Älgvarning

Fy fan, vad läskigt! Jimmi har precis skjutsat hem mig från Bjästa och vi var 2-3 metrar från att köra rakt in i en älg! Det var några hundra meter (500-600 kanske) från slalombacken som vi upptäckte dem. Det var nämligen inte bara en (som det oftast är) utan två st vilket gjorde det hela ännu svårare. En stod nämligen i vänsterfilen och en i den högra:S Då kan man ju inte bara väja åt nåt håll heller, det finns ingen plats liksom. Stora älgar var det dessutom. Men som tur var så hann Jimmi bromsa så att vi stannade precis innan älgen som stod i högerfilen. Älgarna sprang sen in skogen åt varsitt håll och försvann. Snacka om tur alltså, och ändå låg Jimmi i 110 km:P Usch, vad uppskakad man blir såhär i efterhand. Det är såna här stunder man inser vikten av att verkligen köra sakta. 5 km hit lr dit kan faktiskt vara skillnaden mellan att krocka och inte. Det är nog första gången jag åkt med någon lr kört bil sj som jag varit nära att krocka in i en älg. Det händer inte ofta men när det väl dyker upp en älg så är det inte kul alltså, trust me!

Så ett tips till er andra: Kör lugnt efter vägarna, allra helst när det är mörkt! Det kommer jag att göra iaf :P

Lyckad festkväll!

Hade en väldigt lyckad kväll/natt igår:D

Först var jag i en hembygdsgård med mina fotbollslagkompisar. Vi åt pizza, drack och körde musiktävlingar. Vi blev indelade i olika lag och skulle gissa vilken låt det var som hade en viss text osv. Det var mkt trevligt:) Det gick riktigt bra för mitt lag med, vilket inte gör saken sämre;) Sedan körde vi "Singstar". Då är man två st som ska sjunga en låt (man har varsin mikrofon) och det gäller att sjunga den bra. Man ska "sätta tonerna" så ofta som möjligt. Ju bättre man sjunger desto mer poäng får man. När man sjungit klart låten räknas den totala poängen ihop och man ser vem som vunnit. Haha, jag och Emma sjöng "Metallica - Nothing else matters" och det gick ju inte sådär jättebra:P Killen som sjöng har ju så himla mörk röst så det var jättesvårt att härma honom. Det var föresten några av mina lagkompisar som såg en liten råtta i hallen med, och det vart ett himla "hallå" om det ett tag, mitt upp i musiktävlandet. Jag orkade dock inte gå och kolla på råttan i fråga.

Sedan bar det av till Plattan. Jag ville komma in innan 22 så jag skulle slippa betala men det gick ju åt skogen :(. Jag var där utanför kvart i tio men det var så himla lång kö att jag tidigt insåg att jag omöjligt skulle kunna komma in innan 10:( Jag fick därför betala 80 kr (inträde) + 20 kr ( garderoben). Var lite taskigt, men jag vet iaf att jag nästa gång ska vara där ännu tidigare! Allt för att slippa betala 80 spänn;) 80 Kanske inte låter så mkt för vissa av er men för en fattig tjej som jag är det faktiskt en hel del:P
På plattan träffade jag iaf Ylva:) Vi gick genast till baren och köpte oss varsin ananasdrink. Den var god, smakade som ananasglass:) vi passade även på att ta ett glas vatten var. Sedan letade jag upp Isadora och vi två tog varsin tequila. Det var lite annorlunda men skoj! Kommer säkert köra det fler ggr:) även om det var lite småstarkt med spriten. Annars så pratade jag mest med folk. Jag träffade: Isa, Sandra, Anna, Tobias, Sandra, Elisabeth m fl

Efter Plattan runt 2-tiden så bar det förstås av till Max:) Var rätt hungrig då så det kunde behövas. Som tur är så hade jag och Ylva Hanna som var snäll och skjutsade oss dit och sedan hem. Ylvas kille Magnus följde också med. Han hade dock inte varit på Plattan. Efter att vi ätit klart skjutsade Hanna mig hem till Jimmi som tydligen var jättetrött ( sötnos där :) ) så det blev inte så mkt mys den natten. Jag var dock sj rätt trött också så det gjorde inte så mkt (hehe, jag somnade typ 10 sek efter att jag lagt mig för att försöka somna).

Allt som allt var det en riktigt lyckad kväll/natt:D Har mått jättebra idag också så då ska man inte klaga! Ser fram emot fler såna här roliga kvällar =) Ett stort tack till alla er som gjorde min kväll så trevlig! :)

Bye bye!

Jävla Timrå

Sitter och ser på Modo-Timrå för tillfället fast nu är det paus innan sista perioden. Det ser inte så bra ut för Modo:( underläge me 0-3 på hemmaplan, pinsamt! tur att jag inte är där iaf då hade det känts ännu värre. En period återstår ju dock så man ska ju aldrig säga aldrig men just nu känns en vändning långt borta. Modo skapar en hel del chanser men man får ju omöjligt in pucken och utan att göra mål vinner man inga matcher. Jag hoppas verkligen att Modo får in pucken nu i sista perioden.
Modo har överhuvudtaget haft en rätt tung start på denna säsong.
Man vann iofs första matchen mot Djurgården med 5-4 men utan att ha något vidare spel (förutom i sista perioden då). Jag var själv och såg den matchen live:) Härligt att Wernblom fick avgöra då! Sen i torsdags när de spelade mot Mora hade jag träning så då kunde ja inte följa matchen nånting alls. Men jag har hört och sett efteråt att Modo hade spelat väldigt dåligt. Men det var iaf duktigt av de att hämta upp ett 4-0 underläge till 4-3. Men nära skjuter ingen hare som bekant. också nu då (som sagt var) underläge mot timrå hemma med 0-3...ILLA!

Helt klart krävs det skärpning i Modo om man vill försvara sitt SM-guld! Spelarmaterialet finns helt klart, det gäller bara att alla börjar prestera sig bästa. Just nu är man alldeles för osamspelta och så. Tur att säsongen är lång iaf. Jag tror och hoppas att Modo även i år ska lyckas knipa guldet till sist. Kom igen nu Modo!

Torsdagens gott och blandat

Finally home!
Ja, vad ska man skriva om den här skoldagen då? Hade geografiprovet första lektionen så det var skönt att få göra bort det. Gick faktiskt rätt bra kändes det som:P...hyfsat iaf. Sen vet jag inte hur pass bra/tydligt jag förklarade vissa saker men jag gjorde mitt bästa iaf:P Den som lever får se. Haha, vår lärare Åke visade föresten upp två "Buddha-statyer" som han hade fått av en lärare som vart i Thailand (tror det var det landet). De statyerna var fräna:) Jag skulle också vilja ha såna. Iaf den största av de två...den filuren såg så himla nöjd och belåten ut. Sweet=)

Klassmötet vi hade innan lunch gick väl hyfsat. Kunde ha gått både bättre och sämre kändes det som, men det var som helhet ganska okej. Bara att hoppas på att det bli bättre "stämning" framöver.

Vi har också haft multimedia idag. Då gjorde jag och Ylva klart vårt radioprogram. Eller rättare sagt Ylva tycker det är klart men jag vill försöka fixa till små ljuddetaljer här och där, perfektionist som jag är iblandxD Lär väl finslipa lite smått på programmet nästa vecka. Hehe, om inte Ylva ids/har lust kan jag ju göra det själv. Inga problem alls. Jag tycker det mest är kul bara. Dessutom är vårt hockeyprogram så "flumm" också så det är bara roligt:D Vårt hockeyprogram äger lätt! Haha, sen kommer det kanske inte vara så många andra i vår klass som kommer tycka det är så kul att lyssna på (eftersom vi inte har just nå många som är så väldigt hockeyintresserade) när vi väl visar upp det, men det struntar vi i:D

Ikväll ska jag träna hockey (kul!) min syster kommer hem med bussen från Umeå ikväll också så hon ska följa med mig och träna. Jag ska plocka upp henne på busstation innan träningen. Vi kommer ösa på som faan, haha:) Tränade för första gången i tisdags så min *host* form är väl inte den bästa men ändå:P Det är bara att improvisera. Hockey är så grymt roligt både att spela och titta på. Det är den bästa sporten i världen! :D

Vidare ska jag försöka leta upp några kläder/prylar att ha till vårt klasskort. Vi ska ta med det i morgon för att öva på hur vi ska stå och sådär. Själva klasskortet ska knäppas först på måndag.
Jag ska även försöka tänka ut några kläder jag kan ha imorgonkväll med. För då blir det fest! :D Först ska jag festa med mitt fotbollslag (vi ska bl.a. käka pizza) och sen ska jag bege mig till Plattan och väl där försöka leta upp Ylva, Isadora och några till=) Kommer säkert bli jättekul! Ang. kläder igen så lär ja nog ta nå jeans ivf (är så praktiskt att kunna ha mob, pengar och legg i jeansfickorna) på så sätt då slipper man bära med sig väska inne på Plattan. Måste kolla upp om skjuts också btw. Har ev. en jag kan åka med men det är lite osäkert. Annars får jag försöka tvinga Hanna att köra mig några mil (kanske kan muta hon med en tusenlapp lr nåt, hahah.. dock har jag inte råd med det men ändå:P) ;) Det märks vad det blir av det hela.

