Vill vara ute i solen

Idag är det tänkt att vi ska byta hjullager och tändstift på min bil men det känns inte så jättelockande:( Är ju jätte-jättefint väder ute, solen skiner från en klarblå himmeln och det finns knappt nå moln alls. Varmt är det också. Men det är ett jobb som måste fixas, jobbigt bara att det måste bli av idag:( Jaja, lär väl säkert kännas bättre när det väl är gjort men till vilket pris(?)

Är så sugen på att spela minigolf också inne i stan med Sandra och Robin.
Hoppas, hoppas, hoppas att bilen inte jävlas. Hoppas det går fort att göra det där. Men med min otur så lär den väl göra det så att det tar tusen år att fixa det där. Fasen också.

Sen imorrn lär det väl bli dåligt väder bara för att liksom.
Det hade varit så typiskt. Är ledig imorrn och på tisdag också så det är bara att hoppas på att detta finväder håller i sig. Det hade vart SÅ skönt.

Ikväll ska jag förmodligen umgås med Sandra, Robin och Emma på ett lr annat sätt. Vi spelar förhoppningsvis nåt spel lr liknande, det skulle vara kul.

Nej, om man skulle ta och pallra sig iväg snart och fixa bilgrejset så man får det ur världen, suck. Ha det jättebra!

Dålig planering

Ser ut att vara rätt fint väder idag också så strax ska jag nog bege mig ut på en långpromenad. Synd man inte har nån att promenera med bara. Man får väl ta med sig mobilen och mp3n så man iaf har nån form av sällskap. Inte levande sällskap men bättre än ingenting iaf.

Senare ikväll klockan 6 ska jag äta middag hemma hos min far. En fågel viskade i mitt öra att tacos visst stod på menyn, mums! Det kommer bli riktigt trevligt. Sen ska jag tyvärr jobba 21.30-03.00 och typiskt nog så är det tydligen 14-dagars ikväll:( Fan, jag orkar inte. Hoppas, hoppas, hoppas det blir rätt lugnt ändå. Tack och lov för att man iaf inte har "stängningen".
 

Hade en riktigt trevlig dag igår måste jag säga. Umgicks en massa med min pappa. Vi satt ute och pratade och läste i det fina vädret. Vi gick även på en promenad bort till Brynge och plockade lite liljekonvaljer. De luktar så himla gott, love it:) Vi gjorde även en god sallad och käkade.

Senare på kvällen gick jag hem till mamma. Väl där surrade jag lite och sen begav sig mamma och jag ut och joggade "Skogsrundan". Det gick rätt bra fakitskt, skönt:) Kändes verkligen som en riktig sommardag och sommarkväll igår, underbart:)


Känns lite halvjobbigt just nu. Jag som brukar vara rätt bra på att planera men inte den här gången uppenbarligen. Ska äta middag hos Jimmis föräldrar på lördagkväll och innan det ska vi kanske fixa lite med min bil och bada i deras "lyx-bubbel-badkar" för två pers. Det har jag sett fram emot/ser fram emot. Men så nu vill Sandra att jag ska gå ut med henne och Robin men det går ju inte. Ikväll ska jag ju jobba och imorrn är ju alltså en middag inbokad så det finns verkligen ingen tid till det. Jag sa till henne att vi kanske skulle kunna gå ut nästa helg istället men då ska hon och Robin på Bruce-Springsteen-konsert på fredagen och sen på lördagen har de bokat in sig på nåt hotell typ:S Typiskt. Hade jag vetat det tidigare hade jag kunnat gått ut med hon och robin nu i helgen och sen nästa helg kunnat äta hemma hos Jimmis föräldrar men det går ju inte alls nu:( Känns ju så himla fel att avboka middagen också när jag inte varit hemma hos dem på "år och da'r" i princip:S Känns bara taskigt, kan bara inte göra det:( Sen fick jag även veta det att hon (Sandra) förmodligen kommer vara i Skåne typ hela juni. Detta innebär att jag inte kommer att kunna festa med henne föränn i juli nån gång, jobbigt. Fast det sistnämnda fick jag reda på alldeles nyss typ så det är inte "min dåliga planerings fel" iaf, allti nåt. Det är i vilket fall inge roligt, tur jag har Emma kvar här hemma i Övik iaf:) hon kan man ju alltid festa och umgås med. Bra det:)

Jag kan inte rå för att jag saknar det. Du känner kanske inte likadant, för dig spelar det säkert ingen roll. Men jag kommer alltid kännas att det saknas någonting när det är såhär. Sen får man tycka att jag är konstig lr vad man vill men för mig betyder det där (för dig kanske LILLA) så mkt. Kan inte göra nåt åt det heller. Det är väl bara att bita ihop och tänka positivt. För det finns ju faktiskt mkt positvit trots allt.

Nu blir det en promenad för min del. Har suttit inne nog länge nu. Hej med er och njut av det fina vädret! Man vet aldrig när det kommer igen.

Finväder

Har äntligen lyckats pallra mig upp ur sängen. Pojkvännen ringde redan runt 9 och beodrade mig om att gå upp men självklart somnade jag om så snart vi lagt på. Dumma mig. Det är ju för tusan finväder ute och allt, sova kan man göra när vädret är dåligt. Nu ska jag skynda mig att åka hem till Västanå. Väl där ska jag hälsa på min far och vistas ute  i solen så mkt jag kan. Kanske blir en promenad lr nåt liknande, det hade vart skönt:) Senare kommer min syster och mor hem också så då ska jag vara social med de. Det ska bli trevligt:)

Hann med en hel del igårkväll faktiskt. Jag hann storhandla med Jimmi (plus panta burkar etc), tvätta jeans och lite annat, baka en äppelpaj och städa upp en hel del i detta hus. Kändes bra. Var bara lite jobbigt att jag inte var så trött när vi gick och la oss runt 22.30. Kan ju säkerligen ha att göra med att jag inte gick upp igår föränn klockan var runt 1.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här inne och nörda framför datorn längre. Solen och naturen väntar på mig. Ska nog ta med kameran också. Ha en trevlig dag!

Kommer nog aldrig att förstå helt

Nu kommer en såndär obehaglig känsla fram inom mig igen. Vill inte känna den. Vill inte ha den inom mig. Men det är väl kanske inte så konstigt att den gör sig påmind med tanke på det som hänt. Kommer ta tid innan jag kommit över det som faktiskt pågått/hänt. Det är en sak som är säker. Även om saker och ting har blivit mkt bättre nu så kan man ändå inte bara radera det som var innan. Det är historia visserligen men det har likt förbaskat hänt.

Sen kommer känslan också fram och gör mig osäker på nåt sorgligt sätt. Har jag gjort rätt? Kommer det funka i längden? Jag hoppas och tror det men varför kommer då en sånhär känsla fram? Är det kanske bara en känsla som kommer fram eftersom jag blivit sviken väldigt mkt? Nåt otroligt mkt egentligen.

