Massage & bålträning

Idag har jag gjort följande:
- Övat klassisk massage med Sofia, mkt trevligt och bra:)
- Tränat, Gått på ett Spa-core-ball-pass (det är jobbigare än man tror) sen sprang jag på löpbandet i 15 minuter och körde lite rygg och magövningar i gymet.
- Käkat bulgur och köttfärssås och en äggmacka, mums!
- Slängt in en tvätt.

Resten av kvällen blir det troligen:
- Hänga upp tvätt
- Diska
- Göra och käka OS-tårta
- Se OS, bland annat hockeymatchen mellan Finland och USA.
- Försöka plugga lite anatomi

För övrigt känner jag mig bättre idag än vad jag kände mig igårkväll. Var mentalt lite smånere igårkväll. Börjar se ett mönster i att jag kan bli deppig och negativ när jag är trött, var likadant förra veckan. Tror helt enkelt jag bara behövde sova igår. Sovde grymt skönt inatt och unnade mig 9 och en halvtimmes sömn. Det var otroligt härligt:) Sova är underskattat.

Nu ska jag diska undan och ringa min kära vän Sandra. Hoppas ni får en fantastisk fredagkväll!

Trötta OS-tider

Har varit väldigt trött och seg idag men känner mig piggare nu. Jag satt uppe igårkväll och såg våra svenska curlingherrar, såg inte hela matchen men klockan blev tillräckligt mkt ändå. Var verkligen sugen på att sitta vaken en timme till och se hockeymatchen mellan Ryssland och Kanada men jag uteslöt det efter många om och men. Var nog tur att jag gjorde det ändå. Hade jag varit uppe och sett den hade jag ju varit ännu tröttare idag, ve och fasa.

I morse när jag skulle se Kronorna spela mot Slovakien var jag nämligen helt medvetslös i princip, så jäkla trött var jag! Sjukt är vad det är. Missade typ hela första perioden bara för att jag var så trött, galet. Jag som älskar att se hockey och ändå kunde jag omöjligt hålla mina ögon öppna under den 1:a perioden. Inte blev man piggare av att Krolnorna förlorade heller, usch vad besviken jag blev...lr jaa, jag är väl besviken fortfarande egentligen. Hade verkligen hoppats på en semi iaf, men men. Det är som det är, ingenting att göra åt:/

Har vart i skolan och smådrygat på med att göra nån broschyr idag som handlade om njursten bland annat. Blev lite less bara eftersom skrivaren inte funkade för oss. Jaja, broschyren blev väl hyfsad iaf, designen kunde väl ha blivit bättre men, men. Efter skolan tänkte jag köra Spinnmix men passet var redan fullt så jag gymade istället i en timme och sen var jag med på stepen. Det gick rätt bra. Kändes jobbigt men det var skönt.

Nu ska jag slappa och se OS, är ju trots allt min födelsedag. Tänka sig att man lyckats överleva i 21 vintrar nu, fantastiskt! Ska nog unna mig nåt gott, har inte så mkt hemma men har iaf popcorn. Plugget ska jag ta itu med imorrn igen. Finns alltid saker att göra vad gäller det. Ha en mysig kväll!

Deep inside

Blir så fundersam över vissa saker. Vet inte om det bara är jag som inbillar mig/får för mig saker....är jag känslig kanske och vill tolka saker fel ibland? Söker jag efter dåliga vibbar? Varför isf? Jag har mina aningar men är inte säker, tåls att funderas vidare på. Fast det kanske inte är jag som överreagerar, det kanske faktiskt är så som jag uppfattar? Men varför är det så då? Vad ger det? Något skär sig, fast jag vet inte riktigt varför eller hur? Något är det dock.



På ett sätt är jag lite lättad men ändå lite ledsen och konfunderad på nåt sätt. Varför? Lr egentligen förstår jag ju varför, vad hade jag väntat mig liksom? Är väl bäst att det blir såhär men jag undrar ändå hur du tänker? Jag vill veta. Var övertygad om att det skulle gå på fem minuter lr ja, en timme kanske men inte att det skulle bli såhär? Fan, fan, fan....varför tänker jag som gör? Alltsammans är ju bara inbillning lr vad bottnar det i egentligen? Jag blir inte klok på mig själv.



Behöver lyssna på musik...massa musik. Ska absolut börja använda min mp3 mer. Det behöver jag i stunder som dessa. Det ger mig ro.


I väntan på långhelg

Fastnade framför de svenska herrarnas curlingmatch igårkväll. Hade egentligen tänkt att lägga mig tidigt men istället såg jag alltså på matchen, inte hela dock men tillräckligt mkt för att klockan skulle hinna bli halv 1 innan jag somnade. Har därför känt mig tröttare än vanligt idag men man får skylla sig sj.

