Gott nytt år!

Gott nytt år! 

Happy new year!

Glückliches Neues Jahr!

Vesela Nova Godina

image44

Nyårslöften 2008

Dessa 3 nyårslöften ska jag försöka hålla:
  • Äta nyttigare. Inte så mkt onyttigt under vardagarna, bara på helgerna. Då ska jag unna mig. Har gått bra stundtals detta år, kan bli betydligt bättre.
  • Träna mkt, som jag gjort detta år i princip. Försöka att undvika att hoppa över träningar pga skolarbeten och annat.
  • Försöka ta vara på varje dag. Vara mkt med mina nära och kära. Man vet aldrig när det tar slut.

Städande

Nu håller jag och Jimmi på att städa upp i hans hus. Blir rätt snyggt även fast det mest är "grovstädning", vi orkar inte göra så mkt detaljerat (damma etc). Dessutom är det onödigt med för det lär ändå bli rätt stökigt ikväll igen eftersom Weppan och Emma ska komma:) Men Jimmi håller iaf på att dammsuga och strax ska jag diska lite:P Sedan ska vi förhoppningsvis byta uppe i dubbelsängen med, det kan behövas:P

Vad
kommer kvällen ägnas åt då?
Troligtvis film ( Svensson-Svensson-avsnitt om jag får bestämma;) ), kortspelande, "Fia med hutt"-spelande, promenad (hoppas jag på iaf), raket-uppskjutning och säkert en del annat smått och gott som man inte vet av just nu:P kvällen kommer nog bli skoj:D Jag ser verkligen fram emot fyrverkerierna, tycker det är jävla snyggt!:)

image43

Nu måste jag diska tacosfaten så jag hinner duscha sen innan Weppan och Emma kommer runt 6. Ha det bra så länge:)

Pizza, hockey mm

Var ett tag sen jag skrev här nu men så kan det bli ibland när man har mkt annat att göra. Så vad har då hänt?

Gårdagen:
Vi åt en god middag hos Jimmis farmor och farfar sedan blev vi bjudna på prinsesstårta. Man blev väldigt mätt dock. Senare på kvällen åkte jag och Jimmi hem till min mamma för att jag skulle byta julklappar med min kära familj. Det var trevligt. Fick riktigt bra grejer bl a: en hårtork, Tre-Kronor-bäddset och en äggskärare (lr vad det  nu heter?). Tack ska ni ha!:) Sedan började Helena, Betty och Jimmi se på Pirates-filmerna, ettan och tvåan men det orkade inte jag och Mange. Vi två spelade Bondespelet med Micke ist. Man blev lite less dock, vi spelade nämligen över fem timmar. Men jag vann tillslut:D Hehe, så då var det lätt värt det;D

Idag:
Idag har jag vart på hockey med Helena och Stefan. Det var trevligt:) Var så jävla längesen jag var på hockey så det var himla nice. Hade inte tänkt att fara på Modo-Brynäs egentligen men Helena ringde typ tre kvart innan matchstart och frågade om jag ville följa med. Och jag bestämde mig för att fara efter att Jimmi bekräftat att det gick bra. Modo vann iaf med 3-2 så det var en riktigt skön seger. Efter matchen for vi på Max (Stefan ville nämligen ha drive-in, liksom Jimmi fick jag reda på när jag ringde han innan vi beställde). Så bi köpte åt Stefan och Jimmi. Jag och Helena ville ha pizza ist så vi fpor till Chaplin och hämtade ut. Gott och mättande som alltid:) Medans vi åt hemma hos Jimmi såg vi på den nyligen släppta filmen: "Underbar och älskad av alla". Den var riktigt bra! :D rolig var den  fast den var lite tragisk med (så jäkla synd om huvudpersonen!) tur att slutet vart lyckat för henne iaf;).


Måste föresten också säga att jag tycker om och saknar min älskling jättemkt just nu. - Snällare människa än dig får man leta efter alltså!


Nej nu ska jag ta och gå ner och fixa lite. Jimmi ska komma och hämta mig sen så då gäller det att ha hunnit packa de kläder jag ska ha samt ha "umgåts" klart med folket här hemma:)

See you!

Dyr och god mat

Maten på Matcompaniet var jättegod! Jag beställde marinerad oxfilé, klyftpotatis och brunsås. Det var hur gott som helst, men dyrt hehe. Tur att det inte var jag som skulle betala. Jag drack nån tropisk juice till maten med btw. Sedan blev det efterrätt i form av vaniljglass med hjortronsylt. Mumsigt värre! Synd bara att det tog en sån tid innan man fick både maten och efterrätten men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Tack igen för en god middag Jessica:)

Sedan svängde vi in på Coop för att handla lite, blev en sväng till Ica Kvantum med där Emma höll på att jobba. Jag stannade till och pratade en stund med henne. Vi bestämde att hon skulle köpa in tacosen till nyår eftersom hon lix skulle jobba på Kvantum till 3 på nyårsafton.

Det blev inga julklappsbyten ikväll som jag hoppats. Betty den ungen var tydligen inte hemma. Hoppas det bli imorrnkväll ist, jag vill ha julklappar;):P

Ååh, jag vill så gärna fara till Timrå med Ylva nästa lördag. Då ska nämligen Modo utklassa Timrå;D (hehe, man kan ju alltid hoppas iaf:P) Det kostar bara 50 kr plus det som matchbiljetten kostar...perfekt! Ska bli kul att fara med Ylvis med, vi kommer ösa:D Hoppas hon bokade biljetter bara. Jag ser fram emot det! Var längesen jag var och såg en hockeymatch live nu, för längesen!

Jimmi och jag är faktiskt hemma hos min mamma nu men snart så ska vi bege oss hem till Jimmi. Det är trevligt att umgås med min mor:) hon är söt och snäll. Skit, jag som skulle snacka med Ylva på msn ikväll föresten:( nu lär hon väl ha gåttt och lagt sig. Fan också(!)...hade totalt glömt bort det. Men jag hoppas vi kan snacka imorrn ist. Skulle vara kul om vi kunde bygga ihop nån filmkväll imorrn lr på söndag. We'll see.

Nej, vi ska väl snart ta och fara nu så jag ska sätta punkt för detta inlägg. Måste ladda mobilen med den är helt "död" (intresseklubben antecknar lr hur;)...haha aja, skitsamma:P) Good night! :)


Tråkigt

Jag har tråkigt just nu:(. Jag har läst ut boken och nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Snart ska jag väl börja göra mig klar till middagen,den blir nämligen av. Min sötnos var och klippte sig för ett tag sedan med. Det blev fint och det blev en väldigt stor skillnad med.

Jag undrar när Ylva kommer att ringa mig. Ikväll efter middagen ska jag nämligen hem och byta julklappar med min kära familj.Får väl se när Ylva hör av sig.

Nej, ska ta och umgås lite med min älskling nu, nu när han äntligen slutat spela wow! :P  Hejrå!

Finmiddag?

Idag blir det nog en rätt lugn dag jämfört med igår. Eventuellt blir det middag ikväll l 19.00 på "matcompaniet". Jessica (Jimmis syster) ska bjuda. Sen ska man tydligen vara finklädd med trots att det är en "vanlig" restaurang. Får se om jag och Jimmi far eller inte. Det var först sent igårväll (runt 10) som vi fick veta om när middagen skulle gå av stapeln nämligen. Jimmi måste klippa sig innan samt hitta några finare kläder han kan ha så får väl se om han orkar fixa det lr inte. Annars blir det väl att vi stannar hemma för jag far ju inte om inte Jimmi far även fast jag har kläder (gårdagens köpta klänning) som jag kan ha. Får se hur det blir.

Annars hade jag hoppats på att vi skulle byta julklappar ikväll, jag och min familj men jag vet inte om det blir nåt. Min bror var tydligen inne i stan nu och shoppade en del julklappar iaf. Men jag får väl kolla upp det. Sen blir det kanske lite stressigt och fara hem och grejsa på med det om vi nu ska fara på middagen ikväll.

Min kompis Emma är bra duktig ibland.
Jag fick ett sms av henne i morse där hon skrev att hon fixat lite fyrverkerier till nyår. Underbart! :) jag älskar verkligen fyrverkerier. Jag tycker det är så jävla snyggt. iofs kan man alltid gå ut och kolla på andras fyrverkerier på nyår me det är ju rätt kul att kunna avfyra lite själv med;)

Ska läsa lite nu (som vanligt nuförtiden:P) På återseende! :)

Shoppingrunda:)

Idag har Jimmi och jag vart i stan. Vi klev upp innan 12 ivf även om jag tänkt gå upp tidigare. Aja, det gick rätt bra iaf:P Vi kom in till stan runt halv 2 så det dög.

I stan lämnade vi tillbaka tröjan Jimmi fått av mig och vi fick pengarna tillbaka. Sedan gick jag och köpte en röd mysig varm långrämad tröja på Vero Moda. Sedan hittade jag också två långärmade tröjor på Cubus. En blå och en mörklila. Sköna och mysiga var även dem. Sedan tjatade jag på Jimmi om att vi skulle hitta en klänning åt mig och det gick tillslut:) Vi gick på Amica och där hittade jag Jimmi en svart paljettlänning som han trodde skulle passa mig. först var jag lite skeptisk men jag bestämde mig iaf för att pröva den. Tyckte alltså inte att den såg så fin ut först men sedan när jag väl hade den på mig insåg jag att den faktist var jättefin! :) Den passade mig väldigt bra också. Precis en klänning i min smak; väldigt snygg men samtidigt inte en sån som sticker ut alltför mkt. Ganska stilren och klassisk. Den klänningen ska jag ha på nyår sen lär det säkert bli att man har den på Plattan med.

Efter stadsrundan for vi hem igen och jag for ganska snart hem till min mamma för att hämta träningskläder bl a. visade upp mina inköp för Helena och mamma också. Dom tyckte kläderna såg fina ut:)

Träningen senare på kvällen gick väl sisådär. Det kändes att man inte tränat på ett tag om man säger som så:P passningstajmingen var väl inte den bästa men man fick gå på vilja så det gick väl hyfsat ändå. Jobbigt var det iaf, vilket ju är bra...då ger det ju nåt iaf;D

Nu ska jag gå och duscha och tvätta håret. Hoppas det finns varmvatten nu iaf. sedan kommer Ylva ringa snart med så jag måste skynda mig nu. Ha en bra kväll gott folk!:D

Hemtenta mejlad

Så har man precis mejlat iväg religions-hemtentan. En viss typ av ångest uppstår men jag tycker ändå att jag fått till det relativt bra:P Orkade inte ha det där i huvudet längre utan ville bara bli av med "skiten" dvs. lämna in det och inte behöva tänka på det något mer. Jag har gjort mitt bästa på de där frågorna så det får duga.

