Solig & varm måndag

Har pluggat tillsammans med Sofia idag. Det gick bra som vanligt. Vi är minsan duktiga tjejer vi:) Idag körde vi igenom benens alla muskler med fästen, ursprung och dess funktioner. Därmed har vi nu gått igenom hela den tjocka anatomipärmen tillsammans, fantastiskt! Nu är det bara att repetera, nöta, nöta och nöta allt lite till som gäller de närmsta dagarna. Tror det kommer bli bra det här. Och om det nu skulle gå mindre bra på provet nästa måndag så vet jag iaf att jag gjort allt jag kunnat, det känns bra på så sätt. Nej, det blir spännande att se men jag håller tummarna för att jag ska fixa det här.

Har blivit en hel del timmar ute i solen idag kan jag lova. Kanske för många för min hud? Har varit världens finväder här i Sunne denna måndag. Hela 25 grader ute ett tag och inte mycket blåst överhuvudtaget. Solen har vart framme i princip hela dagen, knappt nåt moln alls alltså. Rena rama utomlandsvärmen! Ett tag höll nästan jag och Sofia på att koka sönder där vi satt mot skolväggen utan nån som helst vind alls. Det var nästan lite läskigt att känna hur seg i huvudet man kan bli av solen. Det slutade med att vi gick ner och satte oss vid vattnet istället där det blåste mer. Jag valde också att sätta mig i skuggan ett tag. Det var ett vettigt beslut för efter ett tag kände jag mig bättre. Viktigt att dricka vatten också när det är så varmt, tur jag har druckit mycket idag.

Här nedan kommer lite bilder från ikväll, tagna för ungefär två timmar sen. Jag satt nere vid mitt favoritställe och pluggade i solskenet när jag passade på att fota lite.



Var och körde Stepmix på Spa tidigare ikväll och det var tungt. Vet inte om det var jag som var seg lr om passet faktiskt var ovanligt tufft? Körde med ovanligt mkt vikt på styrkedelen iaf så där fick jag det kämpigare än vanligt. Men, men ska det vara så ska det vara.

Imorrn bär det iväg till Torsby med halva klassen där vi ska öva på hjärt-och-lungräddning om jag har förstått det hela rätt. Blir nog bra. Alltid kul att se lite nya ställen. Kommer förmodligen inte bli borta hela dagen heller så det känns skönt. Tror min hud kommer bli tacksam över att jag kommer vistas en hel del inne i morgon också med tanke på all sol den fått på sig idag.

Nu ska jag duscha och sen slappa lite innan det är dags för att sova. Gonatt!

Bio framöver?

Har suttit ute och pluggat vid mitt favoritstället ner vid vattnet. Riktigt härligt. Träffade oväntat på min klasskompis Frida där också så vi pratade och pluggade lite tillsammans en stund innan hon skulle hem för att äta. Det var trevligt:) Så skönt att kunna sitta ute och plugga när vädret är så fint. Det blev dock lite väl blåsigt efter en stund så då började jag bege mig hemåt.

Nu väntar jag på att mina potatisbullar ska bli klara för då ska jag äta de och fortsätta plugga.
Jag är rätt hungrig nu. Har kommit fram till de sidor som handlar om benens alla muskler och de är många kan jag lova er. Helt sjukt hur mkt muskler och ben man har i kroppen egentligen.

Ikväll är jag sugen på att baka en björnakaka.
Har tänkt göra det länge utan att det blivit av men ikväll tror jag banne mig att det är dags:) Det är ju så gott och dessutom är det kul att baka. Synd att man inte prioriterat att baka så mkt här i Sunne men, men inte lätt att hinna med allt. Annars ska jag bara ta det lugnt ikväll. Ska upp tidigt imorrn och plugga på skolan så det gäller att vara utvilad.

Vill föresten se den senaste Sex and the city-filmen som kommit ut nyligen.
Funderar på att se den här i Sunne på den lilla bion som finns här. Fast borde kanske se film nr 1 först? Har enbart sett serien nämligen. Tåls att funderas på.

Ha en skön söndagkväll!

Sol & plugg idag

Dagen har börjat med ett tufft Stepmix-pass. Känns verkligen att det har börjat gå mot sommar med tanke på hur varmt det är inne i gruppträningsrummet nu. Men det kändes skönt att komma igång och verkligen vakna till liv iaf även om det var rätt jobbigt. Nu ska jag ta och duscha och sen ge mig iväg ut och sitta och plugga i solen. Det är verkligen härligt att kunna sitta ute och plugga. Inte behöver man nån dator heller, helt perfekt.

Ska föresten ta och smsa Helena också eftersom hon fyller år idag. - Grattis Syrran! Borde ringa egentligen men med tanke på att hon jobbar är det nog smartare att jag skickar ett sms.

Ska ta och slå en pling till mor senare eftersom det ju är morsdag idag. - Grattis till dig också mamma!

Nej, nu ska jag lägga på ett kol här så jag hinner ut medan det är soligt och skönt ute. Ha en fin söndag!

Ambitiösa tjejer

Har vart på skolan hela dagen och pluggat med Sofia och Josefine. Vi körde på med anatomin och gick igenom palpationslistan en gång. Ingen kan ju klaga på att man inte är ambitiös iaf med tanke på hur många timmar man lägger ner på pluggandet. Känns väldigt bra faktiskt. Man hinner rätt mkt på en hel skoldag, även om hjärnan är lite seg mot slutet av dagen. Nu har jag precis ätit nudlar, var år och da'r sen jag åt det sist. Tänk, för bara ett år sen åt jag det väldigt ofta men nu äter jag det aldrig. Gud vad tiderna kan förändras alltså.

Har slängt in lite tvätt i min tvättmaskin också så den ska jag hänga upp sen. Nu ska jag gå ut i solskenet och ta en promenad. Funderar starkt på att ta med mig min mp3, mobil och kamera och gå upp till skogen ovanför Selmas. Ska gå till ett ställe som heter "Utsikten" och bara vara en tag. Det är verkligen fint där uppe. Man har en jättebra utsikt över hela Sunne:)

Senare ikväll ska jag nog kika på ESC trots att ju Sverige inte är med.
Liten besvikelse men, men inte mkt att göra åt. Tror Anna Bergendahls låt inte är en låt som sätter sig direkt, första gången man hör den. Jag tror mer att det är en låt man måste lyssna på några ggr för att verkligen gilla den. Så var det iaf för mig vad gäller den där låten. Med facit i hand kanske det hade varit bättre att skicka Salem Al Fakir men det är ju lätt att säga i efterhand. Jaja, jag ska nog se på programmet iaf. Tyckte Danmark verkade ha en riktigt bra låt. Säkert en och en annan mer låt som också är bra.

Nu ska jag dra ut. Ha en fortsatt fin lördag!

Inne i en pluggtunnel

Dagen har bestått av att plugga anatomi, käka och ett pass spa-core-boll. Har varit en ganska bra dag. Men jag känner att jag vill plugga lite mer innan jag ger mig. Ska unna mig nåt riktigt gott ikväll också. Tror det blir choklad faktiskt, det var ett tag sen nu:) Lr kanske lakrits?:P Hmm, jaa det tåls att funderas på. Nej, några minuters plugg till sen får jag förhoppningsvis lite massage om jag har tur. Det skulle vara väldigt skönt.

Händer inte så mkt annars i mitt liv för tillfället. Kanske för att jag själv är så "inne" i min anatomiplugg-värld att jag inte märker av allt som händer runt omkring? Inga höga odds på att det mkt väl kan vara så. Känner själv vilket tunnelseende jag fått den senaste tiden, men vad ska man göra? Jag behöver verkligen greja anatomin(!) En och en halv vecka kvar till provet bara så nu gäller det att köra på. Vet dock inte hur jag ska hinna lära mig alla olika stretchar, känns som att jag har fullt upp bara med teorin. Aja, i värsta fall får man väl göra om det praktiska provet i december. Just nu har jag all fokus riktad mot att lära mig så mkt som möjligt av det teoretiska. Det teoretiska provet får man nämligen bara en enda chans på (och då måste man få vg) annars får man inte göra certifieringen i december. Det praktiska provet med massage, palpation och stretch får man däremot göra om, om man skulle misslyckas.

