Styrketräning

Nu har jag tränat klart för denna gång. Kändes lite segt att jogga men det gick överaskande fort för mig ändå. Konstigt men sant! Tror jag har en klar fördel av att jag är rätt envis av mig och att jag verkligen kan bita ihop när det känns motigt. Sprang iaf min vanliga runda här i Bjästa (till en viss stolpe och tillbaka) på 26 minuter, inte illa. Var längesen jag sprang på en så pass bra tid.

Väl hemma igen såg jag till att göra 30 "fuskarmhävningar" och 40 situps
(dock kanske lite fusk på de också beroende på hur det räknas men). Jag har annars varit riktig dålig på att styrketräna den senaste tiden. Har som varit less/trött när jag väl joggat klart. Måste försöka börja med att styrketräna lite efter mina joggingturer, åtminstone litegrann. Är ju faktiskt bra och viktigt för kroppen det med. Haha, iofs kan man ju säga att jag får lite styrketräning på jobbet ibland av att behöva lyfta tunga kartonger och grejer men;P

Har hunnit steka lite blodpudding som jag ska ha med till matlåda idag också, bra va:) Nu måste jag fara in till stan, ska nämligen in på apoteket en sväng innan jag börjar jobba. Hoppas denna jobbdag kommer gå snabbt. Ha en fin dag allihop!

Uddevalla nästa

Ännu en dag har kommit. Kände mig väldigt trött i morse så det blir nog till att lägga sig tidigare ikväll jämfört med gårdagen och sova mer. Känns som att det vore välbehövligt. Men först ska denna dag passera, ska jobba 11.30-19.15 idag igen. Bara att hoppas på att det blir lika lugnt som igår, det var riktigt härligt. Blev dock lite mer folk vid middagen men, men:P alltid är det nåt.

När jag var hem till Västanå igår efter jobbet hade jag fått post och tror ni inte att det var brev från båda mina KY-utbildningar. Utbildningen i Värmland som jag är mest intresserad av konstaterade bara att de fått in min ansökan medan den i Uddevalla redan tagit ut mig(!) Jag är kallad till en uttagning där nere inom de kommande tre veckorna. Måste bara ta reda på när jag kan åka och hur jag ska ta mig dit. Sedan ska jag ringa och boka in mig på en dag och tid. Fanns typ 6 dagar att välja mellan tror jag. Sen kan man välja förmiddag lr eftermiddag också på varje dag. Skulle gärna vilja ha nån med mig ner, varken lätt lr kul att åka helt ensam. Förhoppningsvis kan Jimmi följa med mig och då kanske man kan ta sig en tripp på Liseberg också när man ändå är där nere, hehe:) Hade vart skoj. Nåväl, vi får se hur det blir med den saken, det viktigaste är ju trots allt att jag tar mig till uttagningen på nåt vis.

Efter jobbet ikväll ska jag försöka fixa med mitt konto, måste anmäla det till skattekontoret så jag förhoppningsvis får min återbäring innan midsommar. Det hade vart riktigt bra. Hoppas det inte är för krångligt att ladda ner det där programmet och det bara. Såna där saker brukar ju ha en förmåga att vara krånliga alternativt att jävlas, hoppas så inte blir fallet ikväll.

Nu ska jag strax ge mig iväg ut på en joggingtur. Hoppas det inte kommer kännas alltför tungt, känner mig lite seg nu men. Jaja, det kommer förhoppningsvis kännas bra sen iaf om inte annat, brukar vara så. Lite skönt också att vädret är lite sämre ute nu också då det varit fint i så många dagar. Bra mot torka om inte annat. Sen känns det bättre att jobba inomhus också när vädret är dåligt ute.

Ha det gott!

Kvalitets-prat

Tänkte skriva ett inlägg tidigare idag (läs 7 i morse) men har inte lyckats logga in här på blogg.se:S Vette tusan vad det har varit, men det var nog inte mitt Internet iaf utan själva sidan (blogg.se) som hade problem, detta eftersom jag kom in på andra hemsidor hur lätt som helst plus min mejl. Jaja, saksamma nu har jag lyckats logga in iaf och det är huvudsaken.

Blev alltså en tidig uppstigning idag också, mkt tack vare min pojkvän som lyckades väcka och få upp mig iofs, men ändå:P Känner mig som alltid pigg nu iaf och det känns riktigt bra. Nu på morgonen har jag städat lite och kollat på Internet samt sett på tv. Helena, min älskade syster, kom hit också och var här ett bra tag. Det var riktigt trevligt, skönt att få lite sällskap på morgonen för en gångs skull. Vi pratade mest och det var välbehövligt. Helena är fan bäst, - älskar dig!<3 Vi tog en kort promenad också innan hon for in till stan nu för en liten stund sedan.

Nu har jag gjort i ordning matlåda och ska strax bege mig in till stan så jag hinner i tid till jobbet. Jobbar idag 11.30-19.15, kommer nog gå bra. Verkar ju vara en rätt "död" period på Max överlag nu så det är rätt skönt att slippa den här ständiga och överväldigande stressen för en gångs skull. Bara att hoppas på att det blir relativt lugnt idag med. Igår var det väldigt lugnt iaf trots att det var söndag plus "löningshelg".

Snart är det sista april också och jag vet inte vad jag ska hitta på.
Jimmi vill iaf att vi ska fara på förstamaj-utställningen inne i stan på fredagen så det lär ju bli så men dagen innan har jag alltså inte en aning om vad det blir. Är lite småsugen på att festa men samtidigt skulle det kanske vara bättre att avvakta nån vecka till med den saken. Har iaf en chans att byta bort passet på fredagnatt (1 maj) om jag skulle vilja men vet inte om jag vill det. Förut var inställd på att byta bort det men nu känns det nästan som att jag lika gärna kan jobba. Är ju aldrig fel att jobba på en röd dag heller med tanke på de extrapengar man får;) Hm, ja jag ska fundera lite till ang att jobba lr inte på den dagen men just nu lutar det åt att jag kommer att jobba trots allt.

Nej, nu ska bege mig. Hoppas ni får en härlig dag trots det lite smågråa vädret ute!

Skidåkning i t-shirt

Blev ingen utgång igårkväll och det var nog lika bra det för min kropp behövde vila och ja, mitt huvud med för den delen. Blev en väldigt lugn kväll hemma hos Jimmi framför tvn och datorn ist. Gick och la mig väldigt tidigt för att vara mig en fredagkväll, redan 1. Var skönt dock, kändes att man varit vaken 19 timmar i sträck.

Idag har jag varit på fjället och åkt längdskidor med min kära mamma:) Det var riktigt härligt måste jag säga. Varmt så in i norden, solen låg på som bara den men det var skönt. Åkte i bara t-shirten och det var helt lagom. Blev lite varmt om benen dock i mina svarta träningsbyxor men men vad göra liksom. Känns lite väl extremt att komma åkandes i bara shorts haha:P Är ju trots allt inte sommar än.

Hur som helst så var skidturen väldigt härlig, blev allt som allt en skidåkning på 2,4 mil men så var vi borta typ hela dagen också:P. Vi var borta så länge mkt pga att vi stannade och pratade med massa folk vi stötte på efter skidspåret. Lr ja, det var mest mamma som pratade om jag ska vara ärlig men det var trevligt ändå. Ååh, en underbar skiddag har det varit! jag mår verkligen bra av att vara ute i naturen, det är så bra för själen:) Tyvärr lär det nog dock ha varit den sista skidturen för mig för denna säsong eftersom bäckar säkerligen komma rinna över skidspåret på en hel del ställen.

Var ju egentligen tänkt att jag skulle vara ledig i helgen (lör+sön) men igår så tog jag på mig ett pass imorrn 9.30-18.
Kommer säkerligen ångra det imorrn om det blir lika fint väder som det varit idag men det ger ju pengar åtminstone. Och det är ju nånting jag, precis som alla andra, gärna vill ha. Man får försöka tänka positivt.

Nu ska jag äta lövstek och wookgrönsaker med min pojkvän.
Resten av kvällen lär ägnas åt tv, gh, singstar och ev. lite dator. Kommer bli lugnt och förhoppnignsvis en rätt tidig kväll för min del eftersom jag ju börjar jobba rätt tidigt imorrn. Lär bli lite blåbär och glass senare ikväll också, mums:D Är ju trots allt helg nu så då får jag unna mig lite, hehe. Nej, maten kallar. Ha en trevlig kväll!

