Pizza & hockey-VM

Idag har jag joggat i 45 minuter, mestadels efter några olika stigar i skogen. Det var spännande och roligt att se om man hittade ut igen och som tur var så gjorde jag det tillslut:) Har ingen aning om hur långt jag sprang men det blev mer än fem km iaf. Känns bra att komma igång med träningen igen efter min förkylning. Jag är dock inte helt frisk än då jag fortfarande är småkrasslig i halsen. Mysko. Det försvinner dock mer och mer. Det är inte så att jag har ont i halsen men den är inte helt hundra. Jag märker främst av det på mornarna. Efter joggingen vart det lite styrkeövningar i drygt en kvart. Bra jobbat Marika!

Nu ska jag snart titta på tv3 när Tre Kronor spöar Norge i hockey-VM. Jag hoppas/tror/tycker att de borde göra det iaf. Ska snart gå och köpa en pizza också som jag ska äta till matchen, smaskens! :) Har faktiskt sett en hel del av hockey-vm hittils. Igår såg jag Tyskland spöa Ryssland med två noll och sen har jag även sett Kanada besegra Vitryssland. Och idag kikade jag på två perioder av matchen mellan Danmark och Finland.

Min största lärdom under denna helg hitills är att en del saker enbart kommer till sin rätt i fantasin. Man ska inte förverkliga allt man fantiserar om helt enkelt. För mig har det varit en väldigt viktig insikt. Jag är stolt över de beslut jag fattat sen får folk tycka vad de vill. Jag är glad över att jag börjat bli så himla bra på att ta hand om mig själv.

Till veckan är det enbart roliga grejer kvar på min utbildning i Sunne. Jag ska mest bara umgås med klassen, leka lekar, äta gott och ta farväl av alla inblandade (såväl klasskompisar som lärare). Det känns härligt att utbildningen äntligen börjar gå mot sitt slut. Jag har dock insett att jag har ett par väldigt fina vänner i klassen som jag kommer att sakna väldigt mycket. Allt pluggande kommer jag dock inte att sakna, tvärt om!

Nästa lördag, dvs om exakt en vecka, kommer jag att befinna mig i Övik igen och ta ett välförtjänt sommarlov. Toppen!:) Det ser jag fram emot.

Nu ska jag gå och vara lite social här. Hoppas ni får en fortsatt härlig sista-april!

Reseförsenings-kaos

Så var man på väg ner till Sunne igen för sista gången, iallafall sista gången för hälsoterapeut-utbildnings-sammanhang. Känns riktigt skönt! Har överlag haft en bra påskhelg hemma i mitt kära Norrland, en del småincidenter har det blivit så som min dryga förkylning exempelvis (just nu är jag väldigt täppt över bihålorna och får lite hosta nu och då) men över det stora hela har jag haft det bra.

Just nu sitter jag på en buss som har kommit en bit från Sthlm och så småningom, runt halv 9 närmare bestämt, ska jag kliva av vid Karlstad busstation.

Det har dock varit ett jäkla hallå från Sundsvall och nu ner till Sthlm.
Den Y-buss jag först åkte med gick nämligen sönder så strax utanför Sundsvall blev vi ståendes och var tvungna att invänta en ny ersättningsbuss. Det blev totalt ungefär en timmes försening. Detta orsakade naturligtvis stora problem för mig då jag skulle byta buss i Stockholm och den bussen skulle gå 50 minuter senare jämfört med den tid jag egentligen skulle ha kommit fram. Bussen skulle avgå från Sthlm 16.10 och enligt busschaufförerna som körde bussen mellan Sundsvall och Övik så skulle vi inte vara framme i Sthlm föränn 16.30.