Dock var det lite "fult" på frågan om varför man firar påsken inom judendomen och kristendomen. Judendomens svar tog typ upp lite mer än en halv sida medans kristendomens tog upp typ två sidor, hehe:P Lite orättvist men det finns ju betydligt mer att skriva om kristendomens orsak jämtemot judendomens. Så jag hoppas det blev bra ändå.

Aja, man får hoppas på det bästa. Kan ju inte mer än gå åt helvete haha (lika positiv som vanligt är jag när det gäller skolarbeten:P underbart värre;P ). Nej, nu ska jag läsa och inte sitta mer vid denna dator. Punkt slut. Kram på er!

Saknad, nyårsplaner & läsning

Nu har vi vart hos farmor, det gick finfint. Hon blev väldigt glad över att vi kom. Extra glad blev hon också när Stefan och Helena kunde komma och äta med. Vi blev bjudna på julmat förstås, vad annars? Gott, var det:) Till efterrätt blev det glass och nån kaka som smakade som biscuier (lr hur det nu stavas?:S). Vi var där rätt länge innan vi for hem till Jimmi igen.

Väl här hemma har vi inte gjort så mkt speciellt. Jag har städat en hel del och Jimmi har spelat. Sedan har vi också planerat vad vi ska göra på nyår. Vi ska vara här hemma hos Jimmi med Weppan och Emma. Blir förmodligen mkt spelande och sedan ska vi göra tacos (lr någon annan god maträtt) med. Kommer säkert bli kul:)

Det är tråkigt att vissa människor i princip ska försvinna ur ens liv utan att man själv kan göra så mkt åt det:( Ville bara säga att jag saknar dig vännen bara så du vet. Hoppas du mår bra!

Nej, nu vill Jimmi ha den här sköna datastolen för han ska tydligen spela wow, ovanligt va;P Sj ska jag nog läsa lr se "Dr Phil". Läser rätt mkt nuförtiden faktiskt. Är jävligt skönt tycker jag. Något man borde ta sig tid till oftare, helt klart.

Hoppas ni får en fin kväll! :)

Vänt på dygnet

Idag ska jag och min Sötnos (äntligen) ta oss tid till att fara och hälsa på min farmor. Det är verligen på tiden. Har ju tänkt att hälsa på henne för längesen men man tar sig sällan tid tyvärr:/ plus att man har en hel del annat att göra givetvis. Men idag klockan 5 ska vi iaf hälsa på henne. Får se hur länge vi blir där. Det brukar bli rätt länge.

Får se om Helena och Stefan ska dit också annars far Jimmi och jag sj. Helena skulle ringa upp mig och lämna besked men det har hon inte gjort ännu, måste nog smsa hon:P

Det är skönt att sova länge men ibland blir jag bara less/irriterad på det. Idag exempelvis tänkte jag försöka gå upp 11. Jimmi sa att han nog skulle vara vaken då och kunna väcka mig så vi ställde aldrig nån väckare, dumma som vi var. Självklart vaknade ingen av oss föränn 20 över 1:S, suck! Vi som tänkte gå upp tidigt och hinna göra massa grejer, framför allt städa på övervåningen och rensa bort saker man inte ska ha kvar. Att vi sov så länge kan iofs ha berott på att vi inte somnade föränn halv 5 med, det blev så sent eftersom vi hämtade Helena och Stefan. Sen när vi kom hem skulle Jimmi ha en macka och sedan låg vi vaken och pratade en del. Inte konstigt att man sover länge med tanke på det egentligen. En förändring måste ske snarast!

Men imorgon blir det andra bullar för då ska måste vi upp tidigt för då ska vi nämligen in till stan och handla på mellandagsrean. Vi ska fara in med Betty, Helena och mamma. Förhoppningsvis kommer jag hitta en julklapp till Betty då. Träning har jag senare på kvällen då med. Kommer bli skoj. Man börjar känna sig fet och lat efter all julmat/julgodis:P Så det kommer bli riktigt skönt att få träna "av sig".

Nej, nu ska jag fortsätta läsa lite...Ha de gott så länge! :)

Juldagen

Idag har det varit en rätt lugn dag. började med att sova ut länge (som jag alltid gör nuförtiden). Skönt, men kanske inte så speciellt effektivt om man vill hinna göra massa saker. Vad har jag gjort idag då? Jo, detta:
  • Städat lite i Jimmis hus (bla. kört diskmaskinen två ggr)
  • Ätit tunbrödmacka med skinka och sötsenap på till frukost ( skitgott:) )
  • Åkt med Jimmis firmabil till Moliden där hans chef bor. Detta innebar att jag fick köra jimmis nya bmw för första gången;D Hur den var att köra? prata inte om det...obeskrivligt skön:D Vill fan också ha en sån bil:P
  • Hälsat på min pappa. Vi blev bjudna på gott fika och sedan spelade vi kort med Betty och Mange. Först spelade vi "Chicago" som jag vann:D och sedan "President" men det förlorade jag tyvärr hela tiden i. Jag fick askassa kort hela tiden:/ Efter kortspelandet så såg vi en film med pappa. Filmen hette "6 miljonärer" (lr nåt liknande) och var verkligen jättebra:) Den var förvirrande, spännande och rolig på samma gång. Till och med Jimmi tyckte den var bra trots att den var svensk;P
  • Hälsat på min mamma lite snabbt:) Hon och Ola satt och såg nån film som hete "Exit" som de påstod verkade jättebra. Måste nog kika på den sen nån gång:P
Nu sitter Jimmi och spelar wow, har lovat honom att få göra det;P Sj ska jag väl läsa lite lr se på tv lr nån film snart. Funderar på att se den rätt nya filmen "Underbar och älskad av alla". Den är rolig den, åtminstone boken var det.

Strax innan kl två ska vi fara in till stan och hämta Helena och ev. Stefan:P De är nämligen på Parken ikväll. Lär därför bli en sen natt för mig ikväll med:S men vad fasen det är ju lov iaf...alltid nåt:)

Måste ta tag i att läsa igenom religionen snart med och mejla den till vår lärare:S Har skjutit upp det ett bra tag nu:P Kanske borde göra det nu egentligen...om jag orkar dvs:P Aja, får se hur det blir.

Sköt er och om er ;D

Bra julafton

Har haft en bra julafton även om brorsan (som vanligt) gnällt en hel del. Men annars har man varit i bra sällskap i form av Jimmi, Helena, Siv, Betty och Mange. Senare också med Jimmis föräldrar och syster:) Tack alla inblandade :D

Jag har bl a:
  • ätit god julmat (tack mamma! :) )
  • sett tv (Kalle anka såklart ;P)
  • ätit massa frukt och godis
  • Druckit glögg (fan, vad gott det är;D)
  • spelat sällskapsspel (den glade mytomanen...vann tyvärr inte)
  • spelat "julklappsspelet"
  • öppnat julklappar från Farmor och Marianne ( fina och bra saker fick jag med; handduk, kudde, ljus och kalender.....- Tack ska ni ha:) )
Blev väldigt överaskad över mig sj när jag lyckades få åt mig 3 grejer(!) genom vårat traditionella julklappsspel. I vanliga fall brukar jag kunna få åt mig 1 bara typ:P Jag fick: En trisslott, En dvd-film (Match point) och en batteridriven tandborste (typ som en "el-tandborste", tror jag iaf:P). Inte dåligt med andra ord;) Dock var det tyvärr ingen vinst på trisslotten men, men man kan inte få allt:P

Men den största överaskningen fick jag ändå när jag av Jimmis syster Jessica fick en hel puma-dress i julklapp(!)
Den fick jag eftersom hon sj inte använde sånt där tydligen. Hon hade köpt den i Turkiet förut när hon var där i vinter. Dressen är svart med gula dekorationer. Passade jättebra på mig med och är överlag jätteskön och snygg. Tack igen Jessica! :)

Tyvärr, ville min älskling inte ha den tröja jag köpt till honom:/ Det var lite tråkigt eftersom jag själv tycker såna där tröjor är jättesnygga på killar men det var tydligen inte riktigt hans stil:P Men det gör inget. Är ju faktiskt bättre att han lämnar tillbaka den och tar något annat som han verkligen vill ha. Man ska ha kläder som man själv trivs i. Det är det allra viktigaste, inte vad andra tycker att man ska ha och inte.

Jag hoppas att alla ni där ute haft en lika trevlig julafton som jag haft:) Sweet dreams :)

Go' Jul! :D

Önskar er alla en riktigt, riktigt GOD JUL! :D

Merry christmas!
Fröhliche Weihnachten!
Gladelig Jul!
Joyeux Noël!

image47image49     

1½ år

Är fortfarande så himla lycklig över att jag har dig i mitt liv:D

Du och jag Vi = 1 år och 6 månader <3

I love you! <3

winter

Da'n före dopparda'n

Idag har jag och Jimmi sovt väldigt, väldigt länge:P Haha, Jimmi vaknade typ 11 men då orkade jag inte gå upp trots att han försökte få upp mig (dock halvdana försök om du frågar mig). Så efter att han vart uppe tag och städat och spelat tappade han lusten och la sig och sov igen han med;) Jag vaknade flera ggr lite smått men det var inte föränn halv 4 jag verkligen gick upp. Jag insåg att det kanke var dags att kliva upp om man skulle hinna göra nåt överhuvudtaget den här dagen. Jag fick upp Jimmi också.

Så som ni kanske förstår har jag inte hunnit göra så mkt den här dagen. Detta har jag gjort:
  • Slagit in julklappar (Farmors, Mariannes, Mickes, Jimmis, två "lek-julklappar" och mammas)
  • Varit upp till pappa med julklappar till han, Marianne och Farmor. Samt fått mottaga julklappar från dem:)
  • Fikat glögg, Lussekatter och björnakaka som Stefan och Helena gjort i ordning - Tack! :)
  • Varit upp till pappa ytterliggare en gång eftersom jag glömde ta min handväska första gången:P
Tänkte försöka duscha nu.Men om det inte finns nå varmvatten tänker jag vänta tills imorrn. Jag vägrar duscha i kallvatten, så det så:P

Annars är allt fixat tills imorrn känns det som:) Har slått in alla julklappar nu utom Helenas och till Betty har jag (som sagt var) inte köpt till än. Men, men jag hoppas det blir en riktigt fin och bra julafton imorrn:)

Godnatt! :)

Kortspelande:D

Har en haft en bra kväll/natt:) Jag, Weppan, Emma och Jimmi har:
  • Sett slutet på "Offside" (jävligt rolig film)
  • Sett "Mumiens återkomst" ( spännande, roligt, läskigt och romantiskt...precis som det ska vara;P )
  • Spelat kort. Först "Chicago" och sedan "President" (lr "Skitneger" om ni mer känner igen det namnet)

Måste bara berätta om kortspelandet:
Vi spelade som sagt var först "Chicago" vilket gick bra länge och väl. Det var jämnt och spännande, precis som det ska vara. Men så blev jag så glad en omgång eftersom jag lyckats få en hel stege på det absolut sista "köp/bytar-kortet" (ja, det var iaf vad jag trodde då). Glad i hågen förkunnade jag efter att vi spelat "fem kort" att jag iaf vann på att ha bästa korten i och med min stege (jag vann inte på själva "spelet" alltså). Men så började alla protestera mot mig och påstå att man inte kan ha en stege på knekt, dam, kung, ess och en tvåa. Jag fattade ingenting, klart man kan ha stege på det?:S Ess kan ju både vara 14 och 1. Blev en hel del mkt tjaffs om detta.