Magkänslan säger hemmakväll

Ännu en tidigt morgon har kommit för min del. Har känt mig, om möjligt(?) ännu tröttare än vad jag kände mig igår. Nu börjar man iaf piggna till lite som tur är.Har precis ätit frukost, blev mjölk och två mjukmackor med ost och gurka, mums! Ost och gurka är verkligen en bra kombination, det måste jag säga. Finns tomater också men jag tror jag tänker avvakta med att äta såna skivor på mackan tills vi köpt in nå skinka av nå slag, är så mkt godare att kombinera det med tomat jämfört med ost.

Fick en insikt i morse när jag var som allra tröttast, konstigt va!? Hur som helst så kom jag till insikt om att det nog inte är nån bra idé att gå ut ikväll trots allt. Detta eftersom min pojkvän jobbade över en massa igår plus att han ev. måste jobba över idag också, är en sak de måste göra klart senast idag nämligen. Detta plus att han var tvungen att gå upp svintidigt idag, redan 5 för att säkert hinna på jobbet. Kan ju säga att jag sov jävligt skönt vid den tiden, jag tog mig inte upp föränn kvart i 6 och det var tillräckligt jobbigt för mig haha. Ni fattar inte hur morgontrött jag är alltså, kan fan inte finnas nån människa på denna planet som är tröttare än mig på morgonen. Inte en chans alltså.

Hade iaf planerat att gå ut ikväll med Emma, Sandra, Sofie (en kompis till Emma) och Jimmi men nu känns det som att jag (vi) alltså borde strunta i alltihop. Kommer ju trots allt fler helgdagar med bättre förutsättningar jämfört med denna dag. Det enda tråkiga är att jag oftast jobbar fredagnätter de helger jag väl är ledig (lr jobbar till minst 7-8 på kvällen). Är ju perfekt annars att gå ut en fredagkväll enligt mig men, men. Skulle ju alltid kunna byta bort nå fredagspass i värsta fall.

Har en känsla av att saker och ting bara kommer att gå på tok om vi (jag och Jimmi) skulle följa med "gänget" ut ikväll. Hoppas inte mina kompisar blir sura på mig (oss) bara men jag har ju en vettig orsak, det tycker jag åtminstone. Roligare att gå ut när både jag och Jimmi känner oss taggade. När jag sa till Jimmi i morse att det kanske inte vore så smart att gå ut ikväll lät det som att han höll med. Fast vi fattade inget slutgiltigt beslut utan bestämde att vi skulle fundera över dagen. Men just nu känns det alltså som att det är bäst att strunta i hela saken men ja, vi får se vart det hela landar.

Går jag inte ut ikväll skulle jag kunna orka med att åka ländskidor på fjället med min kära familj imorrn:) Det skulle vara härligt. Snön är trots allt borta på fjället inom säkert bara några dagar så det kan ju vara smart att passa på. Kanske åker på söndag också om jag känner för det, vem vet? Minst en dag denna helg ska jag nog åka iaf. Känns inte som att jag kommer ångra imorrn att jag inte gick ut ikväll men ja, vi får se vad som gänder som sagt var.

Har inga andra planer för denna helg (förutom den ev utgången och skidåkningen ikväll då) och det känns rätt riktigt bra.
Härligt att kunna göra det man känner för även om förstås planerade helger har sina fördelar också. Nog om helgprat nu, har ju trots allt denna arbetsdag kvar först. Börjar för övrigt redan 11 idag och slutar 8 ikväll. Tro om det blir svinmkt folk idag eftersom det är löning!? Känns lite smådrygt isf men det skulle inte förvåna mig eftersom det både i onsdags och igår i princip har varit helt dött på kunder på Max.

Nu ska jag klä på mig, bloggar snart igen!

Väckarens tid spelar ingen roll

Är vaken tidigt idag också otroligt nog. Tog emot som faan i morse (läs en timme tidigare) vill jag lova men jag tvingade verkligen mig själv att gå upp och se här är jag. Känner mig iaf piggare nu, alltid nåt. Har föresten kommit på en sak. Jag tror faktiskt inte man är tröttare om man går upp så tidigt som runt 6 jämfört med om man kliver upp runt säg 10, 11 lr ännu senare. Tror man är i princip lika trött vilken tid man än går upp. Jag tror dock man blir tröttare om man inte soverminst 8 timmar lr att man sover 10 timmar eller mer. Enda gången det kanske är bra att sova mer än 8 är nog om man sovit för lite ett par nätter. Det bästa tror jag dock är att satsa på att sova runt 8 timmar per natt.

Storhandlade föresten på Konsum extra igår efter jobbet. Såg till att inte köpa några onyttigheter utan bara nyttiga och nödvändiga saker (mkt mat, frukt och grönsaker).
Handlade bl a hela 8 liter mjölk bara för att det var nåt extrapris då haha:P Därför har jag nu frusit in 3 liter så det inte ska bli dåligt. Jag hoppas bara inte att smaken försämras så mkt, då kommer jag inte bli glad. Jaja, i värsta fall får man väl ha det till matlagning lr bakning.

Får se om jag orkar åka in tidigare till stan idag för att lämna tillbaka boken på biblioteket (innan den försvinner igen lr nåt, hehe vem vet?;P) och gå på systemet. Tog iaf ut pengar när jag betalade varorna på Konsum igår så nu har jag löspengar för att betala för fjällsresan, känns bra. Ska bli skönt att få det ur världen:) Vidare så börjar jag jobba halv 12 idag också och jobbar till kvart över 7, precis som igår. Hoppas det blir en lika lugn jobbdag som det var igår (förutom 2 timmar då kanske).

Nu ska jag fortsätta äta frukost.
Tänkte satsa på en knäckebrödmacka med ost och gurka, det är goda grejer det;) Tänkte snart ge mig ut på en morgonpromenad också. Blir ingen joggingtur idag eftersom jag joggade igår och förrgår. Kroppen ska få vila från just det idag tänkte jag och förhoppningsvis återhämta sig/bygga muskler istället hehe:P Man kan ju alltid hoppas iaf. Men en promenad ska det iaf bli som sagt. Får se hur långt det blir men det är väl lika bra att gå en bit om man lix ska ut.

Take care!

Ingen kan ta dagen från mig

Nu känns det jävligt bra måste jag säga:) Har fixat en massa med mitt konto så det är klart, har bl a fyllt på mobilen så nu har jag gratis-sms igen - wehey:) Det var på tiden.

Vidare har jag skickat ett sms så årets deklaration är klar (trodde jag åtminstone). Jag vill ju gärna ha mina pengar innan midsommar men då måste man tydligen anmäla sitt konto som tydligen var jävligt krångligt. Man gatt tydligen ha nån e-legitimation via banken osv. Inte tusan har jag nån sån inte. Tycker det borde gå lika bra om man bara har en bankdosa, men tydligen inte vad det verkar. Jaja, jag får fixa det sen nån gång för tydligen måste man ladda ner nån programvara till sin EGEN dator och detta är ju Jimmis dator så det går ju inte sådär jättebra. Kanske får be Jimmi hjälpa mig sen, han lär ju fatta mer än jag iaf haha:P

Vidare har jag varit ute och joggat.
Sprang på 27 minuter vilket jag tycker var jävligt bra gjort med tanke på hur tungt det verkligen kändes. Vet inte om det beror på att det var tidigt på morgonen lr att jag sprang igår men TUNGT var det iaf. Skönt att ha gjort bort det iaf och känslan nu efteråt är obeskrivligt härlig. Känner mig verkligen hälsosam och pigg, frisk som en nötkärna:) Imorrn ska jag försöka gå upp samma tid igen för detta var inte dumt.

Nu håller jag på att käka lite mackor innan jag ska ge mig iväg in till jobbet. Ska se till att fara i tid så jag slipper stressbyta om. Jimmi, min underbara älskling, var så snäll igår och monterade fast de nya regskyltarna plus satte dit skattemärket - underbart! Så om polisen skulle stoppa mig nu så är det garanterat helt lugnt, vilket jag tycker känns riktigt bra:)

Nämnde jag föresten att det är ett underbart väder ute?
Helt lovely alltså:) Solen strålar som bara den och det är knappt några moln alls på himlen. Nu känns det att sommaren är nära alltså:) Förut när jag joggade vart det väldigt varmt kan jag lova trots att klockan då bara var strax innan 9. Hade jag vart ledig idag hade jag lätt farit ut på en cykelutflykt, gud vad skönt det hade varit.

