På bättringsvägen

Tänkte bara skriva ett inlägg till idag innan jag går upp till dubbelsängen. Just nu mår jag mkt bättre än vad jag gjorde i morse. Känner mig inte alls lika hängig och yr längre så det känns jättebra. Är fortfarande krasslig i halsen dock men man kan väl inte begära allt. Det går väl över så smånigom I guess. Hoppas jag mår relatvit bra imorrn också så man får uppleva nyårsaftonen hyfsat frisk iaf.

Imorrn är det ju nyårsafton och det ska bli roligt. Förmodligen blir det så att jag och Jimmi kommer att äta hemma hos Jimmis föräldrar först och sedan far vi hem en sväng till min mor. Kanske blir så att vi skjutsar några "fyllon" under morgondagen, kvällen och natten också, vem vet;P Helt omöjligt känns det inte som iaf. Hur som helst så kommer det nog bli en lugn nyårsafton överlag men det känns helt okej, speciellt eftersom jag ju är lr åtminstone har varit väldigt sjuk.

Borde duscha också men det gör jag nog imorrn. Jag behöver nämligen tvätta håret och om jag somnar ikväll med blött hår så kommer det att se förskräckligt ut när jag vaknar. Just därför är det nog bättre att ta det imorrn. Just nu känner jag mig inte så trött precis, jag har sovit 3-4 timmar sen jag gick upp runt 11 i morse så det kan ju vara en orsak. Ska nog se till att jag tar med mig en bok upp som jag kan läsa om min pojkvän somnar långt före mig. Han verkar nämligen tröttare än mig vilket inte är så ovanligt precis, tvärtom!

Godnatt på er nu mina nyfikna bloggläsare! :)

Största sakerna 2008

Nu när 2009 närmar sig så kommer här en lista på de största sakerna jag gjort 2008.

- Tagit studenten vilket var helt underbart:D

- Varit en vecka på Kreta (utomlands för första gången om man inte räknar Norge)

- Fått kontakt med min bästa vän Maria igen:D

- Fått ett jobb för första gången (förutom sommarjobbet)

- Börjat fundera på om jag ska sluta med fotbollen (har spelat i 14 år!)

- Tvingats sluta med hockeyn eftersom laget lagt ner:(

Hungrig & sjuk

Hittills idag har jag inte gjort så mkt direkt. Har ringt till Max och sagt att jag inte kan jobba. Svaret jag först fick lät inge vidare. Det var kommentarer som: "Jamen, kan du inte ta alvedon och jobba ändå då?". Jag förstår det till viss del eftersom det är svårt att få in vikarier men samtidigt känns det ju heldumt att åka in och jobba på ett så pass intensivt jobb och känna sig yrslig i huvudet mm. När man dessutom ska servera kunder mat och man inte är helt frisk själv så känns det bara: "no thanks". Jag personligen skulle då inte vilja komma in på ett hamburgeställe där personalen som jobbar är sjuka, vadå smitorisk!?:O Nåja, som tur var ringde de tillbaka nån timme senare och förkunnade att de fått in två ersättare, tack gode gud för det! ) Känner verkligen inte för att jobba när jag mår som jag mår alltså.

Vidare idag har jag sett "Hockeyhjärtan"
( en dvd-film jag fick av min käre far i julklapp:) ). Den filmen var riktigt bra, den handlade om foppa, Macke m fl. om deras karriärer och om hur en sån liten stad som Övik kan ha fått fram så många NHL-proffs.Jag har även sovit (förstås!) och glott påt tv. Denna dag har segat sig fram än så länge.

Just nu är jag väldigt hungrig så jag hoppas verkligen att min älskling fixar färdigt maten snart. Det ska bli korv och bröd, gott:) Är så jobbigt att vara sjuk för man har inte nån energi alls till nånting:S Känner mgi så krasslig i halsen men så fort jag hostar gör det fortfarande jätteont, vad tusan gör man åt sånt. Har tagit en halstablett från Apoteket men det känns inte som att den gälller nå märkvärt.

Kl 19 ska jag nog titta på Modo-Hv iaf, det ska bli spännande. Hoppas Modo spelar bättre än vad de gjorde i förrgår bara. Skulle verkligen behövas en seger så de kan klättra lite i tabellen.

Tur jag har min sötnos här som tar hand om mig. Han har fixat så att jag kan ha en blöt och kall handduk runt min panna, vilket är jätteskönt p g a att jag är så otroligt varm. Kanske kokar jag upp snart, vem vet?;O Som tur är blev jag lite mindre varm när jag satt mig här i datastolen iaf, alltid nåt. Nej, nu måste jag käka. Ha det så bra!

Kan inte jobba

Ännu en dag har kommit och fortfarande är jag sjuk, suck. Är inge roligt alls. I natt har jag legat och frusit samtidigt som jag har svettats:S Ja, ni känner säkert igen det där. Kommer inte orka jobba i eftermiddag den saken är klar. Hoppas de på Max får in en ersättare för mig bara, vilket ju inte är det allra lättaste:( Är krasslig i halsen men så fort man försöker hosta så gör det jätteont:( Jobbigt är vad det är. Idag blir en dag som igår då jag enbart kurerar mig med tv, film och te (med honung i). Tog en alvedon och en ipren igår innan jag gick och la mig runt 12. Funderar på om det är bra för kroppen att man tar såna preparat lr om det är bättre att låta kroppen läka av sig sj? Vad tror ni?

En sak till föresten, förmodligen kommer det av allt att döma att bli en väldigt lugn nyår för min del. Kanske t o m ställer upp att vara shaffis om tillfälle och bra betalt ges;) Tänkte bara upplysa er om det eftersom det ju inte är lätt att få tag i en shaffis i nyårstider.Hoppas ni alla mår bättre än mig för tillfället och får en fin dag!

Liten veckouppdatering

Det var evigheter sen jag bloggade här senaste så nu är det sannerligen på tiden. Den senaste veckan har varit rätt så bra. Lite drygt med allt jobbande dock för min del men jag kommer nog glädja mig desto mer när lönen för decembermånad kommer. När jag dessutomn inte alls kommer ha lika många timmar i januari så känns det välehövligt att få en lite "fetare" lön nu för december.

Just nu sitter jag hemma hos Jimmi framför hans stationära dator och tycker lite smått synd om mig själv, jag är nämligen sjuk. Har inte varit sjuk på jättelänge men nu var det tydligen dags. Känner mig feber-yrslig och krasslig i halsen, inge vidare med andra ord. Låg och sov jättelänge idag bara för att jag kände mig så pass sjuk och hängig. Kände redan igår att något var på gång. Förmlodligen hade jag feber redan då. Halsen var dock bättre då jämfört med idag. Hoppas verkligen jag kan piggna till snart eftersom jag ju jobbar imorrn igen. Om jag mår såhär imorrn så har jag inget annat val än att ringa och sjukanmäla mig till arbetet vilket inte brukar vara så populärt eftersom det är så svårt att få tag i ersättare. Jaja, vi får se hur jag mår imorrn men jag hoppas förstås på det bästa.

Tänkte ju träffa Maria och åka in en sväng till stan idag också men det kunde jag verkligen inte utföra när jag mår som jag mår:( Tur det finns te, honung, ipren och c-vitamin såna här stunder iaf. Hoppas mitt immunförsvar kämpar bort min influensa snart.

Snart är det ju banne mig nyår också, inte orkar jag väl vara sjuk då heller - usch! Hoppas, hoppas, hoppas att jag kryar på mig fort. Om inte annat blir det ett väldigt lugnt nyårsfirande, t o m för lugnt nästan för min smak. Blir förmodigen middag hos Jimmis föräldrar som det ser ut just nu och sen kanske en sväng hem till min mor. Vi får se.

Kanske ska berätta lite om hur min jul har varit innan jag avslutar detta inlägg. Min jul har varit väldigt bra. Firade den hos min pappa med han själv, Marianne, Betty, Mange, Helena, Micke, faster Märta och farmor. Jimmi dök upp senare på kvällen vilket var trevligt som tusan:) Det var mysigt och lugnt hela julaftons-dagen och kvällen. Blev förstås julbordsätande, Kalle-anka-tittande, övrigt tv-tittande och en hel del sällskaps-spelande. En sak som var lite crazy var att jag och min syster Helena inte gick och la oss nånting på julaftonskväll föränn klockan var 8 på juldagsmorgonen. Detta eftersom vi for upp till Norrflärke där Helenas pojkvän bor för att uppleva alla marschaller de tradetionsenligt brukar sätta upp tidigt på juldagsmorgonen över hela byn (efter vägen). Det var bra många km av marschaller vilket var mäktigt. Det var riktigt läckert faktiskt och fastän klockan blev otroligt mkt innan jag fick sova den natten så ångrar jag det inte för en sekund.

