Österåsen, tacksamhet & helgplaner

Jag befinner mig just nu strax utanför Sollefteå på Österåsens hälsohem (eller om det ligger i Sollefteå kanske?). Jaja, struntsamma på hälsohemmet är jag iaf. Här har jag nu gjort två praktikdagar och än så länge flyter det på väldigt bra. Känns som att jag kan komma att få ut väldigt mycket av mina totalt 5 LIA-veckor här då de har mycket saker här som jag inte fått stöta på på mina tidigare LIA-ställen.

Jag bor just nu på hälsohemmet i ett eget litet rum. Jag har också en liten hall och en toalett med dusch, perfekt. Skönt att kunna ha sitt eget lilla space att vara i när man vill vara lite ostörd och bara själv tanka sig med energi i lugn och ro. Jag får också äta frukost, lunch och middag här får en viss summa. Skönt att slippa hålla på att laga mat själv när man är här. Dessutom känns det som att det är väldigt bra mat här så lätt värt att betala lite för boendet och maten.

Det sägs att det ska spöka här i Österåsens byggnad men än så länge har jag inte märkt av nåt, skönt. Jag hoppas det fortsätter så. Byggnaden påminner föresten väldigt mkt om Villavillekulla i Pippi Långstrump. Det är en väldigt stor labyrintliknande byggnad som också har lite slottskänsla över sig. Svårt att förklara men läckert är det iaf. Finns också en hel del promenadstigar här i skogen bredvid, mysigt. Jag har gått en hel del redan. Joggat har jag inte gjort än då det varit så kallt men det blir säkerligen nåt sånt också under min vistelse här om bara temperaturen vill sjunka lite.

Idag har jag fått veta en hel del om fysisk träning och imorrn kommer jag förhoppningsvis lära mig mer om kost. På torsdag är det stresshantering och återhämtning som gäller. Vi kommer också prata om sömn en del. Det känns väldigt intressant alltsammans. Det är verkligen ett sånt här ställe jag skulle vilja jobba på sen, så känns det än så länge iaf. Det känns helt rätt för mig att vara här.

På fredag åker jag hem till Övik igen och min förhoppning är att jag ska kunna åka med en buss från Sollefteå busstation så att jag är hemma i Övik 18.05.
Ska försöka prata med min handledare om det imorrn men jag tycker/hoppas/tror att det borde vara grönt att jag lämnar Hälsohemmet då.

På lördag blir det middag ute och sen hockey med pappa, Helena och Stefan - toppen!
Det ser jag verkligen fram emot. Det var ett bra tag sen jag såg en hockeymatch live nu. Hoppas Modo kan spela bra då bara. Efter hockeyn blir det lite partaj med Isadora, skoj!

Pratade med en klasskompis idag och jag tycker verkligen synd om henne.
Det fick mig att inse hur bra jag själv faktiskt har det för tillfället även om jag får mina underliga ångest-/tomhetsfyllda känslor ibland.

Sorgligt att Foppa nu verkligen har lagt av med hockeyn
. Det är ju inte direkt så att man bli förvånad men man blir ändå som lite tom i hjärtat. Han har ju gjort så enormt mycket och är en fantasisk hockeyspelare. Självklart kommer man att sakna honom men jag är säker på att han gör det enda rätta nu som slutar. Han har haft så mycket problem med sin fot så han måste tänka på sin framtid. Jag önskar honom all lycka i framtiden och tackar honom för allt!

Nu ska jag borsta tänderna och sen läsa lite innan det blir sovdags. Imorrn ska jag upp 6.30 för att försöka orka vara med på vattengymnastiken som börjar kl 7.15. Jag lyckades ta mig upp i morse så det borde gå imorrn också. Jag håller tummarna!

Gonatt och glöm inte att uppskatta det ni har! Ni har mkt att glädja er över, mer än vad ni kanske tänker på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0