Känns verkligen som att ingen/inget kan ta den här dagen ifrån mig och hindra mitt goda välmående och humör:) Kommer säkerligen gå bra att jobba, skulle bli förvånad annars. Känns som att det här är starten för mig att få ett bättre och mer välmående liv på alla sätt och vis. Fast jag måste se till att sova mer än vad jag gjorde inatt haha för det är inte så jättebra att sova bara 3 timmar i längden.

Önskar er alla en toppendag i det tjusiga vädret!

Nu blev ni allt förvånade va!?

Äntligen kom så en dag då jag lyckas vara tidigt uppe, riktigt tidigt uppe. Sen att man bara sovit i ca 3,5 timmar det är en annan femma men vad tusan man kan inte få allt lr hur. Tanken är iaf att jag ska lyckas sno dygnet rätt som faan genom att göra på detta sätt. Jag räknar med att jag kommer vara riktigt trött ikväll. Känner mig inte så jättetröttt just nu men jag lär väl bli trött just när jag ska till och fara in och jobba istället, hehe det skulle inte förvåna mig. Har många idéer om vad jag ska kunna göra nu på morgonen iaf innan jag börjar jobba men vet däremot inte riktigt vad jag har lust/ork till att göra. Här nedan kan ni läsa mina idéer.

- Jogga
(kommer jag då ens orka jobba hela passet ikväll? Vore ju skönt men njaa, joggade ju trots allt igår:P)
- Handla (ids jag verkligen göra det bara nån timma innan jag ska fara på jobbet? lr vänta nu öppnar Ica i Bjästa tidigare än så? Hm, i vilket fall som helst så känns det för drygt på nåt vis. Iofs skulle jag kunna ta ut pengar samtidigt men njaa, jag vet inte. Blir nog till att handla efter jobbet ikväll istället.)
- Promenera (det kan funka, även om jag kommer "promenera" en massa på jobbet idag som vanligt).
- Städa (känns som en hyfsad idé också)
- Rensa bland mina grejer/kolla upp vad jag har här hos Jimmi och inte (detta kan jag faktiskt genomföra).
- Åka in till stan tidigare och lämna tillbaka bok med mera (kanske om jag orkar men det känns tveksamt).
- Logga in på mitt konto med bankdosan och fixa pengar (detta ska jag göra).

Ja hörreni, det var de idéer som jag hade för tillfället. Matlåda för dagen hade jag också kunnat göra men den var jag duktig och fixade redan igår så et blir ingenting av med det. Nej, nu måste jag hämta sockar för det är kallt här på golvet. Ska se klart matchen mellan Sanjosé- Anaheim också, vet inte om det är live lr inte men jag tror det. Hur som helst en halv period kvar, lätt värt att se.

Jag återkommer nog om ett tag, morning!

Sommardesign

Nu har jag ändrat min bloggdesign till en lite mer somrig sådan som ni nog märker:) Känns som att det var på tiden nu när nästan all snö är borta. Kanske fortsätter och ändrar nå mer smågrejer sen, just nu orkar jag inge mer haha:P Det får vara såhär som det är nu tills vidare. Känns ju lite roligt att förändra lite också, inte bara ha samma, samma hela tiden.

Nu blir det strax jogging med Helena och Stefan och sen ev lite yoga om jag orkar. Nåja, jogging ska det iaf bli. Imorrn är det jobb 11.30-19.15 som gäller. Vet fortfarande inte säkert om/när min pojkvän kommer, kanske borde slå han en signal snart och höra mig för. Synd bara att jag knappt har några pengar på mobilen:S

Hejsvejs på er så länge!

Jag har sett tussilago

Nu har jag äntligen gjort lite nytta här idag. Har lyckats föra över alla bilder från kameran in på datorn så nu går det finfint att fota igen:) Har alldeles nyss kommit in efter att ha varit ute och gått en sväng. Det blev en promenad runt "Märka" denna gång. Det var trevligt, tog lite för mkt kläder men det gjorde inte så mkt. Först var det mulet men efter att ha gått lite mer än halvvägs så kom solen fram, skönt:)

Bjuder på några bilder som jag knäppte med min kamera.

 
Tussilago har börjat komma, våren är här!



Nu trivs svanarna ute på sjön:)



Solen kan göra läckra bilder


Nu måste jag skynda mig ner och äta pommes frites och korv, mums:) Ha det bra så länge!

Fjällsbilder

Bara för att jag väntar på att datorn ska föra över alla bilder så passar jag på att publicera lite härliga bilder från fjälls. Håll till godo:)

   

   

  

Följ min blogg

Följ min blogg med bloggkoll genom att klicka här :)

Nyttig vecka är det som gäller

Hat äntligen hittat den försvunna lånade biblioteksboken, tjoho:D Känns bra lättare att leva nu när jag vet var den är. Nu ska jag bara in till stan och lämna tillbaka den:) Underbart!

Har föresten påbörjat en nyttig vecka nu. Har ätit så grymt mkt onyttigt ett tag nu, jämt och ständigt. Jag menar, det är väl en sak då om man äter på helgen men när det blir under veckodagar också nej då har det gått över gränsen, åtminstone för mig. Därför har jag nu alltså börjat denna vecka med att inte äta något onyttigt alls i form av kakor, glass, chips, popcorn, godis och ostkrokar. Jag ska åtminstone hålla ut fram tills fredagkväll är det tänkt. Sen i helgen finns det risk att det kanske blir lite onyttiga saker men ja, vi får se. Ska iaf hålla mig borta från dessa saker nu i veckan så önska mig lycka till;P

Senare idag ska jag iväg och jogga med Helena. Fram tills dess ska jag nog rensa kameran på bilder plus ev ta en promenad och knäppa lite kort.Vore kul om man fick se de där svanarna igen som jag ju såg igår. Hoppas, hoppas.

Måste försöka styra upp och fixa till min lilla bil också. Måste montera fast regskyltarna som jag ju fått med posten plus sätta fast skattemärket. Sen måste jag även kolla upp vad det är för fel på bilen och fixa till det. Måste ta itu med detta snarast.

Får se om jag träffar min pojkvän senare ikväll också, det hade ju vart väldigt trevligt. Har ju inte sett han på 2 och en halv dag nu så. Nåja, nu ska jag iaf föra över bilder från kamerna så det blir gjort. Hoppas ni får en kanondag! :)

Svanar är fina

Idag har det vart en ganska lugn dag för min del. Sov jävligt länge men n'r jag vaknade var iaf febern borta, skönt. Tänkte ta mig ut och jogga men eftersom jag haft feber så sent som natten innan så sa mitt förnuft att det nog inte var det smartaste. Det blev istället en promenad med Helena. Det blev en lång sådan där vi pratade om allt möjligt:) Vi såg 7 st fina svanar också ute på sjön. Vi spanade in de ett tag innan vi gick vidare i det härliga solskenet.

Efter ca en och en halvtimme var vi hemma igen från promenaden och då käkade vi lite och spelade lite spel. Mamma var också med och spelade. Det var tydligen min "speldag" idag eftersom jag vann 1 spel och ledde 1 spel (dotcard) när vi slutade spela för kvällen. Helena vann dock memoryt som jag kom sist i, haha. Jag har verkligen kasst minne alltså, tragiskt men sant. Måste fan försöka träna upp det lr nåt. Om man spelar  memory varje dag borde man ju få bättre minne allt eftersom lr?

Nu ska jag snart sova hade jag tänkt. Imorrn har jag nämligen stora planer på att ta mig upp innan 12 åtminstone (gärna redan runt 10) för att gå ut och fotografera lite härliga vårbilder. Ska försöka ge mig på att äta nån riktigt bra frukost också i lugn och ro och inte bara slänga i mig nå rat som vanligt. Men vi får väl se hur väl jag lyckas med dessa saker, men det är de mål som jag har just nu iaf.

