr två Sex and the city-avsnitt. Är inne på tredje säsongen nu:) Riktigt bra är det. Sen ska jag sova. God natt!

Smådryg LIA-info

Sitter i min lilla stuga och äter lite pastasoppa. Den är varm men god. Tror mina ägg är färdiga nu också. Har kokat två st så jag ska kunna äta en ägghårdbrödmacka till, mums. Lr kanske blir det två vem vet;)

Idag har jag iaf haft LIA-info igen och det var väl lite halvintressant. Lite långdraget kan jag tycka men men that's life. Jag ringde iaf till Sunne hud o hälsa igen (under en rast) där jag ska få göra min LIA och fick tag på tjejen denna gång, otroligt:D Vi bestämde att vi skulle ses om två veckor så vi kunde prata och bestämma hur vi skulle lägga upp LIAn som och sådär. Hon verkade verkligen vettig (och trevlig) för hon sa att det ju var viktigt att jag fick ut så mkt som möjligt av LIAn och därför kanske det vissa dagar var bättre att jag kom och var med på kvällstid ist för dagtid osv. Så det blir nog bra det där. Så fort jag vet när jag kan vara hos henne så ska jag mejla till Selmas Spa också ang exakt vilka dagar jag vill vara hos dem.

Efter LIA-infon så käkade jag lunch på skolan som så många ggr förr. Efter lunchen masserade jag Kristina och sedan masserade hon mig. Gick rätt bra överlag att massera, glömde en del småsaker och tiden är fortfarande på tok för lång. Masserar just nu en helkropp på runt 1 timme och 10 min och det ska ta 50 min egentligen:S Not good. Fan, nästa gång ska jag verkligen försöka komma under 1 timme iaf. Det måste jag ju kunna lyckas med.

Var som fundersam över om jag skulle träna ikväll men jag blir lite osäker över hur jag ska göra då jag kommer träna imorrn på Selmas spa med klassen (och ev på ons och tor också). Skulle iofs kunna jogga bara 2,5 km ikväll om jag vill. Hmm, har som en del annat jag borde göra också. Ska städa och plugga. Kanske hinner allting, vem vet;P

Var föresten in till Coop och köpte en inne- och utomhus-termometer så nu jäklar ska jag lyckas hålla bättre koll på hur kallt det är ute innan jag går ut;)

Ska slita mig härifrån nu. Kanske bloggar senare, man vet aldrig. Ha de bra!

Känslomässig röra

Så mkt jag vill skriva men ändå inte. Så mkt som jag tänker skriva men som jag ändå hindrar mig från att skriva i sista sekunden. Rörigt är vad det är. Känslor förvirrar mig ikväll.
På ett sätt vill jag inget hellre än att börja om och bara vrida tillbaka tiden. Det vore så mkt enklare på ett sätt men jag vet att det är fel. Jag vet att jag inte ska göra det. Det kommer bara sluta olyckligt tillslut, därför gör jag det inte. Det är bara onödigt. Det är mina känslor som lurar mig än en gång.

Ååh, jag saknar det. Jag är inte van vid att vara utan det. Det blir väl lite som ett beroende egentligen. Jag har aldrig försökt sluta snusa lr röka (har aldrig ens börjat) men jag kan tänka mig att abstinnensen säkert är nåt liknande då som den jag har just nu. Det är bara som ett litet tomrum. Jag vill inte ha ett tomrum. Jag vill ha det. Det är inte lätt att vara mig ikväll. Ska sluta tänka nu och försöka göra nåt annat.

Typiskt att det krockar

Kom precis hem från Mia och Hanna, har haft trevligt. Vi lagade pärer (potatis) och strömming till middag med morötter till, gott:) Sen så pluggade vi anatomi tillsammans. Det gick rätt så bra. Känns ju inte som att man blir dummare iaf även fast man har en bra bit kvar innan man förstår allt:P Var meningen att vi skulle se film nu egentligen men jag kände inte riktigt för det, vet inte riktigt varför. Känns bara som att jag måste försöka komma i sängs i tid ikväll och sådär. Sen var jag väl inte så filmsugen överhuvudtaget heller, svårt att sätta fingret på vad det beror på. Det bara är så.

Fick reda på att Mia, Hanna och Ida (en annan tjej som bor där) ska ha inflyttningsfest nu på fredag så det lät ju roligt måste jag säga:) Blir nog nåt tema också, men det var inte bestämt riktigt vad. Hoppas inte temat blir alltför svårt bara, en annan har ju inte så mkt speciella kläder utan mest vardagskläder och då är det inte lätt:P Well, det ordnar sig.

Ska försöka satsa på att plugga en hel del nu den här veckan så jag kan slappna av och vara ledig sen när pappa och Helena kommer hit på torsdagkväll lr fredag. Men oj, nu kom jag ju på att det kommer att krocka. Vad dum jag är. Kommer säkert inte kunna gå på Hanna och Mias fest om mina familjemedlemmar ska hit, typiskt:/ Jaja inte mkt att göra åt:/ Känns ju verkligen som att jag måste passa på att vara med Helena och pappa ända gången de kommer hit liksom.

Imorrn blire LIA-info fram till 12 och sen ska jag försöka massera någon. Ska försöka träna senare imorrn också lr också skippar jag kanske det eftersom vi ska träna i skolan på tis, ons och tor. Vi har nämligen "fysiska träningsmetoder" då. Hmm, får se hur jag gör.

Nu ska jag dra mig härifrån. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Roligt värre

Hade en riktigt trevlig kväll igår:) Blev "Rockband" med Marcus och Sophie men även en hel del snack och skratt. Haha, var längesen jag skrattade så mycket. De är verkligen roliga de där två:D Helst när Sophie berättade om hur hon minsann först vägrat åka raggarbil men sen nu igårkväll innan hon kom till Marcus hade kört sin granne och några av hans fyllevänner ändå, haha;D Och hon hade gillat det dessutom, så jäkla bra:P:D Haha, humor på hög nivå.

Nu idag tänkte jag försöka fortsätta plugga anatomi (behövs!). Är så mycket man måste lära in nämligen. Får se om jag kanske ids kolla igenom frågorna en sväng sen också. Tänkte först plugga lite utan att kolla på frågorna iaf. Hanna smsade förut och frågade om jag ville plugga med henne och Mia lite senare (förhöra varann) och sen käka middag och det låter ju trevligt. Marcus pratade också igår om bio ikväll ("Bröllopsfotografen"). Bion är kl 7 isf så jag vet inte riktigt vad som är bäst att göra. Kanske hinner med allting om jag har tur, hehe.

