Certifieringsprov & en enorm Övikslängtan

Hej och hå vad dagarna går. I onsdags gjorde jag äntligen bort det stora certifieringsprovet för att bli certifierad klassisk massör. Kändes helt okej fast en del frågor var jätteunderliga då det verkligen var flera alternativ som var rätt. Det sa t o m vår lärare. Detta trots att det enligt provinstruktionen bara skulle finnas ett korrekt svarsalternativ. Skumt! Det var 100 frågor och man måste ha minst 65 rätt så man har ju en viss marginal ändå, det är bra. Vet redan nu att jag gjorde fel på ett par frågor angående fysiologi bl a. Men jag hoppas och tror att jag ska ha klarat provet totalt sätt. Vill inte att alla mina timmars pluggande ska vara bortkastade i onödan. Om tre veckor får man reda på om man klarade det eller inte så det är bara att fortsätta vara nyfiken ett tag till. Otroligt skönt att inte behöva läsa nån mer anatomi iaf! :D

Efter certifieringsprovet har jag haft ett par bra dagar förutom min enorma Övikslängtan. Jag har tränat, lagat mat, städat, tvättat, sett film och pluggat. Jag har inte haft några schemalagda lektioner men jag har haft min egen skola här hemma ändå för det behövs. Har skrivit och skickat in en ledarskapsreflektion, en LIA-rapport där jag jämfört norskar med svenskar och ett papper där jag beskrivit två situationer som uppstått under LIAn. Har även börjat lite smått på mitt kostarbete som handlar om sötsug och sockerberoende. Det är intressant men lite svårt då ämnet är så ofantligt stort. Finns verkligen hur mycket som helst man kan skriva men jag orkar som inte lämna in ett arbete på 20 sidor heller så därför försöker jag begränsa mig. Blir nog bra tillslut. Ska försöka fortsätta skriva på det imorrn. Vill ha gjort så mkt som möjligt på det innan jullovet känner jag.

Nu blire slappande i form av "Kråkguldet". Snacka om nostalgi-serie det är alltså:) Jag får julkänsla så det bara skriker om det;P Tidigare i veckan tittade jag igenom "Mysteriet på Greveholm". Det var verkligen inte helt fel det heller:) Efter "Kråkguldet" blir det nog "Sunes jul" och "Pistvakt".

Jag längtar verkligen efter Övik nu och alla mina underbara personer där hemma som jag inte alls kan träffa nu. Ska bli riktigt skönt att få komma hem nu på fredagkväll till veckan. Men innan dess ska jag fortsätta skriva på kostarbetet, packa ihop alla mina saker i kartonger, städa, träna och vara i skolan mån-tor. Bara att härda ut liksom. Detta trots att jag helst av allt skulle vilja vara hemma i Övik nu på momangen.

En sak till, jag fick höra en intressant kommentar från min klasskompis Sofia tidigare ikväll. Hon sa: "Jo, det liksom lyser om dig!":) Att ens känslor kan synas så väl ändå. Men det är väl inte så konstigt. Jag är lycklig och ler bara jag tänker på det. Synd att dessa 70 mil ska vara ett hinder just nu bara. Men snart blir det ändring på det. Den som väntar på nåt gott....;D

Ha en fin lördagkväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0