I helgen vill jag göra nåt roligt. Är verkligen sugen på att styra upp nåt jäkligt roligt måste jag säga. Känns som att det är på tiden. Blir antingen festa (utgång?), längdskidåkning på fjället, Boda borg lr annat "Fångarna på fortet" av nåt slag. Är fan dags att styra upp nåt av dessa lr varför inte flera av sakerna? Well, vi får se men nåt roligt ska det banne mig bli iaf. Måste se till att utnyttja de helger som jag väl är ledig.

Nej, kanske man skulle gå och borsta tänderna nu så man kan sova nån gång. Jo, så får det bli. Ny dag imorrn med nya förutsättningar. Sov så gott alla ni underbara som läser min blogg!

Bok försvunnen:(

Har jobbat idag och det tog uppenbarligen på mina krafter eftersom jag för tillfälligt sitter här coh tröstäter lakrits plus känner mig febrig. Inge vidare måste jag säga, hoppas verkligen jag mår bättre imorrn. Vill ju vara pigg nu när jag väl är ledig.

Var iaf rätt lugnt att jobba idag. Ovanligt lite folk för att vara en söndag. Lugnt hela dagen nästan och man fick till och med en förfrågan om man ville stämpla ut och gå hem men eftersom jag vill ha pengar så sa jag nej. Blev jobbigt mellan 4-5 dock för då kom det en buss på 30 pers samtidigt som det var en del folk i den vanliga "middagsrushen". Riktigt jobbigt blev det, allra helst när det varit så lugn innan för då var man så oförberedd på nåt vis. Man gatt (var tvungen) att växla tempo från 70% till 110% på bara ett ögonblick. När jag skulle till att sluta kom det en buss också och då jobbade jag över 40 minuter för att hjälpa till och för att jag ville ha pengar förstås. Hur som helst så överlevde jag uppenbarligen dagen tillslut iaf och tur är väl det för annars skulle jag ju inte kunna sitta här och roa er med ett sånt här inlägg. Jaja, nog om mitt jobb nu.

Ikväll valde jag att fara hem hit till Västanå. Fick lifta me Steve så det var sjysst:) Har käkat götta och tittat på en riktig klassiker till film tillsammans med Micke, Helena å Stefan. Det blev klassikern "Jönssonligan på Mallorca". Hehe, var riktigt längesen jag såg den så det var rätt kul. Imorrn vet jag inte vad det blir. Känner mig som sagt var febrig för tillfället men jag hoppas att det bara är nåt tillfälligt och att det ska gå över med lite sömn. Borde kanske sova nu egentligen med tanke på det men jag blev som samtidigt lite sugen på att se på NHL, om det går nån bra match(?) Kanske Rangers lr Detroit spelar nu kl 1? Måste tusan kolla upp det, det är ju trots allt bara 25 minuter kvar isf. Kan ju faktiskt sova ut imorrn med så det känns riktigt skönt.

Måste föresten försöka hitta en bok som jag lånat på biblioteket och som jag tydligen har lyckats slarva bort.
Blir banne mig orolig alltså, vart tusan kan den vara!? Jaja, nånstans är den väl och som tur är har jag lånat om den men jag måste ju ändå hitta den inom en snar framtid (helst imorrn) om inte annat just då bara för att slippa oroa mig över den. Jag viull inte behöva betala en massa pengar för en bok som jag av klantighet lyckats slarva bort. Nej, jag ska hitta den imorrn...jag måste bara det alltså.

Nu ska jag kolla vidare här på nätet samt fortsätta skriva med två trevliga vänner på msn. Fick föresten inte träffa Maria idag som det var tänkt och det var lite tråkigt:( Hade sett fram emot det men tydligen så hade hon skolgrejjer att göra så vad gör man. Hoppas iaf att jag får se henne snart igen:) Hörni, ha en fortsatt härlig kväll!

I must sing

Har jobbat igår och idag. Igårkväll efter att jag äntligen kommit hem från jobbet kring 10på kvällen så blev det en välbehövlig mys och slapparkväll tillsammans med min sötnos. Vräkte i mig götta framför allt i form av lakrits men en del dillchips slank också ner av nån anledning;P Vi såg nån halvotäck film som hette "I am legend". Riktigt läskig på vissa ställen måste jag säga men den var väl ändå rätt bra.

Idag har jag också jobbat som sagt.
Riktigt segt att kliva upp i morse (började 11) men man får väl skylla sig själv som somnade först runt 3 igår natt. Har iaf gått bra att jobba idag, inte riktigt lika mkt folk som det brukar vara på lördagar så det har vart skönt. Nu efter jobbet (kom hem från stan runt halv 8) så har jag och Jimmi besökt Jimmis föräldrar. Vi blev bjudna på god mat (nån gratängblandning med kassler, lök, svamp, paprika mm) och sen pratade vi en del, trevligt.

Hade tänkt jogga ikväll egentligen men nu struntar jag i det eftersom klockan blivit så mkt.
Måste ju försöka komma i säng i någorlunda tid ikväll eftersom jag börjar jobba 11 imorrn med. Sen är det så mörkt ute nu med, säga vad man vill men visst tusan känns det bättre/enklare att springa när det är ljust ute även om det finns pannlampor. Förhoppningsvis har man väl bränt en del på jobbet idag också med tanke på hur mkt man har stått och gått, har ju trots allt jobbat nästan 7,5 timme om man räknar bort min rast. Det borde ju ge nånting tycker man även om det givetvis är en stor skillnad jämfört med att jogga ute i det fria.

Nu blir det nog till att slappa lös som fan innan det blir dags att sova.
Har en påse cheezeballs som väntar på att bli uppäten, gott! Blev så sugen på att sjunga också. Lyssnade på Tomas Ledin i bilen när Jimmi körde från sina föräldrar hem hit till hans hus och det var riktigt bra. Fastnade spec för en låt, nämligen "snart tystnar musiken". Har aldrig tyckt att den varit  just nå speciell förut men nu när jag hörde den tyckte jag jättemkt om den helt plötsligt. Texten och hela melodin är så himla fin:) Kommer garanterat lyssna på den imorrn när jag kör till jobbet. Hur som helst sjöng jag med i den låten och fick ett mersug på att sjunga så nu ska jag nog köra lite "Singstar" innan min pojkvän envisas med att köra Guitar hero som han tycker är mkt roligare. Måste skynda mig nu så jag hinner sjunga innan han duschat klart:P

Ha en jättebra kväll så hörs vi snart igen!

Hockeynight

Kanske även ska skriva ett litet inlägg om vad jag ägnade min natt åt igår. Den ägnades åt att se matchen mellan Washington och Rangers. Riktigt bra match måste säga. Är så häftigt att se på NHL för det är hur snabbt tempo som helst samtidigt som det smäller i sargerna av tacklingar var och varannan sekund, helt underbart! Lite Stor skillnad mot vår svenska elitserie måste jag säga, mkt stor.

Jag såg matchen via Internet faktiskt, tro det lr ej!? Jag lyckades hitta en sida där man kunde följa matchen live med utländska kommentatorer och allt, otroligt! Internet är fan i mig nästan overkligt ibland alltså, helt otroligt hur det kan funka alltså. Därmed behövde jag varken gå upp till min far och riskera att väcka han lr fara till Jimmi. Istället kunde jag sitta här i godan ro på mitt lilla rum och följa matchen från min säng. Grafiken var väl inte den bästa (som den brukar kunna vara på tvn) men det beror på mitt grafikkort. Det dög iaf tycker jag, man ska inte vara kräsen inte:) Tyvärr så somnade jag efter nästan två hela perioder dock så det var lite småklantigt men det är lätt hänt när man ligger i sängen med ett skönt täcke och kudde. Då jag somnade stod det dock 3-1 till Rangers så då var det ju nästan klart kan man säga. Inte för att jag visste det då (i natt) men idag när jag såg att Rangers slutligen vann så vet jag ju det;P

Det blir defintivt fler NHL-matcher för mig framöver. På TV lr Internet igen. Det är lätt värt det även om man vrider lite på dygnet. Jakten på Stanley-cup-bucklan är ju årets höjdpunkt! Undra om det är nån bra match i natt som man kan se, det måste jag kolla upp. Jag avslutar detta inlägg med att lägga in en jävligt bra musikvideo som passar bra in i detta sammahang. Detta är en av världens bästa hockeylåtar nånsin!:D Lyssna och njut.

