Ogillar när folk inte är kontaktbara

Slänger in ett inlägg här medan jag har ork. Igår och idag har jag jobbat 11-19 båda dagarna. Har även fått reda på att minst två som jag känner har fått jobb på Max vilket känns lite kul. Alltid kul att jobba med folk man känner ju:) De lär dock inte börja jobba föränn i april/början på maj nån gång men, men.

Nu är jag iaf ledig två dagar och det ska bli skönt. Har dock en del saker som jag bör uträtta (som vanligt:P). Måste ringa utbildningen nere i Värmland och ev. också nere i Uddevalla och höra mig för om lite saker. Sedan ska jag också försöka ta itu med att iaf börja skriva ett personligt brev som man måste bifoga med ansökningsblanketten. Funderar på att ansöka till Öviks SPA-program också bara för att liksom. Det är ju bara att man tackar nej sen om man skulle komma in, men ja vi får se. Jag ska iaf garanterat söka till Värmland och Uddevalla. Sundsvall ska jag också söka till men den utbildningen börjar ju inte föränn efter jul så den behöver jag inte ansöka till nu.

Har föresten levt på tonfisksallad idag både till lunch tidigare idag och sen middag nu, mums!
Hade tomat, sallad, ärtor, paprika, ägg och tonfisk i och det smakade riktigt bra kan jag lova. Det måste ätas igen snarast. Har dock en del kvar av den i en skål i kylen eftersom jag och min pojkvän gjorde rätt mkt sallad igår. Men min pojkvän ska ta med sig sallad imorrn till jobbet också så vi får väl se hur mkt som blir kvar men jag tycker/tror att det borde bli lite iaf:)

Nu ska jag snart gå upp och försöka sova samtidigt som min pojkvän. Gör jag det och faktiskt lyckas somna så kanske jag inte sover bort hela dagen i morgon trots att jag är ledig. Skulle kännas skönt faktiskt så man hinner lite mer än att bara sova när man väl är ledig. Nog för att det är skönt att sova men iaf.

Har föresten gjort en jävligt glad upptäckt de senaste dagarna. Nämligen ett sätt för mig att ev/förmodligen fixa Skilda-världar-avsnitt som jag inte har inspelade, snacka om nice alltså!:D Känns bara så kul. Tänk om jag skulle ha sån tur att jag kan fixa hela serien!? jaja, om inte annat blir jag glad för de avsnitt jag får åt mig iaf, lär dock bli en del pengar som går åt men de kan de lätt vara värt. Fan vad bra det kommer att bli. Längtar redan till påsk bara pga detta, för det är då jag får besked om hur/vilka avsnitt jag kan få. Sen ska jag se till att bränna ner alla Skildis-avsnitt på dvd-skivor så jag kan se de om och om igen:D Haha, visst är jag nördig men det bjuder jag på. Det är svårt att inte vara nördig när det gäller Skilda världar;P

Blir lite less på att jag inte kan få tag i de personer som jag köpte bilen av. De lovade att skicka mig de nya reg-skyltarna som de beställt och skattemärke men jag har inte fått nånting alls:S Har försökt ringa de på mobilen, smsat och t o m lämnat ett röstbrevlådemeddelande men har inte hört nånting ifrån de. Riktigt konstigt och irriterande måste jag säga. Iofs har jag bara försökt få tag på de jätteaktivt de senast två dagarna men iaf. Hoppas verkligen de hör av sig imorrn annars vet jag inte vad jag gör.

Nej, nu blir det till att gå upp och åtminstone försöka vila lite så man inte somnar alltför sent. Hoppas ni haft och får en fortsatt mysig kväll! Nattinatt!

Utbildning oroar

Ledsen för dålig uppdatering den senaste tiden. Har mest bara jobbat och sovit typ. Har inte haft ork/lust/tid till att blogga. Dock blir det inget jobb imorrn (söndag) som jag skrev här tidigare och det känns riktigt skönt. Det var en annan tjej som tog passet ist. Nu sitter här jag här vid Jimmis bärbara och skriver, proppmätt som aldrig förr. Naturligtvis har jag varit klantig nog och ätit mig så otroligt mätt på godis. Lakrits som jag älskar så mkt är banne mig farligt att älska så mkt som jag gör. Det leder bara till magont, åtminstone kvällar som den här.

Har haft en rätt härlig dag idag.
Har vart ledig från jobbet vilket har varit skönt och välbehövligt efter de senaste dagarnas stängningspass. Har umgåts med Betty, Helena, Mange, mamma och Jimmi. Har bl a sjungit singstar, bakat daimkaka med Helena, ätit pizza, promenerat lite och sett Robinsson på datorn i repris. Hade ju självklart släckt ner alla lampor och allt annat som drar ström när klockan var halv 9 ikväll, miljövän som jag är. Man måste ju visa att man bryr sig anser jag. Blev riktigt mysigt faktiskt att äta pizza med bara en massa flammande sterainljus tända. Ljus är helt klart underskattat. Det blir så mysigt och rogivande. Tror definitivt att vi människor mår bra utav att stänga ner all stressande elektronik ibland och istället "bara är" och umgås med varandra.

Nu sitter jag i Jimmis soffa och lyssnar till min pojkväns andetag och datorns svaga brusande. Tänker en hel del på framtiden. Jag känner mig orolig över att det inte kommer att gå som jag vill
. Känner på mig att jag kommer att bli missnöjd med nån stor detalj. Jag är fortfarande inne på att söka utbildningen i Värmland men vad händer om jag inte får med mig Jimmi ner dit. Tänk om han måste bo kvar här? Vad sjutton ska jag göra då? Kommer vårt förhållande att klara distans i två år om så blir fallet? Eller är det bättre att jag går utbildningen i Sundsvall om han omöjligt kan flytta ner till Värmland? Jag hoppas/tror att vårt förhållande klarar distans men helst av allt vill jag ju ha han med mig så att jag kan träffa han varje dag. Fan, jag är inte en tjej som bara vill träffa min pojkvän 4 ggr per år lr nåt sånt. För så lär det säkert bli om jag flyttar ner dit utan han med tanke på avståndet mellan oss då. Det är ju tyvärr inte gratis att resa emellan, långt ifrån. Det stora problemet är ju att han ju har köpt hus här men det måste väl kunna gå att lösa, lr? Ååh, tankarna bara snurrar i huvudet. På ett sätt hade det varit så mkt enklare om han inte varit bunden till ett hus här uppe som han köpt samtidigt som jag gillar det här huset jättejättemkt och tycker det är bra att han köpt det. Att allt ska vara så krångligt, suck.