På juldagen var jag hemma hos min mor och åt julbord, spelade julklappsleken och öppnade julklappar.
Vi tog också en promenad och såg några Macgyver-avsnitt. Min bror hade nämligen fått två boxar med Macgyver av oss syskon i julklapp:) Det var mysigt och trevligt, lite drygt bara att åka in och jobba på natten. Jag hade nämligen ett arbetspass från 24-04:S Har för övrigt jobbat natt alla juldagar förutom julaftonsnatten. Tur man får dubbelt betalt för det iaf:)

Nej, nu orkar jag inte skriva mer här. Ska se nån film lr nåt tror jag. Återkommer när jag har lust/ork. Sköt om er och var glad över att ni är friska om ni nu är det (man vet aldrig när sjudomen slår till, tro mig)!

Värsta Maxnatten nånsin:S

Jag har precis lyckats överleva det absolut värsta jobbpasset på Max sedan jag började där och det menar jag verkligen. Jag började jobba kl 19 och stämplade ut kvart över 7, ja för lite drygt 1 timme sedan dvs. Jo, det är faktiskt sant! Vi har varit 3 personer som jobbat på Max hela kvällen och natten sen kl 22, egentligen ska vi vara 6 st en lördagnatt som den här men eftersom 2 var sjuka och ingen var schemalagd alls på det sjätte passet av nån underlig anledning för natten så var vi bara 3. Inte gick det att "ringa" in nån/*några reserver heller eftersom ingen ville komma in och jobba med så kort varsel. En av oss som jobbade fick ta "driven", en grilla/dressa burgare och jag själv fick ta kassa inne vilket inte var kul kan jag säga. Det var kö till dörren från 1-halv 2 eftersom det inte går snabbt när man bara har en kassa inne. När man dessutom inte har smältost som är varm (och därför måste man värma den i mikron) och alla kunder bums vill ha sån plus att vår kära "Pommesfrites-maskin" fortfarande är trasig så blir det jävligt oeffektivt kan jag lova! Fy fan vad trött jag var och är just nu. När vi dessutom inte kunde förstänga ett dugg heller innan den riktiga "krogruschen" började så hade vi jättemkt att göra när väl allt folk gick från restaurangen. En annan lustig sak är föresten att folk gick in efter kl 3 då vi stänger trots att vi "hätt igen" dörrarna. Men folk tryckte upp dem och skulle bums in och ha mat ändå:s Sista kunden betalade ungefär kvart i 4, 45 minuter efter stängning dvs! Det är helt sjukt hela den här grejen alltså:S. Det "roliga" nu är att jag MÅSTE sova eftersom jag är svintrött, hinner dock bara sova ca 7 timmar eftersom jag börjar jobba 16.30 imorrn igen och ha stängning då med, orka:(:S. Ytterliggare en "rolig" sak var att städpersonalen kom in strax innan 6 och skulle städa föresten, haha och vi hade skitmkt kvar att diska och sånt. I vanliga fall är man ju klar när de dyker upp. När vi sedan tillslut äntligen stämplat ut och skulle gå ut genom dörren så mötte vi Kajsa som ju skulle börja halv 8 och börja förebereda för söndagen, dvs idag!:S Haha, jävla komisk situation alltså....jobbig men komisk. Är helt slut i huvudet och kroppen nu men det är väl inte så konstigt kanske. Ont i ryggen har jag också och i mitt knä ibland:S suck!

Men jag ska ta och sova nu, kände bara att jag ville skriva av mig lite av mina känslor och berätta lite för er om hur min jävligt jobbiga natt varit. Sen har det säkerligen blivit väldigt osammanhängade detta inlägg men det orkar ja inte bry mig om just nu. Hoppas verkligen ni haft det bättre än mig men det är jag tämligen säker på att ni haft (det är otroligt svårt att inte ha haft det bättre än mig natten som var). En sak vet jag iaf och det är att...
...JAG SKA ALDRIG MER JOBBA EN LÖRDAGNATT PÅ MAX MED BARA 2 ANDRA MEDARBETARE, ALDRIG!

Äntligen ska man få sova! :)

Kom hem hit till Jimmi för ungefär 15 minuter sen. Snacka om sjukt egentligen, klockan är över 6 på morgonen men såhär är det att jobba stängningspass på Max. Stämplade ut strax innan 5 men sen så har det tagit tid eftersom jag (snäll som man är, för snäll ibland kanske?:S) lät mina tre medarbetare lifta med mig. En skulle till Gullänget, en till vallakiosken och en bortemot Järved, inte alls åt mitt håll egentligen med andra ord. Men jag skjutsade iaf hem de alla och for sedan sakta vidare hem hit via Bergomsvägen som verkar vara väldigt hal för övrigt. Som tur var så körde jag som sagt var sakta så det gick bra men den såg hal ut som sagt. Nu har jag äntligen kommit hem och känner mig ganska så trött i huvudet. Ska bara äta upp min "filochmüsli-tallrik", borsta gaddarna och sen sova som faan:) Gud, vad jag ska sova alltså.

Hehe, sov bara 4 timmar igår också eftersom jag och Jimmi var tvungna att stiga upp redan kl 10 av en viss orsak. Har varit som en zombie tidigare idag pga av min sömnbrist men det har funkar ändå tycker jag. Det är dock inte vettigt att ha många såna här sömnbristiga nätter i sträck för min del, den saken är säker. Jag sov iofs en timme innan jag gatt fara in för att börja jobba idag men.

Kommer nog sova jävligt skönt känner jag redan nu:) Ska bli helt underbart! Måste dock försöka ta mig upp imorrn (lr ja, idag blir det ju:P), någorlunda tidigt iaf eftersom jag vill hinna duscha och tvätta håret innan middagen hos min far imorgon. Middagen är dock först kl 16 som tur är så jag kan nog sova ut till 13-14 iaf, skönt!:)

Nej, nu orkar jag inte med det här. Måste försöka pallra mig till sängs nån gång så jag orkar med ännu en dag och ett nytt stängningspass imorrn, senare IDAG. Sov så sött vidare mina bloggläsare!

Personlighetstest

Såg att Ylva gjort ett test som hon skrivit ett inlägg om på sin blogg och jag var bara tvungen att göra testet jag med (test-fgalen som jag ju är:P). Här nedanför ser ni mitt resultat som jag ju tycker stämmer in rätt bra om jag får säga det själv:) Gör testet ni också om ni vill genom att klicka här.

 

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

 

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

 

Hehe, det står ju att sociolog och socialarbetare skulle passa mig iaf alltid nåt. Kanske inte är en sån dum sysselsättning för mig iaf;)


Nej, ska försöka knyta mig nu. Natti på er alla!


Ett känslosamt inlägg

Har nu städat i Jimmis hus, handlat, hälsat på Johnny och hunnit laga mat. Jag och Jimmi lagade ris med kycklingwook och sweet chilisås. Det vart riktigt gott. Det var synd bara att vi hade så lite kvar av chilisåsen:P Nu har vi varit ute och gått en liten sväng. ååh, jag längtar tills jag är frisk så jag kan träna igen. Jag saknar det väldigt mkt.

Måste åka hem en sväng på lördag när jag väl vaknar (har ju stängningen på fredag så) och hinna hälsa på min mor innan middagen hos min far. På lördag kl 16 ska nämligen min far och hans tjej Marianne bjuda oss alla syskon (Mariannes barn och mina syskon) med allas respektive på middag. Det skulle visst bli någon god sallad lät det som, mums! Det blir säkert trevligt, jag hoppas jag inte är för trött och sliten bara eftersom jag ju haft stängningen natten innan.

 Nu över till det jag egentligen vill/måste skriva...