Ska försöka leta upp nå kläder nu..Ha en forsatt bra eftermiddag!:)

Skoldagen

Skoldagen har varit rätt lugn och kort men trots det har jag känt mig seg och lite deppig på nåt vis:/ Inge kul alls. Jag är bra på att stressa upp mig och oroa mig över saker och ting helt i onödan. Just nu har jag mest ångest över geografi-provet i morgon. Jag kan alltsammans hyfsat men jag vet inte om det är tillräckligt. Beror helt och hållet på vilka frågor som kommer. Åååh, allt vore så mycket lättsammare om man såhär dagen innan provet fick frågorna som kommer att komma på ett papper rätt upp och ner. Då vet man exakt vad man ska kunna. Det är bökigt just nu eftersom det är så mycket saker känns det som, sen är det rätt krångliga saker med. Aja, man får hoppas på det bästa. Det brukar alltid ordna sig på nåt vis:P Det är säkert många av er som tycker att jag är fjantig nu som oroar mig över en sån här sak, men det får ni tycka då isf. Jag känner iaf som jag känner och det kan ingen göra nåt åt. Dessutom är det min blogg så jag skriver precis vad jag vill, så det så!

I morgon på projektarbets-timmen ska vi tydligen ha nåt möte om stämningen i klassen. Konstigt nog har lärarna märkt att vi kanske inte har världens bästa klassammanhållning direkt. Vet inte om det ger så mycket (mötet alltså). Känns som att det är för sent att ändra på nånting nu men man ska ju aldrig säga aldrig. Dessutom, vad ska man säga egentligen? Vad finns det att säga? Så mkt men ändå så lite på nåt sätt...åhh, komplicerat värre.
Aja, de lär nog inte kunna bli sämre än det är iaf...det är ju alltid nåt. Det blir vad de blir.

Fan, kom just på att jag glömde att skriva upp mig på orienteringslistan idag! Nästa torsdag ska vi nämligen ha friluftsdag med orientering och man skulle tydligen fylla i en lista ang. det, senast halv 4 idag. Man skulle skriva upp vilken bana man skulle ha (lätt, medel, svår) och om man skulle orientera ensam lr 2-3 st. Typiskt mig att glömma såna där saker:S Nåväl, får väl försöka "ragga upp" nån som jag kan springa tillsammans med i morgon och sedan gå och fylla i den där listan.

Var tvungen att småspringa till kvart-i-3-bussen idag eftersom vi jobbade med projektarbetet till 14.43. Som tur var så hann jag med bussen ändå tack vare att jag kom på att man kan kliva på vid melinderskiosken:)
Höll för övrigt på att somna (och då menar jag riktigt somna) på bussen hem idag innan jag skulle kliva av. Men som tur var så vaknade jag några hundra meter innan.

Ska pyssla me lite annat nu...See you later! :)

Handling på Coop

Jag valde att åka hem med mamma ist för att ta fem i fyra-bussen därför kom jag hem rätt så sent. Mamma skulle nämligen handla på Coop, så då följde jag förstås med. Det tog sin lilla tid som vanligt men jag fick en lakritsglass som tur var:) Den var väldigt god. Sedan körde jag hem, alltid bra för mig att få köra trots att jag ju redan har körkort. Blir lätt hänt att man kör lite pga att man inte har någon egen bil och glömmer därav bort saker och ting. Så därför försöker jag oftast köra när jag och mamma ska någonstans.

Ska strax ta och se lite hockey på SVT, de sänder tydligen HV71-Frölunda direkt! Var oerhört längesen man kunde se någon vanlig elitseriematch på SVT, så det är lite kul :) Ska försöka läsa lite geografi också, har prov på torsdag. Men det känns som att jag mest kommer att se på hockeyn och sen glutta lite på Idol vid 8, haha! Kanske läser geografin vid reklampausarna iaf:P aja, de märks.

Ska dra å se tv nu...ha de bra så länge! :)

Intressant spelare

Niklas Klasen i Södertälje verkar vara en väldigt sevärd spelare! Han är bara 173 cm lång och ska visst hålla på med "Zorro-finter" och liknande. Jag hade aldrig hört talas om honom tidigare men jag läste en artikel om honom i dagens Sportbladet. Bara att hoppas på att det stämmer också. Tycker om såna här spelare som sticker ut litegrann, de behövs! :) 


Tur i oturen

Sitter i skolans datasal just nu och skriver. Var nära att jag försovde mig i morse, hade nämligen lyckats stänga av mobil-alarmet av någon underlig anledning (brukar alltid snooza annars tills jag verkligen har gått upp) men som tur var vaknade jag ändå av mig själv halv 8! Vadå otroligt!? Jag är bara världens mest morgontrötta människa men annars är det bra, hehe. Sen blev jag iaf väldigt lättad när jag såg på schemat att vi just idag (på måndagar) börjar först kl 8.30 och inte 8.10. Snacka om tur i oturen! Hade vi börjat 8.10 hade jag aldrig hunnit. Nu hann jag i tid med 10 minuters marginal:)

Har psykologi nu 12.40 men då får vi bara tid till att skriva klart psykologi-analysen. De som redan har skrivit klart den (som jag) har ingen psykologi, skönt! Funderar på att gå ner på stan och köpa en födelsedagspresent till min pappa. Han fyller nämligen år imorgon. Betty och Mange ska tydligen göra tårtan, hehe. Hoppas den blir god:)

För övrigt har helgen gått lika fort som vanligt:/ När man äntligen hinner slappna av är det söndagkväll igen:( Det är iaf tur att vardagarna går relativt fort iaf:) När man minst anar är det helg igen. 

Nu på fredag blir det föresten lagfest och sedan Plattan:) då blir det ösigt värre:) Var ett tag sen jag var på Plattan nu så det blir säkert kul. Jag och Ylva ska ösa då, "hockeypower";D

Sköt om er!


Söndagen

Igår gick dagen rätt så fort.  Först slappade jag hemma hos Jimmi men sedan vart jag less på det och åkte hem och sprang med mamma istället. Vi sprang 8,3 km. Det var rätt drygt när jag väl sprang, men det kändes desto skönare efteråt:) Jag känner verkligen att jag behöver träna och "aktivera" mig lite nu och då. Gör jag inte det kan jag lätt bli deprimerad och uttråkad på nåt konstigt vis:/...det väl du Jimmi?:P
Efter att jag duschat gjorde jag, Jimmi och mamma tacos:) (väldigt gott!) sedan tog jag itu med att finslipa min psykologi. Det tog sin tid men jag blev nöjd med resultatet tillslut:) Så det känns riktigt bra! Efter det var klockan så pass mycket att jag gick och la mig.


Film-time

Idag har jag så gott som skrivit klart psykologin, känns riktigt bra:) Jag är inte säker på att jag skrivit den helt klar eftersom jag gjort lite halvfel på en sak. Men jag får väl se om jag orkar rätta till det i morgon, känner mig lite halvless på hela grejen men. Provade att mejla vår psykologilärare Ulrika med men jag har inte fått nå svar än så länge iaf. Aja, det ordnar sig nog på nåt vis.

Annars har jag inte gjort så speciellt mycket idag. Jag och Jimmi har vart och hälsat på min farmor en sväng. Vi blev bjudna på fika (gott!) och passade på att lämna hennes bingolotter. Hon vart jätteglad över att vi kom och förhoppningsvis kan vi hälsa på henne snart igen. Jag får lite dåligt samvete ibland över att jag inte hälsar på henne så himla ofta men det är svårt att hinna med allt. Hur som helst så borde det bli en ändring på det.

Jag har äntligen hört Kents nya låt "Ingenting" och den är verkligen jättebra!  Måste ladda ner den och lägga in den på min mp3 så fort som möjligt:) Överhuvudtaget är många låtar med Kent bra. Måste börja lyssna mer på Kents låtar igen, var ett bra tag sen jag gjorde det nu känner jag.
Jimmi fick mig att lyssna till en annan bra låt som gick på radion med, Shayne Ward med  "If that's OK with you". Det är en jättefin och söt låt:)
 
Dessa 2 låtar (Kent - Ingenting, Shayne Ward - If that's OK with you) kan jag alltså verkligen rekomendera!