Har haft seminarium på skolan idag och det var rikigt givande.
Fick en hel del tips på hur jag skulle kunna göra mitt beteendevetenskapsarbete så det blir nog bra det här. Ska försöka ta itu med att finslipa det i morgon lr på fredag. På torsdag nästa vecka ska det lämnas in. Men jag ska försöka göra det så snart som möjligt så jag får det ur världen.

Har kört box ikväll föresten och det kändes som alltid. Jävligt svettig blir man men det är väl en garanti för att det tar rätt bra iaf, lr? Imorrn blire det förmodligen spinmix lr step, vet inte riktigt vad än. Får se hur jag känner i morgon. Nåt blir det iaf.

Önskar vi hade vart ledig från skolan imorrn.
Hade vi vart det så hade jag lätt varit uppe i natt och kollat på en jäkla massa OS. Är ju massa spännande kvartsfinalsmatcher ikväll i hockeyn bl a. Skulle verkligen vilja se Kanada mot Ryssland som börjar halv 2 inatt men ser jag den så kommer jag vara helt död imorrn.

Imorrn ska vi för övrigt ha anatomi och göra nån gruppuppgift om njurarna.
Känns lite smådrygt måste jag säga, är rätt less på anatomi nu. Känner att det blir lite mkt. Har ju en tjock anatomipärm jag ska lära mig också så det räcker kan jag lova. Visst, det är säkert bra att veta om hur njurarna funkar men det känns ändå lite småonödigt när man har så mkt annat. Men det är väl såhär när man valt att gå en bred hälsoutbildning I guess. Bara att bita ihop och se glad ut. Gäller att göra det bästa av situationen.

Känns jäkligt skönt att det är långhelg snart iaf.
Går bara i skolan i morgon och sen är jag ledig ända fram till onsdag nästa vecka, gött värre! Det ser jag verkligen fram emot:D

Imorrn kommer jag såklart gå upp tidigt för att se Tre Kronor möta Slovakien! Det kommer bli jäkligt spännande. Hoppas Kronorna vinner med två-tre mål så man slipper bli så nervös.

Nu blir det plugg och OS. Ha de bra!

Pump & nu curling

Idag efter skolan lyckades jag somna på sängen. Tänkte bara sova typ en halvtimme lr så men det blev mer än så. Blev säkert att jag sov 2 timmar. Var jäkligt skönt iaf, sen får man se om man kommer att ha svårt att somna nu sen ikväll lr inte. Jag hoppas det ska lösa sig.

Vidare ikväll har jag kört body pump, känns fan alltid när man kör det alltså. Tror det är en grymt bra träning faktiskt. Mage och axlar kändes mest idag. Min favoritinstruktör höll i passet också så det var riktigt nice:) Han sprider verkligen ut extra energi, iaf upplever jag det så. Helt perfekt!

Resten av denna kväll ska jag se OS, just nu kikar jag på curlingen mellan de svenska herrarna och Schweiz. Det är spännande. Hoppas Sverige lyckas vinna. Är sprint snart också för båda damer och herrar om jag inte minns fel så givetvis ska jag slänga ett och ett annat öga på det också. Sist men inte minst ska jag försöka plugga.

Älskar verkligen OS, så jäkla kul. Kommer bli jäkligt underligt när det är slut om en vecka. Men jag ska verkligen passa på att njuta av de dagar som är kvar. Det har jag gjort mig förtjänt av:)

Kommer nog inte orka fara hem på torsdag heller trots att jag har långhelg ända fram tills onsdag.
Jag känner att jag ändå kommer att vara hemma fyra veckor i april ändå så. Känns som att jag vill stanna här i Sunne och plugga, bara vara och ev laga nån vettig mat under de lediga dagarna. Kommer bli finemang även om jag säkerligen kommer sakna Helenas och pappas sällskap under de avgörande hockeymatcherna. Tur jag har Marcus att se med iaf:)

Nu ska jag fortsätta se curlingen och käka. Ha en fin kväll!

Hockeyfeber:D

Har haft en riktigt bra helg:) Jag har tränat, sovit, slappat (sett massa OS) och pluggat litegrann. Blev mest plugg i fredags, resten av helgen har det inte blivit så mkt av den varan. I lördagskväll var jag och festade med några klasskompisar, det var riktigt roligt:) Var lite småseg igår men det är smällar man får ta.

Såg såklart Tre Kronor spela mot Finland i morse och oj så bra de spelade. Tre Kronor har ju inte sett sådär superbra ut mot varken Tyskland lr Vitryssland men i morse visade de verkligen att de vill vara med och slåss på allvar i detta OS. Så jäkla underbart att se!:) Bara ryser i hela kroppen. Klockrent försvarsspel längs hela banan och passningsspelet var bländande bra. Hoppas verkligen de håller i detta spel nu för i kvartsfinal väntar Slovakien lr Norge. Förmodligen blir det Slovakien.

