Storstädning

Har haft en bra lördag so far. Jag har bytt massage med Sandra O i min klass och pratat en massa med henne. Trevligt och givande:) Sen har jag försökt mig på att laga till lite lax och potatis med en sås till. Det gick väl inte superbra men någorlunda iaf:) Tror jag råkade ha lite för varm temperatur på plattan när jag skulle steka laxen. Hehe nåja, man lär så länge man lever. Det räckte förutom till middag även till två matlådor till en annan dag iaf, alltid bra.

Har också storstädat i min stuga. Har diskat undan en massa och sen har jag dammat, dammsugit och torkat golvet. Oj, så fräscht det blev nu:) Har också tvättat en del och hängt upp. Känns riktigt bra att ha fått allt detta gjort. Nu ska jag jobba lite med stressuppgiften, men max en halvtimme för sen ska jag slappa. Det har jag faktiskt förtjänat:)

Har varit riktigt dåligt väder ute idag. Har regnat och varit mulet hela dagen här i lilla Sunne så det kändes som en bra dag att städa på.

Blev sugen på att baka muffins lr liknande men det får jag göra imorrn isf. Blir nog lite cheezeballs senare ikväll, det är ju så gott:) Ska ta och tända lite ljus här också och mysa till det lite.

Ha en supermysig lördagkväll!:)

Tårtkalas ikväll

Härligt med helg:) Hitills idag har jag bytt massage med Josefin och kollat lite resor till Norge och mitt LIA-ställe. Tror jag kan ha hittat en ditresa som funkar nu iaf. Enda jobbiga är att jag måste åka från Sundsvall med ett tåg som går kl 5 på söndagmorgon, men men vad ska man göra. Finns inte många bra reseförbindelser här i Sverige iaf, den saken har jag verkligen upptäckt.

Nu ska jag strax bege mig ut och jogga. Har fortfarande träningsvärk efter löpningen och styrketräningen i förrgår. Känns bra iaf för nu vet jag att det verkligen tagit. Senare ikväll är jag bjuden på tårtkalas hos Sandrorna i min klass, de ska bli roligt:)

Pratade med Helena i mobilen för en stund sedan. Jag saknar henne och alla därhemma. Samtidigt är det lika bra att jag är här nere i lugn och ro så jag verkligen hinner med att fokusera på alla skolsaker som ska göras. Efter jul ska jag dock säkerligen försöka hitta nån LIA-plats däruppe i norrland. Efter jul har vi praktik (lr LIA som det egentligen heter) i hela 10 veckor, läckert! :)

Nu ska jag stänga ner den här datorn. Måste verkligen bli bättre på att inte ha denna bärbara lilla maskin igång en massa timmar utan att jag använder den. Är ju bättre att stänga av den när jag suttit klart vid den. Den blir fruktansvärt varm annars och det är allt annat än bra.

Ha en skön fredag!

Trött av beröring

Bara en skoldag kvar sen är det helg igen, härligt! Det går ganska fort trots allt. Imorrn ska vi dessutom se film och få besök av en skratterapeut så jag hoppas på en hel del skratt. Känns som att det kan komma att bli en enbart rolig dag imorrn faktiskt, skönt:)

Var verkligen supertrött både i måndags och tisdags. Tror ämnet ansiktsbehandlingar påverkade en hel del till det. Blev en hel del beröring då vill jag lova och många intryck att ta in, både inom- och utombords. Dessutom har jag under de två dagarna masserat två personer och fått två massager så jaa, beröring blev det minsann med råge.

Idag känns det dock bättre. Är inte alls lika trött idag. Har varit ute och joggat idag efter skolan och körde sen lite styrkeövningar också. Det var tufft då jag inte kört styrka på ett ex antal veckor. Men skönt nu efteråt förstås.

Har en del att göra vad gäller skolan men det ska lösa sig. Det gör det alltid. Bara jag som onödigt nog förstorar upp saker och ting lite nu och då. Jag ska tänka positivt och vara lugn. Jag ska göra mitt bästa helt enkelt, det räcker långt. Längtar dock till den dagen jag har ett jobb med tanke på att man då kan vara ledig när man slutat för dagen. Skolan och dess uppgifter bär man med sig dygnet runt på ett lr annat sätt. Detta tär en del på mig känner jag.

Har iaf en hel del roliga saker framöver att se fram emot, Gbg-resa (med Lisebergsbesök) t ex. om tre veckor. Det kommer bli amazing! :D Fan, vad jag längtar! Norgevistelsen är ett annat spännande äventyr som verkligen kommer beröra mig på många sätt.

