Sista rycket med anatomin!

Så var man tillbaka i Sunne igen. Känns konstigt att vara här. Men bra också på ett vis även om jag saknar Övik och vissa människor där. Känner mig definitivt inte som en student längre, nu är jag som redan klar från utbildningen (iaf i mitt huvud). Jag är ett halvår framåt i tiden känns det som. Jag hade iaf första skoldagen idag efter min lia-period och den var väldigt slapp vill jag lova. Satt och lyssnade på när några av mina klasskompisar berättade/redovisade om sina lia-ställen. Fick reda på hur de haft det och sådär, intressant:) På torsdagkväll ska jag själv redovisa och visa lite foton.

Nu gäller det verkligen för mig att fokusera och ha en enorm självdisciplin de närmaste kommande dagarna. Certifieringsprovet i den klassiska massagen går av stapeln om precis en vecka nämligen och då gäller det att kunna så mycket som möjligt om kroppen. Fram tills dess blir det verkligen fokusering på att plugga för min del. Även om jag ändå inte skulle klara provet så kan jag iaf leva med att jag verkligen försökte in i det sista. Jag måste verkligen försöka bita ihop nu och bortse från min lesshet på att plugga. Det är nu man skiljer agnet från betet så att säga.

Imorrn har jag ingen skola men jag ska ändå plugga själv i princip hela dagen. Eller ja, inte riktigt, blir utbyte av massage med en klasskompis också men annars blir det förhoppningsvis full fart med pluggandet - så mycket jag orkar dvs.

Var iaf kul att träffa mina klasskompisar igen.
Har verkligen saknat Josefin, Sofia och Hanna. De är riktigt goa tjejer:) Nu ska jag läsa lite i min horoskopbok och sedan försöka sova.

Tänk för mindre än en vecka sen befann jag mig i Norge på Savalen fjellhotell. Fre-sön var jag i Övik och nu är jag alltså här i Sunne (kom hit igårkväll). Jag har alltså befunnit mig i tre olika städer med väldigt många mil emellan på bara en vecka. Inte många som slår det;)

Godnatt!

2 dagar kvar i Savalen

Slutet på mina två månader här i Savalen närmar sig med stormsteg. Bara två dagar kvar här nu innan drar jag hem mot Sverige och Norrland igen:) Synd bara att jag bara kan vara hemma i Övik i drygt två dygn innan jag måste resa igen och denna gång mot Värmland och Sunne.

Idag och igår har jag iaf pluggat lite anatomi och varit social med Rebecka:) Igår var jag även ute och joggade och körde därefter lite enkla styrkeövningar. Skönt att hålla igång kroppen lite. Idag har jag föresten även jobbat på spa i 4½ timme. Det var lite kluriga behandlingar men det känns som att jag löste de någorlunda iaf:)

Imorrn ska jag vara på spa i 3-4 timmar igen men då blir det behandlingar som jag tycker betydligt bättre om än de jag hade idag så det känns kjempebra!
Ska försöka gå upp tidigt imorrn också så som jag gjorde idag. Perfekt att ha en massa tid på förmiddagen då man kan plugga för att sedan jobba lite på eftermiddagen. Det gäller att vara smart. Det är vanskligt (svårt) att finna ork till att plugga efter att man jobbat.

Ska strax gå till spisesalen och höra om jag skulle kunna få äta middag redan nu. I vanliga fall kan man inte äta förrän kl 20 men det verkar vara så lugnt med folk på hotellet nu så jag tror det ska finnas en chans att kunna käka tidigare. Jag känner mig rätt hungrig.

Senare ikväll blir det några avsnitt Sex and the city eller Twilight (den första filmen) med Rebecka.
Jag har inte sett Twilight så det hade vart intressant att se vad det är för nåt. Fast samtidigt är ju Sex and the city aldrig fel heller, hmm, tåls att funderas på. Rebecka får nog bestämma tror jag. För mig känns det som att det kvittar.

Ska dra och försöka flirta till mig lite mat nu;) Hoppas ni får en mysig tisdagkväll!

En natt i dansens tecken bl a

Natten till idag blev impulsiv, galen, rolig, "hejjig" och väldigt underhållande! Blev bara 4 timmars sömn inatt och det har jag känt av idag. Dock skrattar jag mest åt alltihop för en sån konstig och rolig natt som jag hade igår var det längesen jag upplevde. Att jag dessutom varit på spa i 11 timmar idag gör att jag känner mig rätt så mör och sliten för tillfället. Men jag är glad ändå och det är det viktigaste:) - Tack alla inblandade för gårdagens natt (ni vet vilka ni är!)