Tänkte ju gå ut och fota idag men vädret är inte det bästa så jag tror jag skippar det faktiskt. Är som mulet, jag vill ju ha sol...känns som korten blir bättre då. Kanske gör det imorrn lr nåt i stället, får se.

Nu ska jag plugga massa skelett och muskler. Hoppas ni får en skön söndag!

Feel good:)

Gud vad jag mår bra just nu:) En joggingtur och en pratstund medans med Hanna var precis vad jag behövde. Otroligt! Så mkt enklare att jogga när man har nån man joggar med också, det gillas:) Det sociala kan vara viktigare än man tror. Nu ska jag ta och dricka massa vatten och slänga mig i duschen. Efter det blir det till att fixa nå käk. Tror det blir makaroner och korv lr köttbullar. Sen ska jag försöka plugga lite innan det blir "rockband" hos Marcus.

- Tack Hanna för att du finns, I like u a lot :) <3

Joggingdags

Ska ut och jogga med Hanna alldeles strax, kommer bli skönt att komma ut lite. Denna gång ska vi jogga min runda i skogen så ska bli spännande att se vad hon tycker om den:) Är soligt ute men verkar vara lite blåsigt så ja, vi får se hur det går.

Ikväll klockan 19 ska jag till Marcus och spela "Rockband" med Sophie (och ev några fler ur klassen), ska bli skoj:D Innan dess ska jag fixa nåt käk och plugga lite. Får se om man orkar dammsuga lr nåt också, kan ju behövas men är inte nån prio för tillfället. Vill se hockeykväll också och det är ju kl 19 det med men jag ska nog ta och kika på nån repris på Internet senare ikväll istället.

Imorrn vill (SKA) jag ta en promenad och knäppa några naturkort. Hösten har nämligen kommit hit till Sunne, gula och oranga färger överallt, riktigt fint måste jag säga.

Grattis till min lillasyster Betty idag som fyller 18 och grattis till min kära kompis Maria som fyller 21! :D Hipp hipp hurra för er! Och igår fyllde föresten min söta kompis Emma 20 så grattis i efterskott till henne (glömde skriva det här på bloggen igår).

Nu ska jag bege mig. Take care!

Jackson-tema

Har sett Idol och käkat godis. Det var Michael Jackson-tema...riktigt bra måste jag säga. Reza, Eddie och Erik var bäst tycker jag. Ska bli spännande att se vem som åker ut sen. För övrigt måste jag säga att Michael Jackson har gjort riktigt många bra låtar, fantastisk artist på alla sätt och vis!

Jag har det riktigt bra ikväll. Nästan perfekt...

är bara en sak som inte känns riktigt bra...och det är att jag saknar "det". Men inte så mkt man kan göra åt det. En vacker dag kommer "det" väl tillbaka, det måste det ju bara göra. Jag längtar redan dit. Just nu är det nämligen något som fattas och det känns;( Fan också...

Anatomidag

Har ägnat i princip hela dagen åt att svara på en heljäkla massa krångliga anatomifrågor. Totalt är det 68 frågor ca och en hel del av de är riktigt krånliga också. Har iaf försökt göra alla nu (utom en) och jag känner mig rätt slut i huvudet, man ska nog inte sitta så länge som jag gjorde egentligen men men skönt ändå att göra bort det. Ska väl dock kolla igenom alltihop sen, det måste jag göra. Vet verkligen inte om jag förstått/skrivit allt rätt:S Värsta är ju att man ska lära sig allting sen också utan att kolla i pärmen, haha känns rätt omöjligt just nu men det är väl bara att nöta lr nåt:P Hoppas på det bästa.

För en stund sedan cyklade jag till affären och köpte mjök, fil och frukt. Jag unnade mig också två påsar godis. Nånting har man väl förtjänat efter allt detta pluggande. Köpte en påse "Salt och blandat" och en påse "Gott och blandat, skum". Den sistnämnda är nån nyhet och jag har smakat lite ur den påsen nu och det smakar inte alls dumt. Fanns t o m en lakrits-skumgodis, det gillas;)

Ska nog kika lite på Idol nu strax, kanske ska hitta på nåt med Marcus sen också...får se vad det blir. Blir nog skoj:)

Har saknat min familj mkt idag btw<3 Kanske ska åka hem i november då jag har "eget arbete" och långledigt i hela fem dagar. Det skulle vara trevligt.

Saknar hockey också, måste fasen gå på nån hockeymatch snart:P Måste ta mig in till Lila och kolla på FBK nån kväll. Får tvinga me mig nån/några ur klassen, haha:D Synd man ska ha så mkt plugg bara men är man student så är det väl smällar man får ta.

Ha en trevlig fredagskväll!

Underbart att skratta!

Jag mår bra för tillfället. Var ute och joggade med Hanna för en stund sedan och det var trevligt. Jag joggade faktiskt i min Modo-tshirt också så alla lär ju ha anat att jag kanske var en norrlänning i grund å botten;D Sprang hela 7 km faktiskt, wiie:) Inte dåligt det alltså. I vanliga fall joggar jag strax under 6 km typ. Men det känns jävligt gött nu iaf även om det var rätt drygt att springa den sista biten där. Bra av oss! :)

Nu tänker jag käka strömming och mos. Sen ska jag nog dra ner på affären och handla nå grejs. Ska försöka plugga lite ikväll (vet inte exakt vad än, har mkt att välja på:S) men sen ska jag ta det lugnt också. Ska försöka gå upp tidigt imorrn så man hinner göra en massa.

I helgen vill jag hinna detta:
- Sova
- Träna
- Plugga
- Slappa och ha kul (förhoppningsvis spela "rockband" hos Marcus:)
- Laga mat och städa


Jag hoppas jag hinner allt jag vill. Vore skönt att plugga bort en del faktiskt så man slipper ha det i tankarna hela tiden. Viktigt dock att jag unnar mig själv att göra andra saker också (det har vi pratat om i veckan på mental-tränings-kursen) så att jag får energi till att vara mer effektiv när jag väl pluggar.

Måste bara säga att vissa i min klass är så jäkla roliga alltså:D
När Äwa kom och visade en taktil helkroppsmassage idag och vi fick ställa frågor så kom min klasskompis Marcus med ett så roligt påstående. Minns inte exakt hur påståendet var men jag ska försöka skriva det på ett ungefär. Diskussioner kom upp ang hur långt man kunde massera på insida lår för att den som låg där inte skulle uppleva det som obehagligt/för intimt. Äwa visade på Dennis (en rolig filur i klassen) och sa hur långt hon brukade gå. Så när hon visade det och alla stod tysta och såg på så sa Marcus plötsligt: "Ja, han (Dennis syftade han på) gäspade ju så det verkar inte som att han blev nå upphetsad". Haha, alla började gapskratta inklusive Äwa och Dennis. Så jäkla klockrent alltså!