Sen är jag orolig äver själva utbildningen också. Tänk om det inte är något för mig ändå? Jag kanske inte alls kommer att tycka det är så intressant som jag tror. Hur tusan ska man kunna veta säkert egentligen innan man börjar, det är ju totalt omöjligt. Fan, får småångest över tanken på att börja plugga snart igen också. Är ju helless på allt vad det innebär egentligen. Skriva rapporter, plugga in texter, göra prov etc. fy fasiken säger jag bara. Bara en jäkla massa prestationsångest är vad det är. Fast å andra sidan kommer jag nog alltid att känna så. Jag tror jag helt enkelt har "pluggat-för-mycket-och-förstört" skolan för evigt. Fast det blir väl förhoppningsvis/troligen roligare/lättare när man läser nåt man tycker är intressant (vilket jag förmodligen kommer att tycka att det är). Sen kanske det bara kommer gå en massa underliga människor på den där utbildningen också, vad fan vet man liksom? Tänk om man skulle bli värste utanför. Fan vad mycket som skulle kunna gå snett egentligen men det gäller att inte tänka så. Jag får bara inte tänka så mkt i just de banorna. Jag måste tänka positivt och våga vinna istället för det är ju en sån person jag vill vara och hoppas att jag ju också är. Jag måste våga ta chansen för det är ju "once i my life" just nu känns det som. Äventyret kommer aldrig dyka upp igen, åtminstone inte just när jag står där jag står i mitt liv för tillfället. Pluggar jag samma sak om två år istället är situationen helt annorlunda. Det kanske inte alls skulle bli lika bra då. Fast det kanske å andra sidan inte blir så jäkla bra nu heller men jag tror, hoppas och vill verkligen det.

Blir helt yr i huvudet av mitt eltande alltså. Lika bra att jag slutar med det för ikväll och går och lägger mig jag med så som alla vettiga människor gör.
Gör jag det så kanske jag har tur att hinna göra lite mer saker i morgon och inte bara sova bort halva dagen som jag gjorde idag (okej, berodde till stor del på att jag hade stängning igårnatt men ändå:P).   

Pratade föresten lite med båda mina söta vänner Sandra och Emma tidigare idag och det var mkt trevligt.
Var längesen jag hörde ifrån de innan så det var verkligen på tiden. Fan vad jag hatar att inte hinna med allt det man vill och ändå har jag bara ett deltidsjobb trots allt. Hur fasen ska jag då kunna hinna ha ett liv om jag skulle ha ett heltidsjobb? Herregud vad megasvårt alltså.

Nej, dags att borsta tänderna nu för det behövs efter allt godisätande. Sen blir det till att väcka min snygga pojkvän och sen gå upp och sova. Sov så sött och grubbla inte lika mkt som jag gjort ikväll för det kan aldrig vara nyttigt!

Tillbaks till vardagen

Nu är jag hemma från fjälls igen. Har haft ett par väldigt härliga dagar däruppe måste jag säga. Lite smådrygt att kastas in i vardagen nu på en gång bara:S Ikväll har jag stängning liksom imorrn och på fredag. Jobbigt värre men man klagar ju inte när man får lön så det är bara att bita ihop.

Imorse gick jag upp redan halv 9 eftersom vi hade nåt personalmöte på Max vid 9. Efter mötet där det för övrigt sades en del vettiga/bra-att-veta-grejer s¨å gick in på Hemköp och handlade lite. De hade nämligen 50% på allt i butiken, inte dåligt det alltså. Verkligen inte. Dock var det väldigt utrensat redan och inte så mktbra saker kvar men jag köpte iaf lite makaroner, kylklampar, nudlar, pinnglass, sockar, blockljus mm. Allt som allt gick det på 100 kr vilket är jävligt billigt med tanke på allt jag köpte

Väl här hemma hos Jimmi har jag städat upp lite, bl a kört diskmaskinen.
Har även hunnit varit ute och joggat. Tog 29 minuter att jogga denna gång vilket får ses som godkänt med tanke på hur längesen det var sist jag joggade. Fick mjälthugg en stund också annars hade det nog kunnat blivit en ännu bättre tid men men bättre lcyka nästa gång.

Nu har jag mejlat utbildningarna igen, har fått svar från alla utom den i Värmland.
Vill ha svar från de också ju(!). Problemet var bara att utbildningarna inte svarat på allad e frågor jag skrev tidigare så nu har jag skickat ä-nnu ett mjel och frågat om de även kan svara på de frågor de inte svarade på sist. Hoppas jag får svar snarast. Visst man kan ju säkerligen bara ringa till utbildningarna och fråga också men det känns drygare av nån anledning:P

Det är jättefint väder ute för tillfället, soligt och fint. Borde kanske vara ute nu egentligen men jag ids inte. Måste ta det lite lugnt nu fram till jag börjar jobba kl 16. Usch, känner på mig att det kommer bli riktigt jobbigt att jobba idag eftersom jag ju varit ledig så himla länge. Brukar alltid vara drygast att jobba när man vart ledig. Detta eftersom man då är så avslappnad och halvborta när man börjar jobba igen. Tar som ett tag innan man blir "varm i kläderna" och får in rytmen på ett bra sätt.