Ska försöka boka min hemresa till Övik innan jag börjar min LIA v. 40 också. Kommer att kunna börja åka hem redan på onsdag den 29 september så det känns väldigt bra. Har hittat en billig flygresa med norweigan flyg som går mellan Sthlm och Umeå, problemet är bara att jag inte riktigt vet hur mkt bagage jag kommer att ha med mig:S Får se om jag ska kolla upp det lr ta tåg lr nåt ist. Hem till norr ska jag iaf!

Sen v. 40 smäller det. Då kommer jag att befinna mig i Norge, på Savalen fjällhotell och spa för att göra mina 8 veckors praktik där. Känns läckert, spännande och småotäckt på samma gång. En riktig utmaning för mig. Jag ska få bo på deras hotell och jobba lite extra på helgerna. Jag hoppas verkligen att jag ska trivas där och att det ska
gå bra, är ju ändå hela 8 veckor jag ska vara där så. Jag håller tummarna.

På fredag blir det massage-utbyte och sen tårtkalas, det gillas:) På lördagen ska jag också utbyta massage. Är så smidigt att passa på när det är helg då man ändå har hela dagar ledigt. Annars blir det nog en och en annan godsak, lite annat plugg och slappa:) Jag hoppas på att kunna hålla igång träningen också. Igår regnade och blåste det så mkt att jag omöjligt kunde jogga ute. Som tur är var det bättre väder idag.

Nu ska jag slappa lite till och sen sova. Stressfördjupningen ska jag fortsätta skriva på imorrn efter skolan, har inte hunnit det ikväll.

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Har ätit kräftor för första gången!

Har haft en bra helg såhär långt. Har hunnit med att träna,  plugga (massera bland annat), slappa, vara social, promenera, äta gott samt att sova mycket=). Vad mer behöver man egentligen? Jag bör ha fått en hel del ny energi inför kommande skolvecka.

Igår var jag hos några i klassen på kräftskiva och fick smaka kräftor för allra första gången. Ja, trots de 21 år jag har levt har jag alltså inte ätit kräftor förrän igår. Det var gott men det var lite piller att skala de små djuren. Alltid roligt att vara lite social med delar av klassen även på fritiden. Vore kul om det blev en fotbollsmatch nån gång framöver. Jag gick dock hem rätt tidigt igår. Vet inte varför riktigt men jag kände mig nog helt enkelt nöjd:)

Har inte hunnit gjort så mycket hitills idag eftersom jag sov rätt länge. Har iaf skrivit en del på min fördjupning i mentala träningsmetoder och det känns som att det går bra faktiskt:) Har skrivit en hel del. Enda funderingen jag har är hur långt det egentligen ska vara. Känns som att jag har skrivit rätt mycket nu men om det ska vara upp emot en 10 sidor ungefär så har jag en jäkla massa kvar att göra. Har iaf mejlat läraren om det så jag hoppas att jag snart får ett svar. Visst, hon behöver inte säga exakt hur långt det ska vara för det beror ju så mycket på hur man skriver etc men jag skulle vilja veta bara en ungefärlig längd.

Nu ska jag nog sticka ut och få lite luft. Tänkte cykla en sväng till affären eftersom jag har stora planer på att försöka göra en ost-skink-och-broccoli-paj idag till middag. Har aldrig gjort det själv förut så det känns spännande. Behöver dock inhandla ost och broccoli då bland annat. Fast jag ska nog diska undan lite först och ringa mamma. Japp, så får det bli.

Ha en fin söndag! :)

Saknar

Har haft en bra fredag. Dagen började med att jag bytte helkroppsmassage med Sofia på skolan. Sen for jag hem och käkade innan jag började skriva lite på fördjupningsarbetet i mentala träningsmetoder. Lika bra att försöka börja. Vet inte säkert om jag skriver på rätt sätt men har iaf fått ner en hel del på papper nu. Ska försöka fortsätta imorrn. 