Längtar verkligen tills de här proven är över och man verkligen kan känna att det är sommarlov.
Känner verkligen att jag kör på sista pluggbränslet nu. Det har varit två intensiva, roliga, tuffa och lärorika läsår med mkt pluggande. Jag hoppas/tror att det blir lugnare nästa termin eftersom vi har så mkt LIA då. Saknar känslan av att bara vara helt ledig. Har så svårt att släppa anatomin och allt när jag vet att det viktiga provet är snart. Fastän jag sitter och pluggar länge så känns det ändå som att jag alltid borde/kan plugga mer. Vill så gärna klara VG.

Känns föresten som att jag börjar få lite ont i halsen också. Inte bra. Jag hoppas det bara är för att jag sovit lite i natt. Har ätit en hel del frukt och två tabletter c-vitamin för säkerhets skull. Jag håller tummarna för att det bara är nåt tillfälligt.

Känns inte som att jag har så mkt mer att säga för tillfället. Ska ut och njuta lite av solskenet nu. Handla nåt gott ska jag också. Man lever ju bara en gång, så det så. Ha en härlig fredagkväll!

Heja Sverige!

Har gått rätt bra att plugga senaste minutrarna men nu ger jag mig för idag. Har pluggat på bålens och axlarnas muskler, det får räcka för tillfället. Nu ska jag iväg och se Semifinalen i Eurovision song contest. Hoppas, hoppas, hoppas att Sverige med Anna Bergendahl kommer vidare. Det skulle vara kul. Finns en risk att det blir en och en annan godsak till tvn också;P Aja, lite ska man få unna sig ibland. Allra helst nu när man pluggar som en idiot.

Ha en superfin kväll!

Ösigt step-pass

Gick riktigt bra på step-en idag. Vi var bara 6 personer som var med på passet men det var väldigt kul ändå. Riktigt roliga block måste jag säga. Efter att vi kört igenom fyra block (hade kört de fyra förut som tur var) så la vi på två block till. Totalt i slutet körde vi alltså igenom hela 6 block vilket är jäkligt många olika steg. Otroligt att man kommer ihåg alla egentligen. Hade lite småsvårt med block 2 men annars flöt det på överaskande bra faktiskt. Kul, kul...extra kul när man får upp lite tempo och flyt. I slutet körde vi lite armar. Ett riktigt bra pass måste jag säga, välbehövligt.

Nu ska jag ta och duscha, äta och sen plugga lite till. Känner att jag vill hinna plugga lite till idag för att med gott samvete kunna slappa sen. Tror det kommer bli jättebra. Imorrn ska jag upp tidigt, har inga schemalagda lektioner men jag ska upp och plugga massa med Sofia. Ska köra "Spa core boll" vid 3-tiden. Var längesen jag körde det nu så det är på tiden. 

Har inte så mkt mer att skriva för tillfället så: bye bye!

Naturen är en gåva

Har vart ute i skogen och haft en naturdag med klassen idag. Det var riktigt skönt. Vi har gått en hel del men också suttit och bara varit samt gjort lite övningar med våra sinnen. Naturen är verkligen en gåva som man behöver utnyttja så mycket som möjligt för att må bra, så är det iaf för mig. Jag kan verkligen slappna av i naturen och bara vara. Naturen kräver inget av en utan man kan vara precis som man vill. Det är en otroligt härlig känsla. Att tillbringa massa timmar ute i naturen och skogen idag var precis vad jag behövde. Känner att jag kunde ladda mina batterier en hel del. Batterier som jag behöver för att kunna orka med allt pluggande just nu.

Pratade nyss med Helena och har ätit pytt-i-panna med rödbetor. Nu blire lite plugg på övre extremiteternas muskler innan jag ska iväg och köra ännu ett roligt step-pass på spa. Sen ikväll blir det förmodligen en rolig film med riktigt bra sällskap:) Det ser jag verkligen fram emot. Men nu är nu så nu ska jag vara närvarande.

Ha en superskön kväll!

Strömstad spa & resort

Har haft en jättetrevlig dag. Har vart me klassen på studiebesök till Strömstad Spa hotell och resort. Det var fantastiskt fint där! Nybyggt, modernt och stora behandlingsrum. Där skulle man lätt kunna jobba i framtiden. Har vart där hela dagen (for kl 7 med buss i morse) och kom väl tillbaka hem hit till Sunne för drygt en timme sen. Fyra timmar tog de me bussen emellan Sunne och Strömstad så det tog ju sin tid men det var ändå värt det. Vidare fick vi äta världens kanske bästa(!?) lunchbuffé för 75 kr, hur gott som helst. Fanns så mkt att välja på också så jag åt mig verkligen proppmätt. Efterrätt var det också i form utav äppelpaj med vaniljsås:) Mums! Behövde inte äta nånting på 7 timmar efter lunchen, vilket måste vara nåt slags rekord för att vara mig. Var inte så superhungrig nu nyss ens men lite hade man ändå blivit så därför blev det ändå lite flingor:)

Hann också med att träna lite i deras gym-avdelning och bada i deras lyxiga bastu(-sar? Vad tusan skriver man?) och bubbelpooler, lyxigt värre! Hotellet som helhet låg så fint ute vid hamnen också och det gillade jag skarpt, naturmänniska som jag är:) Brukade tydligen hänga mkt norskar där också, inte heller mig emot direkt hehe:) Enda som var lite synd var att de inte hade just nån gruppträning. Tydligen var efterfrågan för liten. Lite tråkigt, men men. Annars tycker jag det verkade vara ett jättebra spa-hotell på alla sätt och vis. Inte omöjligt att man kanske jobbar där i framtiden om man får chansen:)

Sen jag kom hem har jag bara handlat och gjort en tonfisksallad som ja ska ha med mig imorrn. Imorrn ska vi nämligen ha en heldag ute i skogen. Hoppas det blir bra väder och att det blir en mestadels avkopplande dag. Har så mkt anatomitankar i huvudet för tillfället att det är småsvårt att fokusera helt på annat. 

Nej, fan ska nog varva ner nu sen sova så snart jag bara kan. Var verkligen som en död sill i morse, helt sanslöst, ni skulle bara veta. Fick uppenbarligen ett varnande tecken från gud i morse också, ett tecken om att jag verkligen måste sova mer. Att jag helt enkelt måste prioritera min sömn mer i nuläget. Shit, min morgontrötthet är verkligen en fara för mig själv! Tur det ändå löste sig på ett relativt lugnt sätt, kunde ju ha slutat betydligt värre trots allt. Så lite tacksam ska man faktiskt vara i nuläget.

Nej, lite mer kvällsmat och sen sängen. Nya tag imorrn. Ny dag = nya möjligheter. Natti!

Trodde jag hade sovmorgon

Har gjort och fått en choklad-peeling idag. Härligt! Faktiskt bra att få repetera peelingen eftersom det var ett tag sen sist. På em fick vi välja lite vad vi ville träna på så jag och Josefine gav varandra varsin aromamassage (rygg och nacke) och sen en ansiktsmassage+rengöring. Det gick rätt bra förutom att jag lyckades strula till det lite i ansiktet men, men sånt som händer. Ingen större skada skedd iaf som tur är:) Måste säga att det är grymt skönt att få rygg och nack-massage. Helt fantastiskt. Blev rätt borta idag när Josefine masserade mig. Jag har (som så många andra) en hel del spänningar i ryggen så då är det extra skönt.