Har tagit på mig att jobba ett långpass på söndag också trots att jag egentligen skulle få vara ledig både lördag och söndag. En tjej på mitt jobb ringde mig igårkväll och bad mig att ta hennes pass då eftersom hon skulle till Sthlm. Kommer säkert ångra att jag tagit på mig att jobba då men, men:P det är bara att hoppas på de bästa.

Nu ska jag se Robinsson i repris.
Såg det inte i lördags så nu måste jag uppdatera mig lite:P Har inte läst bloggar på hur länge som helst heller. Kommer väl ta ett dygn lr två innan man hunnit läsa alla inlägg man missat och det orkar jag nog inte ta tag i nu. Lr ja, jag kanske läser några...får se.

Ha en fortsatt fin dag nu och passa på att njuta av det fina vädret!

Drar till fjällen

Har faktiskt varit duktig idag måste jag säga trots att det bara blev 5 timmars sömn natten som var:)
 
1. Har jobbat 8 timmar (vilket är lika mycket som folk som har ett heltidsjobb också har jobbat) vilket är lika med bra gjort:D Var dock halvdrygt idag under middagen eftersom det först gick för sakta i köket och sedan gick för sakta för oss i kassan, typiskt att det aldrig skulle kunna tajmas så att båda delarna flyter på bra.

2. Fixade så att Malin (- Tack tjejen!) skrev ut ett jobbschema åt mig för april, har dock mindre timmar jämfört med mars konstigt nog. Detta alltså trots att jag på det kommande schemat står som 30-timmarsarbetare och inte 20 men, men. Blir desto mer tid till extrajobb lr förmodligen till att fundera/fixa med utbildningsansökningarna som ju ska vara inskickade senast den 16 april, oh my god!

2. Har packat klart allt inför fjällsresan som går av stapeln tidigt imorrnbitti. Målet är att vi (jag, Jimmi, Åsa och Micke) ska ge oss iväg här hemifrån i Åsas bil kl 9 vilket nog lär gå åt fanders eftersom jag inte somnat än:P men jag har mina skäl faktiskt...(vilket skäl kan ni läsa om på sista punkten)

3. Har tvättat håret inför kommande resa, så nu känner man sig fräsch igen efter de senaste dagarnas jobb.

4. Har fixat in alla schlagerlåtar på min mp3 nu så att jag kan lyssna på de i bilen imorrn till fjälls och förstås också under hela fjällsvistelsen med dessutom, wehey:)

5. Och sist men inte minst den stora anledningen till att jag suttit vaken såhär länge. Jag har lyckats skriva ihop mejl till utbildningarna i Uddevalla, Värmland, Sundsvall, Övik och Luleå. De två sistnämnda är universitetsutbildningar som jag inte är jätteintresserad av att läsa men man vet ju aldrig. Har alltså mejlat alla dessa och skrivit ner ett par frågor till varje. Bara att hoppas på att man får svar snart så man blir lite klokare:)

Nu måste jag fan ta nåt att äta annars kommer jag nog aldrig kunna sova (ja, jag vet att klockan redan är svinmkt med tanke på vilken tid jag ska kliva upp imorrn men nöden har ingen lag:P). Dessutom kan jag ju alltid sova i bilen till fjälls imorrn om inte annat, tar ju inte mindre än typ runt 6 timmar att åka upp så man har ju möjligheten liksom.

Just ja, kommer som ni kanske redan listat ut inte att kunna blogga nånting under min kommande fjällvistelse tyvärr. Men jag lovar att återkomma på tisdag nästa vecka då jag ju är hemma igen, blir antagligen nåt inlägg på kvällskvisten skulle jag tro.

För er nyfikna kan jag ju föresten avslöja vad jag kommer att ha för mig i fjälls. Jag kommer att:
- åka längdskidor
- pimpla
- åka och ev köra lite skoter
- åka slalom
- förmodligen basta
- sjunga singstar
- spela spel
- spela guitar hero
- se film
- äta onyttigt
- Umgås med mina nära och kära
- och säkert mkt, mkt mera! :)
Ser fram emot denna tripp väldigt mkt, känns som att det kommer att bli jättekul faktiskt:)

Oj, detta inlägg blev längre än vad jag trodde. Haha, så typiskt mig alltså. Men eftersom jag ju nu inte kommer att kunna blogga på ett tag framöver är det kanske lika bra:P

Men nu blir det till att äta lite snabbt och sen sova bums så jag orkar med att leva imorrn med:P Ni får ha det så jättebra medan jag är borta! Är det nåt speciellt så finns jag att nå på mobilen (mottagningen är dock lite sisådär ibland i den stuga vi ska bo i men utanför, när jag gör aktiviteter och sånt, är den bättre). En sista uppmaning till er innan jag skickar in detta inlägg:
- Var rädd om dig för det finns bara en som du!

10 jobbtimmar till i veckan

Sov längre än vad jag tänkt idag, ovanligt lr inte. Nåja, är man man morgontrött så är man. Inte mkt att göra åt liksom, åtminstone inte såhär i efterhand. När jag väl lyckades vakna och verkligen komma upp ur sängen (blir ju inte riktigt lika effektivt om man sätter sig upp i sängen och sedan lägger sig ner igen om några sekunder av nån mystisk anledning;P) så begav jag mig hem mot Västanå direkt. Jag skulle nämligen hem och packa inför veckans fjällvistelse. Jag hann packa det allra mesta som tur var, vilket jag inte trodde innan, men skönt var det iaf. Behövde packa det mesta redan idag eftersom Ola skulle ta en hel del av den totala packningen. Han som ska åka upp lite tidigare och därmed också sitta och köra upp till fjällen helt ensam i sin bil har ju lite mera plats än vi andra som exempelvis ska sitta fyra st i en bil. Gäller att vara smart ibland. När vi sen också kommer bli 10 st totalt däruppe så kommer det bli en hel jäkla massa packning, men det ska nog gå bra iaf:)

Slängde till sist i mig lite mat i form av flingor med fil innan jag körde in till stan för att jobba mitt dagliga 5-timmarspass.
Hann byta om och stämpla in i god tid som tur var. Tycker det är riktigt skönt att komma till jobbet i god tid utan att behöva stressa ihjäl sig innan man börjar jobba och ändå kunna stämpla in i tid. Fick föresten reda på att 3 personer som jag känner mer lr mindre har sökt jobb och varit på anställningsintervju på Max. En tjej som jag spelat fotboll med i en massa år och en annan tjej som gick i samma klass som mig. Sist men inte minst så var det en kompis till min lillasyster som sökt jobb, henne känner jag inte lika bra som de andra dock. Låter kul tycker jag, vem som än blir anställd, för jag hoppas såklart att minst en av dessa tre blir anställd. Gärna allihopa, hehe:) Well, den som lever får se.

