Fullt upp!

Hade verkligen fullt upp igår med att planera en massa saker inför de kommande dagarna. Har kommit fram till att jag kommer ha det ganska fullt upp de sista dagarna på denna vecka, detta trots att jag inte har nåt mer i skolan...lr ja inget skolarbete iaf.

Torsdag
Planera inför fredagen
Träning på kvällen kl halv 8
Kolla upp om sommarjobb

Fredag
I skolan till minst kvart i 4
Match på kvällen (samling runt halv 6)
6-dagars efter matchen

Lördag
Sova ut och vilodag:) (Tyvärr Sandra, jag orkar verkligen inte åka upp till Umeå denna dag)

Söndag
Match kl 3
Testsminkning inför balen när jag kommer hem från matchen på kvällen inför

Igår var jag till min frisör och frågade henne om de silverkammar jag köpt till min balfrisyr går att använda och de gick att använda som tur var:) Därmed har jag allt klart vad gäller balfrisyren, skönt. Orkar fan inte springa på stan nå mera angående det. Igår packade jag också en massa inför idag. Träningskläder till fotbollen eftersom jag tänkt ta mig direkt till träningen imorrn från Jimmi, bikini, handduk, tandborste etc, varma kläder, korv och annat att äta i Björna mm. Det tog en jävla tid men jag tror jag fått med mig allt som jag behöver nu iaf. Igår var jag också också tvungen att kolla upp om jag skulle spela fotbollsmatchen vi har på fredag och givetvis skulle jag det (tyvärr). Jag frågade om jag kunde slippa med tanke på att det är 6-dagars men tydligen hade vi inge folk så jag är tvungen att spela. Det är match uppe i Anundsjö kl 7 så det kommer ta en jävla tid innan jag hinner börja festa men det är som det är. Jag ska iaf på Plattan eftersom jag köpt biljett och allt. Skitsamma om jag kan börja festa och göra mig klar sent.


Blev less i morse. Jag hade verkligen sett fram emot att sova ut och inte gå upp föränn halv 11 eftersom bussen jag skulle ta gick halv 12 men det gick åt skogen med den sovmorgonen. Kl kvart över 8 ringde nämligen min mamma och frågade om jag kunde skjutsa in Betty till Bjästa eftersom hon missat bussen. Jag suckade men sa tillslut att jag väl kunde det då. Tydligen hade hon nåt muntligt framträdande idag och därför var det viktigt att hon kom till skolan. Eftersom mamma tagit sin bil till jobbet tänkte vi ta min brorsas bil men tydligen hade han försovit sig och var hemma och sov fortfarande. Han var allt annat än glad när jag bultade på hans dörr och han vaknade och insåg att han var försenad. Blev en hel del kalabalik eftersom alla var rätt så stressade (ja, alla utom jag då typ) men det slutade tillslut med att min brorsa skjutsade in Betty till Bjästa och sedan for han iväg till sitt eget jobb i skogen. Jag kunde därmed gå och lägga mig igen utan att behöva skjutsa något. Och tro't lr ej men jag somnade faktiskt om igen. Vaknade två timmar senare och det kändes som att jag sovt minst 10 timmar extra och inte bara 2 sen sist jag vaknade. Har kommit på att jag inte kan ha mitt duntäcke i sängen något mer, det blir alldeles för varmt! Nu blir det till att byta ut det täcket mot ett vanligt och hä in ett myggfönster snart. Jobbigt när det är för varmt och kvavt på rummet när man ska sova.

Idag bär det av till Björna där vi ska ha klassfest med bastu och grillning:) Det blir säkert roligt. Vi ska fara härifrån skolan kl 3 men innan dess är det tänkt att jag ska hinna med att ordna lite saker. Måste bl a gå ner på stan och se om jag hittar nån present till min storasyster som fyller år på fredag. Jag ska åka till Björna med Anna i min klass och det är tänkt att vi ska fara hem i natt nån gång. Vet inte riktigt när men det märks. Tänkte betala henne hundra spänn för körningen, jag hoppas det räcker. Har inte råd att betala så mkt mer:P I natt tänkte jag be Anna skjutsa hem mig till Jimmi eftersom jag då kan se NHL-matchen som börjar kl 2:) Dessutom blir det inte lika långt som om hon skulle skjutsa hem mig till min mamma.

Nej, nu måste jag dra så jag hinner fixa det jag tänkt. Kanske skriver senare inatt lr imorrn, beror på när jag orkar:P Ha en fin dag!

Tidsfördriv

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?:  Nej
2. Är du lycklig?:  Ja, det är jag men man vill ju ändå alltid ha det bättre
3. Är du uttråkad?:  Nej, inte speciellt...mest trött
4. Är du ledsen?:  Nej
5. Är du italienare?: Nej
6. Är du en cooling?:  Haha ööh ja självklart;)
7. Är du från irland?: Nix
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Nej, dom är skilda sen långt tillbaka.

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?:  Ja, det gör jag.
2. Har du någon gång blivit sårad?: Oh ja ett antal gånger.
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Japp
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Mhm
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? Japp;)
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Beror på hur man menar men jag tror det
7. Är du kär?: Ja det är jag:)
8. Vill du gifta dej när du blir stor?: Jajemen

10 TVÅ ALTERNATIV
2. Hår eller ögon?:
Svårt men det får nog bli ögon - ögonen är själens spegel. Finns det nåt mer personligt?
3. Katter eller hundar?: Katter, helt klart !
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få.
5. Tv eller internet?: Internet, där finns allt i princip.
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-Cola i så fall men helst mjölk
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Utekväll, just nu, men annars hemmakväll:)
8. Pengar eller lycka?: Lycka!!
9. Dag eller natt?: Natt...lr helst kväll
10. Msn eller Mobil: Mobil, kan inte vara utan den alltså.
 
TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?:
Nej, jag har aldrig smitit så.
2. Brutit ett ben?: Nepp
3. Gjort nåt du ångrar?: Oj, det är mkt det men gjort är gjort.
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej, men jag skulle vilja. Vet dock inte om jag skulle våga:P
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja, det har hänt.
6. Ätit en hel tårta?: Nej, inte själv men jag har ätit en stor del av en tårta;P.
7. Gjort bort dig offentligt?: Haha, ja det har nog hänt tyvärr
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Nej
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Ja, det har jag.
10. Velat försvinna?: Mhm

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde?:
Jimmi <3
2. Telefonsamtalet du fick?: Jimmi <3
3. Personen du var med?: Min mamma
4. Roligaste grejen som hänt?: Bra fråga...att jag har sommarjobb bland annat
5. Personen du smsade: Jimmi <3
7. Du skrev till på myspace?: använder inte det...
8. Du kommenterade?: Maries blogg.
9. Du tillbringade natten med?: Jimmi <3
10. Du kramade?: Min mamma

Detroit har övertag

Sitter i en av skolans datasalar för tillfället och slappar. Har precis kollat upp hur det gick i nattens finalmatch mellan Detroit och Pittsburgh och tydligen så vann Detroit igen, den här gången med 3-0. Jag hoppas Detroit tar hem Stanley Cup med tanke på alla svenskar men jag vill att Pittsburgh ska vinna lite nu så det blir jämnt. Förhoppningsvis kan de väl göra det nu också eftersom de har hemmaplan nu nästa match. Det är trots allt en ganska stor skillnad på att spela hemma och borta.

Vem vet, kanske kan jag se nästa NHL-match. Nästa NHL-match spelas nämligen natten till torsdag och på torsdag är jag ledig från skolan, har inga lektioner överhuvudtaget därför kan jag vara hemma och sova ut:) Fast det beror förstås på om jag sover över i Björna på onsdag lr åker hem. Förhoppningsvis kan man få skjuts hem på natten och kanske hinna hem till kl 2 då matchen börjar. Då kan jag kanske fara hem till min pojkvän och se matchen hemma hos han. Det hade vart väldigt bra, men jag är inte säker på om det går. Hoppas kan man ju alltid iaf. Att se NHL:s finalserie är ju något man inte vill missa i första taget. NHL 4-EVER! <3

Vinst & ingen brännboll

Äntligen går det att logga in på bloggen. Är så himla irriterande när man vill gå in och skriva ett inlägg också funkar det inte:( Jaja, skönt att det funkar nu iaf. Ikväll har jag som sagt spelat match. Vi spelade mot Domsjö hemma. Det gick bra, vi vann med 3-2 vilket var riktigt skönt:) Kändes som att vi var bättre än dem även om det var ganska jämnt. För mig personligen gick det väl ganska okej med tanke på att jag inte spelat och tränat på en hel vecka. Jag blev dock rätt less när jag skulle skjuta, jag fick felträff med höger (jävla studs-fotboll) och sedan skulle jag bums skjuta med vänster fot (varför tog jag inte höger?). Inget mål för mig idag heller alltså, men bättre lycka nästa gång antar jag. Men det viktigaste är ju så klart ändå att laget vann så varför klaga:P :)

Tydligen blir det inget brännbollsspelande för mig i helgen och tur är väl kanske det med tanke på hur dålig jag är, haha:P Vet inte om vi ska åka upp ändå och festa på lördag, men det känns inte sådär jättelockande då jag antagligen ska spela match klockan 3 på söndag:P Det skulle dock i och för sig vara jävligt roligt att gå ut i Umeå, det har jag aldrig gjort förut men men:P Hmm, jag får se hur det blir. Jag ska ta och prata med Sandra och Emma imorrn.