Annars är det ganska bra för tillfället. Har fixat min LIA så det känns jäkligt bra. I fredags ringde jag runt till en jäkla massa olika gym men ingen hade möjlighet att ta emot en praktikant som jag. Blev inte så lite less där ett tag. Men det slutade iaf gott trots allt då jag ringde till ett ställe i Övik som hette Hälsocenter. Tjejen jag pratade med där var jättetrevlig men de hade tyvärr ingen möjlighet att ta emot en praktikant som jag. Jag fick dock tips av henne till en massa andra hälsoställen i Övik och det slutade med att jag ringde till ett ställe som hette "hälsovivan" och där kunde jag få praktisera i 2 veckor. En sån otrolig lättnad över att det är fixat. Visst hade det vart väldigt kul att få vara på ett gym också men det fanns ju verkligen inte något gym som kunde ta emot så det är inte så mkt att göra.

Ikväll blire pump med min favoritpump-instruktör. Det ska bli jäkligt roligt:) Resten av denna skoldag blir det en massa LIA-info. Nej, nu börjar vi nog igen så jag ska dra härifrån. Hoppas ni får en trevlig måndag!

LIA-problem

Har problem med LIAn i april:( Har fått på ett SPA i Övik men har som planerat att vara på ett gym också men det har inte alls gått som jag tänkt. Har kontaktat fyra olika träningsanläggningar i Övik men ingen kan ta emot. Känns jäkligt tråkigt. Känns inte som att jag enbart vill vara på ett spa i fyra veckor. Funderar på om man antingen ska söka sig till nåt annat ställe eller om man ska försöka hitta nåt inom mental hälsa. Vet inte exakt vad, mkt är väl säkert sekretessbelagt vad gäller det men det hade vart riktigt intressant. Måste verkligen fundera på det här alltså. Dagarna går och LIAn kommer närmare och närmare.

Nu ska jag strax dra till Selmas och köra step.
Resten av kvällen blir det OS, käk och kanske lite plugg men det är inte säkert. Beror på om jag har nån energi till det. Är rätt trött efter natten som var, såg två perioder av Tre Kronors match innan jag kastade in handduken och la mig och sov.

Skönt att mitt Internet har funkat i 50 minuter utan problem nu iaf. Hoppas det fortsätter så, det hade vart härligt. Ha de bra!

Nu får BV:n duga

Box-passet gick bra men det kändes i armar och axlar kan jag lova. Skönt att få "slå ur" sig lite iaf, det var verkligen välbehövligt. Efter boxen blev det spontant nog även ett 45 minuters spinningpass. Jag kände att jag ville ha mer träning. Spinningen gick väl sådär, kände mig rätt trött och sliten efter boxen men det gick ändå helt okej. Hade en sån otroligt härlig instruktör den här gången så det var kul:) Hon peppade verkligen på och fick en att trampa sitt yttersta. Dessutom syntes det verkligen att hon sj tyckte det var jätteroligt med spinning, det är en viktigt egenskap man behöver ha som instruktör tycker jag. Just att kunna förmedla glädjen man själv upplever av passet man leder. Ska bli intressant att se om man känner av nån träningsverk imorrn. Det lär jag känna.

Senare ikväll har jag suttit och försökt skriva och slipa till min beteendevetenskaps-uppgift en del, men nu ger jag mig. Imorrn ska jag lämna mitt exemplar till de andra i min PH-grupp och förhoppningsvis få värdefull feedback på seminariet nästa onsdag. Det känns skönt att veta att man fortfarande har tid på sig att skriva om/ändra innan den slutgiltiga inlämningen sker om två veckor. Är osäker på om jag skrivit så som man ska skriva men jag hoppas det. Jag har gjort mitt bästa.

Nu är det bara att vänta på att Tre Kronors match ska börja. Kanske egentligen borde sova lite innan. Känner mig lite småsliten. Fast jag var faktiskt ännu tröttare tidigare idag, alldeles när jag kommit hem från skolan. Då somnade jag t o m till på sängen i typ tjugo minuter innan det var dags för mig att göra mig klar inför träningen.

Mitt Internet jävlas ikväll också föresten, störande som tusan.
Jag kopplas ut från nätet var och varannan minut - irriterande! Skärpning nu Telia.

Orkar inte med varken dator lr Internet längre så därför skriver jag: Sov så gott!

Snart boxpass

Ska käka tonfisksallad och sedan ska jag på box på Selmas vid 17.30. Känns som att det kommer vara välbehövligt. Sen ska jag försöka skriva till/finslipa min BV lite inför inlämningen imorrn. Inatt ska jag sitta uppe och se hockeyn, kommer bli jäkligt nice. Vet inte om jag borde sova innan lr inte, vet tusan inte vad som är bäst alltså. Kommer nog vara trött imorrn i vilket fall som helst men ändå. Man vill ju försöka göra det bästa möjliga alternativet.

Nu måste jag verkligen försöka röja upp här i stugan. Såhär dåligt har det inte sett ut på länge. På med lite bra musik bara så ska det nog gå att ordna. Men först maat plus nätet:) Ska kolla upp vad mer spännande det är på OS ikväll också för den delen.