Tillslut började vi iaf leta efter regler på internet och det visade sig att jag hade fel (tar fof emot som faan att erkänna det men:/). Tydligen kan inte ess vara i mitten på en stege eftersom det antingen måste va 14 eller en etta. Förbannat, fan vad sur jag blev! Tappade massa viktiga poäng där med. Lyckades inte vinna det där jävla "Chicago" bara för det :( Weppan, den turgubben vann;P Han lyckades få två ess trots att han hade köpstopp (och alltså inte fick byta kort).

När vi efter "Chicago" spelade "President" gick det inte heller så bra för mig tyvärr:( Kom sist varje gång lr också nästsist. Tungt! Jag kom tvåa en gång dock:P Jag hade verkligen otur med korten. Efter att vi spelat ett par omgångar for Emma hem eftersom det börjat bli rätt sent. Vi andra bestämde, efter att Emma farit, att vi skulle spela en omgång till, en sista och avgörande och sen inget mer.Och tro't lr ej men jag fick typ 6 kort som kan vara vad som helst (dvs 6 kort som är asbra!). Plus en hel del andra bra kort med:) Jag tänkte: nu jävlar är det min tur att vinna!

Omgången började och det såg länge bra ut för min del tack vare mina bráa kort. Men så plötsligt hade jag min chans att ta hem segern. Jag bestämde mig för att lägga fyra knektar (det borde ju inge kunna lägga över tänkte/trodde jag) Men Weppan den jäveln kunde ju det visade det sig! Och kvar satt jag med mina två jävla låga sjuor. Snacka om att känna bitterhet!

Jag var helt övertygad om att jag spelat bort mig sj just då trots mina alltså så bra'a kort. Men så hände det! Weppan la äntligen en singelsexa och: -JAG VANN!:D:D:D trots att jag alltså räknat ut mig sj (och troligen hade alla andra gjort det med). Fan vad gött alttså! Det är väl inte bra att förlora ett spel direkt men det går väl ändå...men att förlora två spel på samma kväll...Nej, det finns fan inte! Då känner man sig som en riktig jävla loser bara. Men nu vann jag alltså det sista avgörande så nu kommer jag kunna sova ikväll med:D Haha, blev föresten jävla glad när jag insåg att jag vunnit med. Jag reste mig upp från stolen och skrek:: "Jaaaa!" ;D

Haha, ibland är det riktigt kul att spela kort:)...åtminstone när man vinner som jag gjorde ikväll ;D Hehe, jag säger som en tjej som spelade i mitt hockeylag förut: - "Jag är född att vinna!" ;D

Nej, ska börja göra mig i ordning för att sova nu. Gäller att orka med morgondagen med. Natti! :)

Stadsrunda

Idag har jag och Jimmi vart i stan. Det gick bara fint även om vi kom iväg rätt så sent (kl 1) så hann vi ändå göra allt vi skulle innan klockan var 5. Det var nämligen kl 5 som vi skulle äta julgröt hos min pappa. På stan handlade vi en julklapp till Jimmis syster, Jimmis föräldrar och min bror. Köpte lite saker till min farmor med:). Dessutom hittade jag en söt sak till min mamma. Sist men inte minst var vi in på Coop en sväng för att handla lite julmat till min mor (dvs saker som hon inte fått tag i tidigare bla. strömming). Sen köpte vi också lite godsaker hem till Jimmis hus bla en jättestor daimtårta;)

Den enda jag har kvar att köpa julklapp till nu är Betty. Känns skönt att ha köpt klart allt i övrigt:)
Sen måste jag slå in en del julklappar med men det tänker jag förhoppningsvis fixa imorrn.

Just nu sitter jag i Jimmis hus med Weppan, Emma och Jimmi. Ska väl snart ta och spela lite kort men först ska jag gå och se på filmen "Offside" som går på TV. Den filmen är så jävla klockren:D bloggar antagligen lite senare. Hej då så länge! :)

"Hälsa-på-dag"

Idag har jag varit och hälsat på min pappa och hans tjej Marianne. Det var på tiden, var nämligen ett bra tag sen sist som jag var där någon längre tid. Det var väldigt trevligt iaf:) Jag kollade på deras fina plastjulgran som de satt upp och pyntat i köket samt övriga fina julpyntsaker. Sedan fick jag lite tips av dem vad jag kunde ge farmor i julklapp. Kommer troligen bara köpa nåt kamomillte och ge nå trisslotter lr liknande. Några små doft-värmeljus ska hon också få. Får försöka köpa det imorrn. Det är mkt svårt att köpa till äldre människor som redan har allt:S

Imorgon ska vi (jag och Jimmi) försöka fara till pappa runt 4-5 för då ska vi nämligen bli bjudna på julgröt och mackor:) Hoppas vi inte är i stan då bara, men det tror jag väl inte. Får försöka gå upp tidigt imorrn så man slipper vara inne i stan till 4-5. Farmor, Åsa och Micke skulle också äta julgröt. Det passar ju bra. Det var nämligen ett tag sen jag träffade farmor nu tyvärr:/.

Nu ska jag försöka städa på rummet och lyssna på julmusik medans. Är tragiskt egentligen att man inte julstädat tidigare men så går det när man har haft mkt att göra så länge.

Min stackars pojkvän Jimmi var tvungen att jobba över så det lär väl ta ett tag till innan jag far till han.
Önskar er en bra kväll! :)

Wallander - Pyramiden

Har precis sett klart Wallanderfilmen Pyramiden och den var riktigt, riktigt bra! Spännande och berörande till tusen alltså. Läskig var den också, men bra som sagt var=) Det är verkligen en film jag kan rekomendera! Känns som en av de bättre Wallanderfilmerna även om typ alla Wallander-filmer är bra enligt mig;P

image44 image43 image45

Pyramiden var tom. så bra att jag tror att även min pojkvän skulle tycka det. Han gillar inte svenska filmer så mkt annars men just den här tror/tycker jag inte han borde ha så mkt att invända mot. Får se om jag kanske tvingar han att se den sen nån gång;P

Måste fan sova nu. Man lär väl vakna typ 1-2 imorrn lr nåt, skulle inte förvåna mig. Haha, tur det är lov iaf:) då gör det ju inte så mkt. Godnatt igen!

Julklappsinköp + match

Idag har jag varit i stan och handlat julklappar och sedan spelat en träningsmatch mot Modo.


Jag lyckades hinna med bussen i morse:) trots att jag gick upp bara tjugo minuter innan den skulle gå, haha! Ganska tragiskt egentligen med tanke på att bussen gick först halv 12 men sådär kan det vara om man är trött utmattad:P Jag fick ta med mig några mackor till frukost med eftersom jag omöjligt hann äta det hemma.

Julklappshandeln gick bra iaf:)
, väldigt bra tom.! Känns som att jag hann köpa en hel del och rätt bra saker dessutom. Jag köpte julklappar till: Mamma, Jimmi, Helena och Marianne. Var föresten trevligt att gå på stan en stund med mamma också:) var längesen sist=/ dock gick jag bara med henne i drygt två timmar eftersom hon inte kunde vara borta längre än så fr sitt jobb.
Nu har jag bara dessa kvar att fixa julklappar till: Betty, Micke, farmor och Jimmis föräldrar. Till Micke och Betty kan jag dessutom köpa nånting först på mellandagarna om jag vill eftersom vi ska ge varann julklappar först efter jul.

Blir förmodligen att jag tar en sväng på stan på lördag med, tillsammans med Jimmi. Då ska vi försöka hitta nåt han kan ge till Jessica samt hans föräldrar. Kanske vill han ha några tips på saker jag vill ha också?

Måste säga att det är jobbigt att gå på stan såhär nära inpå jul. Det fullständigt kryllar av folk alltså! Man måste hela tiden vara vaksam så man inte krockar in i någon:S Det är uppenbarligen många som gör som jag, dvs är ute i sista minuten.

Matchen då? Jo, den gick fint:) Det blev en skön seger med 5-1 efter att vi vunnit sista perioden med 4-0:D Riktigt gött med en seger såhär nära inpå jul, helst när vi besegrade Modo med:) Det här kan man leva på ett bra tag;)


Nej, ska ta och slappa med filmen "Pyramiden" nu:P Popcorn har man gjort också, gott:) fast tyvärr verkar de ha kallnat nu, typiskt...aja, de är nog goda ändå:) Har inte lämnat in hemtentan än men jag är ändå så gott som klar med den. (Förmodligen är jag helt klar men det känns ändå som att jag borde läsa igenom den en gång till för säkerhets skull:P...typiskt mig att vara så osäker). Aja...god natt på er! Sov så gott och dröm fina drömmar:)

Söta par:)

Har nyss sett "Bonde söker fru". De två paren som har blivit till efter programmet är söta! Anders och Isabel är nästan allra sötast:) Tycker man så tydligt kan se och känna av den förälskelse som finns mellan dem. Helt underbart! Per-Inge och Susanne är även dem väldigt söta ihop. De verkar passa varandra väldigt bra. Hoppas man får se nåt frieri/bröllop på tv4 längre fram;)
- Jag önskar verkligen dessa par all lycka i framtiden! :)

Att det inte blev nåt mellan Fredrik och Sofia blev jag inte så förvånad över. Anade tidigt att de två var för olika varandra helt enkelt. Sofia är mer än stadsmänniska som vill shoppa och så medan Fredrik hellre vill vara hemma på gården och ta det lugnt. Tror Fredrik hade passat bättre ihop med Lena. Synd att han valde bort henne.

Karl-Petter och Jessica tycker jag har varit allmänt "flummiga" hela tiden. Man har ju sett att de haft kul ihop och så men man har aldrig riktigt kunnat se nån romans växa fram. Fast jag trodde mer att det kunde bli något mellan dem än mellan Fredrik och Sofia.