Innan jag började jobba beslutade jag mig för att fråga Johanna om det fanns nån möjlighet att jag kunde gå upp lite i timmar (just nu och sen ett par månader tillbaka har jag en tillsvidareanställning på 20 h/veckan).
Det visade sig komiskt nog att Johanna och Linnea (den assisterande chefen) redan planerat för det och på det kommande schemat för april så hade jag tydligenredan blivit preliminärt uppflyttad till 30 h/veckan. Tydligen så hade Linnea tänkt ringa mig igår och fråga om det men hon hann aldrig så det vart ju lite komiskt att jag så precis kom och frågade om det idag istället. Känner mig nöjd med att få fler timmar även om det säkert kommer kännas lite halvdrygt. Men hur som helst behöver jag ändå pengar till min bil och även till om jag förmodligen ska börja plugga snart igen.  Kommer verkligen behöva pengar om jag ska läsa ända nere i Värmland men just det återstår väl att se men något kommer det iaf att bli.

Efter jobbet stannade jag på Coop för att handla lite.
Hemköp vid Max stängde ju tyvärr igen i söndags så där kommer jag inte att kunna handla mer:( annars brukar jag allt som oftast handla där efter att jag jobbat ifall det är nåt som behövs. Hur som helst så handlade jag på Coop och fick ett tillfälligt medlemskort där på en gång när jag frågade. Behövde dock betala 100 kr för det i pant av nån anledning(?) men dessa pengar skulle jag få tillbaka om jag inte längre ville vara medlem. Hm, förstod inte riktigt allt vad medlemsskapet innebar men det går väl att läsa mera om det på nätet skulle jag tro. Kassörskan som hjälpte mig med det hade lite andra kunder i kön efter mig så därför kunde jag inte prata så jättemkt med henne heller. Men, men jag ska kolla upp om mera fakta vad gäller det där kortet så snart jag kan. Tydligen fanns det nåt annat kort man kunde ha där också. Hm, ska undersöka allt detta snarast.

Väl här hemma hos Jimmi har jag stekt blodpudding.
Lite som jag kunde äta för några timmar sen men även ett par skivor för att ha i matlådan till då jag jobbar imorrn. Imorrn jobbar jag nämligen 11-19 vilket är lite smådrygt, men bra pengar blir det iaf:) Annars har jag städat lite, betalat in min bilförsäkring (var ju sista dagen idag!) och sett "Mästarnas mästare". Det sistnämnda har jag inte sett klart än (svt play hackade så mkt i slutet av programmet) men nu när jag skrivit detta inlägg hoppas jag att slutet på programmet kommer flyta på felfritt. För nu måste ju banne mig programmet och svt play ha haft tid att ladda riktigt ordentligt, konstigt vore det annars.

En tråkig sak är att nåt verkar vara smågalet på min bil:(.
Detta eftersom den gå trögare ibland utan speciell anledning. Ska lämna in den hos Jimmis kompis Johnny som har en verkstad så att han kan undersöka vad som är fel. Måste byta hjullalger på bilen också, vem vet kanske det kan vara orsaken? Är inte så hemma på sånt där, därför är det bättre att låta andra mer kunniga personer fixa felet. Säkerligen kommer det kosta en slant men men det är väl sånt man får räkna med när man har bil. Blev föresten lite halvbesviken också sist jag tankade eftersom bilen ändå dragit 0,8 liter per mil. Trodde den skulle dra mindre faktikst även om inte 0,8 är så jättemkt heller. Kan iofs bero på att det är vinter också, bilar drar ju mindre på sommaren då det är vamt sägs det. Jaja, jag har ändå en relativt bensinsnål bil måste jag säga:) så man ska väl inte jämra sig alltför mkt.

Nu ska jag fortsätta se Mästarnas mästare, spänningen är olidlig - Malin lr Elof....vem kommer vinna!?;P
Det ska jag ta reda på nu och sedan blir det till att borsta tänderna och sova så jag orkar upp till jobbet imorrn. Önskar er alla en skön nattsömn!

Lutar lite åt Värmland nu

Jag lever och mår bra för tillfället. Borde snart gå och lägga mig med tanke på att jag måste hinna fara hem och packa inför fjälls i morgon men först tänkte jag skriva lite mer här.

Idag har jag jobbat 8.30-13.00 och det gick bra. Efter jobbet gick jag till "Studieplus" och pratade med en väldigt kunnig kvinna ang vad jag skulle välja för utbildning. Fick en hel del bra tips på hur man kunde tänka osv, riktigt bra alltså. Kändes jävligt bra måste jag säga. Just NU (ta det med en nypa salt) är jag (håll i hatten nu;P) mest sugen på att gå hälsoterapeut-utbildningen nere i Värmland.

Går man utbildnignen i Sundsvall så blir man hälsovägledare vilket förmodligen innebär mer teoretiskt arbete (prata med människor och hjälpa de med att få ett hälsosammare liv typ). Den i Värmland däremot är mer praktiskt, man får lära sig mer om massagetekniker och såna saker. Vet inte vad jag helst vill hålla på med i längden alltså men just nu lockar det praktiska mest:) Helst skulle jag vilja ha lite både och, alltså hälsosamtal ibland och massage mm ibland. Det hade nog vart det ultimata.