Nu ska jag ta och äta potatisbullar och plugga anatomi innan träningen (body pump-en) som börjar halv 6. Efter träningen blire dusch, mat och slappa. Får trevligt sällskap då också så det blir toppen. Ska lägga mig jäkligt tidigt ikväll eftersom vi ska åka ner till Strömstad Spa imorrn och då går bussen från skolan redan kl 7. Sjukt tidigt! Men det ska bli spännande att få komma iväg och se det spaet iaf:)

Tidigt i morse drömde jag föresten om att jag hade sovmorgon (helg) så jag var jätteinställd på att jag kunde sova vidare trots att kl var 7. Vaknade dock till lite senare och insåg att jag ju var tvungen att cykla iväg till skolan. Det kändes förvirrande och tungt men jag hann till skolan i tid iaf. Jobbigt när man drömmer såna verkliga drömmar också. Tur att den värsta morgontröttheten försvinner inom två timmar iaf. Tror man blir extra trött av allt pluggande också. Anatomin gör en verkligen trött. Men jag känner att jag är på framfart vad gäller den iaf, så det känns bra:)

Ska kila härifrån nu så jag får nåt gjort. Borde diska också men det tar jag nog imorrn ist. Nu: Mat och plugg. Ha en skön em och kväll!

Plugg i solnedgången

Har suttit ute i solnedgången och pluggat i två timmar vid vattnet. Men nu för en stund sen gick solen ner helt och det blev kallare och kallare, till slut så kallt att jag bestämde mig för att cykla hem. Klockan hade ju faktiskt redan hunnit blir efter nio också så det är ju snart läggdags. Fick iaf en hel del plugg gjort kändes det som. Åt nötter och clementine medans jag pluggade också, det var gott att ha.

Nu är jag lite frusen så nu ska jag unna mig macka och te. Tror jag ska köra på blåbärste, det var längesen. Ska slappa och varva ner lite nu innan läggdags. Har ju faktiskt varit rätt duktig idag. Många timmar har gått till skolarbete. Ingen träning, men förhoppningsvis har en hel del anatomikunskaper fastnat i stället. Sen gjorde vi ju klart L-A-B-C-uppgiften förut också som jag skrev om.

Nu blire Skildis och kvällsmat:) Sen sängen och en efterlängtad sömn. Gonatt!

Scooter - Stuck on replay

Trots att hockey-VM är slut skulle jag ändå vilja passa på att lägga in VM-låten eftersom jag har kommit att gilla den väldigt mkt. Tycker verkligen den är jätteskön! Ska lägga in den på min mp3 snart och jogga till den, det skulle vara helt perfekt. Här nedan kan ni lyssna på låten och se musikvideon om ni vill:)


L-A-B-C

Har fått och gjort en lerinpackning idag på skolan. Gick väl helt okej förutom att jag kände mig lite smått omotiverad. Men det var väl hyfsat skönt iaf. Imorrn blir det tydligen en choklad-peeling och sen ska man få öva på det man behöver. Får se vad det blir. Längtar tills onsdag då vi ska få åka ner och göra studiebesök på Strömstad SPA, det kan bli mkt intressant tror jag:) Skönt att byta lite miljö oxå, välbehövligt.

Efter skolan satt jag kvar med fem av mina klasskompisar och gjorde en planch till "anatomin" om L-A-B-C (larma/livshotande situation, andning, blödning, chock). Vi skulle egentligen göra det nästa måndag men vi gjorde den idag istället så vi får vara ledig och hemma (Läs: plugga anatomi) då i stället. Skönt att ha fått det arbetet avklarat!

Igårkväll fick jag inte så mkt mer plugg gjort efter mitt bloggande. Fixade med min och Helenas Gbg-resa istället. Tog en jäkla tid men jag lyckades iaf till slut boka Liseberg-biljetter, boende och buss ner till Gbg. Verkligen skönt att jag fixat allt så resan verkligen blir av:) Vi kommer vara i Gbg i tre dagar efter att jag slutat skolan och då främst för att gå på Liseberg. Jag längtar verkligen. Kommer kännas skönt då också för då är anatomiproven avklarade.

Ska äta upp min fisk nu och sedan gå ut och plugga vid vattnet eller skogen. Skippar nog träningen ikväll och pluggar istället. Tror det är lika bra så jag får så mkt plugg gjort som möjligt. Passen på Selmas har typ ändå varit för dagen. Men imorrn ska jag köra "body pump" så då blir det ös. Ikväll får jag nöja mig med plugg-ös (hur mkt ös det nu kan bli...hmm:P). Jaja, det blir nog bra till slut.

Tack för mig!

Trött av pluggandet men skam den som ger sig

Körde ett grymt roligt step-mix-pass idag. Full fart med mkt hopp och snurr, precis som det ska vara:D

Har även försökt plugga en del idag, har väl gått lite si och så. Nu på eftermiddagen och kvällen har det gåt bättre iaf och har fått hyfsat flyt. Ska strax fortsätta igen genom att repetera bålens alla muskler ännu en gång. Är verkligen nötande som gäller för mig om jag ska greja anatomin. Känner att det sakta men säkert går framåt iaf även om jag har en massa kvar att lära. Ett steg i taget.

Åt lax med klyftpotatis till middag förut, det var riktigt gott. Har även diskat undan en jäkla massa porslin som jag haft ståendes i flera dagar. Nu känns det lite fräschare. Bra gjort av mig. Ska ta och vika min tvätt snart också om bara den vill torka klart.

Känner mig trött ikväll. Man blir verkligen trött av att plugga. Jag känner att energin börjar tryta. Men några minuters plugg till ikväll ska jag kunna greja. Sen ska jag nog spana in hockey (VM-finalen mellan Tjeckien och Ryssland) lr Wallander (Hemligheten) på tv. Har inte riktigt bestämt mig för vilket än. Kanske zappar emellan.

Har inte riktigt tid med så mkt i mitt liv för tillfället. Min tid just nu går till skola (nöta/lära mig; anatomi, massage, palpation, stretch inför det stora provet om två veckor), träning, sova och att försöka äta vettigt. Känner verkligen hur viktigt med bra och god mat nu när man pluggar så mkt som man gör. Sen vill man ju unna sig lite också så man orkar med.

Har knappt tid/ork till att höra av mig till folk hemma heller. Varken kompisar lr familj:S Blir som lättare att hänga/plugga med folket här nere i klassen för tillfället. Ska ta upp mina kontakter på riktigt om två veckor igen efter att provet är bortgjort. Just nu har jag bara allt fokus på det. Hör jag inte av mig så mkt är det alltså för att jag har fullt upp med plugg, tänkte bara skriva det här så ni vet.

Ska ta nåt gott att knapra på och fortsätta med plugget nu. Ha en superskön kväll!

Långpromenad & Lips

Har haft en klockren lördag på alla sätt och vis:D Känner mig supernöjd med dagen. Underbart!

- Har pluggat anatomi och gått igenom palpationslistan i massa timmar tillsammans med Sofia. Verkligen jättebra! Vi är jäkligt duktiga och målinriktade båda två så nu jäklar ska vi köra på. Vi ska greja det här.

- Har gått en långpromenad med Sandra O i min klass. Vi gick över 7,5 km uppe i skogen vid Selmas, hur härligt som helst:). Blev ett lite oväntat slut på promenaden bara när det började regna en massa och åskan mullrade på så högt som att den bara var alldeles ovanför oss. Lite småläskigt. Vi sprang sista biten in till min stuga och värmde oss med te, filt och prat. Att det sedan började hagla en massa stora hagelkulor ett tag gjorde det hela ännu mera makalöst.

- Tre Kronor förlorade semifinalen mot Tjeckien efter straffar vilket var allt annat än bra. Trodde de skulle vinna efter full tid men med bara sekunder kvar kvitterade ju Tjeckien. Bittert, allra helst med tanke på Kronorna definitivt hade varit det bättre laget.