Första julklapparna

Idag har man fått årets två första julklappar:) En elefant-pepparkaksform som jag nämnde tidigare och Skilda-världar-boken "Sveket" skriven av Tomas Blom. Boken fick jag av min älskling för nån timme sedan. Det var en bra julklapp:) Jag älskar nämligen Skilda världar. Dock är jag väl ingen spec. beundrare av såpor annars men just Skilda världar tycker jag väldigt mycket om. Nu har jag äntligen alla tre Skilda-världar-böckerna:)

Önskar man kunde köpa alla Skilda världar-avsnitt på dvd också (helst de gamla ½-timmes långa avsnitten) men det går inte:( Ingen sån dvd har nämligen släppts. Jag får försöka hålla till godo med det jag tidigare har spelat in. Jag har ju ganska många avsnitt trots allt men jag vill ha alla.

image41

Otur lr rättare sagt trötthet

Idag har jag inte känt mig så trött konstigt nog, trots att jag bara sov 3 timmar inatt. Dock har jag märkt av min trötthet på annat sätt.

Det började redan i morse när jag lyckades glömma julklappen till klassen. Jag upptäckte det när vi nästan var framme i stan. Så irriterande! Jag som slog in den så fint igår och allting. Det fanns tre alternativ:
  1. Skita i hela grejen och helt enkelt säga att man glömt julklappen.
  2. Ta bilen hem igen och tillbaka (dvs. köra 6 mil extra:/) sedan mamma klivit av på sitt jobb
  3. Åka till en affär och köpa en ny julklapp för 20 spänn.
Jag och mamma kom överens om att det sista alternativet var bäst. Mamma var snäll och skjutsade mig till Coop, trots att hon skulle komma sent till hennes eget jobb pga det. Hon hjälpte mig att välja en julklapp samt att slå in den, tack! :)

Efter avslutningen och julklappsbytena med klassen så käkade jag på skolan. Jag fick en söt elefant-pepparkaksform i julklapp av någon. (Denna någon visade sig vara Sofia eftersom hon avslöjade sig sj:), Tack Sofia! ). Min julklapp (skriver inte vad det var) verkade också uppskattas som tur var:P

Efter att jag käkat bestämde jag mig för att skippa Nolarevyn (lr nolavision, blandar alltid ihop vad det heter:P). Kändes så drygt att köa och vänta så jag tänkte ta ta bussen hem till Jimmi i stället. Men självklart skulle jag ha glömt börsen i mammas bil sen i morse då vi var på Coop. Så jag fick helt enkelt gå upp till sjukhuset och hämta den och sedan skynda mig till busstation. Bussen skulle gå 11.45 (trodde jag iaf). Men när jag äntligen kom när till busstationen då kl var ca två min över tjugo i så var det alldeles tomt och öde. Jag kollade på busslistan och upptäckte till min besvikelse att bussen skulle avgå 11.40 och inte 11.45! Jag hade missat den precis! Fan vad less jag blev! Då hade jag alltså stressat över hela stan helt i onödan. Som tur var var (och är jag fortfarande) på gott humör idag eftersom det är lov så jag vart inte alltför less ändå.

I väntan på nästa buss gick jag på stan och kikade efter julklappar och jag hittade en till min Sötnos :) som jag köpte. Hoppas, hoppas, hoppas att han vill ha det bara annars känns det inge bra:/ Men såkart tror jag att han kommer vilja ha det, annars hade jag ju inte köpt det:P

Ska försöka orka med att jobba med religionen nu. Min älskling kommer hem snart med, mysigt!:) Ha de bra!

Vadå mkt plugg?

Gårdagen

Igår var det en riktig pluggig dag för min del.
Började redan på morgonen med prov på "Lag och rätt". Det var jävligt lite frågor, trodde det skulle vara betydligt fler. Men problemet var att de var rätt svåra. En sak hade inte ens stått i nåt av häftena vi fått:S så man fick gissa lite:P Kändes som att det gick rätt så bra iaf. Efter den lektionen hade vi sv och tydligen så hade vi prov på romantiken ändå (som jag befarat) trots att vår lärare sagt så sent som igår till en i min klass att vi inte skulle ha något. Tur att man sj hade förberett sig på det värsta. ( Har kommit på att det allt som oftast är bra att utgå från det mest negativa, på så sätt slipper man bli besviken och negativt överraskad. Dessutom kan man alltid bli positivt överaskad istället vilket ju är mkt trevligare:) ). Det gick iaf rätt bra kändes det som (mkt bättre än det brukar gå för mig på oförberedda prov) även om de få frågorna var ganska kluriga. Man får hoppas på det bästa.

Efter provet åt jag julbord med Ylva och sedan gick jag och Jovanna och jobbade lite med vårt projektarbete. Sedan tog jag bilen hem. Skönt, men ändå drygt. Hemma var det nämligen bara pluggande som gällde för min del. Jag tvingade mig själv att göra religionen, trots att jag inte orkade egentligen. Haha, jag är jävligt oeffektiv iaf. Satt fan hela eftermiddagen och kvällen igår med den där hemtentan, så jävla lång tid tog det:P Men nu är jag iaf näst intill klar. Ska bara läsa igenom den nu och ev. lägga till en sak. Hemtentan behövde tydligen inte vara inlämnad idag (onsdag) utan det räckte med att man lämnade in den under lr strax efter lovet typ. Det var ju bra iofs men jag känner ändå att jag vill göra bort såna här "måste-göra-tråk-saker" så snabbt som möjligt. Just därför är jag väldigt glad nu över att jag gjorde så mkt som jag gjorde igår:)

När jag gett upp hemtentan för kvällen var jag väldigt pigg, konstigt nog. Satt uppe och pratade i mobilen och surfade trunt på nätet och gjorde allmänt "onödiga" och slappa grejer. Klockan gick väldigt fort och rätt som det var insåg jag att jag var tvungen att gå och lägga mig om jag överhuvudtaget skulle hinna somna innan morgondagen (idag). Jag sov alltså ca 3 timmar, natten till idag. Sjukt, men sant!

Hittad! :)

Måste bara säga att jag blev väldigt glad ikväll:D Jag hittade nämligen äntligen min sladd till mp3:n! Den har vart borta sen i torsdags ungefär och jag har pga av detta inte kunnat använda min mp3 på ett tag eftersom den varit död/tom på batteri. Några dagar låter kanske inte så mkt för er, men för mig är det en hel evighet. Jag använder nämligen min mp3 dagligen i princip. Om inte annat brukar jag iaf alltid ha den tillgänglig/med mig...nästan iaf:P

Vars den var? Hehe, ja alltså ska jag vara helt ärlig...(?)...och det ska man väl vara....ähum...ja, då hade jag råkat lägga den i fel skrivbordslåda bara xP Onödigt värre! Fan, vad kass man är ibland alltså. Men nu är den hittad iaf och allt är som det ska vara:D Det är huvudsaken!

Nu ska jag ladda min kära mp3 till imorrn plus lägga in Marie Picassos Idol-låt:) Den är himla fin!

image39

Plugg-jobbig dag

Denna dag har varit rätt okej. Har gjort en hel del vettigt om inte annat även om jag känner mig trött och seg just nu.

I morse på internationella relationer, såg vi som jag skrev i ett tidigare inlägg, på "Ice age"...båda filmerna tom! :O Det passade mig bra. Då fick jag nämligen tillfälle att plugga på "lag och rätt", dvs provet jag har imorrn. Det gick riktigt bra faktiskt även om det var svårt att läsa i mörkret stundtals. När vi skulle börja se "Ice age 2" satte jag mig närmare fönstret istället och där kom det in hur mkt ljus som helst, perfekt! :) Välbehövligt pluggande var det verkligen! Har alldeles nyss läst igenom häftena med, så nu får det räcka för ikväll. Får se om jag skummar igenom lite i bilen imorrnbitti. Det skulle nog vara bra. Jag har ju inte det allra bästa minnet direkt haha:P. Just nu känner jag mig iaf relativt "haj" på området i fråga:P. Bara att hoppas kunskapen sitter kvar tills imorrnbitti med.

Hade två timmars håltimme idag eftersom vi inte hade någon psykologi. På de timmarna såg jag till att göra lite på religionen, dock gick det inte så bra. Var lite för oeffektiv och lat men jag har åtminstone börjat. Haha, kopierade mest bara text från Internet som jag hittade om de olika frågorna. Får väl försöka sammanställa och skriva om det imorrn lr nåt. Jobbigt! Det skönaste hade förstås varit å bara struntat i det, men då lär mitt betyg ryka åt helvete så det är ingen bra idé.

Efter skolan var jag kvar i stan.
Tänkte först ta 5-i-4:an men så kom jag på att jag inte hade batterier i min mp3:( Och då kändes plötsligt bussresan inte lika skön och rolig längre. Istället valde jag att stanna i stan för att åka hem med min mamma. Först köpte vi ett sällskapsspel. Haha, vi hade dock jättesvårt att bestämma oss för ett spel när det fanns så många som verkade roliga men vi kom tillslut överens om: "Den glade mytomanen". Får hoppas att det är kul.

Här nedanför kan ni se det spel vi valde samt två av de många andra vi valde emellan.
image34image35image36
Efter att vi äntligen valt ett spel handlade vi och tankade, kom inte hem förän kl var nästan 7:S Dryygt! Hungrig och seg var man! Gott att man fick nyponsoppa och stekt ägg iaf, brorsan var duktig/snäll som gjorde i ordning:)

Köpte föresten en julklapp idag med, till min pappa. Den är lite tråkig men välbehövlig dock så den blir nog bra, hoppas jag iaf. Träffade Jenny på stan lite också strax efter jag köpt julklappen, det var trevligt:)

Blev lite sugen ikväll på att titta på Wallanders senast släppta film: "Pyramiden". Men jag hindrade mig själv och bestämde att jag inte fick se den förän tidigast onsdag, då det är lov. Det ska vara som en slags belöning till mig själv hade jag tänkt:P

Nej, ska ta och börja göra mig klar för sängen nu... Vi hörs imorrn! Sköt om er!

Var är julfriden?

Igår var jag och Jimmi på julbord. Det var gott, dock blev jag mätt väldigt fort (orkade bara kallrätten med en tunnbrödmacka till, hehe:P). Jag och Jimmi satt vid ett runt brod tillsammans med två andra killar som jobbade i företaget. En sak märkte jag iaf: Det är verkligen inte det allra lättaste att som tjej hamna vid ett bord med bara killar! :S speciellt inte när de mest pratar om lumpen och bilar. Kände mig lite smått utanför:/ Som tur var, var vi inte där så länge iaf.

Idag har jag ätit en god middag tillsammans med min familj och allas respektive. Dessutom var min mammas pojkväns söner med (varav en hade sin respektive med sig). Det var trevligt och gott:) Vi åt tacokyckling vilket är så himla gott! :) Me like!! Till efterrätt blev det glass med kola/chokladsås vilket såklart också var hur gott som helst.