Annars pratade och flummade jag en hel del med Sofia idag och det var riktigt roligt:D Den tjejen kan verkligen smitta av sig med sitt skratt och sitt flumm (sen att jag kan vara rätt bra på att vara flummig själv gör väl också sitt men:). Roligt som fasen iaf:D

Jag tror verkligen på ordspråket: "Ett gott skratt förlänger livet". Så skratta och var glad gott folk så hörs vi snart igen:D

Storfrämmande nästa helg:)

Fick precis reda på att min pappa och min syster Helena förmodligen kommer på besök nästa helg:) Känns superkul faktiskt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det löser sig. Kanske far vi till Karlstad och kikar på Färjestad mot Lule:P Det hade ju inte vart fel. Åh, det var ruskigt längesen jag såg en hockeymatch live nu alltså. För längesen egentligen men det är inte lätt att hinna med allt.

För en stund sedan fick jag också reda på att jag kunde få va på Selmas Spa "fitnessavdelning" också så det är perfekt! Får välja helt fritt vilka dagar och hur många jag vill vara på Selmas också så det kan ju inte bli bättre. Nu behöver jag alltså inte fixa några fler Liaplatser. Imorrn ska jag ringa till mitt andra LIA-ställe och kolla vilka dagar och så som passar bäst. Fan, vad skönt att ha detta klart:D Bra gjort av mig.

Nu blir de ringa Helena och sen sängen. Sov gott!

Bra känsla

Har haft en bra dag idag:) Känner mig på bra humör. Var och provade ut lite hälsoterapeut-kläder på en sportbutik här i Sunne med Malin tidigare i eftermiddag, det gick finfint:) Det blir svarta mjukisbyxor och en svart dragkedjetröja med vitt tryck på:) Sen valde jag en mörklilaaktig t-shirt som det också kommer bli ett vitt tryck på. Riktigt fin lilafärg måste jag säga. Kommer väl gå på runt 600 kanske men det är det värt. Jag älskar mjukiskläder.

Efter det cyklade jag och Malin till skolan och jag gav henne en massage. Blev faktiskt positivt överraskad över mig själv för det gick mkt bättre än vad jag förväntat mig. Har gjort väldigt lite massager nu på slutet men faktiskt kom jag ihåg det mesta ändå, skönt:) Glömde några småsaker bara men ingen större fara ändå. Kanske gett mig mkt energi av att jag tillåtit mig själv att göra lite vad jag vill den senaste tiden. Blir förmodligen bättre resultat då också när man väl tar sig för nåt.

Nu ska jag kika på "Bonde söker fru" och sedan kanske jag ska plugga nåt om jag orkar. Fast egentligen är det nog bättre att jag lägger mig efter det lr kanske ringer nån:P Måste ju orka med skolan imorrn också. Har en hel del att plugga egentligen men det kanske jag kan göra imorrn. Ligger ändå hyfsat till. Ska springa då också iofs men jag orkar nog båda delarna. Har ju "eget arbete" på fredag som tur är.

Ha en fortsatt mysig kväll allesammans, det ska iaf jag försöka ha:)


Mkt med mig sj

Har kört igång med kursen mentala träningsmetoder idag och oj vad det satte igång mkt inom mig alltså. Helt sanslöst alltså! Förstår inte hur det kan träffa så pass mkt som det faktiskt gjorde men jag har verkligen insett en hel del redan idag (och ändå är det bara första dagen). Gud vad jag har fått upp ögonen alltså, otroligt. Känns skrämmande men det är ju bara positivt egentligen så jag ska vara nöjd. Den här kursen kan bli den viktigaste och bästa jag går nånsin.

Lämnade in anatomifördjupningen idag iaf, så nu har jag den ur världen iaf. Nu ska jag strax käka fullkornsmakaroner och köttbullar. Sen ska jag bege mig ut på min vanliga "skogsjoggingrunda". Efter att jag duschat ska jag fara till Marcus och få en taktil helkroppsmassage, kommer bli skönt:)

Jag måste unna mig att lägga mig i tid ikväll.
Har blivit alldeles för lite sömn de två senaste nätterna. Ska inte sätta igång med nåt pluggande efter massagen utan unna mig att ta det lugnt resten av kvällen och bara göra sånt jag faktiskt VILL göra. Och sen att lägga mig i sängs i tid då som sagt.

Känner att jag har mkt med mig själv nu på många plan. Mkt som snurrar i huvudet och mkt som måste falla på plats. Men först ska jag bara granska allt och iakta det och sen, sen ska jag agera när det hunnit landa riktigt ordentligt. Jag vill ge mig tid till att granska och landa först och främst. Jag tror dock det hela kommer leda till nåt toppenbra tillslut och det längtar jag efter.

Sofia och Josefine klass är verkligen två toppensköna tjejer, fan vad jag älskar att flumma med er tjejer=D Ni ger mig verkligen energi! - Tack! :D

Får se om jag orkar blogga ikväll, beror på vad jag känner för. Ha de så jättebra iaf och kom ihåg att "fånga dagen"! :)

Stressfysiologin kommer lägligt

Känns som att börjar bli alldeles för mycket nu. Har mkt att göra i skolan. Jag måste göra detta:
- Massage (öva, öva och öva....sen göra dokumentationer om att ge och att få)
- Läsa massa sidor i "Ditt kompetenta barn"-boken och sen göra beteendevetenskapsuppgift
- Plugga in anatomin (kommer ta lååååång tid) och göra 30 frågor (varav 20 är ganska avancerade) som ska lämnas in
- Läsa på om huden och celler.
- Läsa ut boken "Lugn och beröring".
- ev. Läsa klart "Den självläkande människan" samt finslipa recensionen ang den boken
- Fixa LIA-platserna så jag har det klart om var jag ska vara och när osv.

Men anatomiuppgiften är jag iaf klar med. Det får jag bara lov att vara nu. Orkar inte lägga ner nån mer tid på det arbetet. Har gjort tillräckligt. Blir som tveksam nu ändå MEN det är fasen i mig klart. Ska lämna in det imorgon så jag inte kan ändra/hålla på med det nå mer. Typiskt mig att överarbeta uppgifter och hålla på. Det är klart, punkt slut.