Ha de!

Alltid nåt

Lyckades fixa till min bloggdesign iaf, var ju inte så svårt visade det sig. Sen har jag lyckats vara ute på Internet nu i 45 min utan att jag blivit utloggad. Är detta två tecken på att solskenet för mig närmar sig? Jag hoppas det. Imorrn ska bli en bra dag så enkelt är det:)

~ Men åhh jag saknar det...utan att jag egentligen är säker på vad det är jag saknar. ~

Ständigt dessa känslor som gör att man känner sig som en insekt på en kvist. Varför tolkar jag vissa saker så nedtryckande mot mig själv? Varför denna osäkerhet? Dags att sluta.

Imorrn tänker jag träna, plugga och vara vaken sent och länge som faaan för att se Tre Kronor debutera i OS mot Tyskland. Kanske till och med kommer vara vaken hela natten? Det ska bli spännande som bara den att se Kronorna. Hoppas de är taggade till tusen! Jag struntar i om jag kommer att vara trött som faan på torsdag...Tre Kronor är kärlek på hög nivå för mig och det är lätt värda att vara vaken en hel natt för att se de spela. Jag drömmer verkligen om ett OS-guld igen även om jag fattar/vet att det kommer bli jäkligt tufft (för att inte säga omöjligt?) att slå Kanada.

Nej, plugga och sen sängen var det ju. Tack för att denna tråkiga kväll tar slut!

I-landsproblem

Jag loggas in och ut från Internet hela tiden nästan. Hoppas verkligen att detta bara är något tillfälligt för dagen. Vill verkligen ha ett fungerande Internet. Igår var det också lite jävligt men jag håller tummarna för att det ska fungera klockrent i morgon. Har ju inte varit några problem alls med mitt trådlösa Internet under hela hösten och tidigare i vinter så varför ska det behöva bli en massa krångel nu?

En annan sak som är irriterande är att min T9-ordbok på mobilen inte funkar som den ska. Plöstligt finns det inga vanliga ord alls utan mobilen ger nästan bara förslag på ord som inte finns som t ex "läm", detta innebär att jag måste lägga in alla vanliga ord via "redigera ord" och det tar SÅ mkt längre tid att skriva ett enda litet sms jämfört med vad jag är van vid. Det gillar jag verkligen inte. Enda positiva är väl att orden iaf stannar kvar om jag lagt in de en gång men jag har ändå så många ord att lägga till innan alla "vanliga" ord finns så det kommer ta ett bra tag det :/

Har lyckats förstöra min bloggdesign också som ni ser, suck!
Vet inte hur jag ska få tillbaka den heller. Slutar väl med att jag måste återställa hela bloggdesignen men det vill jag ju inte heller för då försvinner ju allt personligt som jag fixat med den.

Pluggandet ikväll har gått sådär, är väl inte riktigt i form men jag har lyckats åstadkomma lite iaf. Bättre än ingenting. Ska ta nya tag imorrn och snart gå och lägga mig så jag har mycket energi till morgondagen. Först måste jag dock läsa om "målbilder" i boken "Träna mentalt och förbättra ditt liv". Vill kika lite mer på USA mot Schweiz också, det är intressant:) Hockey är det bästa.

Kvällens försök till fokus: "En sak i taget, allt kommer att ordna sig". (Kan ju dock avslöja att "en sak i taget" inte har funkat så bra direkt. Har hoppat mellan tre olika saker hela kvällen i princip...bra organisation...lr inte)

Jag tror jag bara behöver lägga mig i sängen nu och få ur mig en massa saker. Musik och hockey är ett måste. Jag behöver landa på något vis mitt i allt som sker runt mig. Vet inte om balance imorrn är en bra idé lr inte med tanke på vad som hände förra gången. Får ta och sova på saken kanske.


Godnatt!

Listan känns oändlig :/

Tungt just nu för min del. Just när man bockat av en sak så kommer en ny, listan tycks aldrig ta slut. Jag trivs bra med utbildningen men det är jobbigt när man har så många ämnen parallelt med varandra. Det är det för mig iaf. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt faktiskt. Kanske är jag bara inte en person som klarar av att hantera studerande på ett bra sätt.

Ingen träning idag för min del. Idag är det fokus på att ta hand om mig själv och att plugga. Funderar till och med på att äta nåt onyttigt ikväll bara för att peppa upp mig lite. Choklad hade inte vart fel alltså. Är jaktstart i skidskytte ikväll också så det måste jag kolla på. Heja alla svenskar!

Vet inte vad det är med mig. Tänker på det där igen. Det som jag ju lämnat bakom mig för längesen, lr? Vad fan är det här. Varför? Vad är anledningen till att det här finns inom mig? Vad ska jag få ut av det?
Hoppas jag hittar nåt svar snart.

Saknar lugnet i Norrland just nu. Kanske far hem på min födelsedag bara för att. Just nu iaf känns det bara som att jag behöver ett break från allt som har med skola att göra.