Helgen har som helhet varit relativt bra dock har jag inte gjort lika mycket skolarbete som jag borde ha gjort, vilket leder till att jag känner mig rätt stressad för tillfället:( Har tre saker just nu:
  • Prov i lag och rätt (tis)
  • Nåt typ av prov på romantiken (tis)
  • Inlämning av hemtenta på judendom och kristendom (ons)
Alla dessa tre saker känns riktigt dryga! Jag har iaf läst på lite till "lag och rätt"-provet ikväll samt börjat lite på hemtentan. Usch, vad jobbigt detta är! Önskar man inte hade några läxor och prov nu sista veckan. Fan vad skönt det varit om man bara kunnat slapna av och börja tänka på julen nu ist. Nu går ju tyvärr inte det:( Jävla skola! I hate it! ;(

I morgon ska vi tydligen se nån film för kul på internetionella relationer. Jag funderar på om man kanske skulle ta och fråga läraren om man får gå iväg och plugga (göra nåt vettigt) ist. Känns lite meningslöst att se på film när man vet att man har annat man borde/måste göra. Dessutom har jag redan sett filmen i fråga (Ice age).

Jag längtar tills på torsdag då man äntligen är ledig och har lov och är fri från allt vad skola heter!
Värste underbart:) Dock måste jag ta itu med att köpa julklappar då men det känns inte lika betungande iaf.

Nej, ska försöka gå och lägga mig och sova nu tror jag. Ha en fortsatt bra kväll, god natt!


Jag finns här för dig

Det är inte något konstigt att bli nedstämd ibland. Det förvånar mig att du ens tror det. Men du måste inse att det som sker inte är ditt fel!
Känns inte som att du litar på mig helt och hållet. Jag vill/hoppas verkligen att du ska göra det. Våga släppa in mig i ditt inre. Jag lyssnar och är beredd att hjälpa dig bara så du vet. Jag finns för dig om du behöver mig, alltid! Jag vill verkligen att du ska inse/veta det. I love you! <3

Åt samma håll

Bara för att jag har börjat tycka att den här låten är så jävla bra ;P Texten är hur fin som helst:)

Lars Winnerbäck - åt samma håll

I februari var det bottenfryst i mälaren
Götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter
Det var tungt, att gå
Stockholm verkar full av långa svarta labyrinter
Jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
Allting runt omkring mig gick i ultrarapid,
och jag hade inga veckor, inga dar,
bara en röra av en massa tid
Jag ville hitta en bra paroll
Nånting och tro på nåt som tog mig upp en bit över noll
och hon mötte mig med sitt leende
Hon sa, "Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"

Och båtarna låg inne vid stadsgårdens kaj
Jag var beredd o dra till Åbo men hon rädda mig precis
Vad ska man göra ända fram till maj?
Mörkret är så tungt och alla männskor är som is.
men hon tyngdes inte ner, hon sa "Vad spelar det för roll?"
"Här! Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"

Blå dörren hade öppet och vi slog oss ner i baren,
hon var hemma efter veckor, runt på resor och jag lyssna
men hon sa "Jag kanske stannar här ett tag,
vi kanske hittar nåt att bygga upp en vacker dag"
Jag måste bara hitta en roll
Jag sa "Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"

Vi ramlar runt på alla ställen som var öppna den natten
Vi var konstnärer och dom bästa i sitt slag
Vi skulle ta oss långt, vi två
Hon sa "en dag står vi över februari, du och jag"
Natten var så kall, vi höll hårt om varann
Nu stänger dom i Stockholm o människorna försvann
men vi, vi hade lusten i behåll
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma

Jag ger min själ till händerna, den som ger och inte rycker
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker
hon var allt, hon var sin,
Hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin
Ah, bli kvar här med mig. Bli kvar här med mig
Vi behöver ingenting, ah vi kan starta på noll
men jag har ett rum några kvarter härifrån
Ah, Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll
...härifrån
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll
ah, vi två
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll

Sluta ta mina saker!

Fy fan vad förbannad man blir alltså! När man har lite kläder rent allmänt och sen ska folk som har mer kläder än en själv ta upp ens kläder till Umeå! Ååååh, vad arg jag blir alltså! Skulle kunna explodera i tiotusen bitar just nu känns det som. Det värsta är att man tänkt sen innan att man ska/kan ha just en viss tröja och sen är den inte här hemma bara pga att man har ett pucko till syster :(

Visst det är fel av mig att skrika "jävla fitthuvud". Det är inte sjysst, det kan jag hålla med om. Men det är ju lätt att reagera på nåt annat sätt också när ens syster bara hånar en för att man bli sur/arg/irriterad/förbannad över att hon har lånat ens egen tröja utan att fråga.

Ibland önskar man fan i mig att man inte hade några syskon. Då skulle man ju få ha grejerna ifred iaf. Fy fan säger jag bara!

'cause it's friday:)

The Cure - Friday I'm in love

I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday, I don't care about you
It's Friday, I'm in love

Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Thursday doesn't even start
It's Friday, I'm in love

Saturday, wait
Sunday always comes too late
But Friday never hesitates

I don't care if Monday's black
Tuesday, Wednesday heart attack
Thursday, never looking back
It's Friday, I'm in love

Monday you can hold your head
Tuesday, Wednesday stay in bed
Oh Thursday watch the walls instead
It's Friday, I'm in love

Saturday, wait
Sunday always comes too late
But Friday never hesitates

Dressed up to the eyes
It's a wonderful surprise
To see your shoes and your spirits rise
Throwing out your frown
And just smiling at the sound
As sleek as a shriek
Spinning round and round
Always take a big bite
It's such a gorgeous sight
To see you eat in the middle of the night
You can never get enough
Enough of this stuff
It's Friday, I'm in love

I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday, I don't care about you
It's Friday, I'm in love

Monday you can fall apart
Tuesday, Wednesday break my heart
Thursday doesn't even start
It's Friday, I'm in love

Helgens planer

Denna helg kommer jag göra dessa saker:
  • Gå på julbord imorrnkväll med Jimmi och hans jobb
  • Äta middag på söndag med familjen med allas respektive, samt med mammas pojkväns två söner (och ev. med deras respektive). (((vart lite struligt att skriva det där kände jag, men ni förstår nog förhoppningsvis:P)))
  • Sova. Och sova ut på mornarna så jag är utvilad.
  • Vara med min fina pojkvän
  • Montera ihop och pynta min pojkväns plastjulgran
  • Hälsa på min pappa ( var alldeles för längesedan:( )
...och förhoppningsvis även dessa:
  • Se den senaste Wallander-filmen: "Pyramiden"
  • Plugga lag och rätt
  • Plugga religion
  • Se hockey
  • Skriva önskelista sj samt tvinga min pojkvän att skriva en ;P

Lyckad skoldag

Det har varit en bra skoldag idag:D

På teckenspråket var jag och Ylva riktigt duktiga och skrev upp en massa nya ord, dessutom visade vi vår lärare att vi kunde fem meningar som vi inte ens övat på hemma. Tja, kunde och kunde...vi kunde väl det någorlunda åtminstone:P Huvudsaken man försöker iaf, och det gjorde vi ju.
På måndag blir det troligen "halvtidsomdömes-prat" för Ylva och mig. Alla andra hade det idag men vi hann/orkade inte gå när det nästan var slut på lektionen ändå. Jag tror jag iofs redan vet vad vår lärare kommer säga till mig men det kan ju va bra och få de bekräftat ändå.

På religionen var jag och min grupp väldigt duktiga och gjorde klart vårt arbete om ögondiagnostik. Vi mejlade det till vår lärare med så nu är det ur världen. Enda som jag kom på sen som vi glömt/missat i vårt arbete var att man skulle jämföra diagnostiken med övriga religioner, om det gick. Haha, men förhoppningsvis gick det inte med vår ögondiagnostik (man kan ju alltid hoppas iaf;P). Aja, tycker arbetet vart rätt bra iaf:) Bättre än jag trodde att det skulle bli även om det som sagt var blev kanske lite kort (mindre än 2 A4).

Sedan var det då dags för svenskan som jag trodde skulle bli rätt dryg. Men den blev inte så farlig som jag trodde. Vi fick diskutera om novellen "Mannen i båten" i smågrupper bara. Alla grupper fick en fråga var och min grupp fick en relativt lätt fråga så det gick bara fint:)
Dock ser jag inte fram emot svenskan nästa vecka. Troligen kommer vi få nåt typ av prov då (lr vår lärare kallar det för test men jag anser att det är ett prov) och det känns inte alls bra:(.

På idrotten hade vi först en rolig lek som uppvärming och sedan fick man göra vad man ville typ. Jag och några till spelade "21" med en basketboll. Var riktigt roligt faktiskt:) Var längesen jag rörde en basketboll överhuvudtaget så det var kul:) Haha, ännu roligare var att jag lyckades vinna med;D Dock var var det väldigt jämt mellan Isadora och mig.

Allt som allt en väldigt lyckad skoldag, som sagt var. Och det bästa av allt; denna lyckade skoldag var en fredag, så nu är det helg :D :D

Less på läxor

Har precis kommit efter ännu en skoldag. Kallt ute, som vanligt den senaste tiden:( Inge kul. Lr okej, man ska väl inte klaga alltför mkt. Hellre mkt kyla än varmt med plusgrader liksom, det är ju faktiskt vinter. Dock skulle jag gärna vilja att det kom lite snö också. Jag vill verkligen ha en vit jul i år! En väldigt vit jul, dvs med en massa snö. Hoppas inte snön tinar bort igen, då skulle jag bli väldigt ledsen.

Kvällen kommer ägnas åt att plugga, ovanligt va!?;P
Ska fixa klart sv-analysen tills i morgon samt försöka (om möjligt) öva in fem meningar på teckenspråk. Får se hur det blir med den saken. Jag ska iaf träna hockey ikväll också, den saken är säker. Träning kl 9 är det som gäller, kommer bli skoj:)

Har knappt hunnit börja tänka på julklappar å sånt ännu:S Känner mig lite smått stressad över det. Som tur är slutar vi på onsdag nästa vecka:) så då kanske man kan ta en tripp på stan efter det...lr på torsdag/fredag. Måste skriva en önskelista själv också. Har haft så mkt i skolan nu att jag inte hunnit ägna nån energi åt julklappar och sånt. Tur att det är en och en halv vecka kvar till julafton!

Nej, måste fan ta itu med att plugga nu:S
Skulle helst av allt bara vilja krypa ner i sängen under mitt duntäcke att sova men det går ju tyvärr inte:/ Fan också! Höll på att somna riktigt ordentligt på bussen hem med så några månaders sömn vore ju inte fel. Aja, vi hörs kanske senare!