Sedan tog jag en lång och härlig skogspromenad med Sofia uppe vid Selmas spa. Det kändes välbehövligt. Alltid kul att gå i skogen och förstås även härligt med bra sällskap. Tack Sofia för allt! Efter promenaden var jag ganska hungrig men istället för att käka kycklingklubba så drog jag upp till Pekås och handlade lite smått och gott. Väl hemma var jag väldigt hungrig så jag käkade väldigt fort. Resten av dagen har varit lugn hittils. Har städat lite smått här i stugan och kollat på tv. Godisätande har det också blivit, gott:)

Är rätt skolless redan nu trots att jag bara gått en vecka i skolan. Känns bara lite halvtungt att tänka på alla uppgifter som måste göras. Men jag ska försöka tänka positivt och ta en uppgift i taget så gott det går. Det ordnar sig alltid i slutändan, mycket handlar bara om att inte stressa upp sig. Ska bli riktigt roligt med praktik snart iaf. Har 8 veckors praktik nu i höst from oktober. Det ska bli spännande. Jag ska vara på Savalen fjällhotell och spa. Där ska jag dessutom få jobba lite extra på helgerna vid behov och tjäna lite pengar.

Saknar massa norrlandsfolk för tillfället. Inte lätt att vara ensam norrlänning nere i Sunne alltid, men det är mitt eget val. Tur jag har godis att äta och Skilda världar att glo på iaf:)

Ha en skön fredagkväll!

Första skolveckan avklarad

Skolan har börjat igen och jag har lyckats klara av de fyra första skoldagarna på ett helt okej sätt. Detta trots att jag känner att huvud och kropp har svårt att hänga med stundtals. Var längesen jag kände mig såhär trött som jag känt mig ända sen i måndags.

Har haft min kära kompis Ylva här också, hon kom i måndagskväll och åkte i morse. Riktigt roligt att kunna umgås med henne i ett par dagar eftersom jag inte träffat henne på ett halvår. Hon pluggar nämligen uppe i Pite till vardags och sen har hon varit i England hela sommaren. Hur som helst, riktigt roligt att träffa henne. Vi har sett film, kollat runt lite i Sunne (gått i skogen till "Utsikten" bland annat), snackat massa och ätit gott. Promenerat har vi gjort en hel del också. Jag gav henne en massage igår vilket tycktes vara uppskattat=)

Äntligen har jag helg! Har som sagt varit lite tröttsamma dagar för min del. Känns verkligen att man inte är van vid att vara i skolan hela dagarna. Blir väl sån extrem skillnad också med tanke på att jag ju bara varit helt ledig hela sommaren och kunnat göra precis vad jag vill. Roligt att träffa klasskompisar och vissa lärare igen iaf:)

Verkligheten/skolan har sprungit i fatt mig lite . Har insett att det kommer bli rätt tuffa veckor fram till den första LIA-perioden på 8 veckor som börjar i oktober. Många arbeten och uppgifter som ska fixas innan dess men jag ska greja det. Måste bara tänka positivt och ta lite i taget. Så lätt hänt att man stressar upp sig alldeles för mycket och klankar ner på sig själv. Jag behöver fortsätta jobba med att vara snäll mot mig själv.

Är verkligen superjobbigt att göra människor ledsna, det är nog det värsta jag vet. Men ibland har man inget val. Man kan inte hålla på att spela spel och sluta vara sig själv. Vissa saker går verkligen inte att styra över än hur mycket man skulle vilja. Förlåt mig.

Dagens fortsatta aktiviteter blir förmodligen dessa:
- tvätta
- Se över pluggsaker
- jogga
- Kolla upp CSN-försäkring
- Ringa och surra med mina närmaste
- Surfa/slappa/se tv
- Lägga sig i tid

Trivs verkligen med att bo här själv i min stuga:) Att få gå och handla själv och köpa precis vad man själv vill är en jäkla frihet. Sen att kunna städa när man vill, gå och sova när man vill, komma och gå utan att störa någon, etc. Ja, allting är upp till mig själv. Det passar mig perfekt i nuläget.

Ska slita mig härifrån nu men nu vet ni iaf lite om hur jag har det här i sagolika Sunne;). Sköt om er!


Tillbaka i de värmländska skogarna

Sitter just nu på Karlstad tågstation och väntar på att mitt tåg ska gå till Sunne. Det är drygt en timma kvar. Jag har köpt en bärbar dator! Riktigt lyxigt känns det. Gick hur bra som helst att fördriva de tre timmarna i morse i Sthlm tack vare att jag hittade ett ellutag på ett café där jag kunde koppla in datorn. Min stationära datorn har jag lämnat kvar hemma i Norrland. Har köpt en 15,6", hp-dator med 500 gb minne och 4 gb ram-minne. Jag hoppas och tror att den ska duga

Känns konstigt att komma tillbaka till Sunne igen men det ska nog bli bra det här. Alltid lika tungt att åka hemifrån bara, att ta farväl av familj, vänner med mera. Det är nog något av de jobbigaste saker man kan göra. Tur det går fort iaf. Hoppas man kommer in i plugget rätt fort med och att det blir något lugnare detta sista år jämfört med det första året.  