En veckas lov med bara ledighet och göra precis vad man vill hade inte vart fel just nu. Problemet är bara att jag då förmodligen skulle ha haft så svårt att släppa alla tankar på skolsaker jag vet jag måste göra. ~Gymnasiet i repris - Nej tack!~

Sandra K var så klockren idag när hon på lunchen sa att hon var här (på skolan) men ändå inte här egentligen. Jag nickade och sa att jag förstod vad hon menade. Det gör jag verkligen. Jag är lite i samma situation för tillfället. Tur vi har mentala träningsmetoder imorrn iaf och på torsdag, det kommer bli riktigt bra.

En sak till: Facebook är en drog....en riktigt farlig drog! En väldigt beroendeframkallande drog dessutom. Viktigt att ta avstånd från detta. Oerhört viktigt. Så det så.

Take care!

Härlig fredag

Har haft en bra fredag. Idag har jag gjort detta:
- Unnat mig att sova ut till kl 11 (fan, vad skönt det kan vara att sova. Trist att man hade några mardrömmar bara).
- Pluggat på nervsystemet och börjat skriva lite på beteendevetenskapen (känns skönt att ha tagit tag i det).
- Pratat med min underbara vän Ylva (henne borde man snacka med oftare, saknar henne)
- Åkt skidor ute i Sunnes fina natur
- Ätit tacobuffé och discobowlat med några härliga klasskompisar. Bowlingen gick inge vidare dock men det var trevligt ändå.

Resten av kvällen blir det:
- Lite plugg
- Slappande i form av NHL (Rangers vs Pittsburgh) och OS-invigningen såklart
- nåt gott käk
- Sova såklart (när vet jag dock inte än:P)

En bra fredag helt enkelt om du frågar mig. Ska dra mig från denna dator nu. Ha en fortsatt mysig kväll!

Mitt i prick


Trött, negativ & ännu mer trött

Är jävligt trött för tillfället. Mina ögon faller igen när jag ska läsa och plugga på nervsystemet, inte bra. Funderar starkt på att gå och lägga mig i sängen strax. Ska ta nya tag med pluggandet imorrn då jag inte är så jäkla trött.

En tanke slog mig idag också, vet inte var den kom ifrån, det var/är förmodligen ingen bra tanke iaf så jag har inte följt den. Vet inte vad det är med mig. Brukar inte tänka såhär. Hoppar jag återgår till mitt "normala" jag imorrn och att inte några drömmar inatt kommer att spöka med mig genom denna tanke.

Mkt i skolan har jag ju också som ni säkert förstått. Har haft två prov denna vecka (egentligen ett prov men det var uppdelat på två dagar) och nästa vecka på måndag har jag prov på nervsystemet. Vidare måste jag skriva en beteendevetenskaps-uppsats till på onsdag med som jag inte har nån aning om hur jag ska skriva. Kommer bli improvitation till tusen när jag väl hinner tag i det. Usch, hatar när jag har för många pluggsaker att göra. Jag vill ha en sak i taget, det räcker. Nu börjar ju OS snart också så det måste jag bara hinna följa!

Skulle velat haft den här helgen till att bara vara och slappa men det kommer jag inte att kunna göra. Visst kommer det väl att bli en del slappande men tanken att plugg behöver göras kommer ändå finnas där hängandes över mig hela tiden. Lite småjobbig känsla. Vet att man ska tänka postivt men ibland orkar man som bara inte, iaf inte när man är såhär trött fysiskt och psykiskt. Äsch, jag behöver nog bara sova just nu. Kommer nog kännas bättre imorrn. Imorrn ska bli den bästa fredagen på länge. Punkt slut.


Min mobil är föresten lite konstig för tillfället pga ett vattenläckage i min väska tidigare ikväll. Jag hoppas dock innerligt att den ska funka som vanligt igen imorrn. Så om ni försöker få tag på mig på mobilen ikväll kanske ni inte kommer att komma fram/få nåt sms-svar p g a detta.

Sandra min fina vän har föresten varit söt och fixat en låt till oss två ikväll:) Det tycker jag var jättesnällt! Den gjorde min kväll lite bättre iaf - Tycker om dig jättmkt Sandra<3

Nu blire sängen, natti!

Klassisk helkroppsmassage

Har fått en klassisk helkroppsmassage idag för första gången. Det var riktigt skönt men oj så trött man blir. Jag har även givit min första helkroppsmassage och det gick väl helt okej trots att jag missade på en hel del saker. Men med tanke på att det ändå var första gången så var det okej. Hade tänkte att plugga "nervsystemet" nu innan stepen börjar kl 18 men istället har jag lyssnat på musik och snackat med Helena. Känns som att jag behövde det. Får ta nya tag med pluggandet efter att jag stepat lös lite.