Bara fem dagar kvar nu innan jag är i Sverige igen på norrländska marker.
Det känns toppen även fast jag kommer att sakna vissa saker här i Savalen. Innan det blir Sverige igen ska jag dock hinna med att jobba lite till på spa, plugga anatomi, träna, se "Sex and the city" och umgås med Rebecka:) Planen är att kunna plugga så mycket anatomi mån-tor att jag ska kunna ta helt ledigt från pluggandet nästa helg (och detta utan att behöva ha dåligt samvete).

Le mot livet och livet kommer att le tillbaka (i promess)! Fruktansvärt mycket handlar bara om att ha rätt inställning till saker och ting. Det är oerhört viktigt att inte ta allt så allvarligt. Viktigare än många tror inklusive mig själv stundtals.

Ska gå till lghn nu och duscha sen sova. Ska ladda för morgondagens spa-jobb. Inatt behöver jag sova mer än 4 timmar nämligen;) Ha de fint!

Vinter på Savalen

Idag har jag inte pluggat nån anatomi alls. Har istället blivit en långpromenad ute i solen med Rebecka och Josefin. Sen käkade jag och tillbringade ca fem timmar på spa. Nu har jag nyligen käkat en riktigt god buffé och jag ska inte bli så långdragen här. Jag ska nämligen börja jobba halv 9 imorrn och sen jobba fram till 19 på kvällen.

Här kommer iaf ett smakprov på lite utomhusbilder som jag tagit de senaste dagarna här i Savalen.
Behöver jag säga att jag älskar vintern? Titta bara på bilderna och njut - Det är vinter, hurra! :D


Savalen har ett sagolikt vinterlandskap

Känns bättre nu när jag är på plats i Savalen igen. Har varit lugnt och skönt de senaste dagarna. Hotellet har inte haft några gäster så det har varit stängt tisdag och onsdag. I tisdags var jag ute och promenerade, joggade och styrketränade - härligt! Extra härligt då jag satt stilla och reste hela måndagen. Rörelse mår man verkligen bra av! På kvällen blev det en film i form av en komedi som hette "17 again". Det var för övrigt första gången jag såg en hel film med enbart norsk text men det gick fint att förstå. Jag börjar nästan känna mig lite smånorsk numera;)

Gårdagen blev en spontanskön dag på många sätt.
Började redan på förmiddagen då jag och Rebecka skulle gå ut och promenera men det slutade istället med att vi impulsivt hoppade på en buss och åkte till Tynset. Rebecka skulle handla lite saker och jag följde mest med för att kika runt och vara sällskap. Riktigt trevligt var det iaf:). Senare på kvällen var vi 5 personer som såg film i vår lgh. Det var jag, Rebecka, Josefin, Ante (Andreas, Josefins pojkvän som ska vara här fram tills söndag) och Kenneth (en svensk kille som jobbat här på Savalen i drygt ett år). Det var väldigt trevligt. Intressant att snacka med Kenneth som jag knappt bytt ett ord med här tidigare. Han visade sig vara en riktigt rolig prick. Jag, Rebecka och Kenneth satt uppe efter de två filmerna och snackade ända fram till halv 4 på morgonen, galet men kul!:D Finns ju så mkt man kan snacka om bara man har rätt sällskap:)

Idag har jag jobbat på spa mellan 9-12.
Har vikt massa handdukar, fyllt upp rummen med handdukar och torkat av oljeflaskor. Har alltså inte gjort några behandlingar men det har varit nog så trevligt ändå. Nu är det fräscht och bra förberett inför helgens alla behandlingar. Jag har också hunnit med att träna idag i form av en halvtimmes joggingtur ute i det fantastiska vinterlandskapet. Det är inte någon överdrift heller, vinterlandskapet här uppe vid fjällen är faktiskt HELT fantastiskt. Som ett vykort ungefär. Ska försöka hinna med att ta några vinterbilder ute imorrn med min kamera så ni kan få se hur fint det är:)

Det har föresten blivit rätt kallt här i Savalen nu, 15 minus visade termometern på förut.
Burr! Tur man tog med sig en del varma tröjor. Har inga problem med vintern som många andra tycks ha. Jag tycker det bara är läckert med olika årstider. Just nu trivs jag ypperligt med snö och kyla:)