Är föresten många saker jag saknar ikväll. Jag saknar min familj framför allt men även mina vänner. Saknar min mamma som jag tycker synd om. Ibland önskar jag verkligen att jag vore barn igen, saker och ting var så mkt lättare då. Nu när man är vuxen är det så många jobbiga beslut man måste fatta och saker man ska ta ställning till. Men ååh, vad jag saknar min familj<3 Har kommit fram till att jag verkligen är lyckligt lottad som växt upp på en sån underbart fin plats och med såna underbat fina människor i min omgivning. Har verkligen haft en jättebra barndom kort och gott. Och det är verkligen inte alla som haft det så I'm happy.

Det är ju inte så att jag inte vill vara här hos Jimmi i hans hus, för det vill jag verkligen. Trivs jättebra och allt sånt men ibland kommer känslan (som ikväll) att jag vill vara hemma på mitt rum i Västanå och bara kunna "vara". Det är ändå en oerhört speciell känsla att kunna vara på "sitt egna" rum som man haft sen åratal och som man känner sig så otroligt "hemma i". Hm, antar att jag fortfarande är ett barn innerst inne och det kommer jag nog alltid att vara också. Oj, vad blödig jag jag är men jag är verkligen känslosam ikväll alltså. Vet inte riktigt varför, för det där som kvinnor brukar ha lite nu och då beror det inte på iaf, det är jag helt säker på;P Skulle itne förvåna mig om jag börjar gråta ikväll också för jag är verkligen så fylld av känslor att det känns som om jag kommer att explodera när som helst.


Är det bara jag lr? Känns som om saken är löst men egentligen inte. Inte om man ska gå med "det" till grund och botten. Fortfarande har jag så många frågor som jag inte fått svar på. Vet inte om jag kommer att få svar heller, kan jag få svar? Jag är tveksam. Men så är jag blödig ikväll också....det får man ju inte glömma...

Nej, nu måste jag msna lite med mina kära vänner så jag lägger ner här nu. Jag vill bara påminna er alla att ta hand om era nära och kära för man vet aldrig vad som händer i morgon!

Ändrade planer

Jag har ändrat mina planer för denna dag. Istället för att fara in till stan så ska jag städa och fixa lite här hemma i Jimmis hus:) Ska försöka ge mig på att dammsuga och plocka undan här och sedan ska jag förhoppningsvis sätta upp julgranen och klä den här i vardagsrummet. Det kommer säkert bli bra, jag hoppas det iaf.

Har planerat lite vad gäller mina julklappsinköp för morgondagen och kommit fram till en hel del faktiskt. Har inte bestämt exakt allt vad jag ska köpa men mkt så det känns bra:) Gäller för mig att vara lite effektiv imorgon eftersom jag ju börjar jobba 16.30. Men kommer jag upp lika tidigt(?) som idag d v s kl 11 så är det ingen fara, hehe;P

Måste säga att det är trist att det är plusgrader ute också, damn! Vill ha minusgrader och att det ska snöa, det är snart jul ju! Jag vill/hoppas verkligen att det är minusgrader och en massa (lr ja åtminstone hyfsat med) snö till jul. Det känns mer som en riktig jul då tycker jag.

Nu ska jag fixa fram lite julmusik här och sedan sätta igång med städandet.
Senare blir det till att fara och handla lite frukt till mig och annat. Är fortfarande krasslig, förkylning men ingen feber iaf som tur är så jag ska "dunka" i mig frukt, C-vitaminer och te idag. Träningen får vänta tills jag blir frisk igen men jag funderar fakitskt på att ta en promenad lite senare. Får se om jag lyckas tvinga med min pojkvän också annars får jag gå själv med min mp3 som sällskap.

Nu måste jag fixa lite här. Hoppas ni alla får en underbar dag!


Slänger in en bild på hur vårt Jimmis mysiga soffbord såg ut i söndags Jag var bara tvungen att tända en massa ljus för att göra det lite mysigare:)

I morgon är en ny dag

I morgon är det en ny dag och det gläder mig. Morgondagen ska nämligen bli bättre än den här, punkt slut. Ska bland annat ta mig in till stan imorrn för att leta julklappar. Hoppas jag hittar det jag vill.

Jag bjuder på en talande bild som jag tog i lördags när jag och mina två fina kompisar Emma och Maria var ute och gick en promenad. Att naturen kan vara så oerhört vacker alltså, bara det gör livet värt att leva egentligen se själva:)

 

Bilder på pepparkakshuset

Som jag lovat er tidigare kommer här äntligen bilder på pepparkakshuset som jag gjort:D Vill bara poängtera att min mamma hjälpte mig jättemkt med att göra det, utan henne hade det aldrig blivit så fint som det faktiskt blev (kan faktiskt inte låta bi att skryta lite:P). Håll till godo med mina knäppta kamerabilder här nedan:)

             

Något som ingen förstår

Vissa saker vill bara inte försvinna ut ur mitt huvud alltså, spelar ingen roll hur tiden går. Andra skulle inte ha brytt sig ett skit om en sånhär sak men för mig känns det faktiskt viktigt. Det värsta är att det verkligen inte känns som att det här problemet kommer att försvinna heller. Lr jo kanske om jag har ett väldans tålamod men jag är inte säker på att jag har det. Känns som att jag har haft tillräckligt med tålamod redan utan något märkvärt resultat. Fan, varför ska detta behöva drabba just mig. Visst jag har mkt att glädja mig åt också så allt i mitt liv ska väl inte bara vara en dans på rosor I guess. En känsla är ju att jag kan ha lurat mig själv hela tiden. Isf är frågan huruvida jag ska orka fortsätta göra det lr inte.
Fan, det är inte såhär mitt liv ska behöva vara. Det är inte det här jag drömt om, det vet jag ju innerst inne. Det behövs en stor förändring här och nu. Det känns som att det bara är jag som kan göra så att det blir en sådan. Förlåt men jag är som jag är. Jag kan inte släppa det och tycka att det bara är en bagatell. För mig är det betydligt större än så.

Virus på gång:/

Har fortfarande känslan av att jag håller påatt bli sjuk. Känns som om att en förkylning kommer bryta ut när som helst:S Börjar redan känna mig krasslig:( Suck! Bra tajming alltså när jag jobbar en hel del de kommande dagarna. Nåja, nui försöker jag mota bort skiten genom att dricka milt vaniljte med honung i. Ska dricka Blåbärs-c-vitamin snart också, det kan ju iaf inte bli sämre av dessa saker tycker man. Typiskt nog kan jag ju inte träna nu heller som jag hade tänkt. Då kommer min förmodligen kommande förkylning bara bli värre säkert.

Har sovit bort hela dagen idag också:( Sur jag blir på mig själv alltså. Sen att jag var dum nog som gick och la mig så sent som klockan 5 är bara det KNASIGT som faan. Varför ska jag hålla på såhär? Men det blir väl så när man absolut vill leva i nuet. Och nuet igårmorse innebar att jag inte var ett dugg trött (inte vad jag kände iaf) så varför ska jag då lägga mig och sova...nej, just det!

Vet inte vad det ska bli av återstoden av denna dag riktigt. Orkar som inte med att göra så oerhört mkt nu när jag känner mig småsjuk:S Kasnke far jag hem en sväng senare och hälsar på min mor och far, vem vet? Lr också begraver jag mig här i mig själv med te, sötsaker och Skilda världar? Låter som en bra idé det där sistnämnda, fast sötsakerna måste jag försöka stå emot.

På återseende!

Dags för kvällsmat

Äntligen färdig med dagens arbete, skönt! :) Fick stå i driven efter 20 och det gick riktigt bra faktiskt:) Kan iofs bero på att det inte var så himla mkt bilar men ändå;P

Nu sitter jag framför Jimmis dator och ska strax äta fingor med mjölk ch drottningssylt
- Mums! Dagen har iaf gått bra trots att jag kom in till stan lite senare än jag tänkt. Får se om jag orkar köra in till stan imorrn igen eftersom jag inte hann köpa så mkt julklappar idag. Har en hel del kvar att inhandla, den saken är säker. Är föresten Åhléns klubbdag imorrn också vilket innebär att man får dubbel poäng på det man handlar och om man handlar för över 300 kr får man ett presentkort på 50 spänn, inte illa det. Vet dock inte om jag har så mkt vettiga saker att köpa där för 300 kr men vi får se.