Förutom dessa skolsaker så vill jag ha tid till att:

- Träna
- Sova
- Äta vettigt (försöka laga mat)
- Höra av nära och kära
- Tid till att bara slappa framför dator/tv lr vara ute i skogen och promenera
- Umgås med mina klasskompisar (spela "rockband" hos Marcus bl a)
- Städa/hålla ordning i min stuga
- Tänka ut när folk kan komma och hälsa på mig (när det passar bäst och så).

Frågan är HUR ska jag hinna allt!??


Imorrn ska vi börja med stressfysiologin och jag håller verkligen tummarna för att vi inte kommer att få nåt arbete lr uppgift nu i början. Känns som att man har nog att plugga redan. Greppar inget mer för tillfället.

En sak jag insett är att det är bäst för mig att plugga en sak i taget och inte hoppa en massa hit och dit mellan olika ämnen. Visst alla ämnen är ju förknippade till hälsa i botten men de är ju ändå väldigt olika varandra. Nu ska göra en lista på det jag ska göra ikväll.

Och ja, jag har säkerligen lätt för att stressa upp mig också men förhoppningsvis kan "stressfysiologin" hjälpa mig med att sluta upp med sådant. Jag längtar redan tills dess för jag vill verkligen inte vara som en "stressgalning" som jag känner mig nu.


Hejsvejs på er! Får se när jag orkar/har tid att blogga nästa gång!

Aldrig ledig

Har pluggat en del ikväll, bl a med Hanna. Det var mkt trevligt:) Känns dock som att det kommer ta ett tag innan man lär in allt man ska kunna:S Men det är väl bara att nöta på.

Nu ska jag läsa lite till på anatomin och sen ringa Sandra och sen Helena. Sen är det tänkt att jag ska försöka sova så jag kommer upp imorrn. Känns lite drygt att helgen är slut men snart är det ju en ny helg så det är bara att bita ihop.

Känns lite tufft att plugga igen med tanke på att man ju aldrig är ledig.
Känner att jag har svårt att slappna av när jag vet att det är saker jag borde/måste plugga. Men som tur är går jag ju iaf en riktigt bra utbildning så det är ju värt att kämpa (nöta in kunskaper) nu. Man kommer ju få tillbaka massor sedan när man väl får ett jobb och då är det ju värt det.

Saknar alla mina söta vänner som är utspridda på lite olika ställen i detta avlånga land. - Ni är bäst, hoppas ni vet det! :) <3

Godnatt!

Färdigjoggat

Nu har jag hunnit diska undan en massa och sedan joggat med Frida, härligt:) Är faktiskt lättare att jogga med någon måste jag säga:) Vet inte riktigt varför men så känns det. Nu har jag stretchat och druckit vatten så nu ska jag slänga mig i duschen. Får se om man orkar ta sig ner till affären sen och handla kanel så jag kan äta gröt till middag lr om man ska vara lite lat och göra blodpudding istället:P Hm, känns som att det kan bli det sistnämnda. Nu ska jag köra igång nån go musik här.

Hör av mig senare. See u!

Tur man har klasskompisar:)

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Började med "pluggfest" hos Frida med 3 andra i klassen. Blev plugg men också såklart en del allmänt snack och lite fika som vi tagit med:) Det var kul. Efter det hängde jag och Frida med hem till Marcus och såg fotboll. Han hade nämligen femman som inte jag o Frida har. Dessvärre så förlorade ju Sverige vilket inte var så roligt men skönt med sällskap iaf. Tur jag har hockeyn iaf, det är nr 1....iaf för mig. OS i Vancouver säger jag bara åååh <3 JAG LÄNGTAR:D Kommer bli en hel del vakna nätter för mig där...den saken är klar.

Fick föresten mejl från ett ställe jag sökt LIA på igår som ligger här i Sunne och det lät som att jag kunde få ha LIA hos de, perfekt!:D Nu har jag alltså bara ett ställe kvar att fixa och jag hoppas verkligen jag får chansen att vara på "folhälsovården" här i Sunne. Jag håller tummarna. Annars måste jag fixa nåt annat. Men det mest praktiska vore ju om man fick ha all LIA här i Sunne nu de första två veckorna. Då slipper man betala massa resekostnade och sånt.

Idag ska jag plugga (kanske med Hanna), laga mat (laga färdigt strömmingen som jag inte hann göra klar igår) och städa. Sen är det tänkt att jag ska jogga med Frida också:) Känner nästan för att jogga först av allt så man har det gjort plus att det är skönt att få komma ut och göra det medans det är ljust. Sen vill jag försöka hinna med att bara ta det lugnt också och komma i sängs i vettig tid så man kommer upp till skolan imorrn.

Ska nog plugga lite nu eller städa...hmm. Anatomin är SÅ bökig men men man blir väl förhoppningsvis lite smartare och smartare iaf ju mer man pluggar. Det är bara att nöta in det. Önskar er alla en trevlig söndag!

Idolkväll med Frida:)

Gud så många besökare jag haft här på min blogg idag, helt otroligt!:) Hoppas många av er kommer åter. Sen har jag ju absolut inte den här bloggen bara för att jag vill ha många läsare, mkt skriver jag ju för min egen skull bara (men det gör ju inget att man ser att det är ett gäng som läser heller direkt;P). Hoppas ni förstår vad jag menar.

Tidigare ikväll kom Frida hit och vi såg på Idol tillsammans.
Det var mkt trevligt:) Har inte ätit nåt onyttigt ikväll än heller faktiskt och tror faktiskt jag tänker fortsätta med det. Nu ska jag ändå strax försöka sova så då är det ju bara onödigt egentligen. Ska nog ta en frukt nu istället och sen borsta tänderna. Blir nog att jag drar igång nåt Sex-and-the-city-avsnitt också, känns lockande. Så lättsamt att se det på nåt vis, intressant och roligt med. Den serien gillar jag:)

Imorrn ska jag som sagt var verkligen försöka ta mig upp runt 9 men vi får väl se hur det går med den saken. Ska iaf verkligen göra ett tappert försök, absolut! Tänkte försöka äta gröt till frukost också med bär, mums! Imorrnkväll blir det föresten "pluggfest" hos Frida med några till i klassen, trevligt. Vi ska starta 17 och sen ska man ta med sig nåt ätbart med....hmm, tro vad man ska hitta på då då:P Finns en del att plugga med den där anatomin...hehe, inte så lite heller.