Detta ledde till att jag var tvungen att ringa på Swebuss och förklara förseningen och alltsammans för två olika personer.
De menade att det gick en buss från Sthlm till Karlstad vid 19-tiden ikväll annars men problemet om jag skulle ha tagit den var att jag inte skulle vara framme i Karlstad föränn 23.30. Senaste tåget till Sunne går 22.30 vilket skulle innebära att jag kort och gott skulle bli ståëndes i Karlstad. Vad tusan ska jag göra då:S Taxi är ju svindyrt! Att jag sedan också bokat ett tåg för hundra kr som skulle ta mig mellan Karlstad och Sunne kl 21.35 kändes i dåläget rätt bortkastat. Men det värsta var alltså om jag skulle tvingas bli ståendes mitt i natten i Karlstad. Swebuss menade på att de egentligen ju bara har ansvar över att ta mig till Karlstad då jag har biljett med deras bolag dit. Men kul för mig som student att inte kunna ta mig vidare från Karlstad då, eller inte! Usch, vad less man blir på lokaltrafiken ibland.

Efter en tid visade det sig dock att vår bussshaffis lyckats köra in en himla massa minuter.
Snacka om röta! Jag skulle hinna fram till Cityterminalen 16.15 om trafiken inne i Stockholmssmeten flöt på som den skulle. Skulle då bussen mot Karlstad kunna vänta typ 7 minuter? Det skulle den visst kunna göra men inte längre än så då swebuss menade på att de har oerhört många resenärer och blablabla.

Som tur var så körde vår shaffis på som bara den och jag slängde mig ut på Stockholm cityterminal 10 minuter över fyra. Tur att jag åkt med dessa bussar förut en hel del, detta gjorde nämligen att jag kunde hitta till Karlstadbussen väldigt snabbt. Så fort jag kom fram frågade busschauffören och en annan kille om jag var tjejen som skulle till Sunne. Haha, man har tydligen blivit kändis på gamla da'r;) I slutändan visade det sig att jag bara blev typ 2 minuter sen till bussen.

Nu sitter jag alltså på rätt buss på väg mot Karlstad. Jag kommer dessutom att kunna använda min tågbiljett (om nu inte denna buss skulle gå sönder också men det kan jag väl aldrig tänka mig) och åka med tåget som jag planerat att åka med en timme efter det att jag kommit fram med denna buss. Härligt!

Känns skönt att de äntligen verkar ha löst sig men oj så ont i magen man kan få av sånt här alltså.
Man blir ju nervös och darrig som ett asplöv inombords. Jag har känt mig så maktlös då jag verkligen inte har kunnat påverka nånting vad gäller körningen. Allt jag kunnat göra är att ringa och sitta i bussen och försöka tänka att det ordnar sig. Det har det ju gjort men man blir ju otroligt sugen på att skaffa sig en egen bil när sånt här händer alltså. Har man en egen bil att transportera sig med slipper man iaf sånt här. Visst kan väl saker krångla då också men det är ändå en större frihetskänsla just med tanke på att man kan fara när man vill och stanna när man vill.

Nu ska jag glo på lite Skildis innan mitt databatteri tar slut. Typiskt nog finns det inga eluttag på denna buss. Det är dåligt. Jaja, jag ska vara glad över att jag är i rätt tid nu iaf. Jag hade kunnat sitta på Cityterminalen nu och behövt vänta på en buss kl 19. Puh, skönt att man slapp det.

Good bye och glöm inte att njuta av att ni har en bil om ni har det, det är nämligen frihet som bara den!

Påsk i Övik

Det går verkligen mot ljusare och varmare tider. Det känns bra. Har bara tre riktiga skoldagar kvar (tis, ons och tor) till veckan och då blir det lekar och lite såna aktiviteter på engelska. Ska leda en aktivitet på 15 minuter också, sen är jag färdig med skolsaker på denna utbildning. Så otroligt skön känsla! Trots allt detta får jag då och då mina svackor och oroliga känslor. En ängslan över hur min framtid egentligen ska komma att se ut då det finns så otroligt lite jobb i nuläget. Det löser sig alltid men jag kan ändå inte låta bli att oroa mig.