Nej, nu måste jag gå till min pojkvän i soffan. Han sitter nämligen och väntar på mig just nu för vi ska se "Matrix". Den filmen har jag aldrig sett förut så det ska bli spännande. Tyvärr har filmen ingen undertext alls men det får väl gå ändå på nåt vis:P

Ha en fortsatt bra kväll! :D

Skolsnack

Sitter på skolan just nu, ska snart ha multimedia (trodde jag åtminstone) men tydligen så är det den andra gruppen som har idag. Men Ylva och jag ska försöka jobba med vårat radioprogram ändå.

Har haft projektarbete idag och det har vart lite förvirrande. När vi först är 7 st som ska om en och samma sak och sedan hoppar 2 st av plötsligt:S Lite tråkigt, men det spelar inte så jättestor roll. Vi 5 som är kvar kommer nog kunna göra nåt bra ändå:) Känns som att det kommer bli en hel del konflikter bara men det är väl sånt som hör till antar jag. Det blir nog bra ändå tillslut.
Fick reda på att vi ska ha prov på geografin nästa torsdag också, känns ju jättebra...lr inte:S Vi håller på med jordbävningar, jordplattor, mineraler, berg mm. och jag tycker det är väldigt krångligt. Hade hoppats på att vi skulle ha provet ändå nästa vecka men majoriteten av klassen ville tydligen ha den nästa vecka så det finns inte så mkt man kan göra. Är bara och plugga det man kan/hinner och hoppas på det bästa.

Nej, nu ska Ylva och jag jobba med vårt program....hej så länge!

psykande psykologi

Har försökt skriva på psykologin ikväll men det har inte gått så himla bra. Jag vet verkligen inte vad jag ska ha för egen "analysfråga" exempelvis. Jag vet inte om den frågan ska höra ihop med det övriga vi gjort (gruppsykologi och liknande) eller om den kan vara om vad som helst:S
Det känns som att det bli så grötigt när jag skriver. Det är liksom en klick där och en klick där, det hänger som inte ihop på något konstigt vis. Jag fattar inte varför det blir så. Kanske bara är en inbillning? Jag kanske bara är onödigt kritisk mot mig själv som vanligt, vad vet jag. Man får hoppas på det. Aja, jag har gjort en grund nu iallafall sen får jag väl fixa till det mer i helgen (det ska vara klart till på mån). Mamma, ska få hjälpa mig då med:) Hon är  bara bäst på sånt där!

Det var tråkigt att jag inte kunde vara något med min Sötnos idag. Han skulle jobba över som vanligt nuförtiden (den stackaren) och då åkte jag hem med min mamma i stället för att vara kvar i hans hem. Men på fredag ska jag bara träffa honom iaf! Älskling (bara så du vet): Jag saknar din närhet jättemycket! (K)(F)(L)

Ser fram emot hockeyn imorrn, kommer bli grymt kul. Kan dock inte numren på alla nya spelare än men Ylva och jag får väl hjälpas åt:) Har multimedia i morgon med och då blir det också hockey. Vi kommer nämligen att jobba med vårt hockey-radioprogram:D Haha, det kommer bli super! Jag hoppas Ylva kan ta med sig ett usb-minne bara så vi kan spara det. Jag orkar inte använda min mp3 till det. Vad ska jag då lyssna på i bussen på vägen hem?

Nu ska jag lägga mig och ringa min "favourite-guy";) innan jag slocknar helt:P

God natt och kram på er:)

Slapp skoldag

Idag har det vart en slapp skoldag:) Har bara haft två lektioner (började 9.40 och slutade 13.10), härligt värre! Så skulle varje skoldag vara. Fick iaf tillbaka kartanalysen och kart-testet idag på geografin, det gick faktiskt riktigt bra:) lyckades spika kart-testet tom. Haha, jag som tyckte jag gjorde en sån konstig förklaring på frågan om varför vi har årstider och tidsskillnader. Men tydligen inte:) Man klagar ju inte, tvärtom.
Ska försöka skriva på psykologin ikväll också eftersom jag och Ylva ska på Modos träningsmatch imorrn mot Skellefteå. Då kommer jag inte hinna skriva nånting alls eftersom jag först ska till Ylva efter skolan och sen gå på hockeyn som lär sluta runt halv 10. Hemma hos Ylva ska vi käka och sen se en beckfilm troligtvis:) kommer säkert bli kul.
Är hos Jimmi just nu föresten. Jag tog en buss som gick till Bjästa busstation och gick hit därifrån. Jag orkade inte va kvar i stan, mycket lugnare här. Dessutom finns det glass, haha;D

Nej, nu ska jag ringa lite och sen skriva på psykologin. Bye bye!

Lägg ner

Man vet inte om man ska skratta lr gråta, men jag föredrar att skratta så det blir nog det alternativet ändå. Man ska definitivt tänka över vissa saker både en och två ggr innan man säger dem, men det verkar inte alla ha fattat. Oh my god...snacka om att försöka glänsa.
Jag tycker det är tråkigt att det är som det är men på ett sätt så känns det som att jag ändå inte orkar bry mig. Vi är och kommer nog också alltid vara alltför olika. Man ska ju aldrig säga aldrig men just nu känns det otroligt långt bort. Skulle aldrig falla mig in att sjunka så lågt. Det är tragiskt att se, pinsamt faktiskt. Det ligger bortom mitt förstånd hur man kan beté sig sådär.
Och Ylva btw...jag ångrar att du lr jag inte sa "det där" högt. Hade på sätt och vis inte varit så bra men det hade ändå varit skönt på nåt sätt:P Du vet nog vad jag syftar på.
Använder en del av texten till Lars winnerbäcks låt "Dunkla rum", eftersom jag tycker den passar in här:
- "Du har en annan röst, annan färg, ett annat land med andra klockor som ringer"



Måndagssnack

Var ett tag sen jag skrev här nu men tiden går så himla fort ibland, inte lätt att hinna med. Well, well... i söndags spelade jag då säsongens sista match, blev vinst med 6-0 :) dock kände jag mig rätt seg förmodligen mkt pga förkylningen jag haft. Men jag är frisk just nu iaf som tur är(!) Nåväl, vi spelade rätt så bra trots att planen var blöt/hal och att matchen inte betydde något. Efteråt for vi och käkade på Näske krog, det var jättegott:) Jag åt nå kotletter och klyftpotatis, sen fick jag (liksom alla andra) glass till efterrätt. Sedan var det dags för diplomutdelning. Alla i laget fick ett speciellt diplom var. Jag fick diplom för att jag tydligen var lagets "entaktare". förklaringen löd: "kommer i hög fart på kanten men utan att växla tempo". Tycker inte det stämde in nå vidare faktiskt. Visst jag kanske inte är den som växlar tempo mest under en match, men jag växlar iaf tempo hyfsat många ggr/match. Så där håller jag inte med mina fotbollstränare (vilka var dem som gjort diplomen). Aja, skitsamma egentligen...det var iaf en kul grej att de delade ut personliga diplom till alla:)

Jag blir inte arg så lätt, det vet dem som känner mig väl. Jag är oftast en rätt lugn och stabil person men när personer retar mig så in i bomben så måste jag bara markera tillslut. Bägaren rinner helt enkelt över till sist, och alltså så även för mig. Men jag blir definitivt inte arg bara pga nån liten fjantgrej. Nej, när jag blir arg så blir jag arg med besked och då har jag också en rejäl anledning! Sen får folk tycka vad dem vill, märker man inte samma saker som jag så gör man inte. Vi är alla olika, även om jag tycker att det borde vara nästintill omöjligt att inte märka såna tydliga saker.

Idag har det varit en väldigt tröttsam dag (somnade kl 1natten till idag). Var drygt att sluta halv 4 idag med :/ dagen blir så seg och lång då. Teckenspråk som jag läser på individuellt val är kul men lite krångligt eftersom vi inte har några böcker. Man måste sj skriva ner en beskrivning till tecknet som läraren visar. tex. hur man gör ordet boll på teckenspråk. Sen gäller det bara att fatta beskrivningen man skrivit till ordet sen också vilket jag märkt inte varit det allra lättaste:S. Aja, läraren verkar väldigt sjysst iaf:) Vi lär oss mkt på lektionerna med, vilket ju är bra. Men skoldagen har hursomhelst gått hyfsat överlag även om jag varit lite "småborta" ibland pga min trötthet.

