Tänk positivt!

Jag har varit väldigt glad idag och känt mig nöjd med min tillvaro. Kan till stor del bero på att jag varit ledig och kunnat göra precis vad jag vill, det är faktiskt en stor frihet. Sen tror jag också...lr rättare sagt: jag är säker på...att man mer uppskattar att vara ledig om man inte alltid är ledig. Vad jag menar är att man uppskattar mer att man är ledig om man inte alltid har ledigt, dvs att man har nåt jobb lr studerar i vanliga fall. Såna personer kan lättare verkligen NJUTA av att vara ledig när de väl är lediga och jag är ju en sådan person numera eftersom jag ju haft turen att få ett jobb. Nog för att det bara är ett deltidsjobb och jobb på Max, en snabbmatsrestaurang, men ändå. Det är ju faktiskt inte alla som har ett jobb överhuvudtaget så varför klaga egentligen? Visst att jag inte har så speciellt mkt betalt men jag får ju ändå lite pengar som gör att jag har råd med en del grejer iaf. Personer som inte har nåt jobb har ju inga pengar alls i princip så Nej, jag ska inte klaga.

Överhuvudtaget tror jag att det finns ett ordspråk/citat (kalla det vad du vill) som verkligen stämmer och det är följande: "Livet blir vad du gör det till". Jag tror verkligen det stämmer alltså. Visst att man kan vara med om jobbiga/sorgliga grejer som man inte tycks kunna påverka (kanske har gud något emot en lr nån/några andra som styr, om det nu finns nåt som styr men ni förstår nog vart jag vill komma) men du kan ändå bestämma HUR du ska handskas med motgången/motgångarna. Antingen kan du välja att gräva ner dig helt och tycka synd om dig sj lr också kan du sträcka på ryggen och kämpa för att komma över och faktiskt tillslut också bli stärkt av motgången/motgångarna. Allting handlar egentligen så himla mkt om hur du kan tackla/handskas med alla händelser som uppstår i ditt liv. Genom att bara ha som grundregel att alltid tänka positivt kan man faktiskt må bättre än vad man tror.

Med detta inlägg vill jag slutligen uppmana alla er läsare några saker(nedanstående uppmaningar är skrivna utan speciell rangordning).


1. Ta inte livet så allvarligt, du kommer ändå att dö nån gång.

2. Tänk och agera på ett positivt sätt.

3. Lägg ner energi på att visa de du tycker om hur mkt du faktiskt tycker om dem (imorgon kan det vara för sent).

4. Gör det just DU tycker om och njut av det samt gå in i det till etthundra procent.

5. Grubbla inte för mkt över framtiden (den dyker ändå upp snabbare än du anar) utan lev i nuet.

Kommentarer
Postat av: Carro

Vilket fint och klokt inlägg! :)



svar: Jaa hade jag inte varit sjuk idag så hade jag nog åkt dit.. Men dumma lärare säger jag bara!



Jasså? det kan nog stämma för jag var där den tiden hihi!

Hur är läget med marika nu för tiden då?:)

Vovvsarna hälsar :) KRAM

2008-11-05 @ 12:34:42
URL: http://carro89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0