Spritsade pepparkakor

Idag har jag varit trött efter skolan. Allt skolarbete man gör tar en hel del på krafterna plus det faktum att man går upp så jäkla tidigt hela tiden:P Sov i ohopp ikväll från 6 till 8 ca, så trött var jag. Annars har jag skrivit ut bokrecensionen och psykologin (den sista får duga som den är nu, jag har gjort mitt bästa). Ska lämna in dessa två saker imorrn tänkte jag:P

Jag kunde iaf se "Bonde söker fru" ikväll. Det var lika gulligt som vanligt:)
Jag blev dock väldigt förvånad över att Susanne valde Per-Inge ist för Patrik. Jag hade uppfattat det som att hon gillade Patrik mer men tydligen inte. I övrigt vart jag inte så förvånad över böndernas val. De var ganska självklara allihop tycker jag, även om man ju förstås aldrig kan vara hundra på hur de kommer välja innan men.

Ikväll har jag också spritsat peppakakshuset med tillbehörande delar (granar, stjärna, släde) tillsammans med min mamma:)
Vart faktiskt rätt fint, trots att jag inte är nåt proffs på att spritsa direkt:P Mamma är betydligt duktigare. Sen nån annan dag ska vi limma ihop delarna
Här nedan kan ni se en bild av våra pepparkakshus-delar:)
image32

Såg till att spritsa mitt eget stora hjärta med. Tror jag ska hänga upp det i mitt fönster på rummet sen:) I like it and the message is so good <3 - Saknar dig här min älskling bara så du vet!
image30

Ska sova nu snart...Sweet dreams :)

Kallt & fof mkt att göra

Det är väldigt kallt ute idag. Det tycker jag inte om:/ helst inte när jag inte ens hann ta på mig nån varmare tröja i morse. Tur man är inomhus mestadels idag iaf.

Har fortsatt skriva en del på psykologin nu på morgon. Har tom. skrivit ut det, fastän det kanske inte är helt klart än. Men jag ska ta och läsa igenom det sen och se om det är något sista som ska ändras. Är lättare att se när man har papprena i handen än att kolla på datorn hela tiden. Jag är less på dataskärmen.

Nu har vi snart sv iaf. Då ska tydligen någon tjej komma och föreläsa för oss, soft:) Då behöver man förhoppningsvis bara sitta och lyssna. Just vad jag behöver när jag är såhär trött.

Just nu har jag dessa skolsaker kvar att göra:
- Finslipa analysen till psykologin (ska lämnas in imorgon, tor)
- Fortsätta skriva på analysen till sv (ska lämnas in på fre)
- Läsa på romantiken och upplysningen tll provet (troligen fre)
- Börja skriva hemtentan till religionen (ska vara klart nästa onsdag).
- Lära mig 5 meningar på teckenspråk (vilket jag förmodligen kommer att strunta helt i pga jag inte priroriterar det ämnet...till fredag är det i alla fall)

Nej, nu börjar vi snart så jag ska dra. Ha en bra dag!  :)

Plugg & bilåkning

Idag har jag mest pluggat. Har som jag skrivit förut sjukt mkt att göra i skolan för tillfället. Och till råga på att man tidigare haft mycket fick vi idag en läxa på sv. som ska vara klar tills på fredag, fy fasen alltså! Men det har iaf gått hyfsat bra för mig att plugga idag. Har skrivit en hel del, nu återstår det bara att läsa igenom och justera/radera och ev. ändra grejer. Men jag har åtminstone grunden till både svenskan och psykologin nu och det känns jävligt bra. Religionen har jag inte ens hunnit börjat med, men den ska ju inte vara klar föränns nästa vecka så den får jag ta itu med sen.

En rolig sak ikväll var dock att min Sötnos kom och hälsade på med sin nya, sportiga, coola och fina bil! :D (låter skrytigt jag vet, men jag kan inte låta bli att skriva det:P)
Jag och Helena följde iaf med honom på en tur i bilen runt byn och in till Bjästa. Den går väldigt bra faktiskt:) Jag tycker om den. Min älskling är väldigt nöjd med den med såhär långt:) Haha, han är lika glad som ett litet barn på julafton;D
- Tycker om dig så mkt min skatt (L)

Nej, nu måste jag sova. Kommer förmodligen gå länge imorrn. Vi har iofs fritt arbete på em (projektarbete) men vi har förskräckligt mkt att göra i vårt projekt att vi nog kommer behöva vara kvar på skolan ett bra tag. Kanske kommer sluta halv 3-3? Det märks. Godnatt på er! =)

Tuffa tider

Jag har väldigt mycket att göra just nu och så kommer det nog också se ut de senaste dagarna är jag rädd:( Har nämligen sjukt mkt i skolan atm. Som vanligt ser lärarna till att ge oss massa saker alldeles innan jullovet - I hate it! Blir så less. Det är nu man är som mest skoltrött också. Nu väntar man ju bara på att lovet ska börja i princip, iaf jag gör det.

Har tränat ikväll. Tyvärr var vi bara 3 st på träningen(!):S Ytterst ovanligt. Förmodligen hade väl alla glömt att vi bytt tid och dag den här veckan. I vanliga fall har vi träning tisdagar 17.20 men denna vecka har vi måndag (alltså idag) 20.00 ist. Det var tråkigt att det var så lite folk men vi körde på så gott det gick ändå. Det vart mkt skotträning iaf vilket jag kan behöva. Är urusel på direktskott framför allt :(

Har varit ganska trött och less i allmänhet idag. Blir stressad av allt jag har att göra att jag knappt kan tänka på nåt annat:S SKulle helst av allt vilja vara hemma en skoldag och sova ut och sedan plugga så man får göra bort allt man ska. Som det är nu är jag så trött när jag kommer hem fr skolan att jag inte har ork att göra något typ. Lär iofs ha nåt att göra med att jag lägger mig rätt sent med men:P Just därför ska jag faktiskt ta och sova nu snart. På så vis kommer jag förhoppningsvis känna mig piggare imorrn än vad jag känt mig idag. Behöver jävligt mkt energi och ork till skola och läxor för tillfället så: God natt! :)

Bakning & Monopol

Idag har det vart en händelserik dag. Började med att jag gatt hasa mig upp ur sängen, enligt mig, jättetidigt (var verkligen dödstrött, trots att kl bara var 11:P) eftersom Jimmi skulle på skjuttävling och innan dess skulle han hinna skjutsa hem mig. Det var svårt för mig att pallra mig upp men det gick tillslut iaf.

När jag kom hem höll mamma på att göra ett pepparkakshus och självklart ville jag också hjälpa till. Så vi satte igång med att skära ut alla bitar och grädda dem (mamma hade gjort själva degen dagen innan). Var längesen jag gjorde ett pepparkakshus sist, är faktiskt mer krångligt än man kan tro.

Efter att vi skurit och gräddat alla bitarna så var det dags att fara och hämta Helena inne i stan. Hon kom nämligen med bussen direkt fr Umeå. Väl hemma igen blev det en snabb lunch och sedan började vi göra i ordning lussekattsdegen. Det var jag, Mange, Betty, Helena och Jimmi som skulle baka därför blev det en rätt stor deg. Bakningen gick iaf fint, även om degen är rätt svår att handskas med eftersom den vill klibba fast hela tiden. Värst var det i början men efter ett tag gick det bättre.

315237-28

Efter att vi alla bakat klart och hade gräddat alla lussekatter föreslog jag att vi alla skulle spela Monopol (mitt tävlingssug fr igår höll antagligen i sig fof:P).
Alla andra gick med på det. Och för Jimmi var det faktiskt första gången vad gäller spelande av Monopol. Han hade alltså aldrig spelat spelet förut, konstigt nog:O Jag menar Monopol är ju så himla känt så det trodde jag alla hade spelat men tydligen inte:P Jag var jävligt nära på att vinna spelet men jag föll på mållinjen. När det bara var jag och Mange kvar lyckades jag hamna på hans dyraste gata (Hamngatan) med hotell, två ggr på raken! 26 000 per gång gatt jag betala, efter det var man ganska körd. Jag gav tillsut upp. Jag insåg att jag inte kunde vinna längre eftersom jag intecknat alla hotell och hus plus några gator. Attans också! Med lite mer flyt hade jag lätt tagit hem hela skiten men en andraplats är ju inte dålig den heller. Dessutom är ju silver snyggare än guld, alltid nån tröst;P

Nu ska jag sova snart. Kommer bli en jobbig skolvecka det här känner jag:( Har ett prov och en stor inlämningsuppgift, iofs är båda till veckan efter den här men ändå - Känns jävligt drygt! Plus att jag säkert kommer få minst en annan sak med, säkert två. Orkar inte plugga...jag vill bara ha lov, lov, lov ---> nu!!!!

Sov så gott iaf! :)

Tävlingssjuk

Sitter här och är lite rastlös som jag brukar kunna bli med jämna mellanrum:P När jag blir rastlös vet jag inte vad jag ska hitta på, allt jag vet är att jag måste göra nåt. Det är hyfsat jobbigt, för när jag inte kommer på något jag kan göra så blir jag deppig ist:S. Svårt att förklara men det blir så på nåt mystiskt vis. Nu har jag iaf lite att göra. Jag och Jimmi håller på att göra mat nämligen, korv och mos med räksallad till ( gott=) ) sen ska jag tvinga Jimmi att tävla mot mig i nån ord/namn-lek. Skulle helst av allt vilja spela nåt spel, Monopol lr vad som helst men det finns inga spel här hos Jimmi:( Allt som finns är en kortlek och jag känner inte för nåt kortleksspel typiskt nog. Har man inga spel får man använda sin fantasi och komma på saker man kan göra med penna och papper.

Sen är det ju snart Svensson Svensson med, nice:) Då kommer man nog också bli på bättre humör. De är ju så sjukt roliga:D

Ska försöka få igenom att vi ska titta på Pistvakt ikväll, känner för nåt sånt humorprogram:P Vet inte om jag kommer få igenom det men jag ska kämpa;) Pistvakt passar väldigt bra att se på nu också eftersom det är vinter ( klyftigt tänkt av mig där va, haha;) ).

Imorgon ska Jimmi på nån skjuttävling kl 12. Han lär nog skjutsa hem mig innan. Men han får komma tillbaka sen hem till mig för senare på dagen ska vi nämligen baka lussekatter med mamma, Betty, Mange och troligen också Helena. Ska bli kul och gott:) Jag älskar verkligen lussekatter! Lussekatter är godare än pepparkakor.

Coolt föresten att jag har haft 1000 besökare totalt på min blogg :D

Nej, ska ta mat nu, är jättehungrig. Ha en fortsatt bra kväll (det ska jag försöka ha iaf:P)

Tintin & sportbil

Kvällen igår blev lyckad:) Vi (mest jag) såg Idol, snackade och såg film. Det var väldig trevligt. Somnade dock rätt sent, men det var det värt.