Nu blire frukt och sen sängen. Sweet dreams!

Jag lurar mig själv

Har inte gjort mycket vettigt idag egentligen. Sov mkt längre än vad jag tänkt. Varför är jag så jäkla trött? Visst att jag sovit lite få timmar nu i veckan men ändå:S Konstigt. Imorrn ska jag göra ett nytt försök med att kliva upp kl 9.

Har iaf vart och kollat lite i centrum idag men hittade inte just nånting. Skulle bland annat låna två superbra böcker på biblioteket men de fanns tyvärr inte. Får se om jag kanske ska beställa de från Internet istället. Cyklade ända bort till Pekås och handlade lite mat sen, hoppas man sparade in lite pengar på det iaf (nåja, om inte annat fick man lite extra motion...och det är ju inte fel det heller).

Nu ska jag stax ge mig iväg och jogga. Kommer nog kännas tungt eftersom jag i allmänhet känner mig seg idag (förmodligen för att jag sov så många timmar) men jag ska kämpa på ändå. Ska försöka köra lite armhävningar och sit-ups sen också, det kan behövas.

Ikväll ska jag förhoppningsvis se Idol med Frida, det vore skoj. Får se om man kanske far en sväng på Coop och köper nåt gott också. Men innan dess ska jag väl försöka laga nån middag. Har inte blivit mkt plugg idag men jag får göra det imorrn istället. Har iaf diskat och städat undan lite här, skönt det iaf.

Jag saknar "Det" men inte "Det" jag tror egentligen.
Det är något annat "Det" jag saknar.
Himla lätt att man lurar sig själv såna här gånger.
Jag ska bara försöka andas och ta det lugnt.
Jag har enormt mycket kraft i mina tankar.
Det gäller alltså bara för mig att tänka rätt (vilket är lättare sagt än gjort men).
Jag ska kämpa för jag vet att jag kommer nå målet tillslut.
Det gäller bara att ha styrka och tålamod.
Jag kan, vågar och vill klara det. Jag klarar det.

Nu blir det träning för hela slanten. Ha en trevlig fredag! =)

Mejl-kväll

Har vart rätt duktig ikväll och mejlat några ställen som jag kan tänka mig att göra LIA (studiebesök) på. Hoppas man får svar nu snart bara så jag vet om jag kan vara på ställena lr inte. Kan jag inte det måste jag kolla på andra ställen. Fick iaf ett mejl nu nyss från Selmas spa (där jag redan blivit lovad att vara sedan tidigare) att det gick bra att jag var där på LIA några färre dagar än 10 som jag först trott. Trodde att man bara skulle vara på ett ställe först nämligen (och då fixade jag så att jag kunde vara på Selmas Spa) men sen när vi hade LIA-info så fick jag reda på att man måste vara på minst 3 ställen under de 2 veckorna så det var ju som lite skillnad om man säger som så. 

Har mejlat min taktillärare Äwa också och ställt två frågor angående den taktila massagen. Hoppas jag får svar redan i morgon för jag vill verkligen veta vad som gäller.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och kanske titta på ett "Sex and the city"-avsnitt, var längesen nu. Imorrn blir det till att försöka städa och plugga anatomi (blir plugg för hela slanten), båda sakerna behövs. Har dock kört två tvättmaskiner ikväll iaf så nu hänger kläderna på tork, alltid nåt:) Måste diska imorrn, orkar inte göra det nu:P Får se om jag orkar handla lite också.

Saknar mamma, pappa och Helena, de är så underbara alla tre! I love them<3 Har pratat med de alla tre på mobilen nu tidigare ikväll. Föresten så önskar jag också att "Millan" vår katt kommer tillbaka till sitt hem i Västanå igen. Hon har varit borta i snart två veckor nu nämligen:( Håller verkligen tummarna för att det inte har hänt henne nånting och att hon ska återvända oskadd! Gärna nu på momangen.

God natt!

Färgpenne-katastrof i skolan

Äntligen ledig!:D Så himla underbart. Sen att man har en hel del att plugga och göra ändå är ju en annan femma men ändå så skönt att kunna göra det i den ordning man vill plus att kunna äta gott och sova ut också...verkligen inte fel!:) Känns grymt välbehövligt med helg nu!

Fick ett otroligt skönt besked idag av vår "klassiska-massage-lärare" Johan och det var att vi inte kommer att ha nån tenta på allt det vi gjort nu. Det "enda" (lr ja enda och enda men) vi ska göra är att svara på typ 30 instuderingsfrågor och lämna in det skriftligt. Man kan göra det ensam eller i grupp, suveränt! Sen måste man ju dock såklart kunna allt ändå men det känns skönt att inte ha nån tenta iaf så man verkligen kan läsa igenom allt och försöka fatta i lugn och ro. Sen slipper man få den där stressen och ångesten man brukar få när man ska sitta och skriva en tenta lr prov. Gäller bara att man har lite självdisciplin så man lär in sig allt ändå (trots att vi inte har tenta lr nåt) men det ska nog kunna funka. Måste ju lära in den här grunden för att klara av kursen senare. Känns ju inte som nån omöjlighet att det skulle kunna dyka upp en tenta om allt senare så man måste ligga i och se till så man hänger med.

Idag på förmiddagen så gick min färgpenna sönder, haha:P Bläcket bara sprutade ut när jag skakade pennan (måste skaka mina färgpennor nu och då för att de ska funka) och bläcket sprutade ut över hela bordet. Taskigt att det for på Josefins egna anatomibok också:( som tur var gick det mesta av den blåa färgen att få bort iaf. Och Josefin verkade inte bli sur/ledsen heller så det var tur det iaf, fick bra dåligt samvete där ett tag. Fick lite färg i ansiktet med så det blev en hel del kalabalik vid vårt bord (på 5 pers) där ett tag mitt i genomgången av muskelns alla latinska namn och var de satt. Som om man inte hade nog svårt att hänga med att färglägga ändå samt försöka stava rätt på de latinska namnen också ska det dessutom hända en såndär grej - typiskt alltså! Men, men det är bara att skratta åt eländet.

Ska fixa nåt att äta nu.
Ska faktiskt försöka vara så duktig nu att jag t o m ska göra en lista på allt jag har att göra i helgen så jag inte glömmer eller missar något. Gäller att utnyttja tiden även då man är ledig känns det som. Så svårt att hinna med allt på vardagarna då man går i skolan hela dagen i princip.

Måste föresten säga att många av mina klasskompisar verkar vara riktigt snälla och roliga (om jag nu inte redan nämnt det) så det är toppen! :D

Hör säkerligen av mig senare, ha de bra!