Jag vet verkligen inte hur vi ska lösa det här. Jag mår så otroligt dåligt när det bli sådär att du inte ens kan ana. Omöjligt att beskriva "känslan" jag får i ord men det är en utav de allra värsta känslor jag får iaf. Jag klarar av "känslan" med en ytterst liten marginal än så länge men knappast många ggr till:/ Jag kan verkligen inte bara styra undan det jag tänker på/känner, men samtidigt vill jag inte att detta ska upprepas. Vet inte vad som ska göras, vem som ska göra det isf och hur. Allt jag vet är att något måste göras(!) Jag orkar nämligen inte med att det blir såhär en gång till. Jag vet inte var jag ska ta vägen nånstans om det sker igen. Det skrämmer mig. Jag vet att vi kan lösa det här om vi bara vill/vågar! Trust me, I know.
- Släpp in mig!

Oj, vad tiden går fort (hehe, precis som jag skrev vid inläggets början:P) Nu måste jag ta och ringa till min underbara älskling och sen sova. Förhoppningsvis har man tur och orkar med skoldagen imorrn någorlunda då.

- Jimmi, du betyder så himla mkt för mig <3

God natt på er :)

Mysig lördagkväll

Svensson Svensson var jättebra:) Jag blev inte ett dugg besviken. Var samma skådespelare som förut, de hade blivit lite äldre bara. Och det viktigaste av allt, det var samma goa humor som förut, haha:) Alltid lika klockrena kommentarer! Kommer lätt att se fler av de nya avsnitten.
Har hunnit med att se den senaste beckfilmen med, "Tysta skriket" heter den (lr nåt liknande). Den var bra iaf. Så den kan jag rekomendera till er som inte redan sett den. Har apropå beckfilmer inte sett den nästnyaste heller (minns tyvärr inte namnet på den) men den måste jag se snart med. Beckfilmerna är så spännande och bra:) De funkar alltid!

Är såhär en lördagkväll ska vara; Goda saker att äta och dricka, hyfsade filmer och framförallt: bra sällskap! Kan inte bli så mkt bättre:) Man längtar inte tillbaks till vardagen direkt. Helger är och kommer nog också alltid vara bäst!
Ska bli mysigt att krypa ner i sängs senare också:) Oj, vad jag ska mysa med min Sötnos då. Kommer vara iskallt i sovrummet men det kommer bli desto mysigare sen när man dragit på sig duntäcket och fått upp värmen. Det är nämligen inga problem att få upp värmen när man kommer ha ett personligt och levande element intill sig;)
Jimmi = Min skatt <3

Nej, ska gå och vara lite social nu tror jag....See you! :)

Svensson Svensson

Har precis vart å handlat chips, kokosbollar, tårta och choklad:)..mumsigt värre:D Det ska vi ha till vårt filmmaraton ikväll:) Det är föresten Svensson Svensson nu kl 8 med, det får man ju inte missa. Nya avsnitt och allt, intressant värre. Jag hoppas man inte blir negativt överaskad bara. jag hoppas verkligen det är lika bra som förut.

I morogn ska jag spela säsongens sista fotbollsmatch. Minns inte vilket lag det var mot men... aja, spela roll. Vi måste vinna iaf:) Gäller att avsluta på ett snyggt sätt även om vårt lag (som jag skrivit förut) redan är klara som segrare av serien. Efter matchen ska vi äta på Näske krog. Kommer nog bli gott:) Måste fixa fram lite pengar till det med, shit:P Aja, det ordnar sig på nåt vis.

Nu ska ja se Svensson Svensson, men jag bloggar kanske senare ikväll:)

Ha det gott!

Helg <3

Sitter vid Jimmis dator och skriver lite medans han pratar med sin farfar. Jag älskar verkligen helger! Är så himla skönt att sova ut:) I morse vaknade jag kvart i 11 för jag behövde gå på toa, sen gick jag upp igen å la mig i sängen å halvsov/vilade me Jimmi, mysigt värre :). Är så skönt att veta att man kan ligga i sängen precis hur länge man vill å det blir inte direkt sämre heller när man har rätt sällskap heller :) :D ;P

Idag ska vi nog ta och försöka städa upp litegrann i Jimmis hus. Hehe, det kan behövas:P Är rätt så stökigt nämligen. Ikväll ska min granne komma hit också och det ska bli Pirates-kväll, trevligt värre:D Ska försöka övertala de andra att vi ska se den nyaste Beck-filmen med. Jag tror/hoppas att den är bra. Det är perfekt att ha en filmkväll när det är så dåligt väder ute.
Ska försöka läsa lite mer på min bok (Den unge Werthers lidanden) idag också. Har läst lite mer än hälften nu faktiskt, duktig som jag är:D Den är faktiskt rätt bra för att vara en sån där gammal klassiker. Man blir faktiskt rätt inne i den på vissa ställen, vilket jag inte trodde innan att man skulle bli.

Nu ska jag ta och städa lite! Ha de bra :D

Dessa blickar & ansiktsuttryck

Måste bara få skriva:
- Tjejers blickar/ansiktsuttryck kan vara bland det absolut värsta som finns!
Tro mig, I know. Har själv blivit drabbad av de där blickarna/ansiktsuttrycken som betyder idiot, knäppskalle, amatör etc. Är ju så kul när man håller på att berätta nånting för en grupp tjejer och märker att två-tre personer utbyter såna här blickar/ansiktsuttryck. När man märkt detta blir man plötsligt inte så sugen på att berätta mer, konstigt nog.

Nog för att man kan bli less på personer ibland men varför dessa töntiga utbyten av blickar/ansiktsuttryck bara för det? Jag hatar att upptäcka dem även om blickarna/ansiktsuttrycken inte alltid handlar om mig! Visst man kan inte gilla alla personer i denna värld men det är just såna där utbyten av blickar/ansiktsuttryck (samt sk. skitsnack) som kan leda till utanförskap och i värsta fall mobbning. Det finns ett ord som heter acceptans. Det ordet innebär att man helt enkelt måste lära sig att stå ut med vissa människors egenskaper även om man kanske irriterar sig på dem. Man måste kunna acceptera att alla människor inte är likadana. Problemet är att alla inte verkar kunna göra det och det är det jag blir så förbannad på :(. Den stora frågan är: Hur ska saker och ting kunna bli annorlunda när det finns de som sätter käppar i hjulen jämt och ständigt?

Krasslig & romantisk bok

Har känt mig väldigt krasslig idag :( På multimedialektionen (ca kl 12) så kändes det nästan som jag hade feber:/ blev inte bättre precis av att den höga ljudnivån i datasalen med. Egentligen skulle bara halva klassen vara där idag men nästan hela klassen var där ändå:S Många hade tydligen glömt om de skulle vara där på torsdagar (som idag) lr tisdagar.Vår lärare hade inte med sig lappen heller där det stod vilka som skulle vara där när. I vilket fall som helst vart det inge lyckat att alla var där. Det är i princip omöjligt att spela in saker via mikrofonen när alla pratar och spelar hög musik i bakgrunden. Som tur var kunde jag skriva på Ylvas och mitt radioprogram-manus ist. Ylva var inte där. Hon har vart sjuk idag, den stackaren:/ Hoppas hon dyker upp i morgon iaf.

Har egentligen träning om 4 minuter men jag ska inte fara pga min förkylning.
Usch, känns som att jag kommer bli sjuk, åtminstone lär jag få ont i halsen snart. Jag hoppas verkligen jag kan gå till skolan i morgon. Tycker det är så drygt att vara borta och missa genomgångar etc.

Efter skolan har jag umgåtts lite med min syster, samt läst en hel del på boken: "Den unge Werthers lidanden" . Det är en sk. klassiker från 1774 som Goethe har skrivit. Vi måste läsa en sån här typ av bok och sedan göra en recension om den på svenskan. Har läst 28 sidor(!) Yeaah. Det är faktiskt rätt mkt ska ni veta med tanke på att språket är så gammalt (och därav är det svårt att förstå vad de menar). I början av boken fattade jag inte så mkt kan jag erkänna:P men nu när jag läst en bit så börjar jag förstå en del. Nyss har Werther träffat en tjej som han blivit helförälskad i, dock har tjejen redan en fästman. Ska bli spännande att se vad som kommer hända härnäst. Det verkar som att romantiken i boken börjat nu iaf. Det tycker jag om. Romantik = Sweet!
Nej, nu ska jag ta och läsa vidare & äta en apelsin! :)

Låt-tips uppskattas

Nån som har tips på några bra låtar? Alla förslag uppskattas även om jag troligen inte kommer att gilla alla låtar. Jag vill gärna ha tips på fina låtar men andra tips går också bra :-)

Tack på förhand! :)

Uppdatering krävs

Nu är det snart dags för elitserie-premiär och jag känner att jag måste uppdatera mig en del vad gäller alla laguppställningar. Spelare försvinner och kommer till höger och vänster under sommaren och det är inte lätt att hålla reda på allt. Jag såg en match på TV mellan Tappara-FBK i Nordic Cup för inte alltför längesen och det var hur många nya spelare i FBK som helst jämfört med förra säsongen. Då kände jag mig rätt vilsen och insåg att jag hade väldigt dålig koll. Det måste  bli ändring på det snarast!