I morgon blir det fullt ös på skolan (drygt!) men som tur är är det den sista "riktiga" jobbiga skoldagen.
Först ska vi gå igenom betyg på "Kvinnligt, manligt, mänskligt" och sedan är det svenska med reodvisning av ljudböcker/instruktionsfilmer, utdelning av gamla arbeten (förhoppningsvis!) och betygsprat. På filosofin efter lunch ska vi också prata betyg. Efter filosofin ska min klass diskutera och komma överens om vad vi ska ha på Nolavision. Blir väl antagligen en del skrivande på nån låt. Dessutom kanske vi ska tränga in nåt hälsotest lr liknande imorrn så vi slipper komma till skolan på onsdag enbart för att ha det. I och för sig spelar det inte så stor roll för mig vad gäller det eftersom jag ju ändå förmodligen måste ta mig in till stan på onsdag för att kunna samåka med Ylva m fl.

Nej, nu ska jag ta och göra mig klar för att sova så jag orkar upp imorrn. Sweet dreams! :)

Slapp skoldag

Sitter för tillfället i en datasal på skolan och tar det lugnt. Har bara haft en enda lektion hitills idag och det var geografi. Då fick vi göra ett geografitest på länder, berg och floder ute i världen men det var inget som vi behövde lämna in som tur var. Det vara bara personligt så man själv skulle bli medveten om hur bra man kunde det. Haha, jag gjorde typ ingentingxP Sedan fick man veta sitt betyg i geografi, hälsopedagogik och projektarbete och jag kan ju säga att jag är nöjd med samtliga betyg:)

Annars har jag bara varit här på skolan och umgåts med Sandra, trevligt:) Vi åt lunch tillsammans med Sverker, det var potatismos och biffar, inte det godaste men det dög helt klart. Bra också att jag kunde snacka lite NHL-snack med Sverker och fick reda på att finalmatch 2 mellan Detroit och Pittsburgh är klockan halv 2 inatt. Jag är jävligt sugen på att se den alltså trots att det ju är väldigt sent. Antagligen kommer det sluta med att jag inte kommer orka se den men man kan ju alltid drömma lite:P

Ikväll ska jag spela match med vårt div-5-lag. Hehe, vet inte alls hur det kommer gå med tanke på att jag varit sjuk och inte tränat på en vecka men jag hoppas det kommer gå bra iaf. Känner mig ganska rastlös iaf eftersom jag inte tränat på länge vilket är positivt. Jag tänker verkligen försöka spela bra ikväll och göra mitt yttersta för att laget ska kunna vinna.

På onsdag ska vi ha klassfest hos en i klassen som bor i Björna. Då ska vi bada vildmarksbad och basta så det blir nog kul:) dock vet jag inte riktigt vars det är nånstans men man får väl söka på "hitta.se" lr nåt sånt. Förmodligen kommer jag samåka dit med Ylva och några till. Känns lite väl onödigt att ta en bil dit helt själv, man måste ju tänka på kostnaden och miljön.

I helgen ska jag upp till Umeå och (förmodligen) vara med i en brännbollsturnering (om nu vårt lag är anmält dvs?) och festa. Ska åka dit med Sandra och förhoppningsvis också Emma. Förmodligen kommer vi nog ta bussen upp, det känns som att det blir lättast. Vet dock inte var vi ska sova än men det ordnar sig nog på nåt vis, det brukar alltid göra det hehe:P

Nej, nu ska jag fortsätta kolla runt här på nätet innan jag ska sega mig till teckenspråket. Haha, jag är verkligen inte motiverad för att ha det just nu trots att jag inte haft nånting idag typ. Tokigt värre:P Men, men det bygger sig nog...det brukar göra det på ett lr annat sätt. Ha en fortsatt bra dag! :D

Ny människa?

Just nu sitter jag på mitt rum och funderar starkt på att ta nåt att äta innan jag ska krypa ner i min säng för att sova. Skulle inte vara fel att se ett avsnitt av Svensson-Svensson heller:) Måste säga at jag mår jävligt bra för tillfället. Min förkylning är så gott som borta och jag är så oerhört lättad över att jag inte har några skolsaker kvar att det finns inte. Känns verkligen som att tusen liter stress och börda har försvunnit från hela mig. Jag är som en helt ny människa ungefär. Haha, låter kanske sjukt men det känns verkligen så. Jag är som mkt gladare och lugnare nu, jag kan se allt i ett helt nytt ljus ungefär:) Sjukt egentligen, men jag känner verkligen sån enorm skillnad:) svårt at beskriva men. Vet inte om det märks på mig lika tydligt men förmodligen gör det nog det, litegrann åtminstone. Tack och lov för att jag varit så duktig och gjort klart allt jag ska i skolväg:D Nu är det bara att njuta...- Studenten, here I come! :D

Nej, nu måste jag ta nåt att äta. God natt på er! :)

Grillning & räffsning

Jag har haft en jävligt bra helg. Lite sorgligt att den är slut bara men det är sånt man får stå ut med. Är inte direkt att jag har mkt i skolan nu kommande vecka heller så det är lugnt. Kommer bara slappa och festa ungefär, haha:D Här kommer en lite update på vad jag gjort andra halvan av denna helg.



Igårkväll

Nåväl, igår såg jag på ESC här hemma hos min mamma och det var riktigt trevligt. Jag, Jimmi (blev postivt överraskade över att han orkade sitta och titta på hela programmet, jag var övertygad om att han skulle spela), Ola och mamma satt och tittade på hela programmet. Helena, Stefan, Micke och Åsa kom in lite nu och då och kikade. Det var jävligt dåligt att Sverige inte ens kom topp tio, blev riktigt besviken över det faktiskt. Låten är faktiskt inte så dålig att den ska komma först på en 18:e plats! Fattar inte heller hur Finland kunde komma före oss som:S Europas länder röstar riktigt konstigt ibland alltså, usch! Jaja, det var kul att de låtar som kom topp 5 var bra iaf:) Jag gillade Armeniens låt väldigt mkt, sen var ju vinnarna Rysslands låt klockren med den fenomenale skridskoåkaren Tjevchenko (vet inte hur han stavar) som åkte omkring på bara nå få kvadratmeter.

Efter schlagern gick vi ut och grillade korv och pinnbröd. Stefan (Helenas pojkvän) har varit snäll och fixat en grillring till vår tomt nämligen. Mkt trevligt, den står nu på baksidan. Igårkväll invigde vi alltså grillringen och den funkade mkt bra. Det var rätt kallt ute och då var det extra skönt att sitta nära elden och värma sig, mysigt:)

Efter att vi grillat for jag och Jimmi hem till han.
VI gick dock inte och la oss utan vi satt uppe ett tag till. Jag för att jag ville se NHL-finalmatch 1 mellan Detroit och Pittsburgh och Jimmi för att han ville spela. Efter 1½ period somnade jag dock i soffan vilket inte var så bra för då missade jag ju matchen. Som tur var kom Jimmi och väckte mig ganska omgående så att jag inte missade alltför mkt. Hela sista perioden såg jag dock inte utan kände att jag dels var jävligt trött och dels så såg det ganska avgjort ut redan eftersom Detroit ledde på hemmaplan med 2-0.


Idag
Imorse sov jag jävligt länge, hade ju trots allt inte somnat natten innan föränns halv 5 ca och det kändes. Det var väldigt skönt att sova ut iaf:) Jag och Jimmi gick upp och åt frukost. Plockade även in i och körde den lilla diskmaskinen innan vi begav oss ut på hans tomt för att räffsa lite. Det gick bra även fast det var lite drygt. Skönt att det var så varmt ute iaf. Hehe, tog t o m av mig och räffsade i bara bh:n...så varmt var det!:P Nu har vi iaf snyggat till litegrann och det är kul att se att det blir skillnad:) Får se om vi orkar fortsätta nästa helg lr längre fram.

Efter räffsningen åkte vi till Sibylla och köpte mjukglass vilket var välbehövligt:) Jag tog en mjukglass med salt-lakritströssel som var hur god som helst:) - Tack älskling! Vi stannade också till på Ica och köpte med oss lite grejer som min mamma skulle ha innan vi körde hem till just min mamma. Väl hemma städade jag lite på rummet medans Jimmis såg på tv med Ola. Efter en stund blev det fika med citronmuffins, kex och glass:) - gott!

Efter fikat gav jag och Jimmi oss iväg ut på en liten båttur. Det var mysigt och rofullt:) Jag älskar verkligen att vara ute i naturen, man blir så himla lugn och harmonisk. Vi rodde bort till ett vindskydd som ligger en bit bort och sedan rodde vi tillbaka. Det var lite drygt att ro hem eftersom vi var tvungna att ro mot-ströms (det var en jävligt stark ström dessutom) men vi lyckades komma hem tillslut iaf.