Flippade typ ur igår på skolan också. Vet inte riktigt vad som hände egentligen (det var verkligen inte planerat) men det var som att allting bara rann över för mig ett tag. Vår engelskalärare verkar verkligen kunna läsa av människor. Hur kunde hon läsa av mig på det sättet? Visst, kanske var det bara slumpen men ändå att hon träffade så rätt. Märkligt. Folk får tycka vad de vill, det ger jag blanka fan i. Denna gången kände jag bara att det fick vara nog. Jag var bara tvungen att sätta ner foten och ta mina känslor på allvar. Jag är stolt över mig själv.

Just nu befinner jag mig i Övik tillsammans med fyra stycken tända värmeljus.
Jag kom fram till Övik kl 4 i morse efter en annorlunda resa på totalt 12 timmar. Tänkte egentligen vara kvar i Sunne över denna påskhelg men i och med att jag hade lite flyt lyckades jag tillslut få till en väldigt billig hemresa. Lätt värt det. Åker ner till Värmland (och då kan man verkligen snacka om VÄRM med tanke på hur varmt det varit de senaste två veckorna jag varit där) redan på måndagmorgon igen så det gäller att ta tillvara på varje sekund nu som man är här.

I juni innan midsommar blir det vandring till Kebnekaise.
Det kommer bli helt fantastiskt! Har nog inte riktigt förstått hur mäktigt det faktiskt kommer att bli föränn nu när jag kollat på bilder. Jag kommer att gilla det, det vet jag. Jag älskar naturen. Jag kommer verkligen i balans när jag är ute i naturen. Den sammanstrålar verkligen med min själ. Det är där jag ska vara helt enkelt, det känns verkligen. Det kommer att bli en fjällresa på ungefär en vecka och två dagar. Kommer behöva köpa in ett par vandringsskor, sovsäck, tält, liggunderlag, ryggsäck etc. Kommer bli en hel del tusenlappar helt klart men det är det säkerligen värt. Åh, jag skulle vilja sticka redan i morgon egentligen. Gud vad jag längtar! Snacka om god och bra träningsmorot;)

Har föresten dragit på mig en förkylning och det känns inge vidare. Inte nån större fara men lite extra seg känner jag mig allt. Har lite ont i halsen också så det blir ingen träning på ett tag. Lite promenader men that's it. Jag tänker inte riskera något.

Nu ska jag se lite "Skildis" och ta hand om mig själv. Imorrn ska jag troligen åka hem till Västanå och socialisera där. Känns kul. Jag saknar Sandra och Ylva. Det är två fina vänner som jag inte träffat på väldigt länge nu. Jag hoppas jag får nån möjlighet att träffa de snart.

Glad påsk!

Hälsoterapeut om 4 veckor!

Kom tillbaka till värmländska Sunne sent igårkväll efter en ovanligt kort resetid. Jag lyxade till med att åka flyg från Övik till Sthlm denna gång, smidigt som bara den. Visst kostade det lite mer men lätt värt även såhär i efterhand. Jag har härdats nog med långresor nu på ett tag, iaf mellan Sunne och Övik.

Hade första skoldagen idag efter den tre månader långa LIA:n.
Kändes minst sagt underligt. Så välbekant men ändå så konstigt och färdigt på nåt sätt. Jag känner mig väldigt färdig med Sunne och utbildningen egentligen. Men de 4 (lr egentligen 3 riktiga) skolveckorna som är kvar borde man ju kunna klara av ändå. Det var och är dock väldigt kul att träffa många i klassen igen:) Har speciellt saknat en del personer.

Nu bor jag på Brårud (studentområdet) i en lägenhet (3:a) tillsammans med Sofia. Vi har var sitt rum, en platt-tv, käk (vi fick äta upp det som fanns lämnat kvar här i lägenheten vilket är litegrann;) ), toa, dusch och tillgång till tvättmaskin. Det mesta man behöver helt enkelt. Att jag sedan har tagit med mig denna bärbara dator också samt en mobil kommer göra min vistelse här i Sunne så bra som möjligt. Vi har föresten väldigt nära till skolan härifrån också vilket känns väldigt skönt. Tar typ bara 10 minuter att gå dit. Så nära har jag aldrig haft tidigare under min tid här i Sunne. Fantastiskt!