- Jag har sett NHL-hockey och sjungit "Lips" med Marcus, jäkligt kul! Synd bara att det inte var så många svenska låtar med. Jag vill köpa ett playstation 2 och Singstar så jag kan köra det spelet. Måste fixa Singstar schlager och Singstar Kent då. Gud, så kul det hade vart. Tror jag ska försöka hitta begagnade prylar så det inte blir så dyrt.


Imorrn blir det:
- Ensamt muskelplugg på morgonen
- Stepmix kl 11.
- I skolan runt 13 och plugga muskler med Sandra O och Sofia.
- Efter 16 vet jag inte riktigt vad som kommer hända. Städa, slappa och plugga känns inte som några högoddsare iaf.

Nu måste jag hänga upp min tvätt och sen förbereda mig för att sova. Är svintrött. Sov bara 6 timmar i natt. Min kropp skriker efter sömn. Lyckades föresten bränna mig lite ute i solen idag också:P Jojo, så går det när man inte smörjer in sig med nån solskyddskräm. Synd att såna där krämer ska vara så jäkla dyra bara.

DAGENS FOKUS:
"Tänk positivt så blir allting så mycket roligare och lättare". "Tolka inte andra personers agerande till nåt negativt riktat mot dig"

Nej, tusan...nu ska jag slita mig från detta tangentbord. Sov gott och kom ihåg att "fånga dagen" i morgon!

Sollycka

Har suttit ute och läst anatomi ute i solen. Riktigt härligt! Det gjorde verkligen susen kände jag. Kunde sitta i bara linne och shorts faktiskt, så himla varmt och skönt:). Så himla härligt att kunna sitta ute och plugga när det är fint väder. Imorrn har jag hört rykten om att det ska bli regn här i Värmland så därför passade jag på att njuta av solen så mkt jag kunde nu på em.

Har inte tränat nåt idag. Blir träning imorrn istället. Men då ska jag massera Sofia efter skolan och sen är det ju Tre Kronor mot Danmark också kl 16 vilket jag ogärna vill missa alltför mkt av. Kanske joggar en sväng på kvällen efter matchen. Får se lite hur jag känner. Lr också sticker jag kanske och tränar under matchens gång om det visar sig att Tre Kronor skulle leda med många mål.

Funderar på att sätta på nån riktigt go musik och röja upp lite smått här i min stuga.
Sen blire slappa framför tvn. Är småsugen på att läsa igenom det jag pluggat tidigare en gång till innan jag ska sova men jag tror nog inte jag ska göra det. Är nog bättre att göra det imorrn. Känns som att jag pluggat tillräckligt för idag faktiskt.

Att ha SPA-behandlingar hela nästa vecka är jag verkligen inte sådär übersugen på men, men är det schemalagt så är det.
Fast det känns kanske bättre efter helgen, just nu känns min kropp "mätt" för ett tag efter alla triggerpunkter. Ska iaf bli kul att fara på studiebesök till Strömstad SPA:) Dit ska vi fara med buss på onsdag, det gillas.

Nu blire finito med detta inlägg. Take care och passa på att njuta av sommarvädret!

Mobilproblem

NEGATIVT
- Saknar mitt blåtandsheadset
- Min mobilhögtalare har kraschat så nu måste jag använda min gamm-mobil ändå
- Jag har fortfarande jäkligt mkt jag behöver plugga inför provet i juni
- Mitt tit-band gjorde jäkligt ont för ett par timmar sen. Don't touch...! iaf inte så hårt
- Jag känner mig lite ledsen och nere (Triggerpunkterna kan säkert påverka)

POSITIVT
- Snart är det helg
- Det är varmt och fint väder ute
- Det finns en massa underbar musik
- Mitt Internet funkar som det ska nu
- Det går bra för Tre Kronor i hockey-VM

Nu blire mat och sen ut i solen medan den finns kvar. Jag ska göra ett verkligt försök med att sätta stopp för mina tankemönster också, såhär kan jag ju inte ha det heller. Hörs!

Skönonda armbågar

Idag har vi fortsatt med triggerpunkter. Vi använde bland annat armbågar på varandras ryggar och det kändes minst sagt. Men jag blev ändå positivt överraskad för jag trodde det skulle göra betydligt mer ont bara men istället blev det en "skön-ont" känsla. Gjorde ont men samtidigt var det jävligt skönt på nåt vis. Jag ville bara känna den känslan allt  mer så därför fick Stina trycka rätt hårt på mig. Fast efteråt kände man sig ganska mörbultad kan jag erkänna. Men jag gillar armbågar faktiskt;P Blev faktiskt överraskad över mig själv när jag mest bara blev rädd/skrämd först när vår lärare visade det. Men sen när Stina gjorde på mig märkte jag att det faktiskt var skönt mitt i all smärta. Hehe, vad konstigt att känslor kan blandas så.

Imorrn är sista triggerpunktsdagen och det känns faktiskt riktigt skönt. Känns som att kroppen inte kan ta hur mkt som helst. På torsdag är det mentala träningsmetoder och det kommer säkert bli en avkopplande dag. Känns som en väldigt passande avslutning på denna skolvecka.

Har vart och kört pump precis och det kändes lika mkt som vanligt. Hade lite tyngre på rygg och axlar och det kändes verkligen. Jag har vart riktigt duktig. Gillar dock inte magövningarna i slutet då jag har svårt med tekniken i vissa moment:S

Ska käka, duscha och plugga lite innan hockeyn börjar. Tre Kronor - Schweiz är det ju som spelar ikväll. Funderar på att köpa en galia-melon också. De kostar tydligen bara 10 kr/styck vilket är riktigt billigt. Dessutom är de goda. Ja, så får det nog bli:)

Sov 8 timmar inatt men ändå är jag trött. Inte just nu men innan jag for och körde pump så höll jag på att somna på sängen. Jag behöver sova 9 timmar på en natt för att helt utvilad verkar det som. Iofs sov jag bara 6 timmar på måndagnatt så jag kanske låg lite efter i sömn men ändå.

Nej, nu måste jag lägga på ett kol så jag hinner med allt jag ska ikväll. Underbart väder ute föresten, suveränt! Hoppas det håller i sig till helgen också, det vore verkligen härligt. Ha de finemang nu!

Otillräcklig känsla

Just nu är jag trött och känner mig lite nere. Har fått en del ångest över anatomiprovet som kommer snart. Har slagit mig att det är så jäkla mkt man ska kunna och jag vet verkligen inte hur jag ska kunna få in allt i mitt stackars huvud. Förutom anatomidelen (teorin) och massagen så ska man kunna stretch, triggerpunkter och palpation också. Har ingen aning om hur man ska få in allt. Nej, det blir nu till att verkligen fokusera på att plugga som tusan fram till provet. Ska verkligen ta tillvara på de kommande helgerna och prioritera plugg.

Ska ta och skära ner på mina träningspass också så jag säkert hinner med att plugga.
Visst kommer jag fortfarande att träna (mår dåligt annars) men inte alls lika ofta. Ett par gången i veckan får räcka och därmed basta. Har ju fan hela sommaren på mig sen som jag kan träna på.

Har slagit mig att jag blir väldigt trött av att inte träna. Tränade ingenting varken fredag, lördag lr söndag och oj så trött och seg jag kände mig de dagarna, spec lör och sön. Gjorde inget speciellt egentligen men blev ändå väldigt trött. Träning är därför väldigt viktigt för mig på många sätt och vis.

Mitt mobil-headset är fortfarande spårlöst försvunnet och det känns verkligen supertråkigt.
Jag brukar ju kunna använda det dagligen och nu kan jag inte använda det överhuvudtaget:S Hittade en gammal mobil som jag använde nyss men tydligen så var headset-et till den jättedåligt så då kan jag ändå inte använda den. Ååh, jag gillar inte detta.