Jag vet inte vad som krävs för att känslan ska försvinna helt. Det kanske är att begära för mkt att den ska försvinna och aldrig dyka upp igen efter bara en vecka. Herregud, det har bara gått en vecka. Känns som att det borde ha gått en månad men det har det faktiskt inte. Hade jag inte agerat som jag gjort så hade det hela pågått nu också. Fy fan, vad tragiskt alltså. Känner mig så lite värd när jag tänker på det. Kommer nog aldrig att helt förstå. jag förstår till viss del men det är ändå inte en grej som  jag skulle ha kunnat göra i samma situation. Jag skulle ALDRIG kunna göra nåt sånt. Det är så självklart att man inte gör så i mina ögon.
Förlåt men jag kan bara inte släppa det här.

Bäst jag joggar nu så jag får nåt annat att tänka på. På återseende!

Därför har jag slutat med fotbollen

Sov länge idag. Sov riktigt tungt dessutom trots att jag la mig samtidigt som min pojkvän, d v s runt 12. Skumt är vad det är. Jaja, är vaken nu iaf och har väl varit det en och en halv timme dessutom. Är inte så väldans fint väder ute så därför har jag inte orkat pallra mig ut ännu. Är väl inte skitdåligt väder men inte jättebra heller. Ser ut att vara lite blåsigt och molnigt. Har käkat frukost och läst lite bloggar än så länge. Men snart ska jag nog ta mig ut och jogga lite hade jag tänkt.

Funderar på om man ska fara hem till Västanå sen och hälsa på lite.
Det hade vart riktigt trevligt. Vet ju att pappa är ledig iaf och mamma kommer väl hem runt 4-5-tiden som vanligt. Är verkligen svårt att hinna med allt man vill. Det är svårt att ta tag i vissa saker också, väldigt svårt. Tänker på saker som att städa, tvätta mm. Lätt hänt att man skjuter upp sådant.

Vet inte hur det blir med Värmland än heller. Har inte hört ett endaste dugg från utbildningen:S De borde ju skicka ut brev även om man nu inte skulle bli uttagen till nån sån där intervju. Det vore ju konstigt annars. Nåja, de hör nog av sig när som helst. Det måste de bara göra. Skulle jag bli kallad till en såndär intervju så ska ju den gå av stapeln i mitten på juni nån gång. Hoppas man får reda på det snart så man hinner fixa ledigt ifall man skulle jobba. Har inte en aning om hur det blir med huset och Jimmi och allt heller. Blir väl att man får fara själv dit i värsta fall men det vill inte jag. Pallar inte att ha ett SÅ långt distansförhållande. Det känns jättejobbigt. Bästa vore ju (som jag säkert skrivit här förut) om Jimmi skulle kunna/vilja följa med mig till Värmland och bo där.

Träffade föresten Sara (min fotbollsvän) igår på Max och det var trevligt. Var ju inte igår man träffade henne precis, långt ifrån! Hon ska börja jobba på Max som extraanställd tydligen, trevligt:) Carro, en klasskompis som jag gick i gymnasiet med har också börjat jobba där. Även hon som extraanställd. Alltid kul att jobba med folk där som man känner sen innan. Synd bara att de båda verkar ska jobba väldigt lite. Knappt nånting på hela juni:(

Jag och Sara snackade på lite om Max och om fotbollen. Tydligen verkar hon också ska sluta spela, precis som jag alltså. Anledningen till att jag slutar/har slutat med fotbollen är att jag kände mig less förra säsongen plus att jag tycker det är så svårt att passa in träningstider och matchdagar på helgerna när jag jobbar så pass olika som jag gör. Bara en sån sak som att jag jobbar varannan helg är ju lite avancerad för de helger jag väl är ledig vill jag ju verkligen hinna göra saker. Saker som att vara med kompisar, familj, festa, träna etc. Då kanske man inte alltid är så jättesugen på att ägna en hel lördag åt en bortamatch uppe i Remsle exempelvis. Visst att man kanske skulle kunna träna 3 ggr per månad lr nåt sånt men det känns också fel. Jag tycker att är man med så ska man kunna vara med nästan jämt och inte bara vara den som dyker upp nån gång vart 5:e år som gubben i lådan.

Ska fortsätta titta runt på nätet nu och snart pallra mig ut på joggingtur. Känns jobbigt redan men jag vet att jag kommer må bättre sen om jag bara tar tag i det. Hoppas ni får en fortsatt fin onsdag!

long time ago

Var väl ungefär precis en vecka sen jag skrev här sist nu va? Jo, jag tror faktiskt det. Sjukt vad tiden går fort men det vet vi väl alla. Har hänt en massa saker sen jag skrev här sist. Huvudgrejen som har hänt kommer ja tyvärr inte berätta om här på bloggen. Ledsen, men det är verkligen alldeles för personligt. Nog för att jag delar med mig av mkt i mitt liv men det finns även gränser för mig.  Men så mkt kan jag avslöja för er att dygnena torsdag-lördag förra veckan måste ha varit de tuffaste dagarna nånsin för  mig nånsin rent känslomässigt. Åtminstone en av de perioder som har varit tuffast på det emotionella planet. Jobbigt har det varit på många sätt men jag överlevde och här sitter jag. Kanske inte starkare än nånsin men jag har lärt mig massor om mig själv och om andra.

Vad har mer hänt då?


- Jimmis bärbara dator har blivit skitmysko. Den hänger sig nu och då (sitter vid den och skriver just nu och det går inte smidigt om man säger som så). En ominstallation är banne mig ett måste.

- Hade en väldigt trevlig vistelse i Umeå tillsammans med min älskade syster Helena. Hände en del som jag inte räknat med innan men med facit i hand var det kanske lika bra att det blev som det blev Köpte mig en söt röd "karamellklänning" också, underbart!

- Har jobbat på en hel del som vanligt. I fredags jobbade jag hela 10 timmar, känn på den ni;P Har iofs unnat mig att vara ledig lördag och söndag kommande helg. Det är "crosuing" i Sollefteå på lördagen men som det ser ut så kommer varken jag lr Jimmi fara på den.

- I söndags joggade jag med Helena och Stefan och det var hur varmt som helst. Detta trots att  vi sprang när klockan var runt 4 på em. Kändes dock skönt efteråt som vanligt så det var lätt värt det:D

- I söndags gick vi upp till den minnesvärda lappkåtan i västersel och grillade korv. Vi som gick dit var jag, Helena, Stefan och mor. Betty och "Skogis" tänkte också hänga med ett tag men ändrade sig tydligen. Jag blev inte förvånad om man säger som så.

- Hälsade på pappa i söndags och det var mkt trevligt. Måste besöka han snart igen.

Jaja, nu vet ni iaf att jag lever och har det bra:)
Ska käka lite nu. Är ledig imorrn och i övermorrn så då lär det nog komma blogginlägg. Allra helst om det blir så dåligt väder som SMHI sagt. Well, den som lever får se Sköt om er!