Fick föresten ett trevligt erbjudande idag ang att komma tillbaka hit till Savalen och jobba i sommar, maj till september (tror det var till sep)
. Isf skulle jag jobba på spa, hålla i bassengtrening, gymnastik på land och gå på fjällvandringar med pensionärer. Ska ev få upplärning så jag kan jobba i restaurangen också. Blir lite blandat helt enkelt. Då skulle jag jobba i ca 2 månader och sen få vara ledig i två veckor (och då kunna åka till Sverige). Känns väldigt bra att veta att jag har ett jobb att komma till efter utbildningen om jag vill.

Lite synd bara att detta fjällhotell ska ligga så fasligt långt bort från Övik. Är ju gärna där jag vill vara efter utbildningen som det känns nu. Men helt klart är detta ett väldigt bra alternativ om jag inte skulle få nåt bra jobb i Övik eller någon annanstans i Ångermanland. Min magkänsla säger mig iaf att jag kommer att återvända hit till Savalen igen efter min praktik. Jag vet inte exakt när, kan ju lika gärna dröja några år, men nån gång kommer det troligen att ske. Nåja, den som lever får se. Man ska ta en dag i taget.

Ska sluta skriva nu. Ska istället ägna mig åt att plugga, prata med folk och sen äta middag. Just ja, ska kolla till tvätten också. Imorrn blire spa på em och kvällen. Ha de fint alla ni goa läsare!

Trött på att resa

En vecka går verkligen fort alltså, lr ja 6 dagar rättare sagt. Har vart i Övik så länge och nu sitter jag plötsligt på en buss mot Sundsvall, på väg tillbaka till Norge. Det tar emot att åka dit igen. Igår hade jag värsta ångesten även fast jag vet att det kommer att gå bra när jag väl är på plats. Det är ju inte så att jag otrivs på Savalen, det är bara det att man vänjer sig så ofantligt fort med att vara på HEMMAplan. Överhuvudtaget är jag ganska less på att resa massa nu, hit och dit och fram och tillbaka. Jag vill bara installera mig nånstans och vara där. Just nu vill jag installera mig hemma i Övik. Bara man kan få sig ett jobb också.

Jag är väldigt skolless för tillfället. Tack och lov att det mest är praktik kvar, annars hade jag nog aldrig pallat. Känns överhuvudtaget inte som att jag är student längre. Det känns mer som att jag jobbar och det vill jag göra också. Jag vill ha pengar och kunna få den där känslan att jag är ledig när jag väl är ledig. Som det är nu är jag egentligen aldrig helt ledig och det gillar jag inte.

Har inte hunnit plugga just nån anatomi överhuvudtaget och det är verkligen inte bra. Jag hoppas innerligt att det är lugnt på Savalen de närmsta vardagarna så jag kan få tid till det då. Behöver verkligen läsa alltså. För några dagar sen drömde jag en mardröm ang det där och det var allt annat än kul. Hade ju vart otroligt kul om jag fixade certifieringsprovet men just nu känns det tämligen omöjligt tyvärr. Jaja, bara att ta det som det kommer.

Jag längtar väldigt mycket efter jul och nyår just nu. Det är verkligen en mysig tid. Åka skridskor och spela hockey vill jag göra:) Likaså gå på hockey. Sen vill jag kunna ha tid till att vara ännu mer med mina nära och kära i Övik överhuvudtaget. Tur att jag ska göra praktik i Ångermanland i hela 11 veckor efter nyår!:) Det känns riktigt jäkla bra!:)

Ska stänga ner datorn nu och spara lite på batteriet. Kommer troligen att vara framme vid Savalen Fjellhotell tidigast halv 2 i natt. Hoppas ni får en bra måndag!

Sömnbrist men vad gör det?

Jag är rätt trött idag efter att bara ha sovit ca 4 timmar natten som var men vad gör det egentligen när man är glad och lycklig? Jag har så mycket att vara tacksam över! Livet är fantastiskt oförutsägbart, spännande och lockande. Jag har haft tur med en hel del men framför allt har jag fått kämpa hårt för att nå dit jag är idag. Jag är glad och stolt över att vara jag:)

Anatomipluggandet blir dock lidande pga av min sömnbrist
då min frestelse just nu för att se Robinson-reprisen på nätet är betydligt större jämfört med att ta fram och läsa i anatomipärmarna. Känner mer och mer att oddsen för mig att lyckas klara certifieringen blir allt högre. Kan bara inte hjälpa att jag känner för att prioritera andra saker för tillfället. Så mycket annat som händer i mitt liv just nu att certifieringen inte alls känns så spec viktig. Kommer kanske ångra det sen att jag inte prioriterade det högre men det är smällar jag får ta isf.