Idag har jag inte gjort nå speciellt. Emma for hem tidigt (redan vid 11) och Weppan for hem runt 3-tiden. Har iaf sett på Tintin idag:) Snacka om nostalgi till tusen:D De sände en massa Tintin-avsnitt på "TV 1000 Family" bl a "Enhörningens hemlighet". Det var riktigt spännande. Var flera år sen jag sist såg Tintin så jag kom inte ihåg så mkt direkt. Dock vet jag att jag sett just det där avsnittet förut.

Nyss var jag och Jimmi ute och åkte med Johnnys BMW, en jävligt sportig modell.
Det är en 320 kupé (haha, frågade nyss Jimmi om det;P). Den kommer Jimmi köpa inom en snar framtid. Han har avbeställt "Cinema-soffan" tills vidare, han kände att han hellre ville ha den där bilen. Tydligen är det en jättebra motor i den plus att bilen är riktigt billig med tanke på alla extragrejjer som är köpta till den och så. Den är jävligt snygg iaf:) Fast jag kommer ändå sakna Jimmis gamla mörkblåa BMW:/ Jag tycker om den plus att man har massa minnen med den:P När Jimmi köper Johnnys BMW kommer Johnny nämligen ta Jimmis mörkblåa.
Här nedanför kan ni se en bild på sportbilen ;)

315237-25

Nu ska jag strax se sista perioden mellan Modo och Södertälje. Modo ligger under med 2-1 men jag hoppas verkligen de kan vända och vinna. Vore riktigt gött med 3 poäng idag, det behövs! Dags att börja klättra uppåt i tabellen nu! Ha en bra kväll! :)

Social

Sitter här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på:P Emma, Jimmi och min granne "Weppan" ser på film men jag är inte sugen på att se film, jag vill vara social. Men problemet är att jag inte har nån att vara social med å det är lite jobbigt:(

Det var kul att Marie vann Idol btw:) Hon är jävligt duktig på att sjunga! Dock måste jag erkänna att Amanda är riktigt bra med. Nu i finalen gjorde hon (Amanda) riktigt  bra framträdanden...men, men...båda lär nog bli kända så de spelar inte så himla stor roll vem som vann egentligen, men iaf:P

Imorrn ska jag verkligen sova ut:D Kommer vara helt död, haha! Känner det redan nu på nåt sätt fastän jag är pigg för tillfället...konstigt men sant:P

Idag när jag gick hem till Jimmi fick jag en himla konstig men skön känsla.
Jag kände mig så himla "levande" på nåt sätt. Jag tog verkligen tillfället i akt, medans jag gick de fem kilometerna, att spana in träd, mark och naturen i övrigt samt lukta, känna hur jag mådde, se osv. Jag använde helt enkelt alla mina sinnen. Svårt att förklara men jag tog verkligen in alla sinnena innerligt på nåt mystiskt vis. Jag brukar inte vara så jävla "innerlig" annars men det var en  ganska häftig känsla faktiskt :)

Det gick bra med pannan också som tur var föresten. 
Det vart inga rökskador alls och jag var i längden mer orolig och ledsen än Jimmi, så det är skönt. Nu är jag betydligt lugnare. Allting gott, allting gott;P (lr hur man nu brukar säga).

Ska ta och kolla runt lite nu...Ha en fortsatt bra natt!:D

Jävla panna!

Vad less jag blir! Här har man försökt vara duktig och eldat i Jimmis hus men då ska det naturligtvis jävlas:( Självklart skulle man ha glömt att dra ur aska fr en lucka på pannan och vips så ryker det in en massa där nere i källaren. Märkte det när jag skulle gå ner och titta till elden nu för en liten stund sedan. Det är en sån där där tung, äcklig och jobbig rök. Man kan knappt andas där nere:( Men nu har jag iaf öppnat dörren till garaget så röken kan ta sig in dit ist, plus att jag öppnat ytterdörren här uppe. Hoppas det inte blir nå rökskador lr nåt:S:(...vore ju typiskt om jag skulle kunna åstadkomma nå sånt med:(

Åååh...varför ska jag bara strula till det? Vill inte att det ska bli så, helst inte idag när jag är så trött.
Jag som bara vill ha kul och ta det lugnt ikväll *suck*. Ingen bra start på denna helg om man säger så. Får hoppas det blir bättre sen. Jag vill ha en lyckad kväll!

Hunger efter träning

Nu har man äntligen kommit hem från träningen! Har hunnit med att äta upp två knäckebröd-mackor och ett stort gott glas mjölk:) Nu är jag i färd med att sluka en clementin.

Träningen gick rätt så bra iaf. Jag hann ut på isen i tid (dvs när träningen började) trots att jag kom till Skyttis 10 i 9! Jag hade alltså bara 10 min på mig att hämta grejerna fr förrådet och byta om. Som tur är, är jag väldigt effektiv;) Det var kul att träna trots att jag var lite seg i början av träningen. Dock känner jag fortfarande av att mina luftrör inte är riktigt hundra, helst när vi gör nåt jobbigt i slutet som idag. Oftast brukar vi köra nån form av intervall de sista minuterna, där man ska åka så fort man kan runt isen i ca 20-30 sek och sedan vila (glida) i 20-30 sek och sedan åkert man järnet igen osv. Det är riktigt jobbigt men det är en jävla bra träning! Skönast är det efteråt, då känner man att man verkligen varit duktig och gjort något bra:)

Nej, måste försöka packa grejjerna till imorrn nu så jag kommer i säng nån gång iår:P Sweet dreams!

Filmkväll imorrn:)

Trots att jag känt mig seg och trött idag har skoldagen gått bra. Ska bli jävligt skönt med jullov iaf den saken är klar:) Fy fan alltså:P Först måste jag dock fixa med julklappar.

Nu ska jag bara ta det lugnt iaf. Ska läsa lite på min bok, det är slappt. Sedan ska jag fylla på min mobil med 200 spänn så jag får gratis-sms. Kanske tar och vilar (sover?) lite också, får se. Tillräckligt trött är jag iaf.

Måste smsa Emma ang. imorrnkväll. Då ska vi nämligen ha filmkväll. Det blir jag, Jimmi, Weppan och Emma. Det ska bli kul och trevligt:) Jag längtar! Hoppas man inte är för trött då bara men man får väl se till att  sova lite på em. innan filmtittandet börjar kanske. Dock måste jag föresten se Idolfinalen först. Vill de andra börja se film tidigare så får väl de göra det på Jimmis bärbara, utan mig:P Jag hoppas vi ser några Pistvakts-avsnitt btw, det var ett tag sen man såg dem. De är ju så sjukt bra! :D

Senare ikväll ska jag åka och träna. Måste åka rätt tidigt eftersom det är så fruktansvärt halt ute. Sen kommer jag säkerligen komma i sängs sent som vanligt. Inget bra. Jag skulle behöva sova 12 timmar känns det som. Men, men man får försöka göra det bästa av situationen.

Funderar på att packa grejerna jag ska ha med mig till Jimmi redan ikväll, på så sätt kan jag åka direkt till hans hus efter skolan imorrn. Skulle vara rätt praktiskt:)

Sköt om er och ta det lugnt! :)

Knappt man tror det är sant

Ikväll har jag varit jävligt duktig faktiskt, inte för att skryta men:P Jag har äntligen tagit itu med en massa saker jag skjutit upp. Detta har jag gjort:
  • Vikt ihop de nytvättade kläderna
  • Städat lite smått på rummet
  • Kollat igenom frågorna och läst om "Lag och rätt".
  • Fixat klart artikeln, kan alltså lämna in den nu(!) :)
  • Skrivit på bokrecensionen, den är dock inte klar ännu men det är inte så himla mkt kvar.
  • Bytt batterier i väggklockan på mitt rum (har tänkt att göra de sen i söndags men har bara skjutit på det tills nu)
  • Sett "Bonde söker fru"
Har alltså inte gjort just nå slapp-onödiga(?) saker som jag brukar (enda är väl att jag sett "Bonde söker fru" då). Otroligt! Men inget gott som inte får nåt ont med sig (lr hur man nu brukar säga:P). Klockan har nämligen tickat iväg väldigt fort för mig ikväll, precis som så många ggr förr. Egentligen skulle jag ha behövt sova för en timme sen men nu är det som det är. Enda jag kan trösta mig med är att jag faktiskt har gjort vettiga saker ikväll och därav ju också har en bra ursäkt till att lägga mig sent.

Måste iaf förbereda mig för att sova nu så klockan inte hinner blir 1 lr mer innan jag somnar.
Sov gott! :)

Kvällens planer

Idag är jag, som jag skrev i tidigare inlägg, på ett mkt bättre humör jämfört med igår. Det känns bra:) Inte likt mig att vara så deppig som jag var igår. Jag brukar allt som oftast kunna se relativt positivt på tillvaron trots många problem. Hur som helst är jag glad igen nu iaf och det är huvudsaken:)

Ikväll ska jag försöka göra lite "nytta" som jag brukar kalla det. Med "nytta" menar jag att jag ska försöka:
  • Vika tvättade kläder jag hämtat fr tvättstugan
  • Röja upp lite på rummet
  • Göra några frågor på lag och rätt (ska ha ett rätt stort prov på det den allra sista veckan innan lovet)
  • Fixa till artikeln (sv)
  • Fixa till bokrecensionen (sv)
Dessa två sista "fixa-saker" ska vara inlämnade innan jul men jag måste försöka fixa undan dem snarast så jag slipper göra det sista veckan. Jag vill få dem ur världen nån gång så man slipper tänka på dem!

Detta var alltså de saker som jag borde göra. Sen kommer jag nog bara göra någon (lr ev några) av dessa saker eftersom jag är rätt lat, hehe, men aja. Det är bra att skriva ner dem iaf utifall att man skulle orka.

Vidare kommer jag säkerligen göra mina vanliga "slappargrejjer" dvs:

  • Se på "Bonde söker fru" kl 8
  • Sitta vid datorn
  • Lyssna på musik och kanske se på nå videoklipp
  • lägga mig på sängen och vila (som ofta brukar kunna bli till sova ist av nån underlig anledning;P)
  • Läsa min bok
Nej, kanske ska försöka börja ta itu med nån utav "nytto-sakerna" nu medans jag känner mig lite motiverad. Det brukar kunna skifta snabbt nämligen. Hoppas ni får en jättefin kväll!

