Årets valborgsmässoafton

Sista april (lr valborgsmässoafton) var det ju igår och för min del blev det lugnt:) Inget festande för mig inte och det känns faktiskt riktigt skönt med facit i hand:)

På morgonen for jag och Jimmi till Johnnys verkstad och fixade sommardäck på min bil ist för vinterdäcken och det känns bra att ha det gjort:) Hade vi inte fixat det igår så hade jag ju inte kunnat köra bilen idag så det var i grevens tid. Lr ja, köra kan man ju alltid men inte lika roligt om man skulle stöta på polisen och få en saftig böter. Onödigt värre, enligt mig, så därför är det lika bra att göra bort däckbytet istället.

Efter bilfixet for jag hem till Västanå och umgick med Helena, min far och Marianne. Jimmi for och jobbade lite. Var ett bra tag sen jag hälsade på min pappa så det var på tiden. Alltid lika trevligt att komma dit och prata av sig:) Efter ett tag gick jag och Helena ut på en promenad i det extremt fina sommarvädret. Klarblå himmel med knappt några moln alls, underbart. Snart är sommaren här alltså.

På kvällen gick jag och en massa andra ner till vår bro för att kolla på det årliga "båtracet" men som vanligt vann man ingenting. Det var nr 13 som kom först och jag hade nr 20, tusan också! Har kommit på det nu iaf, en gång för alla, att man inte ska närvara vid själva båtracet. De flesta som vann igår var nämligen inte där så nästa år ska jag nog satsa på att inte vara där och kolla även om det förstås är spännande och kul att se.

Lite senare på kvällen blev det grillning av gott kött och majskolvar:) Det var jag, Jimmi, Helena, Stefan, Micke, Åsa, mamma och Ola som närvarade här hemma. Betty min lillasyrra var väl på nåt partaj inne i stan skulle jag tro med "Skogis". Jag åt som bara den när maten väl var klar eftersom jag var jättehungrig. Kött, majs, potatissallad, strips och grönsallad käkade vi, mums! Blir defintivt mer grillning i sommar den saken är säker, så himla gott:)

Efter maten vankades det en spännande tipsrunda som min mamma gjort.
Riktigt roligt var det även om många av frågorna var svåra. Det var två ämnen, allmänt och mikrobiologi. Trodde det sistnämnda skulle vara mkt svårare men det var tvärt om haha:P Jag t o m kunde vissa av biologi-frågorna eftersom jag läst om det på gymnasiet och det blev jag lite chockad över eftersom jag brukar ha så dåligt minne vad gäller såna saker. Jag kom delad tvåa totalt i tvälingen (med båda ämnena inräknade) och det blev jag mkt nöjd med:) Som pris valde jag nån sorts skovärmare, hoppas de funkar:)

Efter tipsrundan var Jimmi tvungen att fara hem eftersom han skulle upp och jobba tidigt (7.00!) på första maj, d v s idag. Lite tråkigt tycker jag men inte så mkt att göra åt. Han fick veta igår att han skulle jobba idag så man kan ju snacka om kort varsel alltså. Bara tur vi inte planerat att festa lr nåt sådant:S Då hade det varit riktigt surt. Jaja, han ska nog ta dubbelt betalt iaf för det han jobbar idag så det blir ju fina pengar åtminstone. Vi tappra som fortfarande var vakna bestämde oss för att ta en sväng i bilarna för att se på några majbrasor runtom i byn. Tyvärr var det inte så många majbrasor som fortfarande lyste men några lyckades vi se iaf:) Det var trevligt.

Efter den bilturen var det slut på kvällen/natten. Vi gick alla och la oss men jag kollade lite på datorn först eftersom jag tänkte att det kunde vara bra att vara vaken ett tag till p g a att jag ju ska joba nattpass hela denna helg. Bra att försöka vända lite på dygnet redan igår. Jag somnade iaf runt 2 och klev väl ur sängen 11 idag, vilket får ses som helt okej.

Allt som allt hade jag en trevlig valborgsmässoafton tillsammans med mina nära och kära:) - Tack alla inblandade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0