Lyckades bränna mig på pekfingret när jag stekte pytt-i-panna förut. Det var inte skönt. Typiskt mig att klanta till det. Onödigt.

Ikväll ska jag diska, städa lite, plugga, slappa och sova tidigt. Har iaf kört ett stepmix-pass ikväll och det var jobbigt men skönt. Alltid nåt.

Nu ska jag ta tag i en del matnyttigt här. Hoppas ni känner er lite bättre än mig för tillfället!

Kom fram nu headset!

Har haft en bra helg på alla sätt och vis. Det dumma är bara att jag lyckats slarva bort mitt blåtands-headset. Det gillar jag verkligen inte! Jag hoppas verkligen att det kommer fram snart. Om inte annat får jag väl börja använda min gamla mobil bara för att ha tillgång till ett headset. Är så jobbigt att prata ett tag i mobilen och behöva stå och hålla i den hela jäkla tiden. Lr också får jag köpa ett nytt headset men det känns bra drygt måste jag säga.

Nu blire Tre Kronor som ju leder me 3-0 mot Kanada av alla lag(!), helt otroligt:D Ska ta en välbehövlig dusch också så man är fräsch inför triggerpunkter imorrn. Det kommer bli riktigt spännande och intressant. Jag hoppas på att få en hel del bra tips.

Fan, vad trött jag är. Blir nog en tidig kväll ikväll har jag en känsla av. Kommer vara som en zombie imorrn annars, haha:P Jaja, de löser sig. Ska sluta nörda här nu. Sov gott när ni väl ska sova!

TACK!

Måste bara skriva att jag fick ett så himla underbart sms ikväll:) Det är sånt här som gör att man älskar livet. Blev så himla tacksam över smset, det gjorde verkligen denna kväll toppen! - Tack du underbart fina människa! Är så himla glad över att jag har dig:)<3

Två laxar på en tallrik

Idag har jag pluggat anatomi med Sofia i två timmar. Det gick rätt bra. Känns som att det fastnar mer och mer. Gäller bara att man håller fokus uppe nu och fortsätter läsa/lära in allt. Sofia är en riktigt härlig tjej också vilket gör det ännu roligare:) Hoppas vi kan plugga mer tillsammans nästa helg.

Ska strax äta lax och bulgur. Får väl se hur bra bulgur passar till lax (fisk), har inte ätit så mkt bulgur tidigare i mitt liv så det blir spännande. Är iaf riktigt hungrig så det ska bli gott med lite mat.

Körde step igår på Spa och det var verkligen proppat med folk. Lite småunderligt med tanke på att det sen ungefär två veckor tillbaka blivit allt mindre folk på passen, men inte igår alltså. Kom dit tjugo minuter innan passets början för att jag skulle hämta ut en biljett men så var biljetterna slut(!) Helt otroligt! I vanliga fall brukar jag komma runt halv men igår var jag alltså tio minuter sen och då fick man sota för det på en gång. Jag blev besviken eftersom jag sett fram emot stepen men som tur var fick jag och en annan tjej vara med ändå trots att vi inte hade nån biljett. Blev jäkligt fullt i salen och varmt som bara den. Nästan som en bastu, men kul var det iaf. Blir lite extra speciellt när man är så många som gör precis samma rörelser också. Man känner av en jäkla massa energi.

Nu är min mat klar så nu blire käk och skilda världar. Kommer inte blogga nå mer denna helg, möjligen på söndagkväll isf. Har andra intressant saker för mig nämligen. Hoppas ni får en superskön helg!

Bra med klasskompisar

Min långhelg har börjat, underbart:) Idag har jag pluggat anatomi. Först själv och sedan tillsammans med Sofia, det var riktigt trevligt och nödvändigt. Fick sen en 50 min helkroppsmassage av Sofia. Det var otroligt skönt måste jag säga. Nu ska jag äta upp min blodpudding och sedan sticka iväg och köra step. Ska försöka plugga lite till senare ikväll, det är planen iaf. Anatomiteorin behöver jag verkligen lägga ner min själ i för att kunna klara av känner jag. Men framåt går det iaf, tur det.

Sen spelar ju Tre kronor ikväll mot Tjeckien också i ishockey-VM så det måste man ju slänga ett lr helt två ögon på också såklart. Är lite glassugen också måste jag erkänna så det kanske blir att man unnar sig lite av det ikväll också:P Vaniljglass med kolasås hade inte suttit fel alltså, mums! :)

Annars har det varit (och är fortfarande) grått, mulet samt regnigt ute idag vilket gör att det definitivt blir till att hålla sig inomhus resten av dagen och kvällen.

I helgen ska jag våga lite och ge mig ut på nya äventyr men jag hoppas hinna med en hel del plugg också. Det behövs. Helgen kommer förhoppningsvis blir riktigt trevlig iaf.

Nu ska ja dra. Ha en fortsatt härlig torsdag alla glada!

Internetproblem gör mig galen

Dagen har varit bra fram tills ikväll kan man säga. Idag har jag slappat, myst, pluggat anatomi och tränat body pump. Tyvärr har jag också behövt krångla på med min dator.

För några timmar sen började jag försöka fixa till mitt Internet som inte funkat sen igårkväll.
Det hela slutade med att jag fick ringa till mamma och be henne ringa till Telia supporten och av de fick jag tipset att ta hem några uppdateringsfiler från deras hemsida. Jag sprang in till mina hyresvärdar och lånade deras dator, eftersom jag själv ju inte kan komma ut på Internet från min. Som tur var hann jag ta hem filerna till deras dator innan även deras Internetanslutning försvann av nån konstig anledning. Problemet var bara att deras dator inte ville läsa in mitt USB-minne:S Det gick verkligen inte. Som tur var fick jag tillslut hjälp av Görans son (Göran är min hyresvärd) som var och hälsade på och det visade sig att problemet var så enkelt att det bara var att byta USB-uttag. Så fort vi kopplade in mitt USB-minne i ett annat uttag så funkade det direkt och jag kunde slutligen lägga in Telias filer på mitt USB. Sen sprang jag till min stuga och installerade filerna och NU ÄNTLIGEN FUNKAR INTERNET IGEN! Tack gode gud.

Efter många om och men fungerar alltså mitt Internet nu men oj sån energi det tar från en sånt här alltså.
Usch, säger jag bara. Hatar verkligen när datorer krånglar, finns det nåt mer störande? Jag tror inte det. Man blir bara trött och less av det. Blä!

En positiv sak från dagen är iaf att jag slipper betala för att jag utlöste skolalarmet i lördags:D
Eftersom securitas av nån underlig (men för min del bra) anledning inte rykte ut till skolan (vilket de egentligen ska göra 5-10 min efter att inbrottsalarmet gått) slipper jag betala. Skönt! Men i fortsättningen kommer jag verkligen vara überförsiktig vad gäller det där alarmet. Jag har verkligen lärt mig en läxa.

Nu ska jag unna mig Skilda världar, te och en kanelbulle.
Sen blire till att sova eftersom jag ska upp tidigt imorrn. Har en Derma-Nord-föreläsning på förmiddagen och på em är det avslappningsövningar som gäller.

Måste säga att body pump är jäkligt drygt föresten.
Minns inte att det var så drygt när jag körde det innan jul men det var det antagligen. Jobbigt som bara den men man känner verkligen att man tränar iaf och jag blir sådär skönt trött i kroppen efteråt. Kommer säkerligen sova gott ikväll.

Ha de finemang!

