Problem kan väldigt ofta bli möjligheter

Tidigare ikväll när jag pratade med Helena på Skype så fick jag plötslig en väldig positiv inställning och känsla. Det var otroligt skönt=) Tänk vad några meningar kan göra för ens sinnestämning och humör. Tur man har en syster som henne:) Jag kände plötsligt att jag ju egentligen har så många möjligheter om jag bara vågar och vill tänka på rätt sätt samt vara handlingskraftig förstås.

Mer än jag tror handlar i själva verket mestadels om vilken inställning man har och hur man väljer att se på saker och ting.
Kan man vända de problem man upplever att man har i livet till möjligheter istället? En chans att utvecklas, få nya kontakter och kunskaper exempelvis? Förändringar t ex behöver absolut inte vara någonting negativt egentligen även om man ibland gärna kan få för sig att det är säkrast att stanna i sin trygga tillvaro. Men det är faktiskt ingenting som säger att "där" behöver vara sämre än "här". Upp till bevis isf. Visar det sig sen att "där" faktiskt är sämre än "här" så kan man ju alltid ångra sig (oftast iaf). Fler ggr än vad man kanske tror (inte alltid men) kan problemen förvandlas (av dig själv och din tankekraft) till möjligheter istället. Det blir en ofantlig skillnad om man ser de så istället. Det känns så mkt mer positivt och spännande.

De senaste månaderna har vart rätt mörka för min del så nu ser jag fram emot att få lite ljusare månader ett tag. Jag ska göra mitt allra bästa att påverka det iaf. Jag har en stark känsla av att väldigt mkt kommer att falla på plats och bli avgörande inom de närmsta tre månaderna. Jag har ingen aning om hur det kommer att sluta men jag hoppas förstås på ett lyckligt slut. Jag hoppas att det blir som jag vill men jag förbereder mig på det värsta (det som jag iaf just nu tror/känner är det värsta) scenariot.

Jag har iaf en form av ett mål nu. Ett slutdatum liksom och efter det är jag beredd på näst intill vad som helst. Det känns faktiskt riktigt bra att veta det. Att man inte bara maler på i det här utan faktiskt har en tidpunkt då nånting radikalt kommer att ske. Det vette katten vad som kommer att ske men det är nog lika bra att börja förbereda sig redan nu mentalt på olika tänkbara scenarium.

Ska föresten läsa boken "Att välja glädje"  skriven av Kay Pollack igen. Läste den under min utbildning men nu är det absolut dags igen känner jag.

Well, man lever ju faktiskt bara en gång så varför inte passa på?

Avslutar detta lite djupare inlägg med några bra citat.

"Man måste våga för att vinna"

"Hälften vågat, hälften vunnit"

"Man ångrar aldrig det man gör bara det man inte gör"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0