Tillbaks på bloggen & i Norge

Nu var det verkligen evigheter sen jag skrev här. Mkt har hänt de senaste månaderna.

- Jag är numera (sen maj) färdigutbildad hälsoterapeut och certifierad klassisk massör.

- Jag har njutit av ett långt och härligt sommarlov! :) Det har varit toppenväder i Övik i sommar och det har jag utnyttjat till fullo. Jag har badat, solat, spelat minigolf, joggat, styrketränat, spelat kubb, ätit god mat, grillat, varit på ulvön, fjällvandrat efter Kungsleden och bestigit Sveriges högsta berg, klippt en rätt kort lugg (men nu är det ett tag sen så nu är luggen så lång så det är en snelugg ist) och en massa andra saker.

- Jag har gått lös lite och köpt en bil. Är numera stolt ägare till en fyrhjulsdriven Skoda octavia -04 combi. Känns riktigt bra men nu gäller det att börja spara in kapital igen.

- Jag har skrivit på ett halvårskontrakt med Savalen fjellhotell og spa (samma ställe som jag hade praktik på i höstas). Detta innebär att jag kommer befinna mig i Norge lite av och till i höst och vinter. Jag kommer att jobba i perioder på ca 3 veckor för att sedan vara ledig (och hemma i Sverige) i typ 10 dagar.


Just nu sitter jag alltså här på Savalen fjellhotell og spa i Norge, en bit utanför Tynset.
Har varit här sen i måndagskväll. Har jobbat på spa varenda dag hittils och det har gått bra. Känns skönt att få komma igång och sysselsätta sig med nåt igen efter en lång och härlig sommar i Övik. Att få in lite pengar behövs förstås också. Imorrn väntar ännu en dag för mig på spa och det lär nog bli uppemot en 8 timmars jobb iaf, minst. Är tydligen många klassiska massager bokade imorrn också så det kommer bli ganska tufft för mig. Klassiska massager är det jobbigaste.

Det är verkligen varmt nere på spa, det känns som att man jobbar i en bastu (iaf när man ger en klassisk massage). Men, men det är väl bättre att det är för varmt än för kallt iaf, man får väl se det så.

Jag väntar med spänning på att jag ska få ett besked om ett norskt telenor-mobil-bredband som jag har beställt. Jag beställde ett på en affär i Tynset i måndags men tydligen är det lite krångligt att få till då jag inte är någon norsk medborgare. Jag hoppas verkligen att de hör av sig på måndag då jag gärna skulle vilja få det där bredbandet nu. Det känns så slitet att sitta här på Internet på hotellet bland alla gäster och medarbetare. Det är verkligen inte någon private place. Just därför hopppas jag att det går snabbt tills det att jag får det där mobila bredbandet. Vore så himla skönt att bara kunna sitta på Internet och prata på Skype exempelvis hemma i sängen.

Om ca en och en halv vecka ska jag få upplärning i att kunna jobba med att städa rum och jobba i restaurangen här på hotellet.
Meningen är också att jag ska få hålla i lite vanntrim (vattengymnastik). På så vis (genom att jobba på olika avdelningar) så ska i längden kunna få ihop tillräckligt med timmar så att det ska kännas värt för mig att bo och vara här och jobba.

Den femte september är jag ledig i två veckor framåt plus 5 dagar.
Det är snart 4 veckor kvar tills dess, tiden går bra fort ändå. Det kommer bli så skönt att få komma hem och träffa familjen min och Stefan igen. Saknar de allihop. Men fram tills dess är det hårt jobb som gäller.

Norskan är föresten verkligen ett språk jag gillar, fortfarande:) Låter så himla trevligt.

Nej, nu ska jag dra mig hem till lägenheten och slappa. Börjar halv 9 imorrn på spa så snart är det sovdags.

Förhoppningsvis kan jag börja komma igen med bloggandet igen nu efter detta inlägg!

Sköt om er!

Kommentarer
Postat av: Ylva

Kul att bloggen lever igen :) Hoppas du har det bra i Norge, saknar dig!

2011-08-06 @ 13:20:05
URL: http://ylvwes.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0