Sen känns det också som att utbildningen i Sunne (Värmland) är lite mer unik än hälsovägledarutbidlningen i Sundsvall. Finn ju betydligt fler utbildningar i hela Sverige där man blir hälsovägledare jämfört med jhälsoterapeut som verkar vara rejält mkt mera unik. Kanske är man attraktivare för arbetsmarknaden då? Lr ja, svår att säga men. En sak till om utbildnignen i Värmland, tydligen hade 230 personer sökt in förra året och bara 30 kommit in. kanske tycker arbetsgivarna även det är en prestigegrej, dvs om man lyckas komma in på en utbildning med väldigt höga inträdeskrav. Lr också kanske de inte bryr sig, vad vet jag egentligen. Helt omöjligt att veta säkert känns det som, det enda man kan göra är att spekulera:P

Sen finns ju alltid möjligheter att läsa/bygga vidare på utbildningen sen också med enstaka kurser typ, oavsett vilken av utbildningarna jag går. Kvinnan på studieplus sa dock att det i regel är lättare att läsa enstaka kurser teoretiskt jämfört med praktiskt. Och just det är en anledning till att jag dras mot Värmlands utbildning. Det är dock jävligt svårt att välja och veta vilken som är bäst. En sak som är bra är dock att man alltid kan söka in på en utbildning och sen välja tacka nej sen om man känner för det. Ska föresten ta och mejla de olika utbildningarna också och få lite mer info kring LIA bl a. Ska försöka fixxa det imorrn.

Nej, nu ska jag borsta tänderna och läsa lite i min nya astrologibok som jag köpte idag på bokrean:) Spännande värre.
Sov gott!

Härliga hockeytider

Har precis sett klart den sjunde och avgörande matchen mellan LHC och Skellefte och sicken match det blev alltså, helt vansinnigt! Matchen som för övrigt spelades i Cloetta center lr "Chokladasken" som den brukar kallas i Linköping (åtminstone om man får tro p4:as hockeykommentatorer) avgjordes inte föränn 3 minuter i på den 6:e perioden(!) Är det inte sjukt så säg.  Därmed går även matchen till historien som slutspelets tredje längsta genom tiderna. Mäktigt värre. Ska vara ärlig mot er och säga att jag inte såg hela matchen utan har plippat på med datorn en del medans, skrivit lite med kompisar bl a. Men jag har ändå kollat lite nu och då och det var väldigt underhållande att se. Måste säga att jag är glad för Skellefteås skull, känns ju bra att åtminstone ett norrlandslag fortfarande är kvar i slutspelet och att inte alla dessa tippade förhandsfavoriter lyckades.

Nej, slutspelet är som bäst när det är så här alltså - Helt underbart!
Känns så tomt bara att Modo inte är med och slåss (fattar fortfarande itne hur fan de kunde missa slutspelet med det kunniga lag de ju fakitskt hade, pinsamt är vad det är och inget annat). Men det blir till att ta nya tag till hösten igen, då är det en ny säsong med nya möjligheter.

Och imorrn blir det nog till att se kvalseriehockey för min del;)...fast det kommer jag inte kunna se föränn jag kommit hem från jobbet (slujtar 20.00:( ) men, men bättre sent än aldrig. Kvalseriehockeyn går ju inte heller av för hackor precis:D

Nej, bättre underhållning får man leta efter alltså! :D Hockey är fantastiskt härligt! I love it! <3

jogging på g

Idag börjar jag inte jobba föränn kl 20 ikväll, skönt. Inte lika skönt att inte få gå och lägga sig föränn 5-6-tiden dock men men. Det är väl såna smällar man får ta I guess. kommer nog bli lite småtungt att vara på jobbet 12.15 imorrn också (därmed blir det inte många timmars sömn i natt) men det är som jag skrivit tidigare mitt eget fel eftersom jag bytt till mig det passet för att få vara ledig nästa helg då jag ska till fjälls. De ringde för en stund sen från Max och frågade om jag kunde jobba natt ist för dag imorgon men jag tackade nej. Främst eftersom jag planerat att träffa Maria imorrn efter att jag slutat jobba vid 21.

Hade egentligen tänkt åka in till stan tidigare idag och höra mig för lite om utbildningar på arbetsförmedligen men eftersom jag sov så länge plus att jag ändå måste in och jobba senare ikväll (och inte orkar vara kvar i stan ända fram tills jag börjar) så kom jag fram till att det är bättre att ta det på måndag nu till veckan. Då jobbar jag nämligen bara fram till 13 och därmed har jag gott om tid efter det att höra mig för. Jag hoppas de är ganska så mkt insatta på arbetsförmedlingen bara så det "ger" nånting.

Nu ska jag försöka ta mig ut och jogga lite.
Kommer nog kännas tungt eftersom jag sovit så länge (brukar alltid bli sliten och seg länge efter att jag sovit länge) men jag måste försöka kämpa på ändå. Jag behöver verkligen träningen.

Ha det bra så länge, återkommer kanske sen om jag ids!

Sundsvall 2010?

Var jättelugnt på jobbet idag för ovanlighetens skull. Var verkligen jättelite folk jämfört med hur det brukar vara, konstigt men sant. Jaja, inte gjorde det mig nåt i varje fall. Var bara skönt att kunna hålla lite ordning och fint i restaurangen för en gångs skull:) Men, men bara för att det var så lugn middag idag lär det väl bli svinmkt imorrn ist då jag ju jobbar samma pass 15-20 men, men det är bara att bita ihop.