Jag och Ylva har iaf köpt biljetter nu i veckan till Modos premiär mot Djurgården. Det ser jag verkligen fram emot:) Djurgården ska vi bara ta! Det är viktigt också att man får en bra start  i elitserien, det kan bli jobbigt om man hamnar efter redan i början av serien (se bara på Frölunda förra året).

Jag tror ES kommer bli väldigt intressant i år. Tror det kommer bli lika jämnt mellan lagen denna säsong som  det  var förra säsongen, om inte ännu jämnare(!?) Det är kanon att man kan se precis alla matcher på tv med. Får väl se hur många matcher jag kommer att kunna se med tanke på mina hockeyträningar men jag hoppas jag kommer kunna se en hel del iaf.

Längtar tills ES-premiären <3

Förkylning på gång:(

Har fått sluta tidigare idag eftersom vår lärare i multimedia: Svempa, inte är här. Som vanligt ger det inte så mkt för mig eftersom jag ändå inte kan komma hem föränn halv 4. Aja, skönt ändå att inte ha några lektioner trots att man måste vara kvar här:P

Idag fick vi se en jättehemsk film på Sv/His. Filmen hette "Den nya människan" och handlade om en tjej som växte upp i en fattig familj och bara därför togs därifrån. Man ansåg att hon var olämplig att ha i ett vanligt samhälle och att hon inte kunde ta hand om sig sj, därför fick hon fara till ett särskilt boende och jobba där tillsammans med massa andra tjejer. Det värsta är att filmen är verklighetsbaserad också. Sånt här hände alltså i Sverige för bara typ 60 år sedan, helt sjukt! Bara för att man växer upp i en fattig familj behöver ju inte det innebära att man automatiskt är psykiskt sjuk och är olämplig för samhället:S Fattar inte hur människor kan vara så grymma & elaka, fy fan :(

Måste bara skriva att vår lärare i psykologi, Ulrika, verkar vara jättebra! :) Hon är en sån där "flumm-lärare" som håller sina föreläsningar på ett så otroligt roligt sätt. Hon får gärna prata bort hela lektioner när hon gör det på det sätt hon gör det:) Hon är inte alls som alla andra lärare (som ska vara så korrekta och stela) hon släpper lös och bjuder verkligen på sig själv. Dessutom verkar hon vara väldigt snäll också :) Psykologi-lektionerna ser jag därmed fram emot både vad gäller ämnet och läraren :)  

Jag håller tyvärr på att bli förkyld:( hatar verkligen att vara det. Men jag får egentligen skylla mig sj med tanke på att jag inte druckit så mkt C-vitamin den senaste tiden. Vad dum man är alltså, jag har ju vetat om att en massa folk på skolan är förkylda just nu och just därför borde jag ju ja druckit extra mkt sådant, men icke! Ist har jag druckit mindre än någonsin. Tala om osmart! Jag hoppas att jag inte behöver vara förkyld så länge iaf. Mina förkylningar brukar vanligtvis gå över rätt fort (oftast inom bara några dagar) som tur är. 

Nu ska jag gå till min buss. Ni får ha det så bra! :-) 

Till er som har det svårt

Har faktiskt lyckats (för ovanlighetens skull) med att göra en hel del "nödvändiga" saker idag efter skolan :) Jag har värmt mat och ätit, städat upp det värsta på rummer, hjälpt min syster via mobilen att få till DC++ samt MSN, läst lite geografi samt förberett mig i god tid för att snart sova. Jag hoppas jag är piggare i morgon jämfört med hur jag känt mig idag. Imorgon ska vi se film på sv+historian iaf, det känns skönt och slappt:) Film på lektioner funkar alltid.

Det är många människor i min omgivning som har det jobbigt just nu på olika sätt. Jag kan bara säga att jag tycker väldigt synd om er och att jag hoppas att det snart ska bli bättre för er. Sj har jag det egentligen rätt så bra ändå om jag tänker efter. Klart man alltid tycker att "gräset är grönare på andra sidan" men om man tittar riktigt noga så kan man upptäcka att det faktiskt knappt finns nå gräs alls på vissa sidor med. Därför ska jag helt enkelt försöka vara nöjd med det jag har just nu och inte klaga över småsaker. Här kommer några bra ordspråk om motgångar till er som har det tufft:

"Efter regn kommer solsken"

"Det är den som går vilse som hittar nya vägar"

"Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap"           

"If you can't stand and fall, you shouldn't stand at all"


Nu ska jag strax sova...God natt på er :-)

Tacksam

Jag är tyvärr väldigt dålig på att visa min uppskattning till folk därför tänkte jag passa på att göra det här och nu. Det är väldigt svårt att skriva om varje person i bara några få meningar, skulle kunna skriva typ en bok om varje egentligen, men det har jag inte ork/tid till. Så håll till godo ändå:)

Utan er skulle jag inte vara den jag är idag! Tack för att ni finns i mitt liv <3


Mamma: För att du alltid ställer upp vad det än gäller! Du kan lyssna, hjälpa till och alltid finnas till hands helt enkelt. Du bryr dig alltid om mig och har lärt mig så himla mkt. Du har betytt/betyder så mkt för mig att du inte ens kan ana.

Pappa: För att du lärt mig att tycka om hockey, haha:D Du har alltid funnits där med din tokiga humor, spontanitet och generositet. Du kan lysa upp min tillvaro med ditt glada humör. Du har också lärt mig en massa saker! Du är lätt att prata med och gör livet roligare att leva helt enkelt.

Helena:
Vi är ganska så lika vad gäller intressen & humor, vilket gör att vi alltid kommit bra överens. Dock har vi inte samma personlighet som tur är. Du har alltid funnits där med din fantasi, din energi & ditt trevliga sätt helt enkelt. Du har också lärt mig enormt mkt och funnits där som en bästa vän. Vi har gjort så många roliga saker ihop:) och vi gör det fortfarande vilket jag är väldigt glad för.

Betty: För din energi och humor. Vet inte av många personer som kan haspla ur sig såna fräcka/roliga/häpnadsväckande kommentarer som du. På så sätt är du också en person som kan lysa upp min tillvaro ibland. Trots att vi har våra olikheter så kan vi ändå umgås på ett bra sätt:)

Micke:
För att du är min storebror:) Du kan både vara trevlig och rolig om du vill. Det är synd bara att du är på dåligt humör ibland :/ VI har delar många minnen och jag kommer aldrig glömma de dagar vi lekte med bilar i sandhögen eller när vi åkte bob i hagen. Det är nostalgi det:D

Maria:
För att du är en av mina allra bästa vänner:) Vi är väldigt lika varandra och har så himla kul ihop när vi träffas:) Känns som att vi förstår varandra "nästan overkligt" bra. Du är lätt att prata och umgås med och jag mår bra av att vara med dig helt enkelt:)

Emma: För att du alltid är snäll och rolig:) Det är väldigt lätt att prata med dig och jag tror jag aldrig har varit med om att du varit på dåligt humör. Vilket är väldigt positivt:) Det är väldigt kul att vi båda spelar i samma lag så man har chans att träffas på träningar/matcher åtminstone:) din "park-are" där;)

Ylva: För att du är en av mina bästa vänner:) Man kan ha intressanta/trevliga/roliga samtal med dig samt göra roliga saker. Jag har fått ett stort förtorende för dig under dessa 2½ år och jag hoppas det är ömsesidigt:) Känns som att jag kan prata med dig om allt i princip. Dessutom är det toppen att vara med dig på hockeymatcher med lr bara sitta och snacka om hockey på skolan.

Jimmi: För att du är du<3 Du är så fin, snäll, omtänksam, smart, söt, stark, rolig mm. Jag mår så himla bra av att vara/prata/skriva med dig och du "ger" mig mkt att du inte ens kan ana. Spelar inte så stor roll vad vi gör, jag älskar bara att vara i din närhet. Skulle kunna skriva hur mkt som helst egentligen men kort sagt: Du är en fantastisk pojkvän helt enkelt och jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att få vara tillsammans med dig.