Umeåtripp väntar:)

Fasen vad sliten jag känner mig alltså. Jobbade igår och det blev ingen enkel historia. Skulle jobba 11.30-21. Först gick det väl rätt bra och sådär, rullade på fint. Men sen vid början på middagen så skickade vår RC hem en del folk eftersom det såg ut att bli rätt lite folk men när vi så skickat hem rätt många då kom kunderna typsikt nog. En buss dessutom till råga på allt och jag blev helslut av det hela trots att den "riktiga" folkstormen kanske bara varade i 2,5 timme. Det var mer än tillräckligt kan jag lova. Fy tusan. Sen på kvällen kom det en hel del folk också när jag var ensam i kassan inne:S Blev väl en ihållande kö på runt 10 personer hela tiden. Sen var det en hel del som bara skulle ha "Lyxshakes" också, vilket är en god men lite omständig milkshake att göra för vår del.Därmed gick en hel del tid åt att bara blanda dem. Det är ingen höjdare.

Blev att jag jobbade över en hel del också p g a att det var så pass mkt kunder. Jobbade totalt 9 timmar och 40 minuter igår (och då räknar jag inte in rasten på en halvtimme). Så med tanke på det så är det väl itne så konstigt att man blev rätt mör. Jaja, jag får skylle mig själv lite också eftersom jag inte sa att jag verkligen ville/gatt gå hem när klockan var 21 men man vill ju som ändå vara snäll och ställa upp när det är så pass mkt folk. Det var iaf riktigt skönt att komma hem sen. Underbart!

Nu är jag alltså uppe med tuppen tack vare Jimmi. Haha, skulle fan aldrig ha orkat vakna annars. Skulle säkerligen ha försovt mig till jobbet om jag inte gått upp med han. Börjar jobba 8.30 idag men har bara ett kortpass fram till 13 så det känns bra iaf. Skulle egentligen ha varit ledig idag men jag tog på mig det här passet tidigare i helgen och det känns lite drygt just nu men det är väl bara att bita ihop. Man klagar ju ändå inte när lönen kommer så vad tusan:P

Vidare ska jag till Umeå senare idag och hälsa på min syster Helena:) Känns riktigt roligt faktiskt. Ska ta bussen upp senare i em. Kommer förmodligen stanna där två dagar och fara hem först på onsdagmorgon lr förmiddag:) Får se vad vi hittar på för kul där. Kanske att vi tränar, går på stan, snackar o s v...kul kommer det säkerligen att bli iaf. Jag längtar. Jag var lite skeptisk igår efter jobbet om jag verkligen skulle åka i morgon (läs idag) men efter att ha pratat med Helena i mobilen så kändes det mer lockande och nu känns det helt rätt att åka. Helena har ju heller inte så många veckor kvar uppe i Umeå innan hon får lov från sin utbildning så det gäller att passa på:) Har ju tänkt hälsa på så länge också och det känns helt rätt att göra slag i saken nu trots allt vad jag jobbat nu de senaste dagarna.

Nu ska jag ta på mig lite kläder så jag kanske vaknar till ytterliggare. Är ju som skönt att gå runt i morgonrock men man blir inte direkt superpigg av det. Blir nog ingen större hit heller om jag anländer till jobbet i en sådan, hehe. Ser föresten ut att bli fint väder ute idag, hoppas det håller i sig tills jag slutar.

Ha en trevlig dag och ta hand om era nära och kära:)

Grattis Norge!

Idag har jag sovit, jobbat en massa och sedan sett schlagerfestivalen. For hem till mamma och såg Eurovision direkt efter jobbet i princip eftersom Jimmi gatt gå och lägga sig (han ska nämligen jobba redan 7 imorrnbitti trots att det ju är en söndag!). Tittade alltså på Eurovision tillsammans med min mor och Ola, trevligt att träffa de som alltid. Det var underhållande att se programmet även om jag bara hann se de typ 6-7 sista bidragen eftersom jag inte kom hem från jobbet föränn klockan var runt 22 (och därmed inte var hemma i Västanå föränn runt 22.40-nånting?). Kan därmed inte säga alltför mkt om vilka låtar som var bra lr dåliga men mina favoriter är/var (utifrån vad jag såg) Malta, Storbrittanien, Sverige, Norge och Azerbadjan (tror det var de som var det sista landet). Hon som sjöng för Storbrittanien hade en helt underbar röst måste jag säga. Hm, det kan säkert finnas fler bra låtar också men de minns jag inte just nu. Danmarks låt ska ha varit hyfsad också men den har jag inte hört just nåt på så det får man väl undersöka sen.

Ett stort grattis iaf till Norge som ju vann överlägset i år! Lite tråkigt att det blev så ospännande bara men ändå kul för Norge förstås. Den norske gutten som sjöng plus spelade var ju också skitsöt verkligen:D Sånt gillar vi:) Var så gulligt också när han på norska sa att alla norskar som var vakna kunde få möta upp han  på flygplatsen imorrn kl 11. Nåja, nästa år vill jag ändå ha lite mer spänning - tack! Sen får gärna en bra låt vinna ändå men visst tusan är det ändå lite roligare att se när det inte är avgjort på en gång i princip. I år visste man ju efter att 10 länder hade röstat att Norge skulle vinna i princip. Man såg ju mönstret direkt.

Tragiskt att det gick dåligt för Sverige i år igen trots att vi ju bytte changer och allt:S Malena var ju dessutom jätteduktig ikväll:( Värdelöst. Helskumt är det alltså, vad ska man skicka egentligen som ska gå hem i Europa? Var ju minst tio länder som jag tycker hade mkt sämre låtar än oss och ändå så kom de före oss. Dåligt är vad det är. Men, men det blir väl så när folk som röstar massa ggr inte har nån smak alls. Sen är ju smaken som baken också, delad. Det är ju så.

Slänger in ett You-tube-klipp på Storbrittaniens schlagerlåt (eftersom jag antar att ni alla redan sett/hört en massa från det härliga vinnarbidraget). Det här är en låt som jag tycker är hur vacker som helst. Den här låten stämmer rätt bra in på mitt eget liv också för tillfället (min ovissa men ändå förhoppningsfulla kommande höst som ev. kommer ske pluggandes nere i Värmland!?). Önskar jag kunde sjunga som henne..
..



Ska snart sova men inte riktigt än. Blir jobb imorrn 11.30-21.00. Blir ett riktigt långpass på 9 timmar alltså (med rasten borträknad) men det ska jag greja. Har tagit på mig att jobba ett kortpass på måndag också men måndagar brukar ju vara lugna (helst jämfört med helgen) så det ska nog gå fint. Ska dona vidare här nu. Gonatt på er!

Jobbhelgen har börjat, gäsp

Är rätt så trött just nu. Middagen vi hade idag på Max var inte att leka med alltså, inte lunchen heller för den delen. Verkligen asmkt folk, helt sjukt. Och inte blir det enklare när det känns som att man minst borde vara 2-3 personer till som jobbar heller:(. Drygt är vad det är. Tur man överlevde iaf, puh:P Kom hem får drygt två timmar sen och jag har bara slappat. Haha, somnade faktiskt i soffan för en stund också. Shit, vad trött man kan bli. Har satt i mig lite nudlar plus vaniljglass, med mjölk och kolasås - mums filibabba!:)

Nu ska jag bara borsta tänderna och sen gå upp och lägga mig och sova.
Jag hoppas jag kan somna igen nu bara. Brukar inte vara så enkelt när man småsomnat innan och sen vaknat till men jag hoppas på det bästa. Imorrn ska jag jobba 13-21 och det lär säkert bli rätt drygt. Vi lär dock ha lite mer folk då som jobbar jämfört med idag som ju var en fredag så det lär väl förhoppningsvis göra saken lite enklare iaf. Hoppas ivf det.