Har en 25%-rabatts-värdecheck att nyttja på Lindex imorrn också (eftersom jag inte hittade nåt där idag då jag var in som hastigast) men det gäller ju att ha nånting att köpa därifrån också. Vi får se om jag hittar nåt kul där om jag åker in imorrn.

Det gick jättebra att lämna tillbaks spelet idag föresten. Fick pengarna tillbaka och allt, puh! Tack och lov för det så man inte har slösat bort 299 spänn i onödan. Nu gäller det bara att komma på nåt annat som jag kan köpa till min bror, hmmm:S:P

Imorrn måste jag ringa till pappa och pressa ut han på vad han och Marianne vill ha i julklapp. Vet verkligen inte vad jag ska ge de alltså, det är jättesvårt, så därför behöver jag lite tips.

Har funderat lite på framtiden och kommit (lite smått) fram till (just nu iaf) att jag nog vill gå nån typ av socionomutbildning, känns som att det borde vara nåt för mig. Detta eftersom jag är väldigt, väldigt intresserad av hur människor fungerar plus att jag ju gillar att både prata och lyssna:) Har dock inte bestämt något till hundra procent men en god idé är det ju iaf:) Vad tror ni läsare om det? Tror ni det skulle vara nåt för mig?

Känns som att jag håller på att bli sjuk, har känt så ända sen jag började jobba idag:/
Känns som om feber lr nån jobbig förkylning är på gång. Suck, hoppas det bara är inbillning. Jag hoppas verkligen inte att jag behöver bli sjuk för det har jag varken tid lr lust att vara för tillfället. Men det skulle inte förvåna mig om jag har ont i halsen när jag vaknar imorrn, suck:(

Nej, nu blir det till att käka och se lite Skildis innan jag ska ge mig själv lite skönhetssömn (det kan jag verkligen behöva, hehe:P) Gonatt på er lr sov för all del så sött vidare om ni nu redan sover (vilket de flesta av er säkert gör:P)!

Working all night long

Tänkte gå upp tidigare idag egentligen men det gick inte alls nå bra. Klev inte upp föränn halv 2, antar att förrgårdagens festande tog en hel del på mina krafter. Sov visserligen knappt 8 timmar igårmorse också men det var tydligen inte tillräckligt.

Nåja, jag ska strax åka in till stan och försöka lämna tillbaka ett spel jag köpt på Turistbyrån. Jag hoppas verkligen att jag kan få pengarna tillbaka eftersom jag inte rört spelet. Anledningen till att jag ska lämna tillbaka spelet (som för övrigt är "Kampen om Örnsköldsvik") är att min bror som skulle få spelet i julklapp såklart redan fått samma spel av sitt jobb:S Snacka om otur man har ibland. Nu måste jag tigga pengarna tillbaka och samtidigt tänka ut nåt nytt jag kan köpa till han, vilket verkligen inte är det lättaste. Jag hoppas jag hinner kolla efter lite andra julklappar med eftersom jag ju inte börjar jobba föränn halv 5 idag. Har stängningen idag vilket känns lite drygt, lär väl komma hem runt 2-halv 3 kanske. Jaja, är ledig tisdag och onsdag iaf, alltid nåt.

Helgen kommer bli riktigt dryg för min del eftersom jag har stängning fredag, lördag och söndag. Ja, ni läste rätt - Hela 3 dagar på raken! Dessutom jobbar jag till 24 på torsdag också, har en känsla av att min dygnsrytm kommer att bli väldigt konstig i slutet på denna vecka, märkligt va!?;P

Nu måste jag banne mig åka in till stan så jag hinner nåt. Kanske bloggar inatt när jag kommer hem om jag ids. Men det är inte säkert:P Jaja, ni ser väl. Hoppas ni får en mysigare kväll än vad jag kommer att ha!

Spel- & Singstar-kväll med vänner:D

Gårdagen blev väldigt lyckad. Det började med att jag, Emma och Maria bakade julgodis. Lr, ja okej jag bakade inte, jag tänkte baka men det blev inte så. Istället gjorde jag de andra sällskap och snackade en massa:) Det gick bra det också. Sen gjorde Maria två olika julgodis-sorter också så det gjorde inte så mkt. Weppan dök också upp och strax efter 4 for jag och Maria in till Bjästa för att dels hämta Sandra från bussen hon tagit från stan och dels också hämta och betala för pizzorna som vi ringt och bestält på "Chaplin". Vi köpte föresten sugrör på Ica också, hehe;)

Väl hemma hos Jimmi igen åt vi upp de goda pizzorna (utom Maria då som ju beställt rödspätta med kokt potatis ocjh åt upp det ist:P). Sedan drog vi igång med att sjunga "Singstar" som Maria snott lr kanske olagligt lånat av sin lillebror Mikael. (- Förlåt Mikael men det är ju bara SÅ kul att sjunga:P) Efter att vi sjungit "Singstar" så pass mkt så vi alla blev lessna på det drog vi igång med att spela spel. Först körde vi "Visionary", det spel som jag tidigare berättat lite kort om här på bloggen. Jag själv spelade inte men jag var domare (Hm, försökte vara iaf:P) vilket var minst lika kul:D Efter det spelet spelade vi mitt spel (lr ja, min familjs spel) "Personality". Det är lite av ett personlighetsspel precis som namnet antyder. Man har olika kort och sedan ska man säga vilken person av alla som spelar som bäst stämmer överens med kortets beskrivning. Det spelet är roligt, det är både spännande och lärorikt. Man får en lite bättre uppfattning av vad andra personer egentligen tycker och tänker om en själv och om andra.

Efter det spelet vart det lite blandade aktiviteter. Det blev pratande, sjungande av "Singstar" igen, tittande på filmen "Titta vi dyker" och msn-skrivande. Hehe, roligt hade vi och det är ju det som är det viktigaste. Somnade runt halv 5 ca men det var det lätt värt. Inte varje dag som man har så många underbara och trevliga människor samlade så:) - Ett stort tack till alla ni som var här och gjorde dagen/kvällen/natten så härlig!:D Det här får vi lätt ta och göra om nån gång.

Tidigare idag har jag vart lite seg och trött men det känns bättre nu:) Gick på toa vid halv 12 men sedan gick jag och la mig igen och sov till 2, haha! Det var grymt skönt kan jag säga utan att överdriva det minsta:) Annars har den här dagen mest bestått av att slappa och städa lite och så kommer den nog fortsätta också. Jag måste verkligen försöka hitta nån gratis jul-radiokanal på nätet. Har ett stort behov av att höra lite julklassiska låtar just nu. Maria hade ju tyvärr glömt att ta med sig julskivor så jag har inte hört jullåtar på jag vet inte hur länge. Jag känner verkligen att det är dags för det nu när julafton är om 1½ vecka. Ska väl se Skilda världar nu också, har ju trots allt inte sett det på ett tag nu tro det lr ej(!);P Är sugen på att se lite på några gamla julkalendrar också och då syftar jag på "Mysteriet på Greveholm" och "Sunes jul". Åååh, jag vill ha jul, jul, jul och allt vad det innebär här och nu:)  Har tänt lite ljus härinne iaf så det är alltid en början. Idag får ju hela tre ljus brinna i ljusstaken, mys!

Nej, måste lägga ner det här nu och leva ut mina julkänslor:) Hoppas ni får en mysig kväll!

Slaskväder:/

Idag har jag jobbat i hela nio timmar (med lunchrasten borträknad) och det har vart drygt men det har ändå gått, as always. Jag fick stå i "driven" lite idag också under middagen vilket var drygt men lite småkul också. Lite roligt att prata i dent där head-setet är det allt måste jag erkänna:) Efter jobbet handlade jag lite på Hemköp, bl a 3 Marabou chokladkakor (1 till mig och 2 till Jimmi). Sedan åkte jag hem på den übeslakiga och isiga vägbanan. Det var riktigt farligt att köra alltså, men som tur var tog jag det lugnt och körde sakta:)

Jag for hem till Jimmi ch lämnade av mina varor där innan jag for hem till min mor för att hämta lite grejer inför lördagen. Jag hämtade bl a ett Julgodisrecept på chokladfudge lr "Mammas godaste" som det står på vårt recept:P Hämtade en hel del kläder också, det behövs plus ett par stövlar med tanke på vädret. Gillar verkligen inte att det regnar alltså, usch och fy! Hoppas det slutar snart. Var föresten lite drygt när jag skulle hämta grejer hemma också eftersom det var strömavbrott. Inte lätt att hitta grejer då inte. Verkligen inte lätt trots att jag hade ficklampa. Nåväl, jag lyckades väl htita allt tillslut iaf.