Finns såklart många andra med bla. Jenny, Madde, Kajsa, Hanna, Micke (Sthlm), Thomas, Isa, Anna, m.fl. Ja, listan kan göras hur lång som helst egentligen men ni vet nog själva vilka ni är (hoppas jag iaf:P). Jag har tyvärr inte kvar nån ork att skriva saker om alla er som återstår heller..men ni ska veta att jag uppskattar er väldigt mkt också!!!

Kort och gott: Ett stort tack till alla er som finns och förgyller mitt liv! (ni vet vilka ni är)

Segt

Förmiddagen har varit väldigt seg såhär långt. Man blir extra seg när man har en och samma lektion i 3 timmar som vi har idag (geografi). Även om vi fick 3 raster totalt så blir man ändå seg väldigt fort. Haha, en rolig sak var dock att vår lärare Åke lät oss se en 15-minuters lång film som vi redan sett en gång(!) Vi fick nämligen se exakt samma film på den allra första geografi-lektionen för bara några veckor sedan. Men Åke verkade ha glömt bort det och det var ingen av oss i klassen som sa till honom heller:P Hehe, var lite halvroligt iaf:)

Överhuvudtaget känner jag mig väldigt seg idag. Beror troligen på att jag somnade först kl 12 natten till idag. Men den här gången har jag faktiskt en hyfsad ursäkt till mitt sena sovande, tro det lr ej. Jag la mig så sent pga av att jag "gatt" (var tvungen att) åka och hämta Helena kl 11 inne i stan. Hursomhelst  ska jag lägga mig betydligt tidigare ikväll. Jag ska också försöka pyssla med lite läxor ikväll, framförallt geografin som vi har prov i på onsdag. Annars blir det nog en väldigt lugn kväll, har inte så mkt ork till annat.
Tur att det är helg igen om 5 dagar:) Alltid nåt man kan se fram emot. Det är tur att helgerna finns utan dom skulle jag aldrig överleva känns det som haha :D xD Men det är himla bra att man har sjyssta klasskompisar iaf :) En eloge till er!

Vi hörs snart igen!

Kall och regning morgon

Hade ingen tid att blogga igår tyvärr:/. Först och främst så sov  jag rätt länge (skönt!) och sedan hade jag fotbollsmatch. Vi spelade 2-2 mot Junsele men vi ska vara glada över det resultatet med tanke på att de hade en stolpträff och minst ett friläge där de sköt rakt på våran målvakt. Men överlag kändes matchen ändå hyfsat jämn. Det var ett högt tempo och två lag som ville spela kändes det som. Efter matchen åkte jag och Jimmi hem till mig. Han hjälpte mig att installera in Office-paketet på min dator, hurra(!) Så nu kan jag tex. utan problem skriva skolarbeten i word:). Resten av kvällen blev rätt lugn. Jag skjutsade bla. Helena till stan eftersom hon skulle se film med några killar.

Idag är det en väldigt regnig dag, iaf nu på morgon. Jag och mamma skjutsade nyss Helena till busstationen eftersom hon skulle ta Umeå-bussen och jag var bara ute några sekunder men blev ändå alldeles blöt och kall. Regnet öste verkligen ner. Som tur var hade det lugnat sig lite när jag skulle gå från bilen och hit in till skolan iaf. Annars har jag inte så mycket emot att det är dåligt väder när man ändå måste vara inne på skolan, men det är inget kul när det är så kallt.

Nu har vi strax Geografi, jag hoppas man får träna till provet vi har nu på onsdag. Det skulle kännas bra:) så man slipper träna så mycket hemma. Oj, nu börjar vi strax måste kila...Sköt om er:)
 


"The Truman show"

Har precis sett klart filmen: "The Truman show" med Jimmi :) Snacka om speciell film! Den kändes överlag väldigt välgjord och skådespelarna var utmärkta. Den var jättebra helt enkelt och fick mig att tänka till en hel nu såhär efteråt. Om ni inte har sett filmen så kan jag verkligen rekomendera den.
- Ett stor tack till dig älskling förresten för att du fick mig att se den:)

Om Filmen: Jag tycker det var himla synd om Truman, han som var "huvudrollsinnehavare i filmens serie" men som inte ens visste om det sj:S Fy fan, vad hemskt! Hela Trumans liv var bevakat av TV-kameror och alla personer runtom honom var bara statister. Alla djur, saker, byggnader, allting helt enkelt var bara på låtsas, ingenting var verkligt! Ja, bara han själv då. Jag vet inte om jag är så bra på att förklara för er som inte har sett filmen men många av er läsare har säkert sett filmen och förstår nog vad jag menar. jag hoppas det iaf:)

Filmen fick mig som sagt var att fundera en del och självklart slogs jag av tanken:
- Tänk om jag är "Truman" i denna värld!? Tänk om jag skulle vara bevakad av kameror och statister dygnet runt och mitt liv skulle sändas ut på TV i den "riktiga" världen utan min vetskap. Ok, inte så realistiskt jag vet men tanken slår mig ändå. Hehe, jag skulle nog ändå inte vara så intressant att följa iofs. Mitt liv på TV är nog ingenting som skulle dra några större tittarsiffror direkt, haha:P Men tanken är lite läskig ändå, vad fan vet man. Ibland kan jag faktiskt få känslan av att allt kretsar just kring mig. Jag vet ju att det inte är så men jag kan få så himla många underliga tankar ibland, så ni skulle bara veta. Det är min hjärna som spelar mig spratt. Jag kan exempelvis få för mig när jag är med en person (som ju står mig nära och som jag känner väl) att den skulle vara psykopat egentligen (utan min vetskap) och just den här tidpunkten då vi är med varandra döda mig.
Jag behöver väl knappast säga i ord nu att jag är bra på att skrämma upp mig sj, lr!? Mina konstiga tankar kan vara jobbiga som faan ibland. Tur att jag inte brukar få dem alltför ofta iaf:)

Nej, men nu ska jag gå och mysa med Jimmi <3 och sedan sova men vi hörs imorgon:) God natt!


"Ved-lördag"

Idag har jag & Jimmi fixat ved till hans hus, dvs. ved som man kan elda med i hans öppna spis kommande vinter. Grannen var nämligen förbi och sa att han höll på röja längs sjön (ca 100 meter från Jimmis hus) och då tänkte han passa på att fråga oss om vi behövde nån ved. Han sj behövde tydligen inte nån. Och vem tackar nej till gratis-ved? inte vi iaf ;) Allt vi behövde göra var att hjälpa han & förstås dra hit veden vi skulle ha. VI höll på ca 3 timmar och vi fick åt oss 1 ½ släpvagnsflak, inte dåligt det :) Allt som behöver göras nu är att klyva upp de i mindre bitar så det går att få in de i spisen. Det ska vi förmodligen börja ta itu med i morgon.

Sen har vi vart och handlat lite till ikväll. Vi köpte bl.a. chips, dipp, popcorn, vindruvor, ost, mjölk (såklart!) och nån cappuccino med daimsmak:) Cappuccinon låter spännande, inte för att jag är någon hejare på att dricka Cappuccino precis men daim tycker jag ju om, så det kan nog vara lite gott ändå. Jag gillar iofs inte kaffe men, aja vi får se:P

Nu ska vi strax äta mos och korv. Sedan ska vi förbi en sväng till Jimmis föräldrar samt hem till mig. Min syster kommer ju hem ikväll efter ca 2 veckor i Umeå. Hon håller på att studera där (för ni som inte vet det) & nu ska hon hem en sväng och hälsa på, mkt trevligt :) Kul också att hon äntligen fått internet att funka. Idag fick hon till det! :) Det har strulat hela tiden ända sen hon flyttade upp eftersom nån inloggningsserver där varit överbelastad:) men idag gick det som sagt var. Mycket goda nyheter! Nu kanske man rakt kan ta och skriva till henne på msn:)

Nej, men nu måste jag äta. Jag är väldigt hungrig! Har inte ätit sen kl 12 då jag åt två st "längtan-mackor" med gurka.