 

Vintern har återvänt

Om våren och sommaren var här för två dagar sen så känns det som bortblåst nu. Ute snöar det nämligen för tillfället och är väl rätt kallt också. Lite lustigt hur vädret kan ändras så snabbt från dag till dag men sånt är livet. Gör inte så mkt för mig iaf, jag trivs mer lr mindre i alla väder faktiskt. Verkar finnas så många därute i världen som bara vill ha sommar året om, jag skulle inte orka med det faktiskt. Jag trivs med våra omväxlande väder och årstider. Jag skulle bara lessna om man hade en och samma hela tiden.

Hittils idag har jag inte gjort så mkt men jag funderar starkt på att försöka ge mig på att städa rummet.
Har redan börjat lite smått och det skulle behövas en forsättning faktiskt. Ska se om jag kan spela upp lite bra musik på denna dator medans, det hade vart härligt att lyssna på under tiden.

Senare idag/ikväll ska jag förhoppningsvis jogga lite med Helena. Det känns välbehövligt även om jag åkte skidor igår plus körde ett yogapass hehe. Var inte allra smidigast och bäst på att andas så som man skulle under yogan men vad fan, det borde ha gett ltie ändå tycker jag;P Var iaf längesen jag joggade nu alltså, FÖR längesen så det är på tiden. Får se också om min älskling kommer hit sen ikväll och hälsar på. Igår kunde han inte komma något eftersom han fick problem med sin grävare på jobbet. Blev för sent sen så därför sa vi att vi kanske kunde ses imorrn (dvs idag) istället. Hoppas det blir så för det skulle vara kul, saknar honom ju<3

Har inte så mkt mer att skriva för tillfället men jag återkommer snart. Ha det fint så länge!

Solig skiddag

Idag har det vart en rätt bra dag. Sov iofs längre än vad jag planerat som vanligt men sen så for jag och Helena till fjället och åkte skidor. Riktigt härligt var det trots att klockan hunnit bli rätt mkt innan vi kom fram. Detta berodde på att vi hade så jäkla svårt att hitta eftersom vi var tvungen att köra en annan lång och krånglig väg dit eftersom den vanliga vägen var för "geggig" för att kunna köras på. Hur som helst när vi äntligen kom fram hade solen börjat skina upp och det blev riktigt skönt att åka:) Vi mötte Rune efter att vi åkt bara en liten bit och han hade precis "spårat". Detta innebar att det vart ett jäkla bra före att åka på. Nyspårat med en sol som sken plus att det var lite småkyligt i luften gjorde att det blev småisigt i spåret, helt perfekt. Bästa gången jag åkt på fjället denna säsong sett till föret. Var längesedan jag hade ett så pass bra glid:)

Det blev att vi åkte "långspåret" både dit och hem. Med andra ord åkte vi totalt 2,3 mils skidor idag, inte dumt alls alltså:) Sen var det ju jävligt taskigt att vi körde upp rätt mkt bensin men, men. Väl hemma igen åt vi ris och kinesisk levergryta, mums! Måste verkligen lära mig att göra den maten för den är helt underbart god alltså. Efter maten blev det en kortare kvällspromenad med mor och nu sitter jag här vid datorn och funderar över hur jag ska göra.

Har stor lust att se NHL i natt eftersom jag ju är ledig imorrn. Ikväll börjar ju kampen om Stanley cup på allvar. På Canal + sänder de tydligen Rangers-Washington och det hade ju inte vart fel att se alltså, verkligen inte. Måste kanske åka till Jimmi och se på den matchen för jag törs nog inte se den hos pappa eftersom han ju kan vakna då (lättväckt som han är). Matchen börjar ju inte föränn 1.00 så det är ju lite lätt sent då:P Tur man är nattuggla haha;)

Tydligen har min bil börjat jävlas igen (suck!) så jag blir rätt less. Mamma hade haft den idag in till stan och då hade motorn stannat när hon legat på låga växlar, åååh...! Hoppas verkligen inte att det är nåt allvarligt alltså. Måste rådfråga och låta bilexperten Jimmi provköra den snarast alltså. Vill ju verkligen att min bil ska kunna funka helt och hållet.

Borde fan duscha också, blir kanske att man åker till Jimmi och gör det också då kanske? Ska kila nu i vilket fall som helst, kanske bloggar senare ikväll lr i natt om jag känner för det. Skidiga hälsningar!

Alla ansökningar klara :)

Äntligen fungerar studera.nu, tjoho!:D Har äntligen lyckats söka till mina två högskoleutbildningar. Trodde först att sidan hängde sig igen när jag just klickat för att skicka in ansökan men så fick jag omgående ett mejl från VHS där det bl a stod detta:

Tack för din anmälan!

Höstterminen 2009

Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. UMU-01280 - Spa-programmet 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Umeå universitet, Örnsköldsvik

2. LTU-89207 - Hälsovägledning 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Luleå tekniska universitet, Luleå


Därmed kan man andas ut.
Nu är jag klar med sökandet till utbildningar för denna gång iaf. KY-utbildningen hälsovägledare som är i Sundsvall kan jag inte ansöka om nu eftersom den börjar först efter jul. Det blir isf till hösten som jag söker in till den utbildningen, om jag inte tackat ja till nån av de andra utbildningarna som börjar nu i höst dvs. Känns ju inte som att det är helt omöjligt. Men, men tiden och ödet får utvisa var jag hamnar i höst:P

Underbar vårvärme

Har haft en riktigt härlig dag idag:) Började med att jag gick upp runt halv 12 för att gå ut i det otroligt härliga vädret med Helena:) Strålande solsken, nästan helblå himmel och lagom varmt - kan det bli bättre? I don't thinks so. Vi tog en promenad bort till Brynge och den omtalade "Tjurplankan". Det lite småtrista var att jag sedan när vi kom hem kände att jag haft på mig fel skor (mina vinterskor) eftersom jag kände mig rätt öm i fötterna, men men då vet man ju det till nästa gång iaf:P Kändes iaf verkligen som att sommaren snart var här idag när det var så fint väder och det gav mig härliga lyckokänslor:)

Väl hemma igen efter promenaden satte jag igång med att göra klart mina KY-ansökningar till Sunne och Uddevalla. Det tog sin tid men jag hann iaf posta de inne i stan innan 17.00 idag (eller ja, mamma fick göra det åt mig eftersom jag började jobba 16) så då borde de banne mig hinna in i god tid till utbildningarna. Hann med att spela lite klassiskt memory med Helena också innan jag begav mig in till stan för att jobba mitt 5-timmars-pass. Var ett riktigt bra memory som vi hittade hos vår far. Ett djurmemory var det med en massa olika djur och insekter (insekter är väl kanske också djur iofs men skitsamma:P). Jag lyckades ta nästan bara "fula" djur medans Helena fick åt sig de flesta söta, det var lite lustigt. Helena vann tyvärr tillslut iaf med två ynka par (ggr..) men det var bara för att jag klantade mig i slutet;P Nästa gång, då jäklar!

Det gick väldigt bra att jobba i em och ikväll faktiskt. Berodde nog mkt på att vi var många som jobbade och att det inte kom så jätte-svin-mkt kunder. Var en hel del "jobbarfolk" som blev hemskickade innan de skulle gå hem egentligen. Fantastiskt vad lättsamt jobbet kan kännas såna här dagar alltså. Sen att vi var minst 4 st som jobbade (med mig sj inräknad) ända fram till jag slutade runt 21, det var otroligt skönt. Tror de får en jävligt bra stängningstid ikväll faktiskt, jag skulle bli förvånad annars.

Efter jobbet tankade jag bilen och for hem hit till mitt kära Västanå. Väl här hemma har jag försökt fylla i och skicka in en ansökan till högskolor (Övik och Lule) via studera.nu men den sidan hänger sig typ hela jäkla tiden. Riktigt irriterande måste jag säga. Ska försöka igen nu när jag skrivit klart detta inlägg. Sista ansökningsdagen är ju imorrn så det gäller att jag får in det innan dess, men jag har 24 timmar på mig så det borde ju ordna sig tycker jag.