Klassfest & ESC

Gårdagen
Igår uträttade jag en hel del saker. Jag lämnade in min sv-artikel (fan vad skönt att bli av med den!;P), köpte en morsdagspresent med min syster, berättade om mig själv på teckenspråk, dansade vals på idrotten, umgicks med Ylva, var på klassfest och var shaffis åt några fyllon i min klass;)

Hehe, vi hade klassfest hemma hos Sverker igår och det var kul :) trots att det kanske blev en aningens väldigt hög ljudnivå. Jag var nykter och shaffis eftersom jag ju varit krasslig i veckan, dock var det mkt bättre igår men man ville ju som ändå inte festa och riskera något. Känns bättre att avvakta tills man är helt frisk. När klockan var 11 skjutsade jag in några klasskompisar till Plattan. Haha, måste säga att mitt lokalsinne suger alltså (det har nog de flesta andra märkt också) haha, är rakt pinsamt iblandXD men, men vi kom fram tillslut iaf:P:)

- Jag hoppas mina klasskompisar fick en jävligt rolig kväll natt på Plattan igår iaf! :D


Efter att mina kompisar klivit av på Plattan for jag hem till min mysiga pojkvän och tog det lugnt. Var riktigt skönt att slippa den höga ljudnivån även om jag saknade "flummet" hehe:). Jag var väldigt trött under hela dagen igår och speciellt på kvällen så när vi väl gick och la oss runt 2 somnade jag som en stock. Trots allt hade jag bara sovit 5 timmar natten till fredag så det var väl inte så konstigt egentligen.


Idag
Jag har inte hunnit gjort så mkt hittils. Min tränare smsade och frågade om jag kunde vara med och spela matchen vi har med div-3-laget på söndag men jag sa: "Nej". Detta eftersom jag fortfarande är lite smått krasslig och inte vill riskera att bli mer sjuk. Känns som att det är bättre att vänta tills jag är helt frisk så det inte blir som förra helgen då jag spelade match och tränade två dagar efter min sjukdom och jag sedan blev sjuk igen:S Jaja, hoppas de får ihop folk ändå (lät som att de hade få som kunde vara med) lr också få de väl försöka ställa in matchen lr nåt. Jag tänker verkligen inte riskera att bli mer sjuk till nästa vecka då det är Festös för hela slanten iaf. Ser verkligen fram emot det!:D Bara 13 dagar kvar till studenten nu, yeah :D :D :D Galet skönt är vad det är!

Ikväll ska jag fara hem till min kära mor och se på Eurovision Song Contest. Det blir spännande. Jag hoppas verkligen det går bra för Charlotte:) tycker hennes låt är schlager så jag tycker/hoppas/vill att den ska komma högt upp. Det bästa vore förstås om hon vann men man ska nog inte hoppas på för mkt:P Jag ska ladda för fullt med godsaker ikväll iaf, det har jag verkligen förtjänat efter alla dessa jävla dryga skolsaker jag gjort:P Men nu är det slut på dem iaf:D Jag är klar med allt,,,lr jaa, det är väl ljuddagboken jag kan fixa till bättre om jag vill men vet inte om jag orkar:P Jag tycker den är hyfsat bra som den är. Den ska dock spelas upp/lämnas in först på tisdag (har inte fått lämna in den än av nån konstig anledning:S) så jag har några dagar på mig om jag vill.

Jag är väldigt laddad inför kommande vecka och jag hoppas det blir en vecka då man bara får njuta, vara glad och festa inför studenten. En sak är iaf säker - på 7-dagars nästa fredag så ska jag på Plattan! Frisk lr sjuk spelar ingen roll jag ska banne mig dit, haha:D Man får inte missa det roliga nu inför student-nedräkningen. Det är ju bara en engångsupplevelse i livet det här med studenten och allt vad det innebär därför måste man passa på.

Nej, nu ska jag försöka städa upp lite här i Jimmis hus (det behövs!). Ska också se om jag kan få med mig Jimmi på nån promenad lr liknande, det vore trevligt:) Hoppas ni får en bra dag:)

Positiv

Jag är på gott humör idag:) Beror förmodligen mkt på att jag börjar se slutet i tunneln vad gäller alla dryga skolarbeten. Jag har gjort klart sv-artikeln och förmodligen också "Min människosyn". Satt uppe lite längre och fixade till den sistnämnda igårkväll. Har skrivit 2½ sida så det får nog duga. Haha, sen hur bra jag har skrivit är en annan femma men jag hoppas det är hyfsat iaf:P. Tycker det var en ganska svår uppgift eftersom det är ett så stort och obegreppbart ämne som jag inte funderar så mkt över. Har skrivit ut det från datorn nu iaf så nu kommer jag nog nöja mig med det, orkar inte bry mig nå mer:P

Nu har jag bara ett enda skolarbete kvar nämligen min ljuddagbok. Började spela in den i morse och ska väl fortsätta senare idag. Är svårt att veta hur lång man ska göra den dock men jag tror jag ska satsa på ungefär 10 minuter. Ikväll ska jag redigera mina inspelningar, lägga in lite musik och bränna ut den på skiva så jag kan lämna in den i morgon tillsammans med sv-artikeln. Gud så ofantligt skönt det ska bli att få slut på alla jäkla skolarbeten:) Känner redan att 10 kilo försvunnit från mina axlar, nu återstår bara 1 kilo (ljud-dagboken) men det försvinner alltså snart också, underbart! :D

Är fortfarande lite krasslig i halsen tyvärr men det är sånt man får stå ut med. Ska kanske försöka knapra på lite halstabletter snart. Fick låna en påse av min pappa igårkväll som tur var eftersom vi hade slut hemma hos min mamma. Helt perfekt:) Blir definitivt ingen träning för mig ikväll iaf, den saken är säker. Jag ska vara hemma och krya på mig. Kanske tar jag en promenad senare ikväll också, jag får se.

Jag har en ganska fullspikad dag idag. Ska ordna en del grejer som inte har med skolan att göra men ändå är lika viktiga om inte ännu viktigare(?) Jag hoppas jag kommer ihåg alla grejer jag ska uträtta, borde kanske skriva en lista med tanke på mitt minne:P. Ja, jag får ta och fixa det hehe. Min syster kommer hem från Umeå idag föresten så det känns riktigt trevligt:) ska följa med henne och mamma sen runt 5 och handla så det kommer bli en lång dag i stan för min del. Förhoppningsvis blir det dock en givande och bra dag:)

Nej, ska gå och kolla på en dansvisning nu i aulan:) Ha en fin dag!

Krasslig hals

Kändes mer surt än vanligt att stiga upp i morse, anledning? Jag hade ont i halsen och var hes. Typiskt alltså, jag som hade hoppats på att den förkylning jag hade i helgen hade försvunnit supersnabbt. Jag spelade ju match på söndag och tränade i förrgår utan att känna av någonting, mysko! Nu är jag iaf smått sjuk igen det är bara att inse. Som jag mår nu kommer jag inte festa på fredag. Jag kommer nog gå på för-klassfesten men sedan lär jag dra hemmåt. Skulle ju dock vara kul att festa också, har ju haft ett ganska hyfsat festsug på senaste tiden som ni vet, men det finns inte en chans till det om jag mår såhär. Antar att jag inte kommer hinna bli frisk tills på fredag så därför förbereder jag mig på att ta det lugnt i stället.

Enda vi hade idag på skolan var Projektarbets-redovisningar.
Det gick rätt så bra förutom att det blev lite ont om tid till vår grupp som var sist. Hehe, vi fick dra igenom vårat projekt på ungefär 6 minuter medan vissa andra grupper redovisade på 20. Lite dåligt planerat av lärarna måste jag säga men det var inte nå betygsbedömande iaf och tur var väl det. Skönt att ha det bortgjort i vilket fall som helst:)

Efter skolan har jag halvsovit några få minuter på sängen, ätit mat, gjort klart artikeln till svenskan (ska bara skriva ut den i färg), tagit en skön promenad med min mor och försökt skriva på min jävligt "flummiga" reflektion på min människosyn. Det sistnämnda är jävligt svårt att skriva, känns som att jag inte får så mycket struktur. Har skrivit en del om fördomar och om människans egoismen. Hoppas jag kan få till det så det blir någorlunda strukturerat och vettigt. Har en grund nu iaf vilket är bra.

I morgon måste jag spela in min röst-dagbok.
Tänkte göra det i morse men då var jag hes så det kändes inge kul. Hehe, problemet är bara att jag säkerligen kommer vara hes i morgonbitti också (säkert ännu hesare än i morse tom) men jagHal måste ändå spela in eftersom den ska vara klar och lämnas in på fredag. Jag lär bara babbla på om studenten lr nåt, det får bli vad det blir.