Nej, ska väl försöka väcka min pojkvän nu och få han att följa med mig upp och sova i sängen.
Han har nämligen också lyckats somna i soffan. En riktigt skön tv-soffa har vi här faktiskt så det är väl inte så konstigt, lr hur Weppan(?);P Inte för att jag tror att han lär läsa min blogg men ändå. Han är verkligen en expert på att sova på denna tv-soffa:)

Imorrn är det Eurovision song contest och det måste jag förstås se.
Är en trevligt liten tradition även om ju inte alla låtar är de bästa så är det ändå intressant att se. Lite synd bara att det har blivit lite för mkt fokus på showerna istället på att göra riktigt bra låtar. Det gillar jag inte men man hittar väl förhoppningsvis ett par guldkorn till låtar iaf, förutom Sveriges då förstås;) Tror tyvärr inte att Sverige vinner men jag hoppas på en topp 10-placering iaf. Det hade vart kul. Heja Sverige!

Nej, sängen hägrar som sagt nu. Natti på er!

Vägskäl

Jag vet att jag sätter dig i en svår situation men jag kan inte undvika det den här gången tyvärr. Jag skulle absolut kunna göra det för dig (om saken hade varit den omvända), åtminstone skulle jag försöka göra allt jag kunde för att lösa det, och då känns det som att du borde agera/känna likadant om du verkligen menar allvar med mig. Det är inte helt enkelt för mig heller om du tror det. Det är tufft och tuffare lär det också bli. Men gör man inte slag i saken nu så kommer det aldrig ske. För vad är det egentligen som säger att det kommer vara annorlunda om 2 år? Jag tror bara det kommer bli ännu svårare och det tror jag också du inser nånstans innerst inne.

Jag är beredd att satsa med dig, utan tvekan. Frågan är om du känner detsamma. Gör du inte det så är det kanske lika bra att avsluta sagan här och nu. Jag vill inte verka krävande men det här är känns som ett vägskäl som jag inte kan/borde undvika. 

 Det finns ju bekant ett uttryck som lyder "Man måste våga för att vinna" och det tycker jag passar bra in i denna situation. Jag hoppas/tror att du vågar vinna med mig. Jag önskar verkligen att du fattar det beslutet till sist. Vi har så mkt mer att ge tillsammans och det vet du också. Tro på oss, det gör jag.

Borde plocka blommor oftare

Kändes hyfsat att jogga nu på morgonen faktiskt. Kände mig ändå bra mkt piggare än vad jag gjorde när jag gjorde i förrgår, alltid nåt. Fick dock en sämre tid, en minut närmare bestämt. Med andra ord tog det ca 28 minuter idag. Tror dock inte det var alltför långt ifrån 27 men, men. Gjorde lite armhävningar och sit-ups sen också bara för att liksom. Inte många men iaf bättre än ingenting:) Men oj så varmt det var ute föresten. Trots att klockan bara var halv 8 när jag joggade så gassade ändå solen på som bara den, shit alltså. Lär ju bli kokhett idag fram emot 12 om det här håller i sig. Snacka om rena rama sommarvärmen!

Vidare har jag försökt städa upp lite smått här i huset.
Har också stekt lite falukorv (tärnad förstås, det är godast!) som jag ska ha med i matlåda idag. Det tillsammans med makaroner blir det:) Blev en del korv och makaroner kvar också så det ska min älskling få ta och äta när han har jobbat klart om han vill d v s:P

Nu har jag druckit ett c-vitaminglas och håller på att äta en banan.
Det får duga inför jobbandet. Lär ju ändå få gå på rast tidigt ändå så, det är typ alltid så. Hade vart skönt att alltid få ha rasten mitt på arbetspasset men det kan man ju drömma om. Man har insett en hel del om den här branchen. Men jag ska inte klaga, har ju iaf ett jobb och det är faktiskt jävligt bra:)

Plockade föresten lite vitsippor igårkväll när jag var ute och promenerade med min mor. Tyvärr har vissa blommor i buketten redan börjat visna:( Hm, kanske måste fylla på vatten i vasen? Vitsippor dricker ju en hel del har jag för mig. För övrigt finns det inte så mkt somrigare saker än just blommor. Måste plocka in buketter oftare för det är faktiskt trevligt att ha:)

Ha en superfin dag i detta fantastiska väder! En annan kommer ju just inte att kunna vara ute nåt men ni som har möjlighet, passa på för tusan!;)

Äntligen vaken tidigt

Är redan vaken tack vare min pojkvän, det tackar man för. Detta trots att man förstås är jäkligt trött. Hade jag sovit längre hade jag dock riskerat att försova mig, så det är inte värt att chansa. Ni kan ju tänka mig hur bra min dygnsrytm är/varit med tanke på att jag ändå inte börjar jobba föränn 11. Trots denna egentligen ganska "normala tid" att börja jobba kan jag slå mig i backen på att jag skulle ha försovt mig alltså. Jaja, nog om detta. Är vaken nu iaf så nu kommer jag garanterat hinna komma i tid till jobbet.

Hade en sån underbar dröm i natt. Den var så himla verklig att jag vaknade till och verkligen trodde det, men det var förstås bara i drömmen det hände...tyvärr. Bara att hoppas på att det händer i verkligheten snart. Just nu sitter jag i tv-soffan och äter Axas osötade müsli med fil till. Har "strösslat" på lite frysta hallon med och det blev inte alls dumt - namn, namn:) Måste verkligen börja ta tag i min kost. Har blivit alldeles för mkt onyttigt nu i veckan, fy mig. Måste försöka ta det lite lugnt i helgen iaf. Tur man jobbar större delen av kvällarna, alltid nån fördel med det iaf

Annars ser det ut att bli himla fint väder idag så jag ska nog ta och kila ut om ett tag.
Måste försöka masa mig iväg på en joggingtur trots att jag inte direkt känner mig "fit for fight". Vore dock bra om jag kunde jogga lite nu så jag håller uppe träningen iaf om nu kosten gått åt skogen.

Ska fortsätta vakna till liv nu så man känner sig manad för att jogga. God morgon på er alla föresten!

Mitt i natten

Och jag såg dig springa över skaren
I jakten på din sagolika vy
Och du lärde mig att fullständigt försvinna
In i dina tankar, i ditt huvud står jag fri

Ge mig en vinterdrog
Ge mig allt du har
Kom nu, jag är kroniskt låg
Bara mörkret hörs
I ditt öga var en storm jag såg
Som sommarsnö
I döda vinkeln ser jag allt du gör

Suktar efter mer

Har vart ute och gått nu. Blev väl en 4-5 km skulle jag tro. Det var riktigt skönt att få komma ut i solskenet än fast det var lite småblåsigt. Är dock lite less över en sak för tillfället:( Jag och min pojkvän hade nämligen planerat att åka på Sollefteås Crousing (stavas det så?) som vi ju trodde var nästa helg då jag ju är ledig. Helt perfekt tänkte vi. Men så insåg vi att det inte är föränns ändå nästa helg vilket innebär att crousingen går av stapeln en helg som jag jobbar natt:( Fan också, är så himla typiskt. Kan iofs försöka byta bort pass som jag har då men då blir det mindre lön i stället vilket inte heller är sådär superkul:S Får ta och tänka över hur man ska göra med det där.

