Lutar lite åt Värmland nu

Jag lever och mår bra för tillfället. Borde snart gå och lägga mig med tanke på att jag måste hinna fara hem och packa inför fjälls i morgon men först tänkte jag skriva lite mer här.

Idag har jag jobbat 8.30-13.00 och det gick bra. Efter jobbet gick jag till "Studieplus" och pratade med en väldigt kunnig kvinna ang vad jag skulle välja för utbildning. Fick en hel del bra tips på hur man kunde tänka osv, riktigt bra alltså. Kändes jävligt bra måste jag säga. Just NU (ta det med en nypa salt) är jag (håll i hatten nu;P) mest sugen på att gå hälsoterapeut-utbildningen nere i Värmland.

Går man utbildnignen i Sundsvall så blir man hälsovägledare vilket förmodligen innebär mer teoretiskt arbete (prata med människor och hjälpa de med att få ett hälsosammare liv typ). Den i Värmland däremot är mer praktiskt, man får lära sig mer om massagetekniker och såna saker. Vet inte vad jag helst vill hålla på med i längden alltså men just nu lockar det praktiska mest:) Helst skulle jag vilja ha lite både och, alltså hälsosamtal ibland och massage mm ibland. Det hade nog vart det ultimata.

Sen känns det också som att utbildningen i Sunne (Värmland) är lite mer unik än hälsovägledarutbidlningen i Sundsvall. Finn ju betydligt fler utbildningar i hela Sverige där man blir hälsovägledare jämfört med jhälsoterapeut som verkar vara rejält mkt mera unik. Kanske är man attraktivare för arbetsmarknaden då? Lr ja, svår att säga men. En sak till om utbildnignen i Värmland, tydligen hade 230 personer sökt in förra året och bara 30 kommit in. kanske tycker arbetsgivarna även det är en prestigegrej, dvs om man lyckas komma in på en utbildning med väldigt höga inträdeskrav. Lr också kanske de inte bryr sig, vad vet jag egentligen. Helt omöjligt att veta säkert känns det som, det enda man kan göra är att spekulera:P

Sen finns ju alltid möjligheter att läsa/bygga vidare på utbildningen sen också med enstaka kurser typ, oavsett vilken av utbildningarna jag går. Kvinnan på studieplus sa dock att det i regel är lättare att läsa enstaka kurser teoretiskt jämfört med praktiskt. Och just det är en anledning till att jag dras mot Värmlands utbildning. Det är dock jävligt svårt att välja och veta vilken som är bäst. En sak som är bra är dock att man alltid kan söka in på en utbildning och sen välja tacka nej sen om man känner för det. Ska föresten ta och mejla de olika utbildningarna också och få lite mer info kring LIA bl a. Ska försöka fixxa det imorrn.

Nej, nu ska jag borsta tänderna och läsa lite i min nya astrologibok som jag köpte idag på bokrean:) Spännande värre.
Sov gott!

Kommentarer
Postat av: Linnsan

blir lärarprogrammet förskola/förskoleklass. nu är det bara vänta på antagningsbesked som kommer i juli!!!!!

2009-03-17 @ 09:13:47
URL: http://osterberglinn.blogg.se/
Postat av: jenny

ingen fara :) okej, härligt! ja hoppas du hittar något som du är sugen på! följ magkänslan :) ja det är rätt bra med mig, själv då? ska göra det! kram

2009-03-17 @ 16:04:49
URL: http://www.metrobloggen.se/viklund
Postat av: Carro

Låter väldigt intressant och jag tycker att du är grym som kollar på utbildningar! Jag har sökt jobb på max idag förresten :P Vill så gärna komma ut och jobba och tjäna lite pengar.. :) Sköt om dig!

2009-03-17 @ 16:05:47
URL: http://carro89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0