Skol-pladder

Idag är jag på bättre humör än igår. Känns som att dagen hittils har varit mkt bättre med:)

Dock var ju min grupp tvungen att göra sv-redovisningen imorse. Men det gick faktiskt rätt så bra.
Som tur var så var ju alla i gruppen där idag så vi hjälptes åt med göra sammanfattningen i morse då vi egentligen har sovmorgon. Sen på redovisningen kunde vi ju alla ta vår egen författare och berätta om honom. Skönt att få det där ur världen:)

Förhöret på geografin gick väl hyggligt trots allt. Jag såg till att läsa på lite i morse (medans jag satt i bilen och var på väg till skolan) samt på lunchrasten så jag kunde det väl ändå rätt hyfsat till slut (trots att jag inte trodde att det skulle bli så igår direkt). Dock skulle man på förhöret bara skriva om 4 spår av glaciärer. Herregud, man kunde ju typ 8 (lr om det var 7,9? :P)! Men tydligen så fick man bara skriva om 4. Dumt tycker jag. Jag kunde ju lite om alla, inte så djupt om någon speciell direkt:S Sen kom jag på mig själv efteråt med att ha skrivit om de 4 lättaste sakerna med (Flyttblock, morän, landhöjningen, :P). Kom på att det kanske varit smartare att skriva om någon av de lite svårare grejjerna (rundhäll, rundstensås, fjord också var det nåt mer som jag glömt just nu). då kanske man får högre betyg/bedömning? Men det tänkte jag inte på just när jag skrev det:/ Jag skyller på läraren. Vill han inte veta mer än fyra och säger att man själv får välja ut fyra så kan han väl inte klaga:P. Det är ju hans egna "dåliga" instruktioner. Ni kanske inte fattar hur jag menar. Jag hade nog inte fattat iaf, haha. Jag menar iaf att han isf kunnat säga att om du tar dessa 4 (lättare) saker får du bara G, så vill du ha vg lr mvg på detta förhör så ta då någon av dessa (svårare) saker. Han kanske inte bedömmer att det finns några lättare och svårare saker heller (jag hoppas inte det iaf). Förhoppningsvis går han bara på om man kunnat räkna upp och beskriva 4 saker på ett bra sätt lr inte.

Det var riktigt skönt att hinna med kvart i trean hem idag:) Jag hann med den precis eftersom vi jobbade med vårt projektarbete till ca 20 i 3. Perfekt!:D Det är så det ska vara!

Take me away

315237-24

Bara för att jag är så himla trött, stressad och less just nu. Dessutom känner jag en hel del ångest :(

Kents text i låten "Dom som försvann" passar klockrent just nu:
~ Kom låt oss gå härifrån
   Låt oss resa någonstans
   Resa långt härifrån
   Låt oss bli dom som försvann ~


Skitdag

Idag har det verkligen varit en skitdag för min del:(

Började redan i morse när vi hade svenska och skulle redovisa vårt arbete om romantiken i Norden. Tror ni inte att det var tre personer borta då. Det var bara jag och Jenny där:( två var sjuka och en hade försovit sig. Vi som dessutom hade sparat lite av sammanfattningen (det viktigaste typ) på en av de sjuka personernas användare. Fy fan, vad störande! Hur ska man kunna redovisa nåt utan att ens ha gjort klart det? Dessutom fattades det ju en gubbe med som en av dessa sjuka personer skulle skriva om och sedan mejla till mig igår. Vilket hon inte gjort. Som tur var så hann min grupp inte med att redovisa idag så det ska vi göra imorrn ist...alltid nåt iaf. Då hoppas jag att vi har nån typ av sammanfattning iaf, vore rätt pinsamt annars:S

Var rätt så less hela skoldagen pga av det där. Och när vi sedan har multimedia och vår lärare knappt har planerat nåt vi ska göra så börjar man ju undra. Varför ens behöva ha lektion i tjugofem minuter utan att göra nåt i princip? Jag undrar alltså, det är ju bara så onödigt!

Sen när jag äntligen slutat den ovanligt dryga och långa skoldagen så fick jag veta av Jenny att vi tydligen har nåt jävla förhör om glaciärer imorrn. Orka!? Jag som sett fram emot att bara ha en slapparkväll efter att jag tränat. Ist har jag försökt plugga men det har inte gått så bra direkt. Är lite svårt att se på Modo och plugga samtidigt nämligen:P Dessutom fattar jag inte så mkt av boken direkt heller. Och senaste genomgången i måndagsmorse om glaciär-spåren missade jag ju så jag känner mig jävligt dåligt förbered för detta förhör. Vet att jag typ alltid brukar säga så men den här gången är det faktiskt allvar, jag kan inte! Skönaste vore om man fick göra förhöret på torsdag ist men det lär man väl aldrig få:( Skulle behöva fråga vår lärare om en del saker som jag inte fattar med...men, men:( Haha, jag kommer fan få IG. Tur att det bara är ett förhör och inte ett prov iaf. Får väl försöka plugga lite på lunchrasten imorrn, itne för att det lär göra så stor skillnad men. Aja, man får väl försöka skratta åt eländet bara lr nåt:S

Vad som hände ikväll när jag skulle till träningen vill jag knappt skriva här, haha! Snacka om att vara klantig alltså! Så jävla klantigt gjort av mig. Kan säga såhär: Lägg inte upp saker på biltaket när du ska skrapa rutorna...! Tur det löste sig någorlunda till sist iaf. Dock var det tråkigt att jag missade tjugo min. av träningen men, men...får väl försöka ta igen det på torsdag ist.

Känner mig lite elak/dum också när jag tar ut min irritation på andra oskyldiga typ, men jag kan inte hjälpa det. Är jag riktigt stressad/irriterad/sur så är det svårt för mig att inte visa det utåt. Hoppas folk fattar bara att det inte är dem jag är sur på.

Nej, den här dagen har varit riktigt jobbig. Hoppas det blir en bättre dag imorrn även om jag tvivlar på det.  Då blir det ju Sv-redovisning och glaciär-förhör...usch, fy och blä!

Ska försöka sova snart nu iaf. Hoppas ni har det bättre än jag för tillfället. Längtar för övrigt mer än nånsin till lovet, är himla skolless nu alltså...Godnatt!

Nuläget

Ville bara säga att jag...

- har världens mest underbara pojkvän.

- har en väldigt bra vän i Ylva.

- längtar otroligt mkt till jullovet!

- är stressad över vad jag ska köpa i julklapp till alla:S

- tycker det är helmysigt med advent/jul. Älskar alla ljus, ljusstakar, julstjärnor, julgranar, glitter, lussekatter mm.

- insett att det finns människor man gör bäst i att bara lämna ifred.

- Saknar min syster Helena.

- Är lyckligt lottad som har den mamma jag har.

- borde passa på att plugga vissa saker nu när jag inte har så mkt (men frågan är om jag ids:P).

- Vill att det ska bli fredag nu!

Biljett-krångel

Idag på eftermiddagen lyckades jag och Ylva äntligen få åt oss biljetter till Kent-konserten. Det var verkligen inte lätt om man säger så. Det gick inte att köpa på en vanlig kiosk med ATG-ombud. Det gick inte heller att boka på Internet eftersom varken Ylva lr jag hade någon Internetbankdosa. Det gick heller inte att ringa till Ticnet och boka (väntetiden var typ 30 min lång:S...orka vänta). Så det slutade med att jag och Ylva gick ner till turistbyrån och köpte ut biljetter där. Där kunde man betala kontant med, perfekt:) Så nu har Ylva och jag två ståplatsbiljetter till Kent, underbart! :D Kommer säkert bli jättekul. Jag ser verkligen fram emot konserten, då ska Ylva och jag ösa! ;D

Annars har det inte hänt så mkt speciellt idag. Det var ju tråkigt/synd bara att jag och Ylva var tvugna att slopa en timme och en kvart av geografin i morse (pga vårt "biljettletande" i onödan). Men, men som tur var verkade vi inte ha missat alltför mkt iaf:P

Tråkigt att det är så dåligt väder ute också. Regnigt, isigt och blött...kan det bli värre? Svar: Ja (faktiskt). Det kunde ju ha blåst också:P Men i vilket fall är det iaf jävligt otrevligt väder. Det gillar jag inte:/

Orkar inte skriva så mkt mer just nu. Det är hockey på tv som jag ska se nämligen plus äta nudlar...är svinhungrig:P...Hej så länge

Skön helg

Det har varit en bra och skön helg:) synd att den går mot sitt slut bara:(

Lördag

Var i Umeå hela dagen och hjälpte syrran med att flytta. Det var rätt slitsamt och man vart lite halvless men det gick bra iaf. Som tur var åt vi ju jättegoda pizzor på "Marias restaurang" (tror det hette så?:P) runt 4 och fikade sen när vi fixat klart allt (kring 7). Välbehövlig energi. Tur också att vi var 4 st som hjälptes åt, hade man bara varit två hade det säkert tagit betydligt längre tid. Nya studentrummet såg iaf väldigt fint ut. Den som bott där innan hade lämnat kvar en hel spegelvägg, vadå sjysst;) så rummet ser mkt större ut än vad det egentligen är tack vare den. Lyxigt att ha en egen kokvrå med:) Jag hoppas Helena kommer att trivas där.

När jag äntlgen kom hem igen så såg jag och min Sötnos på en jättebra film. Hehe, jag var rätt skeptisk till den innan (som jag brukar kunna vara till vissa filmer:P) men den var faktiskt väldigt bra. Vad det var för film? "Mumien". Ska försöka se tvåan och trean nån gång med. Det var både action, romantik och komedi i filmen...mkt trevligt:)

Söndag
Idag har jag och min älskling tagit en ordentlig sovmorgon:) Jimmi väckte mig runt 11 och då var jag jättetrött men vi gick inte upp då som tur var. Haha, ist somnade vi båda om efter att vi myst ett tag och vi vaknade inte förän 2 igen:P Kl 3 var vi äntligen "uppe". Haha, men såna långa sovmornar kan behövas ibland det med.

Idag har vi iaf städat en del i huset. Jag har dammsugat bl.a...Jag=duktig;P Sen har vi kollat en del på alla gamla saker som finns kvar här uppe fr mannen som bodde här innan. Finns hur mkt som helst, för mkt skulle jag vilja säga för det är svårt och veta vad man ska ha kvar och inte. Dukar, täcken, porslinssaker, strykjärn, kläder mm. Får försöka gå igenom alltsammans sen nån gång och försöka bestämma vad man egentligen ska ha kvar och inte. Lär ta sin tid att göra det men nån gång måste det ju göras.



Snart ska jag gå och duscha och sen ska vi försöka äta nån mat här (om vi nu kan bestämma exakt vad vi ska äta nån gång iår;P).

Måste komma ihåg att ta ut pengar ikväll också. Imorrn ska ju jag och Ylva förhoppningsvis få åt oss biljetter till Kent-konserten och då kan det ju vara en fördel om man kan betala, haha:P Känns lite svårt annars;)

Känns skönt att inte ha haft några läxor i helgen för en gångs skull. Alltid brukar det ju vara nåt man måste/borde göra. Men inte den här gången, skönt:)

Ska gå och vara lite social med min underbara pojkvän (-du betyder så mkt för mig<3) nu. Hoppas ni har en fin söndag! :)

RSS 2.0