Idag har det varit superfint väder ute.
Rena rama sommarvädret. Det var nån som sa att det var 18 grader ute i solen idag och det tror jag nog kan stämma. Får nästan ångest över att jag inte har tagit med mig lite mer sommarkläder om det ska vara såhär varmt även de kommande dagarna. Har tagit med några lättare klädesplagg men inte så mycket.

Nu ska jag snart sova för imorrn blir det en ny lång dag med fortsatta LIA-redovisningar (fan vad skönt att jag gjorde bort min idag!) och sedan blir det också nåt slags seminarium under em.
Det sistnämnda känns lite nervöst men jag håller tummarna för att det ska gå bra. Jag kommer dock bara kunna berätta om mitt ämne (psykopati) genom att läsa från ett papper då jag inte kan det utantill. Jag hoppas det blir grönt ändå.

Måste föresten ringa till nån norsk skattedeklarations-rådgivning också och kolla så att min norska skattedeklaration är okej:S
Ska fylla i nåt om ansökan om bidrag men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. På skatteverket i Övik kunde de inte hjälpa mig ett dugg. Knepigt då Norge ju ändå är ett grannland. Men tydligen så är man ändå tvungen att ringa till Norge bara för att få lite hjälp. Dåligt är vad det är. Jag tycker man borde kunna få mer hjälp här i Sverige allra helst då det nästan bara finns jobb i Norge nuförtiden. Klart som tusan att svenskar måste åka dit och jobba då.

Ha en fortsatt trevlig afton!

Bakslag & förvirrad framtid

Livet blir verkligen inte alltid som man har tänkt sig. Den senaste veckan har inte varit nå vidare alls för min del. Fy fan! Jag var säker på att jag hade ett sommarjobb och ett jobb senare i höst men plötsligt kom det som en blixt från klar ovan att så inte var fallet. Jag stod och står fortfarande som ett frågetecken och förstår ingenting. Hur kan man missförstå en arbetsgivare så otroligt mycket som jag gjort, jag förstår inte. Kanske löser det sig iallafall tillslut? Av någon anledning har jag en svag känsla av det. Det blir först till hösten isåfall men ändå. Det hade vart så skönt. Jag satt och skrev ett väldigt bra mejl tidigare ikväll och räcker inte det (ja, då ger jag upp). Då är det inte meningen att jag ska ha det där jobbet helt enkelt.

Har känt mer än en gång de senaste dagarna för att bara dra täcket över huvudet och låtsas som att jag lever i min rosa värld där allt är frid och fröjd. Men så inser jag till och från att det inte ger ett dugg i längden då verkligheten ändå kommer att springa ifatt en förr eller senare.

Nu står jag lite i valet och kvalet och jag vet inte riktigt hur min sommar och höst kommer att se ut.
Jag har iaf en möjlighet att åka till Norge och jobba om jag vill. Åker jag dit blir det förhoppningsvis så att jag kommer att jobba hårt i tre veckor för att sedan kunna åka hem till Sverige och vara helt ledig i ca en och en halv vecka. Såna perioder kommer jag då att ha i drygt ett halvår framåt.

Norge lockar på sätt och vis (allra helst om Rebecka kommer att vara där även i höst) då jag trivdes grymt bra där i höstas under mina 8 LIA-veckor men är jag verkligen i det stadiumet att jag vill fortsätta bo i en så kallad resväska? Att fara hit och dit och inte ha något ordentligt hem? Att dessutom bara kunna träffa min pojkvän och familj en vecka i månaden känns inte heller så kul.

Livet är verkligen svårt ibland. Det är inte lätt att veta vilka vägar man ska välja och vad som är bäst för en själv.

Måste också säga ett stort tack till vissa speciella personer som fanns där för mig i lördags! Guldhjärtan till er alltså, ni är bäst! (Ni vet vilka ni är) Ni har fått mig att inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Livet är verkligen en gåva som man ska ta till vara på på bästa tänkbara sätt.

Nu är det dags för mig att krypa till sängs. Praktiken i morgon känns inte så lockande direkt men det är bara att göra det bästa av situationen. Godnatt!

RSS 2.0