Ha det så bra så länge! :D

Fakta om mig

10 favoriter:
Färg:
Svart
Mat: Pizza, tacos & grillat kött
Band: Gyllene Tider
Film: Nån Wallanderfilm
Bok: Läser inte så mkt men "Sveket" som Tomas Blom skrivit är bra.
Sport: Hockey
Årstid: Vinter
Veckodag: Fredag
Glassmak: Vanilj
Tid på dygnet: 18.00

9 för tillfället:
Humör: Glad men tänkande
Smak: lakrits
Kläder: svarta mjukisbyxor & en ljuslila trekvartströja
Nagellack: -
Tid: 16.08
Omgivning: Mitt rum
Irritationsobjekt: läxor

8 första:
Bästa vän: Bella
Husdjur: Katt
Piercing: ingen
Förälskelse: Daniel, tror jag
Musik: Aqua
Bil: En blå Volvo
Kyss: 0-1:an

7 senaste:
Cigarett
: -
Mat: Pannkaka och sylt (skollunchen)
Dryck: Oboy (faktiskt :O)
Biltur: Imorse när jag åkte med mamma till skolan
Kyss: I tisdagskväll när jag var förbi en sväng till Jimmi <3
Spelad låt: Style - Hänger utanför din dörr
TV-program: Idol i förrgårkväll

6 har du någonsin:

Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja, det kan man väl säga
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja, när stadskampen var i Umeå så stod jag i publiken och syntes ibland.
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack:
Kläder: Oj, det är mkt det. Finns betydligt fler klädesplagg jag säger nej till än ja till om jag säger så.
Mat: Jag äter det mesta men fiskgratäng kanske isf.
Musik: Hårdrock
Dryck: Kaffe
Personlighetsdrag: otrevlig

4 saker:

Du gjorde igår kväll: Pluggade, tränade samt körde bil
Du kan höra just nu: Datorns surrande ljud
Du inte kan leva utan: Mina nära, sport/träning, god mat och musik
Du gör när du har tråkigt: Försöker hitta på nåt jag kan göra

3 personer:
Du kan berätta allt för: Mamma, Maria, Jimmi mm.
Du tycker om: Familj, vänner och Jimmi
Du inte gillar: Det kan jag inte skriva här men det finns flera personer kan jag avslöja.

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Höst

1 önskan: Att alltid vara lycklig

Brännbollsturnering

Nu på eftermiddagen har Nolaskolans årliga brännbollsturnering gått av stapeln. Det gick lika *host* bra som vanligt, haha. Våran klass är inte direkt någon stjärnklass i brännboll nämligen, även om vi har en del som kan slå rätt bra. Vi förlorade första matchen me 70-40, vadå underlägsna? xD Men 2:a matchen gick det lite bättre iaf, då förlorade vi tyvärr också men bara med ca 9 poäng(!) Tydligen hade de lärare som räknade poängen då inte tagit med poängen för vissa som vi brände eftersom dessa "brända spelare" stått kvar på samma ställe (man skulle gå tillbaka en kon om man blivit bränd), det var lite smått irriterande. Tycker inte om de som fuskar :( Men samtidigt så bryr jag mig inte så himla mkt heller. Brännboll är och kommer för mig också alltid vara en en lek (& möjligen också en C-sport). Därför är det inte direkt så att jag tar det på liv och död. Visst när vi väl spelade så kämpade jag och gjorde mitt bästa men jag bröt inte direkt ihop bara för att vi åkte ut efter de två förlustmatcherna. Det var inte direkt oväntat. Annars brukar jag vanligtvis vara en väldigt dålig förlorare, men inte i brännboll. 

Jag måste säga att jag tycker det är väldigt kul och bra att de arrangerar såna här friluftsdagar (även om det är genom en turnering i brännboll som inte är min favoritsport precis). Jag tycker det är så skönt att få komma bort från allt teoretiskt på skolan, det behövs! Det hade gärna fått varit ännu fler friluftsdagar också, enligt mig. Det kan verkligen behövas med tanke på den dåliga hälsan vi har i dagens Sverige. Överhuvudtaget behövs det fler skoltimmar då studenter får/måste vara fysiskt aktiva. Så fram med mer friluftsdagar och idrottslektioner!

Nu ska jag dra till min buss...See you! :)   

Blandade tankar & känslor

Sitter vid datorn och äter vindruvor, gott:) Känner mig lite slapp, men är inte lika trött som jag var förut dock. Hehe, kan avslöja att jag tidigare ikväll låg på sängen och halvsov fr 5 till 6 ca:P...och det kan jag säga var jätteskönt!

Idag när jag kom hem fr skolan tog jag itu med att installera in "Audacity" på min dator. För er som inte vet det så är det ett ljudprogram där man kan mixtra med ljud på olika sätt. Det programmet håller vi på och jobbar med på multimedialektionerna just nu. Vi ska för övrigt spela in ett radioprogram på 3-5 min och jag och Ylva ska (förstås) göra ett hockeyprogram:D Haha, det kommer verkligen att bli superbra! Allra helst med våra hockey-/ljudmix-och /skådespelar-talanger ;P
På tal om skolan, vår klass är ju som den är. Idag hände nånting väldigt konstigt coh förvånansvärt. Man visste inte riktigt vad man skulle tro eller tycka. Jag måste avvakta lite känns det som innan jag uttalar mig negativt lr positivt ang. det. Men det känns faktiskt mest skumt än så länge.

Varför kan du inte växa upp riktigt nån gång? Sluta utnyttja personer som älskar dig och bara vill dig väl. Fatta att man kan ha ett bra liv utan att hålla på så som du gör. Försök att inse nån gång att du bara far illa i slutändan av att göra sådär. Det värsta är att du inte bara förstör för dig sj, du förstör för andra i din omgivning också. Visst det har blivit bättre men hur skulle det ha kunnat blivit då? knappast sämre iaf. Jag hoppas innerligt att du en dag (inom en snar framtid) ska vakna upp och ha mognat tillräcklig mycket för att kunna inse vad du egentligen gör/har gjort. Det är min stora önskan!

Jag, Ylva och Jenny satt och snackade lite om vad Jenny tänkt gå för fortsatt högskoleprogram efter lunchen.  Då fick jag en otrevlig känsla inombords. Jag vet nämligen inte vad jag ska läsa till! Känns som att de flesta vet vad de vill syssla med efter gymnasiet, dvs alla utom jag. Okej, finns säkert fler som inte exakt vet men de flesta har ju några idéer iaf. Jag vet typ ingenting:S Det är iofs en hel del månader kvar till studenten men det värsta är att tiden går så ruskigt fort. Rätt som är det är så står man där på flaket och vet fortfarande ingenting. Det enda jag är säker på är att jag måste jobba med nåt efter jag slutat gymnasiet. Är nämligen för skolless för att orka med att fortsätta plugga på en gång. Alltid nåt man vet åtminstone.

Nej, nu ska jag ta och mejla lite sen är det Idol som gäller. Är faktiskt kul att se både dem som är bra och dåliga. Dessutom är det väldigt avkopplande och lättsamt att se:)

Jag tänker avsluta med att citera ett bra citat som jag tycker stämmer väldigt bra. Jag hörde det på radion för några kvällar sen:
"Det är den som går vilse som hittar nya vägar"





Skolprat

Har en extralång lunchrast idag eftersom Lisa (vår sv och historia-lärare) inte varit här. Hon hade bara lämnat några uppgifter åt oss,  vilka vi gjorde rätt snabbt och därav kunde gå och äta tidigare än vanligt. Därför är det nu 1 timme och 5 min kvar tills vi har religion (trots att vi satt och åt jättelänge). Men jag ska inte klaga, det är skönt med lunchrast. Det enda som stör mig just nu är att vi slutar först kl 3 :( och därför  kommer jag missa bussen med precis en kvart. Och nästa buss går först 5 i 4, snacka om irriterande alltså! Då hade jag hellre velat göra bort alla lektioner nu och slutat typ kl 2 iaf :/ Men, men inte så mycket att göra åt. Apropå lärare som är borta så hade jag inte någon lektion i morse heller tydligen eftersom vår lärare Björn i "kvinlligt, manligt & mänskligt" var hemma för vård av barn. Jag hade alltså hål i 1 h och 20 min i morse pga det. Jag tänkte gå och blogga då men dessvärre hade hela skolans internetsystem krashat tydligen:S Haha, jättebra Nolaskolan(!) xD Det gick alltså inte att använda internet nånstans i hela skolan. 
Känns väldigt skönt att ha gjort bort alla läxor med (framförallt geografin). Borde i och för sig läsa färdigt historia-häftet (har 6 sidor kvar) men det är inte så farligt. Bara man tar itu med det och koncentrerar sig så går det nog bra:P

Sköt om er! :)


Ny header

Äntligen har jag lyckats byta bilder på min header:) Kändes inte så bra att ha värsta sommarblommorna som jag haft tidigare. Det tog sin lilla tid och halvbökigt var det ju men gud så värt det var! Nu slipper jag irritera mig på headern framöver. Okej, vart kanske inte helt perfekt men det duger gott och väl för mig tills vidare.