Nu sitter jag hos Jimmi och ska strax hä igång ett avsnitt av Skilda värdar. Imorrn blir det uppstigning tidigt eftersom Emma och Maria kommer hit redan runt 12-slaget eftersom vi ska börja baka julgodis redan då så vi hinner:) Vart ingen stan imorse för mig föresten. Hehe, jag vaknade av väckaren halv 9 men jag orkade verkligen inte gå upp morogntrött som jag är:P Nej, får ta och fortsätta handa in julklappar till veckan istället. Till veckan har jag kvälls+nattider så då hinner man nog gå en stadsrunda innan man börjar jobba.

Nu ska jag slappa och lägga ner skrivandet här. Sov så gott allesammans!

Jogging & besök av Ylva bl a

Idag sov jag till halv 1 och det var riktigt skönt. Jag pallrade mig upp då och åt en frukost som bestod av blåbärste, knäckebrödmackor med ägg och kaviar på - mums! Efter att jag käkat upp det så gav jag mig så äntligen ut på en joggingtur. Det kändes att det var ett tag sen sist (seg som man var i bena), men bättre sent än aldrig iaf:P Jag klarade iaf av att springa 6-km-s-rundan på 28 minuter vilket jag var/är jävligt nöjd med. Det var extra jobbigt när jag sprang på min skogsstig för då sjönk jag som ner i snön vilket gjorde det mkt jobbigare att jogga plus att det tog längre tid. Väl hemma igen drack jag vatten, stretchade och duschade. Alltid lika skönt just efter man har joggat, man känner sig så nöjd med sig själv:)

Efter duschningen kom Ylva hit och hälsade på vilket var riktigt trevligt:)
- Har saknat dig tjejen!
<3 Vi snackade en massa nödvändigt och onödvändigt prat vilket var välbhövligt:) Var ju evigheter sen jag snackade med och träffade henne (förutom den korta stunden vi sågs på stan häromveckan då) så det var verkligen på tiden. Vi har mkt gemensamt hon och jag så det är perfekt:) Vi lagade mat också; Fläskfilé med dragonsås och pommes frites till. Det var lyckat även om det tog en jäkla lång tid eftersom vi skulle göra så mkt mat. Gott blev det iaf när det väl var färdigt - mums! Blev en hel del mat över också så nu har jag så att man kan ta med i nån matlåda framöver också, perfekt!

Vi såg också Modos match mot Brynäs och det var spännande.
Såg länge ut som att Modo skulle förlora men de kvitterade och vann tillslut i sudden iaf vilket gjorde mig glad:D Emma kom föresten förbi vid andra perioden också och blev kvar här matchen ut, trevligt det också:) Hon hade med sig en del grejer hon skulle ha här till på lördag så det var ju smart tänkt av henne att ta det med sig redan nu så det inte blir så mkt sen. Blev lite snack om lördag också och jag blev sugen på att dra igång det hela ikväll typ, haha! Det skulle omöjligt ha gått iofs men ni fattar vinken:P - Åååh, jag ser verkligen fram emot lördag alltså:D Jag är supertaggad! Kommer att bli svinroligt!:D

Nu ska jag nog ta en apelsin och kanske nån macka att äta och sen ska jag försöka bli trött (till Skilda världar förmodligen) så jag kan gå och lägga mig snart. Ska försöka ta mig upp tidigt imorrn, d v s runt halv 9 åtminstone så jag hinner gå på stan innan jag börjar jobba vid 12. Slutar så sent som 21 också vilket känns lite drygt men man ska inte klaga, har ju trots allt varit ledig 3 hela dagar nu så:D Plus att jag ju dessutom är ledig lördag och söndag:)

Sweet dreams all wonderful girls and boys! :) (...Det ska jag försöka göra snart iaf;P)

Till vännen Sandra:)

Ville bara slänga in ett inlägg till tillägnat min kära vän Sandra. Vet att vi inte haft så mkt kontakt den senaste tiden men jag vill verkligen att du ska veta att jag tycker om dig och bryr mig jättemkt om dig<3 Jag hoppas verkligen att vi ska kunna höras av och ses mer de kommande dagarna. Blev så glad när jag såg att du hade en bild på dig och mig på din msn också, det värmde:) Vill att du ska veta att  du betyder jättemkt för mig och att jag är vädligt glad över att jag en sån genomgod och snäll vän som du som alltid ställer upp - Älskar dig!



Julstämningen är på topp:D

Idag har jag fått mkt vettigt gjort och det känns toppen:D I och för sig så sov jag lite för länge, så länge att jag missade lunchen med Maria och Emma men, men, det är sånt som händer ibland:P (Tur man har förstående vänner! <3) Gick upp strax innan 1 om ni nu blev nyfikna på exakt när, hehe. Jag har iaf vart in till stan med min älskling hela dagen i princip. Har nu köpt julklappar till Micke (min käre bror), Betty min (kära lillasyster) och till Helena (som jag förstås också håller kär;)). Jag har dock inte köpt färdigt till Helena än men det löser sig. Har mamma kvar att köpa till också men jag tror jag vet vad jag ska köpa så det ska nog inte bli så svårt. Däremot vet jag inte vad jag ska köpa till pappa och Marianne men jag ska ringa till de och fråga ut dem om vad de vill ha:P Har farmor och min faster Märta kvar att köpa till också men till de vill jag nog gå ihop med mina syskon och ge något. Känns smartast och enklast att göra så. Ska försöka ta mig in till stan tidigt på fredag, börjar jobba kl 12. Skulle jag orka gå upp så jag är inne i stan kl tio så skulle det vara perfekt:) Då hinner jag gå och kolla efter en present till mamma och Jimmi.

Efter stan for vi förbi en sväng till Ica och köpte ite förberande saker inför lördagens fest. Vi ska nog köpa mera dock nån annan dag, typ snacks och sånt. Ååh, det kommer nog bli jättekul på lördag. Jag hoppas verkligen det iaf. Ska bli spännande att se vad Sandra och Maria kommer att tycka om varandra också. Jag hoppas förstås på det bästa eftersom jag tycker om de båda två väldigt mkt:) På lördag är planeringen som så att vi först ska börja med att baka julgodis tidigt, Maria, Emma och jag (ev Jimmi också om han vill/orkar). Helst ska vi börjar redan runt kl 12. Kl 16 ska jag fara in och hämta Sandra inne i stan och sen blir det till att spela sällskapsspel och ha de trevligt resten av kvällen:) - Mys:D

För ett litet tag sen åt jag julgröt för första gången på jättelänge och det var verkligen jättegott!:D
Och vilken julkänsla jag fick också, ojojojj. Ska verkligen bli underbart med jul altså:) Mys! Jag och Jimmi köpte föresten julklappspapper och sånt på Clas Ohlssons med så nu är det bara att ösa, hehe;P Har också hunnit städa lite här och mer ska det förhoppningsvis bli, tända ljus och sett på Bonde söker fru. Det är verkligen ett gulligt program, hihi:) Jimmi har fixat så vi har en liten brasa i kaminen här i vardagsrummet också och det är jättemysigt:D

Är verkligen jätteskönt att vara ledig från jobbet också, känns verkligen som att jag behöver det:) Ännu bättre nu också när även min älskling är ledig och jag kan umgås massa med han:D Nog för att man går miste om lite pengar men vad tusan, känns verkligen som att jag får mkt vettigt gjort nu under ledigheten samt att jag hinner ladda batterierna och det är grymt mkt värt en sån här stressig juletid. Det enda som jag inte hunnit med ännu är att träna men det ska jag försöka fixa imorrn. På tal om imorrnm så ska jag förhoppningsvis träffa Ylva då också. Vet dock inte hur, när lr var än men på nåt sätt så ska det gå. Har dock inte fått nåt svar ännu på mitt sms jag skickade till henne tidigare men jag hoppas jag får det snart. Vill helst att vi ska kunna ses här hos Jimmi eftersom jag ränt så mkt överallt med bilen den senaste tiden. Vore skönt om bilen bara kunde få stå imorgon men vi får se. Vitkigast är ändå att jag äntligen får tid att träffa henne.