Skillnad på pass & pass

Var ett riktigt roligt stepmix-pass jag körde nyss. Den tjej som höll i det brukar inte hålla i så många pass. Tror hon vanligtvis mest brukar köra aerobics annars men nu körde hon alltså stepmix. Men det var inte speciellt krångligt för det. Annars är det lätt hänt att instruktörer som brukar hålla i aerobics i vanliga fall lägger in en massa krångliga snurrar i stepen och så vidare har jag märkt, men inte denna gång. Det var ett ganska enkelt men jobbigt pass, helt i min smak. Lite tempo så det känns att man tränar men samtidigt roligt att snurra runt på brädan lite, hehe. Sen gillar jag när det är full fart och inte en massa pausar och grejer. Vila kan man ju göra sedan, efter passet. Nej, det ska kännas att man tränar:)

Känner verkligen att det kan vara skillnad på passen beroende på vilken instruktör som håller i det.
Känns som att vissa instruktörer inte brinner för det de gör och då smittar det också av sig på en själv. Passet blir helt enkelt inte lika roligt då. Andra instruktörer verkligen utstrålar positiva känslor och glädje över det de gör och då känns det mkt bättre för en själv också.

Solen har iaf kommit fram igen nu och har också varit framme ett tag så jag funderar starkt på att ta en promenad uppe i skogen. Vill njuta av den härliga kvällssolen. Ska ringa lite samtal också medans. Har jag sagt att jag älskar mitt blåtands-headset till mobilen? Om inte, så vet ni iaf det nu. Det är hur smidigt som helst. Hoppas bara jag har batteri kvar på det annars blir det tufft.

Ska käka lite müsli nu och sen blire ut i naturen med alla djuren:) Hoppas ni får en härlig kväll!

Regnig seminarium-måndag

Sådär, så kan man lämna sömnarbetet bakom sig helt och hållet - skönt! Har nämligen haft seminarium idag där jag berättat lite om mitt arbete (plus lämnat in det till min lärare) och samtidigt har fått höra på de andras arbeten. Intressant men lite halvsegt i slutet när man suttit och lyssnat hela dagen i princip. Jag flummade mest men jag hoppas det blev lite vettigt sagt iaf. Är så svårt när man inte vill vara så låndragen heller.

Imorrn är jag helt ledig sett till schemat. Men jag ska styra upp min ledighet iaf med en hel del anatomiplugg. Jag började iaf en del på det i helgen så det känns lovande. Behöver läsa det nu riktigt ordentligt känner jag innan det stora läskiga slutprovet i juni.

Härnäst blir det stepmix kl 17 och småplocka lite här i min stuga.
Gillar att ha det fint och mysigt:) Är det som är så bra när man bor själv, att man verkligen kan städa och fixa precis så mkt man sj vill utan att nån ska klaga. Sen vet man att det bara är man själv som stökat ner också om det skulle vara nåt.

Är regnigt och grått ute för tillfället här i Sunne så det blir en mysig inomhuskväll. Ska nog lyxa och mysa till det extra mkt med några tända ljus senare, det var längesen nu. Mer sånt i vardagen.

Simma lugnt!

Varmt att jogga i solskenet

Har precis kommit in efter joggingturen. Sprang min runda på 31 min vilket är jäkligt bra med tanke på att jag blev less väldigt snabbt och kände mig rätt seg. Men man kommer långt med vilja och envishet uppenbarligen. Tog tyvärr på mig alldeles för mkt kläder kände jag. Det blev hur varmt som helst att ha både t-shirt och långärmad. Nästa gång blir det bara t-shirt, den saken är säker. Min termometer visar att det är 13,8 grader ute just nu. Solen skiner på väldigt bra också vilket gör det ännu varmare eftersom min termometer ligger i skugga just nu.

Nu blir det vatten, dusch och stretch. Har väldigt ont i baksidan på huvudet föresten. Tror det är där trapezius fäster. Vet inte vad jag kan ha gjort. Antingen är det för att jag legat konstigt när jag sov i natt lr också är det att jag stretchat trapezius dåligt. Kan ju vara nån form av spänning också p g a stress etc.

Nej, ska köra igång nu så jag hinner få i mig nån mat också. Bra att fylla på efter träning. Sen är det hockey, det vill jag inte missa. Hej me er!

48 i vilopuls

Har haft en bra söndag hitills. Unnade mig att sova länge, tänkte ett tag att jag skulle gå upp för att hinna på stepmixen som började kl 11 men så tänkte jag: "Äh, vad fan...jag kan lika gärna sova". Har ju gjort en del vettigt plugg de senaste dagarna också så då måste man få unna sig lite tycker jag:)

Har haft en ganska slapp dag. Men jag har faktiskt pluggat en hel del anatomi, jojomensan.
Ibland är man duktig:) Nu ska jag strax ge mig ut och jogga min vanliga slinga med de dryga uppförsbackarna:P Hehe, men det är väl de som bygger upp ens lårmuskler förmodligen så då ska man inte klaga;). Tycker föresten det är lite småtufft att jag "bara" hade 48 slag i vilopuls på en minut häromdagen. Kollade tre ggr också och det blev 48 varje gång. Känns bra att veta att träningen ger en en hel del:) (okej, lite skrytigt att skriva ut detta kan tyckas men jaa, det bjuder jag på;P).

Nu ska jag ta och vika lite tvätt här innan jag ger mig iväg ut i löparspåret med min oslagbara mp3. Ikväll blir det föresten VM-hockey (Sverige-Norge) med riktigt härligt sällskap. Toppen:)

Imorrn är det seminarium och jag ska än en gång försöka skriva ut mitt sömnarbete. Men det löser sig. Har iaf gjort en sammanfattning inför seminariet så det känns skönt. Då har man lite att utgå ifrån iaf ist för att bara flumma runt ämnet som vanligt. Kanske flummar en del ändå men det lär inte bli lika mkt iaf:P

Ni får ha en fortsatt bra söndag!

Godis är en drog

Det är en jobbig känsla när man känner att man bara ger och ger till vissa personer utan att få direkt mkt tillbaka. Det känns bra onödigt faktiskt. Men jag vet vilka det gäller iaf, det är en positiv sak. Jag vet var jag har vissa, den saken är säker.

Sista gången jag köper såhär mkt lösgodis föresten, iaf på ett bra tag.
Går fan bara och småäter hela tiden ist för att bli hungrig och äta en vettig middag. Smart, lr hur.

Var och skulle köpa nya färgbläckpatroner till min skrivare förut men det gick åt fanders. Var ingen av de tre affärerna här i Sunne som hade färg till mitt skrivarmärke, typiskt. Jag fick bara åt mig en färgpatron men inget svart bläck. Dumt. Jaja, jag får väl skriva ut mitt arbete igen på måndag i skolan ist. Synd bara att färgskrivaren där ska vara så jäkla bökig:S

Har vart duktig och promenerat, diskat undan och tvättat plus hängt tvätt. Har andra maskinen inne nu, bra Rika! Ska nog ta tag i att damma lite nu lr plugga anatomi. Och äta nån vettig mat....(!) Tusan...och jag ska utbilda mig till hälsoterapeut:P

Ha det så bra!

Jag är en pajas!

Helgen pajas-utmärkelse går till mig själv eftersom jag var klantig nog att sätta igång securitas-alarmet på skolan idag:/ Jag skulle massera där tidigare med Sandra i min klass när jag lyckades utlösa det. Inga securitas-vakter kom som tur var och alarmet stängde av sig själv efter typ tio minuter men jag är orolig över att jag kommer att behöva betala en massa pengar nu sen i efterhand bara för att jag drog igång det. Känns ju jäkligt onödigt. Man har ju inte direkt mkt pengar som student iaf så. Men, men måste man betala är det väl som det är. Jag får skylla mig själv som ska vara så jäkla klantig.

På tisdag ska jag få reda på om jag kommer att behöva betala nåt för alarmutlösningen men jag håller tummarna för att jag ska slippa. Hädanefter kommer jag aldrig att chansdra kortet igen utan läsa "kortinstruktionerna" till punkt och pricka (säkert flera ggr t o m bara för att vara säker på att göra rätt). Den saken är lika säker som att jag heter Marika. Jag måste fan skärpa mig nu.