Har funderat lite mer på utbildningar nu också här i min ensamhet. Har föresten pratat en del med Sandra på msn också så helt ensam har man väl inte varit "egentligen" men. Hur som helst så har jag så gott som kommit fram till att utbildningen i Umeå nog inte är nåt som jag vill gå trots allt. Känns som att den (idrottsvetenskapliga programmet) är mer inriktat mot idrott. Nog för att jag gillar idrott men det är trots allt nån utbildning som är mer inriktad mot hälsa och friskvård som jag vill gå. För tillfället är jag alltså mest sugen på Sundsvall (hälsovägledare-KY-utbildning) lr Sunne (Värmland) där jag kan läsa till hälsoterapeut. Båda utbildningarna är, som jag skrivit förut, KY-utbildningar vilket jag tror kan passa mig bra eftersom det då är mkt praktiskt. Vet ju knappt hur pass plugg-sugen jag egentligen är:S Fast jag tänker som så (med inspiration från min storasyster), kommer jag vara mer motiverad att plugga om ett år då? Nej, jag skulle inte tro det. Just därför är det lika bra att ta tag i det medans man kommer ihåg hur man ens pluggar:P Är ju snart ett år sedan jag tog studenten nu, gud vad tiden går.

Hur som helst så har jag en känsla just nu av att det kommer bli den där utbildningen i Sundsvall trots allt.
Främst eftersom den ligger närmast Övik (hemma). Enda som känns lite småjobbigt med den är att jag ju då inte kan börja direkt till hösten med att plugga utan måste vänta fram till januari 2010 då utbildningen startar. Utbildningen i Sunne startar i september (om jag inte minns fel, annars var det augusti) vilket känns lite bättre. Fast jag har å andra sidan mer tid till att tjäna massa pengar på Max för att ha råd att plugga sen nästa år om jag väljer Sundsvallsalternativet. Det är ju förstås inte fel. Är ju verkligen inte gratis att plugga(!) Båda dessa utbildningar verkar  föresten överlag riktigt lika varandra så därför tror och hoppas jag att man nästan inte kan välja fel. Känns bäst att tänka så om inte annat.

Nu ska jag sjunga lite "Singstar-schlager" och sedan sova. Blev föresten inte att jag träffade Maria ikväll, detta eftersom hon kände sig så stressad (hade massa skolarbeten att göra)...så vi ska ta och träffas till helgen istället. Det ser jag fram emot:) Måste rådfråga henne lite om vad hon tror jag ska plugga och inte:P Jag behöver all hjälp jag kan få.

Natti på er nu alla nattugglor därute i den stora vida världen!

Se möjligheter i stället

Hm, det blev tillslut en sen kväll natt för mig igår med. Såg "mästarnas mästare" och sjöng sedan Sing-star-schlagerskivan och tyckte synd om mig själv.
Förstår mig inte på vissa människor alltså. Varför ska man bara se hinder och inga möjligheter? Jag kommer alltid att försöka mig se det sistnämnda iaf, man mår så mkt bättre av det i längden. Usch, vad less jag blir. Inte har man fått någon förklaring lr ursäkt heller, men vad kan man vänta sig:( Nog om detta nu.

Nu ska jag strax åka in till Max och jobba i 5 timmar. Har precis laddat upp med flingor, fil och sylt så att jag ska kunna orka. Har dock lite småont i magen, vette katten vad det är:S Nåja, det har börjat gå över mer och mer nu iaf - tur det. Orkar verkligen inte gå runt och ha ont i magen när jag ska jobba. Som om man inte hade nog ändå när man jobbar(!?)

Efter jobbet ska jag fara och hälsa på min underbara vän Maria en sväng. Ska bli trevligt eftersom det var alldeles för länge sedan som jag träffade henne sist. Men det är banne mig inte lätt att hinna med allt man vill i dessa stressiga tider. Det är verkligen inte det alltså. Kommer dock inte kunna vara hos henne nå länge eftersom hon ska upp för tidig skola imorgon.

Nej, nu måste jag ta och fara så jag slipper stressa. Hoppas ni får en mysig dag!

Vilken hälsoutbildning är rätt för mig?

Idag har jag varit helt ledig från jobbet, skönt:) Har ägnat hela dagen åt en enda sak, nämligen att kolla efter utbildningar som jag kan gå nu till hösten. Är fortfarande mest intresserad av KY-utbildningar.

Hittade en KY-utbildning nere i Sundsvall som skulle starta i januari 2010, då läser man till hälsovägledare. Verkade rätt intressant måste jag säga och inte är det långt till Sundsvall heller:)

Vidare är jag fortfarande intresserad av den där KY-utbildningen "hälsa, hälsovägledning och friskvård" nere i Uddevalla (Gbg) även om det känns lite jobbigt då det är så jäkla långt bort.
Visst man ska väl försöka se möjligheter med att flytta långt men det kan vara svårt. Allra helst om man förmodligen ska tvingas flytta dit ner själv också:S

En annan KY-utbildning som verkar intressant är en som ligger i Sunne (Värmland). Läser man den utbildningen blir man hälsoterapeut/instruktör. För tillfället (just i detta nu alltså) är jag mest intresserad av denna. Men det lär ju svänga fort I guess. Tidigare ikväll var jag mest inne på att gå den i Sundsvall så man vet aldrig med mig.

Ett sista alternativ är att gå "Idrottsvetenskapliga programmet" uppe i Umeå 3 år. Man kan gå det två år och sedan inrikta sig mot hälsopromotion lr nåt sånt. Är inte heller nåt dumt alternativ tror jag. Fast jag måste säga att jag anser att kurserna där inte låter riktigt lika intressanta som på de andra ställena. Fast å andra sidan har jag ju min kära syster som pluggar där också vilket innebär att man ju säkerligen kan umgås med henne en hel del, trevligt värre:)

Måste säga att jag överhuvudtaget tycker det är så jäkla svårt att veta vad man ska gå för nåt:S Stora problemet är att jag  inte förstår skillnaden på allt man kan gå inom hälsa heller. Hälsoterapeut, hälsovetare, hälsorådgivare, friskvårdsterapeut, hälsovägledare mm....vad fasen är det för skillnad?:S Det är ju i princip samma sak alltihopa enligt mig. Men jag antar att det finns en hel del skillnader men den stora frågan för mig är hur fasen man ska kunna få reda på dem? Kanske att man måste ringa till nån kontaktperson vid dessa utbildningar för att få reda på det lr nåt, vad vet jag. Blir irriterad som fasen iaf över att det ska behöva vara SÅ svårt att få reda på skillnader.