Nästa helg ska jag och Sandra vara med i brännsbollsyran uppe i Umeå. Haha, en killkompis till Sandra behövde tydligen två tjejer till sitt lag och därför bad han oss att vara med. Jag suger verkligen på brännboll (ursäkta språket men jag gör det:P) dock vet han om det och får därför skylla sig själv. Jag kan varken slå eller kasta, enda jag kan är att ta någon lyra ibland och att springa haha:P Jaja, man får väl hoppas att andra i laget är duktiga på att slå så man inte sabbar alltför mkt. Känns lite dumt dock med tanke på att brännboll inte är mitt forum som sagt var men, men.

Nej, nu ska jag försöka fortsätta med min flummiga reflektion och försöka skriva ut min artikel. Vill bara bli av med skiten så jag slipper det. Längtar otroligt mkt till den dagen jag är läxfri vilket som tur är inte ligger alltför långt bort just nu.
Ha de bra!

Ös på fredag

Har haft en rätt så bra dag. Fick ännu en inlämningsupopgift idag på skolan men den var väntad så jag vart inte alltför less. Jag ska skriva en reflektion på min människosyn till kursen "kvinligt, manligt, mänskligt", och denna reflektion ska vara inne senast fredag förmiddag. Känns lite klurigt när jag knappt vet vad jag har för människosyn:S Haha, sånt brukar inte jag tänka på direkt så man får väl ta sig en liten funderare kanske. Borde börja skriva på reflektionen ikväll egentligen men vet inte om jag orkar. I morgon har jag bortamatch i Själevad så då kommer em och kvällen gå bort till det. På torsdag har jag väl förmodligen träning men den får man väl hoppa över i värsta fall. På fredag ska nämligen 3 uppgifter lämnas in (de sista=D). Ska bli så skönt när man gjort dem, herregud alltså! Nästa vecka är det full fart mot studenten som gäller, lovely! Men, men först är det slit som gäller med de uppgifter som återstår.

Gick på stan med mamma idag och köpte hårdekorationer (heter det så?) som jag ska ha till min balfrisyr. Förhoppnings funkar det vi köpt iaf, orkar inte springa nå mer på stan efter skolan, hehe:P Vi köpte strumpbyxor också som jag ska ha till studenten, nödvändigt värre. Hehe, råkade hitta en fin bh också btw. Den ska jag nog hämta ut imorgon.Känns skönt att ha fått bort de två förstnämnda sakerna även om det är drygt att komma hem så sent fr stan.  Herregud har bara hunnit äta typ och klockan är redan halv 8, sjukt!

Ikväll är det kval till eurovision fast Charlotte är inte med.
Hon tävlar tydligen först på torsdag. Får väl se om man ska orka sig på att titta på programmet ändå, brukar ju ändå kunna vara rätt kul att se andras bidrag enligt mig.

På fredag är det Plattan som gäller och 14-dagars, wehey:D Kommer bli riktigt roligt! Kul också att vi kunde ha klassfest hos Sverker innan, ska bli intresant att se hur han bor. Bra också att det var i Domsjö så man inte har så långt att åka in till Plattan sen:) Hoppas det är de som kan köra till Plattan bara, men det brukar ju ordna sig så man får hoppas det gör det den här gången också. Ser hur som helst verkligen fram emot fredagkväll!

Nu har jag lite saker att fixa med. Först och främst måste jag kolla hur mkt pengar jag har på kontot sedan borde jag städa rummet och fixa med mina underbara läxor. Hehe, får se hur mkt energi man har till de sistnämnda sakerna men kontot ska jag checka iaf;) Hoppas ni får en lyckad tisdagkväll!

Otillräcklig

Sitter i datasalen och försöker skriva lite smått på min sv-artikel. Det går väl sisådär, det är så mycket annat som kretsar i mitt huvud just nu.

Det är så svårt när man inte kan råda över saker och ting. Jag vill så gärna ställa allt till rätta och hjälpa till men det funkar inte, jag räcker helt enkelt inte till. Det känns verkligen så. Jag känner mig otillräcklig. Som om det inte vore nog att jag är bekymrad är jag trött också, trött och less. Vilken bra kombination jag har alltså: trött, less och fundersam. Kan inte bli bättre, lr? Önskar verkligen att livet vore lättare såna här gånger. Frågan är ju: Kommer jag nånsin nå ända fram?
 


Slänger in låten "Beskyddaren" med Kent som passar bra.

Jag ville vara speciell
jagad smal & glansigt blek
men med fläckar är jag född
jag hade nästan glömt
jag ville vara spirituell
en gnistrande personlighet
men det kräver att man har
gener & anlag
och det har inte jag

& det tar 100-tals år
att dölja felen
jag är ljusår ifrån
vanställd & skelögd
& det svider som klor
som nya munsår
ett tredje klass får
när alla lyssnar på dig
kan du beskydda mig?

jag ville bara fly från mig själv
skära bort min otillräcklighet

men med fläckarna jag glömt
är redan dömd
jag ville vara intellektuell
berest, belevad äckligt ung
men arvet väger tungt
gener & anlag
allt var ett misstag

Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)

En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen passerar vi deras gränser

Minns du vår blodsed, våran lag
Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad
Jag minns allt, som naglarna mot glas
Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt
Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns
Att det är långt hem

Och snart finns det inga tårar kvar
De var våra att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken vi har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen sätter du själv dina gränser

Den där pojken jag aldrig kände
Som gick på gator jag aldrig såg
Och tänkte tankar jag aldrig tänkte
Under ett tunt och flygigt hår

Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov

Men älskling vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön

Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö

Men älskling vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö

Vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö

dyster söndag

Sitter här vid Jimmis dator och försöker ta det lugnt. Dagen har jag ägnat åt att sova, spela en bortamatch i Bollsta, tagit en promenad med Jimmi och provat balklänningen. Så mycket har jag hunnit idag.

Om vi börjar med matchen så kan jag ju avslöja att den gick skit. Jag spelade trots att jag inte kände mig helt hundra. Jag kände mig dock bättre än vad jag gjorde igår (när jag skrev förra inlägget). Vi förlorade matchn med 2-1 och jag spelade riktigt dåligt. Jag fick spela innermittfältare som jag inte spelat på jag vet inte hur länge och det gick ju därför inte så jättebra. Man ska dock inte bara skylla på det heller för jag kände mig ganska allmänt slö och dålig. Jaja, man ska väl ha såna dagar med ibland antar jag:/ Det är bara att ta nya tag.

Under matchen och nu efter matchen har jag varit på rätt så dåligt humör. Har känt mig irriterad och less, inge roligt alls. De blev dock bättre efter att jag fått i mig lite mat efter matchen, tur det. Måste bara säga att det känns såhär jävla drygt med skola imorrn! Alltså jag orkar faan inte. Jag orkar minst av allt med dem tre läxorna jag har kvar till fredag. Varför kan man inte bara få vara klar med allt nu för:( Känns som att man har haft sjukt mkt hur länge som helst i skolan. Jaja, nästa vecka på måndag ska ju betygen sättas och efter det kommer det vara slut iaf, helt underbart vad skönt det ska bli! Jag längtar som faan!

Måste säga att jag har ett grymt festsug för tillfället också så vad kan då inte passa bättre än att det är 14-dagars på torsdag lr fredag? Fan vad roligt det ska bli:) Då blire ösigt värre den saken är säker:D Jag hoppas dock attdet är på fredag och inte på torsdag. Är det på torsdag känns det så slitet, typ mitt i veckan och allt. Nej, bättre att det är på fredag då det snart är helg. Hoppas det är på fredag.

Nej, nu ska jag fortsätta tröstäta på min vaniljglass, surfa runt på nätet/se på tv och bäva mig inför skoldagen imorrn. Usch vad jobbig den kommer bli. Jag vill bara sova ut, orka gå upp 7:( Svar: NEJ! Att livet ska vara så jävla jobbigt ibland:( Hoppas ni har en fin kväll! God natt!

Hängig

Känner mig rätt hängig för tillfället, är typ sjuk. Igårkväll hade jag 38-graders feber, idag vet jag inte om jag har feber men jag känner mig inte hundra iaf. Jobbigt med tanke på allt jag tänkt göra i helgen. Hade exempelvi tänkt att gå på en fest ikväll och dricka lite sådär lagom men nu blir det definitivt ingenting av med det - Hell no! Men jag och Emma (som troligen inte helelr kommer att dricka) ska nog ändå fara dit och hälsa på iaf. Får väl se hur länge man orkar vara där. Sen hade jag tänkt att fixa med min sv-artikel men nu vete tusan hur mkt ork jag kommer ha till det heller:S Imorrn har jag fotbollsmatch också med vårt div-5-lag men just nu känner jag verkligen inte för att orka kuta fram på nån dryg grusplan, inte när jag mår såhär. Fan också, varför ska jag behöva bli sjuk just när jag inte har tid till att vara det? Bara att hoppas att jag känner mig frisk imorrn igen. Kan ju också säga det att det var igårmorse i Sthlm som jag började känna mig hängig. Orkar verkligen med att vara sjuk nå länge. Nej, ska nog se på tv nu lr kanske föröska skriva på den jäkla sv-artikeln. Känns drygt men det måste ju tyvärr göras nån gång.