Imorrn visas New york rangers mot Pittsburgh på sexan och det måste jag glo på. Ska spana in Lundqvists OS-form bl a. Vidare lär man säkerligen snegla ett och ett annat öga på OS-invigningen också även om den ju är mitt i natten.

Är lite småvilse i mig själv för tillfället, vet inte riktigt varför. Tror det beror på att det varit en ganska intensiv vecka med två prov och masserande hela dagarna. Massage kan sätta igång rätt mkt faktiskt, på gott och ont men mest gott som tur är. Tror jag behöver sova också, känner mig rätt seg. Tur man är ledig från skolan imorrn.

- FOKUS: HARMONI!

Nu ska jag nog ringa min vän Sandra och packa ner träningskläder inför stepen. Ha de så bra!

Lugn, harmoni & välmående

Idag har vi avslutat den klassiska massagen genom att massera axlar, armar och händer. Skönt men man blir väldigt trött kan jag lova. Imorrn blire helkroppsmassage så vi får väl se hur mkt man kommer att komma ihåg då:P Inte mkt skulle jag tro men, men kul att få utmana sig lite iaf.

Efter skolan idag var jag väldigt osäker på om jag skulle träna i form av "Body balance" lr ha vilodag och se till att plugga på nervsystmet som vi har prov på på måndag. Innan balancen började låg jag i sängen här i min stuga och kände hur jag höll på att somna. Det fick mig att besluta mig för att gå på balancen ändå. Jag tänkte att det ändå inte skulle gå nå bra att plugga om jag var så trött.

Body balancen gick rätt så bra faktiskt trots min trötthet.
Man är ju inte direkt vig men man får träna balansen och utmana sig själv en hel del. Känns som att jag behöver båda de sakerna. Sen har jag inte stretchat nå bra den senaste tiden heller så det kändes gött att få tänja ut lite. Sen uppelver jag det också som väldigt psykiskt att göra body balance. Är som att man kommer närmare sig själv på nåt sätt vare sig man vill lr inte, tycker känslan är riktigt häftig. Är faktiskt jobbigare än man tror också men den typen utav statisk träning som ju body balance är.

Efter balancen har jag duschat och sen käkat och läst på lite om nervsystemet.
Känner mig riktigt duktig faktiskt:) Känns iaf som att lite har gått in även om jag har en hel del kvar. Tycker det har varit strongt av mig att läsa trots att jag känt mig småtrött.

På balancen fick jag föresten tips på 3 ord man kunde tänka på om man kände sig stressad lr liknande. Jag kallar de numera för de 3 gyllene orden. Orden är: Lugn, harmoni och välmående. Harmoni gillar jag nog mest, även om de andra två orden inte är dumma heller. Ska ta och köra med de orden ett tag. Känner att det kan behövas för mig en tid som denna.

Vet ännu inget mer om LIAn heller. Step in skulle höra av sig om en vecka ang. om jag kan ha praktik hos de lr ej så det är bara att vänta och hoppas. Ringde Energihuset i Övik idag också och frågade om de kunde ta emot praktikanter (om Step in skulle ringa nästa vecka och säga nej) men det kunde de tyvärr inte eftersom de nyligen öppnat. Det var synd. Hoppas, hoppas, hoppas jag får vara på Step in. Skulle så gärna vilja vara på ett gym också som har gruppträning och inte bara ett SPA under mina 4 praktikveckor i april.

Nej, nu ska jag nog snart se Mästarnas mästare i repris eftersom jag missade det igår.. Ha det så bra!

Måste skaffa värmefilt

Idag hade vi prov på bålens skelett och leder, det gick hyfsat. Blev ändå hyfsat nöjd även om det fanns en del saker jag inte kunde. Imorrn är det prov på bålens muskler så då jäklar får man en ny chans att visa vad man kan.

Vidare har vi återigen fått masserat igenom rygg och nacke, bra det.
Jag passade på att fråga om en hel del saker jag varit osäker på vad gäller greppen så det kändes mkt givande måste jag säga. Nu måste jag bara komma ihåg det också. Sen gick vi vidare och körde även "bröst". Imorrn blire prov som sagt och sen ska vi massera ben.

Var för en stund och körde "Stepmix" på Selmas. Lagomt jobbigt faktiskt. Blev näst intill perfekt. Inte allra värst men inte skitlugnt heller. Tur att jag tog en rätt tung stång på styrkedelen. Vet inte vad jag ska träna i morgon riktigt. Kanske provar på "Aquaspinning"? Annars kanske det blir skidåkning lr vilodag. Får fundera på det.

Har föresten blivit jävligt kär i de "värmefiltar" vi har i klassrummet och använder oss av på massagen numera.
Måste fan investera i en sån alltså. Helt underbart att ligga på en sån varm och go grej och sen få massage. Tydligen kan man få tag på de som kostar 300-500 kr, inte så farligt. Sen kan man ju använda de där filtarna även om man inte masserar. De kan man ju använda genom att bara ligga på i sängen lr soffan när man ska se på tv lr liknande. För mig som brukar kunna vara ganska frusen av mig så vore det helt ultimat faktiskt. Får granska min ekonomi lite och se om/när man kan ha råd:) Känns som att jag kommer köpa en förr lr senare iaf, det är jag säker på.