Vad gör jag!?

Det är mycket möjligt att jag begår ett stort misstag just nu men jag kan inte hjälpa det.
Det går inte att stå emot.
Hoppas det inte kommer bli ödesstiget detta.
Jag är bara människa jag med.
Förlåt mig.

Äta frukt & nöta framöver

Känner mig bättre idag som tur är. Är väl fortfarande halvborta inom anatomin men jag känner att så länge jag ställer in mig på att verkligen lära in mig det jag ska så SKA JAG NÖTA TILLS DET SITTER, så är det bara. Då får det ta den tid det tar. Man studerar ju nu så då får man väl helt enkelt ställa in sig på att pluggandet kommer ta en hel del tid. Dessutom pratade jag med några idag om att man kanske kunde plugga tillsammans nån kväll och hjälpas åt me grejer som är svårt och så. Det vore ju suveränt om man kunde gå ihop några och göra det, iaf vi som bor här i Sunne. Dessutom är det fler som tycker att det är svårt så då är man ju iaf inte ensam om att vara "dum" (om man skulle vara det för att man inte fattar), alltid nåt:P

Har precis käkat blodpudding och nu ska jag snart ut och jogga lite i skogen. Ska bli skönt att komma ut lite i friska luften. Man blir seg av att sitta inne mest hela dagen. Naturen är så avkopplande <3

Köpte massa frukt på Coop igår så nu ska jag käka frukt som tusan.
Inget ska bli dåligt i mitt kylskåp inte. Dessutom mår man jävligt bra av frukt så det är ju bara käka på;) Har faktiskt lyckats hålla mig hela veckan från att äta nåt småonyttigt så det känns jätteskönt. Bara för det lär jag väl få värsta sötsuget ikväll lr nåt...Nej, då ska jag minsann ta en frukt istället.

Fick en helkroppsmassage av min klasskompis Hanna för en stund sedan. Fick en lite halvkonstig känsla efteråt men så försvann den rätt fort (lr snarare kanske att jag tryckte undan den/tillät den inte att komma fram). Finns nog en hel del spänningar inom mig för tillfället men det är nog inte så konstigt. Var för övrigt en mkt skön massage så det var nice:)

Ska pyssla med lite annat nu. Ha en fin kväll hörni!

Prestationsångest

Prestationsångesten är på topp :(

Är helt lost i anatomin, hänger verkligen inte med så jag måste plugga som tusan för att ens fatta hälften känns det som. Alla olika termer och grejer, fasen har inte pluggat nån anatomi innan överhuvudtaget och nu ska man förstå massa ben, muskler plus massa konstiga termiologiska ord...sen hur allt hänger ihop etc...rätt så grundligt är det också känns det som. Är inte så lite svårt för mig:S Känns som att vi går igenom allting rätt fort också:S Vet inte om man ska fokusera på att lyssna, skriva eller stryka under i pärmen när läraren går igenom saker. Jag försöker göra allt typ men det går ju inte sådär superbra. Man får verkligen hoppas att man förstår mer om man får plugga och läsa igenom allt i lugn och ro. Borde fan i mig göra det i helgen alltså, känns verkligen som att det skulle behövas.

Gjorde taktil massage idag med Sandra i min klass och det gick helt åt skogen för mig att ge.
Kände mig stressad och ofokuserad:S Fick hjärnsläpp nån gång och glömde bort ordningen och en del detaljer. Fan också. Tycker synd om Sandra som behövde ta emot de:( Kan säkerligen ha lite att göra med att jag är så trött idag plus att jag var väldigt hungrig vid massagen men ändå riktigt jävla uselt:( Sen var det iofs typ 1 och en halv vecka sen jag gjorde en helkroppsmassage sist men ändå liksom. Kommer dröja länge innan jag blir en bra massör (om jag ens blir det nån gång?:S).

Får sen ångest över att jag inte priroriterat att diska på typ 3 dagar plus att jag sovit alldeles för lite. Helt jäkla död känner jag mig. Borde ringa nå vänner också men det har jag inte heller hunnit:(

Skulle verkligen vilja ha semester i en vecka nu...lr två kanske. Fan vad underbart det hade vart. Lr också skulle jag vilja ha fler timmar på varje dygn så man hinner med att göra allt man vill.

Ni får ursäkta mig negativa attityd för tillfället men jag känner mig bara allmänt depp. Ska slänga mig i duschen nu och lyssna på Kent. Sen borde jag väl läsa igenom det vi pratat om idag (känns tungt men man kan ju inte bli dummare av det iaf).

Måste köra igång nu så jag kommer i sängs nån gång. Jag behöver verkligen sova nu. Hoppas ni haft en bättre dag än jag, natti!

Bra kväll trots allt...

Har haft en sån konstig kväll ikväll. Den blev inte som jag tänkt mig men bra blev den ändå...trots allt. Man behöver såna här kvällar ibland även om man inte tror det. Såna här kvällar kan verkligen vara upplyftande i längden. Jag inser verkligen det.

Åh, vad glad jag är över att jag inte är ensam människa på denna jord. Finns så många underbara människor därute som man inte vet om och tror. Finns många fler än man tror, gäller bara att hålla ögonen öppna. Tur jag har lyckats hitta några av dessa! <3 :)

Nu måste jag snart sova verkligen. Kände hur mina ögon höll på att falla ihop när jag läste igenom det vi gjort på anatomin idag för en halvtimme sen. Min kropp behöver sömn och det borde jag verkligen ge den också. Måste ju försöka hänga med på ännu en tuff anatomidag imorgon.

Måste bara säga att Kent är så otroligt bra! Har återupptäckt de lite de senaste dagarna och de är fantastiska. Underbara låtar verkligen! Kommer säkerligen lyssna på de ett bra tag nu.

Tack för mig och god natt!

Anatomi-förvirringen på topp

Var faktiskt skönt att komma sig iväg på skolan idag så man fick lite annat att tänka på...lr ja MKT ANNAT. Vi körde igång med den klassiska massagen idag i form av en hejdundrans massa anatomi. Helt sanslöst vad lost man kände sig. Anatomi är verkligen ett helt universum som jag gick totalvilse i idag:S Har som inte läst nån anatomi innan och läraren Johan som vi har (kommer för övrigt också från norrland, trevligt!:) ) verkar vara väldigt kunnig också för det känns som han går lite väl fort fram. Så känner jag iaf. Men det var ju första dagen också så man ska väl inte oroa sig så mkt (vilket jag ju är expert på att göra). Det löser sig nog.