Känns som att det där förstörde min dag en hel del. Men jag ska försöka att skita i det nu. Gjort är ju gjort, går ju inte att dra tillbaka klockan hur gärna man än skulle vilja ibland. Blir ju inte bättre av att man går runt och mår dåligt heller så, alarmet är ju redan utlöst iaf. Massagen gick väl ganska okej för övrigt men den känns som lite bortglömd i nuläget. Men helt klart var det bra att få en helkroppsmassage gjord.

Ska ta och tvätta lite nu och försöka fokusera på annat. Ska snart promenera med några klasskompisar också. Det blir bra. Ha de!

Jag är en jäkla pedant

Idag har jag haft en mkt produktiv dag, det känns väldigt bra. Idag har jag:

- pluggat anatomi.

-  fixat med mitt sömnarbete (Skrev ut en klar version men sen så har jag upptäckt vissa små slarvfel och pedant som man är vad gäller såna saker MÅSTE jag bara ändra och skriva ut en bättre version...ibland blir jag trött på mig sj att jag ska vara så jäkla noggrann men å andra sidan är det väl nåt positivt också?)

Dessutom har jag bollat idéer/pluggat tillsammans med Sandra K i min klass. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Hon är en go tjej:)

- inte ätit på 7 timmar, förutom ett äpple och en morot (verkligen inte bra)

- gått lite på den årliga vårmarknaden här i Sunne och köpte skräppåsar och plastfolie ( jag gick på "marten" som marknad så vacker heter här i Sunne;P)

- köpt en jäkla massa lösgodis! (Det är farligt att gå in i en affär som har 250 olika sorter, don't do it!)

joggat nästan 6 km på 32 min, en bra tid:)



Imorrn ska jag:

- Massera kl 10 med Sandra O. i min klass. Det blir bra för jag behöver öva.

- Köpa nytt skrivarbläck till min skrivare.

- Diska undan all disk och städa lite allmänt i min stuga.

- Försöka göra klart sömnarbetet.

- Vara ute och fota bl a om det är bra väder, hoppas!



Nu blir det: Godis, mjölk, Skilda världar, positiva tankar och till att ta hand om mig själv. Jag är värdefull och bra:)



Gonatt med er sötisar!

Födelsedagsfirande

Blev ganska trött nu på eftermiddagen, det kostar att ligga på topp;P Men nu ska jag strax bege mig upp till Selmas för att köra ett tufft spinnmix-pass. Det lär man vakna av oavsett om man vill lr inte. Har inte blivit nåt plugg alls idag faktiskt. Lite illa MEN imorrn då jäklar blire plugg för hela slanten och med bra sällskap dessutom. Kommer blir bra:) Ska förhoppningsvis köra igång redan kl 10 med anatomin. Jag behöver verkligen nöta det där. Hur ska jag annars ha chans att få min efterlängtade certifiering? Visst jag tänker såklart inte lägga mig ner och dö om jag inte skulle klara av att få vg på teoriprovet i juni (man måste få vg för att ha en chans att få certifieringen) men jag vill iaf göra ett ärligt försök att klara det. På så sätt kan jag iaf känna mig nöjd med mig själv oavsett hur det går.

Nej, nu ska jag jag göra i ordning mina träningsgrejer och sen cykla iväg. Ska till min klasskompis Emelie sen och fira henne (hon fyller nämligen 20 idag) så det lär inte bli nå mer bloggande ikväll för min del. Men ni lär ju överleva, det har ni ju gjort förr så;) Haha, hörni ha det så bra! :)

Sallad är sommar

Har precis fixat en sallad av dessa saker:

- 2 tomater
- 1 liten gurka
- 1 litet salladshuvud
- 1 halv purjolök
- 1 morot
- 3 dl blandning av ärter/majs/paprika
- 2 dl broccoli
- 4 ägg
- 1 burk champinjoner
- 3 små burkar salladstonfisk
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika

Det blev en massa sallad vill jag lova så nu har jag ännu mera mat för några dagar. Sitter och äter av salladen nu och den blev riktigt god. Jag kryddar med en grekisk salladskrydda som jag köpte för nån vecka sen också, mums! Det som är bra med sallader är att man verkligen kan slänga i precis vad man själv vill ha. Det mesta passar bara man själv tycker är gott.

Så sätt fart och gör lite sallad ni också, det är ju så passande när det är varmt och vår ute:)

Värt att fara till Hultsfred?

Har pluggat anatomi i 40 min idag iaf, alltid nåt. Hade tänkt att plugga mer men matlagning och städning plus mobilprat förhindrade det för den här gången. Imorrn blire nya tag me pluggandet för då slutar jag ju redan 11, tjoho:) Hoppas det blir riktigt bra väder då så man kan sitta utomhus och plugga.

Satt ute på mitt ganska nyhittade favoritställe och pluggade anatomin nyss och det var riktigt härligt vill jag lova.
Jag satt ute på en brygga i solnedgången, tala om livskvalitet - amazing! Blev lite kallt bara när solen gick ner helt så då gav jag upp men då hade jag ändå suttit den tid jag tänkt så det gjorde inget. Kommer definitivt plugga utomhus fler ggr:) Det är så härligt.

Nu ska jag ta mig en varm och härlig dusch. Ska även skruva upp volymen lite till och njuta av riktig sommarmusik, nämligen Gyllene Tider. Det känns verkligen som sommar när man lyssnar på dem:) Det gillar jag.

Sandra, min kära vän:), tjatar om att vi borde åka till Hultsfredsfestivalen. Det skulle säkert bli jättekul det är jag övertygad om, är bara det att det ju kostar en del pengar att fara dit. Jag måste överväga saken noga innan jag bestämmer mig. Men när jag pratar med henne är jag ganska lättpåverkad och då får jag för mig att jag borde passa på att fara. Sen efter ett tag springer verkligheten ikapp en och man börjar tänka på att det kostar pengar osv. Vet ju inte ens hur mkt jag får jobba i sommar (om det ens blir något) så det känns lite svårt att veta. Har redan bokat biljett till Yran så dit ska jag ju iaf. Sen om det blir Hultsfred också lr inte, det får vi allt se.

Nu väntar duschen på mig och sen lite käk. Sov så gott när ni väl ska sova!

Brandvarnaren funkar iaf

Skrev prov på sinnena i morse och det gick rätt bra. Det var inte alls så svårt så det var skönt. Det var väl 3 frågor som jag hade lite småproblem med men jag hoppas jag fick till hyffsat vettiga svar iaf. Resten kände jag mig rätt säker på så de var jäkligt skönt. Det lönar sig att plugga innan prov, tur det.

Resten av skoldagen var väldigt slapp måste jag säga, passar mig bra.
Vi fick t o m sluta redan vid 1, härligt. Jag tog då en lång promenad ute i det härliga solskenet tillsammans med Mia i klassen. Vi tog och snackade lite om allt möjligt. Fick låna ett par jäkligt sköna byxor av henne att gå i också så det var jättebra. Inte det mest ultimata att gå och strosa runt i jeans.

Har pratat i telefon med Helena och sen Sandra nu medans jag lagat en massa kyckling med wook-grönsaker.
Det gick finfint, lite halvjobbigt att min brandvarnare skulle köra igång och leva om lite nu och då bara, MEN jag vet iaf att den funkar - Det är positivt. Har som ingen fläkt ovanför min spis och därför blir det väldigt osigt här inne men, men. Maten blev bra iaf och nu har jag använt upp alla mina matlådor så nu har jag mat för ett par dagar framöver, gött. Då kan man lägga fokus på annat ist:)

Nu ska jag försöka ta tag i att plugga en liten stund iaf. Imorrn går jag bara i skolan fram till kl 11 så de känns skönt. Vi ska dessutom bara göra roliga/intressanta saker imorrn så som att mäta blodtryck, puls etc. Det blir bra det, så har man mkt av dagen kvar sen till annat. Välbehövligt.