Nu ska jag käka upp min müsli och plugga lite mer på bålens muskler. Resten av kvällen ska jag slappa och se sista avsnittet på "Sex and the city"-serien, spännande värre! Simma lugnt!

Anatomi-söndag

Idag har jag pluggat en jäkla massa anatomi. Hoppas det kommer att gå någorlunda på provet imorrn åtminstone. Har faktiskt lagt ner en hel del timmar på detta nu, visst man måste ju kunna det också men. Visst jag kommer verkligen inte kunna allt, men jag hoppas jag kan en del iaf.

Vidare har jag kört bodypump.
Det gick riktigt bra. Vi var bara 5 st som körde idag, var längesen det var så få personer på ett pump-pass (tror föresten inte att det varit så få personer nån gång) men det var kul ändå. Ökade vikten på nästan alla kroppsdelar. Fast på "axlar" orkade jag typ inte sista 10 sekundrarna, blev så djävulskt trött - jojo, så kan det gå. Lyckades iaf köra igenom hela magövningen (plankmomentet) i slutet denna gången vilket känns otroligt bra. Visst, hållningen kanske inte var den bästa men jag körde igenom det iaf och försökte stabilisera min hållning så gott jag kunde. Vill gärna ha träningsvärk i magen, var ett bra tag sen jag hade det nu. Förhoppningsvis är det p g a att man har så starka magmuskler;) Hehe, man kan alltid hoppas på det iaf.

Nu ska jag göra ett sista ryck med att plugga anatomin inför provet imorrn. Ska lyxa till lite med blåbär och glass med, det har jag förtjänat.

Ha en fortsatt fin söndag!

Sån go dialekt här nere:)

Fan vad jag diggar värmländska alltså:) Idag sa min trevliga klasskompis Josefine (som för övrigt är härifrån Sunne) såhär: "Jag örker inge mer".
Så jäkla klockrent. Kan man bli annat än kär i dialekten alltså? Norska och värmländska är jäkligt härliga dialekter att lyssna på. Punkt slut.

För övrigt har det vart en hel okej dag. Var på skolan tre timmar i förmiddags och pluggade anatomi med några goa klasskompisar och Benjamin (the skelett såklart;P). Vet inte om det fastnade så mkt mer men man blev nog inte dummare iaf. Så mkt man ska kunna inför provet på måndag alltså. Fastän jag lagt ner en jäkla massa timmar totalt sett på att plugga så sitter lånt ifrån allt. Mkt som jag inte kan än. Men ska plugga lite till nu ikväll och sen imorrn. Sen får vi se hur det går på provet. Jag tänker inte bryta ihop bara för att jag inte kan allt. Är ju ändå slutprovet i maj som är det viktigaste, provet nu på måndag är ju bara ett delprov så. Jag ska göra mitt bästa och se hur mkt jag kan.

Ikväll är det melodifestivalen från Övik, min kära hemstad.
Måste såklart kika på det. Pratade med min fina vän Sandra nyss i telefon också och fick reda på att hon skulle till arenan och se hela spektaklet live. Måste därför hålla utkik efter henne på tvn och se om jag kan se henne:)

Nu blire lite plugg och frukt en stund. Har vilodag från träningen idag btw. Blir nya tag imorrn med ett body-pump- pass vid 17-tiden. Kommer nog bli finemang. Tror min kropp mår bra av att ha lite vilodagar nu och då. Ha en mysig lördagkväll!

Saknar min familj

Idag på skolan fick vi packa in varandra i lera. Det var skönt, men svårt och kladdigt kan jag lova. Krävs nog en hel del träning innan man får det där att flyta på på ett bra sätt. Verkligen en intressant upplevelse iaf, allra helst för mig som aldrig provat nån form av SPA-behandling tidigare.

Efter skolan gav jag mig iväg ut och åkte skidor. Blev 5 km i ett rätt så bra tempo, bästa hitills av de ggr jag åkt skidor här i Sunne faktiskt. Kan bero mkt på att jag fixade till mina stavar innan jag åkte denna gång. Tidigare har den översta delen på stavarna kunnat lossna lite nu och då vilket har gjort att jag varit tvungen att stanna, åka tillbaka och hämta den långa delen av staven. Innan jag åkte skidor idag tejpade jag ihop dem (i brist på lim) och hoppades på att det skulle hålla och det gjorde det - underbart!