Har praktik i hela 8 veckor under oktober och november och då ska jag vara i Norge! Det kommer bli en riktigt härlig utmaning. Jag håller tummarna för att jag ska trivas och lära mig mycket saker där. Kommer nog bli lite svårt att förstå norskan men jag hoppas jag vänjer mig allt eftersom. Blir erbjuden boende och mat på LIA-stället också så det är perfekt att slippa hålla på att leta efter sånt. Skönt att bo på plats också:) Enda jag måste fixa och boka är resan dit och hem.

Ute skiner solen iaf. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att man är i Karlstad. Hur är det de brukar säga? I Karlstá skiner alltid solá. Ja, nånting sånt är det. Kul att höra lite värmländska igen iaf, var ett bra jäkla tag sen nu.

Annars har jag haft en väldigt bra sommar på alla sätt. Har gått en hel del pengar för mig på mobil, denna bärbara dator med en drulleförsäkring på två år och förstås en massa roliga nöjen. Några av de nöjen jag gjort är:

- Badat på Paradisbadet
- Kört go-cart
- Gått på fortet uppe i Umeå
- Bowlat
- Festat mer dessa sommarveckor än jag gjort på hela vintern
- Spelat minigolf
- Badat i hav och sjöar
- Spelat kubb och krocket
- Spelat tennis
- Spelat pingis
- Varit på Storsjöyran
- Varit på ulvön
- Åkt båt två gånger

Ja, det är säkert mer saker också men detta får räcka för tillfället.

Nej, nu ska jag fortsätta skriva ner lite i min nyinköpta kalender. Det är dags att planera upp min höst och vinter på bästa möjliga sätt:)

Ha de så bra! :)

Har nu upplevt Storsjöyran

Har nu upplevt och överlevt Storsjöyran:) Kom hem igen igår efter 4 händelserika, roliga och intensiva dagar. Var en riktigt rolig upplevelse måste jag få säga. Nu vet jag hur festivallivet funkar:)

Jag såg följande artister: Europe, Johnossi, Melissa Horn, Kent och Winnerbäck. Roligast att se var helt klar Winnerbäck eftersom han spelade massvis med låtar som jag älskar och kan utan och innan. Var på hans framträdande igår som jag skreksjöng så mkt att min röst var rätt hes igår:P Idag är den dock nästan som vanligt igen, skönt:) Tror Winnerbäck bara spelade en låt som jag tycker är mindre bra resten var bara favoriter som jag har.

Kent var en liten besvikelse däremot eftersom de nästan bara spelade låtar från deras två nyaste skivor. Jag har inte lyssnat så mkt på de skivorna och kunde därför inte sjunga med i så många låtar. Som tur var körde de iaf låtarna: "Ingenting", "Kärleken väntar", "Dom andra" och "Mannen i den vita hatten". Det gjorde att jag iaf kunde sjunga med till de låtarna. Men jag hade gärna velat att de skulle spela fler klassiska låtar som jag kan. Men, men antar att de ville göra reklam för deras nya skivor. Tråkigt kan jag tycka dock. Är så mkt roligare när man kan låtarna.

Melissa Horn var väldigt bra. Hon sjunger som en gudinna och verkar vara en väldigt söt och härlig tjej på många sätt:) Älskar hennes låttexter.

Annars var Yran väldigt händelserik även på själva campingen.
Många nötter var där vill jag lova. Många roliga, konstiga, fulla och sjyssta typer. Ja, lite blandat folk helt enkelt.

Känns väldigt skönt att vara hemma nu dock. Det tar en hel del energi att vara på en festival har jag märkt. Jag for dit med ett gäng sköna tjejer; Sandra, Ida, Emma och Maria. Verkligen jätteroligt sällskap måste jag säga.
- Tack tjejer!

Nej, nu ska jag slita mig från datorn.
Tror jag ska läsa lite i min bok "När Lucy Sullivan skulle gifta sig". Eller vänta nu, jag ska ringa Helena först.

Har föresten fått min lila mobil och den är fantastisk! Gillar den verkligen än så länge:)

Ha det superbra! :)

RSS 2.0