Måste också skriva att jag saknar min pojkvän Jimmi väldigt mkt just nu. Hade han vart här hos mig hade han lätt kunnat värma mig just nu (jag fryser). Eller rättare sagt han hade inte haft något val;) 
- Men jag hoppas du har det bra i dubbelsängen iaf, älskling :) Massa kramar och kyssar till dig*

Måste gå till sängs nu... God natt på er allihop! :)

Geografi klar:)

Är äntligen klar med geografin. Det tog sin lilla tid men det var det värt. Haha, den vart i allafall tusen ggr bättre nu när jag fick ta hem den och skriva klart än vad den hade blivit om jag bara fått skriva idag på skolan. Sen  tror jag dock inte att den är så himla bra iaf:P, men jag hoppas på ett vg iallafall med tanke på tiden och tänket jag lagt ner. Man får hoppas på det bästa.
Tänkte läsa historian också men så kom jag ju på att Lisa (vår historialärare) inte är här i morgon så då behöver
man egentligen inte läsa det nu:) Har iaf läst 4 sidor av 12, alltid nåt. Får fortsätta sen nån gång när jag ids:P

Nej, men nu ska jag ta en varm skön dusch....

See you later :)

Dryg geografi

Sitter på skolan och skriver just nu, har lunchrast nämligen. Har haft en ganska dryg förmiddag. Har haft geografi hela fm. å där skulle man skriva en massa fakta om ett valfritt land genom att kolla i en kartbok. Sen skulle man analysera och dra slutsatser och det hann jag inte riktigt med, därför ska jag göra klart det hemma. Gud så stressigt det var under lektionen, tur att man fick avsluta det hemma iaf om man behövde det. Jag vill åtminstone försöka få ett VG på det iaf. Men det hinner jag nog ta itu med ikväll, för ikväll har jag int någon träning eller nåt.

Idag efter skolan ska jag försöka göra vettiga saker:

1. Läsa historiatexten (som vi har tills imorgon)
2. Göra klart landrapporten
3. Städa rummet/ börja läsa på svenskaboken.

Sen ska jag lägga mig absolut senast 11 har jag bestämt. Åh, jag skulle vilja ha helg igen, har nyss varit det jag vet, men jag vill iaf ha helg. Är så ofantligt skönt att sova ut :)

Nej, nu börjar vi psykologin snart så jag ska ta och kila till skåpen.

Vi hörs snart igen!


Popcorn + pommes frites-krydda = Gott!

Jag sitter och äter det just nu:) För er som inte provat det kan jag verkligen rekommendera det, hur gott som helst!

Annars då? Jo, det är ganska så lugnt. Sitter och slappar hos Jimmi, ska väl snart ta och fara hem. Tyvärr måste man ju upp till skolan i morgon, långdag har vi och allt. Det känns riktigt drygt. Slutar inte föränn halv 4. Men, men inte så mycket att göra åt , bara att försöka genomlida eländet. Fan, måste läsa en psykologi-artikel med kom jag på. Det var det jag hade tänkt göra i helgen men orken och tiden har som inte riktigt funnits:P Aja, jag läser nog den i morgon tror jag.

Har spelat en fotbollsmatch idag med föresten, det blev oavgjort 1-1. Vi spelade inte så bra, motståndarlaget hade ganska så klart bollövertag jämtemot oss men va fan vi förlorade inte iaf, alltid nåt :P. Dessutom avgjorde det oavgjorda resultatet serien ändå (vi har vunnit! :) ) trots att vi har två matcher kvar. Känns riktigt bra:D Nu ska vi bara ta och förhoppningsvis spela ut de två sista matcherna. Man vill ju försöka avsluta snyggt, trots allt.

Nåja, nu ska jag försöka umgås me min pojkvän (om jag nu kan få honom at slita sig från "wow" dvs:P )

Ha en fortsatt bra kväll! :)

Niklas Anger är tillbaka

Det har varit klart ett bra tag redan, jag vet men jag måste ändå få skriva: Äntligen är Anger tillbaka i svensk hockey! Har saknat honom, han som tom. spelade i Tre Kronor och allt för några år sedan men som sedan bara "försvann" i princip. Hur som helst så kommer han spela för djurgården i höst och jag ser fram emot att få se hans små "artistnummer". För det jag framförallt kom ihåg av honom var att han var jävligt tekniskt och satte riktigt snygga straffar. Hoppas han inte har blivit sämre nu bara under den här tiden han varit borta från ES.

Anger ska tydligen spela i samma kedja som Kristoffer Ottosson med. Haha, här är ett roligt utdrag om det från Tomas Ros blogg:

Anger: Kul för Ottosson också.
Ros: Hur menar du?
Anger: Ja, nu blir Ottosson Tre Kronor-spelare under vintern.
Ros: ?
Anger: Ja, vi spelar ju ihop. Kan bara bli succé.

Givetvis säger Anger det påstååendet med ett leende.


Haha, det är lite härligt med såna här småkaxiga hockeyspelare med glimten i ögat (men kaxigheten ska såklart inte gå i överdrift). Iaf tror/hoppas jag att Anger kan bjuda till på många olika positiva sätt den här säsongen.

Frölunda vs Modo...

...kan som vanligt bara sluta på ett sätt! Haha, ta en titt här: http://blogg.aftonbladet.se/5 väl där läser ni inlägget med rubriken: "Hur bra blir Modo?" Längst ner på det inlägget finns det två roliga länkar först ang. Modo och sen Frölunda, ta en titt där och jämför haha:D Jag brukar inte alltid gilla Tomas Ros blogg men den där jämförelsen är klockren alltså! Man kan inte annat än skratta :D

Hata Frölunda, älska Modo <3

Äntligen tillbaka i Övik

Idag har jag varit i Umeå så gott som hela dagen. Tänkte fara iväg med mamma kring 1, men tyvärr så var vi tvungna att fixa billysena vilket gjorde att vi inte kom iväg föränn runt halv 2(!) Vad gjorde jag då i Ume? Jo, jag hälsade på min storasyster som ska utbilda sig till gymnasielärare:) Vi mötte henne i centrala ume sen åkte vi och handlade en sväng på Ica Maxi (ett asstort varuhus i Ume!). Och jag som bruka tycka att Coop forum här i Övik är stort men det är ändå verkligen ingenting jämfört med Ica Maxi! alltså det var så stort så att man inte såg kassa-skyltarna ens på vissa ställen i affären, sen när man gått ett tag till kunde man så smått urskilja några kassaskytar flera hundratals meter bort. Snacka om drygt alltså. Jag vart alldeles yr därinne och när jag äntligen kommit ut kände jag mig alldeles "trött-yr" i huvudet.
Aja, hursomhelst, när vi vart där så åkte vi till syrrans studentrum, det var verkligen jättemysigt för att vara ett litet studentrum! Hon hade möblerat jättefint och rummet kändes inte så litet och trångt heller utan lagomt:) Där kommer hon säkert att trivas:D Tyvärr så hade studenterna som bodde i rummen innan inte städat ett skit efter sig. Alltså själva studentrummen var väl urstädade och så men köket, herregud vad äckligt! Hur tusan kan man lämna kvar ett mjölkpaket vars utgångsdatum var i mars?? Sen hade de inte frostat av frysen på jättelänge heller, hela översta hyllan gick inte att använda på grund av all frost! Ja, då kan ni ju tänka er själva. Sen var de dessutom en massa annan gammal mat kvar också, det luktade för jävligt där alltså. Vi städade lite smått där iaf, så det blev lite bättre iaf. Nämen, syrran och en annan trevlig studentkille (som vi träffade) kommer nog styra upp det där bra.
Efter att ha städat i köket, försökt fixa internet på syrrans bärbara (vilket vi inte fick igång trots massa försök), ätit pizza på en mysig restaurang och installerat syrrans nya skrivare så var det äntligen dags att fara hem till Övik! Jag kom hem först 25 över 12.

Hehe, för er som är intresserade kan jag avslöja att jag körde till Ume, i Ume och från Ume så jag har iaf fått tränat på att köra bil en hel del idag:) vilket jag kan behöva:P

Nu ska jag ta och krypa till sängs. Är inte nå spec. trött (som vanligt vid den här tiden) men jag känner inte för att vara upp så länge till. Dessutom har jag match imorgon, iofs samling först kl. 2 men jag vill ändå försöka se till att jag är uppe ett tag innan så jag slipper stressa.

God natt på er :)

RSS 2.0