Nu ska jag ta och försöka vara lite duktig och steka lite strömming
snart som jag köpte på Coop på väg hem fr skolan. Har inte så mkt planer för eftermiddagen annars. Kanske ska läsa lite mer i boken "Den självläkande människan", får se om man orkar. Ska kolla igenom det vi gjorde idag också det är en del vill jag lova. Sen lär man ju inte fatta så mkt men det är en annan femma:P Johan sa bara att vi skulle kolla igenom det så man behöver ju inte kunna nåt än så länge iaf, skönt!:)

Skulle vilja träffa Hanna i klassen ikväll, har smsat henne nyss, så vi får se om hon har lust med nåt lr om hon är fullbokad redan. Skulle vara skönt att ta sig ut på en promenad lr nåt också btw, är soligt och fint ute:)


Mina ögon kan glittra, mina läppar kan le,
men sorgen i mitt hjärta kan ingen se.


Ni är bäst!

Ska strax försöka sova tänkte bara säga att jag har världens bästa vänner och världens mest underbara familj.

- Tack så jättemycket för att ni finns! <3 (Ni vet vilka ni är) TACK!

Speglar mina känslor totalt


Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans

Hösten har kommit till bloggen

Som ni ser har min blogg fått ett lite mer höstigt utseende nu, bra va?:) Tog och ändrade massa igårkväll och det blev väl helt okej tillslut. Fattar bara inte varför det ska ta lika lång tid varje gång jag ska ändra utseende:P Well, antar att det är därför att man gör det för sällan och därför lätt glömmer bort.

Hade lite småmardrömmar inatt faktiskt för ovanlighetens skull. Jag tror dock jag vet vad det beror på. Vet bara inte vad jag ska göra åt det:S Vill inte ha det såhär längre:( nånting måste göras på nåt vis. Nästan tur att man är här nere i Sunne iaf, annars hade det säkert vart ännu värre.

Idag hade jag tänkt ge mig ut i skogen och löpa lite. Hoppas det kommer gå lite lättare idag, i fredags när jag joggade gick det jättetungt. Drygt som fan var det men jag tvingade mig själv att jogga hela vägen trots motståndet och det kändes asbra (lr ska jag kanske skriva "görbra" som alla här nere verkar säga;P) efteråt.

Borde träna taktil massage också men borde nästan dokumentera med de som är lite äldre i klassen men det är ju lite svårt när de inte bor här i Sunne:S Får se om man ska slänga iväg nåt sms till nån sen. Kanske nån kan stanna kvar efter skolan nån dag lr så. Det lär väl förhoppningsvis gå att ordna.

Smsade lite med Ylva igår och jag saknar henne. Hon var uppe i Boden och festade med Sthlms-Micke och hans vänner. De verkade ha jättekul. Pratade med Helena också och hon saknar jag också. Hade jag vart däruppe hade vi kunnat spela en massa tennis, så himla kul det hade vart! :D Ibland saknar jag Norrland väldigt mkt även om jag trivs här nere också<3 

Ska kolla vidare här en stund nu och sen jogga. Hoppas ni alla får en trevlig söndag!

Jag kan se hockey på tv!

Har inte blivit nå mer plugg för min del idag istället har jag dammat en massa och städat badrummet så nu är det lite fräschare här:) Har vart och handlat en sväng på Coop och köpte bl a choklad, honungsmelon och risgrynsgröt. Kom hem alldeles nyss, var faktiskt skönt att cykla för det regnade inget nu längre. Det var bara lite halvfuktigt i luften men det var bara härligt.

Slog på tvn för en liten stund sedan och zappade lite och plötsligt upptäckte jag att jag fick in tv6(!) :O
Trodde det var en kanal som hörde till viasat men tydligen inte vad det verkar. Har ju som bara gratiskanalerna men tydligen är det också en gratiskanal (lr också är det nåt tillfälligt fel på sändningen...jaja inte mig emot iaf;P). Till min stora glädje såg jag att de precis ska till att sända matchen i Globen mellan Detroit och St louis, perfekt! Då vet jag verkligen vad jag ska titta på ikväll:)

Fan, inte varje dag man kan se hockey nuförtiden så det gäller sannerligen att passa på. Nu är reklamen slut så nu ska jag kika på hockeyn och äta lite choklad och glass:P

Blir nog en lugn kväll som jag tillbringar här i min stuga i min ensamhet. Fast jag har ju hockeyn som sällskap förstås;) Take care!

Höstregn :)

Har regnat hela dagen idag. Iaf från det att jag vaknade, vilket ju såklart inte var tidigt direkt men ändå. Eftersom det regnat hela dagen och regnar nu med så vistas jag inne. Har varit duktigt och äntligen gjort klar en hemtenta om taktil beröringsmassage plus att jag skrivit nästan tre sidor om eksem. Hemtentan är definitivt klar och jag tror nog att eksemfördjupningen är klar också (är bara så nojig och lär väl behöva läsa igenom den igen nån annan dag bara för att helt säkert vara nöjd).

Nu funderar jag på att fortsätta plugga genom att läsa boken "Den självläkande människan" av Susanna Edhin. Ska skriva bokrecension om den sen men det behöver bara vara 10 rader typ så det känns ganska lugnt. Vore skönt dock att göra bort det också. Har ju den taktila massagen som jag borde fortsätta öva på och nöta in också. Är långt ifrån säker på den.

Ikväll har jag inget planerat alls och det känns väldigt skönt. Kanske trotsar regnet och cyklar en sväng till affären sen. Vore trevligt att ha nåt gott att mumsa på sen nu när jag varit så duktig på att plugga idag:)

Har några klasskompisar som ska på bio ikväll och se "Flickan som lekte med elden". Jag fick också följa med men grejen är bara att jag redan har sett den filmen på bio. Såg den hemma i Övik förra helgen med min familj nämligen. Får se om man umgås med klasskompisarna senare, efter bion, istället. Annars är det ju inte dumt att bara vara själv en kväll och ta det lugnt med.

Känns vettigt att passa på att göra lite inomhussysslor när det ändå regnar ute.
Är faktiskt ganska mysigt när det regnar, iaf om man får vara inne:) Låter så mysigt när regnet slår mot taket. Det gillar jag. Sen blir det så frisk luft efter ett regn också - lovely!