Jag mår verkligen bra nu och det hoppas jag att jag ska fortsätta göra det:D Har bara en liten (r jaa liten och liten men) önskan kvar för att den här dagen/kvällen ska bli komplett:) Jag hoppas min önskan slår in för det skulle vara som pricken över i. Men samtidigt ska man inte hoppas på för mkt så jag ska nog utgå från att min önskan inte kommer att slå in. Tänker man så så slipper man bli besviken och blir isf positivt överraskad istället om den väl skulle slå in.

Nej, nu ska jag fortsätta städa lite här men jag har som sagt var haft en väldigt bra dag hittils och jag hoppas att det fortsätter:D Kram på er allihop och ha de bra så länge!

Vad skulle man göra utan sin familj? <3

Idag har jag varit helt ledig från jobbet vilket har varit välbehövligt. Har hjälpt min storasyster lite på hennes praktikplats genom att filma sekvenser av då hon höll i en idrottslektion för åttor. Vi var och hälsade på vår kära farmor en sväng också innan, det var trevligt:) Vi pratade bl a om att gå i krykan på julafton på den s k "julottan" vilket vi förmnodligen kommer att göra iår. Det brukar vara så mysigt att gå på den. Jag gick inte förra året men året innan gick jag och det var riktigt "juligt" och bra.

Vidare idag har jag mest varit hemma hos min mor och umgåts med Helena och senare också med min mor.
Vi pratade om allt möjligt, mestadels problem faktiskt. Det är skönt att prata av sig med folk som förstår och som själv också vill prata med en. Inna jag for hem hit till Jimmi körde vi ett "bodypump"-pass i förenkald version eftersom vi inte har några tyndlyftningststänger hemma precis:P Vi körde övningar till tre olika låtar som Helena hade planerat upp att hålla i för sin klass på torsdag. Jag tror det komemr att gå bra för henne för det kändes väldigt bra planerat:) Jag önskar henne verkligen lycka till!

Har fått reda på att jag är ledig både imorrn och på torsdag
eftersom Max tydligen ska "spara" in på timmarna (men på fredag ska jag jobba som planerat 12-21). Det känns lite drygt men samtidigt skönt. Behöver ju verkligen tid till annat för tillfälligt, så som att köpa julklappar till alla mina nära exempelvis men samtidigt så går man ju miste om pengar. Nåja, jag får nog så jag klarar mig iaf:) Hon frågade också om jag ville jobba lördagnat istället men eftersom jag har planerat att vara med kompisar då och festa lite och ha allmänt trevligt så tackade jag nej. När dessutom passet var från 24-4 så kändes det väldigt olockande, det är neämligen enligt mig det värsta passet som man kan ha då det dels är jävligt kort och dels börjar och slutar sådana dumma och konstiga tider. Imorrn blir det iaf jag som far in till stan, med lr utan Jimmi beroende på om han har jobb lr inte, och köper julklappar plus träffar Ylva:) Det ska bli kul.

Måste tusan träna snart också, var evigheter sen nu. I och för sig tränade jag lite när vi var på Paradisbadet eftersom att man då småsprang uppför den enormt långa spiraltrappan som ledde upp till russkanan "Magic eye". Fast det var så lite träning ändå så det räknas kanske inte men det kändes som att det var relativt jobbigt iaf, hehe:P Jaja, hur osm helst så måste jag jogga snarast, får se om jag hinner det imorrn också. Det beror helt och hållet på hur länge jag är i stan.

Nej, nu blir det till att läsa lite bloggar och sen se Skilda världar. Jag gjorde faktiskt inte det sistnämnda igår förvånande va? Jag gick faktiskt och la mig istället vilket var otroligt skönt. Jaja, sov så sött nu alla ni glada och sura människor!

Paradisbad & inköp av 3 kg bacon

Jag leve och mår bra trots att jag inte skrivt här på väldigt länge. Har iaf haft ett par jättehärliga och lärorika dagar totalt sett sen sist jag bloggade.

I fredags var jag ledig och då tog jag och Jimmi och for in till stan precis som planerat. Vi kom dock iväg senare änvi trodde pga av at vi båda två var extremt trötta på morgon, surprise va!? (Naä, jag vet:P) Väl inne i stan for vi runt på lite olika affärer för att kolla efter prisvärda kylskåp, frysar och tvättmaskiner. Efter många om och men hittade vi tillslut riktigt bra sådana (alla 3 sakerna) på butiken "Hemma". Kommer nog bi osm så att Jimmi köper alla dessa saker därifrån. Han skulle dessutom få typ 1500 spänn rabatt vilket inte är helt fel, hehe:P

Efter att vi hitta dessa prylar så for vi till Paradisbadet och badade:) Det var jätteroligt. Helena och Stefan skulle också dit tydligen så vi umgicks en hel del med dem. Det var inge folk där alls i princip så det var jätteskönt att inte ha någa köer alls till russelbanorna:) Trodde verkligen att det skulle vara mer folk på en fredagkväll men tydligen inte. Vi var på badhuset i 4 timmar ca innan vi tröttnad och for och åt på en restaurang istället alla fyra. Det var även det mkt trevligt. Jag åt en kebabrulle med rhode island och den var verkligen supergod:) Ska nog äta kebab snart igen.

På lördagen jobbade jag 11-20 och det flöt fram sakta men säkert. Efter jobbet så for jag och hämtade Maria och sedan for vi hem till Jimmi och softade:) Vi (Maria, jag, Weppan och Jimmi)spelade bl a ett spel som hette "Visionary" som var jättekul. Man skulle vara två lag och sedan skulle man bygga upp olika former av torn medan man hade en ögonbindel på sig. Den andra personen i laget skulle i sin tur förklara för personen med ögonbindel hur den personen skulle bygga, d v s exakt hur tornet skulle se ut. Vet inte om jag förklarat tilläckligt bra så att ni fattar hur seplet funkar (är lite trött just nu av en speciell anledning som ni kan läsa om längre ner i detta inlägg)

På söndagen skjutsade jag hem Maria till sig och sedan begav jag mig till Max för ännu en arbetsdag. Det var 11-19 jag jobbade den här gången. Arbetsdgaen började med att jag fick gå til Hemköp bredvid Max och köpa HELA 3 kg bacon(!) Detta eftersom forskare ju upptäckt att det kan finnas miljögifter i bacon från bl a Irland och detta ladn skulle givetvis Max få sin bacon ifrån. Jag var därmed tvungen att gå och köpa garanterad svensk bacon från affären eftersom vi inte hunnit få nån leverans av svenskt bacon ännu. Lite komiskt, liksom första gången man köper bacon i sitt liv så köper man 3 kg. - haha! Kändes lite väldigt dumt att köpa upp 20 påsar av Lithells bacon på affären vilket förövrigt gjorde at affären bara fick 5 påsar kvar helt plöstsligt av just det märket...men vad ska man göra? Jag betalde ju för mig iaf....lr ja, Max betalde ju egentligen men ni fattar vad jag menar. Efter jobbet for jag hem och slappade. Lr föresten var jag och handlade en sväng med Jimmi också, vi köpte lite snacks - onyttig som man kan vara. Väl hemma igen blev lite av dessa onyttiga saker uppätna;P, cheezebolls för mig och chips för Jimmi.

Och så kommer vi äntligen till denna dag. Idag skulle jag egenltigen jobba 8-14 men det hela slutade med att jag jobbade 8-19, detta eftersom en person på jobbet bad om att jag ska skulle ta dennes kvarstånde timmar eftersom denna person var så extremt trött. Jag tackade ja eftersom jag dels behöver pengar och dels har svårt för att säga nej.  Det var jobbigt att jobba så pass många timmar men det var är trots allt måndag viket innebar att det var mindre folk än vanligt vilket var skönt, även om det förstås var rätt mkt folk ändå. När jag jobbat färdigt for jag hem till Maria och umgicks med henne. Vi pratade och spelade det klassiska spelet "Vem där", trevligt:)

Just nu funderar jag på att äta lite Cheeze bolls och se Skilda världar, vore skönt. Sov bara 5-6 timmar inatt och det är inte mkt för världen, just därför känner jag mig småseg just nu. Har så mkt jag vill hinna med den närmsta tiden att jag nästan blir helt galen.Är så svårt att få tiden att räcka till, allra helst när man ju måste jobba rätt mkt också (även om jag förstås uppskattar att jag ens har ett jobb och ännu hellre att jag får jobba mkt men ni förstår nog vad jag menar hoppas jag:P). Jaja, man får ta en dag i sän der och försöka planera upp lagom mkt för varje dag, mer kan man ju inte göra. Gå in i väggen är inte min stil så det tänker jag defintivt inte göra den saken är säker.

