Reflektion av 2009

Snart dags för ett nytt år och då är det väl verkligen på tiden att man försöker sammanfatta och reflektera över det år som gått.

2009 har verkligen varit ett spännande och lärorikt år för mig på många sätt. Jag kommer ihåg i januari, februari då jag kämpade och slet på med mitt deltids-Maxjobb. Inte alltid kul men mkt lärorikt, sen hade man en hel del bra arbetskompisar som tur var också som gjorde jobbigt roligare än vad det egentligen var:) Sen i mars fortsatte jag ju med mitt jobbande förstås men då började jag också fundera en hel del på vad jag egentligen skulle vilja syssla med i framtiden (efter visst tjat från min käre mor, tjat som jag nu i efterhand är väldigt glad över;) ). Jag visste ju och det har jag ju egentligen vetat ända sen jag började jobba på Max att jag inte vill jobba kvar där hela livet. Men vad ville jag jobba med? Just då kändes alla yrken som en enda stor jäkla djungel. Då var jag verkligen vilse i mig själv. Men så småningom växte det fram...jag ville jobba med människor och jag var intresserad av hälsa. Jag gick och pratade lite på ett ställe som heter Studioplus här i Övik. Sökte på Internet efter hälsoutbildningar och fann Uddevallas, Sunnes och Sundsvalls som de mest intressanta. Jag sökte och kom in på Sunnes förvånansvärt nog eftersom det var jättemånga som sökt till den. Den verkade eftertraktad och väldigt bred så därför var det väl den jag var mest intresserad av från början.

Sen blev det en hel del funderande om huruvida jag skulle våga ta steget och gå utbildningen i Sunne lr inte. Det rörde sig trots allt om en flytt på 71 mil. Jag skulle alltså behöva flytta SÅ långt, jag som aldrig ens bott själv nånsin. Efter mkt velande fram och tillbaka kom jag fram till att jag ju iaf måste våga prova. Jag måste våga ta chansen. I värsta fall kunde jag ju alltid fly hem igen till mitt kära Norrland med svansen mellan benen. Den första sesptember (lr var det kanske den sista augusti) befann jag mig på Brobygrafiska-skolan i Sunne och skulle för första gången träffa på min klass, mina lärare och själva skolmiljön. Jag blev inte besviken även om jag var jävligt nervös den där första tiden. Men min klass visade sig bestå av väldigt många roliga filurer av olika slag så det kändes hur skönt som helst och skönt känns det såklart fortfarande. Älskar min klass KYHT09!:D speciellt vissa personer är verkligen hur jäkla sköna som helst.

Sen en sån sak bara som att bo själv för första gången är ju en stor sak bara det som jag fått uppleva under 2009. Att få köpa sin egen mat, städa när man vill, sova när man vill, vakna när man vill, komma och gå när det passar utan att behöva bry sig om nån annan som bor med en...jaa, helt enkelt att bestämma allt själv är en jäkla härlig känsla! Har verkligen vuxit nåt enormt av hela Sunne-äventyret. Jag har blivit starkare i mig själv och lärt känna mig själv ännu bättre. Ny miljö och nytt folk har verkligen fått mig att växa och fått mig att inse var jag står. Sen att nu komma hem till Övik över jul och nyår, och allt är sig likt här hemma är också en härlig känsla. Jag känner att jag ändrats så mkt men här hemma känns allt likt och bekant, som om tiden här bara stått stilla (vilken den såklart inte har men ändå).
 
JAG ÅNGRAR JUST NU INTE FÖR EN SEKUND ATT JAG TOG CHANSEN OCH FLYTTADE OCH BÖRJADE PLUGGA I SUNNE! :) Ett Stort tack till alla er som funnits där och stöttat, umgåts och bara varit med mig under denna tid (både innan jag bestämde mig för att flytta till Sunne och även sen nu efteråt)! - NI är fan bäst!....Ni vet själv vilka ni är. Jag hoppas verkligen det iaf:)

Skulle kunna fortsätta på detta inlägg hur länge som helst men jag orkar inte skriva mer just nu. Sängen hägrar. Om jag inte bloggar nåt mer imorrn (lr ja, senare idag rättare sagt) får jag ta tillfället i akt och önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

...Och självklart ska år 2010 bli ännu bättre och roligare än 2009! ;D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0