Är jätteglad över att jag faktiskt har ett jobb och ändå har så pass många timmar som jag har i veckan. Det är jag förstås väldigt tacksam över. Kan ändå inte låta bli att sukta efter att vilja ha det bättre. Skulle så gärna vilja ha ett "standard 7-16 jobb" och få vara ledig VARENDA helg. Helger är ändå det bästa med hela veckan och då vill man inte jobba utan vara ledig. Då vill man ha tid till att umgås med alla nära, festa och hitta på andra roliga saker. Det roligaste är ändå att vara ledig när alla andra är ledig. Dessutom brukar alla bra tv-program visas på helgdagarna också. Finns ingenting att se mitt i veckan nu förtiden, förutom NHL-slutspelet som pågår just nu då. Visst man ska väl inte klaga då det är många som inte ens har ett jobb men jag kan ändå inte låta bli:S

Nu ska jag gå ner och vara social med min familj. Blir snart en promenad med min mor också, det ska bli skönt. Är så härligt att vara ute när solen skiner. Kommer kännas väldigt drygt att jobba dag i helgen om det här vädret kommer hålla i sig:S Den saken är säker. Nej, måste börja tänka positivt nu. Man mår bara dåligt av att tänka på allt negativt. Simma lugnt!

Oviss framtid

Det verkar vara väldigt fint väder idag och det ger en lite småångest över att man sovit så länge, men inte så mkt att göra åt i nuläget. Man får ta nya tag helt enkelt. Tror jag måste börja lr snarare fortsätta med att kliva upp kl 6 på morgonen snart. Då hann man ju göra lite varje dag iaf. Enda jag hunnit idag och igår är att sova i princip.

Resten av denna dag vet jag inte säkert vad det blir än. Kanske blir att jag åker in till stan och träffar min bästa vän Maria lr också far jag hem till Västanå och umgås där, vem vet? Har inte fått nåt sms-svar än så länge från Maria så jag måste väl ta och försöka ringa henne snart så jag vet hur det blir. Annars blir det förmodligen Västanå som sagt och förhoppningsvis en promenad lr liknande med min kära mor:) Vore inte fel att spela lite också, det är roligt. Nåja, vi får se vad det blir av det som återstår av detta dygn.

En sak som slagit mig är om jag verkligen kommer att kunna flytta så långt som till Värmland till hösten. Det känns rätt tufft faktiskt, spännande givetvis men också tufft. Under hela mitt liv har jag varit van vid att ha familjen nära och kunna träffa de när man vill i princip men om jag börjar plugga ända nere i Värmland så kommer jag inte alls att kunna träffa de lika mkt:( Det känns rätt tråkigt faktiskt. Jag tycker verkligen om min familj och älskar att umgås med dem så därför kommer det nog bli svårt. Är så osäker på hur det kommer att bli med allt ang. den ev. flytten. Måste verkligen ta ett snack med min pojkvän så jag vet var jag har honom angående allt detta. Frågan är ju om man skulle kunna klara av att flytta ner dit helt själv om så skulle bli fallet. Är man tillräckligt stark och modig för en sådan RIKTIG utmaning? Jag vet inte men jag hoppas verkligen att jag är det. Ååh, det är inte lätt att leva alltså. Visst är det skönt att kunna styra sitt liv lite som man vill och fatta de beslut man känner för men jobbigt är det också. Allra helst när man blir osäker på vilken av alla vägar som är den rätta för en själv:S

Är grymt sugen på att gå ut för tillfället.
Måste fasen göra det alltså. Kanske man ska gå ut på en promenad och se om man kanske möter sin pojkvän som borde komma hem snart. Ja, så får det bli. Solen och den friska luften, här kommer jag! Hörni, ha det superbra så återkommer jag snart igen!

Tack Helena <3

Ska alldeles strax gå och sova, tänkte bara flika in med ett litet inlägg här först. Såg färdigt NHL-matchen för en liten stund sedan och det blev tyvärr inte den dramatik jag hoppades på:( Inte den minsta faktiskt. Pittsburgh fullständigt krossade Washington trots att ju Washington hade hemmaplan och allt, helmysko verkligen. Tror matchen slutade typ 6-2 lr nåt sånt till Pittsburgh och matchen kändes avgjord redan en bit in i den andra perioden då Pittsburgh hade 4-0. Tråkigt när man hade väntat sig en så pass mkt mer jämn och spännande match men, men det blir ju inte alltid så som man vill.

Har iaf fått ut en hel del av denna kväll natt ändå tack vare min kära syster:) Har pratat med min Helena i nästan 3 timmar i natt nämligen, känn på den ni;P. Blev såklart en hel del snack om NHL-hockeyn men även om en hel del annat. Verkligen jätteskönt att prata av sig med nån som står en så pass nära och som man känner att man kan lita på till hundra procent:) Man är riktigt lyckligt lottad som har såna människor i sin omgivning egentligen, det är ju faktiskt inte alla som har det. Detta inlägg får alltså bli en liten hyllning till min storasyster Helena som verkligen är guld värd för mig. - Tack för att du finns Helena! Jag älskar dig <3 ....en sak till, både du och jag förtjänar verkligen det bästa så vi måste försöka stå på oss. Punkt slut.

God natt på er nu alla mina fantastiska bloggläsare!

En bra dag trots allt

Har vart ledig idag och det har vart skönt som tusan:) Sov förstås länge som faan (inte någon överaskning för nån här längre, jag vet;P). Kändes lite vemodigt när man väl gick upp och man sovit bort en stor del av dagen men när jag så kollade ut genom fönstret och såg att det bara var mulet så kändes det iaf lite bättre. Är ju så himla skönt att sova när man väl sover, helt underbart.

Annars har jag ägnat dagen åt diverse olika aktiviteter (oj, så vuxet det lät nu då, haha:P). Jag har myst en massa min underbara pojkvän och sedan har jag hunnit med att jogga också. Joggade denna gång på 27 minuter och då via skogen precis som förra gången, kändes bra. Lr ja, efteråt kändes det bra...det var verkligen ett rent helvete att jogga just för stunden men det var lätt värt det. Man mår ju bara så himla bra efteråt:D Älskar den känslan!

Vidare har jag vart och handlat en sväng. Köpte bröd, ägg, mjölk, kaviar och vaniljglass bland annat. Finns en stor risk att det blir glass, banan, mjölk, kolasås och bär-ätande ikväll för min del nämligen;) Mums! Ska nämligen sitta upp och se den avgörande matchen mellan Washington och Pittsburgh kl 1 i natt! Kommer bli så spännande:) Med tanke på det var det nog smart/bra att jag sov så länge idag.