Nu ska jag bege mig härifrån så god natt på er!

Pepparkaskhuset är nu limmat & klart:)

Idag har jag varit ledig från jobbet och det har varit riktig skönt:D Har varit på stan med Maria och sedan också med Ylva, det var riktigt trevligt båda delarna. Jag hoppas jag snart kan träffa mina två kära vänner igen:) Mina vänner är verkligen de bästa <3 - Älskar er allihop!

Innan jag for hem från stan så var jag och handlad lite saker på Hemköp. Köpta bl a lite godis, bomull och nonstop. De två sistnämnda sakerna var till mitt pepparkakshus:) Det pepparkakshuset gjorde för övrigt jag och min mamma färdigt ikväll, det blev riktigt bra fast det var väldigt svårt och pillrigt. Men tack vare min mamma samt en portion tålamod och envishet så blev huset och alla dess tillhörande delar lyckade. Fraktade det med bilen hit till Jimmis hus och kom fram för ungefär en kvart sedan. Men oj vad svårt det är att frakta ett ömtåligt pepparkakshus med en bil alltså, allra helst när vägen är gropig och dålig. Haha, jag var jätteorolig för att huset skulle gå sönder så jag körde typ 50 efter Sidensjövägen som ju egentligen är en 90-väg:P Hehe, som tur var var det inga andra bilar ute så ingen klagade iaf. Huset och alla andra saker klarade sig bra iaf som tur var. Jag och mamma hade dessutom sett till så att det paketerades i en plastback på en handduk och med silkespapper runtom sig så det gjorde nog sitt till det också:) Det enda som gick sönder var när jag skulle ta upp alla bitarna (granarna och bockarna mm) då råkade en av bockarna lossna från sitt lim (och från sin platta som den har för att kunna stå upprät) och gå sönder där nere men det var ingen större fara. Går ju enkelt att bara limma ihop den igen med lite smält socker. Hm, jag lägger nog in en bild på huset sen när jag ställt upp det (vi vet ännu inte exakt vart vi ska ha det nånstans här i Jimmis hus) och det är helt färdigt. Ni som är nyfikna får alltså ge er till tåls några dagar men bilder kommer inom den närmsta framtiden iaf, det lovar jag:)

En sak som jag upptäckte ikväll är att det verkligen inte är lätt att göra pepparkakshus. Det blir visserligen jättemysigt och så att ha ett sånt men det kräver tid och finess. Man måste verkligen vara noggrann för att det ska bli bra. Svårast var att spritsa alla delarna och limma ihop husväggarna rakt men det blev någorlunda lyckat iaf och det är jag glad över:) Förstår dock verkligen inte hur mamma kan ha lyckats med att göra så snygga pepparkakshus helt ensam till alla jular när vi syskon var yngre. Det är verkligen ett mysterium för mig. Jag tycker det var nog svårt att vara två men att vara helt ensam - Nej det hade jag defintivt aldrig klarat alltså. Cred till dig min kära mor, du är bäst! Älskar dig!<3

Nu ska jag ta något att äta och se Skilda världar, hehe:P Imorrn ska jag och min älskling in till stan för att kolla på kylskåp, tvättmsakiner och sen gå på badhuset:) Det kommer säkert bli jättekul. Hoppas att vi orkar kliva upp någorlunda tidigt bara:S Sov så sött nu alla mina trogna bloggläsare!

Början på pepparkakshus:)

Jobbet gick bra idag. Men det skönaste var såklart när man fick sluta:D Efter jobbet for jag hem till min mor eftersom vi skulle göra ett pepparkakshus till Jimmis hus:) (oj, blev mkt hus i den meningen;D) Det gick riktigt bra iaf även om jag blev lite lätt less på slutet. Vi gjorde iaf klart alla delarna så förhoppningsvis ska vi fortsätta med att limma ihop alla delar och garnera det imorrnkväll med gkasyr och nonstop. Det kommer att bli ett litet pepparkakshus med skorsten, två bockar som drar en släde och granar utanför huset. Ska försöka lägga in en bild på det hela när det är klart. Har ju varit lite dålig på att lägga in bilder här på bloggen på sistone men jag ska försöka få en ändring på det. Det är bara lite svårt när jag är hos Jimmi rätt mkt men på nåt sätt ska det gå att lösa. Tycker ju iaf personligen att det egentligen kan vara roligare att läsa bloggar som har bilder lite nu och då åtminstone.

Blir sånt less på missförstånd så det finns inte. Jag lät inte arg på rösten ikväll, jag lovar. Är bara det att vissa har en förmåga att tolka mig så himla negativt ibland när egentligen allt handlar om att jag försöker "pusha på" och hjälpa till. Önskar ibland att alla skulle kunna ha lika lätt för att prata som jag men så är det verkligen inte och så kommer det förmodligen aldrig att bli heller:( Detta oavsett hur mkt jag önskar det. Jag skulle verkligen vilja ha mer diskussioner, suck:(

Nu ska jag slappa med Skilda världar, det har jag gjort mig förtjänt av. Efter det ska jag sova. Natti natti!

Tummen upp för Icas müsli

Jag är vaken men väldigt, väldligt trött för tillfället. Men jag ska fixa att fortsätta vara vaken. Känner åtminstone att jag blit piggare och piggare iaf även om det går långsamt. Ska strax ge mig på att äta flingor med sylt och mjölk eftersom min fil har tagit slut. Och varför har då min fil tagit slut? Jo, det beror på att jag käkat en massa av Icas müsli:)

Har jag berättat tidigare för er att Icas Müsli är jättegod? Inte, nåja det är den iaf och jag ångrar verkligen inte att den blev köpt. Det var Jimmi som hittade den på affären (duktig som han är:) ) medan jag pantade burkar sist vi var och handlade. Blev lite förvånad först eftersom jag tagit för givet att han skulle köpa Axas müsli när jag sa att jag ville ha müsli men tydligen så hittade han alltså Icas ist och jag sa att vi kunde testa den. Jag hade inga speciellt höga förväntningar på den alls men jag blev positivt förvånad måste jag säga. Den kändes mkt mer fullkornig än den müsli vi (läs: oftast mamma) brukar köpa från Axas sortiment. Dessutom är Icas väldigt god också så två flugor i en smäll hehe, man klagar inte. Nej, det blir defintivt så att jag kommer köpa den müslin fler ggr. Det är inte heller något tillsatt socker vilket är riktigt bra:) sånt gillar jag. Man får i sig nog med socker under en dag ändå så.


 Müsli, Frukt & bär
750 gram. Ica gott liv, müslii, frukt & bär är en fiberrik och krispig müsli utan tillsatt socker. Innehåller havre-, vete- råg- och kornflinogr samt solrosfrön. Den fruktiga smaken består av kokos, frystorkad mango/passionsfrukt och jordgubbar. (källa text och bild: ica.se)


Nej, hungern börjar bli jobbig nu när jag skrivit om mat och allt.
Funderar iaf på att försöka ta mig ut på en joggingtur om en stund men vi får se hur det blir med den saken. Kändes ju segt när jag sprang i förrgårmorse men ja, vi får se. Ska försöka tvinga ut mig själv iaf så jag vaknar till lite. Först blir det definitivt frukost iaf. Hoppas ni får en lyckad dag!

Jag blir flummig utan mat:P

Orkar egentigen inte blogga just nu men jag gör det nu ändå bara för att:P Hehe, är det kanske det som innebär att man har ett beroende? Hm, jag vet inte och jag är inte säker på att jag vill veta heller:P

I morse var jag uppe redan kl 5! (Försökte skriva ett blogginlägg då men det gick inte att logga in på blogg.se, helskumt:S).Snacka om drygt det var att kliva upp 5 men nu såhär i efterhand känns det lätt som att det var värt det. Hann ju göra en hel del grejer som att vara lite med Jimmi innan han for iväg till jobbet runt 6, se Skilda värdlar och laga mat och göra mig klar inför jobbet i lugn och ro. Var lite trött innan jag for och jobbade men det gick över sen när jag börjat jobba som tur var.