Tur man inte behöver ansöka föränn senast 15 april iaf, då har jag ett par dagar till på mig att fundera/ta reda på mer. Det kan verkligen behövas!

En rolig sak som jag fick reda på idag föresten. Isadora (min gamla klasskompis från gymnasiet) har tydligen fått jobb på Max(!)
Hehe, hon skulle tydligen dit imorrn för introduktion (samma tid som då jag börjar jobba kl 15 och allt!) Snacka om sammanträffande:P Ska bli roligt att jobba lite med henne framöver. Hoppas hon kommer trivas bara.

Min pojkvän har föresten köpt "Singstar-schlager-skivan" åt mig idag.
Det var snällt:) Har varit så upptagen hela dagen av att kolla på utbildningar att jag dock inte hunnit testa den, men det hinns nog det med:) Om inte ikväll så imorrn kanske. Kanske ska till stan och kolla runt lite innan jag börjar jobba kl 15. Vi får se om jag ids. Har iaf ett presentkort på HM som jag kan utnyttja. Fick det i födelsedagspresent förut nämligen. Det är bra att ha

Nej, nu ska jag se en repris av "Mästarnas mästare" och äta lite flingor, fil och sylt. Har inte ätit nåt på hela dagen i princip så det ska bli gott:) Behöver verkligen vila från allt studiefunderande just nu känner jag. Usch, vad det tar på krafterna. Känner mig alldeles yr i hjärnan. Är bara att hoppas på att jag kommer att komma fram till nåt till nån utbildning till sist som jag kommer vara nöjd med dessutom.

Hoppas ni haft en trevlig dag och får en lika trevlig kväll=) Godnatt på er med för den delen!

Singstar & förkylning

Har inte orkat ta mig tid till att blogga nu på sistone. Vet inte vart tiden springer iväg alltså:S Hur som helst lever jag och har det rätt bra. Bion som jag såg i torsdags var jäkligt bra. Kändes dock som att handlingen gick jävligt snabbt jämtemot boken men det är väl så det brukar vara I guess. Filmer måste ju som bli mer ihoptryckta så att de inte varar i typ 6 timmar för vem orkar se dem då? Inte många skulle jag gissa. Hur som helst så ser jag redan fram emot att se bpåde film två och tre i serien när de väl kommer ut:)

Annars då? Jo, jag har jobbat en del på sistone. I lördagskväll/-natt jobbade jag 9 timmar (fram till stängning) utan att ha nån rast. Vilket innebar att jag inte åt på 10 timmar, hehe:P Fast det gick faktiskt jäkligt bra ändå måste jag säga. Sen ska jag också erkänna att det var lite av mitt eget fel. Nåja, det gick bra ändå och det är ju huvudsaken, visst? Dessutom kommer jag få en del fina pengar för besväret sen och det känns ju inte fel:)
Igår jobbade jag 6 timmar och även det gick bra. Fick stå i "driven" där det kom typ 3-4 bilar hela tiden ett tag men det funkade ovanligt bra ändå. Hehe, kanske blir man bättre och bättre på att stå där ändå trots allt(?)

I fredagskväll var jag föresten ut med Sandra och hennes pojkvän Robin som kommit upp från Skåne (det blev utgång till sist efter många om och men och jag ångrar det inte:) ).
Hehe, Robin var en riktigt trevlig typ måste jag säga. Han pratade dock lite väl mkt och grov skånska för min smak men;P Jag tog det lugnt eftersom jag skulle jobba natt dagen efter. Det var iaf trevligt och jag är tacksam över att o´learys inte släppte in oss en kvart innan de stängde. Känns ju hyfsat onödigt att betala pengar för inträde och garderob när de stänger inom 15 min (tyvärr Sandra men det är så jag tycker fortfarande). Det kommer ju dessutom fler kvällar man kan komma in där, det var ju som inte sistakvällen forever liksom. Innan vi på Sandras begäran försökte komma in på O´learys så var vi bara lite på fratisstället "Framnäsbaren" där det var jäkligt dött. Haha, knappt nå folk alls alltså. Knepigt med tanke på att det så sent som lördagen innan varit fullt av folk. Ja, det är skillnad på dag och dag uppenbarligen. Kvällen slutade lite halvjobbigt eftersom mitt mobilbatteri dött och min pojkvän som skulle hämta mig hade somnat men det ordnade upp sig tillslut iaf som tur var.

Idag är jag ledig och hittils idag har jag bara sovit och städat lite. Haha, fastnade vid "Guitar hero" igårkväll(-natt) och "Singstar":P Det blev med andra ord lite sent men det är väl så det kan bli. Just ja, jag kanske nte berättat för er att min pojkvän köpt båda de spelen samt playstation 2. Det gjorde han i fredags:) Vart ju rätt dyrt men det är jävligt kul att spela måste jag säga:) så i längden kan det nog vara värt det ändå. Men jag måste ta och investera in schlager-skivan till "Singstar", den är dock dyr hela 300 spänn men jag vill ändå ha den:P Får se om man kanske kan köpa den billigare på Blocket lr nåt. Vi får se.

Tänkte ta och ge mig iväg ut en sväng på en promenad samt ev. lite jogging men jag har tydligen inte längre några joggingbyxor här hos Jimmi som jag kan springa i:S Jäkligt dåligt av mig att ta hem alla såna byxor till min mor. Typiskt är vad det är. Nu funderar jag istället för att låna ett par såna byxor av min pojkvän men jag vet inte om det är så uppskattat då min pojkvän knappt har några såna byxor:(

Håller på att bli förkyld också tråkigt nog. Känner en stor "klump" i halsen om att det är nåt sånt skit på väg. Inge roligt alls:( Hoppas jag hinner bli frisk tills när vi ska till fjällen nästa helg bara, men det borde ju hinnas tycker jag. Orkar inte vara sjuk då när vi ska göra massa aktiviteter och grejer, fy tusan.