Annars har jag hunnti prata en sväng i telefon med några kära familjemedlemmar, dvs mamma, pappa och Helena:) - mkt trevligt. Helena kommer nog också se matchen i natt lät det som. Kul, då får man sällskap även om det ju är ett par mil emellan oss men:P Har även varit ute och gått lite med Jimmi:) Har hunnit med att duscha en sväng också och fräschat till mig, känns bra. Har dessutom vart duktig och lagat makaroner och korv:) Totalt sett så har man alltså hunnit gjort en hel del nytta idag ändå trots att man sov lite väl länge.

Nu ska jag fortsätta skriva på msn med mina kära vänner och vänta in hockeyn. Återkommer kanske senare inatt om ni har tur;P På återseende!

Ett perfekt vad

Vet att det var längesen jag skrev här nu men vad tusan, struntsamma. Har helt enkelt haft mkt annat för mig i mitt liv förutom just då den här bloggen.

Igår hade jag stängning på Max med Kajsa och det gick finfint. Var rätt lugnt med folk så vi kunde stänga igen och stämpla ut relativt tidigt (det tycker jag iaf), 20 över 1 närmare bestämt. Det var skönt. Väl hemma satte jag mig framför tvn och käkade götta och roade mig med att se på NHL-slutspelet. Det var Wahington mot Pittsburgh på Pittsburghs hemmaplan som gällde och oj vilken match det var alltså! Snacka om bra ishockey. Washington vann tillslut med 5-4 i sudden och det gladde mig. Detta eftersom det nu blir det en sjunde och avgörande match lagen emellan i morgonnatt:D Känns helt underbart att kunna se en lika roande underhållning igen (förhoppningsvis iaf). Jag längtar:) Lite tråkigt bara att man inte har nån att sitta uppe och se matchen med men, men man kan väl inte få allt.

Annars har det hänt rätt så mkt i mitt liv. Dock vet jag inte om jag har någon lust att skriva om nånting här, lr okej en del kan jag väl skriva då...men långt ifrån allt.

Utgången i fredags blev väl rätt lyckad, åtminstone till en början innan det spårade ur. Lördagen ägnades åt promenad, prat, äta tacos (som blivit över från kvällen innan) och se Robinson. I söndags vet jag knappt vad jag gjorde. Lr jo visst ja, jag joggade för första gången på en hel jäkla vecka och det tog 28 minuter. Var tungt som fasen men tiden är jag riktigt nöjd med:) Hälsade på min far också, det var härligt. Tänkte även träffa Helena men tyvärr hann hon fara iväg till Umeå, bättre lycka nästa gång I guess:P

Vidare har jag kommit överens om ett helt klockrent vad med min pojkvän. Det är så himla passande så det nästan inte finns alltså. Vadet kommer säkerligen hjälpa mig en bra bit på vägen mot att bli en bättre människa på vissa plan. Längtar redan tills nästa gång då jag får ställa vadet till sin spets och bevisa för mig själv att jag kan lyckas. Vidare har jag en annan sak jag måste ta itu med, men frågan är hur man ska gå till väga. Ibland vore det så himla mkt enklare om alla människor vore likadana, iofs hade det säkerligen varit lite tråkigt då i längden men. Jag måste iaf hitta ett sätt som funkar, vet inte hur det ska kunna urarta sig annars. Lär bli en katastrof tillslut för alla inblandade:(


Jahapp, mer då? Kommer fasen inte på nånting mer att skriva. Lr jo just, jag fick en lönespecifikation skickad till mejlen idag och den var härlig att se kan jag lova:) Sånt ger en verkligen mer energi till att jobba. Man ser ju att det faktiskt lönar sig även om man ju egentligen inte har nån såndär höjdarlön.

Ska börja göra mat strax som jag kan ha med mig på jobbet snart. Idag jobbar jag 16-23 nämligen. Nej, dags att lägga på ett kol nu, lr varför inte två? Ni får ha en toppendag allesammans! Lovar att det inte ska dröja lika länge till jag bloggar nästa gång.

Dags att sova...snart

Nu kom nyss min pojkvän hem från jobbet efter ca 9 timmars övertid! Helt sanslöst egentligen, allra helst med tanke på att han ska jobba 7 imorrnbitti igen. Han hinner ju knappt sova ett dugg:S Pratsjuk var jag också när han kom hem men han var ju tvungen att gå och lägga sig så jag kunde inte prata så värst mkt med han, typiskt. Jaja, får väl prata mer imorrn förhoppningsvis. Jag ska också snart gå och lägga mig men inte riktigt än.

Ska nog avsluta denna kväll med att se en webbrepris av Robinson som gick i lördags och äta glass, mums! Börjar jobba 11.30 och slutar 19.15 imorrn så måste verkligen sova sen men inte än som sagt var. Efter jobbet imorrn ska jag nog åka och handla lite om jag orkar. Måste handla in lite grejer inför fredagen då det  ju blir fest:) Jag, Jimmi, Sandra och Emma ska förfesta då och sedan fara in på O´learys. Det ser jag fram emot som tusan:)

Sov så gott och dröm sött!

Pajasfrisör klippte ett jätteveck i mitt hår

Idag skulle jag alltså klippa mig och det skulle ju bli en relativt smidig sak (jag är inte den som brukar ha den mest avancerade frisyren direkt) men det höll på att sluta i katastrof ett tag! Här nedan kan ni läsa om min hittils allra värsta frisör-upplevelse.

Tänkte fara på ett helt nytt ställe som jag aldrig varit på, jag menar, hur mkt kan det egentligen skilja mellan olika frisersalonger? Inte mkt (det var vad jag trodde men nu vet jag desto bättre!).
Jag lockades mkt till just denna salong eftersom den bara tog 179 kr för en klippning (billigt enligt mig med tanke på att de flesta andra salonger tar runt 3-400 spänn).

Jag for på en frisersalong här i Bjästa som hade enbart "drop in". Redan när jag steg in i lokalen kändes det lite halvknepigt. Alldeles knäpptyst var det, inte en radio lr någonting. Inte var det några kunder där heller och nu vet jag varför. Efter några sekunder kom iaf en utländsk kille och hälsade och jag förklarade att jag tänkt klippa mig. Jag slog mig ner i en av stolarna (inget fel alls på lokalen och inredningen iaf). Jag sa att jag ville klippa så håret nådde strax nedanför axlarna och att jag ville ha en snelugg (kortare än vad jag hade in nuläget eftersom den växt ut). Det var som lite speciellt att bli klippt av den här mannen. Kändes framför allt konstigt att han inte just pratade någonting alls i princip. Var jag som fick hålla i snacket om det var nåt snack, annars är jag van vid att frisörerna brukar vara ganska duktiga på att prata själva och fråga saker och så men inte denne man inte. Lite småkonstigt kändes det allt men det gjorde väl inte så mkt om nu klippningen skulle ha blivit som jag tänkt. Är ju trots allt det är som det viktigaste.

