Pepparkaskhuset är nu limmat & klart:)

Idag har jag varit ledig från jobbet och det har varit riktig skönt:D Har varit på stan med Maria och sedan också med Ylva, det var riktigt trevligt båda delarna. Jag hoppas jag snart kan träffa mina två kära vänner igen:) Mina vänner är verkligen de bästa <3 - Älskar er allihop!

Innan jag for hem från stan så var jag och handlad lite saker på Hemköp. Köpta bl a lite godis, bomull och nonstop. De två sistnämnda sakerna var till mitt pepparkakshus:) Det pepparkakshuset gjorde för övrigt jag och min mamma färdigt ikväll, det blev riktigt bra fast det var väldigt svårt och pillrigt. Men tack vare min mamma samt en portion tålamod och envishet så blev huset och alla dess tillhörande delar lyckade. Fraktade det med bilen hit till Jimmis hus och kom fram för ungefär en kvart sedan. Men oj vad svårt det är att frakta ett ömtåligt pepparkakshus med en bil alltså, allra helst när vägen är gropig och dålig. Haha, jag var jätteorolig för att huset skulle gå sönder så jag körde typ 50 efter Sidensjövägen som ju egentligen är en 90-väg:P Hehe, som tur var var det inga andra bilar ute så ingen klagade iaf. Huset och alla andra saker klarade sig bra iaf som tur var. Jag och mamma hade dessutom sett till så att det paketerades i en plastback på en handduk och med silkespapper runtom sig så det gjorde nog sitt till det också:) Det enda som gick sönder var när jag skulle ta upp alla bitarna (granarna och bockarna mm) då råkade en av bockarna lossna från sitt lim (och från sin platta som den har för att kunna stå upprät) och gå sönder där nere men det var ingen större fara. Går ju enkelt att bara limma ihop den igen med lite smält socker. Hm, jag lägger nog in en bild på huset sen när jag ställt upp det (vi vet ännu inte exakt vart vi ska ha det nånstans här i Jimmis hus) och det är helt färdigt. Ni som är nyfikna får alltså ge er till tåls några dagar men bilder kommer inom den närmsta framtiden iaf, det lovar jag:)

En sak som jag upptäckte ikväll är att det verkligen inte är lätt att göra pepparkakshus. Det blir visserligen jättemysigt och så att ha ett sånt men det kräver tid och finess. Man måste verkligen vara noggrann för att det ska bli bra. Svårast var att spritsa alla delarna och limma ihop husväggarna rakt men det blev någorlunda lyckat iaf och det är jag glad över:) Förstår dock verkligen inte hur mamma kan ha lyckats med att göra så snygga pepparkakshus helt ensam till alla jular när vi syskon var yngre. Det är verkligen ett mysterium för mig. Jag tycker det var nog svårt att vara två men att vara helt ensam - Nej det hade jag defintivt aldrig klarat alltså. Cred till dig min kära mor, du är bäst! Älskar dig!<3

Nu ska jag ta något att äta och se Skilda världar, hehe:P Imorrn ska jag och min älskling in till stan för att kolla på kylskåp, tvättmsakiner och sen gå på badhuset:) Det kommer säkert bli jättekul. Hoppas att vi orkar kliva upp någorlunda tidigt bara:S Sov så sött nu alla mina trogna bloggläsare!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Tycker verkligen du borde baka dom:)

ne jag ha inte börjat där än, komma böra vid jul om två veckor ungefär:P men jag ha jobbat lite på en städfirma nu:)

2008-12-05 @ 12:54:30
URL: http://rosesrred.blogg.se/
Postat av: Linn

Tallinn var sjukt kul. underbar helg har det varit.

Julklapparna är helt klara! är så nöjd över mig själv. har inga kvar. själv då? hur går det med klapparna

2008-12-08 @ 13:45:56
URL: http://osterberglinn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0