Skolsaker att göra klart till fredag nästa vecka:
- Kvinnligt, manligt, mänskligt - en människoreflektion
- Svenska C - artikel
- Svenska C - En ljud-dagbok
- Teckenspråk - Träna på och berätta om mig själv (men troligen kommer jag skita i det eftersom jag inte kräver mvg av mig sj på just den kursen)

Sthlm-vistelsen

Känns verkligen skönt att vara hemma igen efter vistelsen i Sthlm. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Sthlms-vistelsen var helt okej. Kunde vara bättre på vissa plan men sämre på andra. Jaja, det dög iaf och det var kul attse huvudstaden och träffa min kompis Micke:) Förstår dock inte varför vi skulle behöva ha 7 studiebesök medan de andra tre klasserna bara behövde ha 4 st totalt:S Skumt värre och orättvist som faan. Det här vara de studiebesök vi gjorde:
- Regeringen
- Riksdagen
- Polismuséet
- SVT (roligast av alla enligt mig)
- Moské
- Zenit/Sida
- Dramaten (mkt intressant)


Blev inte mkt tid över för att gå på stan och shoppa exempelvis och det var väl lite jobbigt fast det gjorde egentligen inte så mkt för mig eftersom jag inte tänkte slösa några pengar. Jag sparar för fullt inför studenten och det lär behövas med tanke på alla fester och gud vet vad.

Vandrarhemmet vi bodde på var ingen större hit.
Vi bodde ombord på en båt vi slussen som var allt annat än trevlig. Båten var sjabbig, rummen skitsmåa och personalen hyfsat otrevlig:/ Som tur var bodde vi nära centrum iaf plus att vi inte hängde där alltför mkt förutom när vi skulle sova. Nästa gång man ska bo i sthlm kan det dock nog vara värt att sova på nåt bättre ställe.

Hehe, blev väldigt flummigt sista kvällen/natten vi var där, dvs torsdagsnatten.
Först var vår klass och åt på en kinesisk restaurang som visade sig vara skitdyr, enligt mig. Alla i klassen tog en buffé för 180 spänn och då ingick dryck och efterrätt men enligt mig var det alldeles för dyrt och onödigt. Haha, jag valde en förrättssallad ist med vatten som gick på ca 55 kr. Salladen var inte alltför stor men den funkade. Kändes inte värt att slösa bort 180 spänn på en middag även om den var god och man skulle få bli mätt. Var nog många i klassen som blev fundersamma när jag fick in min lilla sallad. Jag är dock glad och nöjd över att jag beställde det jag gjorde även om man vart rätt sugen på de andras efterrätter som bestod av frukt och glass.

Efter att jag käkat färdigt där gav jag mig i väg med min Sthlms-kompis Micke. Vi gick runt lite på stan men vi kollade framför allt på Rix Fm-festival på Kungsträdgården. Det var riktigt trevligt. Jag fattar dock inte varför man ska ha så jävla högt ljud:S Vi stod flera hundra meter bort från scenen och ändå tyckte jag att ljudet var jävligt högt. Hur hade det då varit närmast scenen, usch jag vill inte veta. VI stod och såg på bl a Sanna Nielsen, Linda Bengtzing och Magnus Uggla. Riktigt bra var det:)

Min kompis Ylva blev jävligt sugen på att festa efter festivalen visade det sig och därför åkte jag och hon in till centrala Sthlm runt halv 1(?) för att möta vår klasskompis Sverker och förhoppningsvis kunna komma in på nån krog.
Man tänkte ju att det ju inte borde vara några större problem med tanke på att viv ar i Sthlm trots att det ju var en vardagskväll. Men tji fick vi alltså! Haha, vi gick runt och letade krogar hur länge som helst. Men alla vi kom på stängde antingen 1 lr också hade de 21, 32 lr 25 som åldersgräns. Det gick åt helvete för oss med andra ord. Det slutade med att vi efter många om och men åkte tillbaka till vår underbara vandrarhems-båt. tycker det var jävligt dåligt av Sthlm att inte ha några fler uteställen öppna fr 18 år trots att det ju var vardag. Jaja, väl på båten satt jag uppe och spelade kort och snackade ett bra tag med två trevliga människor, bl a vår flummiga killkompis. Tillslut bestämde jag mig dock för att gå och lägga mig när klockan var runt halv 4. Tänkte att det kanske var bra att sova några ynka timmar iaf för att inte vara helt jävla död på den sista dagen. De andra två personerna satt dock kvar uppe och vara vaken hela natten.

Bussresan hem var riktigt seg.
Jag sovde en del men framför allt de sista två timmarna var sega. Jag ville bara komma hem och inte sitta i bussen längre. Tack och lov för att jag hade min mp3 med batteri iaf:) hade aldrig pallat resan hem utan den. Hade troligen inte pallat resan till Sthlm utan den heller. Musik är det bästa!

Blev verkligen fundersam på vissa grejer som skedde där nere i Sthlm. Förstår mig inte på vissa, den saken är iaf klar. Tack och lov för att man är hemma igen, pallade knappt med vissa grejer som skedde där nere alltså:( Var inte bara en gång jag längtade hem.

Sthlm, here I come!

Dagen har gått fint. I morse hade jag redovisning på kvinnligt, manligt, mänskligt och det gick faktiskt rätt så bra:) Bättre än väntat. Gick väl inte super men det dög med tanke på omständigheterna så det känns bra. Har dock ingen aning om huruvida jag ligger till på just den kursen, tycker jag minst borde ligga på vg iaf. Man får väl höra längre fram.

Annars har jag inte haft några lektioner idag. Jag, Madde, Jenny och Jovanna jobbade lite med projektarbetet. Det gick väl någorlunda synd bara att de bärbara datorerna ska jävlas så mkt:/ Annars har jag mest bara snackat med folk idag på skolan. Har snackat om Sthlms-resan mest men även om studenten:) Lyckades ringa några fler affärer där jag sökt sommarjobb idag med föresten. Jag fick inget jobb av en del och vissa visste inte riktigt än så än finns chansen. Nästa vecka vet jag säkert vad jag gör i sommar. Jag hoppas på det bästa.

Idag efter skolan har jag packat till Sthlm, sovit lite samt bytt låtar på min mp3. Det sistnämnda tog en jävla lång tid, kanske har jag för mkt musik på datorn? Tog iaf en himla tid att gå igenom alla musikmappar men jag är nöjd med resultatet:) Nu har jag lagt in låtar jag inte lyssnat på på länge vilket känns himla kul. Ska ösa mp3:n som faan i bussen inatt. Inatt far vi nämligen till Sthlm på studieresa, roligt värre:) Jag hoppas verkligen att det blir lyckat och att det löser sig med rummen på ett bra sätt. Just nu är det ju en aningens problematiskt med just det, vem som sak dela rum med vem osv. Jaja, de brukar ordna sig till slut på nåt sätt.

Jag tror inte jag kommer gå ut i Sthlm men man ska ju aldrig säga aldrig:P Just nu känns det dock inte som att det är värt det. Kostar bara pengar sen blir de ännu drygare också om man går ut eftersom man ska upp typ halv 8 varje morgon (om inte tidigare?). Jag kommer nog enbart lägga pengar på mat och tunnebanekort, känns som att det är tillräckligt för min ekonomi just nu:P Lär väl köpa nåt också om jag hittar nåt speciellt men jag ska defintivt inte shoppa lös direkt. Verkligen inte.

Har varit på bra humör hela dagen:) Trevligt, trevligt. Känns som att man börjar se slutet i tunneln angående skolan även om jag ju har en del saker kvar att göra. Svenskan till exempel:S Som tur är har jag en vecka på mig med sv-uppgifterna sen jag kommer hem från Sthlm så det borde jag ju fixa.

Nej, nu ska jag se om mamma är klar med att sy och fixa min balklänning så jag kanske kan prova den igen. Blir en hel del provande när man syr sj men det gör inget:) Tycker det bara ska bli kul att komma klädd i nåt till balen som definitivt ingen annan har. Ska försöka jogga sen också om jag hinner. Jag är jävligt sugen på det, hoppas jag hinner bara som sagt. Måste ju hinna tvätta håret och så med. Oj, blev lite stressad nu känner jag.

Kommer förmodligen inte blogga nåt mer ikväll.
Isf kommer jag inte blogga mer på ett tag eftersom jag ju åker till Sthlm. Kommer hem på fredagkväll igen och då ska jag försöka blogga om jag orkar:P Hehe, lär väl vara lite sliten efter bussresan skulle jag tro men, men. Ni lär ju märka om ni ser nåt nytt inlägg här:)

Ni får ha det så jättebra de kommande dagarna (det ska jag försöka ha iaf)! Sköt er och om er! :)

Seg måndag

Dagen har varit lång och seg. Men nu är den på väg mot sitt slut iaf och jag känner ändå att jag lyckats genomföra dagen på ett bra sätt trots min enorma trötthet (har ju sina speciella orsaker, har bara mig själv atts skylla på dock)
Idag har jag haft muntligt geografiprov (gick väl sisådär, men ja de funkade väl någorlunda), lämnat in idrottsfördjupningen och visat upp min teckenspråkssaga för andra gången. Vidare har jag renskrivit min intervju på datorn till svenskan, vilket tog en himla tid. Tidigare hade jag bara spelat in intervjun på min mp3 så jag kände att det var på tiden att skriva den på datorn. Den blev längre än jag trodde så jag kommer defintivt inte sakna grejer att skriva i alla fall, den saken är säker.