Måste föresten berätta att jag fick värsta söta brevet idag:) Det var ifrån min mor och det var bifogat små korta brev från alla mina syskon plus Zäta (vår katt, jaaa...han kunde tydligen skriva lr hur mamma;P ) Stefan och Ola. Det var jättekul att läsa verkligen! Saknar de allihopa verkligen. Tydligen så har de en jäkla massa snö därhemma också, jag är väldigt nyfiken på att se exakt hur mkt de har. Hoppas mamma skickar några foton på det som hon skrev att hon funderade på att göra:)

Har föresten lyckats greja en LIA-plats på Carolines Spa i Övik, perfekt. På måndag ska jag ringa Step-in, hoppas verkligen jag kan var där också. I så fall blir det nog 2 veckor med träning och 2 veckor med SPA:) Finemang att få komma hem och umgås med folket därhemma också, det gillas även om jag ju trivs här i Sunne också.

Nu ska jag försöka fortsätta plugga en liten stund till och sen blir det slappa och sova. Känner mig rätt trött. Har verkligen vart en lång och händelserik vecka. Se till att njuta av denna fredagskväll nu för den kommer aldrig åter, så det så! :)

Spinning around

Har precis kommit hem efter ett pass "Spinnmix" på Selmas. Det var ett riktigt bra pass måste jag säga. Först spinning i 25 min, fan vilken puls man kan få upp på det om man har mkt motstånd. Sen blev det styrka för mage och rygg genom några stora "spa-core-bollar" (heter det så?). Riktigt kul att köra styrka på de tycker jag för samtidigt får man verkligen öva balansen också och det behöver jag. Blir som en lite rolig grej av det hela genom det plus att det samtidigt är jobbigt.

Imorrn på skolan ska vi göra lerinpackningar så det lär bli rätt kletigt. Vi har nämligen SPA-behandlingar, tredje och sista dagen imorrn för denna gången. I onsdag körde vi body-scrub och nu idag har vi fått lära oss skalpakupunktur bl a, skönt:)

Känns bra med helg snart även om jag tyvärr måste plugga anatomi en hel del i helgen.
Känns som att den här veckan har vart jävligt lång men det är väl bara för att vi var lediga/hade så mkt eget arbete förra veckan. Sen nu den här veckan går vi hela fem dagar istället för fyra som vi ju normalt sett brukar göra. Jaja, bara att bita ihop om man vill stå där som en färdig hälsoterapeut en vacker dag.

Har föresten rätt så mkt träningsvärk i framsida låren och sätet efter pumpen i tisdags. Bra tecken för då vet man att det tagit iaf;) Snacka om att ben och mage är jobbiga moment i det nya pump-programmet:P

Nu blire mat och plugga en jäkla massa anatomi. Sen ska jag förstås unna mig att slappa sista timmen innan sovdags. Ha en bra kväll!

Mer power önskas

Stepmixen ikväll var lite småtråkig måste jag säga. Blev mest besviken på konditionsdelen då det dels var lite för svåra steg vilket gjorde att man hade småsvårt att hänga med stundtals vilket gick ut över hur pass jobbigt det var. Jag vill hellre köra mer basicsteg och ta ut rörelserna så man får upp lite puls men, men inte mkt man kan göra. Jag hoppas att Malin (en annan instruktör) ska hålla i stepen snart för jag gillar hennes pass betydligt bättre. Sen var det helt smockat med folk på passet också vilket gjorde att man var tvungen att ha lådan på den lägsta höjden p g a säkerhetsskäl, trist. Jag som brukar köra på översta nivån nuförtiden, blir jobbigare då nämligen. Trångt blev det också mellan allas lådor. Hoppas verkligen det kommer mindre folk nästa gång. Styrkedelen var rätt bra iaf, alltid nåt. Imorrn blir det förmodligen Body pump 18.30.

Nu har jag käkat och försökt plugga anatomi men jag blir så jäkla trött alltså, helt sanslöst. Funderar nästan på att gå och lägga mig men så kom jag på att det ju är Hockeykväll vid 21.30 och det vill jag ju se. Nej, ska nog ta och diska lite och ringa Helena nu tror jag. Förhoppningsvis piggnar man till lite av det så man sedan kan köra en ny liten pluggstund. Måste verkligen fokusera på pluggandet nu. De närmaste tre veckorna kommer jag ha sjukt mkt plugg nämligen så det är bara att bita ihop för att hänga med.

Ha en fin kväll!

Kvällen ser ut såhär

Nu ska jag strax käka wookgrönsaker och ris, sedan blir det en timmas spinmix på Selmas. Efter det ska jag käka och plugga anatomi. Kvällen kommer mest troligt att avslutas med Sex and the city och förhoppningsvis ett tidigt sänggående. Har inte mkt kvar på serien nu föresten, ska bli spännande att se hur det faktiskt slutar även om jag har mina starka aningar. Jaja, vad kan man dra för slutsatser av denna kommande kväll då? Jo, att jag inte är sysslolös iaf;) Är nästan så att jag har för mkt att pyssla med i stället. Jaja, det kommer bli en bra kväll iaf. Det har jag bestämt nu. Punkt slut.

Hoppas ni också får en bra kväll!

RSS 2.0