Imorrn blir det förhoppningsvis en (kanske sista!?:/) skidtur på fjället med Helena och Micke innan snön försvinner helt. Det kommer säkert bli trevligt, hoppas det iaf och att vädret är lika härligt som det var idag. Är helt ledig imorrn och i övermorgon med för den delen så då kan jag fixa med vad jag vill i lugn och ro. Ska förmodligen göra ett påskägg för året också imorrneftermiddag tillsammans med min pojkvän. Eller ja, han ska göra/pyssla med ett ägg och jag själv med ett. Funderar starkt på att försöka göra en spindel.

Känns mkt bra att ha skickat in KY-ansökningarna nu idag iaf så man slipper tänka på det imorrn. Sen att man har en hel del annat praktiskt att fixa vad gäller pluggandet  (bostad, studielån mm) är ju en annan femma men:P Nåväl, allting ordnar sig nog i slutändan...det brukar ju faktiskt oftast vara så som tur är:)

Nu ska jag käka nånting och sen starta upp min egna dator ist för att sitta vid den här (mammas). Riktigt skönt att ha en egen dator på rummet som man kan sitta vid i lugn och ro. Bloggar kanske senare ikväll om jag ids om inte annat så säger jag god natt på er nu!

Lyckad & galen nattfest

Igår hade jag det riktigt trevligt här hemma tillsammans med Jimmi, Weppan, Sandra, Robin (Sandras tämligen nya pojkvän) och Emma.  Det blev en riktigt trevlig liten fest även om den kom igång rätt sent (runt 23) pga jobb och annat. Blev iaf en hel del Guitar-hero-spelande och pratande förstås:), fast jag spelade dock inte men andra spelade för fullt. Senare blev det också Sing-star men jag fick stryk i schlager-låtar av Robin, fan vad pinsamtxP Nog för att jag inte är nån sångfågel men det är låtar som jag kört trettiotals ggr och som jag kan utan och innan och ändå får jag stryk av han en kille som typ inte ens gillar schlager. Skämmigt, skämmigt men det är väl bara att erkänna sig besegrad I guess. Jag får försöka öva vidare:) Weppan och Jimmi bastade också nere vid ån och rullade sig i snön, haha vilka tokar de är!  Tydligen hade de vart tvungna att skotta bort en massa snö innan med Weppans föräldrars traktor också. EFter att de bastat tillräckligt länge (vilket inte var alltför länge) for jag och hämtade de sen hemma hos Weppan. Detta innan vi gav oss av hem till Jimmi för att börja festen.
Allt som allt blev det en riktigt rolig kväll/natt med några av de mest underbara människorna i världen, nice:D Så man kan lugnt säga att jag är nöjd med gårdagen. Stort tack till er alla inblandade!

Idag har jag inte gjort så mkt vettigt precis men det är väl så det brukar vara "dagen efter". Igårnatt gick jag och la mig runt 6 på morgonen vilket ledde till att jag idag inte klev upp föränn kl var runt halv 5 på eftermiddagen. Vaknade iofs runt 12 också men då gick jag bara på toa och drack litegrann innan jag la mig och sov igen. Kände mig så seg att jag bara inte orkade vakna då hehe och det är jag rätt nöjd över. När jag vaknade och klev upp runt halv 5 kände jag mig mkt piggare så det var alltså ett bra val visade det sig. Idag har jag bara tagit en liten promenad och sen städat lite härinne, duschat, varit vid datorn, ätit pizza och slötittat på tv.

Imorrn  lär det nog bli en lite mer aktiv dag skulle jag tro.
Då ska jag bl a på påskmiddag  kl 18 hemma hos min mammas pojkvän Ola. Det ska bli trevligt:) Får se om jag orkar ta itu med att fixa det sista på mina utbildnings-ansökningar också, Det måste ju göras det med. Borde försöka pyssla ihop ett påskägg också (lr hur mor=) ) så det finns ju iaf saker att göra, den saken är säker.

En sak till föresten, fan vad underbart det är att vara ledig på en helg!
Helt underbart alltså:D

Nu ska jag fortsätta slöäta godis och vara med min fina pojkvän. Hoppas ni får en fortsatt härlig lördagkväll!

Torsdagens inlägg

Börjar med att publicera ett inlägg som egentligen skulle ha publicertats i torsdags men blogg.se publicerade inte inlägget av nån underlig anledning. Nåja, bättre sent än aldrig, här kommer det:

Idag har jag jobbat 7,5 timme vilket var jäkligt drygt.
Rätt mkt folk hela dagen och ja, det var allmänt jobbigt bara. Är så psykiskt påfrestande mitt jobb egentligen alltså, tur man är så pass stark mentalt trots allt. Jaja, efter jobbet tog jag bilen hem hit till Västanå för att se den 5:e finalmatchen mellan FBK- HV. Såg det tillsammans med min far och min storasyster, det var trevligt även om inte matchen blev riktigt lika spännande så som jag hoppades på. - Grattis till Färjestad dock som vann guldet välförtjänt!

Åt en jättegod müsli hos min far, den innehåll en massa nyttiga saker, nötter bl a. Riktigt bra måste jag säga. Skar lite bananskivor och la ovanpå müslin också och gud så gott det blev. Självklart hade jag fil också, man kan ju omöjligt äta müsli utan fil:P Kan ju säkert ha bidragit att jag typ var utsvulten också eftersom jag inte ätit på 6,5 timme p g a jobbet men ändå alltså: Very nice!:) Den måste jag äta fler ggr, vet dock itne exakt vad sorten hette men det ska jag nog ta reda på.

Har alltså bara tagit det lugnt ikväll efter mina slitiga arbetstimmar. Efter hockeyn försvann jag hem hit till mor tillsammans med Helena och snackade massa vettigt och ovettigt med min kära storasyster. Lika trevligt och välbehövligt som alltid:) Tur man har familjen alltså, vad vore man utan de egentligen? Min familj är fan bäst utan protest <3

Måste fixa in mina studie-ansökningar också, på onsdag är det ju sista ansökningsdagen, shit! Blir lite småstressad men det ska nog gå bra. På lördag och söndag har jag iaf tid att fixa till de. Måtte det gå vägen så det inte blir nå skit och man itne hinner få in ansökningarna. Hm, kanske hinner kolla lite på de imorrn efter jobbet med? Hoppas det och att jag är motiverad nog att orka med det imorrn.

Fick åt mig lite kläder tidigare ikväll också:) Wehey, alltid nice...helst för en tjej som jag som inte har så mkt egna kläder. Lr ja, jämfört med min pojkvän har jag ju mkt kläder men jag har det inte egentligen om ni förstår vad jag menar;P För övrigt förstår jag inte hur min pojkvän kan klara sig på så lite kläder som han sj äger men, men. Fick iaf åt mig en jävligt fin svart mjukisdress (såna som jag älskar) och lite andra mjukiströjor bla. Himla bra måste jag säga det tackar vi för.

Nej, nu ska jag försöka tvinga mig själv att lägga mig ner i sängen och slappna av så att jag kan somna nån gång. Tror jag behöver sova nu så jag orkar med att jobba slita på max i 7,5 timme imorrn. Därför avslutar jag nu med att önska er alla en god natt!

Reg-skyltar & s-märke på väg

Jag lyckades ta mig ur sängen runt halv 1 vilket får ses som ett framsteg tycker jag. Visst imorrn kommer jag behöva kliva upp redan innan 10 eftersom jag börjar jobba 11 men, men. Jag ska starta dagen med två knäckebrödmackor med ägg och kaviar på, mums:) Ska även dricka kanelte med honung. Tyvärr så har jag fortfarandre lätt krasslig hals vilket inte känns nå vidare kul. Jaja, det har åtminstone inte blivit nå värre jämfört med gårdagen iaf, vilket är bra.

Funderar på att ta mig en promenad om ett tag och sedan gå in och äntligen ta en mkt välbehövlig dusch.
Eftersom min hals fortfarande är krasslig blir det ingen joggning idag heller, trots att jag egentligen är rätt sugen. Men det är viktigt att inte göra sånt när man har problem med halsen, det kan leda till allvarliga och rent ut sagt livshotande saker om man har riktig otur så därför måste jag avvakta.