Jag har också försökt ringa till de arbetsplatser där jag sökt sommarjobb men jag fick bara besked från ett  ställe
(beskedet att jag inte fått något jobb). Jag ringde och frågade på arbetsställena om de redan bestämt sommarjobbare eller hur det såg ut, men typiskt nog hade alla chefer gått hem vid 4. Jag ringde så sent som kl 5 eftersom jag inte kom hem med bussen föränn då. Jag ska ringa vidare imorrn igen. Jag hoppas på det bästa men i värsta fall har jag ju ändå ett sommarjobb (även omdet enbart är på sommaren) så jag lär överleva även om jag inte får något annat än det.

Jag som tänkte börja packa ikväll inför Sthlm också, men inte har det blivit något av med det inte:/ Det är svårt att hinna med allt man vill ibland. Men än är ju kvällen inte slut. Tror jag ska försöka börja packa lite smått nu faktiskt och sedan blir det sängdags! Imorrnnatt kl 24 åker ju vår klass till Sthlm på studieresa vilket jag ser fram emot väldigt mkt!

Ha en fortsatt bra kväll!

1 Skit-tur-mål, typiskt alltså!

Jävla vilket bittert slut det blev på hockeymatchen alltså:( trodde verkligen att Tre kornor skulle vinna lr ja åtminstone få åt sig en poäng iaf, det hade de ju helt klart gjort sig förtjänt av. Men tyvärr gjorde ju Ryssland in ett så kallat tur-skit-mål med bara 5 sekunder kvar, finns det bittrare slut? Påminde  litegrann om Salo-pcken också med tanke på banan som pucken fick. Jaja, det är bara att ta nya tag. Jag hoppas verkligen att Tre Kronor går stärkta från den här matchen ändå för de gjode verkligen en skitbra match! Alla spelade kämpade järnet och man märkte verkligen att de spelade med hjärtat, underbart att se helt enkelt. Det är precis såhär jag vill se Tre Kronor alltså.

Har sett lite mellan Detroit och Dallas nyss föresten. Detroit leder med 2-1 efter mål av Zäta, hehe:) Alltid kul att se svenskar som presterar i NHL, allra helst i Stanley cup. Jag kommer nog dock inte se hela matchen, jag orkar typ inte. Har inte nån större lust att sova aslänge imorrn heller med tanke på att jag har en fotbollsmatch. Det är iofs samling först halv 2 men iaf:P

Måste avsluta med att säga att Hockey är värdens mest underbara sport! :D God natt!

Hockey-VM = hett!

Vet att de finns de som påstår att hockey-VM är så iskallt osv men efter kvällens match mot Ryssland såhär långt kan man ju inte tycka så längre. Snacka om bra match! Det är högt tempo, känsloladdat och fullt av bra målvaktsräddningar och därmed också målchanser. Det bästa av allt är ändå att Kronorna leder med 2-1 efter två perioder. Jävligt bra gjort! :D

Det var lite töntigt av domaren att ge Anton Strålman matchstraff måste jag säga. Han slängde ju inte ens handskarna i kampen mot Kovalchuk. Sen har ju Douglas Murray (stavas han så) fått matchstraff också vilket innebär att Sverige ju bara har 4 backar:S Johan Andersson gör det dock jävligt bra som har gått från forward till back. SEdan måste jag säga att de övriga backarna spelar riktigt bra med och hjälper Henke där bak på ett utmärkt sätt. Jävligt skönt att Henke tackade ja till VM, känns riktigt stabilt att ha han där bak

Jag hoppas verkligen de lyckas ta hem sista peridoen också lr åtminstone spela den oavgjord så vi vinner. Det vore riktigt gött! Nu börjar den snart och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa kronorna! HEJA SVERIGE!

Effektiv vecka hittils

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna och därför har min blogg tyvärr fått lida lite för det. Jaja, allra värst har det väl inte varit men ändå. Jaja, så kan det gå ibland. Känner mig iaf jävligt nöjd sj med hur jag genomfört denna vecka såhär långt iaf. Detta är några av alla de saker jag ägnat veckan åt hittils. Jag har...

- gjort bort ett psykologiprov som gick rätt så bra
- gjort bort ett filosofiprov som vart lite flummigt men hyfsat.
- visat upp halva sagan om Rödluvan på teckenspråk, gick väl sisådär men det funkade iaf:)
- lämnat in filmanalysen, inlämning 2.
- skrivit lite på idrottsfördjupningen, den är dock inte klar ännu!
- kommit på vilken person jag ska intervjua på svenskan och gjort intervjun med personen i fråga, skönt:) nu ska jag bara fixa en bild och skriva intervjun på datorn sen fixa det hela till en artikel.

- Fixat en annan viktig sak som jag inte kan nämna här men ack så viktig den var alltså. Nu kan det bara bli bättre.
- Har tränat tre ggr (fotbollsträningar*2 och 1 idrottslektion med handboll (svinkul, tack klassen! :) ), hade funderingar på att hoppa över en fotbollsträningträning men jag är glad över att det inte blev så).

- Har köpt smink till balen och blivit provsminkad en gång (blev jättefint faktiskt! :) )
- Har kommit på och testat ut den frisyr jag vill ha till balen.
- Har bokat in en tid för håruppsättning på baldagen.
- Har köpt studentklänning och studentskor. Nu har jag förmodligen också valt vilka skor det kommer att bli, det kommer bli de mer "festliga". Jag valde mellan ett par vita enkla och ett par andra vita som var lite speciellare med högre klack. Det blir nog de sistnämnda :)



Det här är några saker jag ägnat min vecka åt såhär långt men än återstår det en del för mig att göra.

- Fixa en packningslista till Sthlm och börja packa eftersom vi far på tisdagnatt kl 24.00, fan vad kul det kommer bli:D
- Spela fotbollsmatch imorgon i Domsjö.
- Fixa klart idrottsfördjupningen tills på måndag
- Försöka träna på teckenspråkssaga, om jag ids:P
- Skriva intervjun på datorn, också detta om jag ids:P

Som ni ser är det en del saker för mig att pyssla med. Utöver detta ska jag hinna med att se hockey. Ikväll måste jag försöka se Tre kronor- Ryssland (22.30) och Dallas- Detroit (1.00). Vidare ska jag ta hand om min pojkvän och ta det lugnt. Måste försöka ringa till min storasyster också. Var ett tag sen jag pratade med hon nu nämligen:/

Måste säga att det har varit ett helt strålande väder idag också, helt underbart!
Jag har suttit ute i solen och fikat och umgåts med min farmor, bror, pappa, pappas flickvän, syster och min systers pojkvän -jättetrevligt och skönt:) Nu känns det verkligen som att sommaren närmar sig. En kortare cykeltur har jag tagit också, - mkt skönt. Det är verkligen underbart att cykla på sommaren då det är varmt och man känner hur vinden fläktar. Vill ut igen nu alltså, det är så himla härligt. Vill så gärna få lite färg till studenten också så man inte kommer ut där vit som ett lakan:S det vore ingen höjdare. Hoppas att man kan hinna bli lite brun iaf.
Ska köra hem till Jimmi snart och bestämma nåt vi ska äta. Jag är inte speciellt hungrig dock men det lät som att han var desto hungrigare. Saknar han så jag ska nog åka strax.

Känns verkligen som att studenten, liksom sommaren, närmar sig med stormsteg också. Nu är det bara att bita i och kämpa det sista som är kvar alltså. Snart, snart är detta dryg-pluggande över! :D Känns helt underbart!

Ha en jättebra dag och se till att njuta av det fina vädret! :)

Visa respekt mot dem döda!

Nu har jag haft mitt muntliga prov i filosofi. Det gick väl ganska så bra. På diskussionsfrågorna (för vg och mvg) lyckades jag dock snurra in mig själv en del i mitt diskuterande vilket inte var så bra men. Jaja, jag försökte iaf och gjorde mitt bästa....det är ju ändå det viktigaste. Känns jävligt skönt att ha gjort bort det också:) Nu slipper jag både multimedia, religion, filosofi och historia. Resten av ämnena har jag fortfarande. Drygaste jag har är svenskan helt klart. Först måste jag fixa klart min filmanalys som ska in imorrn (har inte så mkt kvar) och sedan måste jag ju tyvärr skriva nån jäkla artikelt. Usch, vad drygt det känns.