Klippningen gick helt åt skogen visade det sig! :(
För det första blev luggen mkt kortare än vad jag tänkt mig, men det är ju inte så mkt att göra åt i efterhand. Men det jag mest blev missnöjd över var uppklippningen av själva håret. Förstår inte hur han tänkte alltså. Om ni tänker er ett långt hår  som räcker strax nedanför axlarna (dvs att "innerhåret" räcker så långt ner). "Ytterhåret" (andra halvan av hårets tjocklek) däremot hade en skurit av tvärs av ungefär. Detta gjorde att det blev en jäkla flik i själva håret, dvs att man såg skittydligt där det var uppklippt. Jag är annars van vid att frisörerna klipper upp lite huxflux, alltså inte så att det blir en jättetydlig flik. Fliken gjorde att hela håret såg helmysko ut:( Jaja, lite svårt att förklara men det såg verkligen konstigt ut kan jag lova.

Feg som man var (och rädd för att han skulle göra det hela ännu värre I guess) så sa jag att det nog blev bra sådär och betalade och gick. Tänkte också att jag kanske bara inbillade mig att det såg konstigt ut men när jag väl kört hem hit till Jimmi och kollat i spegeln igen så insåg jag att det inte alls var nån inbillning, det såg verkligen konstigt ut där bak! Och då är inte jag den som är nån frisyrexpert på nåt sätt men t o m jag såg att det var nåt som inte stämde med håret.

Han som klippte mig var tydligen från Irak och hade jobbat på frisersalonger i Sundsvall några år innan han startade eget här i Bjästa sen ett halvår tillbaka. Han var tydligen den enda som jobbade på salongen. Såhär i efterhand är jag osäker på om han ens hade nån vettig frisörutbildningen, kanske hade han lärt upp sig själv som min mamma sa? Lr också kanske han tyckte klippningen var snygg och brukade klippa tjejer sådär? Kanske han var mkt bättre på att klippa kortare frisyrer? Jag har inte en aning men man behövde iaf inte var nåt "Modelejon" för att se att min klippning inte vart nå bra, så mkt vet jag.

Först tänkte jag inte försöka bry mig så mkt, hade ju trots allt kommit undan billigt som fan.
Körde in till stan och mötte upp Emma och vi gick och shoppade/kikade lite i affärer. Det var trevligt och för en stund glömde jag mitt hår. Men när Emma väl for hem blev jag less på mitt hår igen. Jag kände mig verkligen inte nöjd med håret så därför beslöt jag mig för att gå till en frisersalong inne i stan och höra om de kunde hjälpa mig. Emma hade tidigare denna dag varit på "Karl & Rut" och klippt sig där (och sagt att de var bra) så därför gick jag dit. De hade "drop in" som tur var och en ung tjej där kunde rädda min frisyr:) Kändes så himla bra. Jag sa som det var att jag varit och klippt mig tidigare under dagen men blivit missnöjd med uppklippningen och de kunde verkligen förstå varför. De tyckte det såg riktigt illa ut, haha!:P Kändes lite pinsamt men vad fan, det är ju inte jag som klippt utan en annan så varför skulle jag behöva skämmas egentligen?

Tjejen klippte iaf upp håret så att "jacket" försvann och fixade även till luggen och framsidan lite. Baslängden kunde jag dock behålla som tur var:) (gillar inte ha håret kortare än axlarna). Nu känner jag mig mkt nöjdare:). Luggen är möjligen lite för kort men vad tusan, den växer snart ut igen. Håret växer fortare än man tror.Totalt gick mina två klippningar idag på 480 kr (169 den första och 290 den andra). Lite smådyrt men lätt värt det ändå. Håret är ändå väldigt viktigt och sen är ju inte jag den som springer till frisörer stup i kvarten heller direkt.

En sak har jag lärt mig iaf och det är att gå till vettiga frisersalonger så som "Ödlan och brorsan", "Salong M" och "Rut & Karl", även om de är lite dyrare än exempelvis den här i Bjästa var, så är det ändå värt pengarna. Det är det verkligen alltså. Vad ger det att få en billig klippning om man sedan känner att man var mer nöjd med håret som det var innan man klippte sig? Nej, bättre att lägga ut en högre slant då och få känna sig nöjd.

Så till alla er, det finns uppenbarligen frisörer som inte är kompitenta nog - Akta er! Kolla upp innan med kompisar osv så ni inte gör samma misstag som jag.

Pizza, Area1 & jobb

Var ett tag sen nu men nu äntligen kommer jag med ett inlägg, varsågoda:)

Helgen har varit bra. Gick hur bra som helst att jobba natt hela helgen även om det förstås var slitigt som vanligt. Skönt var det iaf att det inte var just några dryga fyllon ute utan bara de "glada". Hur bra som helst. Har fått tämligen bra stängningstider i helgen också så nu vill jag verkligen itne höra några klagomål för då jäklar;P

Förutom att jobba i helgen har jag då bl a hunnit med att gå på en bilutställning tillsammans med Jimmi och Emma. Det var riktigt trevligt. Fanns en hel del grymma bilar måste jag säga. Efter att vi gått på utsällningen så tog vi oss en glass i hamnen. Min pojkvän var värst som vanligt och tog en riktigt "värsting" till glass, haha. Jo, den hette faktiskt så och var relativt stor. Efter det gick vi omkring på stan i det toppenhärliga vädret och pratade om allt möjligt. Blev dock mycket sommarprat och snack om kommande fredag då ju vi ska ut:) Det var härligt att vara ute och promenera en så fin dag som fredagen var. Sist men itne minst så for vi och köpte varsin pizza på Tre kronor och for sedan upp på Varvsberget och åt dem:) Hur fin utsikt som helst alltså. Det måste jag bara göra om nån gång. Idéen var för övrigt min pojkväns så det ska han ha cred för:) Efter det begav jag mig iväg för att jobba medans de andra skulle på bio. Detta var då alltså vad som hände på fredag för er som kanske inte hänger med:P

På lördag var det Area1 som gällde och Lazerdome (stavas det så?). De som spelade var jag, Jimmi, Stefan, Helena, Micke, Åsa, mamma, Ola, Nils och Betty. Vi körde två lag och det var riktigt jäkla roligt kan jag lova. Mitt lag (Jimmi, mamma, Ola, Stefan och jag) vann en gång och det andra laget vann den andra omgången. Vi körde alltså totalt två omgångar gånger 12 minuter för 110 spänn per person, det var lätt värt det:) Måste spela fler gånger alltså. När vi spelat klart for vi till "Målet" i Gullänget och åt middag. Jag tog bara nån sallad eftersom jag inte var så jättehungrig. Blev en snabb middag för min del eftersom jag än en gång var tvungen att fara in och jobba men det var trevligt ändå så länge det varade.

På söndag så sov jag typ bara hela dagen innan jag for och jobbade. Det kändes välbehövligt, fast jag kan erkänna att jag fick lite småångest när jag sedan klev upp och såg vilket fint väder jag missat ute:S Jaja, det får man väl ta igen nån annan gång. Söndagen ägnades alltså bara åt att sova och sedan jobba stängning.

