Vilken hälsoutbildning är rätt för mig?

Idag har jag varit helt ledig från jobbet, skönt:) Har ägnat hela dagen åt en enda sak, nämligen att kolla efter utbildningar som jag kan gå nu till hösten. Är fortfarande mest intresserad av KY-utbildningar.

Hittade en KY-utbildning nere i Sundsvall som skulle starta i januari 2010, då läser man till hälsovägledare. Verkade rätt intressant måste jag säga och inte är det långt till Sundsvall heller:)

Vidare är jag fortfarande intresserad av den där KY-utbildningen "hälsa, hälsovägledning och friskvård" nere i Uddevalla (Gbg) även om det känns lite jobbigt då det är så jäkla långt bort.
Visst man ska väl försöka se möjligheter med att flytta långt men det kan vara svårt. Allra helst om man förmodligen ska tvingas flytta dit ner själv också:S

En annan KY-utbildning som verkar intressant är en som ligger i Sunne (Värmland). Läser man den utbildningen blir man hälsoterapeut/instruktör. För tillfället (just i detta nu alltså) är jag mest intresserad av denna. Men det lär ju svänga fort I guess. Tidigare ikväll var jag mest inne på att gå den i Sundsvall så man vet aldrig med mig.

Ett sista alternativ är att gå "Idrottsvetenskapliga programmet" uppe i Umeå 3 år. Man kan gå det två år och sedan inrikta sig mot hälsopromotion lr nåt sånt. Är inte heller nåt dumt alternativ tror jag. Fast jag måste säga att jag anser att kurserna där inte låter riktigt lika intressanta som på de andra ställena. Fast å andra sidan har jag ju min kära syster som pluggar där också vilket innebär att man ju säkerligen kan umgås med henne en hel del, trevligt värre:)

Måste säga att jag överhuvudtaget tycker det är så jäkla svårt att veta vad man ska gå för nåt:S Stora problemet är att jag  inte förstår skillnaden på allt man kan gå inom hälsa heller. Hälsoterapeut, hälsovetare, hälsorådgivare, friskvårdsterapeut, hälsovägledare mm....vad fasen är det för skillnad?:S Det är ju i princip samma sak alltihopa enligt mig. Men jag antar att det finns en hel del skillnader men den stora frågan för mig är hur fasen man ska kunna få reda på dem? Kanske att man måste ringa till nån kontaktperson vid dessa utbildningar för att få reda på det lr nåt, vad vet jag. Blir irriterad som fasen iaf över att det ska behöva vara SÅ svårt att få reda på skillnader.

Tur man inte behöver ansöka föränn senast 15 april iaf, då har jag ett par dagar till på mig att fundera/ta reda på mer. Det kan verkligen behövas!

En rolig sak som jag fick reda på idag föresten. Isadora (min gamla klasskompis från gymnasiet) har tydligen fått jobb på Max(!)
Hehe, hon skulle tydligen dit imorrn för introduktion (samma tid som då jag börjar jobba kl 15 och allt!) Snacka om sammanträffande:P Ska bli roligt att jobba lite med henne framöver. Hoppas hon kommer trivas bara.

Min pojkvän har föresten köpt "Singstar-schlager-skivan" åt mig idag.
Det var snällt:) Har varit så upptagen hela dagen av att kolla på utbildningar att jag dock inte hunnit testa den, men det hinns nog det med:) Om inte ikväll så imorrn kanske. Kanske ska till stan och kolla runt lite innan jag börjar jobba kl 15. Vi får se om jag ids. Har iaf ett presentkort på HM som jag kan utnyttja. Fick det i födelsedagspresent förut nämligen. Det är bra att ha

Nej, nu ska jag se en repris av "Mästarnas mästare" och äta lite flingor, fil och sylt. Har inte ätit nåt på hela dagen i princip så det ska bli gott:) Behöver verkligen vila från allt studiefunderande just nu känner jag. Usch, vad det tar på krafterna. Känner mig alldeles yr i hjärnan. Är bara att hoppas på att jag kommer att komma fram till nåt till nån utbildning till sist som jag kommer vara nöjd med dessutom.

Hoppas ni haft en trevlig dag och får en lika trevlig kväll=) Godnatt på er med för den delen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0