Annars är jag väldigt trött idag, ovanligt va? Närå men jag var uppe länge igår p g a "Uppdrag granskning". De hade ju gjort ett reportage om hur gravsättningen gick till i Vännäs och jag blev jävligt chockad och illa berörd. Hur fan kan man krossa kistan och kroppen med flit bara för att slippa arbetet att fylla på mer jord sen om några år? Helt idiotiskt, fattar inte hur människor funkar alltså. Sen att de försökt hymla med att det var så dom alltid brukade göra var ju ännu mer patetiskt. En kvinna menade att det var ett speciellt önskemål från den avlidne och dem anhöriga och att de därför gjort så vid just det filmade tillfället, men exakt vad önskemålet var kunde hon inte gå ut med p g a respekt och hänsyn. Ofta nån har som önskemål att man vill få sin kista och kropp sönderslagen och mosad:S Fy fan, vad upprörd man blir alltså. Sen att få höra att 10 st av andra 30 uppringda kyrkoställen (lr vad man nu ska kalla det?) över Sverige också brukade göra så var ju ännu värre. Hoppas verkligen detta skärps till nu och att det nte händer fler gånger. Jag vill åtminstone inte få min kropp och kista mosad av nån jäkla grävskopa när jag dör, vill du? Här är en länk till Uppdrag gransknings program om eländet.

Nej, dags för projektarbete nu. Ha de bra!

Filosofi och trötthet

Måste verkligen försöka lägga mig tidigt ikväll alltså. Har sovit så OTROLIGT lite de senaste dagarna att det är helt vansinnigt egentligen, helst när jag har så mkt skolsaker som jag måste pyssla med också:S Idag åkte jag iaf in till skolan till kvart över 8 trots att jag inte hade nån lektion. Jag åkte dock in ändå bara för att jag skulle kunna sitta i bibblan i lugn och ro och läsa på filosofin. Har nämligen muntligt filosofi prov på existetialism imorrn så det är lite drygt. Jaja, jag försökte läsa det jag orkade innan jag började bläddra i lite andra tidningar. När klockan var 11 kom Sandra till skolan vilket var rätt tur för annars hade jag fått äta lunch ensam och det hade ju inte varit så kul.

Efter lunchen gick jag och Sandra på geografin och jobbade med att hitta länder, öar etc. i kartboken. Vår lärare Åke har sagt att vi inte kommer ha nåt inlämning/prov/förhör på denna uppgift men det skulle inte förvåna mig om det kommer nåt vid slutet iaf. Han kommer säkert komma med nåt jäkla drygt prov ändå:/ jag har en stark misstanke om det så därför försöker jag att jobba det jag kan och inte bara "skita" i det som många andra säkert gör.

På eftermiddagen fick jag träffa min mysiga pojkvän, det var trevligt:) Blir glad över att vara i hans närhet:)
- du är finast! Måste säga att du var väldigt duktig idag också, jag är så himla stolt över dig att du anar inte <3

Tog "kvart-i-trean" hem och väl här hemma har jag varit duktig och lagat i ordning nån färdigköpt köttsoppa och värmt några goa mackor i ugnen. Inte alltför avancerat att göra i ordning men ändå bra gjort för att vara mig. Finns många ggr jag bara tar en macka lr sover ist också ska ni veta, enbart för att jag är så jäkla trött när jag kommer hem fr skolan. Nåväl, har försökt läsa på lite filosofi igen också. Jag hoppas verkligen jag kommer kunna det någorlunda till imorrn. Känns rätt bra för tillfället iaf men man kan ju aldrig läsa på för mkt.

Just ja, alla ni i min klass som läser detta: Psykologin börjar 11.00 imorrn! (det satt en lapp på vår anslagstavla idag).

Känner för att ta en tupplur just nu och det skulle nog behövas också.
Ska nog ställa mobilalarmet och ta mig en sk. "powernap", gud så skönt det kommer bli. Finns en risk att jag kommer sova för länge men jag hoppas inte det. Borde ju försöka hinna med att göra lite svenska ikväll också samt läsa på filosofin ytterliggare. Föresten tror jag ska ringa Helena ist för att ta mig en tupplur. Jag behöver prata med henne nämligen. Ha de bra allihop!

Lyckad student-shopping:)

Eftersom mitt förra inlägg kanske vart en aningens(?) negativt så måste jag ju späda på lite med positiva saker också. Idag var nämligen en jävligt lyckad dag för student-shopping! Jag och mamma gick först och lämnade tillbaka några böcker på bibblan och sedan gick vi och köpte lite pärlor och liknande till min balklänning. Hittade riktigt bra grejer vilket var kul:) Sedan gick vi för att leta efter en studentklänning till mig och jag hade inte några större förhoppningar om att hitta nåt, jag tänkte mest bara spana runt lite för kul. Men kan ni tänka er? Första stället vi gick in på hittade vi en jättefin studentklänning! Jag provade den och den satt bra på mig dessutom:) så jag tvekade inte en sekund att köpa den. Känns verkligen helt otroligt och jättekul att jag hittat min studentklänning! Har verkligen haft ångest och trott att det skulle dröja jättelänge innan jag skulle hitta nån:) så just därför är jag väldigt glad just nu. Kommer säkert vara dem som har samma men skitsamma isf:P Jag gillar den iaf och det är det viktigaste. Jag avslöjar dock inte hur klänningen ser ut och var jag köpte den;) Det får bli en överraskning senare, haha xD

Och som om det inte vore nog med att jag hittat en studentklänning så hittade jag ju ett par skor till också:D Med lagom klack och allt, jag vill inte ha för hög klack eftersom man får så jäkla ont i fötterna då av att stå på flaket. Det är helt underbart alltså! Känns verkligen som att alla student-bitar börjar falla på plats nu. Mamma håller på för fullt med att sy min balklänning och jag måste säga att den verkar bli riktigt fin:D Hon är verkligen jätteduktig på att få till det alltså. Jag är inte ett dugg orolig vad gäller den även om den inte är helt klar ännu.

Sjysst också att jag har fixat en bil till balen att åka i genom Isadora. Hon och jag kommer äga när vi åker in där på Parken, haha;D Köpte föresten balbiljetten uppe på Parken idag också - Tack Sandra för att du följde med:) och det kändes riktigt högtidligt då den låg i ett kuvert med meny, studentsång och allt:)

Det enda som återstår nu är att fixa med nu är sminket (köpa in och komma på hur jag ska ha, förhoppningsvis kan jag fixa det i helgen) och frisyren (tänka ut, prova och ev. köpa in tillbehör). Gud vad jag längtar till studenten nu alltså!

Detta eländiga stresspluggande:(

Jag vart jävligt irriterad idag på svenskan när vi fick inte bara en utan två(!) nya uppgifter att göra klart innan betygen ska sättas! Detta innebär att jag har en och en halv vecka på mig drygt med båda dessa uppgifterna, och då räknar jag bort de 3 dagarna när jag är i Sthlm med klassen. För då kommer jag definitivt inte kunna plugga nåt, det är jag ganska övertygad om. Tycker det är taskigt av vår lärare att ge oss två såna där grejer (åtminstone en är ju stor och krånlig) nu när det bara återstår typ 2 veckor tills betygen ska vara satta:S Förstår det iofs eftersom vi inte gjort så många grejer på svenska C men det är ju inte vårt (elevernas) fel, det är ju läraren som strulat och dragit ut på Sv B-kursen....suck!
En av uppgifterna verkade och är nog ganska lätt dock så det är ju tur det iaf. Uppgiften bestod nämligen i att man skulle spela in en dagbok. Man skulle prata under en dag lite nu och då och spela in det på en mp3 lr liknande som en form av dagbok. Rätt soft och likt bloggandet enligt mig så det borde ju inte vara några större problem.
Den andra uppgiften däremot var bökigare och drygare.
Den består nämligen i att man ska skriva nån jäkla artikel om en "speciell person" lr fakta om en arbetsplats. Jag ska troligen köra på det förstnämnda för då kan man utgå från en intervju med en person vilket känns lättare än att skriva massa fakta bara. Drygt kommer det bli hur som helst men jag har en idé nu iaf om vem jag ska intervjua och det verkade som att det gick bra för denna person också, så det känns bra. Förhoppningsvis kan jag göra intervjun redan i helgen. Gäller verkligen att lägga på ett kål om jag ska hinna med båda uppgifterna.

Vidare idag har jag pluggat lite filosofi med Sandra på em, vi hade inga lektioner nämligen utan slutade redan runt halv tolv, vilket var jävligt skönt. Gick väl hyfsat med filosofin, har väl hyfsad koll tror jag. Känns inte som att det är så komplicerat om jag nu tänker rätt? Måste läsa på mer imorrn i vilket fall. Jag är jävlig glad över att jag valde "muntligt prov" iaf. Hörde av Carro som gjort skriftligt prov i aulan idag att det varit svårt plus att de varit tvungna att läsa en filosfisk text på engelska också:S Hur lätt är det på en skala?? Haha, inte lätt för mig iaf eftersom jag inte direkt är bra på eng. Nej shit alltså, jag skulle bara ha blivit så stressad om jag hade ett filosofiprov också fick jag dessutom en text på eng ovanpå det:S Sen har man ju bara nån timma på sig också. Nej, jag är jävligt glad över att jag valde "muntligt prov" som sagt. Kanske ändrar mig i övermorgon när jag gjort provet, vem vet? Haha, kanske kommer gå skitdåligt:/ Jaja, just nu känns det som att jag inte kommer ångra mig iaf.