Nej, nu ska jag ge mig iväg ut. TAr fan i mig min pojkväns byxor ändå, haha:P Känner att jag behöver luft nu. Får se om man äter pizza sen till middag föresten, min pojkvän var tydligen sugen på det. Den som lever får se. Ni får ha en härlig dag!

Bio ikväll:D

Har jobbat en hel del de senaste två dagarna. Har verkligen inte orkat blogga ett skit, hehe:P Tragiskt men sant. Det blev 8 timmar i tisdags totalt och 8,5 timmar igår. Fy så trött man blir av att jobba på det där stället altså. Främst i huvudet (av all jäkla stress och allt folk) men även i fötterna och benen. Som vanligt med andra ord, usch och fy. Det värsta är nog ändå den ständiga stressen man ständigt befinner sig i när man arbetar. Är fortfarande stressad när jag slutar, och det kan ibland gå flera timmar efter att jag slutat jobba innan stressen försvunnit och jag lugnat ner mig helt och hållet. Kände igårkväll exempelvis att jag åt snabbt och gick snabbt här hemma trots att jag ju inte behövde det egentligen:S Kan fasen inte vara bra för hjärtat alltså:S
Igår var det verkligen jättemkt folk också, middagsrusningen började redan runt 15 av nån mystisk anledning som jag tror kan stavas s-p-o-r-t-l-o-v. Jättemkt barnfamiljer iaf med långa notor som faan:P Snacka om drygt. Nåja, nu är jag iaf ledig idag och även på fredag t o m(!) (jag som alltid brukar jobba fredagar annars). Det ska bli RIKTIGT skönt:D Jobbar inte igen föränn lördagkväll/-natt 21-04.

Idag ska jag hem till Västanå en sväng och fixa lite saker. Tänkte även visa upp min nya bil för pappa. Vidare ska jag ev. förbi farmor en sväng (om jag hinner) och sedan fara vidare in emot stan. Ska nämligen äta på Max runt 16 med min familj och allas respektive och sedan ska vi gå på bio kl 18 ochn se "Män som hatar kvinnor". Det ser jag verkligen fram emot:) Var ju som totalfast i de där böckerna i somras så jag har en viss förhoppning om att även filmerna kommer vara bra. Min syster Helena hade redan varit och sett den och enligt henne var den bra, och hon brukar kunna vara småkritisk mot filmer, så jag tror det kan bli en härlig bioupplevelse.

Hade tänkt jogga också men det får jag nog göra imorrn istället. Suck, har mkt att ta itu med nu när jag är ledig. Måste bl a försöka kolla upp mer om vad jag ska gå för utbildning ev. nu till hösten också. Det måste göras snarast eftersom de sista anmälningsdagarna närmar sig med stormsteg.

Imorrnkväll blir det nog utgång med Sandra, Robin (sandras nya pojkvän) och Jimmi. Kan nog komma att bli kul, det tror jag absolut:) Just nu känner jag dock för att vara helnykter och köra men det kan ju ändras det vet man ju. Skulle dock vara ganska skönt att vara det på sätt och vis så man garanterat har lördagen på sig att göra saker också innan man börjar jobba nattpasset runt 21. Hm, ja vi får se hur det blir... det tåls verkligen att funderas på:P

Nu måste jag fara till Västanå så jag hinner göra så mkt saker som möjligt innan jag måste in till stan. mMen nu vet ni ju lite om vad jag haft för mig och kommer att ha för mig. Jag återkommer så fort jag kan, I promess! Kul att ni besöker min blogg föresten:) Ha en underbar dag!

I got an own car!

Nu har jag blivit bilägare till en 1,4 liters Golf 3 -94:D Det känns väldigt bra:D Jag köpte den i lördageftermiddags. Är lite småsaker som måste fixas på den men det är sånt man får räkna med. Måste köpa nya backspeglar, fixa bagageluckan som inte går att låsa:S, handskfacket, bilstereon som glappar mm.  De hade lagt ut bilen för 8000 kr på Blocket men vi fick den för 6500 (tack vare min pojkvän<3). Ett bra köp faktiskt. Följde med några dyrmärkes vinterdäck också (kommer inte ihåg namnet på de nu men bra ska de vara iaf enligt min pojkvän som har "bilkoll"). Fick med ett par sommardäck också som bara körts en sommar, bra va?

Det bästa av allt är ändå (förutom de stabila däcken) att bilen inte drar nå mkt bränsle alls, vid riktig lång körning 0,3 lr 0,4 och vid kortare körning kanske runt 0,6:) (åtminstone om man får tro de tidigare ägarna). Ska kolla upp det nu sen när jag kört upp en hel del av bensintanken. Det är bra för mig som är en fattig tjej:P Sen kommer inte heller försäkringen kosta så speciellt mkt. Det känns bra, så mkt kan jag säga:) Tänk att man nu äger en helt egen bil, amazing! Var iofs tvungen att köpa en motorvärmarkabel för runt 400 kr men det kan det lätt vara värt.

Längtar redan tills då jag ska itu med att fixa bilen, vill måla på färgen lite och ev slipa den osv så den blir ännu finare än vad den redan är. För er som inte vet så kan jag avslöja att den är lite "egen" eftersom den är röd (som grundfärg) men sedan också är målad svart:) Den är speciell och söt. En jätteliten motor har den också men är ändå förvånansvärt pigg av sig. Den startar alltid (enligt de tidigare ägarna) t o m när det var 26 minusgradet ute. Det är inte illa det måste jag säga.

Grattis till mig själv som är bilägare och tack Jimmi, min älskling, för all hjälp! Den och du är guld värd <3

RSS 2.0