Igår fick jag äntligen tag i de som jag köpte bilen utav. Jag frågade varför de inte skickat de nya regskyltarna till bilen som de lovat plus skattemärket och fick till svar att transportstyrelsen inte skickade ut några reg-skyltar till de eftersom de inte stod skrivna som ägare till bilen längre. Det lät ju rätt vettigt även fast jag inte fattar varför de inte bara kunde ringa/smsa det till mig så jag blivit medveten om det tidigare. Nu har jag istället gått här i flera veckor helt ovetandes och undrat vad de förra ägarna egentligen sysslat med. Nej, lite slött tycker jag allt att det är men, men man kan ju som bekant inte styra över andra människor (allra helst inte om man inte känner de). Skönt att veta det nu iaf, även om det krävde att jag själv hittade ett annat nr till de. Skattemärket hade de förmodligen glömt bort att skicka med posten lät det som, suck.

Med tanke på detta gick jag igår in på nätet och beställde nya reg-skyltar plus ett nytt skattemärke till lillbilen min. Jag beställde två reg-skyltar, har egentligen en där bak redan men den är så pass rostig att jag valde att beställa en ny dit ändå. Bilen känns fräschare då. Beställde ett nytt skattemärke också eftersom det tydligen var kostnadsfritt. Skulle de fd ägarna äntligen skicka sitt skattemärke får jag väl ha ett i reserv då lr något. Skönt att äntligen ha dessa två saker fixade iaf. Blir visserligen en kostnad på runt 170 kr men det kan det lätt vara värt.

Borde hälsa på min pappa snart, var ett bra tag sen nu. Undra om han är hemma ikväll? Om han är det kanske jag kan fara och hälsa på han och samtidigt se finalmatch tre i hockeyn. Det hade vart trevligt. Får kanske ringa till han och höra sen om jag inte hittar på nåt annat att göra här. Vi får la se hur det blir.

Nu ska jag käka vidare och sen bege mig ut. Ska kanske ta med mig kameran ut också och se om jag kan knäppa lite fina bilder:) På återseende alla tokiga människor därute!

Sleeping all day long

Sov typ hela dagen idag, haha. Men det var väl kanske inte så konstigt och oväntat eftersom ja la mig och sov när min älskling for på jobbet runt 7 i morse. Gick väl upp nån gång strax efter 16, tragiskt men sant haha. Hade ändå inte så mkt att gå upp till märkte jag för när jag vaknade till så pass mkt så kände jag mig både krasslig i halsen och att jag hade småont i magen. Det sistnämnda beror säkerligen på en sak som innehåller 4 bokstäver och det går säkerligen över snart. Det förstnämnda däremot känns mkt jobbigare. Hatar verkligen att vara förkyld. Bara att hoppas på att det är nåt jäkligt kortvarigt. Sist jag var förkyld höll det i sig in kanske tre dagar bara, riktigt skönt alltså. Hoppas det är något liknande denna gång. Borde duscha också men det får bli imorrn istället eftersom det inte funkar för mig att sova med blött hår. Håret blir så otroligt konstigt då när jag vaknar nämligen:S

Annars idag har jag inte hunnit gjort så mkt som ni kanske förstår. Har städat lite smått här hos Jimmi, skrivit på mitt personliga brev till Värmlands KY-utbildning, handlat, promenerat 5 km med min mor och storasyster och ja, det är väl det jag har gjort. Inte mkt men det funkar med tanke på hur jag har mått också. Känner mig sjuk, äcklig och sliten - Enormt bra kombination lr hur!? Nåja, ska försöka ändra på det imorrn...just nu orkar jag inte:P

I helgen ser jag fram emot att småfesta lite, det hade vart skoj:) Fast de beror förstås på hur jag mår då också, mår jag sämre än nu så blir det defintivt ingenting av med det. Ödet får bestämma helt enkelt. Skönt ska det bli att vara ledig iaf i vilket fall som helst:D Ska köpa in lite påskgodis då också, hehe man måste ju få unna sig lite. Känns ju ännu mera lockande då det verkar vara extrapris på lösviktsgodis på många affärer med. Coop och Ica har ju 4 kr/hg, inte illa alltså.

Har föresten fått lite kalla fötter inför den ev. utbildningen i Värmland också.
Känns plötsligt jävligt långt och småvemodigt att flytta ända ner dit till hösten om jag nu skulle komma in på utbildningen dvs. Vet inte vad det är, kanske är det för att jag var hemma ikväll och umgicks med min mor och syster? Det kan ju ha bidragit om man säger så. Kommer ju säkert att bli jobbigt att vara så långt ifrån så många nära. Hur som helst så kan mina tankar ang. Värmland vända snabbt. Jag ska i vilket fall som helst när och besöka Värmland och den lilla staden Sunne nån gång efter påskdagarna för att se hur det verkar vara:) Tur man iaf inte behöver bestämma sig nu huruvida man ska gå där lr inte. Man kan ju alltid tacka nej sen om man nu skulle komma in. Tror dock det är jävligt svårt att komma in på utbildningen, verkar vara grymt många sökande. Så vem vet, kanske kommer jag inte ens in där och då blir det ju förstås inte heller någon flytt i höst. Då behöver jag inte ens fundera. Självklart hoppas jag dock att jag kommer in men just nu känner jag mer för att gå i Sundsvall:P Äh, ta det jag skrivet om utbildningarna nu med en nypa salt, för det kan som sagt vara helt annrolunda om du frågar mig om en timme.

Nu ska jag se "Hockeykväll" i repris på webben och käka lite kex med ost, gott:) Sen ska jag verkligen försöka sova så jag vänder tillbaka dygnet lite imorrn, det behövs höhöxP God natt!

Dessa jäkla snåljåpar!

Blev tyvärr en riktig dryg jobbnatt natten som var. Om jag tyckte fredagsnatten var jobbig så var det ändå ingenting jämfört med gårdagsnatten. Helvete vilket folk alltså! Trots att vi faktiskt var hela 7 st som jobbade och kunde ha hela 3 kassor öppna därinne så var det inte tillräckligt. Folk klagade på att det tog lång tid och att de inte fick nån mat, detta trots att de egentligen trängt sig fram till kassan och inte ens beställt av grillen, jäkla idioter! Blir så less och inte nog med det, när sen vissa puckon kommer tillbaka och påstår att de inte fått nån mat fastän de betalat då blir jag nästan förbannad alltså. Att det sedan står mitt namn på ett skrynkligt kvitto som de nog hittat på nån annans bricka (antagligen) gör mig inte gladare precis. Hallå, jag är inte full när jag jobbat och jag VET att jag delar ut all den mat jag ska. Fy fan för såna där snikna personer som försöker få åt sig gratis-mat och anklaga oss som jobbar för att vi har gjort fel. Tydligen så sålde vi för lika mkt sista timmen igår (d v s mellan 2 och 3) som de gjort under en middagstimme. Den stora skillnaden är dock att under middagen var de 10 som jobbade och nu igår på natten så var vi "bara" 7 st. Fast det är klart man ska inte klaga egentligen. I vanliga fall är vi ju bara 6 pers som jobbar på lördagsnätter så det var ju egentligen bra. Jaja, tydligen var föresten inte Burger king öppet igårnatt heller (åtminstone om man får tro några onyktra? kunder tidigt igårnatt) och det kan ju ha bidragt till ytterliggare mera folk som kanske egentligen tänkt att gå till Burger king.

Fan nog om jobbet nu. Nu är jag faktiskt ledig och då måste man iaf försöka att inte tänka på det mer. Fast om cirkus tre timmar jobbar jag igen, nämligen kl 17. Känns redan jobbigt, haha:P Tragiskt men sant. Hoppas det blir riktigt lite folk ikväll eftesom det var så mkt natten som var. Hoppas. Fram tills dess ska jag iaf ta det lugnt. Ska äta frukost nu men håller på att vänta på att äggen ska bli hårdkokta i pannan så jag kan äta äggskivor och kaviar på knäckebröd. Det är riktigt gott det:) Har druckit lite blåbärste med honung i, känns som att jag håller på att bli småsjuk. Kanske förkyld lr något fast jag vet inte heller. Kan ju bara vara allmän less/trött/sjuk-het av Maxjobbet också, inte omöjligt:P

Känns som att jag har sträckt vänsterarm-muskel också lr nåt sånt:S Småont har jag iaf när jag rör den, mysko:S Nåja, säkerligen inget allvarligt men irriterande är det ju. Tur jag är ledig måndag och tisdag iaf, skönt. Sen på ons, tor och fre har jag dagpass så det känns bra. Och sist men inte minst, det bästa utav allt, nästa helg är jag helt ledig på lördag och söndag, wehey!:D Det kommer säkerligen att utnyttjas på ett lr annat sätt!