Försökte skriva en del på min filmanalys idag också men vet inte om jag får till det nåt bra:S Känns som att jag blandar ihop motiv och konflikt plus att min handling kanske blir för lång nu:S Åååh, vad bökigt det är:S Tur den inte behöver lämnas in föränn fredag.

Är så mkt i skolan nu alltså.
Fan, alla klasser trappar ner utom våran (det känns verkligen så) och jag tycker det är orättvist. Nu är det banne mig bara två veckor kvar tills betygen ska vara satta så varför kan man då inte få ha det lite lugnare?? Det är ju studenten om en månad för tusan. Suck, suck, suck kommer bara bli sååå skönt när man tar studenten och slipper alla tråkiga uppgifter och prov och gud vet vad. Gissa om jag längtar?

Jag hoppas

Har precis kommit hem från ännu en fotbollsträning. Tränade igår också, då körde vi helplan på 11-manna så det var riktigt kul. Vi delade upp oss i två lag och spelade 9 mot 9 - kul! Enda dryga var att jag skrapade upp mitt knä igen(!) och självklart skulle det gå hål på ytterligare ett par svarta långkalsonger. Fortsätter jag i den här takten kommer jag snart inte ha några hela svarta långkalsonger kvar att spela i under grusmatcherna:S Usch vad less jag blir. Jaja, som tur är ramlade jag inte på dagens träning iaf, otroligt nog. Men istället fick jag lite ont i mitt högra knä trots att jag ju använde knäskyddet, skumt. Har ju inte haft ont överhuvudtaget i knäet den senaste veckan trots att jag ju tränat utan knäskydd. Igår kände jag dock av knäet pyttelite i slutet på "träningsmatchen" och därför tänkte jag att det nog vore bra om jag hade knäskyddet idag men inte hjälpte det så mkt:S Jaja, fick inte så himla ont iaf som tur var. Men jag blir ändå fundersam på vad det kan vara. Har dock ingen aning om hur man kollar upp sånt där heller. Då måste man kanske boka en tid hos nån sjukgymnast  lr liknande, vad vet jag? Jaja, orkar inte fixa med det nu iaf. Nu är det så mkt annat som känns viktigare. Tur också att jag inte skulle spela div 5-matchen imorrn, då lär ju mitt knä ha pajat rätt fort :S

Nu blir det till att låta högerknäet återhämta sig och fokusera på mina underbara läxor ist. Shit, är bara typ en vecka kvar nu. En enda vecka kvar på eländet och sedan drar vår klass till Sthlm. Hur underbart kommer inte det bli då!? Fan vad jag längtar tills jag gjort bort alla dryga läxor och prov i skolan. Jag längtar till den dagen då man bara kan luta sig tillbaka och slappna av utan att få dåligt samvete för att man inte gör nån läxa lr liknande. Jag har ju dock en hel del att fixa till studenten också men aja, det känns ju en aningens betydligt roligare än läxor iaf.

Idag gjorde jag bort psykologin iaf så det känns bra. Det var dock svårt att hinna säga allt man kunde eftersom tiden rann iväg för fort (jag hade muntligt prov på diagnosställande på "Hagamannen" och Thomas Quick). Kändes som att jag hade kunnat prata mkt mer egentligen men, men man får hoppas att det räcker. På sätt och vis hade det nog varit lättare att ta skriftligt men det är ändå så himla drygt. Jag är less på att sitta och skriva skolarbeten vid datorn.

Tänkte göra svenskan idag men det har inte gått så bra eftersom jag självklart skulle lyckas glömma papprena på skolan.
Typiskt alltså:/ som tur är verkar det som att man har veckan på sig med båda sv-uppgifterna iaf så ingen panik såhär långt. Imorrn måste jag dock komma ihåg att ta med papprena hem, vill göra bort det där nu. Liksom alla andra skolsaker!

Lyckades fixa en jävligt viktig grej idag. Stack tidigare från religionen men det gjorde inte så mkt eftersom vi bara såg på film och läraren snackade betyg (jag hade redan snackat betyg med han). Det var inte direkt att man missade nåt. Jag hoppas verkligen att allt ska lösa sig nu och att det blir som jag vill. Jag hoppas verkligen.

Nej, nu kanske man ska ta sig nåt att äta. Känner mig småhungrig nu efter träningen som vanligt. Ha en fin kväll!

Plugg-ångest

Igår bastade jag, Jimmi och Weppan i ån igen, precis som förra helgen men utan Emma den här gången eftersom hon jobbade till halv 11. Det var trevligt att basta förutom att bastun råkade fatta lite eld. inget allvarligt dock (även om jag fick rätt mkt panik där ett tag) det tog bara på gipsen akom kaminen. Nu blir det till att bygga lite nytt där innan vi kan basta där nästa gång. Vi åkte och plockade upp Emma och for sedan hem till Jimmi och chillade med film och kortspel ("Chicago"). Jag vann tyvärr itne men det var kul ändå. Vi åt banana split också, jävligt gott:)

Idag har jag försökt plugga lite psykologi. Har väl gått hyfsat. Håller på att läsa en bok om seriemördaren Thomas Quick eftersom jag senare ska försöka ställa en diagnos på han. Vet redan att han lider av nån form av schitozofreni (stavas det så?) dock men jag måste veta varför osv. lite bökigt men det ska nog gå. Läste en bok om Hagamannen för några veckor sen med men känner att jag glömt bort en hel del så jag måste nog läsa om boken lr en annan bok om han. Måste ta itu med det snart.

Borde ha gjort svenska filmanalysen och "om mina 3 år på nola" också men det har jag inte orkat med. Har varit så himla fint väder idag också så jag har velat vara ute väldigt mkt. Jag och Jimmi tog en härlig cykeltur förut till min gamla skola "Västanå". Riktigt trevligt var det och många fina minnen väcktes till liv inom mig, varför kan man inte få vara liten igen på nåt vis känns det som om världen var mkt bättre då. Jag har säkert fel men det känns så nu iaf. Men självklart hade man problem då också.

Nu ska jag kanske ta och läsa vidare ite om Quick.
Vore ju jävligt bra gjort av mig om jag orkade läsa ut boken ikväll, har typ 100 sidor kvar. Får se om jag orkar. Men lyckas jag med det plus orkar skriva ner lite mer anteckningar kan jag koncentrera mig enbart på Hagamannen imorrn.

Usch, önskar verkligen inte att man hade så mkt i skolan just nu. Känner mig jävligt less och omotivera (mer än förut tom!).
Men man får väl försöka tänka på att det bara är en och en halv vecka med pluggande kvar och sedan är det typ över:) Över för gott, åtminstone med gymnasiet:)

Vore kul att se lite NHL ikväll också, vet dock inte när det är lr om det sänds överhuvudtaget. Hoppas det inte sänds alltför sent om det är något.

Känns som att det här blev ett rätt flummigt inlägg mend det bjuder jag på. Orkar inte bry mig för tillfället, hehe:P Nu ska jag kila...Ha en fin kväll!

Lugn dag

Idag har det varit en riktigt lugn dag för min del. Först och främst sov jag väldigt länge och sedan var jag hemma hos min pojkvän och myste och slappade. Han skjutsade hem mig runt 5. Väl hemma åt jag korv och mos och började sedan göra mig i odrning för fotbollsträningen i Holmen. Strax efter 7 kom Anna och hämtade mig och vi gav oss iväg.

Fotbollsträningen gick bra, lite väl slapp för min del men det var väl helt okej ändå med tanke på att vi bara var 9 st. Många i laget var väl kanske hemma pga av bakfylla, lr jaa vad vet jag hehe. På slutet av träningen spelade vi lite (som så många ggr förr), och då hände det som inte fick hända:S Jag föll på det jävla gruset och skrapade upp knäet;/ Ett hål i min mammas långkalsonger blev det också - typiskt! Fick ett litet blödande sår på vänsterknäet och det svider fof:( Typiskt mig alltså. Jaja, man får hoppas det läker fort iaf.

En positiv sak angående mitt fotbollstränande är att jag klarade av att träna utan mitt knäskydd utan att få det minsta ont:)
Det var andra träningen i rad nu som jag körde utan knäskydd med positivt resultat. Hoppas mitt knäont håller på att försvinna nu. Men än ska man inte ropa "Hej", det är först när det är match som det brukar visa sig helt med tanke på temposkillnaden. Hur som helst är jag lycklig just nu iaf över att mitt knä funkar som det ska:)

Imorrn ska jag ta bussen in till stan halv 12, så jag måste verkligen kliva upp i tid. Jag ska in till stan eftersom jag måste stå på Örnexpo, har ingen större lust egentligen men det kommer nog gå bra. Har ju så jävla mkt läxor jag måste göra under detta lov och idag blev det inte att jag gjorde nåt i princip. Slapp man är. Jaja, imorrn måste jag försöka uträtta lite mer!

Ska se lite "Svensson-svensson" nu och äta upp min popcorn innan det blir sängdags. God natt!

RSS 2.0