Ikväll klockan 7 ska jag se "Hockeykväll", det kommer bli intressant och kul. Får se om man orkar kolla lite på "Postkodmiljonären" med. Annars är det väl inte så mkt vettigt på tv, iaf inte på gratiskanalerna som jag har. Hade man haft canal plus, viasat etc så hade det vart annat. På tal om hcokey så har väl Modo börjat spela mot SSK nu, borde kanske slå på radion. Jo, det ska jag banne mig göra och damma lite medans. Kan läsa boken senare.

Förut idag hade jag hemlängtan men nu känns det lite bättre. Saknar dock mina norrlandsvänner och min underbara familj plus pojkvän<3 Tur tiden går fort iaf:)

Nu ska jag fortsätta plugga:) Ha en fin lördag!

Min stuga!

Har nu bott i Sunne i en månad ungefär och då tycker jag att det verkligen är på tiden att ni får se några bilder på hur jag faktiskt bor. Därför kommer här några bilder på mitt nuvarande hem:) - Min stuga.

För er som inte vet det så bor jag i en stuga på 30 kvadratmeter vilket passar mig perfekt.
Har knappt 3 km till skolan och det går fort att ta sig dig på mornarna med min cykel, bra att ha den verkligen! Vidare har jag väl bara 5 minuter in till affärerna och city så att säga. Bor nära ett elljusspår uppe i skogen också. Där har jag joggat och gått mycket redan kan jag avslöja;P Har många raggare här uppenbarligen som åker runt i massa bilar och dunkar hög musik. De har en mötesplats vid en mack som ligger bara typ 400 meter från där jag bor därför kan det smådunka rätt bra vissa kvällar trots att jag är inomhus. Tur man inte är känslig för småljud och sånt när man ska sova:)

Well, här kommer 9 bilder på mitt hem så enjoy! (Ursäkta om det är lite småstökigt på bilderna btw:P)







Ska verkligen försöka ta nya tag med den här bloggen föresten för jag mår faktiskt bra av att blogga:) Så jag ska försöka skriva här oftare. Kan inte lova nåt om hur ofta men jag ska försöka, i promess!

Nu måste jag diska undan lite här. Ha en underbar kväll!

"Sunnemarten"

Var halvintressant på skolan idag. Skönt att vi fick sluta tidigare från "Drömstarten":) då hann jag gå en sväng på den s k "Sunne-marten" som är här. Förstår ni inte? Jo, det är alltså marknad här i Sunne idag (ja, kanske i hela Värmland förmodligen så säger man "marten" eller "märten" åt marknaden). Fan vad kul det är med dialekter alltså:D Hehe!

Nu ska jag strax ge mig iväg ut och springa i skogen (underbart väder ute!). Sen ska jag duscha och kolla på Idol med åtminstone två klasskompisar:) Blir lite go' dricka och snacks till också. Eventuellt ska vi laga mat och äta tillsammans  ckså men är inte säker på att vi kommer hinna det. Mina kompisar (Sandra & Sandra =) ) skulle nämligen på nå pass på Hälsokällan vid kvart över fem och kvart över 6 så vi får se om tiden blir lite knapp för mat. Nåja, umgås ska vi göra iaf så det ska bli väldigt trevligt:)

Var och kikade lite på marknaden nu nyss (packat med folk alltså!) och jag blev lite småsugen på att köpa nån väska men jag vet inte. De hade några stånd med "alla väskor 100 kr" så det lockade lite. Men jag får se. Har ju egentligen så att jag klarar mig men det hade ju inte gjort nåt om jag hade haft nån axelremsväska till som är rätt stor (har bara en axelremsväska som är rätt liten för tillfället). Vi får se om jag hinner ner en sväng efter att jag tränat. Tror marknaden stänger vid 5-6 lr nå sånt.

En lite halvunderlig sak är att marknaden bara är idag tydligen. Själv är man ju van vid att marknader brukar pågå över en hel helg men så är det inte här i Sunne tydligen. Hörde av min klasskompis Josefine idag (hon kommer för övrigt från Sunne) att de brukar ha nån sån här typ av marknad på våren också, trevligt:)

Ska nog ta och byta om nu så jag kommer mig iväg till skogen medan det är fint väder:) Ha en fortsatt härlig dag!

Plugg & städning

Har hunnit gjort rätt mycket idag. Har haft eget arbete hela dagen och trots att jag inte tog mig ur sängen föränn 11 så har jag hunnit plugga rätt mycket:) Sen har jag hunnit  ta en skogspromenad med Sandra K (trevlig tjej som tusan=)) Vidare har jag faktiskt börjat storstäda. Har dammsugat överallt och torkat golven. Drog till och med fram storsoffan och städade under mina sängar, fantastiskt lr hur;)

Vad har jag pluggat då?
Har svarat på frågor som handlar om taktil beröringsmassage, en hemtenta som vi fått. Och shit säger jag bara, känns att det var längesen man gick i skolan och skrev saker. Helt sjukt vad ovan man är alltså, hehe! Nästan tragiskt egentligen. Det här med att göra om meningar och allt, bah! Inte det enklaste alltså. Skrev en hel del på ett litet fördjupningsarbete till anatomin också iaf och det gick väl hyfsat men halvsegt där också med skrivandet. Hoppas det här med skrivtekniken kommer tillbaka mer och mer. Vill verkligen inte vara såhär ringrostig jämt.

I morgon blir det skola igen. Har nånting som heter "Drömstart" som handlar om hur man ska förverkliga sina drömmar o s v. Hade det igår också men det var inte riktigt lika intressant som jag trodde. Igår slutade det istället med att jag mest bara blev stressad av alltihopa:S Jag menar, hur tusan ska jag ha tid till att börja förverkliga mina drömmar nu då jag knappt vet vad jag har för drömmar? Har ju så mkt annat plugg att göra för tillfället också. Hoppas det blir mer intressant imorrn. Om inte annat så får man se det som så att det är sista dagen vi har det och sedan slipper man det:P Är ju inte heller nån kurs där vi blir betygsatta så det är ju skönt och tur det iaf! 

I helgen blir det till att plugga, umgås med mina söta klasskompisar:) och träna.
Får se om jag orkar fortsätta städa lite också. Borde damma och kanske städa badrummet. Får se vad man orkar men städning känns inte som prio 1 iaf. Kanske borde försöka laga nån mat också. Well, vi får se.

Nu ska jag se slutet av Idol och sen ringa Jimmi och sen sova. Kanske ser ett sex and the city avsnitt också. Borde väl itne göra det egentligen med tanke på vad klockan är men man blir ju lite småsugen ändå:P Ska slita mig härifrån nu. God natt på er!

RSS 2.0