Nej, nu ska jag kolla vidare här och kanske glo lite på tv:) Hoppas ni får en bra dag allesammans!

Längtar redan till nästa helg

Det var ruskigt jobbigt att jobba natt igår kan jag lova. Jobbigast krogrusch-natten på mkt länge och inte lär det bli så mkt roligare inatt är jag rädd och det har sina speciella orsaker. Lr ja en orsak rättare sagt mer än så ska jag inte säga. Men men jag försöker hålla mitt huvud högt och inte ta åt mig av skiten för det känner jag inte att jag förtjänar. Det gör jag faktiskt inte. Synd bara att alla inte verkar kunna fatta det. Fan, vad less man kan bli alltså. Enda fördelen är att jag slipper stänga i natt iaf, alltid nåt. Stängde inte igår heller och det kändes jävligt gött!  Enda jag behöver göra är att räkna kassan efter kl 3 och sen fara hem, underbart!

Börjar jobba halv 10 ikväll med, samma tid som igår. Fram tills dess ska jag ta det lugnt och njuta av min lilla ledighet. Jag längtar dock redan till nästa helg då jag är ledig både lördag och söndag:D Kommer bli skönt. Får se om man kanske festar till lite då (är lite småsugen just nu) fast det skulle även vara skönt att bara ta det lugnt också lrkanske göra en liten resa till Umeå lr Sunne. Vi får se men jag tror det kommer bli jäkligt bra oavsett.

Igår tog jag föresten itu med att försöka skriva det där personliga brevet till utbildningen i Sunne också men det var inte lätt alltså:S Förstår mig inte på vissa frågor som man ska svara på, helskumt alltså. Hoppas jag inte lyckas svara (skriva) fel helt på nånting så att de skrotar min ansökan direkt men det borde de ju itne kunna göra. Man tycker ju att de först och främst faktiskt borde gå på betygen som man har fast man vet ju aldrig. Tur jag har ett antal dagar på mig att fixa till det där förpillrade brevet.

Nu ska jag ta en ostmacka och sedan kanske kolla upp lite Skilda-världar-avsnitt. Efter det blir det förmodligen en tripp hem till Västanå och förhoppningsvis spela en omgång "Atlantis". Det är ett lättsamt men jävligt kul spel, var längesen jag spelade det nu så det är på tiden:)

Föresten sov jag bara 7 timmar i natt så nu jäklar börjar det gå mot bättre sömntider för min del. Ja, jag hoppas åtminstone det iaf. Sover man 9 timmar varje natt så tror jag gott och väl att det räcker för att man ska må bra, så det så. Inte för att jag är någon sömnexpert men ändå:P

Önskar er alla en fortsatt härlig dag!

Take on me - Aha


Problem: sover för mkt

Jag är tämligen säker på att jag lider av ett relativt stort problem just nu, nämligen överskottssömn! Detta innebär alltså att jag sovit alldeles för mkt de senaste dagarna och därmed inte kan sova på kvällen. Kände det natten som var då jag gick och la mig tillsammans med min pojkvän runt 23, låg ett tag och somnade efter inte alltför länge, frid och fröjd...lr? Vaknade vid halv 1 utan nån riktig anledning och kände mig pigg:S Kunde omöjligt somna om. Satte mig upp och kollade runt lite på datorn för att jag skulle bli trött. Inte föränn 2,5 timme senare kunde jag somna om igen. Då hade klockan alltså hunnit bli 3. Idag gick jag inte upp föränns1, vad fan är det för fel? Varför vaknar jag inte ens av mitt mobilalarm längre!? Och om jag väl vaknar snoozar jag bara och tillåter mig själv att sova vidare nån timme. Haha, fan vad less jag blir på mig själv alltså. Kan fan inte vara bra att sova så mkt som jag gjort alltså, enda roliga/intressanta är att jag drömt en hel del (synd bara att man inte kommer ihåg drömmarna nå mer noggrant än vad man gör).

Titta bara på den här statistiken över hur många timmar jag sovit varje natt.
tis-natt: 12 timmar!
ons-natt: 14 timmar!
tor-natt: 11,5 timmar!


Detta är ta-mig-faan helt sjukt. Om man ska sova 8 timmar i snitt per natt som många forskare säger, ja isf ligger jag på 13, 5 timmars plus i sömn. Vad vet jag? Kanske behöver jag inte sova nånting alls i natt efter att jag jobbat mitt pass 21.30-3.00, detta med tanke på all den överskottssömn jag just nu bör ligga på. Vet inte om det funkar så men det borde enligt mig kunna funka så iaf.

Fattar seriöst inte hur jag kan vara så jäkla trött. Konstigt är det med tanke på att det går mot vår nu också och betydligt ljusare tider. Då brukar man ju snarare bli piggare än tröttare men inte jag inte:S Har verkligen försökt lägga mig tidigt också så jag inte sover bort hela dagarna men det har gått åt skogen iaf:/ Det är som vanligt inte så att jag känner av min trötthet på kvällen/natten innan jag sover utan när jag väl somnat. När jag väl sover så sover jag som utav helvete, sjukt men sant.

Imorrnbitti blir det uppstigning 12 iaf, den saken är säker. Och det måste bara ske, annars vet jag inte vad jag gör. Nu när det är helg vill man ju hinna umgås ännu mer med allt folk och sånt med så det finns fan ingen annan lösning än att kliva upp på morgonen (och inte på dagen!). Jag måste ta itu med detta problem nu!

Varför detta ständiga sötsug?

Idag har jag varit helt ledig vilket har varit riktigt skönt. Har dock lite dåligt samvete för att jags ovde så länge trots det urtjusiga och soliga vädret ute, men men inte så mkt att göra åt. inte mitt fel att dubbelsängen ska vara så förbannat skön ju:P Idag har ag ringt en som är inblandad i Sunnes KY-utbildning. Fick reda på en hel del bra saker och det känns bra:) Kommer nog söka till båda Sunnes utbildning, den i Övik samt Uddevallas. Ska ev söka till Luleå också kanske men det är inte säkert.

Har faktiskt varit duktig och joggat idag också. Joggade på 28 minuter vilket jag är mkt nöjd med:) Jobbigt var det såklart men vad gör man inte. Fick nå söt-godis-sug ikväll också som så många ggr förr. Fattar inte varför jag är så sugen på onyttiga grejer hela tiden:S Satte i mig både cheeze-balls och bär med glass:P Haha, fan vad onyttig jag är men vadå, man kan ju faktiskt säga att jag har minihelg nu eftersom jag ju jobbar hela den "riktiga" kommande helgen. Jobbar natt både fre, lör och sön. Fan vad drygt det känns alltså. Jag som är så sugen på att festa också men men inte så mkt att göra åt. Man måste ju få pengar på nåt sätt, det är ju så.

Hade tänkt fara hem till Västanå en sväng ikväll också egentligen men eftersom jag fastnade framför tvn och finalen mellan Fbk och Hv så blev det inget av me det.
Blir förmodligen att jag tar mig en sväng hem imorrn istället. Måste hem och hälsa på lite och sen behöver jag kläder och en hårborste med. Haha, har typ använt alla kläder som jag har här. Just nu har jag på mig en skitful MEN ren t-shirt bara för det. Vad gör man liksom:P

Nej, nu ska jag verkligen gå upp till sängen så jag inte sover bort hela dagen imorrn med. Bara att hoppas att det blir lika soligt och fint imorrn med. Just ja, nämnde jag föresten att jag inte la mig föränn 3 igårnatt. Jag är bra konstig jag, men jag fastnade framför en väldigt intressant men skrämmande sak. Mer än så säger jag inte men det kommer nog verkligen bli fortsättning följer på saken för min del iaf. Upp till bevis. Hehe, visst blev ni nyfikna nu? Bra:D då har jag uppnått mitt mål, haha!

Föresten...Jag älskar dig Jimmi Fröhlén, du är underbarast! <3


Hörni, godnatt och sov så gott!

RSS 2.0