Ha de finemang!

Pumpen avklarad, promenad hägrar

Jag säger bara jobbig, jobbigare, jobbigast ---> = Body pump. Tar som tusan alltså. Man vaknar till liv jäkligt fort vill jag lova. Axelpartiet var riktigt jobbigt, liksom biceps, ben och mage. Nej, det kommer ta ett tag innan man hittat tillbaka till pump-formen igen det är en sak som är säker.

Nu ska jag ta mig ut på en promenad tillsammans med min mp3 och lite frukt. Regnade tidigare idag men nu är det uppehåll och luften ute är helt underbar:) Känner mig lite mätt på pluggandet men ska nog ändå ta och läsa på lite till inför provet senare, det skadar ju inte. Anatomin skiter jag i idag, den tar jag tag i imorrn istället. Vill unna mig att slappa lite ikväll också innan provurladdningen som kommer imorrn. Det är jag faktiskt värd:)

Nu ska jag gå på toa och sen bege mig ut i naturen:) Hoppas ni får en bra kväll allesammans!

Tröttheten kom smygande

Tror att jag sovit lite ikväll, kan vara därför jag kände mig så splittrad förut. Jag har iaf sorterat upp och sammanställt de massagedokumentationer jag gjort hittils så det känns bra. Sedan läste jag igenom våra sinnen en gång och det känns faktiskt som att jag kan det mesta nu, är ju trots allt bara 7 sidor så vad tusan det där fixar jag imorrn - lätt! Kanske inte kan alla detaljer men det mesta. Halvsomnade till på soffan flera ggr så när jag äntligen tagit mig igenom alla sidor unnade ja mig faktiskt en powernap på 40 min. Det var jätteskönt. Men när jag väcktes av mitt mobilalarm ville jag bara sova mer. Men det får vackert vänta tills ikväll.

Jag pallrade mig dock upp och fixade fiskpinnar med mos.
Ska strax bege mig iväg ut i regnet för att gå på Selmas "Body pump". Hoppas jag vaknar till riktigt ordentligt innan dess. Hehe, om inte annat lär man vakna till rätt bra under passet.

Bäst jag gör i ordning mina träningskläder nu. Take care!

Splittrad

Mulet och regnigt ute idag. Det innebär att jag nog kommer tillbringa största delen av denna dag inomhus. Ska göra ett sista ryck idag och plugga inför provet imorrn. Tänkte försöka börja med att läsa på anatomin igen också, det är inte fel. Ska sammanfatta mina senaste massagedokumentationer innan bara. Lite struktur är alltid bra.

Får se om jag kanske hittar på att baka nåt sen. Beror på om jag känner för det. Jag kände för det tidigare idag men nu är jag inte så sugen längre av nån anledning. Vet inte vad jag känner för att göra idag egentligen. Jag som är lite splittrad för tillfället.

Funderar på att köra skiten ur mig på "pumpen" ikväll iaf. Stilla mina nerver lite och verkligen få vara i nuet. Borde verkligen försöka gå på nåt "body balance"-pass senare denna vecka.

Vet verkligen inte vad jag ska skriva mer. Jag är som tom men ändå inte på nåt konstigt sätt. Får inte ur mig några vettiga tankar här iaf. Därför lägger jag ner det här nu.

Föresten fan vad jag älskar norska alltså, ett härligare språk får man leta efter:)

Ha de gött!

fixat biljett till Storsjöyran:)

Idag har jag vart ledig och jag har fått en hel del vettigt gjort. Titta bara på min checklista här nedan

- Handlat
- lagat köttfärssås och fått en massa matlådor
- Pluggat till sinnes-provet vi har på onsdag
- Tränat Stepmix
- Snackat med Helena i telefon
- Äntligen bokat Yran-biljett:)
- Suttit ute och njutit av den härliga vårluften

Närmast blir det mat och sen ska jag ta mig en tripp till affären.
Ska ta en skön dusch sen också. Tror jag ska ta och promenera lite innan bara, fick verkligen mersmak när jag var ute förut. Älskar verkligen den friska vårluften. Ska ta och diska undan sen också efter min matlagning btw.

Föresten lyssnar jag jättemkt på Winnerbäck för tillfället, så jäkla bra. Gillar verkligen hans låtar:) Ska bli så kul att få se han live igen i sommar på yran, det längtar jag efter:)

Har haft en jäkla träningsvärk i framsida lår efter pumpen i torsdags, helt sanslöst alltså.
Det var i torsdags jag pumpade och jag känner fortfarande av lite i låren och idag är det ju måndag. 4 dagar sen jag pumpade! Snacka om effektiv träning. Gött!

Nu ska jag slita mig från denna manick. Hoppas ni får en lika skön måndagskväll som jag!

En bra söndag på alla sätt

Idag har jag lyckats plugga en del faktiskt. Har vart lite slapp den senaste tiden men idag gick det hyfsat faktiskt:) Har pluggat på sinnena inför ett prov vi har på onsdag och sedan har jag även finslipat lite smått på mitt sömnarbete. Förhoppningsvis är det klart inom en snar framtid:) Vore skönt att få dessa två saker helt ur världen så man helt kan fokusera på massagen sen med anatomi, palpation och allt vad det är.

Var ute och joggade för en stund sedan och det kändes riktigt tungt måste jag säga.
Men envis som man är så segade jag mig fram ändå på nåt sätt. Intressant hur långt man kan komma med bara viljan fastän det bär emot som bara den. Sprang kanske 500 meter längre än vad jag brukar också vilket kändes, hehe:P Känns toppen nu iaf:D Mår verkligen bra av träning, tåls att skrivas igen trots att ni läst det många ggr tidigare.

Har föresten städat undan lite här i min stuga idag också. Det känns gött. Vek undan en del kläder och sen har jag diskat undan disk som stått framme ett par dagar. Ska strax ta en välbehövlig dusch och sedan blir det till att se "Luftslottet som sprängdes" med trevligt sällskap, kan inte bli bättre:D Blir nog popcorn också, mums!

Längtar verkligen efter sommaren och ledighet för tillfället. Måste ta tag i att boka biljetter till yran också innan det är för sent. Borde fixa det senare ikväll. Det löser sig. Älskar verkligen att vara ute nu när det börjar bli varmare och man kan höra fåglar kvittra, så härligt:)

Är ledig från skolan imorrn föresten och det känns riktigt jäkla bra:) Precis vad jag behöver.

Time to go. Ha en fin söndagskväll nu alla galningar!

Sista april

Hade det riktigt trevligt på sista april i fredags:) Lr ja, valborg då - same, same. Jag var hemma hos Emelie i min klass och åt och drack gott med några av mina goa klasskompisar. Blev förstås en hel del prat också samt en kubbmatch men jag var lite tråkig och deltog inte. Nästa gång kanske. Jag och Hanna tog oss sedan iväg på en promenad ut i natten för att försöka hitta en riktig majbrasa. Vi hittade en till sist men tyvärr var den lite liten, tydligen så skulle vi ha vart där några timmar tidigare får då var det mer fart på den. Lite synd men, men vi fick iaf se en majbrasa.

Senare på kvällen slutade det med att jag gick ut själv på utestället "Play palace". Hade trott att några fler ville dra ut men det var ett enda stort velande så jag beslöt mig för att dra dit själv. Första gången jag är ute själv på krogen men det gick faktiskt ganska bra även om det var lite segt till en början. Träffade Josefine från klassen där iaf och hann byta några ord med henne. Det blev en låång men rolig kväll som slutade med att jag somnade som en klubbad katt i sängen:)

- Tack alla ni härliga som gjorde kvällen så bra som den blev! :D

RSS 2.0