Hursomhelst så har jag haft en betydligt bättre dag på jobbet idag jämfört med igår. Idag var vi mer personal plus att det var MKT MINDRE folk vilket är en bra kombination. Var t o m så att jag fick klocka ut en halvtimme tidigare eftersom det var så lugnt med kunder (lr ska jag kanske skriva gäster som vissa på Max absolut vill att man ska säga;P) vid middagen. Skönt var det.

Ikväll trodde jag det skulle bli pepparkakshusbakning men eftersom min käre mor var hos Ola sin pojkvän så sa jag att vi ju kunde ta det imorgon ist eftersom att jag ju dessutom är ledig på torsdag, lyx! :) Istället for jag direkt hem till Jimmi och ordnade så att vi fortsatte städa, det blev sovrummet den här gången:P Damma, sortera grejer och byta sängkläder tog sin lilla tid men bra blev det och betydligt trevligare, åtminstone tycker jag det.

Just ja, måste erkänna att jag var helflummig ikväll också när Jimmi och jag höll på att städa mkt beroende på att jag inte ätit på 7 timmar (haha, är du nöjd över att jag skrev ut det här nu då Jimmi?;) ). Jag var verkligen HELFLUMMIG och GALEN alltså, haha!

På fredag ska jag och älsklingen äntligen in till stan tillsammans. Blir förhoppningsvis så att vi åker in tidigtt så att vi först hinner  kolla på kylskåp och tvättmaskiner (vi behöver både och till huset) och sen far och badar på Paradisbadet, wehey! :) - Funny, funny I think:)

Måste fortsätta skriva in mig på arbetsförmedlingens hemsida men jag orkar verkligen inte göra det nu. Nu ska jag bara se Skilda världar mkt (och lite till;P), mysa med älsklingen och sen sova. Jag är rätt trött faktiskt men det blir väl så när man sover 6 timmar typ och går upp vid 5.

Ha det så superbra nu och sov så gott så hörs vi snart igen!

Jag i "driven" vid middagen = katastrof!

Har haft en väldigt jobbig arbetsdag idag. Tro det lr ej men JAG var tvungen att stå i "driven" vid middagsrusningen. Ni kan ju föreställa er själva att det ju bara kan gå på ett sätt...just det, rktigt illa! Alla notor vart röda vilket ju innebär att kunderna fått vänta alldeles för länge på sin mat. Dessutom krånglade drickan (har säkert delat ut jättemkt äcklig cola idag - Förlåt alla kunder men jag hinner som inte smaka sj på den:S) Men tydligen var colaessensen slut lr nåt sånt eftersom en bil kom tillbaka och klagade på att drickan bara smakade vatten. Nej, usch och fy för "driven" - Den är verkligen inte rolig att ha när det är en kaosdag som den här och många kunder som vill ha mat:S

Utöver bekymren ovan så hade vi slut på grovt bröd, små påsar, servetter (katastrof enligt mig), majonäs, smältost och salladsformar vilket innebar att vi inte kunde servera några sallader överhuvudaget. Sen att en helt ny kille som kom från Max i Umeå skulle vara enda kökschefen vid middagen var ju helknasigt. Han visste inte vars några grejer fanns överhuvudtaget. Förstår inte hur de planerar bemanningen som ibland alltså:S Det hade väl varit bättre om åtminstone en till kökschef jobbade vid middaenn också så att "den nya"  killen kunde få "komma in" i vårt kök och vanor någorlunda men inte. Tyckta fasen synd om han alltså men han gjorde det efter omstämndigheterna jävligt bra måste jag säga.   Nej, fy fasen vad jobbigt det var på jobbet. Orkar inte tänka på det nå mer nu. Det kan ju bara gå bättre när jag jobbar imorrn iaf, man får se det så. Sa jag föresten att jag jobbade över 45 min också pga allt kaos? Inte, nähä men så var det iaf.

Var föresten en sväng på arbetsörmedlingen idag innan jag började jobba och där har jag börjat skriva in mig. Har dock mkt personuppgifter kvar att skriva så jag ska fortsätta att skriva på "min profil" här hemifrån. Måste skriva in mig klart där så jag har chansen att få andra jobb, förhoppningsvis ett trivsamt 7-16 jobb på vardagar. Okej, det finns inte nå mkt jobb jag vet men man måste ju försöka iaf:P Skit, måste börja fundera på vad jag ska plugga också (fan, orkar aldrig ta mig tid till att tänka på det:S) men det måste jag verkligen tänka över snart.

Blev ingen pepparkakshusbakning idag föresten eftersom Helena hade skolsaker som hon var tvungen att göra. Blir nog pepparkakshus imorrn ist. Det är ju långt till jul iaf så än är det ingen panik.

Nu ska jag äta nudlar eftersom jag inte ätit sen 2 och se Skilda världar för hela slanten och lite till;). Den serien är ju bara så underbar:D Kommer nog inte orka städa nåt ikväll i Jimmis hus men, men det kommer ju fler dagar på denna vecka så:P Hoppas ni får en avkopplande kväll, det ska jag försöka ha iaf!

Slow dance

Läste ett mejl jag fått från en kompis nyss och måste bara lägga in dikten som fanns i mejlet här. Dikten uppkom pga en tjej som har cancer ligger på ett sjukhus som heter New york hospital. Hon har bara ett halvår kvar att leva och därför skrev hennes läkare denna dikt. Åtminstone var det det som stod i mejlet.Tycker dikten är riktigt fin och tänkvärd så läs den gott folk och ta in innebörden!

SLOW DANCE

Have you ever watched kids

On a merry-go-round?

Or listened to the rain

Slapping on the ground?

Ever followed a butterfly's erratic flight?

Or gazed at the sun into the fading night?

You better slow down.

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.

 

Do you run through each day

On the fly?

When you ask How are you?

Do you hear the reply?

When the day is done

Do you lie in your bed

With the next hundred chores

Running through your head?

You'd better slow down

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.


 

Ever told your child,

We'll do it tomorrow?

And in your haste,

Not see his sorrow?

Ever lost touch,

Let a good friendship die

Cause you never had time

To call and say,'Hi'

You'd better slow down.

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.


When you run so fast to get somewhere You miss half the fun of getting

there.

When you worry and hurry through your day, It is like an unopened gift....

Thrown away.

Life is not a race.

Do take it slower

Hear the music

Before the song is over.


Wow, jag gick upp!;P

Gissa vem som 'är vaken haha....japp, just det JAG är vaken;) Nu blev ni allt förvånade va!? Vaknade 5 i 6 av Jimmis underbara väckare. Just nu sitter jag vid hans dator som för övrigt hängde sig två ggr när jag skrev ett blogginlägg igår (som tur var fanns blogginlägget kvar hela tiden trots att jag var tvungen att starta om datorn). Nåja, jobbigt är det iaf att den ska hänga sig trots att Jimmi diskfragmenterat den och allt:S Snacka om myskot. Men den börjar väl bli FÖR gammal, får nästan köpa detta påstående av Jimmi nu känner jag. Jimmis ska iaf ta och köpa och bygga ihop en ny bra dator när han har råd fast först måste han köpa en tvättmaskin och ett nytt kylskåp. Det förstnämnda gick sönder och det andra är gammalt och slukar ström så in i helvete.

Är faktiskt inte lika trött som jag brukar vara, kan säkerligen bero på att jag "ställde in" mig redan igårkväll på att verkligen kliva upp den är tiden. Tror faktiskt att jag gjorde Jimmi chockad också. Innan vi somnade igår slog vi vad om huruvida jag skulle kunna kliva upp såhär tidigt. Vi slog vad om 50 spänn, hehe:P Med andra ord är jag 50 spänn rikare nu, bra va!?

Nej, nu ska jag käka frukost vidare här och sedan ska jag bege mig ut i mörkret på en lika välbehövig joggingtur som alltid. Jimmi sa föresten att min dag kommer att kännas riktigt lång nu och konstigt nog känns det som att han har rätt:P Hoppas ni alla får en kärleksfull och lärorik dag!

RSS 2.0