Har haft en intressant morgon hittils då jag fått se och uppleva saker som inte många andra människor fått uppleva. Haha, riktigt underhållande faktiskt stundtals. Läskigt, underhållande och intressant - ja, så kan man nog sammanfatta det. Djur är verkligen fascinerande.

Nu ska jag se Robinson, käka och sen förhoppningsvis hinna läsa på anatomin åtminstone lite innan jag ska fika med Helena på stan:)
Det kommer bli skoj. Har nämligen inte träffat min storasyster än sen jag kom hit till Övik eftersom hon jobbat en massa men idag ska det alltså bli ändring på det.

Ikväll vankas det förhoppningsvis trevligt umgänge, prat, Singstar, ev film och mys:) Det kommer bli en toppendag. Hoppas ni andra också får en toppendag!

2 timmar bort från Övik

Jag är nu på väg hem till Foppaland! Har varit en del problematik med denna resa men det har löst sig tillslut och just nu sitter jag på en buss i Härnösand. Kommer vara i Övik om ca två timmar. Great! Fick dessutom reda på en glad överaskning för två timmar sen vilket kommer göra den här kvällen riktigt bra. I can't wait!:)

Nu ska jag nog stänga ner den här laptopen för batteriet är slut när som helst
. Finns inga ellutag på denna buss nämligen, lite synd men. Får sysselsätta mig med att sova och lyssna på min mp3 ist. Sova kan behövas för jag har inte just sovit nånting bara nån halvtimme här och var längs resans gång. Icke bra.

Nu ska jag bara njuta av min hemkost.
Får se när jag har tid att blogga här nästa gång. Just nu känns det som att jag kommer att ha en hel del annat att göra nu när jag väl är hemma ett par dagar. Men, men det kan ju komma nåt inlägg också så höll ögonen öppna. U never know;)

Har föresten lyckats tappa den här datorn i golvet två gånger efter den här resans gång så det var nog en jäkla tur att jag köpte till en så kallad drulleförsäkring. Haha, vilken pajas jag är!xP Tur datorn fortfarande funkar som den ska iaf.

Sköt om er och ta vara på var dag! Glöm inte att livet är här och nu!

Lång resa väntar

Jag börjar min resa hem till Sverige om ca 8 timmar! Känns galet men kul!:D Tiden går verkligen fort även fast jag i mitten på den här veckan tyckte att tiden stod stilla. Men så i helgen har jag jobbat en del på spa och vips vad tiden går då. Igårkväll trodde jag knappt mina ögon när jag insåg att jag snart skulle vara hemma i Sverige.

Ska bli superkul att komma hem och träffa alla nära och kära därhemma, saknar de verkligen! Synd att det bara blir en vecka innan jag måste tillbaka hit till Norge igen men det är bara att göra det bästa av situationen och utnyttja tiden så bra som möjligt.

Jag hoppas att det ska lösa sig med bil bara. Skulle få låna en bil till Tynset för att därifrån kunna ta en buss som avgår 3.15 i natt men nu verkar det lite halvklurigt. Jag tror dock det ska lösa sig tillslut bara jag får tag i en viss person vid 19-tiden ikväll.  Måste också få reda på exakt vars jag ska parkera bilen sen. Tynset är dock inte så stort så det borde inte vara så svårt att hitta.

Jag kommer vara hemma i Övik 18.20 imorrnkväll så det kommer bli en otroligt lång resa med 4 byten och lite väntetider men det är det absolut värt! Jag är inte den som är den. Jag kommer fördriva tiden med att sova och lyssna en massa på min mp3. Kanske kommer försöka plugga lite anatomi också om jag inte blir alltför åksjuk av det.