Igår (måndag) så vette tusan vad jag gjorde.
Jag var ledig från jobbet iaf, vilket var skönt. Jag sov länge och sedan for jag hem till Västanå för att hälsa på. Det regnade ute så det kändes inte så jättekul men. Jag umgicks och pratade lite med Helena och lite senare på kvällen gick hon, jag och vår mor en promenad. Vi promenerade skogsrundan, den var lite lerig och blöt på vissa ställen så än så länge går det nog inte att jogga där men snart så. Efter promenaden spelade jag, mamma och Betty (ja, hade kommit hem för en gångs skull) ett för oss nytt spel som hette "Rödskägg". Det var roligt men lite småsvårt att komma ihåg vissa grejer. Tydligen var det iaf ett spel som morfar spelat när han var ung så det känns ju lite roligt att ta upp "hans spel" igen:) För övrigt så vann jag hela spelet efter många om och men trots att jag låg sist ett bra tag.:) På kvällen for jag hem hit till Jimmi för att sova här men det borde jag nog inte ha gjort med facit i hand men det är lätt att vara efterklok.

Sådär, nu har ni fått en liten update om vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna. Nu ska jag för övrigt fara iväg och klippa mig. Efter det ska jag in till stan och träffa Emma plus shoppa lite men jag kommer nog med ännu ett inlägg ikväll. Är för övrigt regningt väder och mulet idag med (liksom igår alltså), så denna dag passar bra för shopping:) Ha det bra  fram tills jag bloggar igen gott folk!

Bilutställning

Idag blir det förhoppningsvis bilutställning inne i stan för mig och Jimmi (och kanske också för Emma om hon vill följa med så som hon skrev igår?). Det brukar ju vara det i Övik varje år men vi (inte jag och Emma iaf) har aldrig varit där så i år tänkte vi pallra oss dit och titta. Jimmi kanske har varit där, men det var nog ett par år sen sist skulle jag tro. Men innan det blir utställning så måste Jimmi jobba klart. Han ringde nu för en stund sedan och sa att han nog skulle bli klar runt 1, säker var han väl inte men han trodde det. Bara att hoppas på att han har rätt. Inge roligt att behöva komma in på utställningen jättesent och knappt hinna kolla. Kostar ju 80 spänn också. De stänger tydligen 17 ikväll så man vill ju åtminstone ha två timmar på sig så man hinner kolla på allt man vill/känner för. Efter 17 är det tydligen "crousing" (stavas det så?) med alla bilar så det kan ju iofs vara kul att kolla på det med men.

Ikväll ska jag jobba natt, 20-stängning. Var fundersam ett tag på om jag skulle byta bort detta pass i natt men det blev inte så och det känns väl ändå rätt bra nu med facit i hand. Att det är en röd dag gör ju att man får mer betalt och det är ju inte dumt hehe:) Lär säkerligen bli en hel del folk i natt med tanke på "Crousingen" som är. Lär ju bli en hel del bilar i "driven" om inte annat. Jag hoppas det blir lugnt men jag tror inte det. Lika bra att förbereda sig på det värsta redan nu:P

Nej, nu ska jag ta och äta frukost. Haha, har varit vaken över en timme men inte tagit tag i det än så det ska jag göra nu. Får se om man hinner ut en sväng sen, verkar ju vara väldigt fint väder idag också:) Ni får ha det så väldans bra!

Årets valborgsmässoafton

Sista april (lr valborgsmässoafton) var det ju igår och för min del blev det lugnt:) Inget festande för mig inte och det känns faktiskt riktigt skönt med facit i hand:)

På morgonen for jag och Jimmi till Johnnys verkstad och fixade sommardäck på min bil ist för vinterdäcken och det känns bra att ha det gjort:) Hade vi inte fixat det igår så hade jag ju inte kunnat köra bilen idag så det var i grevens tid. Lr ja, köra kan man ju alltid men inte lika roligt om man skulle stöta på polisen och få en saftig böter. Onödigt värre, enligt mig, så därför är det lika bra att göra bort däckbytet istället.

Efter bilfixet for jag hem till Västanå och umgick med Helena, min far och Marianne. Jimmi for och jobbade lite. Var ett bra tag sen jag hälsade på min pappa så det var på tiden. Alltid lika trevligt att komma dit och prata av sig:) Efter ett tag gick jag och Helena ut på en promenad i det extremt fina sommarvädret. Klarblå himmel med knappt några moln alls, underbart. Snart är sommaren här alltså.

På kvällen gick jag och en massa andra ner till vår bro för att kolla på det årliga "båtracet" men som vanligt vann man ingenting. Det var nr 13 som kom först och jag hade nr 20, tusan också! Har kommit på det nu iaf, en gång för alla, att man inte ska närvara vid själva båtracet. De flesta som vann igår var nämligen inte där så nästa år ska jag nog satsa på att inte vara där och kolla även om det förstås är spännande och kul att se.

Lite senare på kvällen blev det grillning av gott kött och majskolvar:) Det var jag, Jimmi, Helena, Stefan, Micke, Åsa, mamma och Ola som närvarade här hemma. Betty min lillasyrra var väl på nåt partaj inne i stan skulle jag tro med "Skogis". Jag åt som bara den när maten väl var klar eftersom jag var jättehungrig. Kött, majs, potatissallad, strips och grönsallad käkade vi, mums! Blir defintivt mer grillning i sommar den saken är säker, så himla gott:)

Efter maten vankades det en spännande tipsrunda som min mamma gjort.
Riktigt roligt var det även om många av frågorna var svåra. Det var två ämnen, allmänt och mikrobiologi. Trodde det sistnämnda skulle vara mkt svårare men det var tvärt om haha:P Jag t o m kunde vissa av biologi-frågorna eftersom jag läst om det på gymnasiet och det blev jag lite chockad över eftersom jag brukar ha så dåligt minne vad gäller såna saker. Jag kom delad tvåa totalt i tvälingen (med båda ämnena inräknade) och det blev jag mkt nöjd med:) Som pris valde jag nån sorts skovärmare, hoppas de funkar:)

Efter tipsrundan var Jimmi tvungen att fara hem eftersom han skulle upp och jobba tidigt (7.00!) på första maj, d v s idag. Lite tråkigt tycker jag men inte så mkt att göra åt. Han fick veta igår att han skulle jobba idag så man kan ju snacka om kort varsel alltså. Bara tur vi inte planerat att festa lr nåt sådant:S Då hade det varit riktigt surt. Jaja, han ska nog ta dubbelt betalt iaf för det han jobbar idag så det blir ju fina pengar åtminstone. Vi tappra som fortfarande var vakna bestämde oss för att ta en sväng i bilarna för att se på några majbrasor runtom i byn. Tyvärr var det inte så många majbrasor som fortfarande lyste men några lyckades vi se iaf:) Det var trevligt.

Efter den bilturen var det slut på kvällen/natten. Vi gick alla och la oss men jag kollade lite på datorn först eftersom jag tänkte att det kunde vara bra att vara vaken ett tag till p g a att jag ju ska joba nattpass hela denna helg. Bra att försöka vända lite på dygnet redan igår. Jag somnade iaf runt 2 och klev väl ur sängen 11 idag, vilket får ses som helt okej.

Allt som allt hade jag en trevlig valborgsmässoafton tillsammans med mina nära och kära:) - Tack alla inblandade!

RSS 2.0