Nu ska jag ut och gå en härlig fjällpromenad med Rebecka och sen blire förhoppningsvis lite massage, det kommer bli fantastiskt! Har inte fått nån massage på över en månad nämligen, har bara gett och gett. Senare ska jag ta itu med packningen också men det är inte så mycket så det lär gå rätt fort. Förhoppningsvis ska det hinnas med att se några avsnitt "Sex and the City" också med Rebecka innan resan startar:D

Ha de fint så syns vi kanske snart på svenska marker! :)

Jag trivs med min tillvaro

Mår toppen för tillfället. Jag trivs verkligen med min tillvaro just nu. Norge och Savalen har verkligen passat, och passar mig fortfarande, som handen i handsken. Jag är på rätt ställe vid rätt tidpunkt, kanon! Jag har utvecklats och utvecklas fortfarande på så många olika sätt. Fler sätt än jag kan förstå nu.

I morse höll jag i två st pass med bassengtrening. Ett pass kl 8 och ett pass kl 10. Det gick finemang. Tror faktiskt att det här med att leda pass kan vara lite av min grej, trots att jag inte alltid känner/känt mig som en ledartyp. Jag gillar dock att träna och sprida energi till andra människor. Att kunna få människor att le och skratta är nåt jag verkligen trivs med. Det andra passet i morse gick nog bäst. Då hade jag verkligen roligt när jag stod där på bassängkanten och instruerade. Det är en häftig känsla man får när man märker att människor gör exakt samma rörelser som en själv oavsett vad man gör. Kanske är jag lite av en ledare ändå innerst inne.

Från kl 11 idag har jag sedan varit på spa och haft behandlingar fram till kl halv 8 ikväll. Många trevliga pensionärer har jag tagit emot vill jag lova. Imorrn får jag ta emot minst två till för då har jag behandlingarna "Senior komplett" och "glade fötter". De har så många gulliga ord för saker här i Norge också. Jag diggar verkligen norskan! Vad sägs som "gå på ski", "stå på ski", "vann", "spise", "mye", "vanskligt", "trenger", "akkurat", "deilig", "hytte", "leggene" med mera. Kan man annat än gilla språket alltså?:D

Nu ska jag surra med lite folk innan jag ska till lägenheten och se lite SATC med Rebecka.
Imorrn ska jag upp tidigt för att kolla på när en annan person håller i bassengtreningen. Det ska bli roligt och intressant som tusan. Tror jag kan komma att lära mig jättemycket. Ska också göra minst två behandlingar på Spa. Sedan är målsättningen också att jag ska hinna plugga en del anatomi.

Ha de så bra och glöm inte att ta hand om er själva, det är ni värda!

Mycket att längta efter

Idag ska jag plugga anatomi och träna (framför allt styrketräna). Har börjat att få lite småångest över anatomin, är ju inte lång tid kvar till certifieringsprovet går av stapeln. HAr iaf kommit igång med pluggandet en del den senaste tiden, alltid nåt. Borde ha pluggat mer hitills men man ska inte jämra sig. Ska försöka hinna plugga mkt den här veckan då jag inte har så mkt annat att göra som det ser ut nu iaf. Vore ju väldigt roligt att klara certifieringen men samtidigt vet jag att jag har möjlighet att få jobb iaf även om jag skulle misslyckas. Det är bara onödigt att tänka negativt. Jag ska jobba för att se det hela som en möjlighet och inte något krav eller måste.


Jag har för övrigt en hel del saker framöver som jag längtar efter/till:

- Alla mina nära i Övik (om en vecka får jag dock träffa de igen!)

- Att sjunga Sing-star (kommer att kunna göra det om en vecka)

- Att åka till Lycksele och få bli bortskämd och bara få vara (kommer att ske om ca en och en halv vecka).

- Mina två bra pincetter som jag klantigt nog lyckades glömma kvar i Sunne (kommer att komma åt de igen om en månad)

- Att åka längdskidor, framför allt att åka i mörkret på så kallad månskenstur. (Om drygt en månad kan jag förhoppningsvis åka längdskidor i Sunne om det finns snö. Månskenstur kommer jag kunna åka tidigast om en och en halv månad).

- Att spela hockey (kommer förhoppningsvis att ske under jullovet om ca en och en halv månad)

- Att gå och se hockey live i Fjällräven Arena! (även det kommer bli på jullovet)

- Att fira jul och nyår (Ca två månader kvar).


Som ni ser har jag en hel del saker som jag suktar efter.
Men nu ska jag sluta drömma och leva i nuet. Den här dagen kommer aldrig att komma igen så nu ska jag fånga den på bästa tänkbara sätt.

Take care!

RSS 2.0